orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Nagy Zsuzsanna

Dr. Nagy Zsuzsanna válaszol

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész szakorvos

proctologia, sérv, kis emlő daganatok, bőr elvált.

előző oldal  59 60 61  62 63  következő oldal
Mérleg  2011. január 10. 20:59   #1220 

Tisztelet Doktornő! Szeretném kérdezni lehet -e rossz közérzet , haspuffadás gyomorégés , hányinger, hasmenés ételalergiától?Köszönöm válaszát!


Kedves Kérdező! Lehet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

végbél berepedés  2011. január 10. 20:57   #1219 

Kedves doktornő!
Rendszeres székrekedési problémám van, és aranyerem,(vagy végbél repedésem). Voltam már a sebészeten is, azt mondták, hogy aranyerem van. Addig jó volt, amíg kuppot használtam, de mindig felsértem a kemény széklettel a végbelemet. Nem midig vérzik nagyon, de kicsi vérfolt mindig volt. Most este pirosan vérzett (pár percig) de ma reggeltől a pisiléskor is észrevettem kis vérfoltot a végbélnél. Ez nem lehet, hogy végbél repedés. Különben nem fáj, nem szúr.

N.


Kedves N! Ha tudja , hogy aranyere van , nem tudom mit vár tőlem. Javaslom sok gyümölcsöt, zöldséget egyen, akkor nem lesz kemény széklete. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

urachus cysta  2011. január 10. 20:55   #1218 

Üdvözlöm DR-NŐ!
A PROBLÁMÁM A KÖVETKEZÖ LENNE..
2 HETE URACHUS CYSTÁVAL,SIPOLY KIIRTÁSÁVAL OPERÁLTAK..VARRATSZEDÉS 1 HETE TÖRTÉNT.VISZONT MÉG VARRATSZEDÉS ELÖTT VÁLADÉKOZNI KEZDETT A SEB,ÁTLÁTSZÓ,GENNYES VIZES ÁLLAGÚ.VARRATSZEDÉSKOR AZT MONDTÁK HA NEM MULIK EL AKKOR MENJEK VISSZA UJRA.NOS ÉN KÜLFÖLDÖN DOLGOZOM,KIUTAZTAM MULTHÉTEN SZERDÁN.A VÁLADÉKOZÁS NEM MARADT ABBA SAJNOS.ÉS 1-2 NAPJA SZÚRO JELLEGÜ FÁJÁS JELENTKEZIK ALKALMANKÉNT,ILLETVE A GENNYEZÖDÉS MÁR KELLEMETLEN SZAGÚ LETT. A KÉRDÉSEM AZ LENNE HOGY MIT TUDNÉK CSINÁLNI VELE,BÁR TUDOM A MEGOLDÁS AZ LENNE HA VISSZAMENNÉK A KORHÁZBA DE MÉG NEM TUDOK HAZAUTAZNI..BETADINNAL NEM KENEM MÁR,BÁR LEHET SEGITENE.ÉS A SEB,ILLETVE KÖZÉPEN EGY LYUK MINTHA KICSIT NAGYOBB LENNE MÁR..MIT TUD JAVASOLNI,MENNYIRE ROMOLHAT A HELYZET HA MÉG VÁROK VELE EGY HETET..?
VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM M.I


Kedves M.I.! Valami gyulladáscsökkentő kenőcsös kötés kellene rá (pl: Aluminium acetikum) Jegelés. De ha nem is a kórházba, de sebészeti rendelőbe be kellene mennie, mielőtt nagyobb baj lenne. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Homloküreg gyulladás  2011. január 10. 20:52   #1217 

Kedves Doktornő!

Homloküreg gyulladásom van! De egy olyan problémám van hogy nem folyik az orrom és még csak be sincs dugulva ha nem folyik akkor összegyűlhet és fölszúráshoz vezethet????

Amit persze nem hagyok


Kedves Kérdező! A homloküreggyulladásnak fejfájás a tünete és enm orrfolyás, nátha. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

???  2011. január 9. 17:19   #1216 

jónapot kivánok olyan problémám lenne hogy ez már hosszu évek ótta tart de elmentem orvoshoz is és minden rendben van szerintuk/a ball oldalt a hasizom tájékán olyan nyomást szoktam érezni de olyan ideg szeru és erre nyugtatót szedek valamikor ha fordulok a testemmel ballra olyat érzek azon a részen mintha áramot vezetnének oda és rezegne vagy huzódna ott valami de ez csak ha arrafelé forditom a testemet ha jobbra akkor nemészlelem és ez olyan hogy eltunik és elojon de ugy érzem nagyon kihat az idegekre és gyenguléseket étvágytalanságot okoz de fájdalomentes/////koszonom szépen a válaszát//////


Kedves Kérdező! Nem nagyon értem, hogy mi a panasza, de a nyugtató az agyára hat, ugyhogy , valószinü komolyabb baj nem lehet. Lehet, hogy a gerincéből kiinduló probléma lehet. Forduljon rheumatologushoz, ha ez komolyabb gondot okoz a mozgásban. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

végbélfájdalom  2011. január 9. 17:16   #1215 

Kedves Doktornő!

Az alábbi kérdésben szeretném segítségét kérni. Kisfiam 3,5 éves és az elmúlt időszakban többször jelezte, hogy kakilás után, mikor töröljük a popsit nagyon fáj a végbélnyílása. Mitől lehet ez? Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Mónika


Kedves Mónika! Valószinü berepedhetett egy nehéz kekiláskor. Sok zöldséget gyümölcsöt etessen vele , hogy könnyen legyen széklete. Kenje be popsikrémmel a végbélnyilásánál. Ha nem szünik, gyeresebészetre vigye el. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

József  2011. január 9. 17:14   #1214 

Tisztelt Doktornő!

Egy hete vettem észre a hónaljam alatt, a bőr tenyérnyi részen gyulladt , nagyon fájdalmas pattanás szerűség alakult ki.

Napokig lüktetett, ma már ott tart, hogy tojásnyi duzzanat van, megnyílt, 1 cm-es sebből sűrű, fehér , nyúlós genny ürül.

Háziorvosom sebészt javasolt, és antibiotikumot írt fel.

Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel, és hogyan kezeljem, és van-e rá esély, hogy sebészeti beavatkozás nélkül gyógyuljon?

Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Kérdező! BUROW kenőcsös gézt tegyen rá addig , mig hétfőn el nem megy a sebészetre. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

anyajegy  2011. január 9. 17:13   #1213 

Tisztelt doktornő!

a derekamon található egy apró világosbarna, kb 1mm-es szimmetrikus anyajegy. Több hasonló van még rajtam de ennek a szélén látok egy tűszúrásnyi sötétebb színű pontocskát. Szeretném megkérdezni hogy az mi lehet és kicsit megijedtem tőle.
Nem tudom eddig ott volt e, mert még nem néztem meg soha nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ezeknek a kicsike anyajegyeknek.
Köszönöm, várom válaszát

Tisztelettel: Szandra


Kedves Szandra! Nézesse meg bőrgyógyásszal, de valószinü nincs jelenbtősége. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

köröm  2011. január 9. 17:12   #1212 

Tisztelt Doktornő!
Egy órája rácsapódott az ajtó a a jobb lábamra,így ott a nagylábom ujján a köröm fél oldalt levált.Azóta beragasztottam,de szeretném tudni,hogy van-e esély arra,hogy visszatapadjon,vagy le fog esni minden képp.A beragasztáson kívül mi ilyenkor a célszerű eljárás.Segítségét köszönöm.


Kedves Kérdező! A leragasztáson kivül más módszer nincs. Majd folyamatosan le fog nőni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Károly  2011. január 8. 19:19   #1211 

Tisztelt doktornő!
Fáj a fejem ha nagyon elfordítom akkor zsibbad a bal mutató ujjam , ezen kivül még szédülök is .
Mi lehet az oka?
Tisztelettel
Károly


Kedves Károly! Például nyaki borda, vagy nyaki gerinc meszesedés , vagy porckorongsérv. Forduljon ideggyógyászhoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

hasizom  2011. január 8. 19:18   #1210 

Tisztelt Doktörnő!
42 éves vagyok , 6 éve császármetszéssel szültem. Kis túlsúlyom miatt egy ideje diétázom, sportolok. Mindenhonnan sikerült a szerintem felesleget leadnom csak a hasamról nem. Egy sebészorvos kollégája szerint az egyenes hosszú hasizmok 6 cm-re vannak szétcsúszva, ami valószínű a terhesség - nagy baba - következménye. Tőle mindjárt "árajánlatot" kaptam a műtétre, amivel ezeket az izmokat a helyükre tenné. A kérdésem: Ön szerint ezeket a hasizmokat sporttal helyre lehet-e rakni, vagy valóban szükséges egy műtéti - szépészeti beavatkozás ahhoz, hogy újra lapos (abb) hasam legyen és lépten nyomon ne kérdezgessenek hogy mikorra várom a következő babát....
Üdvözlettel


Kedves Kérdező! Az eltávolodott hasizmok sporttal nem kerülnek közelett egymáshoz. A bőrből kivágunk és alatta középen egy redő képzéssel a két egyenes hasizom széleit összevarrjuk. Ettől persze a has zsirja nem lesz kevesebb. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Zsu  2011. január 8. 19:15   #1209 

T. Doktornő!
Hasi és kismedence UH, vizsgálat ügyben kerestem .Többször kérdeztem már Öntől. Úgy érzem, hogy bizalmamat Önben találtam meg.
Köszönettel Zsu


Köszönöm a bizalmát.

hasi és kismedence UH.vizsg.  2011. január 8. 19:15   #1208 

T. Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen Ön szerint az eredményem.
Hepar mk. lebenye kissé nagyobb, mérsékelten steatoticus.
Cholecysta jól telt, vetületében 30x9x5,5 mm nagyságú echodens képlet látható, hangárnyékkal.A jobb vese kp harmadában 6,5 mm nagyságu echodens képlet figyelhető meg hangárnyékal, mögöttes kehelytágulat nélkül, ezen oldalon a pyelon jelzetten tágult, urethreilh? Bal oldalon a kp harm.-ban kéreg velő határon 15 mm-es cysta figyelhető meg.
A hasi aorta lefutása, tágassága rendes. Hátsó fala mentén disscret fali meszesedés különült el. Normális nagyságu, egyenes állású uters, melynek corpus-colium határán jobbra hátul 12x18x14 mm nagyságú cysta ábrázolódott.

Vélemény: Hepatomegalis,. Steatosis hepatis. Cholelithiasis. Nephrolith. I.d.Cysta renis I.s. Cysta uteri.

Natív vese és o.I.L-S g. rtg elvégzése javasolt.


Orvoshoz még nem mentem vissza, mert Kardiológiára is küldött, de az 18.-án lesz.
Köszönettel és nagyon várom válaszát.


Kedves Kérdező! A lelet leforditva: megnagyobbodott máj, zsiros máj. Epekő.Jobb oldali vesekő. Bal oldali vese cysta. Méh cysta. Vese és ágyéki gerinc rtg vizsgálat javasolt. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

derékfájdalom  2011. január 7. 12:14   #1207 

Tisztelt Doktornő!

26 éves lány vagyok, kb. 2 hónapja fáj a derekam, először ébredés után vettem észre, mikor felkeltem és lehajoltam, az elmúlt napokban észrevettem a derekamon, a csonton apró csomócskákat. Most már napközben is érzek fájdalmat, amikor lehajolok. A munkám kapcsán elég sokat ülök egy nap, heti egyszer eljárok spinning edzésre is. Lehet, hogy a biciklis edzés közben erőltetem meg a derekamat? Mi lehet az oka a derékfájásnak és a kis csomóknak? Illetve van két csomó a nyakamban is, ezeknek lehet köze egymáshoz?

Válaszát köszönöm, üdvözlettel.


Kedves Kérdező! Nem tudom milyen csomókat tapint a derekánál, valószinü a csontokat, de se a nyakához , se a derékpanaszához nincs köze. Valóban a biciklizés és a sok ülés a deréknak nem jó, mert az egész testsúly a lumbalis csigolyákra esik. A hajolásnál keletkező fájdalom esetleg utalhat porckorong sérvre. Keressen fel rheumatologust. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

sipoly-szülés  2011. január 7. 12:11   #1206 

Kedves doktornő szülhet-e természetes úton az akinek évekkel előtte volt egy végbélsipolyműtéte, nem jön-e ki újra az erőlködéstől vagy gátrepedéstől?? köszönöm: Gitta


Kedves Gitta! Nyugodtan szülhet rendes uton, nincs összefüggés a kettő között. A sipoly a végbéltályog után kialakult járat, tehát nincs összefüggésben még a gátmetszéssel sem. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

nyaki csomók  2011. január 6. 21:02   #1205 

Tisztelt Doktornő!

A nyakam mindkét oldalán található egy -egy csomó. A jobb oldalon, már több éve (kb. 3-5 éve) ott van elvileg változatlan méretben, a bal oldalon kb. 1 éve vettem észre. Az ultrahangos vizsgálat eredménye ez lett:
A pajzsmirigy jobb és bal lebenye norm. nagyságú, echoszerkezetű.
Az isthmus szabályos.
A nyaki nagyerek mentén kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható.
Jobb oldalon jelzett terimének megfelelően 3-4 mm vastagságú lapos reaktív jellegű nyirokcsomó látszik.
Bal oldalon tapintható képletnek megfelelően, a cutisban 8 mm-es echoszegény éles szélű képlet látható.
Vél.: A jobb oldalon tapintható képlet reaktív nyirokcsomónak tűnik.
Bal oldalon jelzett képlet megítélésére bőrgyógyászati konzilium jav.

Ez 2010. 04. 23-án volt.

A bőrgyógyász nem csinált vele semmit.
A napokban mentem vissza hozzá, mert nem hagynak nyugodni a csomók, hogy kérjem, utaljon be aspirációs citológiára, hogy nézzék meg pontosan milyen jellegűek a csomók (félek, hogy rossz indulatúak lehetnek).
Ő elküldött vérvételre, a csillagozott eredményeket leírom:
MONO: 0.9% ref.t.: 3.4-9
BASO: 0.0% ref.t.: 0.1-1.5
Transzferrin szaturáció: 12.98% ref.t.: 15-45
Összkoleszterin: 5.4 mmol/l ref.t.: kisebb, mint 5.2
AST: 540 IU/ml ref.t.: kisebb, mint 200
TSH: 5.29 ref.t.: mIU/l 0.27-4.2 de, T4 szabad frackió 15.32 ref.t.: 12-22

Volt egy hosszan tartó megfázásom nyáron.
3 hónapja még 2.54 volt a TSH-m, azt mondta a doktornő, hogy január végén menjek el ismét vérvételre, hátha helyreáll a pajzsmirigy érték.

Azt még el kell mondanom, hogy orrsövényferdülésem van, szinte mindig fújom az orrom, ill. "betegnek" érzem magam. Lehet, hogy ez okozza a nyirokcsomó megnagyobbodást? A másik csomó mi lehet, ön szerint?
Ön szerint szükség van mintavételre a csomókból?
Szeretném tudni, hogy mik azok pontosan, de nem küldenek el mintavételre.

Még annyit leírnék, hogy tavaly januárban abba hagytam a fogamzásgátlót és ciszták keletkeztek a jobb mellemben, kb. 5 mm-esek, ultrahanggal vizsgálták, most a nőgyógyászom megnézte és azt mondta, még mindig akkorák. 25 éves vagyok.

Válaszát előre is köszönöm,
Egy aggódó lány


Kedves Kérdező! Túlzásba viszi az önvizsgálatot és az aggódást.- A jobb oldaqli csomó igen kicsi , normálisan is vannak nyirokcsomók a nyakon. Nem szereti, ha állandóan piszkálják, nyomkodják. A bal oldali a bőrben van , ami arra utal, hogy egy faggyumirigy betokosodása lehet ( atheroma) . (persze látatlanban irom ezeket) Ezért egyikkel sem kell semmit csinálni, és főleg nem aspirációs cytologiai vizsgáaltot. Egyébként is a vizsgálatokat nem a hozzánem értő beteg kéri, mert az egészségügy nem közért, hanem az orvos, ha ugy látja, hogy ez szükséges a diagnosishoz.
Minden beavatkozásnak vannak szövődményei! Az orrsövényferdülésnek és a mell cystáknak sincs hozzá köze. A leirtak szerint Önt korrektül látták el. Élje az életét , kevesebbet foglalkozzon önmagával . Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

Műtét után  2011. január 6. 20:52   #1204 

Tisztelt Doktornő!

Nőgyógyászati műtétem volt. Méh és mindkét petefészek eltávolítása.
(A műtétre myoma miatt került sor.) Szövettani leletem negatív. Ma voltam a 6 hetes kontroll vizsgálaton. A hüvelykcsonk jobb sarkában babnyi hypergranulatio található. Vagothyles ecsetelésre került sor, és otthoni további tejsavas irrigálást rendeltek el. 2 hét múlva kell visszamennem kontrolra.
Érdekelne, hogy mennyire várható gyors gyógyulás?
Köszönettel várom válaszát!


Kedves Kérdező! Tulajdonképp már meggyógyult! Ugy gondolom , hogy a nőgyógyászaát kellene megkérdezni, mert én sebész vagyok és ebben nekem nincs tapasztalatom. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szülés és anális fissura  2011. január 6. 20:49   #1203 

Tisztelt Doktornő!

2006. 09. 26-án szültem kisfiamat hagyományos úton. szülés után kb. egy hónappal a hátsó comissurában 2 cm-es, 9 óránál fél cm-es anális fissurám alakult ki. 2007. áprilisában már nem bírtam tovább a székelést követő mindennapos fájdalmat és megműtettem magam. Jelenleg ismét babát várok. Kérdésem lenne, hogy Ön szerint egy újabb szülést követően ismételeten kialakulhat-e a fissurám? Ön indokoltnak tartaná-e a császármetszést estemben?

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Tiszetelettel:
Galamb-Herczeg Szilvia


Kedves Szilvia! A szülésnek semmi köze a végbél berepedéshez. Elenben , ha székrekedése, vagy hasmenése van, az kiválthatja a berepedést bármikor. Ugyhogy sok zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztani és bő folyadékbevitel javasolt, akkor lesz könnyen kinyomható széklet. Nem tudom, miért és mit operáltak. A mütött végbélnyilásnál a heg nehezebben tágul, ugyhogy könnyebben berepedhet bármikor. Ezért nagyon figyeljen oda az étkezésre és a rendszeres széküritésre. E miatt semmi szükség császármetszésre, nem oldja meg a kérdést! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

margarita  2011. január 6. 20:41   #1202 

Tisztelt Dr.nő!

Édesanyám betegségéről szeretnék érdeklődni. Már többször visszatérő
híg sárga széklete van, és erős görcsökkel. Ő azt mondja, hogy egy vírus, de elég sűrűn van nála.
10 évvel ezelőtt egy polipot szedtek le a végbélnyílástól 8 cm-re a végbélben. Egy ideig rendszeresen járt kontrollra, majd azt mondta hogy meggyógyult.
Az epéjét is kivették már.
Kérdésem ezek a polipok kiszoktak-e jönni újból.?
A sárga széklet nem kóros-e?
Aggódom érte, ő ezt nem tartja komolynak.

Üdvözlettel.


Kedves Kérdező! A széklet szine a bevitt tápláléktól függ, kivéve, ha vér van benne illetve , ha sárgasága van a betegnek. Ekkor ugynevezett fehér széklet ürül. A gyakori, hasmenéses széklet miatt is világosabb a széklet. Az viszont nem normális , ha gyakran van hig széklete. Nem tudom, hogy közben van e normális széklet is, vagy csak a hig ürül. A görcs sem normális. Sok oka lehet, többek között béldaganat is. Feltétlenül el kell menni gastroenterologushoz, mert pl. lehet, hogy a bélben polypok vannak újra. Azt élete végéig kell ellenőrizni, mert rák alakulhat ki belőle. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

mirmur  2011. január 3. 19:01   #1201 

Kedves Dr.nő!

A végbélnyílásomnál kb. egy cm nagyságú növedék van. Sajnos aranyerem is van és időnként vért is tapasztalok.
Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e rosszindulatú, ami a végbélnyíláson kívül van? Az édesanyámnak volt polipja, amit megműtöttek. Félek, hogy nekem is lehet.
Köszönöm válaszát


Kedves Kérdező! Lehet ez is polyp, de akár daganat is. Feltétlen forduljon sebészhez, vagy ha teheti, keressen meg a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

előző oldal  59 60 61  62 63  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!