orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Nagy Judit

Dr. Nagy Judit válaszol

Dr. Nagy Judit

neurológus szakorvos, gyermekpszichiáter szakorvos

előző oldal  11 12 13  14 15  következő oldal
TD-5  2010. június 24. 23:37   #260 

Kedves Dr. Nagy Judit!

Kitörölte a kérdésemet?
Ha ezt is kitörli, megküldöm a többi orvosnak is(más formában) , és kiteszem a netre, lássák, milyen is Maga.

Ön illetékes szakember létére csúsztat/kitérő válaszokat ad/személyeskedik/leráz, elterelendő a figyelmet az általam kérdezett problémáról:
A kollégái „kezelés" címén embereknek okoznak súlyos testi károsodást/halált az átkozott pénz miatt. Egy havi TD-át okozó szer méreg(drága), ezzel havi szinten betegenként(!) minimálbérnyi(!) összeget lehet kicsalni az adófizetőktől. Közben a beteg életre szóló súlyos szövődményeket szenved a „gyógy”-szertől (nem csak TD-át). Maguk ehhez asszisztálnak - Ön is a jelen hozzáállásával - , azaz társtettesek. Ez nem hanyagság, ez bűncselekmény, méghozzá emberiség elleni bűncselekmények körébe sorolható! A rendszer támogatja Magukat, csak ne gondolja, hogy felelősségre vonást örökké meg fogják úszni! Emlékszik még az orvosi esküjére ?! - Kétlem.

Tamás


Kedves Tamás!

A fenti levele nem az orvosi tanácsadásról szól.Mint korábban jeleztem problémájával, kérdéseivel a pszichiater kollegakat keresse meg, legjobb tudásuk, tapasztalatuk szerint válaszolni fognak Önnek!

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

igazság  2010. június 24. 18:42   #259 

Kedves Főorvos Asszony!

Csak azért tettem fel a parkinzonos tünetekkel kapcsolatos kérdést, mert velem történt meg a dolog és szeretném tudni, hogy mit tehettem volna hogy másképpen történjenek ezek a dolgok.
Az első tüneteim 5 évvel ezelőtt kezdődtek, s akkori háziorvosom minden beutalómra, amit kértem ráírta, hogy pánikbetegségét opponálja, a nélkül, hogy látott volna szakember. Mikor elmentem kerületünk pszichiáteréhez, ő meg sem hallgatott csak leírta a diagnózist, súlyos depresszió bipoláris affektusokkal. Onnantól kezdve senkit nem érdekeltek tüneteim, pedig így visszatekintve nagyon jellegzetesek voltak. Egyszerűen telenyomtak szedatívumokkal. Most bal ujjaim bénák, bal lábam húzom,nehezebben beszélek. Itt vagyok egy 8 éves kisfiúval magamban és nagyon nehéz ezt a tényt elfogadni, ami velem történt. Ezért kérdeztem, amit kérdeztem
Tisztelettel: M


Kedves M!

Pánikbetegség, vagy depressio bipolaris affektusokkal előfordulhat Parkinson betegség nélkül, de azzal együtt is, Parkinsonos tünetcsoport később is kialakulhat.
A leirt bénulásos tünet más , neurologiai betegség lehetőségét veti fel,mindenképpen keressen fel neurologiai szakrendelést, ahol vizsgálat(ok) alapján felállitják a megfelő diagnozist, ha szükséges vizsgálatokra is küldik.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

TD  2010. június 24. 16:59   #258 

Tisztelt Doktornő!

Mint már említettem volt, Ön is pszichiáter, egyben neurológus (bemutatkozójában olvasható). A TD neurológiai probléma - annyiban kötődik a pszichiátriához, hogy pszichiátriai drogok okozzák. Tehát kifejezetten szakterülete a kérdésem megválaszolása, ezért továbbra is várom nem kitérő válaszát!

Üdvözlettel:
Tamás



--------------
"Kedves Tamás!

Kérem forduljon bizalommal pszichiater kollegákhoz, a válasz ehhez a szakterülethez tartozik.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit"


Tisztelt Tamás!

Félretéve személyeskedőnek tünő hangnemét, kérem, hogy forduljon pszichiaterhez kérdéseivel, a pszichiatria kompetenciájába tartozik.
Részemről a kérdést lezártnak tekintem,kérem ennek tudomásulvételét!

Tiszetelettel: Dr Nagy Judit

igazság  2010. június 24. 13:43   #257 

Kedves Főorvos Asszony!

Az a kérdésem, hogy lehetséges-e összekeverni a depressziót 5 éven keresztül a parkinzon szindrómával? Már jellegzetes bénulásaim voltak.
M (mirci001@citromail.hu)


Kedves M!

A kérdésének értelme, célja nem értelmezhető, lehet igennel vagy nemmel is válaszolni.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

TD  2010. június 24. 13:40   #256 

Tisztelt Doktornő!

Rosszul tetszik "tudni"/találgatni, nem vagyok pszichológus hallgató, sem semmilyen "pszicho" szakember. Csupán érdekel a téma, ami az Ön szakterülete, Ön viszont megkerülte a kérdéseimet. Föltettem egy egyszerű kérdést is, akár igennel/nemmel is megválaszolható.

Pszichiátria tankönyvek számomra nem elérhetőek, ezért teszem fel kérdéseimet, hálás lennék, ha szíveskedne válaszolni.
Az oldal erre (is) való. Várom válaszát.

Köszönettel:
Tamás

**
Kedves Tamás!
Értékelem érdeklődését, a kérdéseinek pszichiatria tankönyvekben utánanézhet. Ugy tudom Ön pszichologus hallgató, - ha rossz az informáciom, kérem nézze el tévedésemet- részletes szakmai vitákba nem kivánok belemenni, ez az oldal- ugy gondolom arra nem hívatott.
Üdvözlettel: Dr Nagy Judit


Kedves Tamás!

Kérem forduljon bizalommal pszichiater kollegákhoz, a válasz ehhez a szakterülethez tartozik.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Fúj a szél....  2010. június 23. 20:22   #255 

Tisztelt Nagy doktornő, szédülhetek-e , ha erősen fúj a szél? /gyenge az idegrendszerem.../ ..ha igen, mit tehetek ellene? Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Tamás


Kedves Tamás!

Szédülhet. Kerülje az ilyen helyzeteket, esetleg próbálkozzon Antifront cseppekkel, rendszeresen sportoljon, mozogjon, kiránduljon .

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

köszönöm  2010. június 23. 20:19   #254 

Kedves Főorvos Asszony!

Nagyon jó hírrel tudok Önnek szolgálni, sikerült a vizsgám, köszönöm szépen a hasznos tanácsot. :)

Minden jót kívánok Önnek.

Tisztelettel: Márk


Kedves Márk!

Őszinte szívvel gratulálok, örülök, ha segítségére lehettem.
További sikereket, és a Szimboluma sikeres használatűát kívánom!

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

TD  2010. június 23. 18:00   #253 

Tisztelt Doktornő!

Ön is pszichiáter. :) Igaz gyermekpszichiáter, de tudom, hogy gyerekeknek is írnak ki ilyen szereket. Az Orvostudakozó oldalán az alábbi hivatkozást találtam:

http://www.diagnozis.hu/az_antipszichotikumok_ gyors_sulygyarapodast_okozhatnak_a_gyermekekne l/
(Megj.: A cikkben úgy állítják be e veszélyes szereket - elősegítendő a betegek további megtévesztését, - mintha csak elhízást okoz(hat)na, mint mondjuk a sok zsíros kenyér.)

Tardív diszkinézia nem csak az adás során mellékhatásként jelentkezik, hanem sokszor a megvonást követően szövődményként.
És ez az igazán veszélyes, mivel potenciálisan irreverzibilis. Ugye van az akut diszkinézia is a TD mellett. Sokan szeretik összemosni a kettőt, hátha belemegy a csapdába a szerencsétlen beteg. Abban teljesen igaza van, hogy a TD más antipszichotikumok(neuroleptikumok) mellékhatásaként is jelentkezhet.

Tudtommal a TD-át neurológus diagnosztizálja, és Ön is az. Most nem az a kérdés, hogy többnyire kik rendelik.

„leirt elméleti megfontolásokat nem osztom,”
Kérem, szíveskedjen leírni azokat az „elméleti megfontolásokat”, amiket oszt!

Kérdésem volna ezen felül:
A tardív diszkinézia a neuroleptikumok megvonási tünetének tekinthető? Ha nem, akkor minek?

Estleges tévedéseimet kérném, szíveskedjen korrigálni.

Segítségét előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Tamás





"Kedves Tamás!

A tardiv diszkinézia bizonyos neuroleptikumok adása során mellékhatásként jelentkezik.Kétségtelen, hogy Haloperidol mellékhatásaként is , de más antipszichotikum mellékhatásaként is jelentkezhet.
A leirt elméleti megfontolásokat nem osztom, miután a neuroleptikumokat pszichiaterek rendelik szinte kizárólag, kérem, forduljon hozzájuk bizalommal.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit"


Kedves Tamás!

Értékelem érdeklődését, a kérdéseinek pszichiatria tankönyvekben utánanézhet. Ugy tudom Ön pszichologus hallgató, - ha rossz az informáciom, kérem nézze el tévedésemet- részletes szakmai vitákba nem kivánok belemenni, ez az oldal- ugy gondolom arra nem hívatott.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

?  2010. június 23. 16:32   #252 

Tisztelt Doktornő!

Újabb kérdéssel fordulnék Önhöz, mivel már többször sikerült megnyugtatnia.
Röviden a történet: kb. 1 év óta elég sok stresszes helyzetben volt részem, sajnos. December óta pszichológushoz is járok. Kb. januárban volt egy szituáció, amikor elég jó kedvvel utaztunk ismerőseimmel (kezdtem jobban lenni lelkileg ez idő tájt), amikor egy gyerekem előadását hallgattuk telefonon keresztül. Gyerekemre nagyon büszke voltam, így nagyon boldog is. (Gyerekeimet nagyon féltem, decemberi összeroppanásomnak egyik oka ez volt.) Akkor egyik pillanatról a másikra belém vágódott, hogy el fogom veszíteni őket, de igazából nem őket, hanem magam: el fogom veszíteni saját magam – ez fogalmazódott meg benni. Pszichológusom úgy magyarázta, hogy ez tulajdonképpen a tudatalatti félelmek és az érzelmek összekeveredése, eltolódása. Ezzel akkor el is rendeztem a dolgot. Ám február elején kényszergondolat tört rám, ami sajnos legkisebb gyermek ellen irányult. Borzalmas érzés!!! Sokáig tartott, míg feldolgoztam, elfogadtam. Sok mindent gondoltam magamról, hogy beteg vagyok, meghülyültem, az ördögnek van hozzá köze stb. Pszichiáterrel is beszéltem, hogy kell-e gyógyszer, de végül (mivel szoptatok) úgy döntöttem, hogy nem, főleg mivel kezdtem jobban is lenni. Ebben szerepe lehetett annak is, hogy elfogadtam, ha másképp nem megy, akkor gyógyszert szedek. Mostanában egyre jobban voltam, pszichológushoz is egyre ritkábban jártam. Múlt héten éppen arról álmodoztam, hogy jó lenne másik városba költözni, mivel akkor koleszos gyerekeimmel is együtt lehetnék. Sajnos ez csak álom, de már kb. 4 éve foglalkoztat a költözés lehetősége. Persze ne jött össze és egyre több félelem társult vágyamhoz, hogy talán azért nem sikerül, mert akkor valamelyik családtagomat nagy baj éri, természetesen gyerekeimet féltettem leginkább. Közben én vallásos vagyok, de sajnos félelmem nagyobb a hitemnél, szinte gúzsba köt. Nem régiben újra arról kezdtem álmodozni, hogy együtt lehet a család, fejben háza terveztem. (Az álmodozás természetesen nem foglalja le a napomat, csak pl. elalvás előtt stb. szoktam ilyenekre gondolni. Valamint nálam az optimizmus velejárója, hisz ha már tervei sem lehetnek az embernek…) Épp lányaim szobáját terveztem, mikor bevillant, hogy véres a fal.!! Csak egy villanás volt. Hogy én okozom/tam-e vagy más, nem tudom és azt sem hogy gyerekeim-e az áldozatok vagy nem. Semmi más nem volt, csak vérre összefröcskölt falak. Én akkor gyorsan elhessegettem a gondolatot, és azzal magyaráztam, hogy jól éreztem magam, tele voltam optimizmussal és „bele kellett rondítania a tudatalattimnak”, aztán tervezgettem tovább. De ahogy a napok telnek egyre jobban félek, mi van ha ez egy jel? Vallásosként elképzelhetőnek tartom, mondván nem lenne jó, ha odaköltöznénk, mert tragédia lesz, de közben annyira vágyom, hogy együtt legyen a család!!! Gyötrődöm ettől. Főleg ha azt is hozzáveszem, hogy volt, már amit megálmodtam, persze azok konkrét és pár napra történő dolgok. Az is igaz, hogy ez nem klasszikus álom közben volt, de nem is teljesen éberen, hiszen éjjel tanulás közbeni pihenés alkalmával, félig „bódultan” a fáradtságtól történt. Valamint, amit az elején említettem: „el fogom veszíteni magam”-gondolat is félig igazolódott, hiszen utána jött a kényszergondolat, melynek kapcsán erősen felmerült bennem az élet értelmének kérdése (öngyilkosság NEM!!!).
Ön szerint mi lehet??? Miért akkor jönnek ezek a dolgok, amikor jobban vagyok??? Ha kényszergondolat körébe tartozik, akkor mikor fog már elmúlni, miért jelenik újra és újra meg más köntösben? (Pedig közben már egész jól érzem magam!!!) Vagy valóban jel??? Mit kezdjek ezzel???

Köszönettel!


Kedves Érdeklődő!

A felszín változik, a lényeg a mélyben maradt.Pszichiatert keressen fel, komolyan kellene vennie panaszait, kezeltetnie magát, még akkor is, ha "áldozattal" jár, pl. szoptatás abbahagyása- de erről korábban már irtam.
Önnek komoly problémája van, amit megfelelő szakemberrel, következeztesen kezeltetnie kell.
Az álmodozása nekem a realitásbol való menekülését jelzi
. A gondolatai nem helységhez kötöttek!

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

hiperaktiv gyerek  2010. június 22. 23:09   #251 

jo napot kivanok doktorno En Marosvasarhelyrol vagyok Birton Zita es van egy 6 es fel eves kisfiam akirol azt mondta a gyerek neurologus hogy hiperaktiv. Felirta a Straterra gyogyszert amit nem merek adni mert ugy hallottam hogy kulfoldon mar nem hasznaljak mert tobb rosszat csinal mind jot. Jovo honap elejen szeretnenk Magyarorszagra utazni a doktorno elvalalna egy vizsgalatot hogy hatha volna valami mas gyogymod erre a hiperaktiv dologra? Koszonom


Kedves Zita!

Megtisztel bizalmával, előzetes időpontegyeztetés után , magánrendelésemen megoldható.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Mi a baj?  2010. június 22. 23:07   #250 

Kedves Doktornő!

A gyerekemmel (6 éves) kapcsolatban érdeklődnék. Nagyon zavar a viselkedése. Nem tudom, hogy ez normális dolog-e és inkább én vagyok csak érzékeny erre. Amikor elmegyünk itthonról nagyon mozgékony, minden alkalommal rá kell szólnom, hogy ne szaladjon el mellőlem, ha meglát egy ismerőst már megy is. A boltban sem bír megmaradni mellettem, mindig tesz-vesz. Sajnos, többször leszidtam emiatt. Már ott tart, hogy néha le is ver dolgokat, meg ő maga is elesik. A gyerekek szeretik, de egy idő után mindig összevesznek.
Itthon azért jól eljátszik, akár egymagában is, órákon keresztül. Nem gondolnám, hogy hiperaktív. Ha feladatokat csinálunk, akkor végigcsinálja. Tévézés közben is izeg-mozog. Mit tegyek? Már belefáradtam, hogy mindig rá kell szólnom. Vagy lehet épp ez a baj? És zavar, hogy idegesít a saját gyerekem.

Köszönettel:
egy aggódó anyuka


Kedves Anyuka!

Ön megálmodott egy " jógyerekviselkedést", és gyermeke( kisfia?),ha nem ennek felel meg , Ön az aki megbélyegzi.
Vegy e figyelembe gyermeke igényeit, de sok türelemmel, a szabályok közvetitésével, jutalmazással alakitsa viselkedését. Nem árt annak közvetitése sem, hogy ön akkor is szereti, ha nem mindig felel meg ennek, ill. más viselkedéssel is felhivhatja a figyelmet magára.
Adjon apró feledatokat pl. a boltban neki, igy irányitottan mozdulhat el Ön mellől...


Üdvözlettel: Dr Nagy Judit.

Hisztis gyerek.  2010. június 22. 22:58   #249 

Kedves Doktorno! Van egy 5 eves fiam,hiperaktiv aszt mondtak az orvosok. Korulbelol 2 eve ha nem tetszik valami neki,vagy az utcan megyunk es lat egy gyereket akkor uti a fejet a kezevel,egyre gyakraban.Az lene a kerdesem hogy lehetne le szoktatni rola.Probalkoztunk hogy nem vetuk figyelembe ,nem szoltunk neki napokig,volt meg buntetve,de csak uti magat. Elore is koszonom valaszat.Melinda.


Kedves Melinda!

Az alap probléma nem a leszoktatás, hanem , hogy bizonyos helyzetekben miért viselkedik igy!?
Gyermekpszichiatriai szakrendelést keressenek fel, ha még nem tették, a hiperaktivitáson kivül más problémát is jelezhet viselkedése.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Parkinson-kór  2010. június 21. 17:28   #248 

Tisztelt Főorvos Asszony!

74 éves édesanyámnál Parkinson-kórt diagnosztizált a helyi neurológus szakorvos 5 hete. Már egy pár éve remeg a keze, először csak az egyik, később a másik is, a legrosszabb, amire panaszkodott, a lefekvéskori állremegés volt, ami miatt nehezen tudott elaludni. Ezenkívül – főleg szintén lefekvés után – még „valahol belül a fejében” – is érzett/érez remegést. Ezeken felül semmi más problémája nem volt, mozgászavar, merevség, mozgásszegénység egyáltalán nem merült fel.
A kezelőorvosa először Jumexet és PK-Merz-et írt fel neki. Semmi javulás nem történt, ezt követően a Jumexet lecserélte Azilect-re, a PK-Merz maradt. Továbbra sem történt változás. Egy hete a PK-Merz és az Azilect mellé Tremaril tablettát írt fel. Nagyon vártuk a Tremaril-tól a javulást, de sajnos egyáltalán nem következett be. Az elmúlt hét alatt – ha eddig nem volt annyira beteg – most az lett. A remegésben nagy mértékű romlás következett be, szinte már alapvető dolgokat nem tud megcsinálni, az utóbbi két-három-napban többször majdnem felbukott, remeg mindene, s egyensúlyzavara van.
Sokat olvastam az interneten a Parkinson-kórról az elmúlt 5 hétben. A következő kérdésekben szeretném a tisztelt főorvosnő véleményét kikérni:

- Tapasztalatai alapján a Tremaril szedésének lehetnek a fent leírt következményei (esetleg először „visszafele” hat)?
- Valóban ilyen nehéz beállítani egy beteg kezelését? Tudom, hogy minden betegnél egyénre szabott, de ennyire nehéz? Hiszen már a negyedik féle gyógyszernél tartunk, hiába. Legyünk még türelmesebbek?
- Édesanyám már korábban, még a Parkinson-kór diagnosztizálása előtt szedte valameddig az Akinetont. A remegésre nagyon jó volt, de szellemi leépülést, zavartságot okozott nála. A Tremaril egy hetes szedése után is már látom, hogy nem az igazi, már nem saját maga, pedig még csak kis dózisban szedte. Szeretném megkérdezni: a remegés kezelése csak olyan gyógyszerekkel lehetséges, melyeknek előbb-utóbb zavartságot okoznak?
- Bennem van a kétely: biztosan Parkinson-kór? Az eddigi gyógyszerekre rosszul reagált. Nem lehet esetleg pusztán időskori probléma, hiszen tudomásom szerint nem minden időskori remegés feltétlen Parkinson-kór? Édesanyám nagybátyja rosszindulatú agydaganatban halt meg. Anyukának gyakran fáj a feje, a kezelőorvosát kérdeztük, nem-e kérhetnénk egy CT-vizsgálatot, azt mondta, biztosan csak a front…

Szíves válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Tisztelettel:
Mevwa.


Kedves Mevwa!

A Tremaril az un antikolinerg szerek közzé tartozik,elsősorban a nyugalmi tremort csökkentik, kedvezőtlen mellékhatása a gondolkodás teljesitményének a csökkenése, ill. zavartság.Inkább 65 év alatt ajánlott, ma már ritkábban adjuk.
Helyette inkább Pramipexol hatóanyagu szer javasolt.
A beállitás nehéz, egyénre szabott, kis dozisrol indulva, fokozatos emeléssel javasolt.
Az Azilect ma a legmodernebb gyogyszerként számontartott, monoterapiaban is adhato, érdemes lenne megprobálni, ha nem javul, csak akkor kiegésziteni.
Az Akinetont ma már szinte sosem adjuk, ha ezt kapta, akkor korábban valószinúleg valamilyen major tranquillast szedett, korábban ezen gyógyszerek mellékhatáscsökkentésére (tremor) adták .
Sajnos előfordul, hogy más degenerativ neurologiai betegséghez társul , mint tünetcsoport, ilyen esetben beállitása még inkább korlátozott hatású.
Ezekről a problémákról a neurologusukkal beszéljenek, aki módositani fogja a gyógyszereket, ill. megfelelő vizsgálatokra is küldi.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit


nyugtalan alvás  2010. június 20. 23:04   #247 

Kedves Doktornő!
7 hónapos kisfiam kb 1-2 hete nagyon nyugtalanul alszik. Eleinte csak 2-3 alkalommal kezdett el nyögdécselni, de ez egyre sűrűsödött, tegnap éjjel már szinte óránként kellett mennem hozzá és egyre többet felsír.
Mászik álmában (egyébként még nem mászik), dobálja magát, nincs nyugta, sokszor arra ébred, hogy keresztben van az ágyban legfelül. Reggel általában 6-kor, fél 7-kor kel vidáman, eszik, majd kb 2 óra múlva elalszik, és sokszor több, mint 2 óra hosszát alszik. Egyébként nappal jól érzi magát, jókedvű, sose sír,játszik. Ha elalszik nappal, akkor nagyon nyugodt, de nem alszik sokat.
Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt a nyugtalanságot éjszaka az amúgy nagyon jókedvű kisfiamnál. Se nem éhes, se nem szomjas, már mindent kipróbáltam.
Válaszát előre is köszönöm! O.Judit


Kedves Judit!

Az alvászavar mindig jelzésértékü.Ha csak egy-két hete jelentkezik, azokat a körülményeket kell megnézni, ami okozhatja. Lehet ez külső körülmény is, pl. a nagy meleg, ami elég hirtelen jött.
ha napközben probléma mentes, feltehetően testi betegség nem áll mögötte.Esetleg védőnővel beszéljéák át a lehetőségeket.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

mariann  2010. június 20. 22:57   #246 

Tisztelt Főorvosnő

Azt szeretném kérdezni hogy 23 éves gyermekem minden előzmény nélkül elveszíti az eszméletét. Ez a tünet most jelentkezett nála először a nagy melegbe. napon nem tartózkodott folyadékot eleget fogyasztott. A hideg vizes borogatásra magéhoz tér. Mentő vitte sürgősségire de mire sorra került minden tünet elmúlt. Vérnyomás vércukor rendben. Lehet-e hőguta vagy epilepszia. Sose voltak ilyen tünetei megállapított betegsége nincs. Azonkívül hogy melege van a rosszullét előtt más panasza nincs. Ilyenkor viszont a teste szinte süt de nem lázas. Utalták neurológiára de csak 3 hónap múlva tudják fogadni. Esetleg addig mit tehetünk a megelőzésre vagy a rosszul létek elkerülésére. Jelenleg táppénzen van.

Köszönettel Mariann


Kedves Mariann!

Fontos a rosszullét körülményei, maga a roham , mint jelenség leirása, tartama,...
Remélhetőleg alkalmi, egyszeri rosszullét volt, ennél többet a leirás alapján nem tudok mondani, az epilepszia igazolására vagy kizárására vizsgálatokra van szükség.
Mindenképpen kerülje azokat a körülményeket amelyek a rosszullét kiváltásához vezette, bő folyadék, renszeres, könnyü étkezések, a fej védelme, naponta többször langyos vizes zuhanyzások.

Üdvözlettel: Dr nagy Judit

Tegratol és a terhesség  2010. június 20. 22:50   #245 

Tisztelt Dr. nő!

Terhes vagyok 5, hónapos, és 5 napos.Voltam már nőgyógyásznál is.Epilepsziás beteg vagyok, 17 éves korom óta.Tegratol 400-ast szedek a betegségemre.Veszélyes ön szerint is, a terhességemre a tegratol?Jártam nőgyógyásznál, és tanácsolja a gyógyszerváltást számomra.Ön szerint melyik gyógyszert ajánlaná terhességem alatt is, szedhettek a betegségemre?
Előre is köszönöm.


Kedves Érdeklődő!

A carbamazepin tartalmu gyógyszerek un bázis antiepileptikumok közzé tartozik, rohamkontroll tekintetében bizonyos tipusu epilepsziákban eredményesen adhatók.
A gyógyszerátállitás nem egyszerü probléma, mellékhatásai, gyakoribb rohamok jelentkezhetnek pl. A tegretol érdemi genetikai kockázatot nem jelent, de ezt genetikussal kell megkonzultálni,viszont un. kognitiv mellékhatásai azért vannak.
A gyógyszerátállitást kezelőorvosával beszélje meg, érdemi ismeretek nélkül- rohamtipus- gyakoriság, szedett gyógyszerek...felelőtlenség volna egy gyógyszert is megnevezni.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit


keseru  2010. június 19. 21:23   #244 

Tisztelt Doktorno !

Nagyon sokszor keseru ízt érzek a számban . Gyóygszert nem szedek és keserut sem fogyasztok.
Mi okozhat ilyen tunetet ?

Udvozlettel : Vera


Kedves Vera!

Neurologiai és fül-orr-gégészeti vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Remegés  2010. június 19. 21:15   #243 

Tisztelt Főorvos Asszony!

A hét és fél hónapos kisfiamnál kb. egy hónapja vettük észre, hogy remeg a keze, de csak akkor ha örül vagy izgatott. már most nem hagy nyugodni ez a dolog, mert többen is megkérdezik hogy miért remeg a keze. Szeretném megkérdezni hogy ez mitől van ,hogy ezt kinövi, vagy lehet valami nagy baj is? Mit tanácsol? 6 hetes korában kötelező vizsgálat volt a neurológiai vizsgálat, akkor viszont a lába remegett, akkor azt mondták hogy kinövi, elmúlik így is történt azóta a lába az nem remeg.
Válaszát előre is köszönöm!
Renáta


Kedves Renáta!

Gyermekgyógyásszal konzultáljon, aki ha szükséges gyermekneurologiára utalja.Vizsgálat nélkül nem mondhatok véleményt.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Fejfájás  2010. június 19. 21:12   #242 

Kedves Doktornő!

23 éves nő vagyok, a panaszom fejfájás, ami már néhány hete gyötör. A fájás nem állandó, inkább csak tompán, időnként hasogató érzés leginkább a fejem tetején és a fej hátsó táján. A fájó érzés hirtelen jön néhány percig fáj, majd elmúlik, és váratlan pillanatban megint visszatér. Korábban nem volt jellemző nálam a rendszeres fejfájás.
A fejem tetején található egy púp amit már 2-3 éve észrevettem, de semmilyen panasszal nem járt eddig. Ha most hozzáérek és kicsit megnyomom, mintha enyhe fájdalmat éreznék, de nem vagyok benne biztos, hogy a púp fáj és nem a fejem.
Tudna esetleg segíteni, hogy egy púp ami lehet hogy már gyerekkorom óta megvan, csak nem vettem a kezdetektől észre okozhat-e komolyabb problémát, vagy esetleg más más jellegű lehet a problémám.

Köszönöm segítségét,

Nikolett


Kedves Nikolett!

Vizsgálat nélkül nem lehet véleményt mondani, viszonylag gyakran fordul elő a fejbőr alatt elmozdithato, rugalmas tapintatu csomó vagy daganat, hosszu ideig semmilyen tünetet nem okoz, ami jó indulatú, sebészeten ambulanter eltávolitható. Ez nem függ össze nagy valószínűséggel fejfájásával.
Neurologiai szakrendelést keressen fel!

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

tanulás  2010. június 18. 22:14   #241 

Kedves Főorvos Asszony!

A segítségét szeretném kérni tanulással kapcsolatban.
Már csak egy vizsgám van hátra a diplomáig, de sajnos egyszerűen kifog rajtam.Ön szerint mitől lehet ez?
Sajnos depresszió megbetegedésben szenvedek(gyógyszereim:Lamolep, Rivotril), de sokkal jobban vagyok, én nem ezt gondolnám a legfőbb problémának, hiszen a nagyobb akadályokat sikeresen vészeltem át.
Hogyan osszam fel az anyagot?Mi a leghatékonyabb tanulási módszer?
Ön szerint mennyi időt adjak magamnak(nem túl nagy anyagról van szó, és tulajodnképpen 2 napom van rá.)?

Nagyon várom Főorvos Asszony levelét, szaktudását.

Minden jót kívánok Önnek, válaszát nagyon szépen köszönöm.

Tisztelettel: Márk


Kedves Márk!

A diploma előtti vizsga hosszu évek óta folyamatos tanulást feltételez, amely során a felmerülő akadályokat sikeresen sikerült megoldani.Ez az utolsó vizsga egy mérföldkőként is felfogható, az akadály bevételével egy minőségileg más élet kezdődik, annak minden előnyével, alkalmanként hátrányával , nehézségével.
Most egy kis képzeletbeli játékra invitálom: Képzelej el a sikertelen vizsgáját, élje át, majd kicsit félretéve keressen olyan sikeres emlékeket, amikor nagyobb akadályokat is sikeresen vészelt át.Lássa, hallja, érezze.
Ezeknek a sikeres megoldásoknak a birtokában képzelje el ismét a vizsgáját ,alakitsa át, lássa, hallja, érezze , hogy ezt is sikeresen meg tudja oldani, ugyanugy ahogy a nagyobb akadályokat is le tudta győzni.Alkosson egy szimbolumot, és ha a vizsgára gondolképzeletben jelentesse meg , mint a sikeres megoldás zálogát.

Ezek után, vegye át legalább nagy vonalakban, lényegi elemekben a tételeket,és a szimbolumjával menjen el vizsgázni.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit


előző oldal  11 12 13  14 15  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Mentális egészség témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!