orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Oláh-Fehér Valéria

Dr. Oláh-Fehér Valéria válaszol

Dr. Oláh-Fehér Valéria

foglalkozás-orvostan szakorvosa

előző oldal  1 2 3  4 5  következő oldal
Mónika  2009. július 19. 19:09   #60 

Tisztelt Doktornő!

Azért írok Önnek,mert nagyon meg vagyok ijedve.Kb.2 hete dolgoztam olyan helyen 5 napot,ahol 12 órában,folyamatosan állni kellett,hűtőházban külföldön.A hideggel semmi bajom nem volt,kimondottan szeretem.De már a 12 órás autóútnál éreztem,hogy a bal térdem kegyetlenül fáj.Ez később meg is szűnt és a sok állást sem éreztem akkor meg./a hátam miatt jöttem haza,mert azt hittem szétszakad,úgy fájt/Mikor viszont hazafelé jöttünk szintén nagyon meleg volt és nagyon bedagadt a lábam,és az első pihenőnél ami kb.3 óra múlva volt,azt hittem nem tudok lábra állni,főleg a balra nem.Tudtam,hogy sétálnom kell ,ezért megmozgattam magam.Hazaérve kétszer hidegvizes borogatást raktam a lábamra,az talán jó volt,de utána nem foglalkoztam vele,és lassan előjöttek a kis hajszálerek amik amúgy is vannak,kb.3 éve a bokám alatt.Most a jobb lábamon a boka alatt jobban liláspiros,estére bedagadok,térdtől lefelé,és a bal térdem alsó részénél piros kemény duzzanat van,ami nyomásra fáj,és ugyanilyen van csak kisebb a jobb lábam szárán jobb oldalt.Már 3 éve a nagy kánikulában egy megerőltetés miatt bedagadtak a lábaim,de akkor az egész testem is,amire apadexet kaptam.Egyébként inkább alacsony a vérnyomásom.Akkor jelentkeztek az első hajszálerek,de a melegre fogták.Az igaz,hogy jött a hűvös ősz és minden magától visszaállt,leapadtam és a feszítő érzésen kívűl abszolút nem fájtak a lábaim.De most fájdogál is a lábam a boka alatt is,meg feszít a lábfejem,a lábam szára alsó része.A vádlimnak semmi baja,nincs izomlázam.Nagyon félek,mert olvasom az interneten,hogy trombózist lehet kapni és hogy ez felületi visszérgyulladás lehet,és ott is mindig van vérrög állítólag,de hogy ez nem annyira veszélyes.Kedden tudok háziorvoshoz menni.Kíváncsi leszek mit mond.De addig is kérem írja meg mennyire súlyos ez a dolog.Nagyon félek.A családban is van szinte mindenkinek visszere,de trombózisos problémája vele senkinek nem volt.Sajnos 32 éves létemre 6 év alatt, felszaladt rám 50kg plusz.176cm magas vagyok,és 110 kg.Őrület.Nekem is nagyon rossz így ,mert sosem voltam túlsúlyos.Nem tudom,hogy így fájós lábbal mit lehetne sportolni,kérem adjon tanácsot.Tudom nem most kellene kapálózni.A gyógyszertárban detralexet ajánlottak,3*1-et és lioton gélt,ami aránylag használgat,de estére mindig bedagadok,reggel sokkal jobban érzem magam.Nem tudom cataflamot vagy algopyrint szedjek-e még mellé,mert az van itthon.Valószínű,újra borogatni fogom amikor csak tudom,hideg vizes törölközővel.
Köszönettel várom válaszát!:Mónika


Tisztelt Mónika!A borogatás jó módszer a láb dagadásra.A piros csomók a lábszárakon lehetnek trombózisok is, de más fertőzés, csípés,reuma ,allergia is.Mindenképpen sürgősen háziorvoshoz kell menni.A lioton gélt jó hogy használja,a cataflán gyulladásgátlóként lehet bevenni csak a gyomorra vigyázni!!Ami a fogyást illeti : elkezdeni minnél előbb de ne tornával, hanem életmódváltással,okos étkezéssel.A tornát csak fekve és ülve a lábak és gerinc védelme érdekében.Üdv.

elkeseredett  2009. július 16. 19:06   #59 

Kedves Doktornő!
Nagyon szépen köszönöm,hogy válaszolt és végre hosszú idő után valaki emberszámba vett engem. Kérem segítsen abban, hogy milyen felsőbb forumhoz fordulhatok. A fellebezésemet elindítottam, de ha elutasítanak nem tudom pontosan kihez fordulhatok, mert senki nem akar információt adni nekem.Tisztelettel várom válaszát.


Amikor a II fok eredménye meglesz,akkor fogja a határozatban irni a jogorvoslatot,azaz, hogy hol támadhatja meg a döntést.ez mindig igy van egyébként.Akkor az szerint kell majd eljárni.Üdv.

elkeseredett  2009. július 15. 12:37   #58 

Kedves Doktornő!

42 éves rokkantnyugdíjas vagyok , illetve eddig voltam mert a felülvizsgálaton 54% kaptam de rehabilitálható. Legalábbis a bizottság szerint. 1996-ban súlyos autóbalesetem volt és a következő sérüléseim lettek.
Elvesztettem a jobb szemem az arcom összetört az álkapcsom jobb oldala a mütét után is rövidebb lett. Sajnos az evés is fájdalommal jár időnként a jobb oldal kiakad iszonyú fájdalommal jár. Sorozatos borda törés IX-X-XI-XII- a IX-ik ablakostörés, Exoisio sutura mindkét lábon. A baleset óta 67%-os rokkant voltam súlyos depresszió, posstraumás stressz zavar és COPD alkult ki . A fejem állandóan fáj csak erős fájdalomcsillapítokkal tudom kezelni.Csak segítséggel tudom magam ellátni ,édesanyám segít.Nehezen közlekedek egyedül előfordult, hogy leestem a buszról és eltört a bal kezem.Nekimegyek embernek vagy oszlopnak.Az arcomon a sérülések nagyon csúnyák a műszemem szinte naponta begyullad váladékozik nagy fájdalommal jár. Szeretném megkérdezni, hogy a másodfokon egyáltalán van -e bármilyen esélyem mert nagyon félek de megfellebbeztem a határozatot mert nagyon méltatlannak találom az eredményt. Én nem vagyok csaló nem vittem semmilyen hamis orvosi papírt csak a valósat, de a felülvizsgálat mérhetetlenül sértő és megalázó volt . Csak igennel és nemmel lehetett válaszolni, balra kellett nézni amíg az orvos vizsgált és ha elmozdítottam a fejem kiabálni kezdett velem.Tisztelettel várom válaszát és köszönöm szépen


Tisztelt Kérdező!

Őszinte felháborodással olvastam levelét. Mindenképpen küldje el a fellebezést és ha kell akkor még utána felsőbb forumokhoz is fordulhat, mert szerintem is mindenben igaza van. Tisztelettel Dr.Oláh-Fehér Valéria

17 éves  2009. július 1. 13:10   #57 

Most vagyok 175 centi és 77 kiló! És köszönöm a válaszát :) De akkor ezzel a súllyal is diétáznom kell? Ehhez nem elég ha a mennyiséget csökentem és többször eszem, valamint sportolok??? Illetve a callaneticsről ( ha nem ismeri akkor: hasonlít a pilateshez) mi a véleménye?? Akikkel beszéltem hatásos... Esetleg A kocogás megfelelő lenne?? És a teát egy teáskanál mézzel lehet inni? Mert édesítőt nem akarok használni! Köszönöm előre is válaszát :)

csókolom


Ezzel a súllyal könnyen fogja tudni korigálni a súlyát / amennyiben úgy látja ,hogy a bőr alatti zsirszövet vastagabb mint szeretné./, ugyanis ez nem sok felesleg lehet.A leirt stratégia marad.A callanetics nagyon egészséges "sportolás."Naponta egy teáskanál méz-igen,mehet.Azonkivül a pubertáskorban és tizenéveseknél a súlyfelesleg hormonzavarokat okozhat, ezért egy egészséges odafigyelő étkezés és súlykontrol okos dolog.Üdv.

fogyás  2009. június 26. 14:20   #56 

17 éves fiú vagyok. Szeretnék fogyni de nemtudom mely formája lenne egészséges. Megfelelő lenne ( 175cm 77kg) az mennyiség csökkentése és sok mozgás? vagy esetleg valamilyen kúra stb ... :(


Tisztelt kérdező! Okosabb lettem volna ha megirja,hogy most hány kiló.Mindentől függetlenül a jó megoldás mindig az , hogy megcélozni havi pl. 2 kg. és napi 5 evéssel, kicsi mennyiségekkel próbálkozni, meg sok vizet inni.A zöldségek nyers és párolt bevitele nagyon fontos. Tilos az alkoholos ital,a cukros- üditő és- tea, a főtt tészta, sült krumpli, rizs, fehér lisztes péksütemények../ 6 hónapot tessék adni magának és közben a testmozgást okosan fokozni, de ha nagyon súlyos , akkor csak fekve és ülve tornázni,mert szétmennek az izületei.Üdv.

daganat  2009. június 25. 19:32   #55 


Tisztelt Doktornő!

Köszönöm szépen válaszát,így már könnyebben nekivágok a dolognak.
Ha véletlenül mégsem sikerül,akkor sem fogom Önt hibáztatni!

Tisztelettel:István


A legjobbakat kivánom!

gernincferdülés  2009. június 25. 19:31   #54 

pontosabban a nemzetbiztonsági hivatalba...de oda is kell fikikai alkalmassági.

Sportolok mellesleg.


A sportban is csak óvatosan, mert a vérnyomás is szivmegnagyobbodást okoz, ehhez még a sport tesz egy lapáttal,szóval meg kell gondolni..

gerincferdülés  2009. június 25. 19:29   #53 

T .doktornő!

érdeklődnék én egy 24 éves jogász srác vagyok.Fegyveres erőknél szeretnék elhelyezkedni.kérdésem az lenne, h hallottam a fizikai alkalmasságiról ,h elég szigoru.ekem hypertóniám van és scheuermannom,de nem látszik semmi.Csak RTg mutatja ki,de nagyon enyhe.Ezek kizáró okok?

egyéb:neg


Tisztelt kérdező! A fegyveres erőknél komoly elvárások vannak, és a magas vérnyomás és a gerincbetegség valóban kizáró ok lehet, de én úgy gondolom, hogy a jogi pályát folytatva a fegyveres erőknél több haszon lenne magából mintha fizikailag szeretne bizonyitani és közben meg lerobbanna.ÍÜdv.

daganat  2009. június 23. 17:55   #52 


Tisztelt Doktornő!

Arra a kérdésemre,hogy reális-e a 60% nem válaszolt.Az pedig,hogy megérné-e ha magasabb kategóriába kerülnék,azt hiszem egyértelmű a válaszom.Mivel két kiskorú gyermekem van,jobb volna a magasabb összeg addig is míg köztük lehetek.
Ezért szerettem volna tudni,hogy érdemes-e a beadványt elindítani?

Maradok tisztelettel...


Jó,akkor nem reális,de ez az én magánvéleményem,semmire se megy vele,a válaszom alapján már a multkor is érezhette,hogy mindig érdemes többet kérni,csak féltettem,hogy mennyire viseli meg fizikailag és lelkileg!?Mert ez szokott káros lenni és nem a több pénz.Üdv.

epi35  2009. június 21. 19:23   #51 

Tisztelt Doktornő!

2008.szeptemberében légionárius betegség áldozata lettem. Jelenleg folyik az országos munkavédelmi felügyelőség vizsgálata a munkáltató felelőssége megállapítása céljából, miszerint az ott használt légkondicionáló okozta a problémát.
Sajnos a betegség nem múlt el nyomtalanul, a betegség megtámadta a szívizomot, melynek következtében szívritmuszavarom lett , és azóta magas vérnyomás betegsében is kezelnek.
A központi idegrendszer sérülése folytán generalizált epilepsziás működészavar és agyi érellátási zavar keletkezett, melyre jelenleg szintén gyógyszereket szedek.
Mivel ügyfélszolgálati tevékenységet végzek - a folyamatos pszihés terhelés miatt - ezek a betegségek alkalmasságot kizáró okok.
Azt szeretném kérni, hogy van-e értelme elindítani a leszázalékolást, mivel az eltelt 8 hónap után sem vagyok munkaképes.
Van-e esély ezekkel a problémákkal a leszázalékolásra, vagy más munka után kell néznem?
Válaszát nagyon köszönöm, üdvözlettel: epi35


Tisztelt érdeklődő!A betegségeit figyelembevéve mindenképpen a szakértői bizottságelé kell hogy kerüljön az ügye, ezt ön is és a háziorvosa is kezdeményezheti, addig pedig táppénzen lesz,gondolom nem kellene sokáig várni ,mert egy év után lezárják a táppénzét ha megoldódik az ügy ha nem.Ha mégis akadna más munka, az majd utána fogadja el,mikor már látszik a döntés,addig csak próbáljon meggyógyulni,amennyire csak lehet.A legjobbakat kívánom!

daganat  2009. június 20. 19:36   #50 

Tisztelt Doktornő!

Pár mondatban leírnám betegségeim.52 éves vagyok.
Magas vérnyomás-érszűkület/ami miatt már értágításon is voltam/-gerinc sérv/amit műtöttek is/-
nyaki ütőér 40%-os szűkülete-szív infarktus-húgyhólyag és gége rosszindulatú daganata-a májon 2 met-re utaló góc.
Szeretném tudni,hogy reális-e a 60%-os rokkantsági nyugdíj?Esetleg érdemes-e beadni állapot rosszabodást?

Válaszát előre is köszönöm.Tisztelt érdeklődő! A bizottsághoz fordulni mindig komoly testi és lelki megerőltetést jelent, ezért mindig mérlegelni kell. hogy mennyivel lesz jobb utána, ha elfogadják a beadványt.Értem itt az anyagi és egyéb előnyöket.Ha úgy értékeli, hogy birja és megéri akkor mindig érdemes beadni, de ezt a háziorvosa sokkal jobban tudja mint én, hiszen ő mindent tud és jobb tanácsot adhat. Én személy szerint jobbulást kívánok! Üdv.

Szné. Andrea  2009. május 19. 18:05   #49 

Tisztelt Doktornő!
Szeretném a tanácsát kérni a következőkben: 37 éves vagyok, 19 éve van folyamatos munkaviszonyom, mint közalkalmazott. 7 éve 2002 óta kezelnek depresszióval és pánikzavarral, melyekre gyógyszereket is szedek paroxat és rivotril, melyből napi 3 tablettát. Eddig a munkahelyemen rugalmasan kezelték a problémámat, hiszen ennek ellenére 1-1 évben 1-2 hónapnál többet nem hiányoztam és a munkámmal semmi baj nem volt, most viszont úgy érzem, hogy a munkám is kíváltja rosszulléteimet és a jelenlegi kapitány úgy gondolja, ebből kifolyólag (már a táppénz miatt) nem lehet rám számítani, attól félek felmondanak, ezért szeretnék tisztán látni, hogy milyen esélyem lenne a leszázalékoltatásra, mert ennyi év után nem szeretnék csak úgy az utcára kerülni. A leszázalékolással kapcsolatosan, még az a kérdésem, hogy ilyen estben a jogosítványt is visszavonják, mert arra viszont szükségem van nap mint nap, mert édesanyám halála óta, 6 éve én gondozom beteg édesapámat és ő kb. 5-6 km-re lakik tőlünk. Tehát mennyi az esély és kb. hány százalékos a leszázalékolás ilyen betegséggel? Válaszát előre is köszönöm Doktornő!


Tisztelt Andrea!Fontos kérdés az Ön betegségével kapcsolatban,hogy a depresziója és pánikzavara milyen súlyos és kigyógyítható-e,vagy élete végéig úgynevezett endogén depresziója van-e,erről beszéljen az ideggyógyászával.Ettől függ,hogy a rokkantsága fennáll e vagy sem.Ha nem tudnak világos választ adni akkor egyenlőre azt tudom mondani, hogy kapja össze magát és gyakran ismételgetve közölje a munkáltatójával, hogy egyre jobban van, különben igaza lesz és tényleg felmondás lesz a vége.A jogsi szerintem nincs veszélyben.Én biztos inkább az önszugesztiós gyógyulást erőltetném, ugyanis vigyázzon, hogy miben hisz ami az állapotát érinti, mert igaza lesz.Tisztelettel

Re:  2009. május 14. 19:53   #48 

Tisztelt Doktornő!

Köszönöm válaszát, lehet félre érthető voltam, nem hivatásos jogosítvány szükséges a munkámhoz, hanem B kategória.


Részletkérdés...Attól még kérje a munkaképessége elbirálását.Sok szerencsát

beilleszkedési zavarok  2009. május 14. 19:51   #47 

Tisztelt Doktornő!
Pszichiátriai tüneteket produkáló, gyógyszert is kapó, de kórházban nem kezelt fiatal fiú leszázalékolható-e, illetve mi az a határ, ahol eléri a 67%-ot?


Tisztelt kérdező! Természetesen leszázalékolható.A kérdés, ha ilyen nagy a baj,miért nem volt még kórházi kivizsgálás?Ha ez megtörténik,megváltozik a helyzet és lesz szakorvosi véleményük a fiatalember munkaképességéről.Tisztelettel

Gastrooesophagialis reflux  2009. május 14. 19:48   #46 

Tisztelt Doktornő!!

1éve refluxom van mellkasi sérvvel műtöttek sav lekötöket szedem..fél évente kontrolra járok. A mellkasi fájdalomaim újra nagyon erősek..Másik részlegre helyeztek át ahol 50kgos dolgokat kell emelnem.Lehet ennek köze hozzá? A sok hajolás és az emelés? A munkaadó cég tud a betegségemről..nem kellett volna előtte egészségügyi alkalmassági vizsgálatot kérniük? Mit tehetek?

Köszönettel: H.Sándor


Tisztelt kérdező! Minden estben, amikor áthelyezés van más munkahelyre,ahol a munkafeltételek mások,soron kivüli alkalmassági vizsgálatra kell küldeni a dolgozót az illetékes üzemorvoshoz.A teendője annyi,hogy kéri ezt a vizsgálatot és tanácsot kérnek a belgyógyásztól is. Tisztelettel

Tanácstalan  2009. május 11. 18:11   #45 

Tisztelt Doktornő!

Alábbira szeretném tanácsát kérni. 44 éves vagyok. Balesetből származóan, jobb szememen több műtétet végeztek, műlencsét ültettek be, sajnos pár héten belül a retina levált, oly mértékben, hogy az Orfi-ban sem javasolták a további kezelést. Fényre sem reagál.
Ezzel párhuzamosan, kialakult a II. diabetesz, amit 14 éven keresztül kezeltek gyógyszerrel, másfél éve viszont inzulinnal, napi 4 alkalommal.
kb. háromnegyed éve jobb vállam erőteljes fájt, annyira, hogy nem tudtam már emelni, mozgatni, a szokásos fiziós kezelések semmit nem javítottak, ezért műtét lett, ahol az derült ki, hogy a rotator izmok teljesen letapadtak, ezt bontották fel. Ennek 2 hónapja, de a mozgás még mindig erőteljesen beszűkült állapotban van (100-110 fok passzív emelés) ami miatt, egy bemozgatás jön most.
Munkámat nem tudom ellátni, mert ahhoz a vezetés nélkülözhetetlen.
Kérdésem az, hogy mit tudok tenni, érdemes-e munkaképesség csökkenést kérni, esetleg van-e lehetőség arra, hogy leszázalékolást elindítsam?

Köszönöm válaszát.


u.a.

Tanácstalan  2009. május 11. 18:09   #44 

Tisztelt Doktornő!

Alábbira szeretném tanácsát kérni. 44 éves vagyok. Balesetből származóan, jobb szememen több műtétet végeztek, műlencsét ültettek be, sajnos pár héten belül a retina levált, oly mértékben, hogy az Orfi-ban sem javasolták a további kezelést. Fényre sem reagál.
Ezzel párhuzamosan, kialakult a II. diabetesz, amit 14 éven keresztül kezeltek gyógyszerrel, másfél éve viszont inzulinnal, napi 4 alkalommal.
kb. háromnegyed éve jobb vállam erőteljes fájt, annyira, hogy nem tudtam már emelni, mozgatni, a szokásos fiziós kezelések semmit nem javítottak, ezért műtét lett, ahol az derült ki, hogy a rotator izmok teljesen letapadtak, ezt bontották fel. Ennek 2 hónapja, de a mozgás még mindig erőteljesen beszűkült állapotban van (100-110 fok passzív emelés) ami miatt, egy bemozgatás jön most.
Munkámat nem tudom ellátni, mert ahhoz a vezetés nélkülözhetetlen.
Kérdésem az, hogy mit tudok tenni, érdemes-e munkaképesség csökkenést kérni, esetleg van-e lehetőség arra, hogy leszázalékolást elindítsam?

Köszönöm válaszát.


Tisztelt kérdező! Az a véleményem, hogy már régebben meg kellett volna indítani a leszázalékolást! Insulinos kezelés mellett , valamint az egyik szem sérülése miatt a hivatásos soffőrség sem lehetséges.No meg a többi problémája miatt is fennál a munkaképesség csökkenés jelentős mértékben. Forduljon bizalommal a háziorvosához és üzemorvosához.Tisztelettel.

három hónap  2009. május 6. 19:07   #43 

Február 14.-én reggel ébredést követően,volt egy eszméletvesztéssel járó rosszullétem.EEG vizsgálat azt mutatta ki,hogy epilepsziám van.A MÁV-nál dolgoztam mint kábelszerelő és gépkocsivezető.A jogosítványomat bevonták és azóta nem vezethetek gépkocsit.27 éve dolgozom itt.A főnököm irt olyan munkaköri leírást az üzemorvos részére ahol tud foglalkoztatni,de az üzemorvos nem adta meg az engedélyt. 27 év munkaviszony után kerüljek egy rosszullét miatt az útcára? Mit tanácsol?
Tisztelettel egy elkeseredett ember.


Tisztelt kérdező!
Valóban az epilepszia olyan betegség, ahol szigorúan meg van szabva,hogy milyen balesetveszély vagy pszihés terhelés esetén nem alkalmas a dolgozó bizonyos munkákra.Amennyiben a cég olyan munkaköröket is felajánlott ahol biztonságos a munkavégzés, akkor ön ott dolgozhat.Véleményt azért nem tudok mondani mert nem tudom mi az ajánlat.Azt tanácsolom,hogy a cég írásos munkahelyajánlatával kérjen II fokú munkaképesség elbirálást, erre joga van. Ezt a megyei üzemorvosi szakrendelésen végzik. Hívja fel őket telefonon és kérjen tanácsot és időpontot.Remélem tudtam segíteni!Tisztelettel

terhesség  2009. április 3. 17:47   #42 

Tisztelt Doktornő!

16 hetes terhes vagyok, és egy művelődési házban dolgozom. Azt szeretném kérdezni, hogy van -e jogom elutasítani, ha éjszakai rendezvényre, vagy koncertre akarnak behívni dolgozni? Azzal tisztában vagyok, hogy a kismamákat éjszakai műszakban nem lehet dolgoztatni, a koncerteken pedig a zaj miatt nem szívesen vennék részt. (Esetemben az éjszakai munka konkrétan jegyszedést jelentene, de egyrészt félek attól, hogy megfázok kint ücsörögni a sörsátorban éjjel 2-3 ig, másrészt szerintem a zaj se tesz jót a babának, a cigarettafüstről nem is beszélve.) A közeljövőben több ilyen jellegű rendezvény lesz, és szeretném tudni, hogyan álljak majd a dolgokhoz.

Segítségét előre is köszönöm!

Anita


Tisztelt Hölgyem! Azt tanácsolom, hogy a problémájával forduljon az illetékes üzemorvoshoz és ő fog tudni önnek felmentést adni az éjszakai munka alol.Tisztelettel Dr.Oláh-Fehér Valéria

46/nő  2009. március 20. 15:53   #41 

T Dr Nő! Kőszönöm a türelmét és válaszait, sokat segített az együttérzése a tanácsa és igyekszem pozitívan kezelni a helyzetem.Az alkalmassági vizsgálaton nem feleltem meg,így a háziorvos indítja a leszázalékolásom,de bízom benne hogy nem végleges ez az állapot és még tehetem azt amit szeretek.46/nő


Tisztelt Hölgyem!


előző oldal  1 2 3  4 5  következő oldal
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!