orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Győrffy László

Dr. Győrffy László válaszol

Dr. Győrffy László

urológus szakorvos

urológia, urológiai sebészet

előző oldal  90 91 92  93 94  következő oldal
sch  2013. október 27. 07:57   #1840 

Kedves Dr. ur

Fel kerestem a házi orvosomat hogy 5 éve nem voltam labor vizsgálaton készitsünt egyet ,panasz a szédülés,vérnyomás 125/90 második mérés 130/90.Meg is érkezett az eredmény a koleszterin 7,2 a cukor 4,2 és a vizelet
üledékében 50-60 fvs szám. A dr.nő azt mondta menjek ha akarok el urulogushoz. du el kezdet fájni az bal oldalt a kereszt csontom lent a derekam alatt ,hét vége közeledett így el mentem a patikába és vettem Urogin cseppet és fájdalom csílapitott Voltaren Dolo napi 2-3 liter víz és tea el mult a fájdalomfájdalmam azért még menjek el az urologiára??


Feltétlenül szükséges elmennie. Önnek gennyes a vizelete. Lehet, hogy "csak" egy egyszerű gyulladás, de azért nem árt egy alaposabb vizsgálat!

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

vizelési gondok  2013. október 27. 07:54   #1839 

Tisztelt Dr. Úr!
Köszönöm válaszát, de mivel nálam egy húgycsőváladék vizsgálata is kész tortúra volt az orvosnak (negatív), és persze nekem is, ettől az urodinamikai vizsgálattól eltekintenék. Abszolút nem tűröm a fájdalmat, még a szemembe sem tudott belecseppenteni a szemész. Azonkívül gyerekkorom óta képtelen vagyok pisilni, ha valaki áll mellettem. Ultrahangon, vérvételen, prosztatavizsgálaton sokszor voltam, nem olyan régen is, ahogy egyszer már rászántam magam a gyomor, végbél, béltükrözésre is (soha többet), és semmit nem találtak, max. a végbélnél, de az sem a műtendő kategória. Az a gond, hogy minden orvos idegi alapon gondolja a bajaimat, mert a halántéki nyomás, a nagyfokú verejtékezés, elsősorban a hátamon, az extraszisztolék, a gyomor, bél különböző hangjai, intenzitása, olykor fájdalmára nem találtak magyarázatot. Az a legszörnyűbb az egészben, hogy szinte semmilyen gyógyszert nem tolerál a gyomrom, még egy mezei porcerősítőt sem tudok szedni, a legtöbb antibiotikumról, neurológiai szerekről, fájdalomcsillapítókról (kivétel a Panadol), gyulladáscsökkentőkről, hólyagműködés jobbá tételét szolgáló vesicare nevű gyógyszerről nem is beszélve, szóval eleve nem tudom a gyomrom miatt ki sem próbálni ezeket a szereket. Este beveszek 1 mg frontint, és azzal elvagyok alváskor. Azt hiszem, marad a Prostamol uno, a savcsökkentők, a fél concor, puffadás esetén a görcsoldók, aranyér kenőcsök, ülőfürdők, és élem tovább az életem vizelési, székelési ingerekkel, gyenge vizeletáramlással, sokszor fél óránkénti (érdekes módon asztaliteniszezni tudok két órán keresztül is, amikor is tetemes izzadás távozik el belőlem), erős ingernél is sokszor csak kis mennyiségű, néha csípő, néha fájó vizeléssel, szexuális zavarokkal megtűzdelt életemet, amihez most még hozzájött ez az orrdugulás is. Ezek legtöbbje tart már vagy 20 éve, szóval ha olyan nagy baj lenne, akkor szerintem valami mérhető eltérés csak lett volna már. Az életminőségem ugyan csapnivaló, de ez van, csak ennek sajnos a gyerekeim, a családom is az elszenvedői. Még egy példát hadd mondjak: Amikor enni készülök, már egyből az jár a fejemben, hogy ettől biztosan rossz lesz a gyomrom, meg fog hajtani, amikor hétvégén versenyem van, már napokkal előtte azon parázok, hogy biztos akkor lesz kint az aranyerem, akkor leszek megfázva, buszra fel sem merek ülni, mert mi van, ha akkor kap el egy komolyabb vizelési roham, stb., és bizony a legtöbbször így is alakul, ráadásul a hólyag préselését is folyamatosan végzem, hogy valóban kell e. Tisztelt Doktor Úr, elnézését kérem ezért a hosszú monológért, de annyira készséges volt, hogy egyszerűen ki kellett ezeket írnom magamból önnek.
További jó munkát kívánok, és sok gyógyult beteget az ön kezelése által.
Nagyon nagy tisztelettel: Zoltán


Köszönöm, hogy megosztotta velem a gondolatait. Ugyanakkor egy percig sem gondoltam, hogy a panaszai "idegi alapon" lennének. Ezt a kifejezést a köznyelv általában a pszichés problémákra érti. Az urodinamika ugyanakkor esetleges beidegzési (tehát szervi eredetű) zavarok, vagy a hólyagizomzat egyéb kóros elváltozásaira, netán a húgycső nem megfelelő működésére mutathat rá.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

fehér folyás  2013. október 26. 22:52   #1838 

üdv !

ilyen fehér folyás jön a péniszemből,ha elmegyek orvoshoz hogyan fog megvizsgálni,milyen vizsgálatok lesznek és körülbelül mennyi idő alatt fog meggyógyulni ?


Elsősorban nemibetegségre kell gondolni. A húgycsőből vett mintából tenyésztés lesz, de addig is a feltételezett probléma célzott kezelésének meg kell történnie. Ha nem ezt tennénk, súlyos szövődmények alakulhatnának ki Önnél is és a partnerénél is. Ezért mielőbb jelentkezzenek bőr- és nemibeteg gondozóban.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

Gábor 63 !  2013. október 26. 19:59   #1837 

Tisztelt Doktor úr !
63 éves vagyok, tegnapi psa értékem : 11.4nl/ml. Augusztusban 7.1.
Két hónap alatt annyit emelkedett, mint az előző 2 évben. 6 éve volt
egy TURP műtétem. Közben két biopszia negatív eredménnyel, egy
PCA3 eredmény : 43, vizeletteszt +. Lehet, hogy rákos vagyok, nincs
semmilyen gyógyszeres megoldás a psa csökkentésére ?
Várom válaszát, Üdvözlettel : Gábor


Van ami csökkenti a PSA szintet, de önmagában ennek semmi értelme. Ez struccpolitika. Lehet, hogy kellemetlen dolgot kell mondanom, de nagyon fontos figyelmeztető jel a PSA velocitás, azaz amikor a PSA értékének emelkedése hirtelen felgyorsul. Nincs más megoldás, ismételni kell a biopsziát, ha kell 3-6 havonta, amennyiben persze a kezelőorvosa is úgy látja. Vannak ugyanis bizonyos állapotok, amikor a PSA szint jóindulatú okok miatt is megemelkedhet, de többet nem tudok mondani, mert a részleteket és az értékelendő vizsgálati adatait nem ismerem.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

vizelési gondok  2013. október 26. 07:53   #1836 

Tisztelt Dr.Úr!
Megkövetem, valóban csak leírtam a panaszaimat, kérdezni viszont csak a tamsollal kapcsolatban kérdeztem. Akkor lássuk: Mit javasolna helyette, ami nem okoz nagy valószínűséggel orrdugulást, vagy bármi egyebet? Azonkívül mit tehetnék még annak érdekében, hogy ezeket a tüneteket magam mögött tudhassam, hiszen a vizsgálatok negatívak, így az antibiotikumok használata is felesleges lenne. Egyszerűen nem értem, ahogy az orvosok sem, hogy mitől vannak nekem ilyen erős tüneteim, mivel még egy gennyes vizelettel bíró betegnek sincsenek ilyen panaszai. Mondjuk azt nem írtam, hogy sok a gyomorsavam, erre gyógyszert szedek, és van egy szintén nem kimutatható bélproblémám is, állítólag IBS, állandó mozgásban vannak a beleim, a gyomrom is minduntalan mondja a magáét, a legtöbbször háromszor is el kell mennem nagy wc - re, de nem mind sikerül jól, van, amelyik kimar, mert hígabb, és olyankor jön az aranyér is. Egy ördögi kör, meg lehetne ezektől szabadulni, vagy legalább elviselhetővé tenni? Egyébként érdekes, hogy ahogy abbahagytam a Tamsol szedését, rosszabb lett némileg a helyzet, viszont az orrom jobban szelel. A Prostamol unot érdemes lenne szedni, esetleg egy komolyabb készítménnyel, vagy önmagában? Nagyon szépen köszönöm megtisztelő válaszát előre is, most igyekeztem több kérdést is feltenni.
Tisztelettel: Zoltán


Azt hiszem, egyelőre jobb lenne a gyógyszerváltás helyett a gyógyszer abbahagyása. Komplett urodinamikai vizsgálat elvégzése lenne indokolt véleményem szerint, majd ez alapján (különös tekintettel arra is, hogy bélrendszerének simaizomzata is fokozottan ingerlékeny) szükség esetén neurológiai vizsgálat is szóba jöhet. Lehet ugyanis, hogy a vizelési panaszai egészen egyszerűen nem is urológiai eredetűek. Ezeket a dolgokat beszélje meg a kezelőorvosával, mert a kivizsgálás megfelelő szervezést igényel.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

Hogyan tovább?  2013. október 25. 20:23   #1835 

Tisztelt Győrffy Úr!

Pár napja a következőt vettem észre.
Vizelésnél a vizeletem normál sárga színű. Nem erős sárga, nem színtelen, nem vöröses, vagy narancssárga.
Amint befejeztem a vizelést és az utolsó cseppeket szeretném eltávolítani (szokásos módszer: a tövétől a vége felé húzás enyhe szorítással, hogy a húgycsőből kinyomjam, majd rázás) piros váladék távozik, aminek nagy része nyúlós állagú, de van hígabb része is. Ez a váladék nem sok és a következő vizelésnél nem ezzel kezdődik a vizelés, hanem ismét normál sárga színű jön.
A péniszem sem előtte, sem közben, sem utána nem fáj, nincs semmilyen szokatlan érzés.

Kérem segítsen!

Köszönöm.

D. László


Ha különösebb panasza nincs, még szóba jöhet egyébként tünetmentes húgycsőgyulladás, vagy prosztatagyulladás. Persze egyéb egyéb okokat is ki kell zárni. Javaslom, hogy jelentkezzék urológiai vizsgálatra.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

vesekő  2013. október 25. 16:47   #1834 

Tisztelt doktorúr!
Két éve találtak nállam egy 4 milliméteres vesekövet.De semmit sem tett az orvosom azt mondta ki kell pisilnem.Azóta jártam nálla és mondtam neki még mindig megvan nem sikerült kipisilni,de azóta már lehet nőtt és megkeseríti az életemet,mert sokat fáj a vesém és a hasam alja is.De ő akkor is csak azt mondta ezzel nem fognak csinálni semmit,pisiléjem ki.Ráadásul amikor orvoshoz mentem vele akkor már 2-3 éve éreztem ezt az alhasi fájdalmat,most már 5 éve.Meddig kell ezzel így élnem?Tényleg nem csinálnak vele semmit?És ha soha sem tudom kipisilni, Köszönöm Ilona


A vesében nyugvó helyzetben lévő kis követ (és ez annak számít) valóban nem szoktuk beavatkozással eltávolítani. És nem is valószínű, hogy ez okozza a vesetáji (!) és az alhasi fájdalmait. Kezelőorvosának valószínűleg jó oka van arra, hogy mit javasolt Önnek. A panaszainak ugyanakkor persze a végére kell járni, ezzel egyetértek.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

Vizelési gondok  2013. október 25. 13:02   #1833 

Tisztelt Dr. Úr!
46 éves férfi vagyok, és amióta az eszemet tudom, sürgető vizelési ingerekkel élek, ami sokszor csíp, vagy szúr is, van, hogy szinte vissza sem tudom tartani, ha mégis sikerül, csak két részletben tudom kiüríteni. Sajnos így elindulni, pláne busszal, vagy beülni a két gyerekemmel mondjuk egy moziba sem tudok. A szex sem akaródzik annyira, és maga az érzet is egy nagy nulla közben, az ejakuláció pedig fájni is szokott. Voltam már több urológusnál, sok vizsgálatot végeztek, talán két esetben volt fájdalmas a prosztata tapintáskor, de soha semmi nem tenyészett ki, a vérben gyulladásra utaló jelek sem voltak, az ultrahang sem mutatott semmi elváltozást soha sehol. Néha írtak fel antibiotikumot rá, olyankor 40 napig szedtem, feleslegesen, mert semmi nem történt. Többféle gyógynövénykészítménnyel is próbálkoztam már, még homeopátiás szerekkel is, eredménytelenül. Most egy éve orvosom tanácsára szedem a Tamsolt, de igazából nincs jelentősebb változás. Az lehetséges, hogy ettől a gyógyszertől újabban állandó orrdugulásom van? Az elején, amikor szedni kezdtem, éreztem ilyet, és meglepődve olvastam a lehetséges mellékhatások között, de többszöri nekifutás után nem jelentkezett, mostanában viszont kifejezetten. Tudom, hogy nehéz tanácsot adnia, de a remény hal meg utoljára, és így élni nem igazán lehet normális életet.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.
Zoltán


Kedves Zoltán!

Figyelmesen elolvastam, amit írt, de csak annyit kérdezett, hogy lehet-e a gyógyszer mellékhatása az orrdugulás. Sajnos, lehet, ilyen esetben gyógyszerváltás lenne célszerű.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

mi lehet ez hez kapcsolodó  2013. október 24. 21:27   #1832 

kedves doktor úr köszönöm eddigi válaszát s ha sérvre tippel hol tudom megnézetni hogy pontosan az e s ha sérv nem kéne neki kidudorodni?


1. sebészet
2. nem feltétlenül kéne

milyen uh-val nézhető  2013. október 24. 16:38   #1831 

Tisztelt Főorvos Úr!

60 éves nő vagyok, aki fél évente hasi uh vizsgálatra jár, mivel a májamnál egy érgomolyagot találtak. ez évekkel ezelőtt derült ki, de most az utolsó 1 évben gyakran visszatérő , majd eddig még általában magától elmúló /ilyenkor sok folyadékot iszom/ csipős, vége felé fájdalmas vizeletüritésem van. a labor eredményeimban a vizeletemben szokott néha eltérés lenni, de a h. orvos azt mondta, azért mert ez nem katéteres. azt szeretném megkérdezni, ha nagy "disznóság "lenne azt a hasi uh kimutatná, vagy a hasonló koru nőknél ez gyakrabban előfordulhat, olyan soká derült ki, hogy a májamon az elváltozás jóindulatu, hogy most már mindentől félek, ami eddig nem volt jellemző.

tisztelettel


Nem igazán értem pontosan a kérdését, de ahogy Ön fogalmazott, a húgyutakban a nagy "disznóságot" az ultrahang a legtöbb esetben ki tudja mutatni. Néhány milliméteres elváltozások is lehetnek ugyanakkor komoly betegség előfutárai és ezeket nem mindenkor észleli az ultrahang. Szükség lehet néha endoszkópos vizsgálatra is ezért.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

László  2013. október 24. 16:29   #1830 

Kedves DoktorúR!
Sajnos ilyen véleményen kevés orvos van,mint Ön.
Ön gyerek urológus.Ebben a városan csak felnőtt urol van.Mit ért Ön azon,hogy a természet majd úgyis megoldja?Várhatunk még? A nagybátyámnak spontán oldódott meg 12 éves korában,amikor egyszer WC re ment.Ilyen is van.Ön is erre gondolt?
Köszönettel:László


Én nem vagyok gyermekurológus, valamit félreérthetett.

László  2013. október 24. 16:11   #1829 

Kedves Dr.Úr!
Köszönöm válaszát.Ha nem is oldódik 4 éves korig,de akkor 4 éves kor előtt hogyan szokták felhúzni a fitymát -fürdőkádban felállítva vagy lazán és milyen krémmel?
Köszönettel:László


Mint korábban említettem, én nem vagyok híve az erőszakos beavatkozásnak, ha a természet úgyis megoldja. Különben probléma esetén ilyen kisgyermekekkel javaslom, hogy ne felnőtt urológushoz forduljon, hanem gyermeksebészhez vagy gyermekurológushoz.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

Mellékhere, vagy prosztata gyulladá  2013. október 24. 14:26   #1828 

Tisztelt Főorvos Úr!
Köszönöm gyors reagálását írásomra!
A problémám a vizelet utócsepegés, kissé nehézkes vizelés!
Mindkét here feji része a tapintásakor fájdalmas!
Létezik e vény nélküli gyógyszer, ami hosszú távon szedhető?

Válaszát előre is köszönöm!!!


Így már értem. A gyulladáscsökkentők egy-két hétig kúraszerűen szedhetők, de aztán szünetet kell tartani. A vizelési panaszaira pedig bármelyik fitoterápiás készítmény (pl. amit Ön szed) alkalmazható hosszútávon is, ugyanakkor egyiknek sincs jóval nagyobb hatásfoka a másiknál. Ha ezek együttesen sem válnak be, orvosa vényköteles erősebb hatással bíró szerekhez nyúlhat a vizelési panaszai objektív mérése (uroflowmetria) alapján.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

Mellékhere, vagy prosztata gyulladá  2013. október 24. 12:50   #1827 

Tisztelt Győrffy Főorvos Úr!
Évtizedek óta ez áll a kartonomon "prostatitis"! Mondhatnám azt is hogy bérletem volt az urológiára! Egyébként 56 éves vagyok. Nekem sohasem kellett sűrün vizelni,csak ha vízhajtó teát ittam. Napi 2-3 alkalommal kell pisilni! Volt egy műtétem 1999-ben, amikor a bal herém feji része iszonyú érzékennyé vált,tapintása nagyon fájdalmas volt! ( diagnózis:Epididymitis chr 1.s.n 45.9 Prostatitis chr.N 41.1 Műtét:Resectió csoitis epididymis 1.s. Kórszövettan: Gyulladás,vagy daganat az anyagban nincs! A műtétet végző urológusom sajnos már nincs az SZTK-ba, ezért mindig más orvoshoz kerültem, a visszarendeléskor is!? A prosztata masszázst otthon is megtudom oldani! Gyógyteákat iszom! Már két éve nem voltam urológusnál! De még érzem tompán a fájdalmat mindkét herém feji részén! Mivelhogy buszsofőr vagyok, ha tehetem tornászom, kirándulok! Érzem hogy sokkal jobban érzem magam az utóbbi időben,mióta minden este beveszek egy Nurofen tablettát,és egy saballo kapszulát!
A kérdésem a következő: Milyen hosszú ideig szedhetem a Nurofen tablettát? Kell-e szünetet tartani? Vagy esetleg váltani más hasonló gyenge gyulladáscsökkentőre?


Nem világos számomra, hogy valójában most mi a diagnózis, ezért látatlanban nem is tudok tanácsot adni. Büntetlenül a vény nélkül kapható szereket sem lehet a végtelenségig szedni. Javaslom, hogy kezelőorvosának tegye fel ezeket a célirányos kérdéseket.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

László  2013. október 24. 12:40   #1826 

Kedves DoktorÚr!
Kisfiam 4,4 éves.Urológus még nem látta csak gyerekorvos.Szerinte fityma letapadása van és nem szűkülete.Kb.1 cm re fel jön a bőr.Felül látszik,hogy jönne de alul van letapadva.Urológus mindjárt hozzányúlna,mentős vagyok és látom.Kúraszerűen a Ftorocort kenőcsöt szoktuk használni.6 hétig majd 2 hónap szünet.Mostanában nincs fürdés,csak tusolás és bár ilyenkor is húzom,de így fáj neki.Szűkebb lett,mióta nem fürdik.pisilni tud.A fürdés miért jobb?Felállítva mereven kell felhúzni vagy lazán?Papsajt ülőfürdő hatásos lehet?Óvodában vannak akik Phenylbutazon kenőcsöt használnak.A fürdés alatt húzzam mereven és utánna is-hányszor kell?Van valamilyen kenőcs,amivel könnyebb és fájd.mentesebb?Kedves Dr.Úr ha Önnek van valamilyen bevált tanácsa-de a fürdés kötelező e miatt ?
Köszönettel.László


Nem szeretnék Önnek rossz tanácsot adni. Látatlanban meg főleg nem. Általában 4 éves kor körül az adhéziók már fel szoktak oldódni. Én magam nem vagyok az erőszak híve, de talán ideje lenne megmutatni gyermeksebésznek vagy gyermekurológusnak.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

mai nap  2013. október 24. 10:29   #1825 

T! Doktorur!Kérdésem az lenne, ha az urulógus gyanuja, hogy a prosztatában megtelepedett a clamydia, de ezt nem mutatták ugyan kis, és erre doxycillint kaptm 3 hétig, de nem mult a hugycsőgulladás, sem a folyás a hugycsőből, most meg medrolt irt fel, amu tudomásomszerint gyulladáscsökkentő. és ha ennek hatására lemegy a gyulladás akkor a baktérium a prosztatában marad? üdv. Imre


Kedves Uram! Bármelyik napot is választja jeligének gyakorlatilag ugyanazokra a kérdésekre, ugyanúgy nem tudok vizsgálat nélkül konkrét választ adni.

25 éves anyuka  2013. október 24. 08:37   #1824 

Tisztelt Doktor Úr!
7 éves kislányom két hete bepisil. A vizelet eredménye negatív lett,próbáltuk a homeopátiát,de nem jött be. Az iskolába és itthon sem történt semmi vele. A segítségét kérném,hogy mi állhat még a pepisilés hátterébe. Köszönöm


Urológus nem tud Önnek segíteni. Gyermekorvoshoz vagy gyermekpszichológushoz forduljon.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

fehéres folyás  2013. október 23. 20:06   #1823 

Olyan kérdésem lenne,hogyha fehéres színű szagtalan folyás jön a péniszemből milyen orvoshoz kell forduljak? és megfogja vizsgálni ,vagy csak elmondom a panaszomat és ír rá valami gyógyszert?


Általában (de nem mindenhol) az urológiai szakrendelés is el tudja végezni a szükséges húgycsőtenyésztést. Ha nem akkor bőr- és nemibeteg járóbeteg rendelésre menjen el. Gyógyszert mindenféleképpen fog kapni, de a baktériumtenyésztés eredményétől függően további kezelésre is szüksége lehet. Fontos, hogy a megfelelő kezelést megkapja, hogy a későbbi komoly következményeket el lehessen kerülni.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

Véres vizelet  2013. október 23. 16:36   #1822 

Tisztelt Doktor Úr!

Ma reggel véres volt a vizeletem. Egyéb tünetet, mint pl. fájdalom, nem tapasztaltam és azóta nem is véres. Korábban éreztem néha, mintha "beszúrna" a hátam, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ennek. Talán a véres vizelethez van köze? A héten sajnos nincs lehetőségem orvoshoz menni, ezért is érdekel a véleménye.

Köszönettel: Gábor


A véleményem nagyon komoly: minél előbb keressen fel egy egy urológust, különösen akkor fontos ez, ha a véres vizelet mellett más különösebb tünete nincs, abban az esetben is, ha nem jelentkezik újra a vérzés!!! Ha daganat okozza, minél előbb kezelésre van szüksége, ha csak banális okról van szó, akkor persze ráérhet a dolog, de ezt csak a vizsgálat során tudjuk megmondani.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

szukulet  2013. október 23. 16:31   #1821 

Tisztelt doktor urr.

Elosszor elnezest kerek hogy ekezet nekul iro .Kezdem az elejen 4 honapja volt egy koldokserv mutetem amikor katetert akartak folhelyezni de ekkor egy nagy fajdalmat ereztem amit vegul csak reszben tudtak folhelyezni varras segitsegevel.
A mutet utan elkuldtek urologiai vizsgalatra ahol kiderult hogy also hugyuti szukuletem van .
AZ urologus mutetet javasolt ez is megtortent amit lezerrel vegeztek aztan 4 hetig viseltem katetert 20 ast
Eosszor 12 katetert akartak folhelyezni
Az urologus szerint ez a szukulet ujra vissz terhet azt szeretnem kerdezni erre mennyi az esely
Romaniaba elek es 48 eves ferfi vagyok azt szeretnem meg megkerdezni esetleg van e mas lehetoseg amivel ezt a betegseget kezelni lehet gyosszerre vagy mutetre gondolok
Valaszat elorre is koszonom.


Gyógyszeres kezelés nem lehetséges. A kiújulás lehetősége sajnos megvan, elképzelhető, hogy többször is meg kell ismételni az endoszkópos műtétet, esélyt latogatni nem lehet, az minden esetben egyéntől függ. Ha a túlzott mértékű és jelen esetben nem kívánatos hegesedés nagyobb fokú szűkületet okozna, akár a húgycső nyitott plasztikai műtétére kerülhet sor a későbbiekben.

üdvözlettel:

Győrffy László dr.
www.urologus.info.hu

előző oldal  90 91 92  93 94  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Vese és húgyutak témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!