orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Kramer Imre

Dr. Kramer Imre válaszol

Dr. Kramer Imre

belgyógyász szakorvos, háziorvos, családorvos

gasztroenterológia a háziorvos gyakorlatában

1  2 3 4 5  következő oldal
rosszulléttek  2008. április 17. 19:20   #20 

Tisztelt Doktorúr! Nekem lassan 1 éve, hogy vannak légzési problémáim, gyakran érzem, hogy nem elégít ki a légzésem, zsibbad, szorít a mellkasom sokszor nagy és mély levegőt kell vennem és rosszullétet okoz nálam. Kivizsgáláson már voltam echo + terhelés is volt negatív eredménnyel és mellkas röntgen. Stresszes sem vagyok, még arra sem lehet fogni. Nem találták még meg a bajom okát ennyi idő óta sajnos, fáradékony is vagyok.Vettek vért is tavaly, de nem mutattot akkor eltérést, de a légzési panaszom jelentősen rosszabodott.

Nem lehet, hogy valami baj van mégiscsak a véremmel? Én már nem értem az egészet, remélem Ön tud valami segítséget, megoldást javasolni.

Köszönettel!


Tisztelt kérdező!

Panaszaira biztos van magyarázat, de addig, sajnos, nem tudok hozzászólni, amíg nem tudok Önről néhány fontos adatot.
Férfi vagy nő Ön? Milyen magas? mennyi a testsúlya? Dohányzik-e? Mennyi idős? Volt-e előzetesen szív- vagy tüdőbetegsége? Magas-e a vérnyomása? Mi a foglalkozása? Mellkas-röntgen vizsgálattal mit találtak? Szed-e gyógyszert?
Nos, ha a szakvéleményemet kéri, válaszoljon ezekre a kérdésekre. Talán akkor tudok Önnek tanácsot adni.
Tisztelettel: dr. Kramer Imre

Eszterlanc  2008. április 16. 16:54   #19 

Kedves Doktor Ur!

A ferjemnek korulbelul 2 eve fura "mentolos" erzese van egy reszen a beleben. A koldoketol ha lefele haladunk 5 cm-t es onnan 10 cm-t kifele jobbra, egy 20 ft-os nagysagu helyen. Majdnem allandoan erzi es csak akkor mulik el neki ez az erzes, ha nyomast gyakorol ra. Neha ejszakankent nem tud aludni, csak nyomja, hogy ne erezze ezt az erzest. Elment megmutatta a korzeti orvosunknak, aki azt mondta, hogy ott a belei vannak es szerinte nem kell aggodni ez miatt. Kulonben teljesen egeszseges, nem dohanyzik, nagyon ritkan alkalom adtan iszik es eleg jol egeszsegesen taplalkozunk.
Kulfoldon elunk,es a letelepedesi engedelyhez egeszsegugyi vizsgat kellett tennunk, ahol kimutattak, hogy ver van a vizeleteben. Ezt kivizsgaltattuk es par nagyon apro kovet talaltak a jobb vesejeben. Azota is a ver a vizeleteben folyamatosan kimutathato. Azt mondtak, hogy vannak emberek akinel ez allando.
Ez a fura mentolos erzes osszefuggesben lehet-e a vesekovevel es/vagy a ver a vizeleteben vagy teljesen mas fele kellene kutakodnunk?Mit csinaljunk?
Koszonettel: M-ne Eszter


Kedves Eszter!
Testünk sokszor számos, bizarr tünettel "lep meg" bennünket. Ilyen lehet a férje panasza is. Az, hogy vajon összefüggés van-e a vesekövével, spekulatív úton nem lehet megállapítani. Bélbetegség is lehet a háttérben, ebben a háziorvosnak igaza van, de akkor ilyen irányú vizsgálatot kellene kezdemé- nyezni!
A "mentolos" érzéssel kapcsolatban kérdezem: nem szedett a férje a vesekö- vei miatt Rowatinex kapszulát vagy Cystenal cseppeket?
Ajánlom, keressenek fel szakorvost! Üdvözli: dr. Kramer Imre

Hypertonia  2008. április 13. 15:17   #18 

Tisztelt Doktor Úr!

33 éves vagyok, egy 20 hónapos kisfiú édesanyja. 10 éve hypertoniában szenvedek, melyet gyógyszeresen kezelnek. A kivizsgálás ( laboreredmények, UH-ok, belgyógyászati és cardiologai vizsgálatok) semmilyen szervi betegséget nem mutattak, betegségemet anyai ágon örököltem. Ámbár idén ősszel egy vizeletvizsgálat során fehérjét találtak a vizeletemben, melyet azzal megyaráztak, hogy a magasvérnyomás kárositotta a veséket. Sajnos az akkor szedett gyógyszerek már nem voltak hatásosak. Nephrológiai szakrendeléseken is voltam, átállitottak a jelenlegi gyógyszereimre (Portiron, Apadex), ezekkel sikerült beállitani a vérnyomást, igy a fehérjeszám is csökkent a vizeletben, bár kontrollra május végén kell mennem, majd akkor tudok biztosat ez ügyben. A terhességem alatt Dopegyt-et és Corinfar Retard-ot szedtem, a terhesség végén már a Dopegytből napi 6 szemet, a Corinfarból 4-et. Ennek ellenére a 38. terhességi héten sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani, mert felment a vérnyomásom 200/120-ra ( A kisfiam teljesen egészségesen, 3250 grammal és 49 cm-rel született).Az áramlásvizsgálat és az NST is végig rendben volt. Idén nyáron szeretnék ismét teherbe esni, de félek, hogy ennél rosszabbra számithatok. Mik a tapasztalatok?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: B-né Bernadett



Tisztelt Bernadett!

Sajnos, a makacs magasvérnyomás-betegség igen nehezen kezelhető. Önnél a két legutóbb alkalmazott gyógyszer - láthatólag - eredményt hozott. Persze, ezt az állapotot fent is kell tartani, megfelelő életmód- és életviteli változtatá-
sokkal. (megflelő diéta, dohányzás, alkoholfogyasztás kerülése, egészséges testmozgás, normál testsúlyra törekvés, stb.) Terhességének, amennyiben vérnyomását sikerül állandó normál értékre (az Ön esetében 125/80 Hgmm alá) beállítani, nincs akadálya, természetesen Ön azonban veszélyeztetettnk minősül és szoros orvosi ellenőrzést igényel. Mindenképpen beszéljen a nephrológus szakorvossal, mielőtt a tervezett terhesség megtörténik. Üdvözli: dr. Kramer Imre

Köröm  2008. április 13. 15:12   #17 

Tisztelt Doktor Úr! Az egyik ujj körmömön hosszában van egy csik,ami a körömmel együtt nő,sajnos ott ketté is válik a köröm! Ez jelenthet valami hiányt a szervezetben? Pl vitamin,vagy vashiány? Szedtem rá revalidot,de nem használt sajnos! Háziorvosom nem küldött semerre,nem tudom kihez fordulhatnék a panaszommal..Azt még megemliteném,hogy a szülés óta van ez a gond,elötte erös,és szépek voltak..Válaszát elöre is köszönöm! Nati


Kedves Nati!
Az úgy nevezett bőrfüggelékek (szőr, haj, köröm) betegségei mind a bőrgyó- gyászat kompetenciájába tartoznak. Ha kezelőorvosa nem tulajdonít jelentőséget az Ön panaszának, úgy keressen fel specialistát (bőrgyógyász, kozmetológus), aki minden bizonnyal fog segíteni. Sok sikert! dr. Kramer Imre

29 éves asszony  2008. április 13. 15:08   #16 

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja műtöttek L V-ös kiszakadt gerincsérvvel. Állapotom nehezen javul, főleg a felkelés okoz nehézséget. Háziorvosom szerint ennyi idő után, teljes kellene, h.legyen a gyógyulás. Nehéz fizikai munkát végzek, és a műtétet végző idegsebész főorvos, szigorú kíméletet írt a zárójelentésembe minimum 6 hétig, majd kontroll. Háziorvosom szeretné megszüntetni a táppénzem, h. munkába álljak minnél hamarabb. Kérem véleményét, és tanácsát, h. hová forduljak ez ügyben segítségért! (táppénz alatt lehet háziorvost váltani) Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Nagyné


Tisztelt Nagyné!

Megértem aggodalmát, de nem hiszem, hogy emiatt - ha csak más oka nincs - orvost váltson. Az idegsebésztől kérjen konkrté, írásos javaslatot a betegállo- mány időtartamára (a 6 hét reális), és ennek megfelelően tájékoztassa házi- orvosát. Persze, ha ez sem segít, marad az Ön által vázolt megoldás.
Gyógyulást kívánva, üdvözlöm : dr. Kramer Imre

  2008. április 7. 15:07   #15 

T. Cím!

Az utóbbi napokban többször remegni kezd a jobb szemhéjjam. Kicsit idegesebb is vagyok a szokásosnál.
Régebben mikor ilyen probklémám volt az orvos MagneB6 tablettát javasolt szedni kuraszerűern. Önnek mi vélemáénye erről. Ez valóban haátos és mennyi ideig kellene szedni és milyen dózisban.

Baba


Kedves "Baba"!
Az izmok remegésének, reszketésének leggyakoribb oka azok kifáradása. Kezelőorvosa joggal javasolta Önnek a MagneB6 szedését: e gyógyszer magnézium-tartalma az izmok anyagcseréjét, B-vitamin tartalma az izmok beidegzését javítja.
Kúraszerűen, legalább egy doboz mennyiséget ajánlatos szedni. Általában elegendő a napi 2x2 tabletta bevétele. Ámde: a szemhéj és a többi szem körüli izom kifáradásának egyik oka látásromlás is lehet. Javaslom, keresse fel a szemészeti szakrendelést;lehet, hogy szemüveget kell csináltatnia, vagy cserélnie.
Üdvözlettel: dr. Kramer Imre

Adrienn  2008. április 4. 08:03   #14 

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon tanácstalan vagyok, a segítségét szeretném kérni. Kb. 1,5 hónapja kezdődtek a panaszaim. Először csak gyenyhe gyomortáji fájdalmam volt. A fájdalom minden nap erősödött és mindig evés után másfél órával kezdődött. Csak banánt és almát tudtam enni fájdalom nélkül. Nagyon nehéz időszak volt, mert szinte semmit sem mertem enni. Elküldtek hasi uh-ra, gyomortükrözésre, mindkettő negatív. A vérvizsgálat során néhány érték eltérő volt. Az amiláz magasabb (140), a limfocyta alacsonyabb (19%), eozinofil magasabb (5,7%), bazofil magasabb (5,7%) MPV alacsonyabb (9 %). A gasztroenterológus azt mondta, hogy enyhe hasnyálmirigy gyulladásom volt. Nem iszom alkoholt és epekövem sincs. A fájdalmak gyomorszájra koncentrálódtak és nyomásérzékenyek voltak. A tünetek kb 2 hete enyhültek, de ma újra jelentkeztek. Nem tudom, hogy milyen vizsgálat derítené ki a probléma valódi okát. Várom válaszát. Köszönettel:

Egy 36 éves anyuka


Kedves "Adrienn" jelige!
Leletei alapján minden bizonnyal lezajlott Önnél egy enhye hasnyálmirigy gyulladás. Arról nem írt a levelében, hogy májfunkciós értékei között volt-e kóros eredmény? Ha volt, úgy lehet, hogy epehólyag-gyulladása is volt. Ezek mindketten hajlamosak úgy nevezett idült (krónikus) formát is ölteni.
De a panaszok jellege (étkezés után kezdődik, gyomorszájba lokalizálódik) felveti a reflux-betegség gyanúját is. Ennek vizsgálatára kérjen kezelőorvosától Helicobacter pylori-teszt vizsgálatot (ezt ma már többféleképpen lehet végezni, az SZTK laboratóriumok is elvégzik), valamint gyomor-röntgen vizsgálatot, melynek során úgy nevezett Trendelenburg helyzetben vizsgálják, van-e visszacsorgás a gyomorból a nyelőcsőbe.
Persze mindezt gasztroenterológus szakorvos irányításával lehet a legmeg- bízhatóbb módon elvégezni. Kérjen beutalót ilyen rendelésre!
Tisztelettel: dr. Kramer Imre

reflux  2008. április 3. 20:30   #13 

Kedves Doktor Úr!

Már konzultáltam gasztroenterologussal, ő írta fel nekem az újabb tükrözés után a controlocot és a többi gyógyszert, sajnos nem tudja orvosolni a problémámat mert úgy tünik nekem nem igazán hatnak ezek a gyógyszerek. H pylori baktérium pedig negatív.
Ráadásul magánrendelésre jártam gasztroenterológushoz, nagyon sok pénzt ráköltöttem a gyógyulásra, ami mégsem akar összejönni.
Azért köszönöm a tanácsát.

Tisztelettel: Várkonyi Rita.


Kedves Rita!
Látja, ezért nagyon nehéz levélben diagnózist felállítani és közölni a beteggel úgy, hogy ne okozzunk felesleges rémületet.
Tehát kérem, úgy értelmezze a véleményemet, mint lehetőséget és nem biztos diagnózis gyanánt.
Amennyiben az Ön által elvégzett vizsgálatok és az alkalmazott kezelések rendre sikertelenk voltak, elképzelhető, hogy panaszainak a hátterében az úgy nevezett Zollinger-Ellison szindróma szerepelhet. Ennek tisztázása hasi UH vizsgálat, laboratóriumi értékek ellenőrzése, illetve specialista dolga.
Kérem, keresse fel ismét kezelőorvosát. Ne legyen nyugodt addig, amíg betegségének okát nem tisztázzák!
Üdvözlettel: dr. Kramer Imre

Aggódó  2008. április 3. 18:56   #12 

Tisztelt Doktor úr! "aggódó "jeligével már kértem az Ön tanácsát,amit meg is kaptam és nyugodtabb lettem.Ezért HÁLÁS KÖSZÖNET ÖNNEK! ,de ma voltam a citológiai eredményért és a "kis ördög " megint belém bújt: az eredmény:citológiai diagnózis: C1
besorolás:nem diagnosztikus
A doktornő aki megnézte azt modta,hogy minden rendben és a leletre ráírta,hogy 3 hónap múlva kontroll. Tényleg nyugodt lehetek?
Válaszát nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel:egy aggódó


Tisztelt Asszonyom!
Örülük, hogy szövettani eredménye igazolta a röntgen-szakorvos kolléga vélemányét: az Ön panaszát jóindulatú elváltozás okozza, amellyel kapcsolatban csak megfigyelésre és ellenőrzésre van szükség.
Kérem, a 3 hónap múlva esedékes kontrollt nem mulassza el!
Üdvözlettel: dr. Kramer Imre

reflux  2008. április 3. 18:52   #11 

Kedves Doktor Úr!

32 éves nő vagyok, 8 éve vannak gyomorpanaszaim, megállapították egy kisebb gyomorvérzés utáni tükrözéssel anno hogy volt egy erózió és az vérzett, sokáig omeprazolt szedtem és jól voltam. Tavaly viszont jelentősen rosszabbodott a helyzet, az omeprazol hirtelen semennyire nem hatott, egy újabb tükrözés ssok sok eróziót mutatott a gyomorban és a nyelőcsőben is, GERD 2es fázist állapítottak meg és azota napi 2-szer 40 mg controlocot szedek, napi 3szor 1 motiliummal, ulcogant szuszpenzio es salvus víz mellett.
Nem értem mitől lehet az hogy napokig egész jól vagyok a gyógyszer mellett aztán hirtelen napokig meg nagyon ég a gyomrom és fáj is, a nyelőcsövemben szinte állandóan érzem a savat ilyenkor. Hozzáteszem diétás ételeket eszem, szinte semmi fűszer, szénsavmentes ásványvíz, nem iszom, nem kávézom, nem dohányzom és különösebben stresszes időszakaim sincsenek.Eléggé el vagyok keseredve mert nem értem mitől következik be ez a rosszabbodás amikor még csak az sem fordul elő hogy "bűnöznék" valami finomabb falat érdekében.
Tudna valamit tanácsolni?

Köszönöm segítségét.

Üdvözlettel: VR.



Kedves VR!
Panaszainak hátterében igen nagy valószínűséggel az úgy nevezett reflux-betegség rejtőzik. Az sem kizárt, hogy Helicobacter pylori fertőzés magyarázza a visszatérő panaszokat. Sürgősen beszéljen gastroenterológus szakorvossal, aki a panaszokat teljes egészében orvosolni fogja.
Gyógyulást kívánok! Üdvözli: dr. Kramer Imre

-  2008. április 3. 18:49   #10 

Tisztelt Dr.Úr!

26 éves vagyok.Álláskereső,betegségről nem tudok, gyógyszereket nem szedek.
Van egy herevisszerem.Nem tudom,hogy ez befolyásolja e a dolgokat.Műtve még nem volt.

üdvözlettel és köszönettel:András


Kedves András!
Bár egészen biztos, hogy a "herevisszér" (úgynevezett varicokele) nem függ össze a fejfájásával, azt tanácsolom, sürgősen operáltassa meg!
Fejfájása viszont nagyon valószínű, hogy a stresszes állapottal és a rendsze- resen megemelkedő vérnyomásával lehet összefüggésben. Okvetlenül kérjen háziorvosától ebben az irányban segítséget. Gyakran enyhe vérnyomáscsökkentővel, vizelethajtó gyógyszerrel szüntethető az ilyen panasz.
Jó egészséget kívánva, üdvözlöm: dr. Kramer Imre

-  2008. április 1. 22:05   #9 

Tisztelt Dr.Úr!

Január eleje óta kínoz vissztérő fejfájás,ami olykor enyhe hőemelkedéssel jár néhány óráig.Néha hidegrázás kíséri, néha meg úgy érzem,mintha enyhe zsibbadásszerű érzés lenne a felsőtestemben.
Eddig a fejem hátulja fájt. Mostanában viszont már tarkótájékon is szokott vagy attól lejjebb a nyak és a törzs csatlakozásánál a gerincoszlopon izomfáradtság szerű érzés jelentkezik.
Hozzá kell tenni,hogy a vérnyomásom is meg-meg ugrik,és nagyon stresszes vagyok.De a visszatérő fejfájás iztos hogy nem pszichés eredetű.

Voltam már fül-orr gégészeten,ideggyógyászaton,laborvizsgálaton,s zemészeten,minden negatív lett.Koponya ct-t még nem csináltattam.Néhányan hasi ultrahangot és nyaki gerincröntgent és reumatológust javasoltak.
Herevisszér okozhat visszatérő fejfájást?
Önnek lenne valamilyen ötlete?
Köszönöm válaszát:András


Kedves András!
Az Ön panasza igencsak összetett! Elsőként arra volnék kiváncsi, hány éves Ön és milyen betegsége van? Szed-e gyógyszert? Mi a foglalkozása?
Kérem, néhány szóban írja meg mindezt! Üdvözlöm: Kramer Imre dr.

pajzsmirigy göb  2008. március 31. 21:41   #8 


Tisztelt Doktor Úr!
A 28.-án feltett kérdésemre a válaszát nagyon köszönöm.
Még azt szeretném megtudni, hogy a radioaktív jódos kezelés mit jelent? És hogy kisbabát tervezek(már fél éve) befolyásolhatja-e a teherbe esést, vagy egyéltalán a terhesség majdani kihordását?
Előre is köszönöm szíves válaszát
Tisztelette.:ANDREA


Kedves Andrea!
A jód az anyagcsere egyik legfontosabb alapanyaga. Ezt az elemet legfőkép- pen a természetből, elsősorban az ivóvízből nyerjük, már ahol kellő jódtarta- lommal bír a víz.
A pajzsmirigy göbök közül sokat el lehet oszlatni radioaktív jódos folyadék itatásával. Ekkor a jód a pajzsmirigybe kerül és az arra legérzékenyebb göbökben koncentrálódik. A radioaktív hatás e göbök szétoszlását sietteti, így nincs szükség drasztikus műtéti beavatkozásra.
A kezelés rövid ideig tart, az utókezelés kicsit hosszabb, de néhány hónap elteltével, amennyiben eredményes volt, szóba jöhet a gyermekvállalás!
Ehhez is kívánok Önnek sok sikert és jó egészséget: dr. Kramer Imre

örökös?  2008. március 31. 21:35   #7 

Tisztelt doktor úr.
48 éves férfi vagyok, és az utóbbi időkben gyakran hallani a vég és vastagbél rákról.
Édesapám 1991-ben hunyt el hosszú szenvedések után, éppen ebben a betegségben.
Tudomásom szerínt ez örökölhető betegség. Hat testvéremből 3nál jelentkeztek a rák betegség különböző formái. Mell, prosztata és agy daganatok.
Szinte évtizedek óta nem volt kemény székletem és gyakorta kínoznak aranyeres panaszok.
Igazán aggódni kezdtem és ezért szeretném kivizsgáltatni magam. Hol kellene elkezdenem?
Kezelöorvost keressek, vagy menjek egyszerűen a háziorvosomhoz? nagyon régen nem jártam orvosnál mert igazábol egészségesnek tartom magam, de most tényleg aggódni kezdtem.
Kérem adjon tanácsot. Köszönettel: egy aggódó paciens.



Tisztelt Uram!

Sajnos, igaz: a daganatos betegségek bizonyos fajtáira való hajlam öröklődik!
Amit Ön a családjáról ír, azaz testvéreinek a fele rákbeteg, jogos aggodalommal tölti el Önt és leszármazottait is. Kérem, ennek eloszlatására mielőbb keresse fel háziorvosát, aki a szükséges vizsgálatokra el tudja küldeni Önt. Biztos vagyok abban, hogy a legmegfelelőbb szakemberhez fogja Önt irányítani!
Üdvözlettel: Kramer Imre dr.

Andrea  2008. március 30. 10:39   #6 

Tsz dr úr.

Az év végén autóbalesetem volt,agyrázkódást kaptam, majd tiz nap múlva vért vizeltem aztán elviselhetetlen fájdalmak kezdődtek a hasamba gerincembe hátamba,, nőgyógyász méh petefészek gyulladást állapitott meg,,sok gyógyszert kaptam lefogytam,,a vakbél vágásom mellett mostmár egyre nagyobb dudor van ami borzasztóan ég feszül nagyon fáj. Két sebész orvos is látta annyit mondtak nem sérv de nem tudják mi az ezzel el volt intézve részükről. A kérdésem az lenne tud e tanácsot adni milyen orvoshoz forduljak, vagy ki adhat hasi MRRE beutalót, az mr kimutat e mindent , pl érszakadás tályog vagy vérömlenyt is.


köszönettel Andrea


Kedves Andrea!
Meglepőnek találom, hogy jelen állapotában nem történt Önnél további vizsgálat, hiszen azzal, hogy a hasfali sérvet a sebészet kizárta, még nem oldódott meg az Ön panasza. Igen, magam is azt tanácsolom, hogy készüljön hasi CT vagy MR vizsgálat. Ilyen vizsgálatot csak kórház vagy szakrendelés kezdeményezhet, s miután a sebészet nem indikálta, azt javaslom, beszélje meg nőgyógyászával, illetve háziorvosától kérjen beutalót szakorvoshoz!
Panaszainak mielőbbi kiderítését és gyors gyógyulást kívánva üdvözlöm Önt!
Tisztelettel: dr. Kramer Imre

pajzsmirigy göb  2008. március 28. 22:26   #5 

Tisztelt doktor úr!
Szeretném, ha időt szakítana a problémámra, amitől jócskán meg vagyok ijedve.
Kérem szépen, véleményezze a következőkben leírtakat.

Pajzsmirigy UH: a PM nagyobb. a jobb lebeny alsó széle a jugulomot eléri.benne centrálisan kis,szabálytalan alakú cystosus eleemet is tartalmazó 25X20X23 mm echoszegény sávval körülvett solid képlet látható. A nyaki lágyrészekben kóros nem mutatható ki.
Fizikálisan: kp vonaltól jobbra kb 2-3 cm-es tömöttebb mobilis göb tap.
Biopsia történt a jobb lebenyből.
Diagnozis: nem-toxikus pajzsmirigy göb
Vélemény: Bevérzett degeneratív pajzsmirigy göb, cytologiai lelettel kontroll.
Jodid 100ug.napi 1 tabl.
Későbbiekben opus mérlegelendő.

Tisztelt doktor úr! ezt csak műtéti uton lehet eltávolítani? Nem lehetne ezt leszívni? Mekkora vágást ejtenek a nyakamon? Azt hallottam, ha műtenek, ne itt Miskolcon, menjek Debrecenbe, vagy Gyöngyösre, ott specializálódtak pajzsmirigy műtétre, és talán szebb lenne a heg. 36 éves vagyok. Muszály hogy elvágják a nyakamat?
Ön a saját családtagjának mit javasolna?
Köszönöm a türelmét, és a segítségét
JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNVA. tisztelettel: ANDREA


Kedves Andrea!
A nem toxikus pajzsmirigy göbök eltávolítása indokolt. Ennek módja lehet nem műtéti (radiaktív jóddal) vagy műtéti megoldás. Ennek eldöntése a szakember felelőssége, a cytológiai eredmény alapján.
Én a magam részéről betegemnek a nem műtéti megoldást javasolnám elsőként és csak abban az esetben látnám szükségesnek a műtéti beavatkozást, ha a konzervatív (radioaktív jódizotópos) roncsolás eredmény- telen vagy kivitelezhetetlen lenne.
Természetesn, hogy hol történjen a műtét, ez attól is függ, hogy Önnek kiben van bizalma. Remélem, ha szükség lesz rá, a legmegfelelőbb ellátást fogják Önnek biztosítani.
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánva, üdvözlöm: dr. Kramer Imre



Lehet-e rendőr?  2008. március 26. 16:38   #4 

Üdvözlöm!
A Fiam 11. osztályos középiskolás és rendészeti szakközépiskolában szeretne továbbtanulni. A bal kezének a hüvelykujj felső percének a fele 7 éves korában leszakadt, ami ugye maradandó sérülés. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a "hátránnyal" van-e esélye, hogy felvegyék a rendészetire?
Köszönettel:
Lengyelné Simon Éva


Tisztelt Asszonyom!
Sajnálatos, hogy kisfiát ilyen baleset érte, ami maradandó egészségkárosodást okozott. Ám amennyiben a bal kéz hüvelykujjának funkciói nem károsodtak, azaz ugyanúgy tudja használni, behajlítani, fogni vele, stb. mint az egészségessel, továbbá ha kifejezetten jobbkezes, úgy nincs akadálya annak, hogy felvegyék a rendészeti iskolába. Egészségügyi akadálya nincs!
Tisztelettel: Kramer Imre dr.

-  2008. március 25. 18:34   #3 

Tisztelt Dr Úr!

27 éves férfi vagyok.Az utóbbi időben fejfájás kínoz ismétlődően.
Bár nem feltétlen ideillő a kérdésem,de egy egyszerű vérvizsgálatból(pl vérsüllyedésből) kiderülne,ha az ember rákos v HIV vírussal fertőzött?
Elnézést,ha hülyeséget kérdeztem volna.

Tisztelettel:Tamás


Kedves Tamás!
Nem, Ön nem kérdez "hülyeséget", aggodalma érthető. Persze egyszerű vérvizsgálat nem elegendő sem rákos betegség, sem HIV fertőzés igazolására de rendelkezünk megfelelő eszközökkel arra, hogy vérvétellel kizárjuk vagy igazoljuk e betegségek fennállását. Javaslom, beszéljen háziorvosával erről!
Tisztelettel: dr. Kramer Imre

Aggódó  2008. március 25. 18:30   #2 

Tisztelt Doktor ÚR!
Köszönöm szépen a gyors válaszát.
A jobb mellben 11 óránál 7x4mm,a balban 12 óránál 12x6mm, és a bal mellemből zöldes váladék jön.A váladék mintát elkuldték cytologiai vizsgálatra.
Nagyon szépen köszönöm :Tisztelettel egy aggódó nő


Kedves Asszonyom!
Válaszából úgy következtetek, hogy az ön további kezelése a cytológiai vizsgálat eredményétől függ. Valószínű, hogy a radiológus kolléga diagnózisa fog igazolódni, aki fibrocisztának véli az elváltozást. Ez jóindulatú kötőszöveti daganat, amit műtéti beavatkozással távolítanak el az emlőből. A váladék arra utal, hogy az elváltozás gyulladást okozott az emlő szövetében. Kérem, legyen nyugodt, minden bizonnyal a megfelelő kezelést fogják alkalmazni kezelőorvosai. Mielőbbi gyógyulástkívánok Önnek. Tisztelettel: Kramer Imre

Aggódó  2008. március 25. 11:02   #1 

Jó napot kívánok! 40 éves nő vagyok,e hónapban voltam mammográfiás és mell-ultrahangos vizsgálaton.Mindkét mellemben echoszegény solidium található.A radiológus orvos szerint fibroadenoma. A lelettel elmentem a háziorvosomhoz,aki azt mondta ,hogy nem kell megijedni,mert ez csak egy kis hormon zavar. Én pedig félek,hogy még sem.
Ön szerint is hormonzavar?
Válaszát köszönöm:Tisztelettel egy aggódó


Tisztelt Asszonyom!
Mielőtt válaszolnék Önnek, szükségem lenne két további adatra: mekkorák a mammográfiával észlelt göbök, illetve okoz-e panaszt Önnek az elváltozás?
Tisztelettel: dr. Kramer Imre

1  2 3 4 5  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Háziorvoslás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!