orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Dravetzky Éva

Dr. Dravetzky Éva válaszol

Dr. Dravetzky Éva

akupunktőr, neurológus szakorvos

előző oldal  13 14 15  16 17  következő oldal
Epilepsia  2009. február 2. 11:20   #300 

Tisztelt Doktornő! Múlt héten szombaton az előadása után kértem Öntől segítséget epilepsiás kisfiam ügyében.Sajnos nem tudom az Ön által megadott orvos pontos nevét (dr.Janszki ...),így nem jártam sikerrel a keresésében,illetve a megtalálásában!Legyen szíves elküldeni nekem ennek a neurológus orvosnak a teljes nevét,ha megkérhetem!Köszönettel venném,ha leírná azt is,melyik klinikán rendel a Doktor Úr!Előre is köszönöm segítségét,tisztelettel:Filus Mónika,Kalocsa


Kedves Mónika!
Hívja az Idegklinikát (72) 535-900, ott kérje az EEG labort, s ott a Janszky doktort.
üdvözlettel
dr Dravetzky


mama  2009. január 26. 13:42   #299 

a jobb sinus maxillaris also falán2 cm bal oldalon1,5 cm es polypus láthato.jobb oldalon a gyrus frontalis superior kiszélesedett a t2 t1 sulyzásánál isointensiv a flair technikával végzett mérésnél fokozott jelintensitást mutat.kontrasztanyag adása után a kontrasztanyagot nem halmozza.a mellette lévő sulcust mérsékelten comprimalja. m
szeretném tudni valojában mi az amit találtak kőszőnettel


Kedves Érdeklödő!
Nem teljes terjedelmében lett leirva az MR vizsgálat eredménye.A leirtak alapján lássa Idegsebész a leletet és a beteget. Az arcüregekben levő polypok miatt viszont orr-fül gégész.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Lilla  2009. január 26. 13:35   #298 

Tisztelt Doktor nő!Köszönöm szépen válaszát. Előző és a mostani Mr lelet leírása között a különbség : a mostanin még ez olvasható (A coronalis FLAIR síkú sorozatban jobb oldalon egy ferde verticalis lefutású sáv követhető, mely a többi sorozatot is figyelembe véve részben műtermék képződésnek tartható.)
és a előző leleten több apró magas jeladású góc, a jelenlegin meg egy egy igen apró magas jeladású góc,. Sajnos ezekben a központokban nagyon sok a beteg a idő kevés hogy részletesen elmondjonak mindent a lelettel kapcsolatosan.A dr nő csak annyit közölt velem nagy baj nincs és nem kell különösebben vele foglakozni.
De azért valahol csak aggaszt ez a szó hogy nagy baj nincs, mert ez úgy hangzik hogy csak van ott valami!
Köszönöm kérdését jelenleg panaszom nincs szülési depresión túl vagyok, fejvájásaim rossz közérzeteim megszűntek jelenleg még szedem a gyógyszereket de már csökkentett adagban mindig kevesebbet:-)És boldogá tesz a 6 hónapos csöppség akinek minden pillanatát, új dolgait nagy élménnyel élem meg, és természetesen a másik két nagy lányommal és férjemel.
Tisztelettel Lilla


Kedves Lilla!
A "ferde verticalis lefutású sáv"-melléklelet-műtermék (véletlenül került a felvételre).Az egyéb megegyezik az elöző lelettel,s azok eredetét megbeszéltük!
A lényeg, hogy jól van, tünetei nincsenek, valószínű kórjelet sem talált vizsgáló orvosa.Élje korának megfelelő boldog és vidám életét, ne töprengjen!
Gratulálok három gyermekéhez, legyen büszke önmagára, mint Nagycsaládos Édesanya! Ha nincs panasza, lényegében az ismétlése sem fontos az MR vizsgálatnak!
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Hipochondria?  2009. január 26. 12:43   #297 

Tisztelt Doktornő!
Elég összetett problémával fordulok önhöz!
29 éves vagyok,két pici gyermek édesanyja!Édesanyámnak rosszindulatú daganatot állapítottak meg nyáron,azóta orvosokhoz járás,műtét,ami testileg-lelkileg is megviselt!Amúgy is hipochonder vagyok és ez a helyzet csak rontott rajta!Szeretném megtudni az ön véleményét,hogy panaszaim lehetnek-e összefüggésben a jelenlegi streszes életemmel vagy kivizsgálásra kellene mennem?
Pár hónapja magas pulzusszám,hónapokig ugráló szemhéj!Most hete óta tartó tompa,néha szúró,főként baloldali fejfájás(gyógyszert nem szedek rá),időnként balodali arc-fejzsibbadás,remegés,hasi fájdalom,gyakori székelési inger!
Lehetnek ezek a depresszió,szorongás tünetei vagy komolyabb baj áll a háttérben?Én minél többet olvasok róla,annál több tünet jelenik meg!
Kérem segítsen!Nagyon aggódok,hogy komolyabb bajom van!


Kedves Érdeklödő!
A leírt tünetek inkább funkcionális problémára utalnak,mint organikusra.Valószínű Édesanyja betegsége okozta idegi stressz válthatta ki, a pánik betegségnek tűnő állapotot. Keresse föl Családorvosát, hisz vizsgálat nélkül csak feltételezésekröl lehet szó.Ha panaszai vizsgálat után is fennállnak, célszerü lenne psychiátriai vizsgálata,gyógyszer szedése.Édesanyja környezetének pozitiv gondolkodása, Őt is ilyen irányba sarkalja,s ez az Ő számára is egy lépés lehet a javulás felé vezető úton!!
Üdvözlettel
dr Dravetzky ÉVa

járás  2009. január 26. 12:30   #296 

Tisztel Doktornő!

A lányom kettő éves az MR vizsgálat leucodystrophia gyanuját vetette fel. A gyerek értelmileg korának megfelelő beszél, válaszol, kérdez szóval kommunikál. Viszont egyedül még járni nem tud, ha a kezét fogjuk akkor igen ill. ha kapaszkodik. Nagyon sok orvosnál voltunk már. Jelenleg neurológiára, rehabilitációra és konduktivfoglalkozásra is járunk. Szindrómát nem állapítottak meg nála és ez a leucodystrophiát is csak biopsziával lehet bizonyítani de én ebbe nem egyezek bele. Elfelejtettem írni, hogy koraszülött lett 34 hétre született és nem jártunk vele semilyen foglalkozásra se vizsgálatra egyszerűen haza engedtek a kórházból és azt mondták minden rendben van. 8 hónapos korában még nem fordult hasra vagy ha harsa tettem nem tartotta a fejét. Azóta már négykézláb megy. A lábára azt mondják lólábtartása van ill. egyszer feszes egyszer laza én már nemtudom. Az lenne a kérdésem nem lehet, hogy egyszerűen csak el van hanyagolva a gyerek mivel nem volt vele foglalkozva? Ill. remélhetem-e azt, hogy fog tudni egyedül és segédeszköz nélkül járni. Nagyon lábujhegyezik, de néha leteszi a lábát a talpára.
Apgar 6/1 8/5 2200gr 43 cm.

Válszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Egy Anyuka


L.d elöző válaszom

járás  2009. január 26. 12:29   #295 

Tisztel Doktornő!

A lányom kettő éves az MR vizsgálat leucodystrophia gyanuját vetette fel. A gyerek értelmileg korának megfelelő beszél, válaszol, kérdez szóval kommunikál. Viszont egyedül még járni nem tud, ha a kezét fogjuk akkor igen ill. ha kapaszkodik. Nagyon sok orvosnál voltunk már. Jelenleg neurológiára, rehabilitációra és konduktivfoglalkozásra is járunk. Szindrómát nem állapítottak meg nála és ez a leucodystrophiát is csak biopsziával lehet bizonyítani de én ebbe nem egyezek bele. Elfelejtettem írni, hogy koraszülött lett 34 hétre született és nem jártunk vele semilyen foglalkozásra se vizsgálatra egyszerűen haza engedtek a kórházból és azt mondták minden rendben van. 8 hónapos korában még nem fordult hasra vagy ha harsa tettem nem tartotta a fejét. Azóta már négykézláb megy. A lábára azt mondják lólábtartása van ill. egyszer feszes egyszer laza én már nemtudom. Az lenne a kérdésem nem lehet, hogy egyszerűen csak el van hanyagolva a gyerek mivel nem volt vele foglalkozva? Ill. remélhetem-e azt, hogy fog tudni egyedül és segédeszköz nélkül járni. Nagyon lábujhegyezik, de néha leteszi a lábát a talpára.
Apgar 6/1 8/5 2200gr 43 cm.

Válszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Egy Anyuka


Kedves Érdeklödő!
Fehérállomány(myelin) károsodását jelenti a leucodystrophia.Okozhatja a myelin fokozott lebomlása, vagy hiánya.Többféle megnyilvánulása van.
Ha jól értem a dg gyanuként merül fel.
A javasolt kezelésekre szorgalmasan járni kell, s bizni a sikeres kimenetelben. Jóslatokba nem érdemes bocsátkozni.
Az értelmi fejlödésének megfelelö volta, biztató jel. A pes equinovarus miatt látta orthoped? Kezelőorvosának mi a véleménye?
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Renáta  2009. január 26. 09:44   #294 

Tisztelt Doktornő!
A "betegségem" ami talán nem is betegség megnehezíti az életemet és a fiamét is ugyanis ő örökölte tőlem, a lányom már nem. Nekünk ugyanis a kezeink,ujjaink egyformán mozognak. Mi okozhatja ezt? Más embert nem ismerek akinek ilyen problémája lenne.
Elég nehéz így bizonyos dolgokat csinálni pl: autóvezetés. Gyerekkoromban elég sokszor nevettek emiatt rajtam és sajnos a fiam is ugyanezt éli át mióta megszületett.
Lehet ezen valamilyen módon segíteni, hogy mi is normálisak lehessünk, vagy így kell leélnünk az életünket?


Kedves Renáta!
Kényszermozgás figyelhető meg a kéz ujjain?
Ennek is több típusa van.
Látta ideggyógyász?
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

"Mária" jeligére.  2009. január 24. 21:35   #293 

Tisztelt Főorvos Asszony! A férjem miatti aggódásom végett írok Önnek! Állanó jelleggel fel van fújódva, független attól, hogy mit eszik. Már kivizsgálták, hasi UH.-gal, Kardiológusnál is és gyomortükrözésen is volt. Ott Reflux-ot állapítottak meg. Azt mondták, hogy valószínű Neurológiai probléma van. Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg nyugtató segítene rajta? Vagy valamilyen gyógynövényt tudna javasolni a felpuffadásra, ami nyugtató is egyben? A férjem 65 éves. Köszönöm szépen a segítségét, és várom a válaszát! További jó egészséget kívánok Önnek és a Szeretteinek! Tisztelettel: Mária


Kedves Mária!
Nagyon jó hatású gyógynövény teát tudok javasolni, mivel családon belül is alkalmazzuk, igy nem csak elméleti, de gyakorlati jó hatásáról is beszámolhatok.
Gyógyszertárban nem kapható, forgalmazotól szerezhető be a tea. Cukorbetegek is ihatják. Kiváló haspuffadásra,javitja az emésztést.

Válaszommal azért késtem, mert engedélyt kértem a forgalmazotól, akitől mi is vesszük, hogy elküldhessem email címét.
gabka78@freemail.hu

Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

?  2009. január 21. 12:53   #292 


Tisztelt Doktor Nő!

6 éves lányom elég izzadékony. Főleg amikor elalszik, egyből úgy leizzad, hogy olyan mintha nyakonöntötték volna egy vödör vízzel. Csurom víz a pizsamája és az ágyneműje. Független attól, hogy milyen évszak van vagy be van e takarva vagy nincs. Oviban alvás után,már ha alszik, át kell öltöznie mert ébredés után természetesen fázik a vizes ruhában.
Nem tudom,hogy ez összefüggésben van e de borzasztó a lehelete szegénykémnek. Fogat mos, fogai kifogástalan állapotúak.
Háziorvosunk válasza annyi volt, hogy majd kinövi.
Még nem nőtte ki.
Kati


Kedves Kati!

Valószínű aggodalomra nincs ok, de én gyermekgyógyász által történő alapos kivizsgálás után lennék nyugodt. Ez a nagyfoku éjjeli izzadás valószínű le is gyengiti? A "majd kinövi" gondolat nem kielégítő.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

norbert  2009. január 21. 12:45   #291 

Kedves Doktornő!
Az alábbi problémámmal kapcsolatban kérem segítségét: stressz hatására erős szívdobogás és remegés fog el, a vérnyomásom magasra szökik. A háziorvosi beutalóval az elmúlt hónapoban tüzetesen kivizsgáltak (hasi ultrahang, szívultrahang stb.) és a magas vérnyomás illteve a magas pulzus miatt a kardiológus szakorvos Concor 2x50 mg tabletta szedését javasolta. Ennek hatására a vérnyomásom és a pulzusom rendbe jött, viszont a reszketés (leginkább kézremegés) kisebb stresszes helyzetekben is jelentkezik. Várom tanácsát, hogy milyen módon, esetleg más gyógyszerrel lehete-e kompletten kezelni a problémámat.


Kedves Norbert !
A leirt panaszaira nagyon jó a javasolt gyógyszer (Concor), szorongás csökkentő hatása is van e tablettának, ha ez utobbi hatás mégsem lenne kielégítő, úgy Concor mellett Atarax tablettát javasolnék(2x,vagy 3x fél tabletta a stresszszituációk alkalmával
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

jobb kisujj  2009. január 21. 12:35   #290 

Tisztelt doktornő!
Az én panaszom a következő:a jobb kisujjam zsibbad annak is a felső perce.Számítógépezés közben odanyomtam az asztal oldalához.Ennek már 5 napja,de nem igazán akar javulni.Napközbeni teendőim során picit jobb.Mitől lehet ill. mit tehetnék hogy elmúljon?
Válaszát előre is köszönöm!
Katalin


Kedves Katalin!
Valószínű az ulnaris ideg kis ága sérülhetett, akár az Ön által leírt módon.
Ilyen esetben nagyon jó a B1vitamin szedése, akár Milgamma caps 3x1, vagy Benfogamma tabl 3x1 formában.
Vegyen Yin-Yang kinai golyokat, s ezeknek forgatása tenyérben nagyon jó, ezzel megelözheti hasonló panasz kialakulását a jövőben.
Ha megveszi a golyokat, ami jádekö legyen nem fém, s nem kap hozzá leírást, szivesen elküldöm email cimére.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Beus 67  2009. január 19. 10:26   #289 

Tisztelt Doktornő!
41 éves, túlsúlyos, de egészségesen élő nó vagyok, ám a pulzosom átlaga legutóbb 24 órában mérve 89 volt, de gyakran érzem, hogy sebesen ver. A vérnyomásom 100/65 vagy a per még alacsonyabb. A kardiológus szívultrahangon mindent rendben talált, a terhelésre azt mondta erős közepes (7es érték),szerinte vegetatív idegrendszeri. Adott azért valami bétablokkolót, de 3 nap utánleálltam, mert kegyetlen rosszul lettem.
A háziorvos annó kért pajzsmirigy vizsgálatot, rendben. 14 éves koromtól szenvedtem időszakosan epetájéki erős görcsökkel, mire egy belgyógyász azt is vegetetív idegrendszeri problémának vélte, neve is van csak már elfelejtettem. Akkor be-be vettem pár Xanaxot, ha fájt és évek óta tünetmentes vagyok, el is felejtettem a dolgot.
A kardiológus cardio edzést javasolt totál kifáradásig, meg jógát vagy egyéb relaxációs módszert. AZ akupunktúra segíthet?
Köszönöm válaszát és várom bármely javaslatát.


Kedves Bea!
Az akupunktura biztos hogy jó hatásu lesz!
Fölborült egy egyensúly a szervezetben, s ezt akupunktúrával nagyon jól rendezni lehet!.
A túlsúlyt is csökkentheti az akupunktúra.Természetesen az akupunktúra nem fogyaszt, valamelyest csökkenti az étvágyat, valamint, az ugynevezett megvonásos tüneteket , s igy sikeresebben be tudja tartani a diétát.A megvonásos tünetek a kisebb kalória tartalmu étel fogyasztásakor jelentkeznek, s gátolják a fogyással kapcsolatos elhatározás kivitelezését.
Tehát az akupunktúra "mankó" a diéta mellett.
A pánik rohamot neveztük régen vegetativ idegrendszeri zavarnak
A B blokkoló csökkenti a szorongást,mérsékli a szívdobogást de a vérnyomást is csökkenti, valoszínű ezért okozott zavart.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

nyomottság  2009. január 19. 09:09   #288 

Tisztelt Doktornő!
Körülbelül 5 héttel ezelőtt meg voltam fázva, ami elmúlt ugyan, de azóta szinte minden nap olyan érzésem van, mintha szédülnék, de nem forog velem a szoba, csak olyan nehéz a fejem. Ez van, hogy pár perc, van, hogy fél napig érzem. Igazából semmiben nem gátol, csak már nagyon nyomaszt. Egyik reggel volt, hogy az ágyból felkelve megszédültem, de ahogy elindultam pár másodpercen belül megszűnt. Vérnyomásom, teljes vérképem rendben van. Fül-orr gégésznél is voltam, ő egy orrmelléküreg röntgent készített, az is rendben van.
Már nagyon szorongok, hogy minden napomat elrontja ez az érzés.
Mivel r e t t e n e t e s e n félek a betegségektől, már mindenféle komoly bajra gondoltam, bár a vérkép valamennyire nyugtat.
32 éves nő vagyok, egy 4 éves kislány anyukája. A lányomnak fülgyulladása volt mielőtt ez az állapot előjött nálam és mindig megvisel, ha beteg, ezt már észrevettem.
Igazából azt szeretném kérdezni, hogy ezek a tünetek valóban jelezhetnek komoly betegséget (1 hónapja tart), vagy próbáljak túllépni ezen? Már reggel szorongok, hogy ma mikor tör rám ez a rossz érzés és meddig tart majd? Most is nehéznek érzem a fejemet (olyan kóválygás szerű, de nem szédülök) miközben ezeket a sorokat írom.
Igazából nem is a tünet zavar, hanem az állandósultság.
Ja, és levegőn általában jobb.
Köszönöm szépen a válaszát előre is!
Üdvözlettel,
Dorka


Kedves Dorka!

Valoszínű a meghűlés (virus inf?), gyermeke betegsége megviselték idegrendszerét, s kialakulhatott egy szorongás, pánik?Egy enyhe szorongásoldó célszerü lenne (pl Atarax 2x1/2).Rosszra nem kell gondolni, hisz leirja, hogy a vizsgálati eredmények negatívak!
Le a szorongással, biztos meg fognak szünni panaszai.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Gyogyszer  2009. január 19. 08:58   #287 

Kedves Doktorno!
Igaz,hogy az epilepszia elleni gyogyszerek tompítják a reflexeket? Szedésuk alatt nem javasolják a gépkocsi vezetést?



Kedves Érdeklödő!
Az epilepszia önmagában ellene szól a gépkocsi vezetésnek.
Huzamos tünetmentesség, negativ EEG-re van szükség ahhoz, hogy ismét engedélyezett legyen a vezetés.
Tehát nem gyógyszer reflexeket csökkentő hatásról van szó!
Érdemes elolvasni a következöket:
http://www.opni-epicentrum.hu/06-faq/V.htm
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva


édesanyám  2009. január 19. 08:32   #286 

Kedves Doktornő!

az alábbi leletet kaptuk édesanyám koponya ct vizsgálata után, kérem véleményezze:

a középvonal megtartott. A felületi liquor tér diffuse mérsékelten tágult. a supratentoriális kamrarendszer mérsékeltfokú tágulatot mutat, asszimetrikus, a jobb oldalkamra az ellenoldalinál tágabb.
mindkét oldalt a basalis ganglionokban több apró lacunaris infarctus mutatható ki. Vérzésre, térfoglalásra utaló jel nem ábrázolódott.
orvosi vélemény: atrophia cerebri, multiplex vascularis laesio

nagyon köszönöm válaszát.
Tisztelettel: S. Zsuzsa


Kedves Zsuzsa!
Az atrophia cerebri véleménnyel nem kell foglalkozni.A multiplex vascularis laesiok azt jelentik, hogy a kis erek szintjén van elzárodás, a mögöttes terület vérrellátása szenved kárt! Célszerü ilyen esetben trombocyta aggregatio(összetapadás ) gátlót szedni (pl Aspirin protect), egy -két hónap múlva aggregométerrel ellenörizni hatásos e , ha igen marad, ha nem PLavix..stb. Carotis Doppler végzése is célszerü, valamint vér viszkozitás vizsgálata.
Egyszóval vascularis gondozásba kell venni Édesanyját.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Lilla"  2009. január 19. 08:23   #285 

Tisztelt Doktor nő!Újra segítségé fordulok ön höz, újabb Mr vizsgálattom volt, gyakori fejfájás miat.Előző vizsgálat 2 éve volt :Multiplex fehérállományi laesio.
Avizsgálat napokban megismétlődöt, a lelet leírása amit értelemzni szeretnék hogy pontosan mi mit is jelent Kérem legyen szives réletezni a leletet.Köszönöm szépen.
A kamrarendszer középállású, szimmetrikus, az intra-és axtracerebarlis liquorterek normális tágasságúak. a frontalis fehérállományban egy egy igen apró magas jeladású góc látható a FLAIR szekvencián.A coronalis FLAIR síkú sorozatban jobb oldalon egy ferde verticalis lefutású sáv követhető, mely a többi sorozatot is figyelembe véve részben műtermék kébződésnek tartható.
Tisztelettel Lilla


Kedves Lilla!
A lelet úgy tünik a leirás szerint megegyezzik az elözővel.Pregresszióra utalás nincs.
A leirt sávval netörödjön, nem kórjelző, melléklelet.Panaszai vannake jelenleg? Az elöző MR leletet bevitte a diagnosztikai központban,összehasonlitották az elözővel?
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Előzmény: kisújj, lábzsibbadás  2009. január 19. 07:43   #284 

Köszönöm válaszát Kedves Doktornő!

Akkor, ha még ilyen kedves volt és felajánlotta, hogy kérdezhetek, akkor élnék a lehetőséggel. Az Ön válaszából azt veszem ki, hogy comb fájdalma, csak sérv esetén, vagy degeneratív gerincrendellenesség esetén jöhet szóba. Nekem csak röntgen készült, ami ugye magát a sérvet nem mutatja ki, így ha csak ilyen "benyomódás féle" van a porcon, attól nem fájhat a láb, mert az nem sérv? Az nem nyomhatja az idegszálat? Előszedtem a leletemet és ilyen adatok találhatóak benne: Lumbalis lordosis íve csökkent. Orvosi vélemény: Discop.lum L IV.-V (a farkcsontom felett néha elviselhetetlenül fáj, szinte a fájdalomtól, alig tudok kiegyenesedni) Lumbago chr., Fibromyalgia dors, Pes plan I.u., a lumbosacralis rés dorsalisan min. alacsonyabb, számottevő spondylosisra utaló jel nem látható. Ez egy két éves lelet. Ettől nem fájhat a combom hátsó része is, állandó nyomásnak (pedálozásnak) van kitéve, nem sérülhet az állandó nyomástól az idegszál, mégha nem is sérv?
Köszönöm válaszát!


Kedves Érdeklödő!
Valószinű sérv lehet a LV résnek megfelelöen, s ez okozhatja az ülő ideg izgalmát, s ezért jelentkezik fájdalom a comb hátsó oldalán, mely lesugározhat a lábszáron át a lábfej külső szélébe kisujjig. Az LV sérv, vagy ennek a területnek megfelelö degenerativ elváltozás a S1 gyököt nyomja.Ha sérvröl van szó, de nincs motorors károsodás, azaz tud lábujjhegyen járni, akkor konzervativ kezelésen kívül más teendő nincs.Konzervativ kezelés lehet gyógyszeres, akupunktura, Milgamma, stb.Ha a fájdalom megszünik a kezelés elmaradhat. Ha a panaszok elhúzodóak érdemes lenne kontroll neurologiai vizsgálatát kérni
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

fejfájás  2009. január 13. 21:39   #283 

Jó napot kívánok!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy még tavaly nyáron történt először,hogy arra ébredtem,a bal oldalamon a fejem tetején,(ahol az emberek elválasztják a hajukat)erős hasító érzés nyílalt bele,ami reggelre elmúlt!Azóta nem fordult elő,ám novemberben 1-2napig megint előjött,nappal,és utána megint nem fájt.Szóval időszakos,csak azért ilyedtem meg,mert ez nem olyan fejfájás hogy fáj a fejem mindenhol,és egy gyógyszer kiveszi,hanem azon a ponton mindig,és elég fura érzés.De lehet csak a hidegtől,vagy front-tól,esetleg a szemem miatt,kontaklencsét viselek,jó pár éve,vagy idegeskedem....ezek miatt előfordulhat ez a fura fejfájás?Sokaknak hallom hogy van ilyenje!Előre is köszönöm válaszát!


Kedeves Érdeklödő!
Tudom, nem szeretik ezt a választ,de vizsgálat nélkül nem tudom a megfejtést, illetve a vizsgálat gyakran nem is elég , kiegészitő vizsgálatokra is szükség van.
Számtalan oka lehet a leirt fejfájásnak.Föltétlen keresse fel területileg illetékes neurologusát! Pl egy rossz(gócos) fog is ludas lehet a dologban, stb..
Üdvözlettel
dr Dravetzky

kisújj  2009. január 13. 21:32   #282 

Köszönöm válaszát!

Sokat kötöttem az utóbbi időben, ettől nem lehet ez az újjratekeredett hajszál érzése, mert pont ott nyomódik az újjamba a kötőtű, igaz már napok óta nem kötök, hátha elmúlik?
A milgammát olyan 5 napja szedem napi 2 alkalommal, nem kellett volna már hatnia?
A térdeim recsegnek, fájnak itt lehet valami gond a porckoronggal, vagy a röntgen leletemen a 4-5 csigolya között úgy emlékszem a porc elcsúszott, vagy összenyomódott valami ilyen rémlik, ettől esetleg fájhat a combom?
Köszönöm, több kérdésem már nem lesz!


Kedves Érdeklödő!
Igaza van, okként szóbajön a fizikai eröltetés is, így a kötés a kis és 4. ujj fonákérzet hátterében.A lábfájást, combzsibbadást degenerativ gerincbetegség okozza, vagy porckorongsérv.A Milgammából legalább 50 db beszedése után várható némi eredmény.A lábzsibbadását is enyhiti majd a Milgamma szedése.Ha fájdalom is kiséri a zsibbadást, valamelyék nem steriod tartalmu antirheumatikum jön szóba.
Az orvosi vizsgálat így nem lesz elkerülve, mivel recept nélkül ez utobbi nem kapható.
Nyugodtan kérdezzen, ha van további tisztázatlan kérdése
Üdvözlettel
dr Dravetzky


kisújj  2009. január 13. 08:32   #281 

Kedves Doktornő!

Amikor kezet mosok, amint víz éri a kis illetve gyűrűs újjamat a jobb kezemen, olyan érzésem van, mintha hajszál tekeredett volna erre a két újjamra. Száraz állapotban is ugyanezt érzem, ha úgyanúgy a tenyeremhez dörzsölöm, minhta kezet mosnák az újjaimat. Mitől lehet ez? Továbbá huzamosabb ülés után a bal combom hátsó része nagyon fáj ez már hónapok óta így van, mi lehet a bajom?
Köszönöm.


Kedves Érdeklődő!
A kéz 4. 5. ujján leirt fonákérzés (paraesthesia) a n. ulnarisnak, a kéz egyik ellátó idegszálának izgalmát jelzi. Lehet, hogy könyök szinten volt egy már elfelejtett traumája, s az okozhatja panaszát. Szedjen Milgamma caps.-t 2x1, recept nélkül kapható, ha nem szűnik meg panasza, menjen el neurologushoz.
A comb hátsó részén levő fájdalom az ülőideg sérülését igazolja. A sérülés leggyakoribb oka lehet porckorong sérv, degenerativ gerinc elváltozás. Nem cukorbeteg? A cukorbetegségre jellemző, hogy okoz egy ill. több perifériás idegkárosodást.
Nos így töprenghet egy neurologus, aki vizsgálat nélkül, panszok alapján, próbál diagnózist alkotni, ami helytelen! Ahhoz hogy korrekt véleményt tudjunk mondani a beteget meg kell vizsgálni, mert a leírtakon kívül még számtalan lehetséges ok lehet! Tehát lássa ideggyógyász!
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

előző oldal  13 14 15  16 17  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Idegrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!