orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Dravetzky Éva

Dr. Dravetzky Éva válaszol

Dr. Dravetzky Éva

akupunktőr, neurológus szakorvos

előző oldal  17 18 19  20 21  következő oldal
epilepszia  2011. szeptember 13. 04:51   #380 



Tisztelt Doktornő!
Epilepsziás(Lok.függő epilepszia összetett parciális rohamokkal,-Lamictal,Trileptal,Rivotril)-41 éves nő vagyok.Olyan kihagyásos rosszulléteim voltak,hogy utcán máshol találtam magam,és nem tudtam,hogy kerültem oda,buszra szálltam...ilyen az idei évben már nem volt,olyan,hogy szóltak hozzám,és visszakérdeztek,hogy miért nem válaszolsz,előfordult.
Ma kellemetlen beszélgetésben volt részem:találkoztam gyerekem előző osztályfőnökével,akivel,mint kiderült,néhány napja találkoztam,pár szót váltottunk....az.biztos,hogy hetente többször járok a suli felé,de erre a beszélgetésre nem emlékszem.Ő tudja,hogy epilepsziás vagyok,azt mondta,2-3 általános "udvariassági" kérdés volt,de semmit sem látott rajtam.
Említsem meg az epileptológusomnak,ill. kérjek előbb időpontot?Novemberben mennék,de most egy kicsit megrogytam agyilag,lehet,hogy több ilyen is volt?
Köszönöm válaszát
Andrea


Kedves Andrea!
Beszélje meg gondozó orvosával a történteket, aki biztos megnyugtató választ ad majd kérdésére, hisz Ő ismeri utolsó EEG, stb .vizsgálatainak eredményét,ill. azok kontrolljának szükségességét. Én a leírtak alapján annyit mondhatók, hogy a jelzett problémára a legmodernebb szereket szedi, biztos "jó kezekben van". Elöfordulhat az is rohanó világunkban, hogy csak elfelejtette az említett személlyel a találkozás tényét, ezért még egy kicsit sem szabad az Ön szavaival élve"megrogyni agyilag" !
Üdvözlettel dr Dravetzky

Fejfájás, szédülés  2011. szeptember 13. 04:28   #379 

Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy mitől fáj egyfolytában a fejem, és miért szédülök Ön szerint? 26 éves nő vagyok, és egy jó fél éve rossz az általános közérzetem, fekve is szédülök, de csak pár napja, állandóna álmos és fáradt vagyok, és sokszor rossz a kedvem indokolatlanul, és fejem főleg a teteje ugy fáj mintha nyomnák. Tudom hogy el kéne mennem kivizsgálásra, de félek.

Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Beáta


Kedves Beáta!
Nagyon jól gondolja, hogy el kellene menni vizsgálatra! A halogatása a vizsgálatnak fokozza szorongását, a szorongás viszont panaszait fokozhatja. Több mint valószínű, hogy organikus kórjele nem lesz, panaszait psychoszomatikus betegség okozhatja, mely betegség hatásosan kezelhető! Tehát keresse fel Családorvosát, akitől beutalót kap Ideggyógyászhoz.Félelemre semmi ok!
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Reflex  2011. szeptember 10. 09:29   #378 

Tisztelt Doktornő!

Neurológiai vizsgálaton voltam a minap és egy kérdésem lenne: mit jelent az, hogy mko patella kissé élénkebb?Ettől eltekintve a státuszom negatív.Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Érdeklödő!
Nem kórjelző mk patella reflex élénkebb volta.Ha aszimmetria lenne a két reflex között az fölvetne némi kérdést, de önmagában egy reflex eltérés nem sokrol beszél.Aggodalomra semmi ok.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

MRI  2011. szeptember 10. 09:24   #377 

Tisztelt Doktornő!
Lehet feji mri vizsgalatot kontraszt anyag nélkül is kérni ?
Üdvözlettel Betti


Kedves Betti!
Igen lehet, e kérdésben az orvos dönt.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

zsibbadás  2011. szeptember 9. 17:35   #376 

Tisztelt Doktornő!!!ISTVÁN VAGYOK 43 ÉVES OLYAN PANASZOM VAN MÁR 8-9 HÓNAPJA HOGY ZSIBBAD A LÁBAM A FEJEM A HÁTAM A KÉZ ÉS LÁB UJJAIM, A KÉZ ÉS LÁB UJJAIM SZÚRNAK IS. ÁPRILIS ÓTA JÁROK KIVIZSGÁLÁSOKRA DE MINDEN EREDMÉNYEM NEGATÍV, JÁRTAM LABOR VIZSGÁLATON, SZEMÉSZETEN,BELGYÓGYÁSZATON, REUMÁN,DOPPLER ALSÓ FELSŐ VIZSGÁLATON TOVÁBBÁ, HASI ULTRAHANGON, ÉS MINDEN RENDBEN VAN A NEUROLÓGUSOM SCLEROSIS MULTIPLEXET GYANÍT ÉS ÚGY VOLT HOGY EZEK A VIZSGÁLATOK UTÁN HA MINDEN NEGATÍV AKKOR AGYVIZET VESZNEK, DE NEM KÜLDÖTT EL MÉGSEM HANEM DEC. 6-ÁN EGY FRISS LABORRAL JELENTKEZZEM ÚJRA NÁLA, JA ÉS MÉG AGYI MR. IS VOLT. AZT MONDTA A DOKTORNŐM HOGY ISTVÁN ÉN MEGAKAROM GYÓGYÍTANI, DE FOGALMAM SINCS MI A BAJA! AGYI CT.-ÉN NEM VOLTAM NEM TUDOM HOGY AZ SZÜKSÉGES LENNE E? ÉS LEÍRHATATLAN ROSSZULLÉTEIM VANNAK, FŐLEG AKKOR HA VALAMIN FELIDEGESÍTEM MAGAM, AKKOR AZONNAL ZSIBBADOK NAGYON, ÉS ROSSZULLÉTEM VAN.A DOKTORNŐ SZERINT MI LEHET EZ, MIT TEGYEK HOGY VÉGRE KIDERÜLJÖN MI IS A BAJOM?MINDETTŐL FÜGGETLEN HOGY NEM TUDNI MI IS A BAJOM KAPTAM GYÓGYSZERT AMINEK A NEVE CHINOTAL 400MG.-OS.ÉS MAGNE B6-SZEDEK. KÉREM A DOKTORNŐT VÁLASZOLJON MI IS LEHET EZ, VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. TISZTELETTEL ISTVÁN!!


Kedves István!
Nagyon örülök, hogy vizsgálatainak eredménye negatív,emiatt ne legyen bánatos!Nem írta meg az Mr vizsgálatának eredményét.43 éves kórban ritkán kezdődik SM.Mivel az idegesség fokozza panaszait, leletei negatívak szóba jön a psychosomatikus betegség ok.Beszéljen psychiáterrel, no nem azért mert nagy psychiátriai gondra gondolok, hanem a mai gyógyszer felírási rend szerint mi ideggyógyászok nem irhatjuk fel az enyhe szorongás oldó, illetve az idegsejtek között az ingerület vezetést javító, szerotonin felszívódás gátló szereket (pl.Citagen 1x1, amit kezdetben Frontinnal 0,25 2x1/2 este 1 javasolnám szedni). Esetében elképzelhető, hogy javithatnak állapotán. Nem azonnal, söt kezdetben kis rosszabbodás is elöfordulhat, kb 2 hét elteltével jelentkezhet a panaszok csökkenése.Leveléből azt gyanítom , hogy rendkívül lelkiismeretes az ideggyógyásza, ezért merek ötletelni vizsgálata nélkül, levele alapján, mert bízok benne, hogy mindent megbeszél kezelő Idegorvosával, biztos segítségére lesz.Milgamma caps 3x1 szedése is célszerü lenne,ezt recept nélkül is megkapja.
Majd számoljon be a fejleményekről.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

MR lelet  2011. szeptember 8. 21:46   #375 

Tisztelt Doktornő!
Kisfiamat fejfájás miatt vizsgáltattam ki, ezzel kapcsolatban MR vizsgálaton voltunk. A leleten ezeket nem értem, legyen szíves tájékozttni mi, mit is jelent:

Sagittalisan T1, axialisan T2, FALIR, valamint DWI és ADC, coronalisan vékonyszereltes T2 mérések készültek.

Köszönettel
Anikó


Kedves Aniko!
Olvassa el a netten a mellékelt cikket, itt részben választ kap kérdéseire.
MRI: forradalmi változás az orvosi képi diagnosztikában
Martos János, Zaránd Pál
Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet
Képi diagnosztikával foglalkozó orvost kérdezzen az esetleg továbbra is kérdéses dolgokról.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

lábfájás  2011. szeptember 8. 21:23   #374 

Anett vagyok megint doktornő még elfeljtetem annyit hozzárni mikor ezek a görcsös fájadalmaim vannak egyeltalán nem birok menni és mai naptól a tarkom is elkedzdett fájni és sajnos a lábambol se mulik a fajdalom.köszönöm mégegyszer


Kedves Anett!
Holnap föltétlen keresse föl családorvosát
Üdvözlettel
dr Dravetzky

lábfájás  2011. szeptember 8. 21:21   #373 

Tisztelt Dr. nő!

Nekem olyan panaszom van hogy 3 honapja iszonyatosan huzodott a jobb lábam alig birtam lábra állni .elöszőr 3-4 naponta majd szépen lassan minden nap.most a bal lábamra ment át tegnap annyira fájt hogy nem birtam lábra állni olyan mintha görcsölne meg huzodona egyszerre az egész lábam valamikor zsibadni is szokott meg valamikor csak a térdemtől lefele fáj.voltam először ortopédián azt mondták hogy menjek neurologushoz elmentem ő azt mondta h járjak fizioterápiára meg kaptam gyogyszert de nem segit.szeretném a segitségét kérni mert félek hogy negogy komolyabb legyen később.mert sajnos naprol napra egyre rosszabb!!Előre is köszönöm a segitségét!
üdvözlettel: Anett


Kedves Anett!
Menjen vissza az ideggyógyászhoz, akinek jelezze, hogy állapota rosszabbodott.Elöször lássa családorvosa, aki ha ugy itéli meg hogy sürgös a kontroll, a beutalón ezt jelezni tudja, s akkor nem kell napokat várnia..Sajnos vizsgálat nélkül én sem a sürgösség,sem a betegség oka felöl dönteni nem tudok.Ha pécsi, nagyon szivesen megnézem
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Anita  2011. szeptember 8. 21:13   #372 

Tisztelt Dr NŐ!
Kb. egy éve már,hogy a CK mindíg emelkedett. Volt már 600,538,400 is.
Pajzsmirigy alulmüködésem is van, amire Letroxot szedek meg a magas pulzusszám miatt ( volt már 110-130is) Nebiletet. Voltam már neurologus szakorvosnál, ahol izom biopsziát is elvégeztek. Izomkárosodásom van ,de hogy mi okozza ,azt a mai napig nem tudják megállapitani. A nemi vágy is alábbhagyott. Megeröltető fizikai munkát nem végzek ami indokolhatná a ck emelkedést. Orvostól orvosig járok már egy éve, és lassan kezdek belefáradni ,hogy még mindíg nincs válasz, csak találgatás. Hogyan tovább.? Szeretném segítségét kérni,ha lehet.
Válaszát előre is köszönöm!!
Üdvözlettel:Anita!


Kedves Anita!
Részletesebben ismernem kéne eddigi vizsgálatainak eredményét, hogy érdemben válaszolni tudjak a kérdésére.Email cimemet megtalálja, küldje el leleteit átnézem, hátha sikerül valamivel elöbbre jutni?
Javasolnám továbbá, hogy ne "járjon orvostól orvosig", probáljon egy orvost találni, aki kézbe tartaná a problémát. A pajzsmirigy betegség okoz myopathiát, azaz izombetegséget!
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Guyon-alagút-szindróma ⁄ javí  2011. szeptember 8. 21:04   #371 

Elnézést, hogy minál nagyobb, azaz 90 foknál ne kisebb szögben hajlítgassam a könyökömet


Kedves Edit!
Ezt a tornáztatási lehetőséget gyógytornásztól kérdezze meg, én nem ismerem
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Guyon alagút szindróma?  2011. szeptember 8. 21:01   #370 

Tisztelt doktornő, tegnap jártam neurológián, ahonnan Guyon-alagút szindróma gyanújával EMG/ENG-vizsgálatra irányítottak. Arra viszont csak október 6-ára kaptam időpontot, amitől kicsit ideges lettem, mert a neten azt olvastam, hogy ez akkor gyógyítható teljesen, ha még akkor foglalkozni kezdenek vele, mikor a kéz még nem veszítette el az érzékelőképességét. A vélt diagnózis egyébként úgy tűnik, ül, az egyik fajtájának a leírása 100%-osan passzol: a kisujj és a gyűrűsujj kisujj melletti fele és az alattuk levő terület zsibbad. A fő kérésem csak annyi, hogy kérem, nyugtasson meg, hogy nem válik visszafordíthatatlanná a folyamat egy hónap alatt, ill. ha esetleg javasolna valamit, hogy mit tegyek, jó az, amit a neten leltem, hogy minél kevésbé és minél kisebb szögben hajlítgassam a könyökömet...?
Válaszát előre is köszönöm és további jó munkát kívánok Önnek,
üdvözlettel,
Katona Edit


Kedves Edit!
Milgamma caps. 3x1 , vagy Milgamma neuro 1x1 szedését javaslom az EMG/ENG elkészültéig.Az időpont miatt ne aggodjon, csak hosszas konzervativ kezelés sikertelensége esetén döntünk a műtéti dekompresszió mellet, ha a vizsgálat igazolja az eltérést.Vegyen Yin-Yang jádekő golyókat és probálja kezében úgy forgatni hogy a golyok ne érintkezzenek, nagyon jó minden kéz probléma esetén.
üdvözlettel dr Dravetzky Éva

Honey  2011. szeptember 8. 20:36   #369 

TISZTELT Dr.nő
Kérdésem az lenne hogy állandó láb fájásom miatt voltam neurológusnál aki a következőt írta orvosi véleményként : Lgerinc RTG:az L-S rés egyenletesen beszükült vélemény : lumboschialgia 1.s. discpathia L-V
diagnozis: lumbago ischiassal.... és fizioterápia javasolt ,.... sajnos nem tudom ez mit jelent.. idöm nem volt megkérdezni mert sok beteg várt még kint a vároba,, szeretném ha meg mondaná nekem hogy ez mit is jelent... köszönettel


Kedves Érdeklödő!
A Rtg lelet arra utal, hogy az ágyéki (LV) és keresztcsonti(SI) csigolyák közti porc(discus) nem ép. Discos-korong, pathos-betegség ,discopathia-csigolyák közti porckorongok betegsége, degenerációja. A betegség vízveszteséget okoz, s így a porc magassága csökken, a rés beszükül.A fájdalom a bal oldali ülőideg (n. ischiadicus) mentén lesugárzik a derékból az alsó végtagba, ezt jelzi a lumboischialgia szó.
A javasolt terápia biztos enyhíteni fogja panaszait
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

71 ÉVES NÖBETEG  2011. szeptember 7. 21:11   #368 

TISZTELT DOKTORNÖ! ÖNNEK BETEGE VOLTAM ÉVEKIG, ÉRDEKLÖDTEM HOGY HOL RENDEL,DE NEM KAPTAM EGYÉRTELMÜ VÁLASZT.15 ÉVIG SZEDTEM NEUROTOP R-OT. EGY ÉVE A GYOGYSZERT NEM SZEDEM DE MEGJELENT AZ UGYNEVEZETT NEUROPÁTIA, NAGYON FÁJNAK ZSIBBADNAK A LÁBAIM,MÁE SZEDTEM MILLGAMMÁT B VITAMINOKAT, MOST 10 NAPJA AZ ÉRSEBÉSZ DIO PP-T AJÁNLOTT. 3 NAPJA NAGYON GÖRCSÜL A GYOMROM, VOLTAM LABORBAN,UH.-ON AZ EREDMÉNYEK NEGATIVAK. KÉRDÉSEM AZ HOGY A DIOPP OKOZHAT E ILYEN PANASZOKAT? MEGKÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT. 71 ÉVES NÖBETEG


Kedves Érdeklödő!
A DIO-PP okozhat emésztési panaszokat.
A neoropathiás fájdalomnak kezelését jó lenne ideggyógyásszal megbeszélni.Én jelenleg is rendelek, a telefonkönyvben megtalálja számomat, hívjon hogy megbeszéljük hol és mikor vagyok megtalálható.
Űdvözlettel
dr Dravetzky Éva

mambo  2011. szeptember 7. 20:41   #367 

tisztelt dr nő párommal mind 2en epilesziás betegségünk van feleségem 11éveskoraóta,én 20 éveskoromtol nagyon szeretnénk gyerekeket de nagyon félünk hogy ez a betegség esetleg örökölhetö a gyogyszerek szedésétöl mind 2en tünetmentesek vagyunk vagyis öneki szokott néha kissebb rosszul léte lenni de ez nem jár eszmélet vesztéssel inkább csak egy róssz érzés kb 1óra és ez elmulik én 33 vagyok ö32 kéremönt mondjameg mirá számithatun elöreis köszönöm fáradozását.


Kedves Érdeklödő!
Gondozó ideggyógyászukkal kellene megbeszélni problémájukat, hisz Ő ismeri pontosan rosszulléteiknek okát, MR, EEG-k, eddigi vizsgálatok birtokában. A kérdésre továbbá Genetikai Tanácsadóban is kérhetnek választ, lakhely szerint e szempontból hova tartoznak, e kérdésre is gondozó ideggyógyászuk tud majd választ adni. Nem mindegyik antiepileptikum szedhető terhességben, e kérdést is az ideggyógyászukkal kell megvitatni.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

fejfájás  2011. szeptember 7. 20:24   #366 

Tisztelt Doktor Nő!!!

Kérdésem az lenne, hogy 3 napja iszonyatos fejfájást éreztem a bal oldalamon a fejemben és feszítő, lüktető érzést.Bementünk az ügyeletre kaptam nospa algopirin injekciót és voltaren injekciót.Voltam háziorvosnál azt mondta majd elmúlik szedjek fájdalomcsillapítót.Azóta érzek ilyen zsibbadó érzést a bal felemben és a tarkómon nyom és fáj,kattog a fülem viszont nem fáj és ezeket a tüneteket sem érzem állandóan. Gyógyszert sem kellett be vennem tegnap egész nap..viszont ma már igen,de a fejfájásra ami nem volt olyan erős mint amikor az ügyeletre kellett mennem.

Kérdésem az lenne mit tegyek?

Ui.: elég nyaka tekerten tudok aludni többször volt már hogy elfeküdtem a nyakam vállam elég fájdalmasan.


Köszönettel:
Gabriella


Kedves Gabriella!
Ha fejfájása nem szűnik kérjen Családorvosától beutalót ideggyógyászhoz. Leírása szerint tensios fejfájásnak tünik panasza. Tabl. Apranax 550 jó hatású az ilyen jellegű fejfájásoknál, lapos párnán aludjon, nyaki torna is jó hatású.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

marcsi700907  2011. szeptember 7. 12:14   #365 

Szeretném kikérni a véléményét az agykoponya MR vizsgálatomról, mert háziorvosom szerint ez nem jó eredmény és ajánlotta hogy kérdezzek meg más orvosokat is. 44 éves nő vagyok, nehéz fizikai munkát végzek egy tekercselő üzembe.
amnézis: évek ota erőss fejfájás, hányinger. 2 hete ülő helyzetven jobb felső végtagi, jobb arcfél (itt duzzanai is) ezután jobb alsó végtagi zsibbadás, amely azota folyamatos, tegnap óta hasonló érzés a bal oldalon.
Koponya MR vizsgálat : T1 se sagittalis, FLAIR coronalis, T2 tse transversalis és T1 tse vékonyszeletes sagittalis, majd kontraszanyag adása előtt és után T1 se transversalis síkú metszetek kézsültek.
A külső- és belső liqzortér kornak megfelelő tágasságú. A kamrarendszer szimetrikus. A középvonal helyzete megtartott. A kisagyi tonsillák a foramen magnum síkja felett ábrázolódnak.
Bal oldalon az occipitalis szarv mellett egy hosszúkás, 17x4 mm-es, ezen kívül elszórtan a kamrák körüli fehérállományban néhány 3-4mm-es, a T2 és FLAIR képeken jeldús eltérés figyelhető meg, a T1 képeken isointensek. Az agyállományban egyéb kóros jelintenzitású terület nem észlelhető. Kontrasztanyag adása után pathológiás kontraszthalmozás nem látható.
vélemény: A leírt elváltozások elsősorban nem specifikus diszkrét fehérállományi károsodásnak felelhetnek meg, de teljesen biztosan kezdődő SM sem zárható ki.
A piracetam melett ASA javasolt.
Előre is köszönöm a segítségét.


Kedves Érdeklödő!
Gondolom visszavitte az Mr vizsgálat eredményét a beküldő ideggyógyásznak, aki a vizsgálat és Mr lelet birtokában úgy döntött hogy az észlelt MR elváltozás és pansz vasculáris(ér) eredetű (a javasolt gyógyszerek alapján következtetek erre) Az MR fölveti az esetleges autoimmun folyamat lehetöségét. Biztos gondozásba vette az ideggyógyász, aki egy bizonyos idő múlva kontroll Mr vizsgálatot kér majd.Célszerü lenne a nyaki erek Doppler vizsgálata is.Bizza magát a területileg illetékes ideggyógyászra, s ha bármilyen változást észlel állapotában jelentkezzen kontrollra!
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Kérdés  2011. szeptember 7. 08:40   #364 

Tisztelt Doktor Nő!!

32 éves férfi vagyok, 3 hete rosszul voltam, és be kerültem a kórházba.
Gyengeség szédülés,hányinger,látászavar lépett fel, illetve, fájt a fejem a tarkómnál.A VÉRNYOMÁSOM 180-190 VOLT. Négy napig feküdtem a kórházban a neurológián. Ínfúziót kaptam 500 ml Salsal A-ban nootropil, Chinotal., ill iv Calcimusc.Kivizsgáltak-Koponya CT,EEG,Laborvzsgálat, rendben volt minden eredmény. CARDIOLÓGIA/ SZÍVULTRAHANG,dOPPLER VIZSGÁLAT,NYAKI UH/
A 24 órás ABPM vizsgálatnál,pl 135/84-120,114,133 értékek jöttek ki, azt mondták hogy ez jó érték, normális, tovább kell szednem a micardis 80 gyógyszert.

/ MAGAS VÉRNYOMÁSOM VAN 3 ÉVE MICARDIS 80 SZEDEK RÁ/
A NICERGOLINT javasolták kúraszerúen, de a háziorvosom a szedését nem javasolja. A zárójelentésben vasculáris, és discogen okokon kívűl,elsősorban dyshymias ill pánik hátteret véleményeznek./ a közelmúltban ért egy trauma, ezzel támasztották alá.
Az igazság az, hogy kétségeim vannak, ebben kérném ki a véleményét.
A neurológus azt mondta, hogy hogy szedjem a az ERGOTOP 30 gyógyszert csak 3 hétig, utána nem kell tovább szednem. A háziorvosom viszont azt mondta nincs rá szükség. A leírt panaszok kezdenek csökkenni, Néha a szemem előtt látok még kis FEKETE PONTOKAT, illetve FÁTYOLOSAN látok.!! mEG FOGNAK SZÜNNI EZEK A PANASZOK IDŐVEL, VAGY NETÁN A KEZELÉS HATÁSA LENNE??

Válaszát köszönöm előre is.



Köszönöm válaszát előre is.


Kedves Érdeklödő!
Panaszát valószínű az említett psychotrauma kiváltotta vérnyomás kiugrás okozhatta.Tensióját kell kezelni, ellenörizni.A neurológus által javasolt Ergotop kúrát befejezheti, hosszas szedésének én sem látom szükségét.Vezessen naplot vérnyomásáról, változatlan magas értékek esetén vérnyomás okának tisztázása javasolt.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

mr vizsgalat  2011. szeptember 7. 08:27   #363 

Kedves Doktornő a következő orvosi véleményt szeretnénk számunkra is érthetővé tenni.

Vélemény: Discopathia, protrusi et extrusio disci intervert. L5-S1. compressio rad. L5 and S1 L.d.

Előre is köszönet


Kedves Érdeklödő!
A lelet ágyéki porckorongsérvre utal az L5-S1 résnek megfelelöen.Valószínű jobb oldali lumboischialgiás fájdalmai is vannak(derékfájás, mely lesugárzik az alsó végtagba).
Ha nem tud lábujjhegyre ill sarokra állni lássa idegsebész,egyébként konzervatív terápia jön szóba.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Mr  2011. szeptember 7. 07:37   #362 

Tisztelt dr nő!



azt szerteném kérdezni hogy tejcsorgással , testsúly emelkedésével és hajhullással fordultam orvoshoz elküldtek mr vizsgáltra de csak 19 . én lessz e hónapba hipophizis daganatra gyanakodnak dr nő mennyire kell izguljak ? ha tényleg beigazolódik a daganat mire számithatok ? félek nagyon szépen köszönöm válaszát előre is


Kedves Érdeklödő!
A "tejcsorgást" okozhatja az agyalapi mirigy mikroadenomája(jóindulatú, 1mm-nél kisebb átmérőjü elváltozás), mely gyógyszerrel kezelhető, elkeseredésre semmi oka, ha esetleg ez derül ki!
Valoszínű labor vizsgálat is történt, többek közt prolactin meghatározás miatt, ha nem biztos az Mr után fog történni.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

nyomo fejfajas  2011. szeptember 7. 06:43   #361 

Tisztelt Doktornő!
A következő lenne a problámám. Hetek óta faj a fejem, vagyis föként nem is faj, hanem ilyen nyomo satus erzes a halantekomon keresztul, ami főként a jobb oldalamon van jelen. SOkat szédelgek is, elég zavarosnak érzem magamat.Lehet ez tényleg csak ilyen tenziós fejfajas, vagy idegrendszeri alapon? Mert a haziorvosom is ezzel nyugtat, ill körülttem midnenki. Azért azt hozza tennem, hogy panikbeteg vagyok és talan kisse hipochonder is. De ez a nyomo erzes a fejemben akkoris gyötrő, és folyamatosan szinte. Néha néha mulik el csak. A másik kérdésem az lenne, hogy barmilyen neurologiai betegségnek tudható e be az a tünet, hogy hetek ota nagyon össze visszaságokat álmodok, illetve mar vagy 3 alkalommal fordult elő, amit eddig soha nem tapasztaltam, hogy félálomban arra riadok fel, hogy félreharapok, hogy mintha elcsuszna a fogsorom. Amugy az napközben is előfordul, hogy kicsit raharapok a nyelvemre, ami eddig sosem volt. Reakcióját előre is köszönöm.
Tisztelettel Henrietta (25)


Kedves Henrietta!
Fejfájása valóban tensios eredetünek tünik.Célszerű lenne , ha még nem volt, ezt egy neurológiai vizsgálattal is megerősíteni.
Az éjszakai problémák miatt jelentkezzen alvásdiagnosztikai szakrendelésre.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

előző oldal  17 18 19  20 21  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Idegrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!