orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Dravetzky Éva

Dr. Dravetzky Éva válaszol

Dr. Dravetzky Éva

akupunktőr, neurológus szakorvos

előző oldal  1 2  3 4 5  következő oldal
...  2008. július 13. 11:56   #40 

Kedves Doktornő!Olvastam az elözö leveleket de az én problémámra azt hiszem nem kaptam választ.Pár hete zsibbad és szur a bal karom,más tünetem nincs csak ez.Kardiologushoz kell mennem vagy neurologushoz ezzel a problémával?Sokat stresszelek mostanába de régen is voltak nehezebb idöszakok és akkor ilyen nem volt.


Kedves Érdeklödő!
Karzsibbadás hátterében nagyon sok ok jön szóba. Vizsgálat nélkül korrekt választ adni kérdésére nem tudok!
Azt javaslom keresse fel Családorvosát, s Ő egyéb ismeretek birtokában eldönti, hol kell további vizsgálatokra jelentkezzen.
Üdvözlettel dr Dravetzky Éva

gerinc fájdalom  2008. július 13. 11:50   #39 

Tisztelt doktornő!
Sajnos 10éve kinlodom a gerincemmel most végre kiharcoltam hogy elküldjenek szakorvoshoz(reumatologushoz)Állandóan lefagyott a kezem fájnak a vállaim nyakam,és a forgoim,,vizelet tartási problémám is van másfél két éve kb.Sajnos egy kis mozgás után de gyakran ülö helyzetben is szédülök, és fájnak a lábaim.Kaptam áramos kezelést tornát de felerösödtek a tünetek,igy elküldtek ctre .eredménye a következö:Lumbalis gerinc ct:a lumbalis lordosis kissé csökkent. A csontos canalisspinalis sagittalis átméröje norm. Az L.IV.csigolya test alsó lemezén egy kb .3mm-es schmorl hernia ábrázolodik.
Az L.IV discuson koros eltérés nincs.
Az L.V discuson a középvonalban kb.1cm alapu,4mm magas körül irt kiboltosulás van,amely a discus szintje alá kb.3-4mm rel lelog ,a durazsákot megnyomja,eléri.

nyaki gerinc ct:
A vizsgált gerinc szakaszon a nyaki lordosis a kp.harmadban kiegyenesedett,itt jelzett kyphozis is látható.A csontos canalis spinalis sagittalis étmérője a vizsgált régióban norm.A csigolyákon spondylosisra utalo jel nem ábrázolodik.A discusok megitélésére a nyaki szakaszon Mr vizsg.szükséges.
27éves nö vagyok két kis gyermek anyukája és nagyon rossz hogy nem tudok teljes életet élni a fájdalmak miatt.kérdésem mit jelent ez a Lelet és mire számithatók? válaszát löre is köszönöm maradok Tisztelettel :Nagyné Éva



Kedves ÉVa!
A lumbalis MR vizsgálat LV-nek megfelelöen porckorongsérvet igazol.
Mivel vizelettartási zavara is van, azt javaslom sürgösen keresse fel a területileg illetékes ideggyógyászt, aki valoszínű Idegsebésszel is konzultál
Porckorong sérv esetén a műtétnek 3 indoka lehet:Lábfej bénulás, vizelet elakadás,vagy tartási képtelenség, súlyos csillapithatatlan fájdalom.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

69-től élni  2008. július 10. 12:23   #38 

Tisztelt Doktornő!
39 éves, két gyermek anyja vagyok. Érettségiztem. Irodai munkát végzek. A problémám: egyre gyakrabban előforduló feledékenységem. Nem emlékszem pillanatokkal előtte elhangzott nevekre, szavakra. Nem tudok olvasni, mert többször is el kell olvasnom egy mondatot ahoz, hogy megértsem. Az írásom egyre csúnyább. Nem vagyok képes szépen formálni a betűket, kihagyom vagy felcserélem őket. A végén olvashatatlan firka az egész.
Ami a legzavaróbb, mert mások is biztos tapasztalják körülöttem, csak nem merik mondani, de én hallom és bróbálok úgy tenni, hogy direkt volt, vagy ők halloták rosszul, tehát a beszédemről van szó. Nem tudom a szavakat helyesen kimondani, vagy más jelentésű, hasonló szó jön ki a számon. Úgy érzem nem forog a nyelvem. A szavak érthetetlenné válnak.
Volt egy pár év amikor elég stresszes munkaköröm volt. Abban az időben igen magas volt a vérnyomásom, gyógyszert is kaptam rá. Abban az időben a nyakamnál és a fülemimben éreztem nyomást. Ezek már csak ritkán jönnek elő, ha idegesebb vagyok a kelleténél. Gyógyszert már nem szedek. A vérnyomásomban az üzemorvos csak a perjel utáni értéket sokalta, de semmit nem mondott róla. Kérdésem, hogy lehetnek e összefüggések a leírtak között?
Változhat-e, változtathatok-e a szellemi állapotomon jó irányban?
Előre is köszönöm válaszát!
egy egyedülálló anya


T Érdeklödő!
Kérjen Családorvosától beutalót az illetékes neurológiai szakrendelésre, célszerü lenne koponya MR vizsgálata, esetleges organikus ok kizárása miatt.
Várom beszámolóját az eredményről.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

zsuzsa  2008. július 10. 11:36   #37 

Kedves Doktor Nő!Kb fél éve félek autoba ülni ha tudom hosszabb utra kell mennem ugy is ha nem én vezetek.Ilyenkor ugy lezsibbad mindkét kezem,hogy alig tudom megmozditani és a homlokomba lüktetni kezd egy ér és az orromban is.Ez nagyon ijesztö.Voltam már orvosnál aki azt javasolta,hogy indulás elött vegyek be egy fél rivotrilt 0.5.Ez az elsö pár alkalommal segitett de már ugyanolyan rossz.Mit tehetnék ilyenkor mikor jön a zsibbadás és idegrángatozás??Van egy 8 honapos babám ezért folyamatos gyogyszerszedés nem jöhet szoba mert még szoptatok de valami ritkán bevehetö gyogyszer esetleg?


Kedves Érdeklödő!
Panaszait pánik betegség okozza!
A szoptatást sajnos lassan el kellene hagyni, keresse fel a területileg illetékes psychiáterét, aki megfelelő gyógyszerrel, biztos meggyógyítja.
Szoptatás mellett a Rivotril szedés sem javasolt, de nem is a Rivotril lenne a célgyógyszer!
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Remegés  2008. július 10. 11:20   #36 

Tisztelt Doktornő!
Kérdésére válaszolva. A CT az egész gerincről készült, az MR először a nyaki részről utána a teljes gerincről. Anyukám nem cukorbeteg legalábbis eddig ezt még nem diagnosztizálták. Magas vérnyomása van, illetve négy éve volt egy nagy műtéte. Vékonybélérelzáródás, amit az utolsó pillanatban tudtak meg, azonnali műtét kellett, de azzal is legalább fél évet jártunk orvoshoz mire kiderült.
A háziorvoshoz szinte már hetente jár, nem valami segítőkész. Azt mondta csináljunk amit akarunk, ha van pénzünk vigyük Pestre, ha nincs ne, de ilyen sok orvoshoz ne menjünk, mert anyun fog csattani az ostor. Nem tudom ezt hogy értette. Mindegy.
Ön szerint nem lenne szükség egy vérvételre is? Az egyik kolléganőmtől hallottam, hogy a férjének is hasonló tünetei voltak és kiderült, hogy Lyme kóros. Előfordulhat, hogy anyukám is az. Azt olvastam a tünetek a kullanccsípés után akár egy-két évvel is jelentkezhetnek. Ez igaz? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Szokolai Brigitta


Kedves Brigitta!
Ismételten azt javaslom, Családorvosa kérjen sürgös jelzéssel vizsgálatot a területileg illetékes neurológustól, koponya MR vizsgálatot lenne célszerü végezni.A leírt panaszok alapján nem gondolnék Lyme korra, ha minden egyéb kizárt, esetleg elvégezhető a Lyme serológia(vérvétel).
Mi volt a vékonybélelzárodás oka?
A válaszom azért késett, mert villámcsapás következtében az egész gépparkom kárt szenvedett, ezért elnézést!

Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

"mi lehet ez?"  2008. július 10. 09:02   #35 

Tisztelt Doktor Nő!

Írtam már Önnek korábban is lábdagadásos-vizesedéses problémámmal. Voltam háziorvosnál, leírom mire jutottam: a nyakam zsibbadására nyaktornát ajánlott (miután megvizsgált,mindenfelé "megtekergette a fejem és a karjaim és sehol nem fájt) azt mondta,ha ülőmunkát végzek lehet attól, hogy egyirányba nézem a monitort vagy akár a klímától is. Végül is ha zsibbad és elvégzem ezeket a gyakorlatokat akkor elmúlik. Azt mondta ha nem múlik el és továbbra is zavar max. egy ct-t tudunk még csináltatni.
A lábam dagadására pedig az lett a válasz,hogy ha eddig minden eredményem rendben (pajzsmirigy,szív,vese) akkor valószínűleg statikus tünet (azt hiszem így mondta) és a lúdtalptól van. Kaptam egy beutalót az ortopédiára, hogy írassak lúdtalp betét.
Hát röviden ennyi, remélem igaza lesz és nyaktorna + lúdtalpbetét segíteni fog.

Köszönöm eddigi segítségét!
Tisztelettel: Mónika


Kedves Mónika!
Vizsgálat nélkül nem lehet véleményt alkotni, a jelen eset is ezt igazolja.
Fogadja el Családorvosa tanácsát, s amennyiben panaszai változatlanok folytassuk az együttgondolkozást
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

zsibbadás  2008. június 25. 08:42   #34 

T.Dr!Azzal a panasszal fordulok önhöz,hogy már elég régóta gyakran zsibbadnak el a lábaim ha pl felemelem az eggyiket és ugy ülök.A bal kezem is mostanába zsibbad és utána már az alkarom is (ilyenkor mindig nagyon megijedek mert azt hiszem infartusom lesz).Még szoptatom 11 honapos kislányom és az elevit vitamint szedem a kérdésem az lenne,hogy van e esetleg valami amit még szedhetek,hogy ez a zsibbadás elmuljon.Köszönettel:T.Éva



Kedves Éva!
Véleményt mondani vizsgálat nélkül, felelötlenség lenne részemről.
Azt viszont biztonsággal állíthatom, hogy nem infarktus?
A vitamin szedés jó ötlet, az elhuzodó szoptatás okozhat vitamin hiányt,ami járhat zsibbadás érzettel.Gondolom az elválasztás folyamatban van!?
Milgamma caps jöhet szóba a jelenleg szedett vitamin helyett.Ez B1,B12,B6 vitamint tartalmaz.
A Milgamma Bvitaminja az egyetlen olyan B vitamin, mely nem vizben, hanem zsirban oldodo formában van jelen,s igy a felszívodása a lipid (zsir)burku idegsejtbe jobb, mint a vizben oldodo B vitaminoké.Az idegsejt feladata az ingerület vezetés, amihez energiára van szükség.Ezt az energiát az idegsejt cukorból kapja, s e folyamatnál aszisztál a B vitamin!
2x1 caps Milgamma szedését javaslom(recept nélkül kapható).Ha a zsibbadás elhúzodó lássa ideggyógyász.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva



fejfájás  2008. június 25. 07:45   #33 

Kedves Doktornő!Nagyon szépen köszönöm a válaszát.Sajnos szorongásos betegséggel küzdök már fél éve amihez gyakran pánikrohamok is társulnak.Akkor valószinü ezért fáj a fejem 1 hete mert pont ugy fáj ahogy Ön írta két oldalt és a tarkomon.Legalább azmiatt nemkell aggodnom,hogy agydaganat miatt fáj mert már erre is gondoltam...Nagyon szépen köszönöm mégegyszer.


Kedves Érdeklödő!
Ma a szorongás, pánik nagyon jól kezelhető!
Ha nem szed gyógyszert, javaslom keresse fel a területileg illetékes psychiáterét. Tulajdonképpen határeset probléma a szorongás, pánik betegség,múlt év áprilisáig mi is kezeltük neurológusok, s szerintem ez így volt helyes, ma célszerübb psychiatert felkeresni, mert csak ök írhatják fel nagy kedvezménnyel, az ekkor nagyon hatásos gyógyszert.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

fejfájás  2008. június 23. 22:44   #32 

Tisztelt Doktornő!28 éves vagyok.1 hete fáj a fejem hátul a nyakam fölött kicsivel.Nem nagyon hanem csak olyan tompán és nagyon zavaroan.Be nem ütöttem sehova.Mitöl lehet ez?


Kedves Érdeklödő!
Vizsgálat nélkül felelőtlenség lenne részemről találgatásokba bocsátkozni. Keresse fel családorvosát aki biztos beutalja a területileg illetékes neurológushoz.
Valószínű ugynevezett tensiós lehet fejfájása, ez esetben szokott elhúzodó, kétoldali és tarkótji kezdetü lenni a fájdalom. A betegek többsége lazitásra képtelen, szorong. E betegségnél néha nyom. érzékeny pontok jelennek meg tarkótájt, vagy a nyaki gerinc mentén.
A betegek az elhúzodó fejfájás miatt legtöbbször rosszra gondolnak, ami még inkább fokozza szorongásukat, panaszukat! E problémát legjobb minél elöbb rövidre zárni egy vizsgálattal!
Számoljon be az eredményről.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva



nednom  2008. június 23. 22:13   #31 

Tisztelt Doktornő!
Barátom fiánál (32) hutington chorea diagnozist állitottak fel.Sajnos lehetőségek eléggé korlátozottak , kérem az "alternatív" gyógyítás terén mit lehetne tennünk az életminőség szintjének megörzése és lehetőség szerinti "emberi" módon történő életvitel szintentartására érdekében.Sajnos felmerült a gyanú 14 éves unokaöccsénél is hasonló neurológiai elváltozások meglétére. Elsősorban a bioptron lámpa össejt regenáló hatása és a lovas terápia kezelési módot ajánlották,kérdezném evvel kapcsolatba is ,hatékonyan befolyásolják - e az állapotot. Fáradozását előre köszönöm és jó egészséget és sok sikert kívánok a további munkájához.


Kedves Érdeklödő!
Sajnos egyetlen th lehetőség sem hatékony e betegségnél.
A diagnozis a családi halmozódás, a jellemző klinikai kép, a genetikai vizsgálat alapján állitható fel. Az anyai ágról öröklött betegség prognozisa kedvezöbb.
A fiatal korban kezdödö betegségek prognozisa viszont rosszabb.
Sajnos az alternatív gyógyászat sem kecsegtet sikerrel, a mozgászavart lényegében nem tudjuk befolyásolni semmivel, kezdetben elviselésében segíthet a lovas terápia. A biptron lámpának e betegségnél kifejtett hatását nem tudom magyarázni (ezzel nem a lámpa hasznosságát kérdőjelezem meg általánosságban).
Sajnos a túlmozgásokon kívül, elöbb utobb a progresszív dementia is megjelenik e betegségnél, amely szintén nem uralható.
A diagnozis egyértelmüen eldöntött?
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Ancsi  2008. június 23. 12:16   #30 

Kedves doktornő!

Körülbelül egy hete a jobb felső szemhéjam rángatodzik. Más számára nem látható, csak, ha valaki konkrétan közelről koncentráltan oda figyel. Régebben is előfordult, de akkor max 1 nap után elmúlt. Kérem adjon tanácsot mit tegyek, vagy hova forduljak segítségért.
Köszönöm: Anita.


Kedves Anita!
Ha szemészeti vizsgálata nem volt, elsősorban ez történjen meg.
Panaszát banális ok, vagy a szemek megeröltetése, vagy szemüveggel korrigálható visus rendellenesség okozhatja.
Ha szemész nem javasol szemüveg viselést, eltérést nem talál, ugy dystonia magyarázza az emlitett visszatérő tünetet. Dystonia alatt azokat a mozgászavarokat értjük, amelyeknél egyes izmok vagy izomcsoportok többé-kevésbé tartosan, akaratlanul, tónusosan összehúzodnak.
Ha panasza elhúzodó lássa Ideggyógyász. Ma az elhúzodó dystoniát Botox nevü inj-lokális beadásával tudjuk megszüntetni.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva


Vizesedés  2008. június 23. 08:15   #29 

Tisztelt Doktornő!

Kislányomat 2007 januárjában szültem ,már a szülés előtt be kellet feküdnöm terhességi mérgezéssel.140/90 vérnyomással és 18 kg hízással.A hízás,mint később kiderült csak víz volt.Szüléskor az összes kiló egy az egyben lement rólam.
A napokban vettem észre,hogy vizesednek a lábaim.Sokszor "fújtatok" és,mintha nyomást érznék a torkomban.Nem tudom el elképzelhető,hogy a terhesség után valami visszamaradt?Van amikor a nap folyamán 2-3 liter folyadékot is megiszom,de vizeletem kevés van,de régebben sem volt sok.Többen mondták,hogy ez utalhat vese-és szívproblémára.26 évesen előfordulhat?Nem korai?Esetleg min kell változtatnom.Életmód stb..?
Milyen orvoshoz forduljak?Mi lehet ez?

Köszönöm válaszát.

Daya26


Kedves Érdeklödő!
Elsősorban vizelet vizsgálata javasolt, fehérjevizelés, stb kizárás miatt.
Keresse családorvosát!
Elsösorban veseprobléma kizárás a cél!
Szüléskor mi vol a vélemény, mi volt a vizsgálatok eredménye?
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Marika  2008. június 19. 23:03   #28 

Mit jelent emberi nyelven az,hogy LS.RÉSBEN bal oldali latero-foraminalis protrusio látható gyök compressio nélkül.Nagyon szépen köszönöm Tisztelettel Magyarné Futó Mária


Kedves Mária!
Az ágyéki-keresztcsonti résben bal oldalt, oldal nyílási kitüremkedés látható, gyöki nyomás nélkül.A gyök az lehet érző és mozgató, együttesen képezik a perifériás ideget.
És most jön az "emberi nyelven" történő magyarázat:az ágyéki -keresztcsonti porckorongot képező kocsonyás mag kiboltosult, melyből lehet sérv.Mikor?Ha a kocsonyás magot körülvevő kollagen rostok nem csak kiboltosulnak, hanem átszakadnak.(A porckorongok, mely két csigolya között helyezkednek el, egy központi kocsonyás magból, s mint a fa évgyűrüji, e magot körülvevő kollagen rostokból állnak).Műtétre akkor kerül sor, ha az összes "évgyürű" átszakad, s a kocsonyás mag közép helyzetből kikerül és nyomja úgy az érző, mint motoros gyököt. Ennek tünete az ágyéki keresztcsonti résben az, hogy a beteg nem tud lábujjhegyre állni, a lábfej talpi hajlítása gyengült lesz (azaz a fájdalom, érzészavaron kívül, megjelenik a motoros tünet)
Üdvözlettel
dr Dravetzky

epilepszia  2008. június 19. 22:24   #27 

Tisztelt Doktornő! A fiam 13 éves, 35 kilós, most állapítottak meg nála epilepsziát. Egy hete kezdett Convulex Retard 300-at szedni, 2*1-et. Tegnap délelőtt nagyon fáradt volt, émelygett, hányt. Ma délután elaludt, hányingere is volt. Ezek a tünetek a gyógyszer mellékhatásai és fel kell függeszteni a szedését, vagy csak hozzá kell szoknia. Két hét múlva a gyógyszeradagot 3*1-re akarják emelni. Nem lesz túl nagy ez az adag számára?
Köszönettel. Zoltán.


Kedves Zoltán!
A Convulex kezdeti adagja napi 15mg/kg/nap, majd heti 5mg/kg/nap emelés javasolt, gyermekeknél 20-30 mg/kg/nap, vagy ennél magasabb adag is lehet a napi th dózis. Tehát a javasolt dózissal nincs gond. Az a tapasztalat, hogy a mellékhatások nem dózisfüggöek,valószínüleg komplex jelenségről van szó.
A fáradékonyság a gyógyszer szedés kezdetén nem ritka tünet. Hányinger, hányás is lehet kezdetben, ha a jelzett mellékhatások elhúzodóak, nem alkalmi jelenség volt, javaslom a kezelőorvost föltétlen értesítsék. A gyógyszer bevétel étkezés közben, vagy után történjen.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

"mi lehet ez?"  2008. június 19. 16:16   #26 

Tisztelt Doktor Nő!

Köszönöm válaszát! A lábdagadás nálam néhány éve (kb 5-6) jelentkezik. Semmilyen gyógyszert nem szedek. Vízhajtóval próbálkozott először a háziorvos,de valami olyan eredménye lett a vérvételnek, hogy azt mondta: nem szedhetem. Ön szerint a háziorvoshoz forduljak ezzel a problémával és vessem fel neki a nyirokkeringési rendellenességet, vagy ez az út kikerülhető és szakorvoshoz furduljak? Tudna valakit ajánlani? (magánrendelés lenne számomra talán a legjobb,hogy munka után tudjak menni,mert nehezen tudok szabadságra menni)

Köszönöm türelmét és válaszát!

Tisztelettel: Mónika


Kedves Mónika!

A nyirokkeringés zavarával érsebészetre kérjen beutalót.
Ha szükséges, valószínü javasolni fogják a manuális nyirokdrainaget.
Nem tudom hol lakik, így nem tudok szakembert javasolni.Forduljon bizalommal Családorvosához, Ő biztos tud javasolni megoldást.
A lymphoedema az esetek 10 %-ban örökletes, a nyirokerek fejlödési rendellenessége okozza.Létezik másodlagos nyirokkeringészavar, amelynél az ok kiderithető.A nyirokkeringés zavarnál a lábujjak is duzzadtak, a lábujjak fölött a bőr nem emelhető redőbe.
Jelezze mire jutott!
Üdvözlettel
Dr Dravetzky

Remegés  2008. június 19. 15:41   #25 

Tisztelt Doktornő!

Édesanyámmal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni Öntől. Ez év január óta van betegállományban és még mindig nem tudják sőt nem is sejtik mi a baja az idő pedig csak telik. A tünetei: talpzsibbadással kezdődött, a jobb lábát nem tudja kontrollálni csak nagyon lassan tud menni és a lábfejét nem igazán érzi, állandó görcsök gyötrik a lábujjai szinte már mindig görcsbe vannak. A jobb keze remeg erőtlen nem tud írni és a mindennapi tevékenységek is nehezen mennek. Már ott tartunk, hogy vannak napok amikor mindene remeg és görcsöl. Voltunk idegsebésznél, érsebésznél, ideggyógyásznál, gerincsebésznél, CT-n, MR-n. Először azt mondták gerincsérv, majd a sérvből lett gyulladásos góc, ami nyomja az ideget, kapott gyulladáscsökkentőt, de nem javult. A Gerincgyógyászati Központban azt mondta a doktor úr, hogy semmi baja a gerincének és keressünk másik neurológust, mert ez valami központi idegrendszeri probléma lehet, kaptunk időpontot, de csak egy hónap múlva. Kérem a Doktornőt, ha valami elképzelése mi lehet, vagy hova forduljunk írja meg. Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Érdeklödő!
A Ct és Mr vizsgálat a lumbalis gerincről készült?
Vizsgálat nélkül nehéz a vélemény alkotás.
A leírás alapján úgy tűnik a jobb oldala érintett. Célszerü lenne koponya MR vizsgálata. Édesanyja nem cukorbeteg?
Mivel progrediáló folyamatról van szó, kérjenek a Családorvostól sürgős jelzésű beutalót az ideggyógyászatra, s akkor hamarabb sorra kerülnek.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva


tünetek  2008. június 19. 15:24   #24 

Üdvözlöm ismét, a fiam állapota újból leromlott, visszatértek a panaszai elég erősen, villogó foltokat lát, és ilyen furcsa vonalakat is néha. Reggel mikor felébredt akkor hányingere is volt közben és fájt a feje mindemelett. Eddig is volt neki ilyesmi panasza, de azt mondja nem ennyire. A feje délután már nem fájt, de ez a látási zavar nem tetszik nekünk, nem akar szűnni nála. Nem lehetséges, hogy ez mégsem szokványos így? Miért jöttek vissza a tünetek ennyire? Pár napja még nem volt ilyen a látása. Valami szerintem nem stimmel megint, szomorúak vagyunk miatta, múltkor már bíztatóbb volt.
Köszönöm a segítségét!


Kedves Érdeklödő!

Nem kell elkeseredni, közvetlen egy ilyen beavatkozás után, lehet a leírtakhoz hasonló állapot változás, ami nem föltétlen beavatkozás kudarcát jelenti. Mire válaszomat megkapja, remélem már megnyugtatobb a helyzet.
Bizzunk a beavatkozás sikerébe, az eredményes felépülésbe!
Ismeretlenül is üdvözlöm fiát, kívánom a legjobbakat!
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

"mi lehet ez?"  2008. június 18. 11:36   #23 

Tisztelt Doktor Nő!
Nem tudom jó helyre írok,de megpróbálom hátha tud segíteni. 25 éves lány vagyok.Sok orvosnál voltam már a problémámmal, miszerint vizesednek a lábaim és egészséges életmód és mozgás mellett is úgy érzem,hogy emiatt fogyni sem tudok.Kezdtem a háziorvosnál,belgyógyászat,nőgyógyászat (sok-sok vérvétel,vízhajtót nem szedhetek, szívem és veséim is rendben) és az eredményeim jók,a legutóbbi belgyógyász orvos azzal fejezte be a vizsgálatokat:"törődjön bele,ilyen a szervezete, jobban visszatartja a vizet,mint más embereknek, tanuljon meg ezzel együtt élni"(szó szerint ezt mondta) Én nem szeretnék ebbe beletörődni,elég gyakori tünet ez a családunkban. Mindemellett kb 3 hete elkezdett fájni a bal vállam és néha néha nyilalásszerű fájdalmat éreztem a nyakam-torkom környékére is. Soha nem volt olyan erős,hogy fájdalomcsillapítohoz nyúljak. Ez a nyilalásszerű fájdalom elmúlt viszont azt érzem,hogy zsibbad a nyakam,az állkapcsom hátsó része-a fülem környékén (leginkább ahhoz tudnám ezt az érzést hasonlítani,amikor a fogorvos beadja az érzéstelenítőt és zsibbad a nyelvem hátsó része, a torkom-picit olyan fullasztó érzés) Nem fáj,de zavar,hogy mi lehet ez! Összefüggésben lehet ez a nyirokrendszerrel, a vizesedéssel? Hová fordulhatnék segítségért?
Nagyon köszönöm ha a megpróbál válaszolni és segíteni. Sokat jelentene számomra!
Köszönettel:
Mónika


Kedves Mónika!
Alsó végtagok oedémáját okozhatja nyirokkeringés zavara.Emliti, hogy több családtagnál elöfordult, a nyirok keringészavar lehet örökletes.
Lássa angiológus.
Létezik úgynevezett lymphdrenage(nyirokelvezetés) -t biztosító masszírozás, mely nagyon jó hatásu.A vízhajtó ez esetben nem jön szóba.
Mióta dagadnak lábai?Szed e valamilyen gyógyszert?
A torok körüli fájdalom,zsibbadás miatt keresse fel csládorvosát,vizsgálat nélkül nem tudok vélekedni.Ha átmeneti jellegü volt, nagy gond nem lehet,de kivizsgálandó.Ha jól értem lábdagadása régi gond,így nincs összefüggés a lábdagadás és a jelen panaszai között
Üdvözlettel
Dravetzky Éva

17 éves lány  2008. június 18. 11:22   #22 

Tisztelt Doktornő!
Ismételten köszönöm válaszát. Bizom benne, hogy nem lesz semmi probléma.
A kontoll EEG lelet után beszámolok Önnek.
Jó egészséget, sok sikert és boldogságot kívánok.
Tisztelettel: Makainé


Kedves Makainé!
Köszönöm kedves visszajelzését.
Várom beszámolóját a kontroll EEG eredményről.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

margarit37  2008. június 16. 09:01   #21 

Tisztelt doktornő!
Körülbelől 4-hete rosszul lettem, ami a következő tünetekkel járt:nyaki zsibbadás,heves szívverés ami magas vérnyomással is járt, és a levegőt is kapkodtam, szédülés.Majd bekerültem a sürgősségire,ahol ekg-val kizárták a szív panaszait,megvizsgáltak,vért vettek,rtg.-mellkas és kizárták az agyi katasztrófát ill. a tüdőembóliát is.Ezután befektettek a belgyógyászatra, ott a rosszullétek közben ekg. de negatív lett,néztek vizeletet negatív.4-nap mulva hazaengedtek azzal hogy jelenkezzek a reumán és a neurológián.A reumán már voltam ott röngenre küldtek, de a neurológiára csak szeptember 23. kaptam időpontot.Hozzáteszem hogy már vagy 3-hete a derekam is fáj,és a kórházból úgy jöttem el hogy írtak fel:conort,frontint 0.25,és xiloxot.A rtg:A cervicális lordosis kiegyenesedett.A C5-6 intervertebralis rés szükebb, a ventrális peremeken mérsékelt osteophytosis.C7 harántnyulványa mk. oldalon a szokásosnál jóval hosszabb, nyaki bordát utánoz.

Ezt csak azért írtam le mert a reumára is csak 30.-án kaptam vissza időpontot.
Kérem önt írja meg hogy mi lehet ez, van-e okom az aggodalomra?
KÖSZÖNÖM.


Kedves Érdeklödő!
Rosszullétét valószínű pánik roham okozta.Aggodalomra nincs ok.A javasolt Frontin szedés átmenetileg indokolt.
A Rtg vizsgálaton leírtak degenerativ elváltozások,ezek nem okozhatják panaszát,a jelzett nyaki borda sem, hisz ezek az elváltozások régóta megvannak, panaszt mégsem okoztak.
A javasolt neurologiai vizsgálatra menjen el.A Xilox-ot addig szedje amig fájdalma van,huzamos szedése e gyógyszernek nem javalt.
Mivel sokára kerül vizsgálatra, ha van további kérdése szívesen válaszolok.
Üdvözlettel dr Dravetzky

előző oldal  1 2  3 4 5  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Idegrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!