orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Németh Tamás

Dr. Németh Tamás válaszol

Dr. Németh Tamás

fül-orr-gégész szakorvos, gyermek fül-orr-gégész szakorvos

előző oldal  26 27 28  29 30  következő oldal
Kata  2009. július 15. 09:01   #560 

Kedves Doktor Ur!

Megkaptam a mai napon a válaszát. Köszönöm szépen.
Ma le is járt az 5. napi Nootropil infúzióm. Azt mondták több infúziót nem kell adni. Ismét elküldtek a hallásvizsgáloatra, de a hallás egyáltalán nem javult.
Tegnap voltam neurologiai vizsgálaton is ahol mindent rendben találtak.
Ma megkaptam a zárójelentést és otthon kell szednem napi 1-1-0 Memoril 1200 mg gyógyszert.
Szeretném kérdezni Öntől, hogy ez miben különbözik a Nootropiltól? Hatékonyabb vagy más a hatóanyaga?
Továbbá a jövő hét második felébewn kell ujra visszamennem hallásvizsgálatra és 09.14-re kaptam a megyei kórházba MR időpontot. Sajnos ez nagyon távoli időpont. A helyi korházban nincs ilyen vizsgálat, CT-ről pedig azt mondták hogy ebben az esetben nem mutatna ugysem semmit, jobb az MR.
Közben még kell szednem napi 3x1 Millgamma drazsét.
Szeretném kérdezni Öntől, hogy Én itthon mit tudnék tenni a javulás érdekében.
Azt is javasolták hogy sokat pihenjek, a héten még szabin leszek de a jövő héttől már nem. Ezzel a problémával háziorvos esetleg táppénzre tud venni.
Köszönöm válaszát és előre is várom a tanácsát.
A helyi orvosok szerint más teendőm noncs, de Én nem hallok és nem is tudják megmondani hogy mitől van ez és várható e javulás.
Szőrnyű érzés. Teljesen ki fogok így készülni.



Kata


Kedves Kata! Sajnálom, hogy semmi javulás, próbáljon a másik fülének örülni, hogy az ép, vigyázzon rá és változatlanul tanácsolom a stroke ambulanciát, gyógyszeres és egyéb megelőző, életmódi körülmények tisztázása céljából, én nem mérgezném magam a fenti "agyfényesítő" gyógyszerekkel, melyeknek azért komoly mellékhatásaik is vannak. Ha az MR sem fog semmit mutatni , akkor biztos hogy a korábban leírt microcirculacios zavarról van szó, szerintem az orvosok és Ön is megtett mindent, ami lehetséges, a táppénz sem gondolnám, hogy megoldás, most otthon ül és kesereg? A rövid távú panaszok miatt egyébként szerintem még van remény, hogy javul az állapota, csak legyen türelémes, bizakodjon és ne essen depresszióba. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu
www.fül-orr-gégészet.net, www.fül-orr-gégészet.com

Kata  2009. július 14. 00:02   #559 

T Doktor Ur!

Egyik nap sélelőtt még teljesen rendesen hallottam, délutánra viszont semmit nem hallottam a jobb fülemre. 42 éves nő vagyok. Előtte semmi panaszom vagy problémám nem volt.
Másnap elmentem a fülészetre ahol ezt elmeséltem és kérdeztem hogy mi lehet a baj. A főorvosnő megvizsgálta a füleimet a torkom és az orrom és mondta, hogy mindent teljesen redbe talál. Elküldött tymp. és nyomógombos (csak így tudsom a nevét) hallásvizsgálatra.
Ahol a tym. enyhén kúpos görbületet mutatott viszont a másik vizsgálat kimutatta, hogy semmit nem hallok a jobb fülemre.
Ekkor mondta, hogy azonnal be kell feküdjek a kórházi osztályukra éls 5 napon át napi 1x60 ml Nootropil infuziót kapok. Jelenleg 2 kaptam meg. Mivel helyi lakos vagyok így saját felelősségemre hazajárhatok, de mindennap be kell mennem az infúzióra.
Mondta hogy mást sajnos nem tudnak rtenni ha ez nem segít akkor lehet hogy elvesztettem a hallásomat.
Szeretném kérdezni hogy ilyen esetben mit lehet tenni, és mi a járható út. Számomra ez nagyon érthetetlen dolog hiszen előtte semmi panaszom és problémám nem volt, jól halottam most meg mindtha süket lennék az egyik fülemre.
Azt mondta, hogy valószínű hogy ez idegi eredetű halláscsökkenés és ennek nem ismerik a kiváltó okát,.
Teljesen kétséfgbe vagyok esve. Kettő infúziót már megksaptam de a helyzet eddig semmit sem változott.
Kérem írja meg ilyenkor Én mit tehetek, nem akarom hotgy ez így maradjon.!%!

Köszönöm gyors válaszát: Kata


Kedves Kata! Az ön leírása a "hirtelen hallásvesztés" kategóriába sajnos pontosan beleillik. Ha nem volt lázas, hurutos betegsége, ez is erre enged következtetni. A tympano vsz. "A" tipusú görbét hozott ki, ez teljesen rendben van, az audiogramm viszont vsz.leg perceptios vagyis idegi hallásvesztést igazolt. Az infuzio célja, hogy a microerekben összecsapzódott mikroszópikus méretű thrombust feloldja, tovább sodorja a kritikus területről, itt olyan piciny ereket képzeljen el, ahol a vörösvértestek már szinte csak egyesével férnek át, a minél hamarabb elkezdett infuzionak itt van jelentősége, de a javulás, pláne a hallás teljes visszatérte itt nem ígérhető meg biztosan. Ha túl lesz az első napokon, akár javul az érintett oldali hallás, akár nem, alapos koponya CT MRI stb kivizsgálásra lesz szüksége, és lehet hogy tanácsos lenne egy "stroke" centrumot a közelben találni, hogy a megelőzésről, ilyen esetben szükséges gyógyszerekről is beszéljenek. Üdv: Németh dr. www.meditrex.hu, www.fülészorvos.hu

mononucleózis  2009. július 13. 23:47   #558 

Tisztelt Doktor úr!
Kérdésem az lenne, hogy járhat-e a mononukleózis hasmenéssel is?
Köszönettel:Szabina


Kedves Szabina! Tudomásom szerint nem, annak ellenére, hogy ilyenkor az emésztésben résztvevő szervek, itt elősorban a máj értendő, is komolyan érintettek, az hogy valóban Epstein-Barr vírus a fertőző agens, bizonyítani illik. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu

Tympanoplasztika  2009. július 13. 23:39   #557 

Július 28-án tympanoplasztikám lesz és szeretném megkérdezni hogy csinálják, menyi ideig kel kórházba lenni? Sajnos az orvost nem tudtam megkérdezni mert elküldött melkasröntgenre mire viszaértem Ő pedig felment műteni.
Köszönöm válaszát: Szilvi


Kedves Szilvi! Magyarországon minden fül-orr-gégészeti műtétre kerülő beteggel aláíratnak egy elég részletes tájékoztatót és nyilatkozatot, miszerint Ön a műtétről és annak kockázatairól is részletes és kimerítő tájékoztatást kapott, ha enélkül kívánják Önt a műtőbe toloncolni, akkor ez súlyos jogi következményekkel járó szakmai hiba, bizonyos körülmények között akár bűncselekmény is, egy kivétel van, ha esetleg Ön gyerek, ez esetben a szüleit kell csak tájékoztatni. Akkor a lényeg, sokféle tympanoplasztika van, a típus módosíthajta a kórházi tartozkodás idejét is, a fenti sorok alapján fogalmam sincs, hogy a fül-orr-gégésze mit tervez, ez nem mandulaműtét, amit csak nagyjából egyféle képpen lehet elvégezni. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu, www.fül-orr-gégészet.com, www.fül-orr-gégészet.net

torokmandula  2009. július 6. 09:07   #556 

Tisztelt Doktor Úr!
18 éves vagyok, a torokmanduláim még meg vannak. Kb másfél éve vettem észre, hogy a jobb oldali mandulámon egy lyuk van, amelyből fehér, összeállt "kis valamiket" tudok kipréselni. Ilyenkor a számíze is kellemetlen. Gyerekkoromban nem volt mandulagyulladásom. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez egy természetes folyamat, esetleg ételmaradék, vagy forduljak vele szakorvoshoz?
Előre is köszönöm válaszát!
Anna


Kedves Anna! Ezt a fül-orr-gégészek detritusnak hívják, valóban tartalmazhat ételmaradékot, nem betegség, de sok esetben a kellemetlenség már műtét vállalására készteti a beteget. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu www.fül-orr-gégészet.net, www.fül-orr-gégészet.com

dorci  2009. július 6. 09:05   #555 

Tsztelt Doktor Úr!
Három és fél éves lányom 'tonsilla palatina'-ja közel egy hónapja megnagyobbodott, hyperaemiás, szederszerűen duzzadt. A duzzanat mértéke ez idő alatt fokozódott. Nyelési nehézsége nincs, láza nincs, általános állapota jó. Egy védőoltás kapcsán vizsgálta gyermekorvosunk, aki most saljnos szabadságon van, és reaktívnak ítélte a duzzanatot. Most észleltem, hogy amikor 'Á't mond, elég szűk a hely a mabndzula és az uvula közt, ill. éjszakánként horkol. Lehet ez reaktivitás csak, vagy fontos lenne FOG szakorvost felkeresni? Köszönettel Edit


Kedves Edit! Igen fül-orr-gégészre is szüikség volna, ha horkol akkor minden bizonnyal orrmandula probléma áll a háttérben, ilyen értelemben a torokmandula duzanata valóban lehet reaktív, de a képből mégis az tűnik ki, hogy ha orrmandula kivét kerül szóba, ez esetben a torokmandulák kivételét is meg kéne fontolni. Üdvözlettel: Németh dr. www.fülészorvos.hu www.fül-orr-gégészet.com, www.fül-orr-gégészet.net

AERIUS oldat  2009. július 4. 10:19   #554 

Tisztelt doktor úr!

Kislányom október végén lesz 6 éves. Fáj a füle (kicsit), és a fül-orr -gégész kis fülkürthurutot állapított meg. Picit piros a torka, más tünete nincs. AERIUS 0,5 mg/ml belsőleges oldat szedését írta fel neki. Napi 1x 5 ml.
A kérdésem az lenne, hogy a gyógyszert hogyan kell tárolni felbontás után, mert a tájékoztató nem írja, illetve csak annyit, hogy nem lehet fagyasztani.
Valamint a kislányom még nincs 6 éves, nem elég neki a 2,5 ml ön szerint? Én ma ennyit adtam neki, rosszul tettem?
Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!
Csilla


Kedves Csilla! Én nem vagyok gyógyszerész, csak fül-orr-gégész, a leírás alapján azt tanácsolom, hogy keressen hozzáértő fül-orr-gégészt. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu www.gyerekfulesz.hu

arcüreg ciszta  2009. július 4. 10:16   #553 

Tisztelt Doktor Úr!

A kérdésem az lenne, hogy az arcüregciszta okozhat olyan tünetet is, hogy az illető néha, heti 2-3-szor fullad éjszakánként, ami azt jelenti, hogy köhögési roham jön rá, váladék jön fel a garat felöl és alig kap levegőt?

A másik kérdésem, hogy az arcüregi cisztát milyen esetben kell megműteni?
Van rá esély, hogy magától elmúlik?
Komolyabb tüneteket nem okozott eddig, csak annyit, hogy az egyik orrom be van dugulva néha-néha, a fülem, néha furcsa, mintha hangyák mászkálnának benne, a fejemben nyomást érzek, és mostanában, kb. egy hónapja jelentkeztek leginkább éjszaka ezek a fulladásos tünetek. Az egyik felén van az arcüregciszta, a másik felén pedig arcüreggyulladás, ct mutatta ki, bár az arcom nem fáj. Allergiám is van, amire szedem a gyógyszereket.

Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező! At arcüreg cysta, fül-orr-gégészeti eredettel, mindig következmény, a kiváltó ok okozhat inkább panaszokat, FESS kapcsán ki lehet pukkantani a cystat, de ha az alap ok nincs rendezve, újra képződik, ha a kiváltó ok megszűnik, akkor spontán is megszűnik. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu

Nyirokcsomo  2009. július 3. 09:35   #552 

Tavaly oktober ota a bal fulem alatti nyirokcsomo meg van dagadva, erintesre erzekeny es neha nagyon faj, a fajdalom kisugarzik az allkapcsomba, a fulem moge, a nyakamba neha meg a vallam is erzem. Tavaly majusban volt egy foghuzasom - bal aslo 7-es -, a seb begyulladt, elgennyesedett es ugy 4 hetig jartam tisztitasra. Ez ido alatt a bal ful alatti nyirokcsomom be volt dagadva, illetve a fent emlitett fajdalmak szinte kivetel nelkul jelen voltak es nagy szenvedest okoztak. A kezeles utan ugy nezett ki hogy elmulnak a panaszok, bar megmondom oszinten nem nagyon vizsgaltam magam.
Voltam mar tobb orvosnal Magyarorszagon, de mivel a biztositasom kulfoldon van ezert itt Angliaban kellett eljarnom az ugyben ami nagyon egyszeru...Vegre valahara megvizsgalt egy szakorvos itt es elutalt MRI vizsgalatra ami ugy egy honap mulva lesz, illetve biopszias vizsgalatot is szeretne csinalni az MRI erdmenyetol fuggoen. O szerinte- es az otthoni szakorvosok szerint is - nem kell rosszra gondolnom, valoszinu gyulladasom van valahol, az sem kizart hogy a foghuzas utani gyulladas miatt a nyirokcsomo meg mindig"aktiv" ( vagy valami mas gyulladas miatt ), az is lehet hogy a bal oldali allkapocs izuletem ellazult es gyulladasban van mivel tobbet szek a jobb oldalon- 3 fogam hianyzik a bal also oldalon, implantacios mutetre nyar vegen megyek-.
On mar talakozott ilyen esettel? A fent leirtak alapjan Onnek mi a velemenye? Okozhat egy foghuzas utani gyulladas ilyen problemakat?Tenyleg nem kell rosszra gondolnom? Mar ezzel szenvedek regota es a munkam miatt is nagyon kell vigyaznom mert repulok, es neha meg erzekenyebbnek erzem a repulogepen.
Kerem segitsen vlemenyevel!

Valaszat elore is koszonom!!
Tisztelettel,
Reka


Kedves Reka! Egyetértek a kinti és az itthoni fül-orr-gégészekkel is, igen lehet, hogy reaktiv nyirokcsomorol van szo, a kiválto "goc" megkeresesen tul a csomo radiologiai vizsgalata, kulonosen sugarterhelessel nem jaro MRI es UH lehetseges, tovabba a csomo tubiposzias vizsgalata is. Udv: Nemeht dr. www.fuleszorvos.hu

ZORKA  2009. július 2. 12:11   #551 

Tisztelt Doktor Úr
Férjemmel kapcsolatos problémával fordulok Önhöz. Férjem 67 éves. Problémája a következő: kb. 1-1,5 éve kezdődött fülfájása van, ami 1-2 havonta jelentkezik. Belül fáj a füle de kívülről sem tud hozzáérni. Ilyenkor piros az arca, füle feszül. Általában másnapra elmúlik. Fül-orr-gégészeten volt, ott azt mondták nem a fülével van gond, talán csigolyával. Betegségei közül megemlíteném, pajzsmirigy túlműködését, nyaki erek szűkületét, szív-koszorú betegségét, kb.25 évvel történt kullancs okozta agyhártya-agyvelőgyulladását. Valamennyi betegsége gyógyszeresen kezelt. Válaszát várjuk!
Tisztelettel:Zorka


Kedves Zorka! Hogy a fül-orr-gégészeten mit mondanak objektív vizsgálat nélkül, ez semmit nem jelent, műszeres középfül mérés szükséges a panaszok idején. Üdv: Németh dr. www.fuleszorvos.hu

térképnyelv  2009. június 30. 09:20   #550 

Tisztelt Doktor Úr!

Kislányom most 4,5 hónapos és a szülés után térképnyelv alakult ki nálam. Hol 1, hol több területen kis piros folt lesz a nyelvemen, amely "lehámlik", 1-2 nap alatt nagyobbra nő, majd magától elmúlik. A szegélye általában fehér. 2-3hét múlva azonban ismét jelentkezik, ugyanígy csak pár napig tart és ismét elmúlik magától. Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a szülés után sajnos egy melltályog miatt műteni kellett, amikor is sok antibiotikumot is kaptam, mivel egyidejűleg skarlátos is voltam. Azóta teljesen rendbejöttem, viszont a térképnyelv továbbra is megvan. Már jártam egyszer fül-orr-gégésznél, aki annyit mondott, hogy nyálkahártyafertőzés lehet és adott egy ecsetelőt, de az sajnos semmit nem használt. Korábban nem volt soha. Panaszt nem okoz, csak esztétikailag elég kellemetlen és nagyon zavaró, hogy nem tudom az okát-
Ön szerint mi okozhatja? A sok antibiotikum vagy valami más? Lehet-e valamilyen betegségnek a tünete és mit tudok ellene tenni?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!


Tiszelt Kérdező! Ez nem betegség, inkább jóindulatú, változékony jelenség, tenni nem tud ellene semmit, hajlam kérdése, nyilván az egészségét érintő megterhelések elősegítették a manifesztációt, hajlamos kiújulásra, ha zavarja, akkor ne öltögesse a nyelvét, még akkor sem, ha ez indokolt lenne. Üdv: Németh dr. www.fuleszorvos.hu

......  2009. június 30. 09:11   #549 

A következőkre szeretnék választ kapni.
Kiskoromtól kezdve voltak különböző problémáim.Többször is műtöttek cholesteatomával.Sok antibitikumos kezelésben volt részem:köztük szájon át történő és intravénás alkalmazással.Egy éve már ,hogy a fülemmel semmi probléma.Azonban pár honapja megfázásos tünetek jelentkeztek nálam.Az orvosom antibiotikummal kezelt,mely hatásosnak is bizonyult.Késöbb azonban már véres nyák ürült az orromon keresztül.Ekkor váladéktenyésztésből kiderült ,hogy MRSA-m van.A gond a következő:egészségügyi intézményben dolgozom és ez így nem éppen kedvező fordulat.Szeretnék válszt kapni arra ,hogy kiindulhatott-e ez az egész a az antibiotikumos kezelésből ,akár a chronicus gyulladásból ,vagy esetlegesen a munkahelyemről.Sokat olvastam az MRSA-val kapcsolatban ,de nem látok tisztán.Mindenhol mást irnak ,mindenhol mást mondanak.Szeretnék végre egy rendes szakvéleménnyel találkozni.Nem hibáztatok senkit ,de jó volna tisztán látni a kezelési lehetőségeket és egyáltalán,hogy mit tehetek.
Várom a válszát.


Kedves ....! Fül-orr-gégészként nem értem mi köze az antibiotikumoknak szájon át és iv. a cholesteatomához, ami abszolút műtéti kategória, ezeknek ugyancsak semmi köze az MRSA-hoz, a munkahelynek azonban nagyon is lehet köze. MRSA-ból több fajta van, kezelésük eléggé nehéz, nevük is ebből származik ( még meticilinre is rezisztens Staphylo...). Amíg meg nem gyógyul, munkahelyén nem dolgozhat, ez munkajogi, ha munkahelyi fertőzés, akkor még felelősség és kártérítési problémákat is felvet, bár itt a bizonyítás elég nehéz, ez ügyben jogászt meg kéne keresni, speciális dologról lévén szó, a kezelés ügyében ebben jártas szakembert kell megkeresnie. Üdv: Németh dr. www.fuleszorvos.hu

Bernadett  2009. június 28. 10:30   #548 

Tisztelt Doktor Úr!

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy mit jelentenek a következő ct eredmények, mivel kicsit aggaszt ez a 10 mm-es valami, amiről írnak a leletben.

Arckoponya (melléküregek) ct vizsgálata.

Egyenesállású örsövény, atrophiás jellegű orrüregegi nyálkahártyák. A bal arcüreget gyakorlatilag egészében csaknem homogén jellegű, lágyrészdensítású képlet tölti ki. A jobb sinus maxillaris alveolaris recessusában mintegy 10 mm-es fentiekhez hasonló jellegű kóros densitas ábrázolódik. Egyébként a melléküregek (beleértve a rostsejteket is ) szabályos légtartóak.

Bár tudom, hogy látatlanban nem igazán tud mit mondani, de legalább annyit, hogy a legrosszabbra is gondolhatunk, pl. daganat is lehet?

A fül-orr gégész, aki elrendelte a vizsgálatot már két hete szabadságon van, így már nagyon izgulunk, hogy mi lehet az.

Várom mielőbbi válaszát! Előre is köszönöm!
Bernadett


Kedves Bernadett! Felesleges aggódni, mert az arcüregekben a "legrosszabb" extrem ritkaság, szinte bárhol nagyobb az esélye egy daganatnak. A bal arcüregben lehet polyp, vagy ez egész üreget nyálkahártya duzzanat tölti ki, jobb o-n a 10 mm-es képlet a fogakkal függhet össze, mivel a rostasejtek teljesen légtartóak, felmerül, hogy nem is fül-orr-gégészeti az eredet, hanem fogászati gond. MIndenesetre a fül-orr-gégészek mindig a felvétel megtekintése alapján mondanak véleményt, nálunk például a partener cégnél végzett CT vizsgálatnál nincs is jelen radiológus orvos, a kiértékelét a CD-re írt anyagból én magam teszem meg. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu, www.fül-orr-gégészet.com, www.fül-orr-gégészet.net

anna  2009. június 28. 10:22   #547 

Tisztelt Doktor Úr!

44 éves nő vagyok, 4 évvel ezelőtt eltávolították jobb oldali petefészkemet petevezetékkel együtt, ugyanis "dermodies" elváltozást találtak az orvosok, amely körülbelül szilva nagyságú volt. 3 hónapja arra lettem figyelmes, hogy a középidőszak kezdetével a jobb fülemben vissza-visszatérő, monoton, pattogó hangot hallok, ám mindez a menstruáció kezdetével azon nyomban elmúlik. Évek óta tüszők jelennek meg a manduláimon a középidőszaktól kezdve, illetve orrvérzés is bekövetkezik, és ezek is rendre elmúlnak a menstruáció beálltával. Előfordulhat, hogy egy eltévedt sejt lép működésbe ilyenkor? Vagy Ön szerint milyen összefüggés lehet az esetek között?

Várom válaszát.

Köszönettel: Anna


Kedves Anna! Ilyen irányú, fül-orr-gégészeti szempontú összefüggés nem létezik, a menstruációval kapcsolatos hormonális változások természetesen kihatnak a szövetek oedema készségére is, így fülkürthurut időszakos előfordulása, ha ennek egyébként is van fenntartó oka, lehetséges, szerintem szabaduljon meg mielőbb a manduláktól, akkor is, ha netén kiderülne, hogy amit Ön tüszőnek vél, az csak "detritus" Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu, www.fül-orr-gégészet.net, www.fül-orr-gégészet.com

basalis crista  2009. június 26. 09:50   #546 

Tisztelt Doktor úr!

Fül-orr-gégészetre küldött a háziorvosom, ahol megállapították, hogy akkut garatgyulladásom van és fülkürthurutom.
A vizsgálat közben a doktornő mondta, hogy tudom- e hogy a "bal orrfelemben egy nagy basalis crista van, ami spinában végződik?" Természetesen nem tudtam..... és érdeklődtem, hogy ez most akkor mit is jelent...
A "szakorvosi" betegcentrikus válasz az volt, hogy "majd megtudom, ha 60 éves koromba problémát jelent, amikor majd operálni kell, nincs kedve elmagyarázni ezt nekem este 8 órakor a rendelés végén"

Szeretném kérni, hogy írja meg, hogy mi ez az elváltozás, és mi a kezelési módja és milyen tüneteket okoz. Ha lehet egy kicsit bővebben , mint ahogyan a kedves kolléganő kifejtette.

Válaszát előre is köszönöm.

Edina


Kedves Edina! Az orrsövény ferdülés egyik formájáról van szó, lehet hogy egyenletesen ferdül egyik vagy másik oldalra, lehet hogy bizonyos pontokon mint egy geológiai képződmény felgyűrődik, a spina egy hegycsúcs, a crista egy hegygerinc, így kell elképzelni, ettől még a műtét ugyanaz. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu

Furcsa probléma  2009. június 26. 09:45   #545 

Kedves Doktor úr!

Egy furcsa problámával kapcsolatban kerestem Önt fel, kérem ha tud segítsen.

Két éve élek a párommal, de ő mint az átleg férfiak, nem horkol, hanem nagyon hangosan KATTOG!

Figyelgettem már több alkalmommal, a nyelvét összehuzza és a torkában képzi a hangot!
Nagyon zavaró, már a kapcsolatunk is kezd emiatt tönkre menni, ugyanis nem tudok tőle aludni!

Mi lehet ennek az oka,?
Hogyan lehet ezt kezelni?
Pszichológiai eredetű ez?
Mit tanácsol?

Kérem ha tud segítsen rajtam, vagy ha Ön ebben nem kompetens, akkor egy illetékset.

Nagyon köszönöm a válaszát előre is.

Mailem: monika0522@freemail.hu


Kedves Mónika! Érdekes panasz, alapos fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolnék, arckoponya CT-t is beleértve. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu, www.fuleszorvos.hu, www.fül-orr-gégészet.com, www.fül-orr-gégészet.net, www.meditrex.hu, www.gyerekfulesz.hu

Furcsa probléma  2009. június 26. 09:45   #544 

Kedves Doktor Úr!

Egy furcsa problémával kapcsolatban keresem Önt.
Én 2 éve élek a párommal, de nem tudok tőle aludni, most nevetni fog, de nem horkol, mint a férfiak többsége, hanem KATTOG!


Kedves Mónika! Érdekes panasz, alapos fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolnék, arckoponya CT-t is beleértve. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu, www.fuleszorvos.hu, www.fül-orr-gégészet.com, www.fül-orr-gégészet.net, www.meditrex.hu, www.gyerekfulesz.hu

Orrbaj  2009. június 25. 09:24   #543 

Tisztelt Doktor Úr!
50 éves vagyok, orr mandulámat még régen, gyermekkoromban vették ki, garat mandulámat 3 éve, mert sok baj volt vele. Azóta nem vagyok sem rendszeres antibiotikum fogyasztó, sem olyan gyakran beteg. Lett azonban egy kellemetlen újdonság, ami nem hiszem, hogy betegség, de szeretném tudni, hogy együtt kell-e élni az ilyesmivel. Az orrom állandónak "borvirágos", dagadt, vörös, rosszabb napokon az orrnyergem is be van duzzadva, egészen "elveszik" az orrom,néha belül sebes. Amúgy nincs bedugulva, vagy ilyesmi, nem vagyok náthás sem. Lehet ezzel orvoshoz fordulni, és valamit javítani rajta, vagy jobb, ha megszokom? Köszönettel: Krisztina


Kedves Kriszta! A "borvirágos" orr nem igazán a fül-orr-gégész asztala, az orrjáratok környéki pirosság azonban igen, és a belső "seb" is ide tartozik. Vegye fela kapcsolatot jó bőrgyógyásszal és mutassa meg, amikor a legkifejezetteb tünetek vannak. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu

Repülőút  2009. június 24. 09:55   #542 

Tisztelt Doktor Úr,

Külföldön egy utazásom során középfülgyulladást kaptam és az orvosi ellátás során behelyeztek egy grometet a fülembe.
Ez sokat enyhített a fájdalmon,és kaptam fülcseppet is de antibiotikumot nem.Hazatérésem után hirtelen fájdalmaim jelentkeztek és elkezdett egy sárga váladék folyni a fülemből óriási fájdalmak mellett.
Ezek után felkerestem az ügyeletet már itthon és szakszerű ellátásban részesültem de a folyás a fülemben nem állt el teljesen 2 hét után sem.
Szedem továbbra is az antibiotikumot -Augmentin Duo- kapom a fülcseppet -Garasone- de hamarosan utaznom kell repülővel megint munka miatt.
Ahol dolgozom ott nincs színvonalas orvosi ellátás és úgy döntöttem hogy a gromet eltávolítás után repülök el azonban ez kockázatos.

Kérdésem az lenne hogy ilyen esetben célszerű e eltávolítani a grometet illetve mennyi idővel lehetne repülőre szállni a gromet eltávolítás után?
Válaszát köszönöm

Fehér Péter


Kedves Péter! Grometet a fül-orr-gégész krónikus hurutos folyadék kilépéssel járó esetben helyez be, ha már minden elképzelhetőt megtett a fülkürtfunkció helyreállítására, mégsem ér eredményt, akut középfülgyulladást ventillatios tubussal nem kezelünk. Tanácsolnám, hogy próbáljda meg kitenyésztetni a kórokozót a fülváladék sem árt, de orr-torokváladék mindenképpen, áthuidaló megoldásként, ha munkája miatt nem tehet mást, léteznek szélesspectrumu antibiotikum injekciók, sajnos egy-két hónapja már csak kórházban lehet hozzáférni ezekhez. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu

pajzsmirigy  2009. június 24. 09:49   #541 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm gyors válaszát.
Voltam fül-orr-gége vizsgálaton, a leletem: A hangrés szűkebb, de elégséges. Mko. arytáj részéről kisfokú mozgás észlelhető. A mozgás reinnervatiora utal.
A laterofixatio egyelőre nem javasolt.
Szeretném megkérdezni, hogy ez pontosan mint jelent.
Lehet, hogy még további javulás várható?
Válaszát előre is köszönöm
Eszter


Kedves Eszter! Én más fül-orr-gégész vizsgálata alapján, hacsak nem látom a videót, fényképet, mérési eredményt, nem mondanék semmit a beregséget illető döntéssel kapcsolatban, inkább a panaszok, tények alapján próbálom a lehetőségeket megvilágítani. A leírás szerint az idegvezetés kezd helyre állni, ezt azért illik szubjektiv is, ha lassan is, de észlelni, a laterofixational a nem működő, nem kellően mozgó hangszalagot kölönféle megoldásokkal félrehúzzák, így tágul a hangrés, könnyű lesz a levegővétel, viszont a másik oldali jól működő hangszalagnak nagyobb kitérése szükséges a záráshoz, ha ezt nem tudja elvégezni, akkor gyengébb, rossz minőségű lesz a hang, ez az ára, hogy nics fulladás. Üdv: Németh dr. www.fülészorvos.hu

előző oldal  26 27 28  29 30  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Légzőrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!