orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Németh Tamás

Dr. Németh Tamás válaszol

Dr. Németh Tamás

fül-orr-gégész szakorvos, gyermek fül-orr-gégész szakorvos

előző oldal  62 63 64  65 66  következő oldal
nyirokcsomó és mandula megnagyobbod  2011. február 16. 09:07   #1280 

Tisztelt doktor Úr!
19 éves vagyok.2 napja meg vannak kicsit duzzadva a manduláim illetve a nyaki nyirokcsomóim, nem túl kemények általában fájdalmatlanok (néha kicsit mintha fájnának de nagyon enyhén, inkább nyomást érzek).Tegnap a testhőmérsékletem 36,9 volt.Ezeken kívül semmi panaszom nincs(nem fáj semmim) de egy kicsit fáradt vagyok.Ön szerint mi lehet ez? Novermberben volt hörgőgyulladásom, lehetséges, hogy ez is annak a kezdete? Ezen kívül még azt szeretném tudni, hogy ezelőtt egy héttel észrevettem egy csomót a nyakam bal felén, úgy nem egész 1cm-eset.Háziorvos megtapogatta és azt mondta, hogy ez nyirokcsomó és semmi rosszat nem jelent. Mostanra az is megduzzadt, de a többi is(azokat eddig nem éreztem).
Még szeretném tudni azt, hogy a fájdalmatlan nyirokcsomó megnagyobbodás mindig limfómára utal???
válaszát előre is köcsönöm!


T.Kérdező! A fül-orr-gégészetben nagy számban tapasztalt reaktiv nyaki nyirokcsomó duzzanatok nem fájdalmasak, ha az ok egyértelmű pl egy 2 napos mandulagyulalladás, akkor nem szükséges lymphomáról fantáziálni. Üdv: Németh dr.

nyirokcsomó maca  2011. február 13. 09:51   #1279 

Kedves Dr. ÚR !

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz , hogy a kisfiam 7 éves és 7 hónapos kora óta van neki nyaki nyirokcsomó gyulladása.
Minden kivizsgálás negatív mindig az jön ki , hogy valahol van gyulladás csak nem tudják , hogy hol .
Járunk elég sok orvoshoz emiatt Pulmonológiára (asztmás a fiam ), Hematológia , Infektológia, Fül-orr-gégészet, Gasztroenterológia, már voltunk Pathológián is ahol szintén csak azt mondták, hogy csak az eredmény nyirokcsomó gyulladás .....ki fogja nőni ( de mikor ??????)
Sokszor látta már fül-orr-gégész és nekem mindig azt mondták ha akarja akkor ki vegyük a mandulát...ehhez hozzá teszem, hogy a gyerekemnek évi szinten 1-2 alkalommal van tüszős mandula gyulladás, vagy csak simán mandula gyulladása .
Oly annyira nagy a nyaki mandulánk , hogy már nézték mumusznak is .
A CRP az olyan nagyon magas , hogy már az érték 300 fölött van .
Voltunk elég sok kivizsgáláson , de még mindig nincs meg az oka.
Most egy nyugdíjas orvos egy fül-orr-gégészt néztünk és ő megnézte a gyermekemet ,és közöltem vele a problémámat amire ő azt mondta , hogy ki kell venni a manduláját a gyereknek, mert a mandulán lévő nyirok mirigyek nem jól működnek.
Bizonyos kétség között vagyok , hogy tényleg a mandulával van -e valami , mert ha nem akkor hiába a műtét?
Ja és a legfontosabb , hogy ő nála már annyira el van terjedve a nyirokcsomó, hogy olyankor a beleiben is 1-2 cm -esek a csomók és ettől sűrűn fáj a hasa ,ami ilyenkor nagyon kellemetlen.
Persze tele van neki a hónalj, lágyék ,nyaki részén és néha még ez nem vicc a fején is néha.

Attól tartok ,hogy ha nem kéne kivenni a mandulát és még is kivesszük akkor még jobban beteg lesz és szeptemberben már kezdjük az iskolát és onnét nem igazán kéne hiányozni sokat, mert azt nehéz egy elsős gyereknek pótolni .

Ha nem gond és van ráérő ideje és csakis az igazi válaszra volnék kíváncsi , mert ez nagyon fontos nekem.
Még egy kérés , hogy ha lehet akkor az én e-mail címemre kérném a választ, mert nagyon ritkán bolyongok a forúmon .

csmaca@citromail.hu

A válaszát azt nagyon szépen megköszönöm.
ÜDV : Császárné .


Kedves Császárné! Bizony igaza lehet a nyugdíjas fül-orr-gégésznek, a reaktiv nyaki nyirokcsomó duzzanatok hátterében nagyon gyakran krónikus mandula problémák állnak. Üdv: Németh dr.

László  2011. február 13. 09:49   #1278 

Kedves Doktor Úr!

Tegnap orrfújás közben bedugult a bal fülem. Feltételezem, hogy váladék került a járatokba. Hallok vele, de nem akar javulni és egyre jobban feszül, viszket és fáj. Nyákoldót vettem be (ACC600), de nem tudom, hogy mi mást tehetnék. Elég kellemetlen.

Köszönöm segítségét!


Kedves László! Egyáltalán nem biztos, azt hogy ott légtartalom, csökkent nyomás, folyadék van, ezt műszeres méréssel lehet elkülöníteni. Melegítse, ha nem javul akkor fül-orr-gégész. Üdv: Németh dr.

Niki  2011. február 13. 09:47   #1277 

Tisztelt Doktor úr!
Az a problémám, hogy körülbelül 1 hete náthás vagyok, és az elmúlt 2-3 napban szinte teljesen eldugult a fülem, először a bal, de már a jobb is, de fájdalmat nem érzek. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy szükséges-e ezzel orvoshoz fordulni, vagy a náthával együtt megszünnek ezek a panaszok? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Nikolett.


Kedves Nikolett! Ez minden bizonnyal egy fülkürthurut, esetleg savós középfülfolyamat, ha nem javul szükség lehet fül-orr-gégész segítségére. Üdv: Németh dr.

tüszős mandula gyulladás?  2011. február 13. 09:45   #1276 

Tisztelt Doktor Úr!

Kislányom 8 hónapos,péntek éjjel belázasodott,szombat éjjelre szabályos lázcsillapítás mellett 39.5 fokra szökött a láza... bevittük a gyermekosztályra, a vérvétel alapján a CRP magas volt, a többi értékkel nem volt gond,vasárnap hely hiányában haza akarták küldeni, de én ragaszkodtam a 24 órás láztalan időszak betartásához.. aznap este szintén lázas lett,hétfőn a fülorrgégész tüszős mandulagyulladást állapított meg, a gyermekorvos viszont azt mondta nem az... úgy volt,ha ismét belázasodik kap antibiotikumot,38.3ra lázcsillapítón kívül semmit nem kapott...
Kérdésem az lenne: lehet valami súlyos következménye annak,hogy nem kapott antibiotikumot? (olvastam milyen szövődmények lehetnek,és aggódom,hogy így mekkora az esélye,hogy bármi is kialakuljon)

Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelettel:Kovácsné Z. Viktória


Kedves Viktória! Hogy a gyerekorvos felülbírálja a fül-orr-gégész véleményét? Persze a fül-orr-gégész szava se mindig szent írás, de azért ez érdekes. Szóval mi fül-orr-gégészek is félünk annyira a streptococcusoktól és az általuk okozott, akár távoli szerveket érintő betegségektől, hogy igenis adjunk antibiotikiumot, pláne ha láz és torok probléma van, és itt most nem érdemes azon vitázni, hogy tüszős vagy nem tüszős. Üdv: Németh dr.

cysta  2011. február 12. 08:23   #1275 

Tisztelt Doktor Úr

Lesz 1 nyaki műtétem a bal oldalról fognak eltávolítani 1 cystát ami a carotis-om alól indul ki, és a CT felvételek szerint 60x33x44 mm. Ez a műtét 10 skálán milyen bonyolultnak számít?
A műtét után csövet vezetnek ki a nyakamon? A branűlnek meddig kell bent maradnia majd a a karomban? Végül is azt szeretném megtudni, hogy milyen kezelések fognak rám várni a műtét után illetve meddig nem futballozhatok majd?

Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel: K.T.


T.K.T.! Ez feltehetően egy oldalsó nyaki cysta, átalgos műtétnek számít, de azért egy operatőrt már a műtét kapcsán mindig érhetik meglepetések, én úgy gondolom nem lesz cső a nyakából, branülre, ha már műtét után rendesen tud folyadékot fogyasztani nem lesz szükség, varrat eltávolításon kívül nem lesz semmi utólagos kezelés, ha rendben gyógyul a seb, 2-3 hét kihagyás a focban biztos kell, pontosabbat majd az operatőr fül-orr-gégész mond. Üdv: Németh dr.

tubusbeültetés  2011. február 12. 08:18   #1274 

Tisztelt Doktor Úr!
Fiam 9 éves. 3 éves korában eltávolították az orrmanduláját, később a garatmandulát is és azt követték a sorozatos tubus beültetéses műtétek,mivel a hallásvizsgálat eredménye sosem lett kielégítő. Most következik az 5. tubusbeültetés mindkét fülébe és én úgy látom a hallása pedig ennek arányában az évek alatt egyenes arányban romlott. Allergiás 2 éves kora óta (Xyzal-t szed jelenleg is ) + szeptember óta asztmás is. Arra is állandó gyógyszereket szed. Sajnos ezek a műtétek csak nagyon rövid ideig oldják meg a hallásproblémáját és a tubus nagyon gyorsan kilökődik. Állandóan savóval teli a dobürege és beszívódott állapotban van a dobhártyája. Az utolsó beültetés után 6 héttel kilökődött mindkét tubus. A hallása azonnal látványosan romlik ilyenkor. Nagyon aggódom, hogy biztosan jó megoldás-e az, hogy évente többször műtik, altatják, egyáltalán megold-e ez véglegesen bármit is? Remélhetjük-e egyáltalán hogy ez a dobüreg szűkület (ha egyáltalán arról van szó, már ebben sem vagyok biztos)bármilyen módon megszüntethető? Sajnos, laikusként mi szülők jobb megoldást nem tudunk és egyre inkább elkeserít a helyzet. De ha bármi más módszer létezik , mi nyitottak lennénk rá. A fiam mindennapi életében ez a hallásprobléma már sajnos konkrét problémákat okoz (iskola, tanulás, közösség, csúfolják mert hangosabban beszél, stb.)Attól tartok, hogy fiam dobhártyája és hallása teljesen tönkre megy a sorozatos műtétek miatt. Arról nem beszélve, hogy az altatás bizonyos kockázatokkal is jár. Szeretnénk már végre valami megnyugtató eredményt látni, őszintén szólva, attól tartok a fiam eddig nem kapta meg a megfelelő vizsgálatokat és kezelést.Próbáltam már interneten ezeknek a problémáknak utánna olvasni és hogy ilyen és hasonló esetekben milyen vizsgálatokat végeznek. Itt Vas megyében olyan vizsgálatokat mint 3D koponya CT és endoszkópos orrmelléküreg vizsgálat még nekünk senki sem ajánlott. Nem tudom, hogy egyáltalán rendelkezik-e ezzel egy megyei kórház, vagy ha igen, esetleg nem találják indokoltnak.Csak sajnos szülőként és laikusként nehéz eldönteni, hogy mi a jó és mi a nem. Segítségét és tanácsát előre is köszönjük! Tisztelettel: Horváth család Vas megyéből


Tisztelt Horváth Család! Az nem merült fel Önökben, hogy az orr és torokmandula műtét nem sikerült teljesen tökéletesen? Tanácsolnék egy 3D arckoponya CBCT-t, a tubus nem gumikacsa, hogy ki be ráncigáljuk, attól tartok fül-orr-gégészt is váltani lenne célszerű, persze az is lehet, hogy azon a környéken is kihaltak a fül-orr-gégészek, ezzel párhuzamosan az osztrák területeken meg nő az 1 négyzetméterre jutó fül-orr-gégészek száma. HOgy 2 éves kora óta allergiás? hát nem is tudom mit mondjak. Üdv: Németh dr.

csomo  2011. február 12. 08:16   #1273 

Kérdezni szeretném hogy most vettek a nyakamban találhato cystábol szövetetent és sárgás barna szinű folyadék volt .ez jo vagy rossz ..


T,Kérdező! Kérem szíveskedjék az operációt végző orvosát megkérdezni, én erre odavetetett néhány szóból nem tudok válaszolni. Üdv: Németh dr.

Orrmandula ki vagy maradjon?  2011. február 11. 08:37   #1272 

Kedves Doktor Úr!

Kérem legyen kedves, tekintse meg levelem, és válaszoljon rá.
Az én gondom a következő:
Két éves a kislányom, és amióta elkezdtük a bölcsődét tavaly szeptemberben, igen gyakran beteg. A háziorvosunk azt ajánlotta szüneteltessük a bölcsit, mert nagyon hajlamos a kislányom a betegségekre és jobb lenne neki otthon. Egy hónapig szünet volt, utána folytattuk, és január óta szinte állandóan beteg. A nyár óta mindenféle immunerősítőt próbáltunk már. Isoprinosine, Ribomunyl, Bronho-vaxom, túl vagyunk rajta, nem tudom milyen sikerrel. (szerintem nem sokkal)
Először bronhitise volt, utána vírusos mandulagyulladása, most pedig középfülgyulladása. Jelenleg nem sok mennyiségű váladék jön az orrából, az is csak akkor ha akarat, hiszti miatt sír és ezért lesz váladékos.
Azt mondják, ez nem jó, ha úgymond alapjáraton nem jön a váladék, mert attól lehet, hogy az orrmandula be van gyulladva és ez nem engedi a váladékot kijönni. Ez igaz lehet ránk? Mert én őszintén szólva úgy gondolom,hogy lassan beszedtünk most két doboz Zinnat-ot és már ha hatott, akkor talán azért nincs váladék és nincs félni valóm.
A gyerekorvos lassan azt kezdte a tudtomra adni, hogy lehet jobb lenne az orrmanduláját kiszedetni mert sokat beteg és könnyen elkap mindent.
Ön hogy gondolja? A leírtak alapján kérem kedves szakmai véleményét ossza meg velem, mert tanácstalan vagyok. Annyi antibiotikumot kapott az elmúlt időben a kislányom, hogy lassan rettegek vissza vinni a bölcsibe, mert félek egy hét múlva jön a következő betegség, és nem szeretném kitenni ennyi gyógyszernek. Van valami csodaszer? vagy megoldás? :-)
Köszönöm megtisztelő figyelmét és várom válaszát.
Egy aggódó anyuka, aki nagyon szereti a kislányát és nagyon szeretné őt egészségesnek tudni,és helyesen dönteni. :-)
Anna


Kedves Anna! Ha már bevált az orrhon maradás, ez lenne a megoldás, egy célzott antibiotikummal kikezelni és otthon 3 éves korig. Közben lehetséges a gyerekközösség kóstolgatása meleg tavaszi időben. Ezek szerint közös a véleményünk a gyermekorvossal. Üdv: Németh dr.

Daphnisz  2011. február 11. 08:23   #1271 

Tisztelt Doktor úr!

2010. december 11-én voltam először orvosnál, jobb fülem eldugult és csengeni kezdett. Fülkürthurutot állapítottak meg, gyógyszert írtak föl (Zinnat) majd kétszer felszúrták a fülem és nootropilos kezelést is kaptam. Biztonság kedvéért a főorvos MR vizsgálatra és ideggyógyászatra is elküldött. Minden negatív volt, az MR-n egy kitétel szerepelt a bajomra "jobb oldalon mastoidealis sejtrendszerben kiterjedt, kifejezetten gyulladásos jellegű jelintenzitásos eltérés ábrázolódik". Vagyis valószínűleg csecsnyúlvány gyulladásom volt/van...Időközben a torkom is begyulladt, a jobb fülem továbbra is zúg, úgy érzem mintha egy burokból beszélnék. Orvosom szerint csak lassú gyógyulásra számíthatok, de én semmiféle javulást nem tapasztaltam. Pedagógus vagyok, néha fejfáradtság jelei ütköznek ki rajtam.
Elkeseredetten várom a javulást, de semmi. Mitévő legyek? Hova menjek? Van megoldás?


T.Kérdező! Persze, hogy van megoldás, először is ne menjen az ember olyan fül-orr-gégészhez, aki fülkürthurutot felszúrással gyógyít, aztán meg MR-el a csecsnyúlvány légtartalmát vizslatja. Üdv: Németh dr.

pividor  2011. február 11. 08:21   #1270 

KEDVES DOKTOR ÚR!
KB. 1 HÓNAPJA ERŐS FÜLFÁJÁSSAL MENTEM ÜGYELETRE.KAPTAM ANTIBIOTIKUNOT, FÜLCSEPPET,FÁJDALOMCSILLAPÍTÓT.
HAMAROSSAN MAGAS LÁZAMLETT AMI 2 NAP UTÁN ELMÚLT.
MA ISMÉT FÜLÉSZETRE MENTEM MERT AZÓTA FÜLZÚGÁS,RECSEGÉS ROPOGÁS,SISTÉRGÉS VAN A FÜLEMBEN (FEJEMBEN)A FAJDALOM NEM ÉLES INKÁBB CSAK FÁJDOGÁL.
ISMÉT ANTIBIOTIKUM ÉS CALCIUM PEZSGŐTABLETTA.
VOLTAM RÖNTGENEN AHOL A KÖVETKEZŐT MUTATTA A FELVÉTEL:
A BAL SINUS MAX.-BAN ALVEOLARIS RECESSUSÁBAN 12 mm ÁTMÉRŐJŰ
ÉLES SZÉLLEL HATÁROLT LÁGYRÉSZÁRNYÉK LÁTHATÓ.
VÉLEMÉNY:CYSTA?POLYPUS?
A KEZELŐORVOS SZERINT RÉGI TÖRTÉNET,NEM KELL VELE FOGLALKOZNI.VALÓBAN NYUGODT LEHETEK -E FELŐL?AZT GONDOLOM A GYULLADÁST GYÓGYSZEREKKEL REMÉLHETŐLEG VÉRE VISSZA LEHET SZORÍTANI,DE A MÁSIK DOLOG?
NEM JÓ A TUDAT,HOGY OTT VAN BENNEM VALAMI!:)
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTŐKÉSZ VÁLASZÁT!
ADRIENN


Kedves Adrienn! Nem biztos, hogy fül-orr-gégészeti ügy az arcüregi rad. lelet, a fülpanasz az viszont igen, ez ebben a formában egy kezeletlen fülkürthurut, ha a felső légúti hurutja gyógyult, ennek is illett volna már rendeződni. Sajnos egyáltalán nem mindegy, hogy milyen antibiotikumot milyen adagban és mennyi ideig szed, néha ez nem egyszerű kérdés. Üdv: Németh dr.

fülkürthurut? (válasz-1268)  2011. február 11. 08:15   #1269 

Tisztelt Doktor Úr!

Engedje meg hogy megköszönjem gyors válaszát, de van még valami amit nem értek ezzel kapcsolatban. Elnézését kérem, hogy idézem az eredeti üzenetet és választ, de a kérdésem ezzel kapcsolatos.
Azt írja válaszában, hogy "ha nem látott benne fülzsírt akkor mit is akart kimosni a hallójáratból? Persze hogy nem jött ki semmi."
Ezt nem értem mire írta a Doktor Úr. Nekem ugyan mint azt írtam, kimosták a fülem, mert volt benne fülzsírdugó.
Igazából csak az lenne a kérdésem, hogy a fülkürthurut okozhat-e ilyen panaszokat, mert bárhol olvastam róla ilyet nem láttam:
magas hangokra erősödő fülzúgás, sistergés és recsegés a fülben? Mintha torzítana a hallásom. Csendben alig hallani, de bizonyos hagokra azonnal felerősődik (legfőképpen a saját hangomra).

Köszönöm a türelmét!
Üdvözlettel,
Balázs


Kedves Balázs! Úgy értettem, hogy tömegével mossák ki a beteget fülét, de a fülpanasz megmarad, és kiderül, hogy egész másról van szó, ezért írtam így, látta, hogy kimostak valamit a füléből. vagy csak ezt mondták? Üdv: Németh dr.

kis-nagylányunk fülzúgása 3  2011. február 11. 08:12   #1268 

Köszönjük a választ,nyilván új szakembert kell mindehhez keresnünk.Ön lehetne?Székesfehérváron élünk,elvileg megoldható lenne.


Lehetséges. Üdv: Németh dr.

Fülkürthurut?  2011. február 8. 09:00   #1267 

Tisztelt Doktor Úr!

Lassan 1 hónapja vettem észre hogy zúg a bal fülem.
Elmentem a fülorrgégészhez, aki kimosta a fülem mert volt benne zsírdugó, és azt mondta ez okozta, és majd elmúlik.
Nem múlt el, sőt erősödöt is, magas hangú sistergés szerű hang.
Visszamentem a dokihoz és kaptam betasercet de ez sem használt.
Aztán megfigyeltem, hogy tulajdonképpen nem is sipol a fülem, hanem kulső hangoktól (főleg magas hangok) és a saját hangomtól is elkezd sisteregni a fejem. Mintha tozítana magas hangokra.
Olyan mintha a tarkómból jönne a hang, néha vándorol jobbra balra.
Ha füldugóval bedugom a fülem lassan csillapodik.
Azóta nagyon zavarnak a magas hangok.
Visszamentem a dokihoz, aki azt mondta fülkürthurut.
Azóta 2 hét eltelt, infralámpázok, fújom a fülem befogott orral és orrcsepezek.
Nem mondhatnám hogy javult volna. Vannak időszakok mikor egész jó, de aztán mindíg visszatér a sistergés, sosem magától hanem külső vagy belső hangoktól.
Ön szerint is lehet ez fülkürthirut? Meddig tarthat ez,
Köszönom a segítségét!
Üdvözlettel,
Balázs


Kedves Balázs! A leírtak alapján igaza van a fül-orr-gégésznek valóban fülkürthurut, ha nem látott benne fülzsírt akkor mit is akart kimosni a hallójáratból? Persze hogy nem jött ki semmi. Műszeres középfülanalízis ezek szerint egyáltalán nem történt. Üdv: Németh dr.

füldugulás  2011. február 8. 08:57   #1266 

Tisztelt doktor úr!
Úgy 2-3 hete bedugult a jobb fülem.Elmentem a fül-orr-gégészetre ott a doktor belenézett azt mondta nem lát semmi különöset ,gyulladást sem, semmit nem írt fel, hiába mondtam, hogy már pedig nekem be van dugulva és ha pl orrot akarok fújni belül recsegést ropogást hallok mint mikor víz megy bele .Mivel nem dugult ki a fülem, elmentem a házi orvosomhoz hogy mossa ki de jött ki belőle semmi, írt fülcseppet azt mondta használjam hátha utána jobban ki tudja mosni de hozzátette ,hogy a jobb fülembe nem igazán lát semmit, de eddig is nehezen jött ki mikor mosták.A kérdésem az lenne hogy ha belenéz a fülembe meglátja-e azt hogy gyulladás okozza-e a problémát vagy fülsár vagy mi?és attól hogy belenéz lehet ,és nem látja de lehet benne fülsár?Eddig is ki kellett mosni minden évben a fülem ,most is kb egy éve volt.Aggódom nehogy így maradjon mert nagyon idegesít ,tanár vagyok és zavar a munkámban is hogy be van dugulva a fülem:( Ön szerint menjek vissza a fül-orr gégészetre kimosatni hátha jobb lesz?Okozhatja 2-3 hetes bedugult fülemet a fülsár ha víz is ment bele?Vagy komolyabb a baj?Előre is köszönöm válaszát!


T.Kérdező! Hát azért az szégyen, hogy a fül-orr-gégész után a háziorvos próbál valamit tenni, persze biztosan nem fülzsírról van szó, ez egy fülkürthurut, nem nézni kell, hanem műszeresen meghatározni és annak megfelelően kezelni, ez fül-orr-gégész kompetenciája, sajnos van ilyen fül-orr-gégész is akivel találkoott. Üdv: Németh dr.

Henesa  2011. február 8. 08:53   #1265 

Tisztelt Doktor úr!

Lányom 5 éves nyitott szájjal légző, erősen horkoló és pár hete észrevettük,hogy nem jól hall.
Voltunk fül-orr gégésznél csináltak hallásvizsgálatot az eredmény mindkét fülénél a vastag csík alatt volt a hallása.
A doktor heveny savós középfülgyulladást állapított meg amire a megoldás orr mandula műtét.
Helyesen döntünk ha kiszedetjük a manduláját ez a középfül gyulladást is megszünteti.

Köszönettel.


T.Kérdező! Igen, egyetértek a fül-orr-gégészükkel, bár nem subjektiv hallásküszöb meghatározást, hanem impedancia mérést kellett volna csinálnia, a folyamat progressziót mutat, hiszen eddig nem volt halláspanasz, persze az is lehet, hogy csak féloldali, esetleg váltakozva a két oldal. A savós középfülgyulladás nem igazi gyulladás, én inkább középfülfolyamatnak nevezném, ettől még veszélyes hosszú távon tönkreteszi a középfület. Üdv: Németh dr.

kis-nagylányunk fülzúgása 2  2011. február 8. 08:48   #1264 

Tisztelt doktor úr!
Kis-nagylányunk fülzúgása jeligés levelünkre(1197-es kódda,2011.január 11-én)küldött válaszát hamar megkaptuk,amiért köszönetet mondunk.Nem azért írtam hosszan,és nem azért részletesen,hogy másokat bíráljak,de mi ezt valóban így éltük-éljük meg,és a történetnek még nincs vége,hiszen a kislányunk fülzúgása azóta sem változott.A kérdésem most csak annyi lenne a doktor úrhoz,szakmailag-emberileg mit javasol.milyen úton induljunk tovább?Válaszát nagyon várva.Tisztelettel:az anyuka


Kedves Anyuka! Középfül impedancia mérés, impedancia audiometria, szubjektiv hallásküszöb mérés, koponya CT elsősorban belső hallójárat, kisagy-hídszeglet környékére fókuszálva. Ezzel kellene elindulni. Üdv: Németh dr.

mlacko  2011. február 7. 08:59   #1263 

T. Doktor Úr!
Tegnap este a férjem torkából egy hirtelen fejfordítás után , egy erős pattanó hangot hallott. Azóta is fáj a torok rész, az egész nyakra kisugárzik a fájdalom. Amúgy 10 napja eléggé náthás, de láz nincs.
A történtek óta furcsán rekedt a hangja. A pattanó hang és az azt követő fájdalom a gége magasságában vízszintesen húzódik el.
Kérem, ha tud segíteni és az ideje engedi írjon! Hálás köszönettel.
M.K.Ildikó


Kedves Ildikó! Különös panasz, talán proc styl. elong.-ra gondolnék, talán az tud ilyen különös furcsaságokat produkálni. Üdv: Németh dr.

orrhang  2011. február 7. 08:56   #1262 

Tisztelt Doktor Úr!

2 hete egy sima náthából homloküreggyulladásom alakult ki, a háziorvosom dalacin antibiotikumot írt fel, melynek hatására javulok - közben orrcseppet, homeopátiás gyógyszert szedek- és gőzölök kamillával... sajnos az orrhangom nem akar javulni, van esetleg valami speciális gyógyszer erre?

Köszönettel,

Barta Tamás


Kedves Tamás! Ha valóban homloküreg gyulladása lenne, tekintettel az agy közelségére már rágen megoperálták volna, külső feltárásos műtéttel, ettől még lehetnek homloktáji panaszai, a speciális gyógyszert már feltalálták, antibiotikumnak hívják, sokféle van, egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket, milyen dózisban milyen napi gyakorisággal, és mennyi ideig szedik. Üdv: Németh dr.

"nagyon kapar "  2011. február 7. 08:52   #1261 

Tisztelt Doktor úr!

Kb. 2 hónapja nagyon kapar a torkom ,és erőltet a száraz köhögés.
Most már nagyon zavar ha beszélek is sokszor erőltet.
Mitől lehet?

Köszönöm előre is válaszát:A Anikó.


Kedves Anikó! Fül-orr-gégésznek kellene megvizsgálnia, sok ok lehet, vizsgálat nélkül konkrétumot nem lehet mondani. Üdv: Németh dr.

előző oldal  62 63 64  65 66  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Légzőrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!