orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Viktor Erika

Dr. Viktor Erika válaszol

Dr. Viktor Erika

belgyógyász szakorvos

elhízás, zsíranyagcsere zavarai, arteriográf

előző oldal  99 100 101  102 103  következő oldal
Próba  2009. október 10. 21:19   #2020 

Kedves Doktornő!

Valami gond lehet, mert nem megy el a kérdés hiába próbálkozom, legalábbis nem írja ki, hogy elküdve.


De igen, megjött a szöveg. Üdv.: Viktor Erika

Saby!  2009. október 10. 13:18   #2019 

Tisztelt Doktor nő!

Nekem az a problémám ha nagyon bekajálok vagy erőset eszek meg néha ha csokit eszek vagy szénsavasat iszok meg ha nagyon felizgatom magam akkor ég a gyomrom és ritkán valami savanyú is vissza szokott jönni!Pár hete a torkomban éreztem maró hatást és akkor is gyomor égéssel kezdődött!
Nem tudom ehez van e köze pectus excavatus-nak mert én ezzel születtem de megműtöttek 13 éves koromba mert nyomta a szívem és a tüdőm!Műtét előtt is előfordult hogy ha nagyon bekajáltam akkor visszajött valami savanyú!Válaszát előre is köszönöm!


Refluxa na, a gyomorsav áramlik vissza a nyelőcsőbe és a szájüregbe. Pectus excavatus hajlamosít rá. Keressen fel gastroenterológust , gyógyszereket fog írni és elmagyarázza a diétát. Üdv.: Viktor Erika

evike50@citromail.hu  2009. október 10. 13:16   #2018 

epekövem van, és az utobbi idöben több helyen szúr a hasam tájékán, az lenne a kérdésem hogy létezhet az hogy elvándoroltak a kövek mert nagyon szúr. és egy idő óta csak folyékony székletem van. és ha nehéz ételt eszem nagyon fáj a hasam. kérem tanácsát mit tegyek .köszönöm.


A kövek nem vándorolhatnak el csak az epevezetékbe, de akkor sárgaság jelentkezne. Minél hamarabb műteni kell, ki kell venni az epehólyagot! Üdv.: Viktor Erika

candida?  2009. október 10. 12:50   #2017 

Tisztelt Doktornő!

Szeretném megkérdezni,hogy a candida gomba elszaporodása okozhatja e a következő panaszokat:
vissza-visszatérő hüvelyi folyás,fokozott gázképződés,alhasi,deréktáji fájdalom,nehezebb székletürítés,ami nem véres,néha nagyon minimális fehéres-sárgás csíkok a székleten(nagyon minimális),menstruációs zavarok,premenstruációs szindróma,méhnyakrákszűrés rendben(p2),egyszerűen nem tudnak mit mondani a folyamatos alhasi panaszaimra,keresztcsonttáji fájdalom,ami néha lefelé sugárzik,gázképződéskor fokozott fájdalom.Úgy döntöttem holnap megyek és kérek beutalót szigmoidoszkópos vizsgálatra,és candidatesztet csináltatok.Doktornő szerint lehetnek ennek a tünetei?A végbélgyulladásnak is hasonló tünetei vannak?Köszönöm előre is válaszát.
Dóri


Kedves Dóri!
Tükrözést kell végezni és egyéb okokat kizárni. Csak ezután lehet a Candidát vizsgálni, mert IBS, bélgyulladás is lehet. Üdv.: Viktor Erika

Lufi  2009. október 10. 12:48   #2016 

Kedves doktornő,nemrégiben irtam önnek, és választ is kaptam, amit javasolt szedtem egy darabig ,de nem vált be ,mit javasol még?


Nem emlékszem a válaszra, kérem kicsit részletezze hogy mit ajánlottam. Üdv.: Viktor Erika

C.L.  2009. október 10. 12:47   #2015 

Tisztelt Doktor Nő

29 éves fiatalember vagyok.Túl vagyok az első gyomortükrözésen is, ahol az alábbi dolgokat állapították meg.
Diónyi csuszamlásos hernia. A nyelőcső supracardialis régiojában 2 db. 15 mm hosszuú erosio.A gyomornyálkahártya szabályos, vaskos redőzetű, éhomi secretum észlelhető.A falak mindenütt plastuicusak, a peristaltica mindenütt végighaladt.Retroversioval vizsgálva a fornix is ép.Pylorus szabályos, bulbusban 8-10 db fibrines erosio, a lehágószár eltérés nélkül.At antrumból és corpusból biopsiás mintát vettünk Urease tesztre. Eredmény még nincsen, eredménytől függően mondták, hogy lehet hogy kell antibiotikumos kezelés.
A véleménynél kis csuszamlásos hiatus hernia, erosiv reflux oesophagitis(L.A.B.), duodenitis erosiva.
Azt megértettem, hogy refluxom van, csak a másik kettőt nem értem, hogy mit jelentenek. Gondolom az erosio az felmaródást jelent és ezek teljesen meggyógyulnak, vagy marad belőlük vissza valami?
Egyébként nolpazát szedek és motiliumot. Emellett ihatok e salvus vizet(valaki ajánlotta), vagy inkább nem és milyen diétát kell csinálnom?
Válaszát és türelmét előre is köszönöm, tisztelettel

C.L.


Kedves C.L.!
Felmaródások, feületes nyálkahártya hiányok , gyulladás van a gyomorban Ezen kívül gyomorsérve is van, a gyomor egy kis része a rekeszizom fölé, a mellkasba domborodik be. Helicobacter -re vettek mintát, ha pozitív, antibiotikumot kell szedni. Összességében: PPI-gátlót / Pl. Nolpaza/ és motilitás serkentőt /pl. Cerucal vagy Motilium/ kell szednie és ha a Helicobacter pos., antibiotikumot. A diétvával kapcsolatban a neten számos információt talál. Salvus vizet csak a későbbiekben ajánlom. Üdv.: Viktor Erika

széklet  2009. október 10. 12:19   #2014 

Tisztelt Doktornő !

Írtam Önnek egy pár hete, többször is arról, hogy véres-nyákos (+egyéb) volt a székletem, és Ön colonoscopiát javasolt. Később a háziorvosom felírt két féle antibiotikumot, hogy szedjem be, és ha nem használnak, akkor menjek vissza. Ekkor megint az Ön tanácsát kértem (nem szívesen szedek antibiotikumot), amire azt válaszolta, hogy valószínűleg nem fog használni, jobb lenne mégis a tükrözés, bélgyulladásra utalnak a tüneteim. Önre hallgattam, azóta el is végezték a vizsgálatot, hála Istennek nem találtak semmi eltérést. Csak ezt szerettem volna elmondani, mert megígértem, hogy beszámolok. Nem tudom, tudja -a miről van szó, sok levelet kap, és így utólag nehéz elmagyarázni. Örülök, hogy elmentem a vizsgálatra, így nyugodtabb vagyok. Tudja elég kevés zöldséget és gyümölcsöt eszem, és ilyenkor mindig megijedek. Nem kívánom ezeket, de próbálok rajta változtatni, míg tényleg baj nem lesz belőle...
Nagyon köszönöm a segítségét, a türelmét !

További jó munkát kívánok Önnek !
Szeretettel:
Kati



Kedves Kati!
Örülök hogy végig csinálta a vizsgálatot, mert így a félelem megszűnt, tisztában van a dolgokkal. Ajánlom a gyakori, kis étkezést és legalább naponta egy almát gyümölcs gyanánt elfogyasztani! Üdv.: Viktor Erika

alhasi fájdalom  2009. október 10. 12:17   #2013 

Kedves Doktornő!
Aug.17-én már irtam Önnek alhasi fájdalmammal kapcsolatban. Akkor. mint emlitettem vastagbéltükrözés alkalmával polipot távolitottak el. valamint vastagbél diverticulosist állapitottak meg. Fájdalomra javasolt kliont.Azóta voltam a nőgyógyásznál is.
Vizsgálat eredménye P2.de baktériumos gyulladás és atrophia is szerepel a leleten.Kaptam azithromycin 1a pharma 500 mg -os antibiotikumot és klion-d 100 hüvelytablettát.Előbbit 3 napig kellett szedni. Már csaknem 1 hét telt el, de azóta is naponta egyszer erős alhasi göcs,fájdalom szokott jelentkezni rendes,majd laza ,illetve nagyon vékony széklettel.Napközben is tompa fájdalom van. Nem tudom,hogy ez az antibiotikum következménye. vagy valami más. Már nem tudom mitévő legyek.
Segitségét előre köszönöm.


A széklet változása miatt szedjen probiotikumot, csökkentheti a tüneteket, a gyógyszerek mellékhatását. Azonban ha továbbra is görcsöl, gastroenterológiai kontroll javasolt. Üdv.: Viktor Erika

vékonybél  2009. október 7. 22:04   #2012 

Tisztelt Doktornő!
Egy hete írtam Önnek, azt tanácsolta, keressem fel a rendelőjében. Nyíregyházától 15 km-re lakom, sajnos igen nehéz lenne most megoldani az utazást Budapestre (sokat voltam táppénzen és szabadságon, a munkahelyem már így is labilis), de ha az összes leletemet leírnám és elküldeném az e-mail címére, tudna nekem tanácsot adni a betegségemmel kapcsolatban?
Tisztelettel várom válaszát.
Csilla


Kedves Csilla!
Várom a leleteket, természetesen átnézem és megbeszéljük! Üdv.: Viktor Erika

illat  2009. október 6. 22:39   #2011 

ön szerint egy rosz fog fenntarthat gyomor bajokat vagy ez hülyeség ?


Joéjt


Sok rossz fog igen, de egy rossz fog nem. Üdv.: Viktor Erika

IBS  2009. október 6. 22:02   #2010 

Tisztelt Doktornő!

IBS jeligére szoktam Önnek írni,most olyan kérdésem lenne,hogy tompa alhasi,és keresztcsonttáji fájdalom milyen bélproblémára utalhat?Ha széklet,vagy levegő van bennem,jobban fáj,ha ezek távoznak,akkor jobb lesz.Köszönöm válaszát előre.
Emília


Kedves Emília!
Maga az IBS okozza azzal, hogy kóros a belek mozgása, ezért gyűlik meg a levegő, ez feszíti a bélfalat és váltja ki a fájdalmat. Az IBS kezelésével a puffadás és a fenti tünetei is csökkennek. Üdv.: Viktor Erika

László  2009. október 6. 22:00   #2009 

Jó napot !
Megszeretném kérni,hogy véleményeze a lobor eredményemet.Válaszát előre is köszönőm!
húgysav 481
bilirubin totál 24
vércukor hk 5.6
triglicerid 3.81
koleszterin 8.5
ldl-koleszterin 5.6
got/ast 47
gpt/alt 97


Kedves László!
Metabolikus X-syndromája, komplex anyagcsere zavara van. Valószínűleg kissé elhízott alkatú és öröklött hajlama van ezekre a problémákra/ köszvény, zsíranyagcsere zavar, zsírmáj, ami már most is látható a laborban, később pedig cukorbetegség is jelentkezhet/. Fogyás, diéta és természetesen a szükséges gyógyszerek javasoltak. Üdv.: Viktor Erika

27  2009. október 6. 21:57   #2008 

27 éves férfi vagyok. Lassan öt éve annak, hogy a rendszertelen táplálkozás és egy hideg, zsíros ebéd következtében gyomorhurutot kaptam. Ez abban nyilvánult meg, hogy állandó, de nem túl erős fájdalmat éreztem a gyomrom táján, azonban a vége felé már csak görnyedten tudtam járni. Hosszas diéta és gyógyszeres kezelés után elmúlt, azonban azóta érzékeny a gyomrom.
Nagyon kell vigyáznom a rendszeres étkezésre, zsíros ételekkel - nem szabad egyszerre túl sokat ennem, főleg húsos ételekből, mert visszatérnek a fenti tünetek. Amikor rákezdi, úgy érzem, azonnal ennem kell, mert attól rövid időre abbamarad. Savlekötő gyógyszer szedése is enyhíti a tüneteket, de néha azok nélkül is elmúlik, elég, ha vigyázok az étkezésre. Édesanyámnak magas a gyomorsav szintje, gyakran fáj is neki, édesapámnak pedig az epéjével vannak gondjai, egyikük sem bírja a zsíros ételeket, bár eddig rengeteg disznózsírt és szalonnát ettek.
A kérdésem az, hogy van-e rá mód, hogy megszabaduljak véglegesen ettől a problémától?
Tisztelettel.




Nem tudom hogy milyen vizsgálatokat végeztek, történt-e gyomortükrözés, Helicobacter teszt és hasi ultrahang? Csak ezek után tudok korrekt választ adni. Üdv.: Viktor Erika

súlycsökkentés  2009. október 6. 21:55   #2007 

Tisztelt doktornő! Tavaly december óta szedek cortef 10mg-os mellékvese hormon gyógyszert.napi 2 tablettát decembertől-júliusig,júliustól pedig napi 1 tablettát szedek.Agyógyszer szedése óta felment 13 kiló!!!Az lenne a kérdésem hogy a gyógyszer szedése mellett létezik-e olyan fogyókura amivel fogyhatok?Kenyeret nem eszek,krumplit,rizst és tésztát is nagyon keveset eszek,szinte csak hétvégén akkor se sokat.Asúlyom sajnos akkor sem változik.De ha ennék rendesen a súly egyből menne fölfelé.Lehet -e valamit tenni hogy a súlyom lefelé menjen?Válaszát előre is köszönöm!


A Premium Health diétát javaslom, mellyel én is foglalkozom. Szoros orvosi ellenőrzés mellett végzett diéta és komplex kezelés, a szedett gyógyszerek hatását nem befolyásolja. Biztos és tartós fogyást lehet elérni vele, mellette az ellenőrzések alkalmával a test összetételét /zsír, izom, víz/ is mérjük, hogy a zsírból mennyit sikerült lefaragni. Honlap: www.premiumhealth.hu
Üdv.:Viktor Erika

noacid helyett  2009. október 6. 21:49   #2006 

Tisztelt Doktornő!

Nemrég kiújultak a reflux-al kapcsolatos panaszaim, amire noacid tablettát kaptam. Valószínűleg a gyógyszer mellékhatásaként fáj a hasam, illetve a beleim. Korábban 40mg-os, most 20mg-os tablettát szedek, de a hasi fájdalom megmaradt. Kérdezni szeretném, hogy milyen más gyógyszerrel lehetne kiváltani a noacid-ot?

Válaszát előre is köszönöm!


Bármilyen PPI-t /proton pumpa gátló/ kipróbálhat, de csak receptre kaphatók. Pl. Nexium, Pariet, Conrtroloc, amivel helyettesítheti a Noacidot. Üdv.: Viktor Erika

hasi fájdalom  2009. október 5. 21:35   #2005 

Jó napot

köszönöm a gyors választ a levelemre, de szeretnék még kérdezni valamit! A colitis ulcerosa nem kellene véres széklettel járjon?


Igen, gyakran jár véres széklettel, de van amikor a széklet csak nyálkás, vagy hasmenéses. Az ultrahangos kép bélgyulladást jelez, a legrosszabbat ki kell zárni! Üdv.: Viktor Erika

magdika  2009. október 5. 19:40   #2004 

1 éve vagyok cukorbeteg.Először Glimepirid 4 mg-os gyógyszert nem használt,mivel a cukor szintem:8-9 között volt.Az utóbbi 3 hónap átlaga 7.3 volt.Kiírt egy másik gyógyszert a Merckformint amit este kell szedni de ettől ég a belem és puffadtnak érzem magam.Az orvos javaslatára reggel 1 Glimepirid ,este 1 Merckformint kell szedni. Ha ezeket beszedem a reggeli gyógyszer után még mindig magas a cukorértékem az esti gyógyszer után normalizálódik a cukorérték,de ha másnap reggel beveszem a reggeli gyógyszert megint magas az érték az esti gyógyszerrel normalizálódik és így tovább....Az lenne a kérdésem,hogy szedjem tovább így a gyógyszereket vagy forduljak orvoshoz?Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel: Magdika


Kedves Magdika!
Több lehetőség is van: Eucreas nevű antidiabetikus kombináció, melyben az Ön által szedett készítmények találhatók, naponta egyszer kell szednie. Vagy a Glimepirid mellé Galvus / Merckformin helyett/ szedése próbálható meg, nincs annyi mellékhatása. Természetesen ezt diabetológussal együtt kell megbeszélnie. Üdv.: Viktor Erika

hasi fájdalom  2009. október 5. 18:55   #2003 

Jó napot.

Nekem 5 napja tartó tompa hasi fájdalmam van, ami egy éles késszúrás szerű bal oldali fájdalommal kezdődött. Állandó hányingerem van, ha valamit eszem az görcsös hasmenés formájában távozik. Állandó hőemelkedésem van reggeltől estig 37,2. crp 12, amiláz 22 u/l (22-100) trombocyta 471 G/L (142-424). UH: kevés szabad hasi folyadék, megvastagodott bélszakasz. Ezek mire utalhatnak?
köszönöm a válaszát



Az adott bélszakasz gyulladására utal, mely akár colitis ulcerosa is lehet. Minél hamarabb béltükrözést kell végezni! Üdv.: Viktor Erika

ertekek  2009. október 5. 18:53   #2002 

T. Holgyem!

2 15honapos kisfiam eredmenyeire lennek kivancsi:

ggt 301 24
got 100 50
gpt 116 25
alp 474 283
ossz bilirubin 3.5 2.6
kreatinin 23 21

Ezek milyen jellegu betegsegere utalhatnak? mekkora lehet a majkarosodas? lehet ez hepatitis A,B,C virus? mi mas emelheti ezeket az ertekeket? gyogyszer,alkohol...termeszetesn kizarva.
veratomlesztes nem volt.
mar van egy negativ uh-k,virusszerologia folyamatban. uh egyebkent kimutatja a majgyulladast?


UH nem mutatja ki a májgyulladást, csak indirekt jeleket adhat, pl. a máj megnagyobbodását. Természetesen gyermekkorban kevésbé a Hepatitis A,B vagy C-vírus jön számításba, inkább az Epstein Barr, Coxakie, Cytomegalo vírusok okoznak ilyen értékeket. A májkárosodás ezeknél visszafordítható, átmeneti. Emelheti az értékeket, ha az anya által szedett gyógyszer / melynek mellékhatása májfunkció emelkedés/ átjut az anyatejjel. Gyermekkorban más egyéb betegség is szóbajön , ezeket gyermekgyógyásztól célszerű kérdeznie! Üdv.: Viktor Erika

Iberogast  2009. október 5. 18:25   #2001 

Tisztelt Doktornő, én az a crohn-os beteg vagyok, aki kérdezte az Iberogastról.
Szeretném elmondani, hogy az Iberogast csodákat müvelt velem, egyszerűen elképesztő,
hogy azóta SEMMI panaszom nincsen! Ha ebéd közben beveszem, bármit eszek, nem lesznek
hasi görcseim és nem jön rám az az erős hasmenés sem. Nagyon köszönöm a segítségét, Ön
gyakorlatilag megoldotta a hónapok óta tartó elkeserítő problémámat!
Isten áldja meg érte!


Köszönöm és remélem tartósan panaszmentes marad! Üdv.: Viktor Erika

előző oldal  99 100 101  102 103  következő oldal
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!