orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Viktor Erika

Dr. Viktor Erika válaszol

Dr. Viktor Erika

belgyógyász szakorvos

elhízás, zsíranyagcsere zavarai, arteriográf

előző oldal  119 120 121  122 123  következő oldal
Vámos  2010. január 3. 23:15   #2420 

A testemen kitüremkedő piros foltok jelentek meg 3 napja.Az ajkaim feldagadtak,az arcom szintén.Ritkán hányingerem van.A piros foltok nagysága a 1-cm és a tenyérnyi között. Kérdésem:vajon ez allergia vagy emésztési,esetleg pajzsmirigy probléma?Várom a válaszát:


Köszönettel
Nadir


Csalánkiütés, allergia.
Sürgősen meg kell keresni hogy mire allergiás / étel, gyógyszer/ ? ! Antihisztamint kell addig is szednie sürgősen! Üdv.: Viktor Erika

inzulin.  2010. január 3. 23:13   #2419 

Kedves Doktornő!

22 éves nő vagyok 50 lett a 120 perces inzulin terhelésem.Referencia érték nincs.
Ez nagyon magas?Lehet inzulin rezisztencia a lelet alapján?
Köszönöm:Renáta.


Kedves Renáta!
A kezdő insulin érték 10-szerese még normális, mennyi volt a kiinduló érték? Mert csak ennek tudatában értékelhető az eredménye. Üdv.: Viktor Erika

Kérdés pótlás  2010. január 3. 23:11   #2418 

A lényeg lemaradt:
Megnevezés 09/10 09/12/14 09/12/28 Ref.
Nátrium 140 142 139 135-145 mmol/L
Kálium 4,8 4,4 4,24 3,4-5,5 mmol/L
Kalcium 2,22 2,33 2,38 2-2,6 mmol/L
Magnézium 0,83 0,91 0,9, 0,6-1,1 mmol/L
anorg. Foszfor 1,27 1,25 1,55* 0,8-1,5 mmol/L
Vas 9,5 12,7 15,5 9-27 umol/L
Vaskötő kapacitás 75,4 119,7* 100* 50-90 umol/L
Klorid 104 105 101 95-110 mmol/L
Glükóz 4,4 5,1 5,3 3,8-6 mmol/L
LDL-koleszterin 4,14* 4,2* 4,5* 1,8-3,9 mmol/L
Koleszterin 6,29* 6,21* 7,2* 3-5,2 mmol/L
HDL-koleszterin 1,54 1,61 2,09 1,09-2,29 mmol/L
Triglicerid 0,61 0,89 1,28 0,4-1,7 mmol/L
Húgysav 172 126* 168 150-420 umol/L
Karbamid 4,2 5,3 5,4 2,8-7,2 mmol/L
Kreatinin 84 82 92 50-100 umol/L
Összbilirubin 26* 18* 25* 5-15 umol/L
Direkt bilirubin 6* 4 4 5 alatt umol/L
Alk. Foszfatáz 72 82 93 64-300 U/L
Kolinészteráz n.a. 7013 n.a. 3930-10800 U/L
A-Amiláz 118* 131* 124* 90 alatt U/L
G-GT 14 n.a. 17 10-32 U/L
CK (Kreatin-kináz) n.a. 99 103 24-170 U/L
AST (GOT) 16 18 28 5-37 U/L
ALT (GPT) 7 7 15 5-40 U/L
LDH 306 316 367 230-460 U/L
Fehérvérsejt 6,57 7,5 8,38 4-10 G/L
Absz. Neutrofil szám 3,81 3,62 4,23 2-6,9 G/L
Neutrofil % 57,9 48,2* 50,50 50-80 %
Absz. Limfocita szám 2,19 3,11 3,15 0,6-3,4 G/L
Limfocita % 33,3 41,5 37,6 20-40 %
Absz monocita szám 0,38 0,5 0,69 1,2 alatt G/L
Monocita % 5,7 6,68 8,24 12 alatt %
Absz eosinofil szám 0,12 0,16 0,2 0,7 alatt G/L
Eosinofil % 1,85 2,18 2,36 7 alatt %
Absz basofil szám 0,09 0,11 0,11 0,2 alatt G/L
Basofil % 1,32 1,44 1,28 2,5 alatt %
Vörösvértest 4,35 4,45 4,74 3,8-5,6 T/L
Haemoglobin 131 134 141 120-180 g/L
Haematokrit 38,4 39,9 42,5 37-53 %
MCV 88,2 89,5 89,6 80-95 fL
MCH 30 30,2 29,7 27-34 pg
MCHC 340 337 331 300-360 g/L
RDW 14,6 13,9 13,3 11,6-14,8 %
Thrombocytaszám 355 394 341 150-400 G/L
MPV 9,78 9,48 10 100 alatt fL
IgA n.a. 1,16 1,36 0,8-4 g/L
IgG n.a. 9,48 9,75 7-15 G/L
IgM n.a. 1,6 1,82 0,4-2,6 G/L
Transzferrin 3 4,76* 3,96* 2-3,6 G/L
Transzferrin-szaturáció n.a. n.a. 15,6 16-45 %
hTSH (ultraszenzitív) 1,73 1,62 4,27* 0,4-4 mU/L
Ferritin n.a. n.a. 12,6 12-150 ug/L
Folsav 8,1 8,2 n.a. 4-18 ng/ml
B-Hidroxi-vajsav n.a. 0,04 0,03 0,02-0,27 mmol/L
CRP (C-reaktív protein)0,62 0,65 1,03 5 alatt mg/L
fT3 5,02 5,54 n.a. 2,8-7,1 pmol/L
fT4 13,6 15,1 n.a. 10,3-24,5 pmol/L
Lipoprotein (a) n.a. 0,03 0,03 0,3 alatt g/L
Lipáz 18* 25 5* 21-67 U/L
Prolaktin 1914* 1832* 2205* 40-530 mU/L
LH 2,1 8 8,3 mU/ml
FSH 4,2 8,9 7,4 mU/ml
Progeszteron 2,7 1,9 1,9 nmol/L
Estradiol 74,9 157 286 pmol/L
Tesztoszteron 0,69 alatt 1,71 2,08 2,77 alatt nmol/L
DHEAS 5,3 5,3 6,7 1-11,7 umol/L


Üdvözlettel, Nik


Lásd válaszomat! Üdv.: Viktor Erika

Kérdés  2010. január 3. 23:11   #2417 

Tisztelt Doktor Nő!

Diagnosztizált hiperprolaktinaemiám van, melynek hátterében organikus eltérést MRI nem mutatto. Az alábbi laboreredménnyel kapcsolatban szeretném kikérni véleményét (a mintavétel ideje alatt a hiperprolaktinaemiára nem szedtem gyógyszert). Arra lennék elsősorban kíváncsi, hogy az emelkedett prolaktin szint hátterében állhat-e a magas TSH szint, mely láthatóan csak a legutóbbi leleten mutatott emelkedést (lehet-e az ok esetlegesen egy autoimmun betegség, ha adenómát nem találtak). Szeretném megjegyezni, hogy az utolsó két vérvétel időszakában egy Mastodynon nevezetű "gyógyhatású" készítményt szedtem. Továbbá szeretném kérdezni, hogy mire utalhat az emelkedett transzferrni és TVK értéke, valamint az emelkedett Se amiláz és csökkent lipáz szint. Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel, Nik.


A prolaktin szint emelkedésében a TSH emelkedése nem játszik jelen esetben szerepet.
Autoimmun betegség nem okozhatja ezeket a tüneteket,ill. labor értékeket.
A hypophysis vizsgálata mellett még néhány ok, melyet ki kell zárni:- gyógyszerek, PCOS / polycystás ovarium szindroma/, vese-és májbetegség pl.
Idiopathiás is lehet, amikor nincs kimutatható oka / pl. stressz is fokozza a prolaktin termelést/.
A labort átnézve zsíranyagcsere zavarra utalnak, a magas LDL-koleszterin, össz- koleszterin szint kezelést indokol.
Az amiláz akkor tekinthető kórosnak, ha a vizeletben is megemelkedik a szintje. / Mivel a se-bi is magasabb, epekő sem kizárt, de lehet hogy csak Gilbert-kór/.
A magas transzferrin látens vashiányra utalhat.
Üdvözlettel: Viktor Erika

Reflux  2010. január 3. 18:13   #2416 

Tisztelt doktornő!
3 éve van refux betegségem.Most körülbelől egy hónapja jobb oldalon nyom és szirít a hátam és a mellkhasom.Ezt követően büfögök és az étel többször egymás után felbüffen.Mi lehet az oka?


Esetleg rekeszsérv / hiatus hernia/ vagy epekő. Ennek megfelelő vizsgálatok szükségesek. Üdvözlettel: Viktor Erika

fa  2010. január 3. 18:11   #2415 

kedves dr


kaptam gombára egy gyogyszert a neve Mycosyst gyno (nemtudom hogy irják) ,rá van irva hogy ne alkalmazza vagy fokozottan ,ha: szed bármilyen allergia ellenes szert stb én szedem az Aerust .

az is rajta van,gyomormüködést serkentöt szed,parietet is szedek.


akkor ez még bevehetö? ez a gomba ellenes szer 2 db egyiket pl ma kellene bevennem ,másikat rá egy hétre.Köszönöm




A Pariet mellett nyugodtan szedheti, de az Aureus mellett is, csak fokozottan figyeljen az allergiás tünetekre! Üdvözlettel: Viktor Erika

epe  2010. január 3. 00:18   #2414 

Tisztelt Doktornő!
Az epémben valóban csak 4mm-es koleszterinlerakódást találtak. Én 40 éves vagyok. Ezzel akkor kell, vagy sem, foglalkoznom? Akár természetgyógyászati szereket is szednék. Ezeket szívesebben.Köszönöm válaszát:
Timi


Kedves Timi!
Ebben a korban már figyelni kell a koleszterin szintre és szükség esetén kezelni kell. Azt ajánlom hogy az említett LDL-koleszterin szintet nézesse meg, ha magas, célszerű lehet a gyógyszer szedése, mellette omega-3 és lenmag használata is javasolt! Ha az LDL-koleszterin nem tér el lényegesen a normálistól, akkor elég az omega-3 / vagy VEGEPA/ és a lenmag használata. Üdvözlettel: Viktor Erika

epe  2010. január 2. 23:23   #2413 

Tisztelt Doktornő!
Hasi ultrahangon az epémben találtak koleszterin lerakódást 4cm. Gyakori hasfájás miatt néztek meg. Nem mondott semmit a háziorvosom az eredményre. A vérvétel leletemben is kicsit magasabb a koleszterinem. Ön szerint mit tehetek ez ellen? Ne szedjek valami gyógyszert?
Köszönöm a válaszát.
Timi.


Kedves Timi!
Valószínűleg elírta és 4 mm-es lehet a lerakódás. Ha csak kicsit magasabb a koleszterin,meg kell nézni az LDL-koleszterin szintjét és ha magasabb és Ön fiatal, akkor a koleszterin anyagcsere öröklött zavara állhat fenn, ekkor már érdemes gyógyszerrel, vagy természetes anyagokkal beavatkozni. Üdvözlettel: Viktor Erika

pici  2010. január 2. 23:19   #2412 

Kedves doktor Nő!

Négy év óta szedek Bisoblockot /0,5 mg-osból/ először negyedet, majd felet esténkén. Mostanában észre vettem, hogy néha nagyon le ment a vérnyomásom például 106/56-57-re. Ilyenkor a Kolléganőim szerint el is szoktam fehéredni. Próbáltam csökkenteni a gyógyszeradagot, de nagyon helytelenül néha bevettem, és néha nem. A házi-orvosomnak telefonáltam, ő azt mondta, hogy a negyed vagy fél Bisoblockot el lehet hagyni. Én a mai nap folyamán elmentem orvoshoz, és Lokren-t írt fel. Elolvastam a tájékoztatóját, mielőtt elkezdeném szedni, és azt olvastam, hogy ettől lehet, hogy még jobban le megy a vérnyomásom. Nekem csak erős szívdobogásom szokott lenni évekkel ezelőtt este, most újabban pedig reggel, amikor felébredek. Azt szeretném kérdezni, hogy mindenképpen szedjem-e a felírt Lokren-t, vagy pedig továbbra is a Bisoblockot szedjen rendszeresen este negyed vagy fél szemet. Nem szeretnék magamnak problémát, ezért kérem az Ön tanácsát.
Köszönettel:


Egy kompromisszumos megoldást találnék jónak:- 2x1/4 Bisoblock szedése nem okozhat különösebb gondot, de a szívdobogása megszűnhet tőle. Üdvözlettel: Viktor Erika

Kati  2010. január 2. 20:20   #2411 

Karácsonykor irtam Önnek levelet Kedves Doktornő,32 éves lányom gasztró problémáiról.Amint irtam a CT. vizsgálat megnagyobbodott májról és abban egy kisebb góc-ról irt , Ön a szerológiai vizsgálatot javasolta. Erről még nincs eredményünk, de én aggódom amiatt,hogy apanaszai : erős rosszullét, hasfájás nyákos világos szinü széklet és láthatóan sápadt arcszin , valaminek a következménye, miközben az idő megy és az ünnepek miatt, nem jutunk előre. Hogy tudnánk megbizonyosodni arról, hogy nem huzódik komolyabb kór mögötte.Azt is irtam, hogy az akkori laborértékek nem mutattak semmi eltérést. Nem kellene megismételni a labort? Olyan tanácstalanok vagyunk. Kérem, hogy segitsen. Köszönöm a válaszát, a legjobbakat kivánom Önnek. Üdvözlöm Kati.


Még most is ártalmatlan cystának tartom az elváltozást, nem kell mindig dagadantra gondolni! A CT világosan cystának véleményezte.
A megnagyobbodott máj nem feltétlenül kóros , de részletes kivizsgálást indokol.
A panaszok nem féltetlenül függnek össze a májproblémával, számomra inkább bél eredetűnek tűnnek-.
Egy részletes gastroenterológiai vizsgálat kikerülhetetlen, enélkül kár is találgatnunk!
Minden Jót Önöknek is, jobbulást kívánva! Viktor Erika

BÚÉK!  2010. január 2. 20:14   #2410 

Tisztelt Dr-nő!36éves férfi vagyok 6 hete csunyán megfáztam kaptam antibiotikumot is fájtak a izületeim is meg a hátam a nátha nagyábol elmult de a köhögés és a hátfájás nem már kaptam több gyógyszert is semmi .Egy hete arra ébrettem ,hogy nagyon fáj a hasam görcsök stb .Elmentem orvoshoz,tüdöröngen negativ belgyogyászaton megálapították ,hogy reflux betegségem van erre még megy a hasam is és görcsölök is .Korábban már kezeltek ibs miatt lehet , hogy előjőtt ez a betegségem is ?A széklet olyan emésztettlen . Pár napja alhasi fájdalmaim is vannak a pisilés sem megy úgy ,a hátam meg a izületeim is fájnak a köhögés néha annyira ingerel , hogy hánynom kell ,mi lehet ez? A gyógyszerek:Losec,Lansoptol.A hasmenésre Reasec. Lázam nincs a nyelvem kicsit dagadt lepedékes.A gyógyszerektöl van ez vagy a refluxtól?mit csináljak?Köszönöm válaszát .Ezzuton is szeretnék boldog új évet kivánniönek és családjának. Nagyon jó dolog,hogy van ez a Orvostudakozó!Tisztelettel Csendes Attila


Kedves Attila!
Nem gyógyult ki maradéktalanul a megfázásból. komoly bakteriális fertőzése lehet. Ha továbbra is fájnak az izületei és a háta, valamint továbbra is köhög, célszerű még egy adag antibiotikumot beszedni, előtte lássa család orvosa!
Kívánok én is Önnek Boldog Új Évet, Jó Egészséget és jobbulást! Üdvözlettel: Viktor Erika

kortizol  2010. január 2. 20:11   #2409 

Tisztelt Doktor Nő!

A múltkor feltett kérdésemnél, ahol a kortizol szintemre 27.6 (L) kaptam Porcortolone tablettát azt tetszett írni, hogy nem biztos, hogy célszerű, mivel ez napszakonként változik. Én éjfélkor kaptam dexamethasont és kb. reggel 1/2 9 - kor nézték meg. A tesztoszteron szintem viszont magasabb volt a határnál: 2.900 nmol/l helyett 3.150 nmol/l. Valószínű erre kaptam a gyógyszert és nem a kortizol szintre? Ez alacsony, vagy magas kortizol szint és melyiktől van hajhullás, zsírosodás, pattanások? A magas tesztoszteron szint miatt változott meg a kortizol szint?
Válaszát köszönve kívánok sikeres Új Évet!
Katalin


Én is kívánok Boldog Új Évet és Minden Jót!
Ezen kívűl pedig már válaszoltam a kérdéseire korábban! Üdvözlettel: Viktor Erika

Tisztelt Doktornő!  2010. január 2. 20:09   #2408 

Tisztelt Doktornő!
Tavaly novemberben volt vékonybél elzáródásom, 60cm-ert távolítottak el. Az idén májusban hasnyálmirigy gyulladásom volt. Mely során a gyomrom mögött cisztát találtak. A cisztát egy operáció során sikeresen elvezettek a vékonybelembe. Körülbelül egy hónapja derült ki, hogy hepatitis C vírus is van a szervezetemben. Ezáltal abba kellett hagynom a fogamzásgátló szedését. Azóta 10kg felesleget szedtem fel.Ön szerint ez normális? Mikortól enyhíthetném a kötelező diétámat melyet eddig szigorúan az orvosom utasítása szerint betartottam.Ha még nem enyhíthetem a diétámat milyen ételeket tudna ajánlani, hogy egy kicsit változatosabb legyen. Még egy kérdésem lenne, mióta eltávolítottak a vékonybelemből 60cm-ert azóta székelés előtt erős alhasi fájdalmaim, görcseim vannak. Mit tudna javasolni a görcsök enyhítésére?
Köszönettel : Zsuzsi


Kedves Zsuzsi!
A diétát csak kezelőorvosa tudtával függesztheti fel, de a hízás is azt indokolja, hogy a diétát folytassa. Az étrenddel kapcsolatban a honlapunkon diétás szakembertől kérhet tanácsot.
A hasi görcsök összenövés következményei is lehetnek, az operáló orvosa véleményét célszerű kikérni.
Üdvözlettel: Viktor Erika

vesebaj  2010. január 2. 20:05   #2407 



Tisztelt Dr Nő!
Én vesebeteg vagyok.A betegségem FSGS.Az ultrahang vizsgálaton a következőket írták leletre.:A vese mérete:9.5x3.5 és 10x4.4 .(ez normális?)a parenchyma keskenyebb és a kéreg és velő állomány összemosódott.(ennek van valami jelentősége?).Az még talán fontos lehet hogy RA-s is vagyok és az RF valamint az antiDS-DNA is pozitív a véremben. Azt szeretném megkérdezni hogy Ön szerint már károsodott a vesém?Van esély arra hogy még az SLE is kialakul vagy a reuma is okozhat DS-DNA pozitivitást?A jelenlegi (1 éve tartó) imurán-medrol kezelés segíthet a veséimen ha eddig nem változott semmi(viz fehérje egyéb labor változatlan)?Van rajnaud syndrómám,erithéma az arcomon,melkason,de a vesebiopszia nem mutat sle-re utaló jeleket,de a DS-DNA emelkedik igaz nem gyorsan(36-ról 56 -ra)6hónap alatt.Válaszát nagyon várom és köszönöm.Erzsébet.


Kedves Erzsébet!
Sajnos komplex, szisztémás immunológiai betegségről, úgynevezett rendszerbetegségről van szó. Előre megmondani lehetetlen hogy még milyen szervek lesznek érintettek, ezt csak állandó ellenőrzés derítheti ki. Ha a vese funkció nem romlik, egyelőre a betegség stagnál. A kombinált terápia a betegség előrehaladását, rosszabbodását lassítja , ill. állítja le. Üdvözlettel: Viktor Erika

arany  2009. december 30. 22:29   #2406 

Tisztelt Doktor Nő!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a 27.6 (L) kortizolszint magas, vagy alacsony, mert nem mondták meg, csak felírták a Polcortolone tablettát. Másik kérdésem, hogy a 3.150 nmol/l tesztoszteronszint nagyon eltér a határtól? Ezek okozhatnak hajhullást, pattanásos bőrt? Nem keveri be a hormonokat ez a gyógyszer és nem ártalmas a gyomornak? Egyébként ezeket az értékeket okozhatja a stressz?
Köszönettel:
L.


Nem jelentős a tesztoszteron emelkedése. A stressznek nincs ilyen hatása. Ki kell vizsgálni mitől van / agyalapi mirigy és mellékvese vizsgálata. Üdvözlettel: Viktor Erika

teljes egészség  2009. december 30. 22:27   #2405 

Tisztelt Doktor Nő!

A 27.6 (L) kortizolszint alacsony, vagy magas, mert a vizsgálati eredényemből nem derül ki. A Polcortolone tabletta, amit kaptam rá, ezt leviszi, vagy felemeli? A 3.150 nmol/l tesztoszteron szint mennyire magas? Emiatt kellett megnézni a kortizol szintemet. Ez már okozhat hajhullást, bőrzsírosodást? Másik kérdésem az lenne, hogy ez e tabletta nem okozhat gyomorfekélyt, mert kb. egy hete szedem és eléggé fáj tőle a gyomrom. Mit szedjek ennek ellensúlyozására? Ezek a szintek egyébként emelkedhetnek a stressztől?
Válaszát köszönve kívánok egészségben gazdag, sikeres Új Évet!
Köszönettel:
L.


A cortisol alacsonyabb, a testosteron magasabb / aminél közismert mellékhatás a hajhullás pl./.
Orvosa helyesen adja a Polcortolone-t. A steroid emésztőszervi mellékhatásai miatt célszerű napi 2x40 mg Quamatelt szedni.
Üdvözlettel és kívánok Boldog, Sikeres Új Évet, jó egészséget! Viktor Erika

candida ?  2009. december 30. 22:15   #2404 

kedves dr-no! 39 eves no vagyok. kronikus anemiam van a szereum vas szokott alacsony lenni. kerdesem a vercukor szintemmel kapcsolatban van . sokszor erzem hogy faradt vagyok , szedulok, van hogy eros szivdobogasom szokot lenni .ilyenkor ha meg merem a cukor szintett altalaban 80-90 kozott van az ehgyomri szintnek felel meg. annak elenere hogy ellotte 2-3 oravl ettem szenhidratot.legutoljara egy nagytal pasztat ettem es 2 szelet francia kenyeret es utana 2oraval 80 mg/dl. es a fent leirt tuneteim voltak. rendszeresen van candida fertozesem azt hiszem most is, nogyogyaszati . kerdesem az mi okozhatja ezt ,lehet-e osszefugges a candidaval vagy az anemiaval ? van 10kg tulsujom annak ellenere hogy rendszeresen sportolok es probalok odafigyelni az etrendemre . kerem valaszojon .tisztelettel timea


A fáradtság, szédülés, szívdobogás a vérszegénység miatt van. Tisztázni kellene a vérszegénység okát.
A normális éhgyomri vércukor-érték 3,5-6 mmol/l között van, evés után két órával vissza kell térni erre a szintre, a köztes idő intervallumban 6-8 mmol/l közötti értékek a normálisak.
Nem tudom milyen mértékegységben írta a vércukor-értékeit, ezt így nem tudom értelmezni!
Üdvözlettel: Viktor Erika

valasz tudogyulladas? 2009. decem   2009. december 30. 22:05   #2403 

Koszonom szepen a valaszat!.
Udvozlettel:
Eszter.


Kedves Eszter!
Szívesen, nincs mit. Minden jót! Üdvözlettel: Viktor Erika

Köszönet  2009. december 30. 22:02   #2402 

Tisztelt Doktornő!
Minden jót kívánok Önnek a következő évben, csodálom kitartását és türelmét!
Tisztelettel: Imre


Kedves Imre!
Köszönöm és én is kívánok Önnek és családjának Boldog Új Esztendőt , sikereket, egészséget! Reméljük a türelmünk sem fogy el, mint ahogy az erőnk sem, mert szükségünk lesz rá! Üdvözlettel: Viktor Erika

Crohn  2009. december 30. 22:00   #2401 

Jó estét kívánok Doktor Nő!

Márciusban diagnosztizáltak Crohn-nal.Medrol kezelés alatt állok.Még egy hónapig kell szednem napi 4mg-ot.November 25.-étől szedem,64 mg-al kezdtem és 10 naponta kellett csökkentenem 4 mg-al.Milligest fogamzásgátlót szeretnék elkezdeni alkalmazni.
A kérdésem az lenne,hogy mennyire befolyásolja a Medrol a Milligest hatékonyságát?Ma jött meg a menstruációm és ezért lenne sürgős a válasz.

Üdvözlettel:
Nikolett


Kedves Nikolett!
Ilyen kis adagú Medrol mellett már megengedhető a szedése. Azonban arra vigyázzon hogy a szövetek vízkötése ilyenkor fokozódik és célszerű heti 1-2 alkalommal enyhe hatású vízhajtót szedni / pl. Amilorid 2x1/2 tbl. hetente,míg a Medrolt szedi, mert ez nem hajtja ki a káliumot/. Üdvözlettel és B.U.É.K.! Viktor Erika

előző oldal  119 120 121  122 123  következő oldal
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!