orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Viktor Erika

Dr. Viktor Erika válaszol

Dr. Viktor Erika

belgyógyász szakorvos

elhízás, zsíranyagcsere zavarai, arteriográf

előző oldal  128 129 130  131 132  következő oldal
Szem  2010. január 28. 23:25   #2600 

Kedves Doktor Nő!

Mi okozhatja azt, ha Nekem időnként a bal szemem bevérzik. Nincs magas vérnyomásom, csak egy negyed Bisoblockot szedek a siető szívemre. A szemészhez elszoktam menni. Ő ilyenkor felírja a TobraDex szemcseppet. Most nagyon hosszú idő óta nem volt ilyen problémám, és most ismét megismétlődött az egész. Lehet, hogy nem Önhöz kellett volna fordulnom, de hátha tudna erre valami jót mondani Nekem.
Csak maga a bevérzés, ami nyugtalanít, és ugye mindig ugyanaz a szem. Szükséges-e vajon bármilyen utána járás, vagy hagyjam az egészet.

Várom megnyugtató válaszát.


A szemfenéki erek gyengesége okozhat bevérzést. Szedjen rendszeresen Rutascorbin tablettát, mely a vérerek falát erősíti, vérzés esetén Dicynone tabletta használata javasolt. Üdvözlettel: Viktor Erika

Vese  2010. január 28. 23:23   #2599 

Kedves Dr Nő!
Most lett csináltatva egy vérvételi és egy 24 órás vizelet vizsgálat és azt hiszem rosszak az eredmények azt szeretném tudni,hogy mennyire károsodott a vesém. Azt leírom,hogy 1998 óta chronicus nephririszem van járok rendszeresen vesegondozóba. Óktóberben szűltem meg az első kisbabám de attól tartok így az eredményből ,hogy az utólsót is egyben.

Itt az eredmény Se gamma GT megh 36 vérsejtsűlyesdés 49 Se CRP mennyiségi megh 8,25 Se albumin megh 32,4
vizelet összfehérje ürítés 13257 mg/24ó mikroalbumin megh 300 mikroalbumin ürítés nem számítható protein+++ vörösvértest ++ amorf szemcsék kevés baktérium +++


protrobin idő 20,6 sec INR 1,56 klorid 109 kalcium 2,13 karmabid 3,6


Azt szeretném tudni mire számíthatok meddig bírja a vesém még fiatal vagyok 29 éves és szeretnék felkészülni arra,hogy mi vár rám. Nem szeretnék művese kezelésre járni:(


Köszönöm előre is válaszát. Tünde


Kedves Tünde!
A vizelete tényleg nem a legjobb eredményt adta, magas a fehérje ürítés, mely a betegsége aktivizálódására utal.
A vesefunkció viszont jó / bár csak a KN értéket ismerem/. ezárt megfelelő kezeléssel és fehérjeszegény diétával a vizelet eredmények is javíthatók!
Üdvözlettel: Viktor Erika

Józsi  2010. január 28. 23:19   #2598 

T. Cím!

Ismét bemásolom a régebbi levelemet, hogy ne keljen teljesen az első kezdettől leírnom az eseményeket.
Most már olyan problémám is lett, hogy a (valószínű) hogy a fájdalomcsillapítóktól teljesen elment az étvágyam (nem vagyok éhes, és nem is igen tudok enni) Jelenleg az 5 éves lányunokám már többet eszik mint Én
Gyógytornára jártam illetve maszírozáson is voltam, de akkor nem igen használt mikor nem adták a fájdalomcsillpítókat.

Először a röngen eredmények ismeretében kiírák az interf. kezeléseket, amitől semmit sem javult az állapotom.
Utánna jött a gyógytorna és a maszírozás. De az is csak akkor volt jó a bevettem a gyógyszert.
Voltam csonritkulás szűrésen is aminek teljesen jó lett az eredménye.

Most konkrétan leírom milyen gyógyszereket ill. inj. kaptam és szeretném tudni, hogy ezekután mi a véleménye hová forduljak, hogy ne csak romoljon hanem már javuljon is az állapotom.
Mert jelenleg nagyon aggaszt, hogy enni sem tudok és már legalább 15 kg fogytam és állandóan fáradt vagyok. Nagyon sokat kell pihennem mert hamar elfáradok, van olyan nap hogy szinte csak pár fala ennivalóért kelek ki az ágybóél és már fekszem is vissza.

November elejétől szedtem kb. december közepéig szedtem a Xilox gran. amit a reomatólógián írtak ki. Mikor ezt szedtem nem éreztem fájdalmat.
Volt olyan nap amikor a szintén reomatológián felírt Zaldair filmt. 37,5 mg/325 mg filmt. tramadol-hidroklorid/paracetamol felm. tablettát szedtem a fentivel ill. helyette.
Mikor elkezdett a gyomrom "rendetlenkedni" elmentem a háéziorvoshoz aki kiírta a Noacid 20 mg gyomornedv ellenálló tablettát, mert mondta hogy ezt már ki kellett vollna írni a fenti két gyógyszerrel együtt.

December végén mikor nem javult a helyzet a reomatológusnő írt fel 1 doboz (5 db) Voltaren inj. Ekkor jelentősen javult az állapotom enni is bírtam. Mikor elfogyott rá 4 napra ujból ott tartottam, mint előtte. Akkor a háéziorvos kíirt még 5 db-ot, de mondta hogy többet nem írhat fel mert ebből is kerül a gyomorba.

Pár nap után ismét a háziorvosnál kötöttem ki a gyomor és gerincfájdalmam miatt akkor írt fel 3 db Movalis+Algopirin inj. amit meg is kaptam. Ez nem szüntette meg teljesen a fájdalmaimat, de valamennyire csökkentette.
Most már nem kapok semmit és nagyon fáj a gyomrom, (enni alig birok) gyógyszereket nem is merek már bevenni, de azt sem tudom hogy mit merjek enni.

Kérem az előző levelem és a most leírtakról írja meg a váleményét, mit tegyek hová forduljak, mert nem szeretnék teljesen leépülni.
Én már időben elmentem orvoshoz, de a helyzetem sajnos nem javult hanem rengeteget romlott.

Már ott tartok ha most kellene mennem gyógytornára nem is tudnám végig csinálni.

Kérem sűrgösen válaszoljon.

Köszönöm széepn: Józsi




Korábban már tanácsért fordultam Önhöz a most bemásolt kérdésemmel.
Azóta ujra vissza kellett mennem a reumatológiára. Túlvagyok 10 "interferencia" kezelésen is. A helyzet azonban szinte semmit sem változott.
Vérvételre, hogy mi okozza az emelkedett "gyulladásra utaló" értékeket nem küldtek el, pedig kértem.
Most az orvos felírt 5 amp Voltaren inj. amit 5 nap egymás után kell hogy megkapjak.
Ma kaptam meg a 2. adagot. Legközelebb kontrollra december 15-én kell visszamennem.
Nekem csak az a problémám ha nem kapom az inj. vagy nem veszem be a gyógyszereket akkor nagyon fáj a gferincem ill. nehezemre esik hosszabb ideig ülni ill. állni.
Kérdésem lenne hogy mennyire befolyásolja az 5 napig kapott Voltaren a betegséget ill. mi lenne a teendő ha lejár az 5. nap.
Köszönöm válaszát!!


/A következő sorokat bemásoltam, amit már egyszer elküldtem, hogy - hogy is kezdődött a problémám./
62 éves férfi vagyok. Kb fél éve fájt a (gerincem) hátam. Voltam kivizsgáláson és most legutoljára elküldtek a reumatológiára. Onnan elküldtek röngenre ahol a következőket állapíttta meg az orvos.
reumatológia:
Elsimult lumb lordosis. Fokozott háti kyphosis. Lumb gerinc ütögetésre érz. mozgásai felére beszükültek. Paravert izomspamsus. Nyújtási tünet neg. csípőmozg. szabadok. alsó végtagi reflexek kiválthatók.
Diagnózis: M5130 M4790 M7910

Javaslat: Rtg. 2x1 tasak xilox, 2x1 tabl zaldiar szedése.

Röngen lelet:
Iránydiagnózis: M5130 Egyéb meghatározott intervertebrális dis


Radiológiai szakorvosi lelet:
lumbalis+háti gerinc kétirányú

a KYPHOSIS, A lordosis fokozott. A rések nem szűkek. A csig. peremein a háti szakaszon elsősorban lateralisan csőr-, kapocsképződések láthatók, ventralisan szalagmeszesedés van. Lumbalisan a ventralis peremeken láthatók vaskos csőrképződések. A csig. mésztartalma diffúzan csökkent.

Kérdésem az lenne, hogy mit jelentenek a fennt leírt diagnózisok, illetve a továbbiakban mi lenne a teendő.

Közben a vizsgálatok (gastroentológia, belgy. kardiológia) nem találtak semmi különöset, de a gerincem továbbra is nagyon fáj. Viszont folyamatosan nézték a vérképet ahol a Süllyedés és a C reaktív prot folyamatosan nőt.
2009.09.08 2009.10.21. 2009.11.03.
Süllyedés 11 35
C-reaktív prot 23,6 57,3 66,2

Szeretném kérdeznmi, hogy ezek az véreredmények (melyek folyamatosan nőnek) lehetnek-e összefüggésben a röngenen illetve a reumatológián megállapítottakkal.

Kérném hogy a fent leírtakkal kapcsolatban megyarázza el nekem hogy mi a teendő. Illetve mi okozhatja a fájdalmat.
Most a fent leírt gyógyszerek hatására megszünt a fájdalom, de amikor egy adagot elfelejtettem bevenni, akkor mindjár ujra előjött.

Most két hetet várnom kell, hogy a fenti eredménnyel ujra visszatudjak menni a reumatológiára ezért is szeretném tudni hogy mi lenne a teendő.

Előre is köszönöm választ: Józsi





Kedves Józsi!
Mindenképpen gyulladásos mozgásszervi betegségre gondolnék, ezért szerológiai vizsgálatot és góckutatást javaslok. Nagyon súlyos kopásos, degeneratív gerinc elváltozásai vannak, melyre fájdalomcsillapításként a Fastum tapaszt lehet megpróbálni.
Férfiaknál csontfájdalmak esetén a PSA szint mérése is célszerű lenne.
Üdvözlettel: Viktor Erika

Mitől van tályogom?  2010. január 28. 23:10   #2597 

Tisztelt Doktornő!

Segítséget szeretnék kérni. 20 éves lány vagyok, és körülbelül 3-4 éve, úgy néhány havonta vannak ilyen gennyes duzzanataim. Olyan mint egy nagy pattanás, és rettenetesen fáj, amíg ki nem fakad. Viszont csak a lágyékomon vannak. A régi gyerekorvosom szerint tályogok, de azt mondta, hogy nem tudni mitől van, csak fertőtlenítsem és kész.
Szeretném a segítségét kérni, hátha meg tudja mondani, hogy mitől lehet.
Előre is köszönöm!


Szőrtüsző gyulladásból alakulhat ki. Ki kell tenyészteni a kórokozót hogy ismételt tályog ne jelentkezzen! Ha ismét jelentkezne, forduljon orvoshoz mintavétel miatt!
Üdvözlettel: Viktor Erika

nyelőcső  2010. január 28. 23:08   #2596 

Tisztelt dr nő ! nyelőcső (probléma )miatt gyuulladása laborba küldtek labor erdeményeim közül csak a transferrin és Fe magas értéket mutatott ill as süllyedés 6 mm/ Ó volt ammi gyulladásoknál illetőleg daganatnál megemelkedik február 2 án azért nyelési röntgenre is elküldtek szeretném megkérdezni hogy e 2 érték emelkedése mitt Fe:27.5umol/L
transferrin 334.0mg/dl gondolhatok e esetleg hogy a nyelőcsővőn tumor is van ? Nagyon szépen köszönöm válaszát előre is egy: aggodó


Ezek a labor eredmények nem bizonyítják a nyelőcső, vagy bármely más daganat jelenlétét!
Nyelőcső daganat a panaszok alapján gyanítható elsősorban, de a süllyedés értéke szinte kizárja ezt!
Üdvözlettel: Viktor Erika

MI A BAJOM  2010. január 28. 23:05   #2595 

Tisztelt Doktornő! Hónapok óta szenvedek hogy reggel megiszom a kávét és utána elmegyek wc-re utána pedig többször kényszerit felpuffad a hasam vagy csak pisilnem kell de iszonyat már kipróbáltam azt is hogy nem iszom kávét egy darabig jó is volt de utána megint ugyanaz dohányzom is .Most viszont két éjszaka nem tudok aludni mert ha levekszem kb 10 percenként kell pisilnem és csak picit tudok nem csip a vizeletem ha viszont nem megyek el a wc-re megfájdul a hasam és ez csak akkor van ha lefekszem .Kérném a tanácsát segitségét .Tisztelettel Tátrainé


Kedves Tátrainé!
A kávéban vízhajtó hatású anyagok is vannak. Célszerű egy ideig elhagynia.
Panaszai miatt alapos belgyógyászati és kardiológiai kivizsgálást javasolok.
Üdvözlettel: Viktor Erika

28 éves nö  2010. január 26. 22:54   #2594 

Kedves doktor nö!

Az lenne a problémám,hogy tavaly januárba 2 napi hasmenésem volt,de elég durván",és hánytamis.Két napalatt mult el,de görcsölt is a hasam,csak félig ülö helyzetbe tudtam aludni.Most idén januárban/3 nappal ezelött/ szintén elöjött,csak hányni nem hánytam..Azért gondolom,hogy ez nemvírus,mert a családba senki nemkapta el tölem ..Ön szerint ezmilehet?Valaki azt mondta,hogy epekö..ez lehetséges?Köszönöm


Azért még lehet Calici vírus is, hasonló tünetekkel jár és nyom nélkül gyógyul.
Az epekő ultrahangos vizsgálattal kimutatható, de arra nem jellemző hogy évente csak egy alkalommal jelentkezik. Üdvözlettel: Viktor Erika

IBS  2010. január 26. 21:45   #2593 

Kedves Doktornö!

IBS betegségem van, (puffadásos szorulásos). Most a Dicetel tablettát szedem 1 hete, és még nem érzek javulást. Biztos türelmetlen vagyok, de már idegileg kikészülök miatta. Van olyan napom, hogy lapos a hasam, és nem érzem azt, hogy kemények és feszessek a beleim. De ha el akarok menni vásárolni magamnak pl nadrágot, akkor biztos, hogy a a hasam olyan mint a hordó, kemény és feszes, és fesziti a beleimet valami. Kivizsgálásom megtörtént, a vastagbél felszálló ága hosszabb, és kanyargós, amikor feszesek, és gázossak, akkor ott szoktam maszirozni, és egy kicsit jobb. Néha már beveszek egy pár szem Nervenpflege gyógynövényes nyugtatót, és akkor mintha jobb lenne. Szeretném a tanácsát kérni. 12 évvel ezelőtt már volt a vegetativ idegrendszeremmel baj, akkor a Medazepam Q tabletta segitett.
Lenne még egy kérdésem: a fiam 20 éves, 186 magas, és 55 kg. Nagyon vékony. Eszik rendesen, de egy kicsit nem ártana ha hízna.
Elöre is köszönöm a válaszát, és köszönöm, hogy leirhattam a problémám. Sajnos a mai rohanó világban nincs arra mód, hogy a házi orvosomnak mondjam el mindezt.
Munkájához további sok sikert, és kitartást.
Vica


Kedves Vica!
Próbálja meg az Iberogast használatát, patikában kapható gyógynövény készítmény, ezekre a panaszokra fejlesztették ki. Nyugtató hatású gyógynövényt / orbáncfüvet/ is tartalmaz, de ha nem elég, szedhet mellé Medazepamot is, de ha lehet javasolni, ezt csak stresszes napokon vegye be.
A fiának sportolni kellene / ekkor szoktak a fiúk kondizni járni/, mellette sok fehérjét fogyasztani / patikában kaphatók erősítő, fehérjedús tápszerek, pl. NutriDrink, melyből napi 2 dobozzal fogyasszon az étkezés mellett/.
Üdvözlettel: Viktor Erika

candida  2010. január 26. 21:39   #2592 

Kedves Doktor Nő!

A véleményét szeretném kérni a következőről: már huzamosabb ideje (1-2éve) candidám van ami csak most került kezelésre. Már ott tartottam hogy erős hajhullásom, nyelvgombám, körömgombám, hasmenésem, nemi problémáim és izületi fájdalmaim voltak. Most béres cseppet szedek, c vitamint, orungal kapszulát (3 hónapig kell szednem). Azt szeretném tudni hogy a bélflórámat hogy hozhatnám helyre, vagy az idővel helyre jön? Kell rá szednem valamit? Ön szerint a Normaflor hatásos ilyen esetben? Vagy tud más hatásosabb készítményt ajánlani?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel: Regina


Kedves Regina!
Normaflore vagy Protexin használatát javaslom az Orungal mellett.
Üdvözlettel: Viktor Erika

mi lehet  2010. január 26. 18:14   #2591 

Tisztelt Doktorno!

Ma délelott fura érzésem volt a mellkasomban. Olyan volt, mintha ossze-vissza verne a szívem , még a lélegzetem is szinte elakadt, a a torkomban rekedt.Annyira bepánikoltam, hogy még mindig érzem a trokomban a feszultséget, alig bírok nyelni. A vérnyomásom most, délután ot elott 118/74 pulzus 78.
Mi lehet ennek az oka, Hétvégén indulok a családdal Indiába 3 hétre, ezért félek, nehogy valami gond legyen. Már évek óta spórolunk erre az útra.Mit tanácsol, mit szedjek? Mit tegyek? Igaz, reggeltol izgultam valami miatt ?
Válaszát várva maradok udvozlettel : Csilla


Kedves Csilla!
Extrasystolék lehettek, mely stressz hatására is kialakulhat. Kezdjen el 3x1 Panangint szedni és 2x1 Magne B6-ot is, vigye magával az útra is!
Ha ismét jelentkezne, vegyen nagy levegőt és tartsa vissza, mint a csuklásnál, erre rendszerint megszűnik! Üdvözlettel: Viktor Erika

myoma  2010. január 26. 18:10   #2590 

T. Dr Nő! Köszönöm válaszát! Maradok Tisztelettel Móni


Nagyon szívesen! Üdvözlettel: Viktor Erika

baba  2010. január 26. 18:10   #2589 

Tisztelt Doktornő!
Crohn beteg vagyok,és entocortot kell szednem egy hete. kérdésem, most jobban vagyok, tőle, de hogyan tudnám megelőzni a hozzászokást? mikor lehet leépíteni, kisbabát szeretnénk, a pentasa és az entocort kizárják vajon ezt? válaszát előre is köszönöm. az entocortot muszály volt elkezdeni, mert nagyon beteg lettem, habár a labor értékeimnél csak a gpt volt magasabb, a crp is teljesen normál tartományon belüli volt. válaszát előre is köszönöm!


A Pentasát nyugodtan szedheti terhességben is, az Enterocort viszont nem ajánlott, ezt a tervezett teherbe esés előtt le kell építeni! Üdvözlettel: Viktor erika

felek 43  2010. január 26. 18:05   #2588 

tisztelt dr nö valtakozo kozerzet szedules fejfajas hatfajas tompa szuras a melkasban pici zsibbadas avegtagokban a verkepem 6 napja jo volt cukrom jo volt koleszterin picit tobb 43 eves 7o kg os ferfi vagyok tud e tanacsot adni elore is koszonom


Igen, nézesse meg a nyaki és háti gerincét, vizsgálja meg reumatológus, mert ezek mozgásszervi panaszok! Üdvözlettel: Viktor Erika

ascaris pete kiirtása  2010. január 25. 22:12   #2587 

Tisztelt Doktornő!

Székletemben ascaris petét találtak. Az orvosom 1X150 mg. Decaris tablettát, valamint 3X2 Vermox tablettát írt fel. Megfelelő az adagolás?

Köszönettel: Ildikó


Kedves Ildikó!
Az adagolás megfelelő. Arra vigyázzon hogy a környezete, az Önnel együtt élők is szedjék, mert különben visszafertőzik egymást ! A kezelést 4 hét múlva ha szükséges, meg lehet ismételni.
Üdvözlettel: Viktor Erika

myoma  2010. január 25. 21:57   #2586 

T. Dr Nő! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy voltam nőgyógyásznál és megállapította, hogy myomám van! TVS: az uterus átm: 59X69 mm. Nyh: 3 mm. az uterus hátsó falában egy 21X32 mm.-es intramuralis myoma göb látható. Mko. norm. ovariumok, ép keringési viszonyok. elküldött laborba vért vettek vizeletet adtam az majd holnap lesz kész. kaptam gyógyszert Rantudil Forte kapszulát 2X1-et szedek belőle jövő hét csütörtökön kell vissza mennem ellenőrzésre. az a kérésem hogy van egy 2 éves kisfiam de szeretnénk egy másik kisbabát is de egy éve már hogy nem védekezünk és nem maradok úgy. igaz a kisfiam is úgy lett hogy fitoterapeutához jártam méregtelenítettem fogyókuráztam gyógynövényeket vitaminokat étrendkiegészítőket szedtem 4 hónap alatt sikerem lett. előtte 8 hónapig jártam Budapestre korházba egy csomó pénzbe került de nem volt eredmény Clostilbegyt szedtem meg inekciókat kaptam Fostimon HP-t. várom válaszát minél hamarabb mert félek nehogy valami komoly bajom legyen! maradok tisztelettel Móni


Kedves Móni!
A nőgyógyász dönti el, hogy kell-e műteni? Ha mindenképpen műtét jön csak szóba, akkor ma már a méh megtartásával talán a daganatot / ami jóindulatú/ ki tudják fejteni és nőhet a teherbe esés esélye.
Gondolom jó kezekben van, amit leírt, mondja el őszintén nőgyógyászának is!
Üdvözlettel: Viktor Erika

köröm  2010. január 25. 21:52   #2585 

Tisztelt Doktornő!

Furcsa dolgot vettem észre a lábkörmömön. Igazából nem is tudom, hogy milyen orvoshoz tartozik, vagy hogy van-e egyáltalán jelentősége, hisz nem fáj, csak furcsa, és rákérdeznék, hogy mi lehet az oka, nem-e esetleg vitaminhiány. Mindkét lábamon a nagyujj körmén van egy félhold alakú terület (a körömszélektől befelé), ami fénylik (nem fehér csak fényes, mintha ki lenne polírozva), és rendkívül lágy, könnyen benyomható, a köröm többi része viszont normális és a többi ujjakon lévő, s a kézkörmeim is. Csak azért tűnt fel, mert mostanában minden zoknim kilyukad rajtam a nagylábujjaknál, van ami már első felhúzásra, pedig le vannak vágva a körmeim. Ez is elég furcsa...
Hát kíváncsian várom, van-e valami ötlete a doktornőnek. Köszönettel és üdvözlettel.

Móni


Kedves Móni!
Nem akarok tippelni látatlanban, mert lehet hiánybetegség de gomba is. Mutassa meg bőrgyógyásznak,ez az Ő szakterülete! Üdvözlettel: Viktor Erika

zh  2010. január 25. 21:51   #2584 

kedves dr
én irtam már Önnek. megvan az arc koponya Ct és negativ lett.én irtam h nagyon fájt a fejem és arra tippeltekk h nem e iköböl stb gyulladás.
viszont most rá pár napja nagyon náthás lettem.ha pl fujom az orrom,vagy lehajolok érzem a homlokom...rem nem gyulladás.most voltam Ctn de sajnos utána fáztam meg...még egyre biztos nem mennék el, ez rengeteg rtg !
ön szerint mit tegyek h megelözzem? h homlok ü legyen? az hogy most ott érzem ha fujom az orrom az már az lehet ?
vagy csak a nátha ?
infralámpa stb?
Köszönöm


Igen, infralámpa, orrcsepp, Calcium-Sandoz pezsgőtabletta este és ebben a hidegben jól felöltözni!
Üdvözlettel: Viktor Erika

hízni szeretnék  2010. január 25. 21:49   #2583 

Kétgyerekes anya vagyok. A túlfeszített tempó miatt nincs időm és étvágyam se enni. Viszont szeretnék pár kilót visszahízni. Milyen étvágygerjesztő gyógyszert tudna ajánlani amivel könnyebben menne a hízás? Köszönöm válaszát!


A Peritol van forgalomban, de a gyógyszer mellett időt kell szakítania a rendszeres evésre, mely kalóriadús legyen, ilyenkor megengedett a több szénhidrát is! Üdvözlettel: Viktor Erika

tisztelt dr nő!  2010. január 24. 00:52   #2582 

Azt szeretném megkérdezni hogy a hátam a jobb lapockám alatt állandó szúró fájdalmat érzek nyelés után vettem észre kb 2 hete most állandóan érzem a szúrást nyeléssel nincs összefüggésbe már ill folyamatos gombóc érzet van a torkomba milyen orvoshoz forduljak ? ill milyen vizsgálatot javasol összefüggésbe lehet a két dolog köszönöm előre is válaszát


Talán reflux okozza, keressen fel gastroenterológust! Üdvözlettel: Viktor Erika

autoimmun betegség  2010. január 24. 00:51   #2581 

1996.-ban systemás sclerosist diagnosztizáltak nálam amivel azóta is rendszeresen járok Pécsre az immunológiára kezelésre. 2006.-ban egészséges kisfiam született. Azóta viszont sűrűsődtek problémáim ami miatt CT, MR és röntgen vizsgálatok váltak szükségessé. Most már komolyan aggódom miattuk, mert nem tudom mi az elfogadható mennyiség. 2006. novemberében agyi MR-t végeztek látászavar miatt, majd 2008.-ban vesekő miatt röntgenek és hasi CT következett. Utána mégegy agyi MR tejcsorgás miatt és ugyanezért mammográfia is. Közben volt mellkas és nyaki röntgenem és most utoljára két fogászati.
Nem káros ilyen rövis időb belül ennyi sugárzás és ha igen mire számíthatok?
Előre is köszönöm válaszát.
Klári


Kedves Klári!
A fogászati röntgen nem jár számottevő sugárterheléssel, az MR pedig nem okoz sugárterhelést, mert más technikai elven működik.
A maradék röntgen terhelés pedig már az elviselhető határon belül van, tehát nem káros!
Üdvözlettel: Viktor Erika


előző oldal  128 129 130  131 132  következő oldal
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!