orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Viktor Erika

Dr. Viktor Erika válaszol

Dr. Viktor Erika

belgyógyász szakorvos

elhízás, zsíranyagcsere zavarai, arteriográf

előző oldal  132 133 134  135 136  következő oldal
hasmenés-antibiotikum  2010. február 4. 16:42   #2680 

Kedves Doktornő!

Antibiotikumot szedtem (Curam 1000mg),kedd reggel vettem be a utolsó adagot. Aznaptól hasmenésem van, napi 2-3x, ez lehetséges az antibiotikumtól?Ha igen kb mikorra ürül ki a gyógyszer a szervezetből?

Válaszát előre köszönöm,

Anita


Igen, lehet a gyógyszertől. 1-2 nap kell a kiürüléshez. Üdvözlettel: Viktor Erika

colitis  2010. február 3. 22:55   #2679 

Kedves Doktornő!

Colitis Ulcerosa betegségem van, pillanatnyilag remisszióban. Napi 2*2 Salazophyrint szedek. Most enyhén meg vagyok fázva, nátha, torokfájás. Milyen gyógyszer szedhetek, ami nem okoz gondot a colitisemre? Régebben neo citran és aspirin C segített, de azt olvasom, hogy ezek nem ajánlottak vérzéses bélbetegségeknél.
Köszönettel:
Attila


Kedves Attila!
Coldrex tabletta, 1000 mg-os C-vitamin, orrcsepp és sok tea! Jobbulást! Üdv.: Viktor Erika

Reflux?  2010. február 3. 22:34   #2678 

Tisztelt Doktornő!

Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy tavaly januárban megvoltam fázva. Elkezdett a torkomból jönni a váladék. Ez kb. 3 hónap múlva abba maradt. Majd júliusban (semmi megfázás) újból elkezdett jönni a nyák, és ez a mai napig tart. Reggelente zöldes, néha a torkomból kell kihúzni, majd napközben átlátszó, apró kis buborékokkal. Van, hogy ebbe az átlátszó, kissé nyúlós közegben, egy szürkésebb, sűrűbb, gubó szerű valami található. Köhögnöm nem kell, csak amikor érzem a nyákot a torkomban, én saját akaratomból köhögöm fel. Néha makacsul leragad, és olyankor csak sok és csúnya (hányás szerű) köhögéssel jön csak fel. Nem dohányzom, nem iszom. Szedtem a zöldes váladék miatt Amoxiciclynt. De nem segített. Voltam fül-orr-gégészeten is, ahol azt mondták, hogy ezen a szakterületen nincsen teendő, ez valószínűleg reflux. Gyomorpanaszaim nincsenek. Nyelési panaszaim nincsenek, nyelőcső tájéka sem fáj. Sav havonta, kéthavonta talán egyszer jön elő, csípős, zsíros étel fogyasztása után. Bizonyos ételek (pl. eper üdítőital) elszínezik a nyákot. Ez lehet reflux? Vagy merre menjek kivizsgáltatni magamat?


Tüdőgyógyásszal konzultáljon és nem ártana egy röntgen az arcüregről! Üdvözlettel: Viktor Erika

Maria  2010. február 3. 22:31   #2677 

Tisztelt Doktorno!

Par hete mar kertem tanacsot ontol, epefereg kezelesel kapcsolatban,azota beszedtem a

gyogyszereket mar egy hete es most nem tudom meg kell ismeteljem e a kezelest. Ma ujra

elojottek a regi tuneteim, viszketett a kezem megduzadt aztan egy ido utan eltunik,azutan a

szajamszele kezdett duzadni azt hittem herpesz lessz, de csak kivorosodott es par ora

mulva eltunt nem latszik semi. Azt szeretnem kerdezni on szerint meg az epefereg okoza ,

vagy vallami mas betegseg tunete? On mit javasol csinaltasak valamien mas vizsgalatot?

Koszonettel: Marika.


Kedves Marika!
Allergiás tünetek lehetnek, keressen fel allergológust, addig ne ismételje a kezelést! Üdvözlettel: Viktor Erika

hasnyálmirigy  2010. február 3. 22:29   #2676 

Kedves Doktornő!

Megint zavarom, ne haragudjon, a tanácsát szeretném kérni! Anyunak, ahogyan már többször is írtam márciusban volt a második hasnyálmirigy gyulladása (2 hónap szonda, visszamaradt két ciszta). Júliusban kivették az epehólyagját, bízunk bent, hogy az volt a ludas. Jelenleg jól van, CT kontroll majd májusban.
A kérdésem az lenne, hogy az étrendje meddig legyen ilyen szigorú? Nemrég volt a házi orvosunknál, véreredményt vitt, ami tökéletes lett. És eléggé megijesztette, hogy ezt se egyen (pl. káposztasaláta), meg még azzal (pl. koleszteringyógyszer) is vigyázzon, nehogy újra begyulladjon. Ettől ennyire kell tartani, még majdnem egy évvel a gyulladás után is?Tudom, hogy ez a legkevesebb, de azelőtt sokszor elmentünk étterembe, ilyet most már nem is szabad? Fogyaszthat-e újra például dödöllét, lecsót, szalámit, hurkát, rántott húst, pörköltet, krémes süteményt, szemes gyümölcsöket? Az alkoholtilalom nem számít.
Mi a tapasztalata Doktornő a kiújulást illetően? Tényleg minden falat ennyire számít? Most nagyon betart mindent anyu, csak egy év után kezd belefáradni.
Válaszát és türelmét nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:

Éva


Kedves Éva!
Feltehetően az epekövesség miatt alakult ki a hasnyálmirigy gyulladása. Mivel ez az akadály megszűnt , panaszmentes és a laborok is rendben vannak, nem kell annyira szigorú diéta, de a zsírostól, nagyon fűszerestől, valamint a nyers zöldségektől óvakodjon, ezekből mértékkel és kevesebbet fogyasszon !
Üdvözlettel: Viktor Erika

Hőmérséklet ingadozás  2010. február 3. 22:25   #2675 

Tisztelt Doktornő,

Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy valamikor november környékén betegnek éreztem magam, lázat mértem de csak 37,2 volt, úgyhogy nem is nagyon foglalkoztam vele.Majd decemberben torokfájásom volt, ami 3 féle antibiotikumos kezelés után szűnt meg, 3 napig lázas voltam 38,5-39 körül, majd ezután a láz megszűnt, de a a 37,2 körüli hőemelkedés megmaradt. Azóta reggel 6 óra fele mikor megmérem akkor 36, 2 körül van, majd de folyamán felmegy 37,2 -re majd estefele folyamatosan csökken és este 10 óra körül, már megint 36,1-2 körül van.Egyébként és lázasabbnak érzem magam ennél, de akárhányszor megmérem napközben 37,2-3 nincsen több.
A háziorvosom azt mondta, nem tudja mitől lehet, december végén voltam mellkasröntgenen is, ami negatív lett, fül orr gégész is látott december végén aki azt mondta egy kicsit meg vagyok fázva, de nem lát semmi komolyat. A doktornő szerint normális ez a hőmérséklet ingadozás, vagy lehet, hogy valami komolyabb problémám van? Utoljára vérkép novemberben volt csinálva, de ott sem volt semmi komolyabb eltérés. Egy kicsit úgy érzem magam mint aki megvan fázva, de ezenkívül nincsen panaszom.Gyógyszert rendszeresen Nolpazat és Motiliumot szedek. Válaszát előre is köszönöm.
Egy aggódó 30 éves férfi.


Talán az arcüregben még megbújik a baktérium és az okozza, készíttessen egy orr-melléküreg felvételt! Üdvözlettel: Viktor Erika

fontos lenne  2010. február 3. 22:22   #2674 

kedves dr nö legyen szives segiteni nekem labor eredményeme lennék kiváncsi hogy mit mond önek ezek . le irom ami rosz KÉREM SEGITSEN MERT NAGYON AGODOM MERT MINDENKI AZT MONDJA EZ NEM JO ÉS A MÁJAMAL VAN VALAMI ÉN MEG UGY TUDOM HOGY A MÉJ AZ CSAK AKKOR ROSZ HA VALAKI ISZIK ÉN MEG NEM ISZOM EGYÁLTALÁN 27 ÉVES VAGYOK VAN EGY KISLÁNYOM ÉS AGGODOM NAGYON HOGY NINCS E BAJOM

2010 01 25 MINTAVÉTEL

fehérvérsejt 4
lámhámsejt 9
vörösvértest7
baktérium 954
got(asat) 34
Gpt(asat)45
alkalikus foszfatáz 270


2010 01 29 MINTAVÉTEL

fehérvérsejt 5

lámhámsejt zsufolva
vörösvértest 3
baktérium 4487

GOT (asat) 29
GPT (asat) 37
alkalikus foszfatáz 274



Szerintem normálisak az értékei, bár a referencia tartomány minden laborban más, ha leírná, pontosítani tudnám. Üdvözlettel: Viktor Erika

inzulin rezisztencia  2010. február 3. 22:20   #2673 

Tisztelt Doktornő!

Vércukor és inzulin terheléses vizsgálaton voltam,meddőség miatt,5 éve várunk már a babára,
most derült ki,hogy valószínüleg pco vagy (és) IR lehet a háttérben.
A vizsgálat eredményei: Cukor 0 perc 3.85
60 perc 6.80
120 perc 7,84 mmol/l
Inzulin: 0 perc: 1.72
60 perc:65.43
120 perc:30.52 mIU/l
Ezek az eredmények utalhatnak e az inzulin rezisztenciára,ha igen, javasolt e a diétán és a mozgáson kívül gyógyszer szedése?Az,hogy a 0 perces inzulin és cukor érték is a referencia tartomány alatt van,jelenthet valamit?
Illetve Ön szerint a 1,8 miU/l TSH érték megfelelő?

Köszönöm előre is megtisztelő válaszát.
Üdvözlettel.Gereiné Réka


Kedves Réka!
Igen, utalhat inzulin rezisztenciára.
A diéta mellett gyógyszer / Merckformin, Metformin/ szedése lenne szükséges.
A TSH értéke normális.
Üdvözlettel és járjanak sikerrel! Viktor Erika

Félek  2010. február 3. 22:14   #2672 

Tisztelt Doktornő!

Még egy utolsó kérdésem lenne a lépcystával kapcsolatban. Én nagyon szeretném megmenteni a lépemet, mert úgy gondolom, ha az emberből kivesznek valamit, aminek ott a helye, akkor az emberben már valami végérvényesen megváltozik. Ezt úgy értem, hogy minden fertőzés amit elkapok, veszélyes lesz, és akár egy egyszerű influenzába is belehalhatok? Itthon vagyok gyesen a kislányommal, és szeretném őt felnevelni, de félek, ha kiveszik a lépemet erre már nem sokáig lesz lehetőségem.
A kérdésem az lenne: Elképzelhető, hogy a cysta egész életemben nem fog problémát okozni, vagy egy ilyen nagy cysta (5cm) biztos, hogy előbb-utóbb bevérzik, vagy léprepedést okoz?

Előre is köszönöm a segítségét


Ha az ellenőrzések során nem nő, vagy összeesik, tehát kisebbedik, akkor nemigen fogják javasolni a műtétet, ez csak a végső megoldás lehet!Üdvözlettel: Viktor Erika

edikata  2010. február 3. 22:12   #2671 

Tisztelt Doktor Nő!
Én érdeklődtem a nardi teszt felöl.A vastagbél tükrözésem szövettana negatív lett,hál istennek.Voltam keményítő ill. cukorterhelésen,melyek a következők:szérum glükoz 5,7. 30perces:7,4, 60perces 7,3, 90perces 6,4.
a cukor terhelés: éhgyomri 5,870, 30perces:10,480, 60 perces:10,080, 90perces5.960. 120perces:3.630.
Mindezt azért csiinálták,mert a lipáz szintem 315000volt.Azt mondta az orvos,hogy ezen leletek tudatában a hasnyálmirigyemnek nincs már baja.3hete csak fehérjét eszem,mert a szénhidráttól ill. a keményítőtöl felpuffadok.Szeretném a véleményét kérni.Ön szerint javasolt lenne ez a nardi teszt?vagy mi lehet a baj?
Köszönöm szépen.
kata


Kedves Kata!
Szerintem nincs értelme a tesztet elvégezni. Csináltasson egy kontroll se-amiláz, lipáz és egy vizelet amiláz vizsgálatot és ez után érdemes bármely más vizsgálatot elvégezni! Üdvözlettel: Viktor Erika

kereső  2010. február 3. 22:09   #2670 

Tisztelt Doktornő!
2007-ben állapítottak meg nálam extrasystolékat, napi 3-400, tüzetesen kivizsgáltak, de szervi rendellenességet nem találtak. A tünetek mégis kellemetlenek, ezért egyéb kiváltó okokat keresnek/keresek.
Koleszterinszintem táplálkozási szokásaim megváltoztatása ellenére is magas, és pajzsmirigy-túlműködésem van, amit most vizsgálnak.

A legkellemetlenebb azonban (és én valahogy itt érzem a probléma gyökerét) a gyomrom. Régóta sok a savam, és decemberi tükrözés a gyomor gyulladásos állapotát mutatta ki.
Rengeteg a savam, és az extrákat főként olyankor érzem, amikor ez a túltengés van, meg étkezés után, puffadással is jár. Ilyenkor a legkellemetlenebb, de már megtanultam nem megijedni ezektől a tünetektől. Sajnos néha, ha eszem, sokáig mintha le sem mennének a falatok rendesen a gyomromba, néha fel-felkúsznak a nyelőcsövemen is. Este mindig rosszabb, mint reggel, délelőtt.
Controlocot szedek, meg időnként Rennie-t, de nem érzem, hogy javulna.

Lehet összefüggés a két probléma között? Mit lehet kezdeni ezzel az állandó felböfögéssel? Nem zár rendesen a gyomorszáj? Milyen vizsgálatra kellene elmennem ez ügyben?
Az extrákat nagyon szeretném elmulasztani valahogy (Nebiletet szedem egy éve), mert néha nagyon rossz hangulatban vagyok miattuk - rossz érezni, hogy valami ritmuszavar van.

Válaszát előre is köszönöm!


Elvileg nem lehetne összefüggés a reflux és az extrasystolék között, de meglepő módon sokan panaszkodnak ilyesféle problémára.
Talán reflexes úton alakulhat ki ilyenkor exrasystolia. Persze meg kell várni a pajzsmirigy kivizsgálás eredményét is, mert túlműködés eleve okozhat extrákat.
A nem záródó gyomorszáj igazolására "manometriás " vizsgálatot szoktak végezni, mely egy műszeres vizsgálat, gastroenterológiai centrumokban végzik.
Ha még nem szedett Concort, talán érdemes lenne a Nebilet helyett kipróbálni / Panangin vagy Magne B6 mellett/ !
Üdvözlettel: Viktor Erika


Tamás  2010. február 3. 22:01   #2669 

Tisztelt Doktor Nő !

Segítségét szeretném kérni.
Nagypapámnak sajnos áttétes vastagbélrákot állapítottak meg.
A vérvételből kiderűlt , hogy a májánál nem jók a labor eredmények. A napokban mütötték meg a vastagbél daganat miatt, az nagyon jól sikerűlt de sajnos az egész májára átterjedt a daganat és azt mondta az orvos , hogy igen előre haladott, ők már nem tudnak rajta sajnos segíteni már nem tudják műteni fordúljunk onkológushoz.Szeretném a Doktor Nőtől kérdezni , hogy ilyen esetben lehet e még reménykedni , vagy még mennyi ideje lehet hátra.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tamás


Kedves Tamás!
Nem tudom megmondani hogy mennyi van még hátra, de ha az onkológiai kezelés sikeres és a nagyapája jól tolerálja, akkor összehúzódhatnak a tumoros gócok és akár éveket is élhet.
Kezelés nélkül csak hónapok lehetnek.
Üdvözlettel és Jobbulást! Viktor Erika

Hatalmas has  2010. február 3. 20:20   #2668 

Tisztelt Doktornő!

32 éves nő vagyok, két gyermek édesanyja. 167 cm magasságomhoz 67 kiló társul, ez nem is annyira szőrnyű, átlagosnak mondható a testalkatom egy kivétellel. A hasam mint egy 6 hónapos kismamáé.Illetve nem is hasam, hanem a gyomrom, vagy mindkettő, a mellem alól egészen lentig. Már szégyellek levetkőzni mert megszólítanak az utcán hogy mikor jön a baba!
Fogyókúrázom, tornázom, hasizom gyakorlatokat végzek, de 60 kilósan is a hasam hatalmas. Megfigyeltem hogy a köldököm alatti réteg az biztos hogy zsír, mert puha lötyögős, de a köldök feletti részen sokszor ijesztően kemény. Ma rátaláltam a colonix nevű szerre, és elgondolkoztam hogy lehet-e attól ilyen hatalmas a hasam hogy a vastagbelem megtelt mindenféle lerakódással?? Ha igen, megér Ön szerint egy próbát, valamiféle béltisztító kúra? Esetleg tudna javasolni valami másfajta szert ami nem ilyen horrorisztikus áron kapható, vagy forduljak személyesen szakemberhez? Székletem rendszeres, napi 1, átlagos. De már nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mivel érdemeltem ki ekkora hasat! Gyermekkoromban sem voltam kövér, sőt. Mit és hol rontottam el? Már nagyon nagyon kétségbe vagyok esve, nem vagyok egy miss anyuka, de ez már katasztrófa. Kismama biztos nem vagyok.

Kérem adjon tanácsot!
Köszönettel: A.


Kedves A!
A hasfali gyengeség lehet az oka. Meg kellene nézetni sebésszel hogy nincs-e hasfali sérve / ún. rectus diastasis/.
A belek tisztítása a legegyszerűbben és legolcsóbban a tükrözéses vizsgálatok előtt is használatos szuszpenziókkal lehetséges / X-Prep vagy Foszfoszóda /.
Üdvözlettel: Viktor Erika

Ági  2010. február 3. 20:13   #2667 

T DR NŐ tegnap a rendszeresen szedet gyógyszereim elenére 160-90-102 volt avérnyomásom nagyon fájt atarkóm és vagy két -három percig galuskásan beszéltem acsalád orvos ellátot panaszaim enyhultek gyógyszereimet felemelte alaposan meg vizsgált majd haza engedet mondván nem indokolt szak vizsgálát csak ha ismétlődő panaszom van nem gondol keringési problémára mert az nem mulik igy el annak más jele is lett volna Kérdezném igy igaz ez! gyógyszereim kardilopin betalok zok astriksz panangin köszönöm megtisztelő válaszát Ági


Kedves Ági!
A leírása alapján kisebb TIA / tranzitórikus isémiás attak/, agyi keringési zavara volt, melyet a magas vérnyomás váltott ki.
Szedjen az eddigiek mellé Nootropilt vagy Memorilt és nézesse meg feltétlenül a vérzsír szinteket, mert lehet hogy ez is kezelést igényel!
Üdvözlettel: Viktor Erika


Bizalom  2010. február 3. 20:10   #2666 

2008. és 2009. év elején hasi fájdalmak(bal oldal) colonoscopiás viszgáltot végeztek. Először csak egy diverticulumot (2008.), majd később 8-10 diveticulomot észleltek (sigma diverticulosis, peridiverticulises jelleggel). Gyógyszeres kezelésre aztán egy darabig elmúlt (Normix, Salazopyrin, Dicetel).Az év vége felé novemberben megint fájni kezdett a bal oldalon. Egyik sebész ismerősöm azt mondja, hogy ezt meg kellene műteni mert a műtétet úgy sem úszom meg. A kórházi szakorvos kb. 2 hónap kúrát javasolt (Normix, Dicetel, Salofalk). Azt mondja, hogy nem lehet elkapkodni a műtétet. Egy hónap kúra után aztán szinte semmi sem változott, gyakran szúr. A székletem rendesnek mondhatón igaz a korábbinál gyakoribb, csak gyakori a szúró fájdalom. Próbálok rostos magokat is enni.
Sokszor úgy érzem, ha idegesebb vagyok akkor fáj igazán. Okozhatja-e ezt stressz.
Fekvésnél ha bal oldalamra fekszem akkor is szúr, vagy nyom.
Kérem tanácsát.


A stressz a fájdalom küszöbhatárt csökkenti, de nem oka a fájdalmaknak.
Azt javaslom hogy várja ki a három hónapos kúrát, esetlen Kliont kellene még mellette kipróbálni.
Az esetleges műtét módja attól függ hogy a szigmán belül a végbéltől hány cm.-re kezdődnek a divertikulumok. Ha a 15 cm-es távolságot meghaladják, akkor a kóros rész eltávolítása elég. Ha azonban 15 cm-en belül is vannak, akkor a bél hasfalra kiültetése jön szóba.
Tehát érdemes még gyógyszeres kezelést végezni és a műtétet csak a legvégsőkre hagyni, pl. ha láz és vérzés is jelentkezne! Üdvözlettel: Viktor Erika

marci_botoser  2010. február 3. 20:03   #2665 

eszter vagyok van egy 6eves kislanyom

van egy epe holyag gyuladasunk minden 2 honapban elloallt az utobbi idoben
olyankor nagyon rosszul van egesz nap hanyik fejfajasa van es szedul egyszoval nem tud labra allni aznap
most jelenleg kezeles allatt van 1 honapja szedi az epirax tabletat es a liv 52 de a szeklete meg mindig eleg kellemetlen szagu a kerdesem meddig lehet szedni az epirax tabletat
nagyon koszonom eszter


Kedves Eszter!
6 éves kislány ügyében gyermekgyógyászt kérdezzen! Üdvözlettel: Viktor Erika

cipralex és vastabletta  2010. február 3. 20:02   #2664 

Tisztelt Doktor Nő!

Azt szeretném megkérdezni, hogy cipralex és frontin mellett szedhetem-e a neo ferrofoll gamma vastablettát?


Igen, a vastablettát reggel szedje éhgyomorra, a többit lehetőség szerint este, a Frontint reggel is lehet. Üdvözlettel: Viktor Erika

wald  2010. február 2. 21:57   #2663 

Wald teszt a neve, és egy sima laptopra van rátelepítve a program, de ránézésre ugyanazt csinálja mint a medex teszt(felnegyedeli a testet és mindent kimutat...), mégis kételkedem benne hogy ugyanaz lenne. Ön mit gondol erről?


Szerintem sem ugyanaz, mert a Medexnél nincs negyedelés. Más elven működhet. Egyébként ma már minden modern diagnosztikus módszer laptopra van telepítve, ebben számos vizsgálati módszer megegyezik. A különbség abban van hogy mit és hogyan mér. De köszönöm a jelzést, utánanézek! Üdvözlettel: Viktor Erika

lokren  2010. február 2. 21:15   #2662 

Tisztelt Doktornő!
Azt szeretném Öntől megkérdezni,hogy a Lokren 20mg vérnyomáscsökkentőnek milyen a hatásmechanizmusa és Ön szerint mennyire megbízható?Félek az esetleges erős m
ellékhatásoktól . /Háziorvosom írta fel 150/100 vérnyomásomra/
Köszönettel : H. Imre


Kedves Imre!
A Lokren béta blokkoló gyógyszer / mint például a Concor és Betaloc/. Férfiaknál elég kellemetlen mellékhatás lehet a potencia csökkenése, de ez nem törvényszerű, nem mindenkinél alakul ki, azonban gondolni kell rá.
Valószínűleg a pulzusszáma volt nagyon magas, mert a Lokren-nek erélyes pulzuscsökkentő hatása is van.
Mindenkinél más gyógyszer hatásos, ezért próbálja ki, de ha aggályai vannak ezek után, beszélje meg családorvosával!
Üdvözlettel: Viktor Erika

Erzsi!  2010. február 2. 21:10   #2661 

Nagyon szépen köszöm a tanácsát, és ha nem gond majd jelentkezem, hogy hogy alakulnak a dolgaim.
Üdvözlettel: Erzsi


Nagyon szívesen. Jobbulást! Üdv.: Viktor Erika

előző oldal  132 133 134  135 136  következő oldal
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!