orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Viktor Erika

Dr. Viktor Erika válaszol

Dr. Viktor Erika

belgyógyász szakorvos

elhízás, zsíranyagcsere zavarai, arteriográf

előző oldal  156 157 158  159 160  következő oldal
Erika  2010. április 2. 18:45   #3160 

Kedves doktorno!
Batorkodom tanacsat kerni, mert ma nagyon megijedtem.Vasarolni voltam kislanyommal, elegge stresszes idoszakban vagyok, 40 eves, ketkisgyermekes anya vagyok. A bevasarlo kocsit toltam amikor hirtelen elsotetult minden, nagy zugast ereztem a fulembe, ereztem nem kapok levegot, elgyengultek labaim, nehany masodperc utan volt annyi erom hogy egy kozeli szekre leuljek, akkor mar a szivem orulten vert, nagy gyengeseg vett erot rajtam.Nagyon megijedtem ilyet meg nem ereztem, maskor is lehet, hogy megszedultem ha nem ettem, de ez egy uj erzes.,Deli oraban tortent, reggeliztem es kavet is ittam mint rendszeresen, semmilyen kronikus betegsegem nincs, egeszsegesnek mondhatom magam, kerem adjon tanacsot mit >tegyek? Oszinte tisztelettel es koszonettel, Erika.


Kedves Erika!
Leesett a vérnyomása, vagy mitrális prolapsusa van. Ki kell vizsgáltatni, keressen fel belgyógyászt! Üdv.: Viktor Erika

erika  2010. április 2. 18:41   #3159 

Tisztelt Doktornő!

Prolaktin szintem 1755miu/l ami túl magas,
FSH,LH, ÖSZTRADIOL, TSH, FT3,FT4 PROGRESZTERON MINDEN JÓ.
Tavaly voltam hipofízis mr-en az is jó lett.
Mi a teendő, Ön mit javasol?
Várom mielőbbi válaszát!Köszönettel: Erika


Kedves Erika!
El kell mennie egy endokrinológushoz! Üdv.: Viktor Erika

Zsu.  2010. április 2. 18:37   #3158 

Tisztelt Doktornő!

32 éves nő vagyok. 12 éve szenvedek pánikbetegségben. Sajnos a családunk anyai ágán sok szívinfarktus volt. Az attól való rettegés, hogy én is ebben fogok meghalni, gyakorlatilag teljesen uralja a gondolataimat. Kb. 5 éve I. fokú Mitrális p.-t állapítottak meg és ez csak tovább erősítette a félelmemet. Tudom, hogy ezzel a rendellenességgel sokáig lehet élni. Természetesen minden "szív" vitamint próbálok szedni :-) Az egyik kérdésem az lenne nem károsak-e ezek tartós szedése ill. lehet-e hosszú távon szedni őket? Ezek a következők: reggel 1000mg C-vitamin, omega3+q10+Evitamin készítmény, B-vitamin komplex+folsav, délben : 1000 mg c-vitamin, MagneB6, este: Magne B6
A második kérdésem az aszpirinnel lenne kapcsolatos. Sok helyről azt hallottam, hogy naponta egy pezsgőtabletta aszpirin+c megelőzi a lerakódásokat, viszont azt is hallotta, hogy sokkal több a káros hatása pl. a gyomorra. Lehet kapni aszpirin protectet, ami állítólag kíszűri ezeket a káros hatásokat. Önnek mi a véleménye erről? Ennyi idősen lehet-e ill. ajánlott-e rendszeresen szedni?
a harmadik kérdésem: Tinédzser koromban gerincferdülést diagnosztizáltak. A jobb oldalom bordapúp van. Ez okozhat-e későbbiekben problémát a szív működésében?

Egyenlőre ennyi :-)
Elnézést kérek, hogy ennyit kérdeztem, de régóta bennem vannak ezek a kérdések, de eddig vagy nem mertem vagy nem kaptam rá választ.


Üdvözlettel: Zs.


Kedves Zs!
A vitaminokat szedheti, de szüneteket tartson. Az Aspirin protect szedése 40 év fölött javasolt. A borda elváltozása nem okozhat problémát a szív működésében.
Üdvözlettel: Viktor Erika

alacsony testhő  2010. április 2. 16:48   #3157 

Tisztelt doktornő.
1 hete néha szédülés. Az előző héten magasabb vérnyomás egy kicsit. Azóta volt egy pánikrohamom is. Tegnap óta pedig nem nagyon megy fel 36 ra se a testhő. Mi lehet?
Ma megyek orvoshoz. De csak holnap tudok vérvételre menni.
Válaszát köszönöm. Remélem nem valami nagyon komoly gond.


A testhő teljesen normális. Üdv.: Viktor Erika

diverticulum a vastagbélben  2010. április 2. 16:48   #3156 

Tisztelt Doktornő!
2008. nyarán kezdődtek leginkább a panaszaim, világos hasmenések, bal oldali hasi fájdalom, hőemelkedés, fáradékonyság, hányinger, szédülés, izgatottság, torokfájás. Az akkori házi orvosom azt mondta, hogy nincs semmi bajom, a vérvételem jó, menjek pszihiáterhez. Közel fél évi kínlódás után orvost váltottam, majd kiderült, hogy tejcukor-érzékeny vagyok, a gyomromat felmarta -erozió- az izomgyulladásomra adott nem szteroid gyógyszer.Háromszor tükrözték a gyomromat( erózió, reflux, hiatus hernia), nagy könyörgésre béltükrözést végeztek, kiderült, hogy tele vagyok diverticulumokkal, amellyeken a hasmenés csak rontott.A fáradtságtól sokáig csak a falba kapaszkodva tudtam közlekedni a a lakásban. Több orvosnál voltam, szedtem a normixot, de már ez sem használt. Visszamenve az orvoshoz, hogy végre már elhiggyék , hogy nagyon beteg vagyok, kaptam Supplint, ettől valamivel jobban vagyok. Bár ez hasmenést okozott. Félek, hogy a fáradtság újból nagymértékben visszatér. Ha be kell mennem a városba, azt nézem hová ülhetnék le, nem bírok sokáig állni és menni sem. Meg lehet-e műteni a vastagbelet? Szabad-e egyáltalán műteni? Állandóan égni fog-e a vastagbelem? Még csak 39 éves vagyok és már ilyen időskori betegségem van. A cukorérzékenység miatt laktózmentes tejet fogyasztok, tehát erre vigyázok, de tudom sajnos a vastagbelem nem fog meggyógyulni, de félek, hogy még rosszabb lesz. Kérem szépen, ha tudna valamit tanácsolni, az nagyon jó lenne.
Nagyon köszönöm. Tisztelettel: Ildikó


Kedves Ildikó!
A diverticulosissal teljes életet élhet, zsír-és fűszerszegény, rostdús diéta mellett. A széklet rendszerességére figyeljen és éhgyomorra fogyasszon keserű vizeket, igyon naponta sok folyadékot. Műteni csak súlyos esetekben kell. Üdv.: Viktor Erika

Gyümölcs...  2010. április 2. 16:45   #3155 

Kedves Doktornő!

A közhiedelemben az áll,hogy a gyümölcsök fokozzák a savtermelődést.Mostanában olvastam és hallottam orvostól is,hogy nemhogy savasítanak,hanem lúgosítanak.Nem tudom,mi az igazság,és ezért fordulok a doktornőhöz véleményért.
Tavaly tavasszal végigcsináltam a 90 napos diétát(minden reggel csak gyümölcs,utána naponta váltakozott a fehérje-nap,szh.-nap,gyümölcsnap.Amellett,hogy lefogytam tőle,mellékhatást nem tapasztaltam,nem éreztem savtúltengést.Most nemrég viszont refluxos tüneteim vannak(fül-orr-gégész látott csak még,és írt is fel savlekötőt),ezért szeretném megkérdezni,hogy a doktornő véleménye szerint káros lenne-e egy ilyen diéta?Mármint a reggeli gyümölcs,ami maradna,mert a többi táplálékot nem szeretném szétválasztani egészen.
Köszönöm a segítségét!
Üdv:
Teri


Kedves Teri!
Fogyassza nyugodtan a gyümölcsöket, nem káros. Üdv.: Viktor Erika

TSH  2010. április 2. 16:43   #3154 

Kedves Doktornő!

6,7-es TSH és 13-as fT4 értékek mellett van esély a teherbeesésre? Már kezelés alatt állok, addig, amíg javul az eredményem, van remény?
Köszönettel,
Erika


Kedves Erika!
Igen, semmi akadálya nincs, nem olyan vészesek az eredményei! Üdv.: Viktor Erika

Terike  2010. április 2. 16:43   #3153 

Kedves Doktornő!

Hálásan köszönöm szíves válaszát.
Azt szeretném még kérdezni, hogy az agyi MR vizsgálatra kitől kérjek beutalót, a fülészeten, vagy a háziorvos is ad.
A fülészetre mindenképpen vissza kell mennem, mert nem használ a betarevin, egyre erősebben csörög a fülem és szédülök is.


Lenne még egy olyan kérdésem is, hogy 4 hete a jobb oldalamon a lapocka alatt,/ahol a máj,lép stb. van/ vagy között iszonyatosan fáj valami. Voltam hasi ultrahangon, de csak a vesén találtak egy pici nyúlványt, és azt mondták nem kell foglalkozni vele.
Ha lefekszem arra az oldalamra, akkor egy idő után csillapodik a fájdalom,lüktetés, de teljesen nem múlik el. Ha járkálok, ülök, akkor nagyon fáj.
Mi lehet-ez Ön szerint?
Tudom így látatlanban nehéz megállapítani.
Köszönöm.


Üdvözlettel: Terike


Kedves Terike!
Legjobb ha a fül-orr-gégészeten kéri a beutalót.
A lapocka táji fájdalmak gerinc eredetűek lehetnek, keressen fel rheumatológust! Üdv.: Viktor Erika

UH  2010. április 2. 16:40   #3152 

Kedves doktornő!

Köszönöm a tegnapi esti válaszát az UH - hoz, tényleg nem volt szükség telt hólyagra. Vettek ma vért meg csináltak UH - t. Azt mondta az orvos, hogy többszörösen lefűzött az epém és nem szép, elég szottyadt. Elküldött enni, majd másfél óra múlva újra UH. Azt mondta jól reagált az epe és hogy reggelire egyek sok lágy tojást.
A helicobacterre kaptam: 2x1 Kliont, 2x1 Klacidot meg 2x1 Controlocot. Azt mondta 6 hét múlva kilégzéses kontroll, de a papíron amit kaptam az van, hogy gyógyszerszedés majd utána 6 hét múlva. Most akkor a mai naptól 6 hét vagy a gyógyszerszedés plusz 6 hét?
Javasolt még Rowacolt, bár már nem emlékszem azt mire...
Ajánlott szedni ezek mellé pl. Protexint? És a hüvelyflórára vmit használni? Elnézést, hogy ennyi kérdésem van, de olyan érzékeny vagyok ezekre a dolgokra.
Kíváncsi leszek, hogy a fő problémám, az arcomon lévő piros foltok elmúlnak - e vajon vagy más lesz a háttérben.

Nagyon köszönöm a türelmét.

Viki


Kedves Viki!
A Rowacholt az epehólyag működésének serkentésére kapta. Remélem a panaszai megszűnnek! Üdv.: Viktor Erika

Livia  2010. április 2. 16:39   #3151 

Tisztelt doktornő.Tanácsot szeretnék kérni öntől.mielőtt feleslegesen orvoshoz megyek.44 éves vagyok,sajnos tulsulyos.az utóbbi időben időnként problémák vannak a szivverésemmeL.Olyan mintha 2-3 mp-re megállna a szivem,ez furcsa kábasággal,időnként fülzugással járó érzés.Azután egy nagyot üt a mellkasomban és kész. pár percig még szabálytalanul ver,és egy kicsit köhögnöm kell. Ennyi,de számomra ijesztő,bár semmilyen fájdalommal nem jár.A vérnyomásom viszonylag magas,150-160 között van. sokat stresszelek,és keveset alszom,azt is rosszul/4-5 óra/.Szeretném megkérdezni a véleményét.Lehet,hogy beteg vagyok?Vagy csak az alváshiány?Előre is köszönöm a válaszát.Tisztelettel?Livia


Kedves Lívia!
Extrasystoléi vannak, rendellenes ütések, melyet a stressz is provokálhat. A ritmuszavar és a magas vérnyomás miatt egy kivizsgálást kell végezni, keressen fel belgyógyászt! Üdv.: Viktor Erika

"Máriatövis"  2010. április 2. 16:37   #3150 

Kedves Doktornő!
Enyhefokú májenzim, ill. Cholesterin emelkedésem van. Szeretem a hasam, alkohol nálam heti5-6sörben kimerül röviditalt is csak hétvégén szoktam inni, max. 1-2. Dohányzás abbahagytam 6 éve, hetente 1-2 focira járok hobbi szinten. Sajnos szakmám során találkozok oldószerekkel asztalos vagyok, de szigorúan filteres légzőmaszkban dolgozok, ugyan óhatatlanul néha belégzem. Ámbár eme tevékenységem nem mindennapos.
Körülbelül igy élek, rendszertelenül étkezek és sokat, főleg este. Tudom, ez baj. Változtatni
fogok az étkezésemen, ugyan panaszom abszolút nincs, sőt. Ovospárti vagyok, elfogadom és betartom az orvosok tanácsát. Nem vagyok gyógyfű mániás, nem is tartom hülyeségnek. Következő kontroll laborig(3-4hónap), min változtassak életvitelemen?
Valóban jók a Máriatövis májra gyakorolt hatása, vagy hamis.
Köszönettel: Atosz, 31 éves férfi

Ui.: Sok sikert munkájához, várom válaszát !


Kedves Atosz!
Igen, a Silimarin májvédő hatású. A legjobb májvédő és regeneráló az articsóka kivonata, ha be tudja szerezni /NAHRIN svájci cég gyártja/, ezt fogyassza! Üdv.: Viktor Erika

Kétségbe esés  2010. április 2. 16:34   #3149 

Tisztelt Doktornő!

Az elöbbi levelemből lemaradt, hogy salvus vizet is próbáltam, még jobban puffadtam

Tisztelettel: N-né Éva


Lásd válaszomat! Üdv.: Viktor Erika

Kétségbe esés  2010. április 2. 16:33   #3148 

Tisztelt Doktornő!

Teljesen kétségbe vagyok esve. 4 évvel ezelőtt nagyfokú puffadással mentem orvoshoz. A létező összes kivizsgálás megtörtént. Eredmény: Reflux II. kisdiónyi hiatus hernia. Az összes PPi-t próbáltuk már, kiegészitésképpen motilium, cerucal. Semmi nem volt hatásos. Majd kaptam apo famotidint. semmi. Már ott tartok, ha bármilyen savlekötöt beveszek, akkor rá 1 órával késöbb nagyon görcsös köhögés lép fel, még éjjel is. Orr fül gégén is voltam, sajnos krónikus orrmellék üreggyulladásom is van, azt mondják, hogy a savtól. Emiatt már kétszer mütöttek orrpolippal. Már az Iberogastot is próbáltam az sem segitett, mert nagyon puffadtam. Sosem érzem azt, hogy sok lenne a savam, nem fáj a gyomrom, és nem is ég, de ha beveszek gyógyszert, akkor rögtön előjön, szorit a torkom, és fulladozok a köhögéstől. Most megyek majd allergia vizsgálatra. Már kétségbe vagyok esve, hogy nem használnak a gyógyszerek. Emiatt már idegileg kikészültem.
Sajnos nem tudom, hogy mit csináljak. Idegesit, hogy nem birom a gyógyszereket, akkor hogy gyógyul meg a refluxom?
Már ajánlott az orvos probiotikumot is, hogy lehet hogy az allergiától van ez a gyomor problémám.
Teljesen tanácstalan vagyok, és ez miatt nagyon feszült is.
Köszönettel venném tanácsát. Tisztelettel: N-né Éva


Kedves Éva!
Vizsgálat nélkül nem tudok okosabbat mondani , meg kell várni az allergia vizsgálatot. Üdvözlettel: Viktor Erika

37 hetes terhesen magas LDH  2010. április 2. 16:32   #3147 

Tisztelt Doktornő !

37 hetes terhes vagyok, és most kaptam kézhez az utolsó vér+vizelet vizsgálat eredményét.
Itt minden érték jó, ( a nőgyógyász szerint), kivéve az LDH-t, ami 757 ( a papír szerint 200-450 között kéne lennie ).
Az orvos mindösszesen annyit kérdezett, hogy jó-e a vérnyomásom, mondtam neki, hogy eddig a védőnő 110/80-at , illetve utoljára 120/ 90-et mért. Az utolsó mérésnél mondta ugyan, hogy ez picivel magasabb, de miután közeledik a szülés, én is idegesebb vagyok, és erre fogtuk.

A jövő héten megint vesznek vért.
Egyáltalán : mi ez az LDH, és milyen jelentősége van annak, hogy magas ? Okozhatja -e a terhesség a magas értéket? Korábban ezt a mutatót nem nézték, visszakerestem a papírjaimat !
köszönettel :
Andrea


Kedves Andrea!
Az LDH emelkedését a többi paraméterrel együtt lehet értelmezni, mivel ilyen adatok nincsenek, a kezelőorvosára bízom! Üdvözlettel: Viktor Erika

epekő  2010. április 2. 14:11   #3146 

Üdvözlöm!

Nagymamámat egy hete műtötték epekővel. Szájon át, cső nyelésével távolítottak el neki egy nagyot. 83 éves, nem merték bevállalni a rendes műtétet, mert gyenge állapotban van.
Az epekő eltávolítás sikeres volt.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen betegnek mi az amit nem ajánlatos enni adni, vagy mi az ami ajánlott?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!!!
Andi


Kedves Andi!
Zsíros, fűszeres, puffasztó ételeket ne egyen, kerülje a szénsavas italokat is. Egyen gyakran kevesebbet és fehérjedús étkezésere törekedjen. Üdvözlettel: Viktor Erika

miért?  2010. április 2. 14:09   #3145 

Tisztelt Doktornő!40 éves inzulin függő cukorbeteg vagyok! tavaly voltam mr vizsgálaton és ott lacunáris szindromát véleményeztek azt szeretném megkérdezni hogy ez mit jelent? válaszát köszönöm éva


Kedves Éva!
Az agyi erek károsodását, az oxigén ellátás romlását jelzi. Üdvözlettel: Viktor Erika

fülzugás  2010. április 2. 14:07   #3144 

tisztelt doktor nö andideprenszánst szedek pánik petegségre (zoloft) amikor a gyógyszer hatni kezd akkor a job fülem zugni kezd meg észleltem látási zavarokat is töle voltak más tünetek is pl: gyors sziverés, szivdobogás érzés, hirtelen szédülés, hányinger, reszketés stb. ez még akkor mikor elkezdtem szedni a gyógyszert egy nap pedig nem vetem be belöle és másnap erös fejfájásom volt nagyon rosz közérzet mintha szét akart volna menni töle a fejem majd vetem be a másik orvoságbol egyet (ksalol) és lasan megszüntek a panaszaim töle. csak ez a fülzugás nem akkar elmaradni töle és mindig csak a job fülem zug!!! a kérdésem az volna hogy ez egy másik betegség jele, vagy az orvoság okoza ezeket a tüneteket? voltam vérvételen ahol vérszegénységet álapitotak meg, c vitamin hiányt, és calcium hiányom is van! a válaszát elöre is köszönöm! üdvözletel:Gábor.


Kedves Gábor!
A fülzúgást a vérszegénység okozhatja, ki kell vizsgálni, mitől van! Üdvözlettel: Viktor Erika

félsz  2010. március 30. 23:46   #3143 

Tisztelt Doktor nő!
Nemrégiben irtam önnek egy levelet. Huszonéves fiatal lány vagyok.. Pár hónapja véletlenszerűen a bőrgyógyász a hátamon felfedezett egy melanoma gyanus anyajegyet, amit 5 napja eltávolitottak rólam, most várom a szövettant.Emellett hetek óta fáj a gyomrom, a mellkasomban hol nyomó, hol hirtelen jelentkező szúrásokat érzek és a derekam is fáj.1 évvel ezelőtt karidológiai vizsgalatok során mindent rendben találtak nálam, ezekután ideggyógyászhoz kerültem, és akkor egyértelművé vált,hogy pánikbeteg vagyok. íTöbb hónapos gyogyszeres kezelésen estem át, és ugy nézett ki sikerrel járt és meggyógyultam. A panaszaim újra most kezdtek el jelentkezni, bár már konkrét pánikrohamaim nincsennek(amik régen remegéssel,hányással, szörnyű érzésekkel jártak), de a közérzetem most csak rosszabb, mint akkor volt. (talán valahol ez azóta van,hogy a gyanus anyajegyet fedeztek fel rajtam) A hasi és mellkasi fájásaim szinte folyton jelen vannak, gyenge vagyok, fáradékony, a végtagjaim is gyengék és fájnak. A pénteki anyajegy műtétem óta erős folyamatos hasmenésem is van, ami nem múlik. A gyomromra a háziorvosom Lansoptolt ir fel és paxirasolt, ezeket szedem. Illetve emellett folyamatosan szedem a Helex nevezetű nyugtatót, amit anno az idegorvosom irt fel nekem. Doktornő szerint ezek mind lehetnek idegi alapon ezek a tünetek? Illetve ez a gyengeseg, a gyomrom, a végtag fájásaim is mind a stressztől lehetnek? Kicsit már félek a szövettantól is, hogy annak az esetleges rossz eredmenye, és az esetleg mar 'megbetegedett' szervezetem miatt vannak ezek a tünetek.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Krisztina


Kedves Krisztina!
Természetesen a stressz is okozhat hasonló panaszokat, de nem kizárt egy vírusos betegség vagy egyéb gastroenterológiai kórkép, pl. felszívódási zavar, Helicobacter fertőzés sem. Ha nem múlnak a panaszok, vizsgáltassa ki magát! Üdv.: Viktor Erika

Letttike!  2010. március 30. 23:42   #3142 

Kedves Doktornő!

Nekem lenne egy olyan problémám hogy már korábban irtam önnek hogy a székletemben vér van voltam is orvosnál a hasi usg-m jo lett a vérképem is,és majd 13-án megyek vastagbél tükrözésre.Azt akkarom kérdezni hogy az mitöl van hogy egyik héten van vér azt pár napig semmi?És pénteken meg volt olyan hogy elmentem pisilni és folyt a vér a popsimbol ez mi lehett a sebészeten azt mondták nincs aranyerem nagyon félek nehogy valami rosszat találjanak nálam.Köszönöm válaszát.Lettike!


Kedves Lettike!
Bármi lehet, pl. gyulladás, polyp, endometriózis, belső aranyér, diverticulosis, de ezt csak a coloscopia tisztázhatja! Várjuk meg a vizsgálatot, addig a stressz csak árthat! Üdv.: Viktor Erika

Éjszakai pulzusemelkedés  2010. március 29. 23:35   #3141 


Tisztelt Doktornő!
Magas vérnyomásra a következő gyógyszereket szedem: reggel Coverex 5mg, este Covercard 5mg/5mg, és 2.5mg Concort. Nagyon fáradékony és nyomott vagyok, a fejem is
szinte mindennap fáj. A vérnyomásom nappal 120 körüli estefelé kezd emelkedni. Ilyenkor szoktam bevenni a Covecardot.Ez nagyon lassan hat, még 2-3 óra is eltelik mire lecsökken
120-130-ra. Éjjel a legrosszabb, többször arra ébredek, hogy gyors a pulzusom, ilyenkor a
vérnyomásom 140-150 közötti, annak ellenére, hogy elalvás elött veszem be a fél Concort.
Hogy a sokszori felébredés után el tudjak, aludni egy-egy fél Xanaxot is be szoktam venni.
Nem tudom mi lehet az oka, hogy nappal viszonylag "jobban" vagyok, mint éjjel. Reggel is
fáradtan, kábultan ébredek. A Covecard és a Concor valamint a nyugtató együttszedése
okozhatja a bajt? Valahol azt olvastam, hogy a kalcium-csatorna blokkolók együttszedése a
béta-blokkolókkal óvatosságot igényel (lehet, hogy rosszul értelmeztem). Már arra is gondoltam,hogy alvás közben a gyógyszerektől a vérnyomásom nagyon leesik, és ilyenkor a
szervezetem ill. a szívem túlkompenzál.
Tisztelt Doktornő! Már hetek óta szenvedek, nem tudom hogyan tudnék ezen változtatni,
már este félek bevenni a Covecardot, mert nem vagyok jól utána, sőt rosszabul.
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Klára


Kedves Klára!
A Covercard amlodipin összetevője emeli a pulzusszámát. Beszélje meg családorvosával és váltsanak este más készítményre, ami nem tartalmazza ezt a hatóanyagot! Üdvözlettel: Viktor Erika

előző oldal  156 157 158  159 160  következő oldal
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!