orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Viktor Erika

Dr. Viktor Erika válaszol

Dr. Viktor Erika

belgyógyász szakorvos

elhízás, zsíranyagcsere zavarai, arteriográf

előző oldal  14 15 16  17 18  következő oldal
álom!  2009. január 3. 23:31   #320 

Tisztelt doktornő!
Gondolom, hogy ezzel a fajta panasszal nem önhöz kellene fordulnom, de legutóbb megnyugtatott és ez sokat segített.(amit ezúton meg is köszönnék)
Szóval a helyzet az, hogy nagyon aluszékony vagyok.
Ezalatt értem azt, hogy ha nem dolgozok képes vagyok 12 órát is végig aludni.
Ezek után egész nap nem bírok kikelni az ágyból mert fáradtnak érzem magam.
Ha valamilyen oknál fogva fel kell reggel kelnem, akkor alszok délután.
Nem tudom megállni, hogy ne aludjak...volt, hogy az orvosi rendelőben míg vártam elaludtam.
Nem iszok kávét mert a gyomrommal vannak(voltak)panaszaim és nem hiszem hogy jót tenne.
Meg hát nem is szeretem.Energia italt iszok egyszer egy nap, de e mellett is simán elalszok.
A vérnyomásom többszöri mérésnél is 120/80.
Mit tehetnék, hogy ne legyek folyton álmos?
Válaszát előre is köszönöm.




Kedves Kérdező!
Először is ki kell zárni hogy nem-e szervi probléma áll az aluszékonyság hátterében! Okozhatja pl.: elhízás, oxigénhiány, vérszegénység, pajzsmirigy-alulműködés, mellékvese-alulműködés és még néhány egyéb ok.
Ha ezek egyike sem áll fenn, akkor pl. fényhiány okoz az őszi-téli hónapokban hasonló tüneteket, erre már kitalálták a fényterápiát és a szoláriumot.
Ha ez szintén nem lehet oka, akkor sok sétát javaslok a szabad levegőn, mely oxigénnal telíti és csökkenti az álmosságot, ill. rendszeres tornát, testmozgást. Kávé helyett teát igyon, jót fog tenni,pl. Lipton tea naponta 2-3 csészével! Remélem hogy segíthettem! Üdv. Viktor Erika

aranyér  2009. január 3. 23:24   #319 

Tisztelt Doktornő!
Problémám a következő:Időközönként székletürítés után vért fedezek fel a végbél körül,kis fájdalmat is érzek,nem rendszeres,van hogy 2-3 honapig sem fordul elő,azután meg 1 hétig is észlelem! Aranyér problémáim voltak régebben,de mostanában nem észlelem,hogy előjött volna! Lehetséges hogy mégis ez okozza a problémát?
Válaszát előre is köszönöm!
Mária


Kedves Mária!
A leírtak alapján aranyeres vérzés vagy a végbél nyálkahártyájának berepedéséből származó vérzésről lehet szó. De mivel az ördög nem alszik, mindenképpen ajánlom egy rectoscopia / végbéltükrözés/ elvégzését a pontos diagnózis érdekében!Üdv.: Viktor Erika

Mária58  2009. január 1. 15:07   #318 

10 éve átestem Hepatitis C fertőzésen. Nekem az acut szakasz "erősen" jelentkezett. Nagyon rosszak voltak a máj enzim értékeim. Egy évig tünetmentes voltam. Gyógyultnak nyilvánítottak. Mostanában viszont sötétebb színű a vizeletem. Székletem pedig világosabb. Fáradékony vagyok.
Sárgaság nem jelentkezett. Mit tegyek? Előfordulhat-e, hogy az a C vírus mégsem gyógyult meg?
Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Mária!
A Hepatitis-C fertőzés krónikus betegség, bármikor aktivizálódhat.
Azonban a vizelet és széklet eltéréseit epeúti probléma is okozhatja, ezért laborvizsgálat mellett először hasi ultrahang elvégzését javasolom, ahol a májat és az epeutakat, hasnyálmirigyet is áttekintik, majd a labor alapján dönt a családorvos, hogy kell-e Fertőző osztályos kezelés, vagy epeúti problámája van! Üdvözlettel: Viktor Erika

kismama  2009. január 1. 15:04   #317 

Tisztelt Doktor nő!

Férjem pajzsmirigyében 1cm körüli echo szegény területet találtak annak közepében 7 mm-es echo szegény gócot írtak le. Másik lebenyében 0,5 cm-es cysta van. Kóros nyirok csomó megnagyobbodás nincs. Pajzsmirigy hormon működése jó tovább küldték cytológiai mintavételre.Abban szeretném tanácsát kérni szükséges-e ezt a vizsgálatot elvégezni vagy a minta vételből kifolyólag lehet-e probléma?Egyébként semmilyen panasza nincs így nem elegendő-e az évenkénti ultrahang kontroll?
Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Kérdező!
A pajzsmirigy biopszia ebben az esetben kötelező, mert gyulladás, túl-vagy alulműködő góc, daganat, stb. egyaránt okozhatja, ezt szövettannal kell igazolni. A szúrás kis vékony tűvel történik, néhány perc az egész. Veszélye természetesen van, mint minden beavatkozásnak, de erről a mintavételt végző orvos köteles tájékoztatni, ill. a kérdéseire ezzel kapcsolatban választ adni. Üdv. Viktor Erika

AST-titer  2009. január 1. 15:00   #316 

Kedves Dr.Nő!

Most kaptam kézhez a Vérvételem eredményét, mivel Október óta van egy állandó megfázásom ami torokfájással, köhögéssel és néha lázzal jár együtt. Akkor a nyirokcsomóm is meg volt dagadva és az AST szintem 2245 volt ami miatt torok-mandulaműtétet javasolt az orvos. Már 3 Fül-orr Gégészeten voltam, mindhárom helyen (az előzmények meghallgatása után) műtétet javasoltak, holott korábban soha nem volt probléma a mandulámmal. A mai eredménynél már csak 855 az AST-szint, el sem hiszi mennyire örülök most ennek a hírnek. :-) Tudom jól, hogy ez még így is óriási, éppen ezért a kérdéseim a következők lennének: Mivel 2hónap alatt így lecsökkent ez az érték, Ön szerint nem azért lehet ez, mert már 4féle antibiotikumot szedtem és emiatt? Ha elmúlik az antibiotikum hatása, akkor megint felmehet ez a szint 2 ezer körülire? Sajnos a torokváladékból Streptococcus Pyogenes is kimutatható volt, Ön szerint ez még mindig benne lehet a szervezetemben? Kb.mennyi időre van szükség ahhoz, hogy az AST szint teljesen lecsökkenjen 200 körülire? Vajon ha tényleg a mandulámmal van gond, akkor megint vissza fog menni 2 ezerre? Ha válaszol, azt megköszönöm.
Üdvözlettel: Ildikó
B.Ú.É.K.! :-)


Kedves Ildikó!
Az antibiotikum hatása az AST csökkenése. Egyértelműen a mandula lehet a góc, ha pl. fül-orr-gégészeti vizsgálat során rányomással genny ürül belőle. A baktériumok megbújnak a mandula mélyebb rétegeiben, ezért nincs panasza. Sajnos annál alattomosabb az ilyen gócos elváltozás, minél kevesebb panaszt okoz, mert mire panaszt okozna, vagy felfedezik, a többi szervet is károsítja. Megtámadja a szívizmot és az izületeket, később nagyon súlyos következményei lehetnek. Az Ön esetében ilyen magas titerű fertőzést antibiotikummal csak ideig-óráig lehet csökkenteni, az okot nem fogja megszüntetni. Sajnos csak a mandula kivétele okoz végleges megoldást! Üdvözlettel és B. U. É. K! Viktor Erika

Lyell  2009. január 1. 14:54   #315 

Kedves Doktornő!
Köszönöm gyors válaszát. Ez volt a megérzésem a medrol-lal kapcsolatban.
Boldog Békés Új Esztendőt Kívánok: Katalin


Minden jót kívánok! Viktor Erika

tritace alkalmazása  2008. december 31. 15:06   #314 

Tisztelt Doktornő!
azután érdeklődnék, hogy tritace vérnyomás csökkentőt szedek (10mg egy felet egy nap) szeretném együtt ünnepelni a szilvesztert a barátaimmal. mennyit pezsgőt ihatok ahhoz hogy ne legyen probléma illetve mennyire okozhat problémát ha a mai napon nem veszem be a kiírt adagot?
Rebeka (45éves)
BUÉK


Kedves Rebeka!
Ha reggel veszi be a gyógyszert, nyugodtan ihat este pezsgőt, persze csak mértékkel. Ha este szokta bevenni, akkor korábban vegye be a Tritace-t, hogy a gyógyszer tudjon felszívódni, ez kb. 2 óra, csak utána fogyaszthat alkoholt. B.U.É.K! Viktor Erika


Lyell  2008. december 30. 22:27   #313 

Tisztelt Doktornő!
Azért fordulok Őnhöz mert igen összetett a problémám és nem találok orvost, aki ezeket összefogná. Talán kaphatok segítséget ŐÖtől. Tavaly ősszel lyell syndromával kezeltek intenzív osztályon egy hónapig. Idén év elején súlyos COPD-t állapítottak meg. Tavasszal L II-es csigolyatörést diagnosztizáltak és L II- III-s csigolyák összelapulását. 6 hetet töltöttem kórházban, ahol epilepsziás rohamot kaptam, amit tegretol tablettával kezeltek, de mellék hatásai miatt a szedését leállították. Májusig folyamatosan szedtem a medrolt 8 mg-ot. Akkor megvonták, de a COPD fellángolása miatt visszaadták. A medrol elhagyása allergiás kiütéseket és viszketést okozott. A kórházból távozás után a tüdőgyógyász csökkentette a medrolt 6 mg-ra. Nem sokkal ezután jeletkeztek allergiás kiütések. A bőrgyógyász ekkor megemelte a medrolt 8 mg-ra és Xyzal 5mg. filmtablettát adott, amitől másnap nagyon nehezen kaptam levegőt. Abba hagytam és visszatértem a suprastinra amit a kórházban adtak. Jelenleg szedem a tüdőre előírt gyógyszereket: symbicort forte napi 2-szer, spiriva inhalátor, és theospirex 150 mg. Maga vérnyomásra coverex 4 mg, concor 5mg, és nitromint tabblettákat. Carotis szűkületre cavinton forte 3x1-et Jelenleg a medrol-t 4 mg ra csökkentettem , de valami allergizál és viszkető kiütéseim vannak. Ezen kivül még 0,5 mg Frontint kapok 2x1-1t este 1 mg-ot. A rheumatológián kaptam csontritkulásra gyógyszert, de ezt már nem mertem kiváltani a sok mellékhatása miatt. Több mint tíz éve pace makerrel élek.
Szeretném megtudni mire vagyok allergiás, mitől kell tartózkodnom. Az olajos magvakra és citrus félékre biztosan. A rheuma gyógyszerekről, mydetonról, miluritról és kámforról van tudomásom. Most annyira javult az állapotom, hogy napi 1 órát kisérővel tudok sétálni, de még közlekedédi eszközt nem tudok igénybe venni. Részben ellátásra szorulok.
Üdvözlettel: Katalin


Kedves Katalin!
Nehéz megmondani hogy melyik gyógyszerre lehet allergiás, legnagyobb esélye a Coverexnek és a Frontin-nak van, ezeket megpróbálhatná lecserélni. A Suprastint szedje tartósan, de a Medrol adagját, ha allergiás kiütést észlel, fokozatosan és lassan emelni kellene, míg meg nem szűnnek a tünetei/ egyszerre 2 mg.-os emelés ajánlott, ezt szedje 3-4 napig, utána ismét emelheti ha még szükséges/.Estére használjon Calcium-Sandoz pezsgőtablettát, ez jó az allergiára és nyugtató, szedatív hatása is van.A steroid miatt gyomorvédő, savcsökkentő gyógyszer is ajánlott! Üdvözlettel kívánok jobbulást és jó egészséget, B.U.É.K! Viktor Erika

Nyirokcsomó  2008. december 30. 22:15   #312 

Kedves Erika!

Köszönöm gyors válaszát.
Még annyi kérdésem lenne, hogy ebben a helyzetben kell-e valami diétát tartanom.

Mégegyszer köszönöm, és
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK ÖNNEK IS!


Zsír-fűszermentes diéta célszerű, igyon sok folyadékot / buborékmenteset/ ! A szénhidrát ilyenkor jó hatású, májvédő hatása van. Üdv. Viktor Erika

Nyirokcsomó  2008. december 30. 22:05   #311 

Kedves Erika!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz.

Kb 4 hete a nyakam bal oldalán egy fájdalmas duzzanatot találtam, amire a munkahelyi orvostól antibiotikumos(Augmentin+Cataflam) kezelést kaptam. Még aznap elmentem a saját háziorvosomhoz, aki elküldött egy teljes vizelet+vérképre, fül-orr-gégészetre, illetve fogászatra.Kb. 4-5 napig lázam is volt.
A vérképemben az alábbi értékek magasak:We(48mm/h), GOT(35U/L), GPT(69U/L), Gamma Gt(86(U/L), illetve a vizeletben 30 mg/dl protein volt. A fül-orr-gégész azt mondta, hogy várjak 2-3 hetet, és ha nem múlik el akkor meg kell szúrni. A fogászaton mindent rendben találtak.
Időközben szinte teljesen elmúlt a duzzanat.
Ezt követően a háziorvosom újra elküldött vizelet és vérvételre:WE(34mm/h), GOT(49U/L), GPT(109U/L), Gamma Gt(99U/L), és a vizeletemben 1000mg/dl proteint találtak.
Készült egy hasi ultrahang is, ahol szintén mindent rendben találtak.Kérdezték, nem e mononukleózisom van.
Ezt követően a mai napon elküldtek a belgyógyászatra, ahol igazából semmit sem mondtak, csak hogy a májfunkciós értékek nagyon magasak, de azt mondta további teendő nincs.
Most ott tartok, hogy egyik orvos sem mond semmit, hogy mit tegyek, csak azt, hogy magasak a májfunkciós értékek.

Kérem szíves segítségét abban, hogy ilyenkor mi lehet a teendő.

Köszönettel:
Miklós


Kedves Miklós!
Legnagyobb valószínűséggel mononukleózisa volt. Ennek szövődményeként emelkedtek a májfunkciós értékei, melyek csak lassabban, idővel normalizálódnak,de rendbe fog jönni. Kb. 2-3 hónap múlva kellene egy kontroll-labort elvégezni, ekkor jó lenne egy AST-t is nézni, ill. a vizeletet ellenőriztetni! Üdvözlet és B. U. É.K! Viktor Erika

vassné  2008. december 30. 21:35   #310 

Tisztelt doktornő.Tegnapi levélváltásunk során azt javasolta doktornő hogy a frontin adagját emelhetem2mg -ig.A kérdésem az volna nem hordozza -e magában a hozzászokás veszélyét ez az adag,mert nem szeretnék ehhez hozzászokni.Válaszát köszönöm,Vassné.


A Frontin nem okoz hozzászokást úgy mint a Xanax. A betegek jól tolerálják és fokozatosan csökkentve az adagot, amikor azt már lehet, nem okoz hozzászokást vagy megvonási tünetet. A magasabb adagot csak átmenetileg szedje, ha panaszai enyhülnek vagy megszűnnek, csökkenteni ajánlom és visszaállhat egy kisebb / 0,5-1 mg naponta / adagra.Üdv.: Viktor Erika

Pajzsmirigy!  2008. december 30. 13:16   #309 

Tisztelt Dr.Nő! 2008.június közepén derült ki,hogy pajzsmirigyalulműködésem volt(Ft4:10,97.TSH:5,955.Ft3:3,77pmol/l,és Uh-án a jobb lebenyen cysta volt,és megnagyobbodott volt a pm.Majd aug.-ban átmeneti túlműködés.DEc. 8-án: TSH:3,7.,Ft4:14,1.,Ft3:4,42.Insulin:5,3Prolact in:665.,Lh:15,1.,Vc:4,8.,Fvs:3,7.,neutrophil:2 6%,lymhocyta:64%,FSH:6,9,Testosteron:2,34.Test súlyom:59,2 kg.Magasságom:174 cm.Göböt nem tapintottak ekkor,tapintásra közel norm.nagyságú.Június óta szedem az L-thiroxin 50-et napi 1 szemet.DEc.23-án voltam pajzsmirigy UH-án.A következőket írták: A pm. az átlagosnál kisebb,a szerkezet heterogén.Mindkét lebenyben elszórtan reflexszegér elváltozások láthatók,göb nem ábrázolódik.AZ isthmus nem szélesebb.A nyelvgyök és a submandibularis nyálmirigyek szerkezete szabályos.A nyakon kóros nycs. nem ábrázolódik. A KÉRDÉSEM:mit jelent az,hogy most meg kisebb a pajzsmirigyem,mit jelent az,hogy heterogén,és mi az,hogy a lebenyekben elváltozások láthatók??? Ezek aggodalomra adnak okot? ELŐRE IS MEGKÖSZÖNVE MARADOK TISZTELETTEL:MÓnika.


Kedves Mónika!
Egyértelműen egy gyulladás utáni pajzsmirigy képe látható az ultrahangon, a szerkezeti egyenetlenség erre utal. A gyulladás lezajlott, ill. hormon-pótlás történt, ezért kisebb már a pajzsmirigy egésze. Ne aggódjon, ez jó jel, a gyógyulás elkezdődött! Üdv. Viktor Erika

Anita  2008. december 30. 13:13   #308 

Tisztelt Doktornő!

6 éves kislányom december eleje óta csak édességet hajlandó enni, nagyon ritkán pár falat ételt is. Azelőtt bárányhimlője volt és akkor nem lévén étvágya, tovább fogyott, az azelőtt is kevés kilóiból. Jelenleg 14 és fél kg.
Ön szerint a hisztizés ellenére is sűrgősen vonjam meg tőle az édességet vagy legalábbis minimálisra csökkentsem a napi adagot vagy bízzak abban, majd ha megunja eszik ételt is. Nem lehet beteg a sok édességtől?


Kedves Anita!
Nehéz dolga lesz. Csak étkezések után engedélyezzen édességet a gyereknek, tudatosítani kell benne, hogy csak akkor kaphat, ha az ételből is eszik.Időnként egy kis hiszti is belefér.
A sok édesség természetesen nem egészséges, le kell szoktatni róla.
Gyerekeknél gyakori a cérnagiliszta és a Candida, széklet-vizsgálatot kellene végeztetni! Üdv. Viktor Erika

adipex  2008. december 30. 13:10   #307 

Kedves Doktornő!
Köszönöm a jótanácsait ,megpróbálom betartani őket!Minden jót kívánok az új esztendőre és mégegyszer köszönöm a kedvességét türelmét, és segítőkészségét!
Üdvözlettel: Balázs Boglárka


Köszönöm és B.U.É.K.! Viktor Erika

kérdés  2008. december 30. 01:09   #306 

Tisztelt doktornő.Kérdésem a következő.20 éven keresztül kissebb nagyobb adagokban,alkoholfogyaszto voltam.Hat honapja egyáltalán nem iszom alkoholt,és mellkasi eredetü szorongásos tüneteim vannak.ANTIDEPRESSZÁNST NEM SZERETNÉK SZEDNI NAPI 0,5-1 mg frontint szedek.Kérdésem az volna mikortol,enyhülhetnek ezek a tünetek,szervi eredetü kivizsgálássorozatom negati,talán idegrendszeri okok lehetnek-e,még csak 36 éves vagyok,nem gondoltam hogy ilyen tünetei is lehetnek a megvonásnak.Terápiára nem szeretnék járni nincs bennem az alkohol iránti sovárgás.Várom válaszát, köszönettel, és Boldog uj évet kivánok.Vassné.


Kedves Vassné!
Először is elismerésem Önnek, hogy felismerte és változtatott problémáin!Mások nagyon ritkán teszik ezt meg!Úgy gondolom, hogy ha lefoglalja magát valami olyan dologgal ami érdekli, ill. társaságba jár, nyitott lesz a világra, maguktól is rendeződnek a dolgok.Addig is fel a fejjel, megtanulja majd pótszerek nélkül is kezelni a problémáit. A Frontint emelheti egyelőre napi 2 mg-ig, majd ha már a tünetei javulnak, fokozatosan csökkentse! Üdvözlettel és BUÉK! Viktor Erika

vékony...  2008. december 29. 12:50   #305 

Tisztelt Doktornő !

Dec.27-én kérdeztem Öntől ezzel a jeligével. Arra panaszkodtam, hogy kicsit hátradőlve, vagy puha ülésen ülve fáj bent valami, illetve furcsa a székletem is. (vékony)
Ma visszamentem a háziorvoshoz (már voltam előtte röntgenen, ultrahangon, és vérvételen), mondtam, hogy szeretném, ha kiderülne, hogy mit érzek ott... Megkérdezte, hogy most akkor hova küldjön, rheumatologiára? Mondtam, hogy én nem tudom, de a székletem is más, mint szokott, az is zavar. Adott beutalót Gasztroenterol. - ez van ráírva. Hirtelen azt gondoltam, hogy béltükrözés - így nem is kérdeztem rá -, de eszembe jutott, hogy az colonoscopia. Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent a gaszt.?, milyen vizsgálat ?

A másik kérdésem, hogy mivel kb. két hónapja köhögök, kaptam beutalót Pulmonológiára is... Azt tudom, hogy tüdővel kapcsolatos, de ott mit csinálnak?

Ez már nem ide tartozik, de annyira elegem van, hogy mostanában mindig elkap valami !! Előtte alig láttam orvost, most már ez mindig így lesz ???? 40 felett... Azt mondják...

Boldog Új Évet Önnek és a családjának.

Köszönettel: Kati


Kedves Kati!
A gastroenterológia a gyomor-bélrendszeri panaszokkal foglalkozó részleg, itt kikérdezik a panaszait és eldöntik, kell-e esetleg rectoscopia/ végbéltükrözés / vagy más vizsgálat, ill. javaslatot tehetnek egyéb vizsgálatokra.
A pulmonológián a tüdejét meghallgatják, esetlen mellkas rtg.-t készítenek.
Én is kívánok Boldog Új Évet és jó egészséget! Viktor Erika

kérdés  2008. december 28. 21:45   #304 

Kérdezhetek most?


Igen, kérdezhet.Viktor Erika

kné  2008. december 28. 19:52   #303 

tisztelt doktornő ! szeretném megköszöni gyors válaszát és boldog békés új évet kívánok önnek . tisztelettel kné.


Köszönöm, én is kívánok Boldog, Békés és Eredményekben gazdag Új Évet és jó egészséget! Viktor Erika

Húsundor  2008. december 28. 19:50   #302 

Tisztelt Doktornő !

Köszönöm a gyors választ.

Nagyon hálás vagyok Önnek, Önöknek, akik vállalják ezt a fajta segítést. Úgy gondolom, ezzel sok, kétségek közt lévő embernek segítenek. Hajlamosak vagyunk arra, hogy a testünkön jelentkező jelekből sokszor a legrosszabbra gondoljunk, ami néha tényleg úgy van, de sokszor nem. Az én tapasztalatom a környezetemmel legalábbis ez. (Biztosan sokszor sok butaságot is kitalálunk, következtetünk, mivel nem értünk hozzá...)

Sok erőt és jó egészséget kívánok a továbbiakban !

Üdvözlettel: Kata



Köszönöm a jókívánságokat, minden jót kívánok én is! Viktor Erika

adipex  2008. december 28. 17:25   #301 

Kedves Doktornő!
Hálásan köszönöm részletes válaszát ,és azt ,hogy nem " teremtett le" a fogyókúrás gyógyszerek használata miatt.A mozgásra én is gondoltam ,hogy be kellene építenem a diétába ,csak elég nehezen szánom rá magam ,hamar feladom az efféle próbálkozásaimat ,sajnos nincs elég kitartásom..( futás ,konditerem,szobabicaj) amiket már régebben próbáltam.Kérdésem ezzel kapcsolatosan az lenne ,hogy ha a szobabiciklit használnám mozgásra ,akkor heti hány alkalommal kellene edzenem ,mennyi ideig ( mármint félóra ,vagy egy óra?) esetleg hány kalóriát kellene ledolgoznom rajta ahhoz ,hogy érjek is el eredményt?Gondolom a leghatásosabb az volna ha mindennap tekernék rajta " amennyit csak tudok" ,de volt idő amikor így csináltam ( évekkel ezelőtt 20-25 km-re felfejlesztettem magam) de pár hét elteltével már feladtam mert belecsömörödtem a mindennapi " kötelező" biciklizésbe...,és még különösebb hatását sem éreztem ,mert gondolom az az idő ahhoz viszont kevés volt ,hogy látványos eredmény alakuljon ki...
A Xenical-t évekkel ezelőtt próbáltam már ,de úgy emlékszem elég kellemetlen " mellékhatása" volt ,miszerint a végbélen keresztül szivárgott a zsír(?)...:)Úgyhogy most egyelőre ettől a szertől eltekintenék...:)
Kedvességét és türelmét nagyon köszönöm ,minden jót kívánok!
Üdvözlettel: Balázs Boglárka


Kedves Boglárka!
Nem jó ha kötelező időtartamokat vezet be, mert az úgysem sikerül. Inkább amikor kedve van, vagy többet evett, akkor üljön a biciklire. Akár összekötheti a Híradó nézésével is, legyen ott a bicikli és TV- nézés közben tekerje! Így szívesebben fog ráülni és észre sem veszi, nem lesz megterhelő. Amikor tud sétáljon a szabad levegőn, a séta is jó testmozgás. Könnyű tornát is végezhet, amikor kedve van ! Tehát mindegy melyiket végzi, mindegyikkel elérheti a célját! A Xenical átmenetileg tényleg kellemetlen tüneteket okoz, de 1-2 hét után ezek elmaradnak és látványos hatása lehet, főleg azoknál akik szeretnek enni. Üdvözlettel: Viktor Erika

előző oldal  14 15 16  17 18  következő oldal
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!