orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Viktor Erika

Dr. Viktor Erika válaszol

Dr. Viktor Erika

belgyógyász szakorvos

elhízás, zsíranyagcsere zavarai, arteriográf

előző oldal  164 165 166  167 168  következő oldal
Valéria  2010. május 2. 21:58   #3320 

Tisztelt Doktornő! Nyaki UH vizsgálaton voltam.A leletem,a jobb subnandibularis nyálmirigyben 6 mm-es IgI. ábrázolódik.A nyálmirigyek sonographiasan épek.A nyaki nagyerek mentén megnagyobbodott nyirokcsomó nem látszik,ez mit jelent!kérem irja meg.Köszönöm.


Lásd válaszomat! Viktor Erika

Kérem válaszoljon rá.  2010. május 2. 21:58   #3319 













Tisztelt Doktornő!

Voltam nyaki ultrahangon.A leletemen az van irva,a jobb submandibularis nyálmirigyben 6 mm-es IgI. ábrázolódik.A nyálmirigyek sonographiasan épek.A nyaki nagyerek mentén megnagyobbodott nyirokcsomó nem látszik.Kérem szépen válaszoljon hogy ez mit jelent.Köszönöm


Lásd válaszomat. Viktor Erika

Kérem válaszoljon rá.  2010. május 2. 21:58   #3318 






Tisztelt Doktornő!

Voltam nyaki ultrahangon.A leletemen az van irva,a jobb submandibularis nyálmirigyben 6 mm-es IgI. ábrázolódik.A nyálmirigyek sonographiasan épek.A nyaki nagyerek mentén megnagyobbodott nyirokcsomó nem látszik.Kérem szépen válaszoljon hogy ez mit jelent.Köszönöm


Azt jelenti, hogy egy normális nyirokcsomó / lgl./ ábrázolódott az áll alatti régióban. A lelete nem kóros. Üdv.: Viktor Eriika

Karanténka  2010. május 1. 23:38   #3317 

Kedves Doktornő!

Tarkófájdalmam miatt megmértem a vérnyomásomat,mivel szinte már naponta ismétlődött.108/86 volt.Általában a "perem"magasabb szokott lenni.Mi okozhatja ezt a jelenséget?Veszélyes ez?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:Krisztina


Kedves Krisztina!
Ennél a vérnyomásnál a felső érték alacsonyabb, az alsó megfelelő.
Fiataloknál gyakori, nem veszélyes . Üdv.: Viktor Erika

mónika  2010. május 1. 23:37   #3316 

Ma voltam rtg-n ami a leletemben igy hangzik.
Rekesz sima konturu, sinusok szabadok. A tüdőben körülirt beszűrödés nem észlelhető.
Mk. sziv rekesz szögletben fokozott peribronchialis kötegezettség.
HTX, PTX nem látható.
A sternumon fractura nem ábrázolodik. A sziv harántban nem nagyobb, az aorta kp. tág.
Mi a leletemben ami nem jó?? Esetleg mi a bajom?? ha egyáltalán baj-e a rtg-leletem.
Az ekg-m s.r. R j-ra dev.,PQ:norm., ST az "o"-ban, QS jelzett, T3lapos, V1-6 pos.T-k, ST a 20"-ban
Erre a leletekre a házi orvos a következőket adta:
nevotens 1/2 tabletta
aflamin rapid 1 tasak

Kérdésem az lenne a doktor nőhoz, hogy mi a bajom.
Ezelőtt pár nappal én irtam Önnek, hogy szurásokat érzek a szivem tájékán, néha olyan nyomásérzésem is van a mellkasomnál, de az nagyon ritka, főleg ezek a szurkálódások a sűrűbbek.
Várom válaszát mi is a bajom. Sajnos Uh-ra augusztusra kaptam időpontot a kardiológiára.
Nem tudom minden ilyen nehezen megy az egészségügyben, hogy hónapok mulva kapunk csak időpontot.
Mónika


Kedves Mónika!
A mellkas röntgenen hörgőgyulladásra jellemző kép látható, ez okozhatja a panaszait. Ennek megfelelő gyógyszerezés szükséges. Üdv.: Viktor Erika

Momóci  2010. május 1. 23:35   #3315 

Tisztelt Doktornő!!!
Lányom 17 éves és a gyerekgasztrón a gyomorpanaszaira a 30mg-os refluxont írták fel,de nem tudta szedni,mert a panaszait fokozta.Én nemrég szedtem a 20 mg-os zimpaxot és adtam a lányomnak belőle. Úgy tűnik hogy ez jó lenne,a panaszai megszűntek és mellékhatás sem jelentkezett.Az lenne a kérdésem hogy szedhetné-e,és mennyi ideig lehet,nincs-e káros hatása hosszú távon???
Még annyit hogy előtte mindenféle kivizsgálás megtörtént és minden negatív lett.Ezt a gyógyszert arra kapta hogy egy kis izgulás miatt több lehet a gyomorsava.
Köszönettel Mónika


Kedves Mónika!
Szedheti a Zimpaxot is. Csak akkor szedje pár napig, ha panaszai vannak, stresszes, vagy az étkezés ezt indokolja! Üdv.: Viktor Erika

hasmenés  2010. május 1. 23:34   #3314 

Tisztelt Doktornő! 47 éves cukorbeteg férfi vagyok. 1-2 hónapja iszonyúan felpuffadtam, hihetetlen mennyiségű gáz távozott hirtelen mind a gyomromból, mind "alul". Nem volt fájdalmam a gáz okozta feszítésen kívül. Pár hete egyszeri hányással kísért 2-3 napos gyengeség, hasmenés futott át rajtam. A székletem évek óta híg, de már napok óta vízszerű hasmenésem van, a puffadás, gázosság mindig jellemző volt, most sincs másképp. Évek óta az alsónadrágomon "nyomok" vannak, hiába tisztálkodom minden székelés után. A hasamban "csipkedés" szerű valamit érzek. Lehet gyógyszer-mellékhatás a most már egyre gyakrabban jelentkező hasmenés (Humalog, Neforal)? Vagy összefügghet azzal, hogy 1-2 hetente egyszer vörösbort fogyasztok (1-2 palack)? esetleg IBS? Várom válaszát, tisztelettel!


A Meforal okozhatja a panaszait, gyógyszert célszerű váltani! Üdv.: Viktor Erika

inzulinrezisztencia  2010. május 1. 23:32   #3313 

Tisztelt Doktornő
Lentebb már föltettem a kérdést de hiányosak voltak az adataim, igy nem tudott pontos választ adni az inzulinrezisztencia vizsgálatomra.Voltam vérvételen és a következő eredmények jöttek ki:

Glucos termelés 0 perc:4,8mmol (4,10-6.0)
Glucos termelés 120 perc:2,84 mmo. (3,3-7,8)

ez alacsonytan tünik, nemtudom ez probléma -e.
Inzulin terhelés 0 perc: 7,63 mIU (2,6-24,9)
inzulinterhelés 120 perc: 25,50 mIU

csak az lenne a kérdésem lát-e valami eltérést az értékek között.KÖSZÖNÖM DOKTORNŐ ui: 12 éve járunk lombikprogramra, azért érdeklődöm hogy esetleg az eltérés befolyásolhatja-e a megtapadást, vagy bármit ezzel kapcsolatban..


Ezek alapján nem rossz az eredmény, elvileg nem befolyásolhatja a teherbe esését! De mindenképpen javaslom hogy keressen fel endokrinológust, mert a 120 perces vércukor értéket változatlanul kevésnek találom! Üdv.: Viktor Erika

máj  2010. május 1. 23:28   #3312 

Kedves Doktornő!

Csütörtökön megyek máj FNAB vizsgálatra. Mire számíthatok?Hogy működik ez, mennyi idő?
Előtte van vmilyen megkötés?Értem ez alatt az éhgyomor vagy egyéb.?

Köszönöm!


Ezt a kezelőorvosától kell megkérdeznie, sajnálatos, hogy elmaradt. Üdv.: Viktor Erika

Véres hasmenés  2010. április 30. 22:19   #3311 

kedves doktornő!
Annyit szeretnék kérdezni,hogy most lett vége egy előbb 5 napot zinat 500-as majd egy 3 napos Azi sandos 500-as antibiotikum kúrámnak, ezek közvetlen egymás után szünet nélkül voltak.1napig ment a hasam, ma meg vér is volt a székletemben.Ez a vér lehet az antibiotikumoktól?Mit tudnék recept nélkül is megkapni a patikában ami jó erre,holnap nem áll módomban orvoshoz menni esetleg ügyeletre,de rosszul nem érzem magam igy nem tudom sűrgős e a dolog. Meddig várhatok vele?

Köszönöm a megtisztelő válaszát!:
Angéla


Kedves Angéla!
Normaflorét szedjen, de ha nem múlik a vérzés, jövő héten orvoshoz kell fordulnia! Üdv.: Viktor Erika

futás  2010. április 29. 22:35   #3310 

Tisztelt doktornő!
Elnézését kérem, ha buta kérdéssel zavarom, de nagyon érdekel valami.
Két évvel ezelőtt a pulzusom mindig 110 körüli értékű volt (28 évesen). A kardiológus coffeinizmus, nicotinizmus-t mondta az oknak, kávé és cigi elhagyása mellett napi egy óra sétát ajánlott. A napi séta helyett fél óra kocogást vezettem be az életembe minden másnap. Sikeresen, ma már 80 a pulzusom. A cigi viszont még mindig napi egy doboz. Azt szeretném megkérdezni, hogy a futással többet ártok a szívemnek, így ha cigizek, mintha dohányoznék, de nem futnék?

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm,

Melinda


Kedves Melinda!
A futás a nyerő. Csinálja tovább! Üdv.: Viktor Erika

szívbetegség  2010. április 29. 22:32   #3309 

Tisztelt Doktornő!
Sokat fáj a mellkasom, a fájdalom átsugárzik a hátba. Éjszaka fulladok, légszomjam van. Sokszor arra ébredek, hogy nagyon szapora a szívverésem. Nem kapok levegőt, hangos hörgésre, levegő utáni kapkodásra ébredek. Korábban ischemiás szívbetegséget, elsődleges magas vérnyomást állapítottak meg, a trachea előtt egy 12 mm-es nyirokcsomót mutat a CT felvétel. Reflux betegségem,nyaki gerincsérvem is van.Sokat fáj a fejem és a fülem bal felől.Bármilyen terhelésre nagyon hamar kifáradok. Jelenleg vérkép,az EKG és szívultrahang, vérnyomás eredménye gyógyszerszedés mellett jó, de a fenti panaszaim nagyon erősek. A szív jobb kamrája 28 mm.
A rendszeres gyógyszerszedés segít abban, hogy jók az eredményeim?
Nem is kellene szednem gyógyszereket?Fennállhat ischemiás szívbetegség?
Mi okozhatja mégis a rosszullétemet? Nem vagyok pánikos, de nagyon szenvedek.Van, aki azt mondja negatívak a leletek, pihenjek.
Várom válaszát! Előre is köszönöm


Ha jók az eredményei akkor nincs miért pánikolni. A gyógyszereket pedig szedje tovább. Vizsgálat nélkül ennyit tudok mondani. Üdv.: Viktor Erika

Tünde  2010. április 29. 22:30   #3308 

Kedves Doktornő!
Olyan problémával fordulhatnék önhöz, hogy tavaly nyáron gyomortükrözésem volt a gyomor gyűrűm nem zárt, és nyelőcsőgyulladást állapítottak meg. Motiliumot és Rabyprex-et kaptam, három hónap alatt rendbe jött. Most két hete megint érzem, hogy ritkán de fáj a gyomrom a torkomban meg kaparó érzésem van, olyan mintha mondjuk uszodában klóros vizet nyeltem volna, marja a torkom, és a nyeléssel is érzem hogy kellemetlen. A háziorvosom azt mondta tavasszal gyakori ez a probléma, ugyanezeket a gyógyszereket írta fel. De ez a rossz maró érzés megmaradt, amit nyelésnél meg folyamatosan érzek, mintha fájni kezdene a mandulám megfázás előtt, de már három éve kivették. Érdeklődnék hogy ismét a gyomromtól lehet e ez?
Köszönettel, várom válaszát.


Igen, a reflux tünetei lehetnek, ha szükséges, gyógyszerin módosítani kell. Üdv.: Viktor Erika

rekeszsérv  2010. április 29. 22:29   #3307 

Tisztelt Doktornő!

Körülbelül 3 hete furcsa, gombócszerű érzés van a torkomban. Néha olyan, mintha ételmaradék lenne ott. A nyelőcsövemnél is furcsa érzéseim vannak. Mintha egy levegőbuborék lenne a gyomorszájam felett. Eddig nagyon sokat büfögtem tőle, (önkéntelenül is, direkt is)akkor pár percre meg is könnyebbültem ( a torkomban lévő gombóc is eltünt) ám pár perc múlva újra éreztem a levegőt. Volt, hogy evés után pár órával egy-egy büfögésnél mintha vissza jött volna a nyelőcsőbe a félig megemésztett étel, és rátapadt volna a torkomra, nyelőcsövemre. Sokszor hangosan morog a hasam. Az elmúlt három hétben az is előfordult, hogy amikor lenyeltem egy tablettát, olyan érzésem volt, mintha ottmaradt volna a nyelőcsőben. Eddig azonban az étkezések alatt nem volt semmi bajom. A mai napon viszont ebéd közben azt éreztem, a falat csak gyűlik a gyomorszájamnál, de nem tudom lejjebb nyelni. Aztán könyebb lett.
Tegnap voltam egyébként gyomortükrözésen. Ott azt mondták, a cardia nyitott, hiatus hernia a diagnózis, azaz rekeszsérv és reflux oesophagitis LA-A. Az endoscoppal a hámátmenetben enyhe felmaródásokat találtak. Egyébként minden más ép. Voltam gégészeten is, de ő nem talált semmit, csak felmaródást a torkomban, garatnál, mondta ő is reflux. Ám a szakorvoshoz nem jutottam el, így nem nagyon tudták nekem elmagyarázni, mi is lehet ez a gombóc-levegő érzés, ami nagyon kellemetlen.
Lehet, hogy a rekeszsérvtől van és a refluxtól. Vagy csak levegőt nyelek, mert túlságosan odafigyelek magamra?

Előre is köszönöm válaszát: Anita


Kedves Anita!
A rekeszsérv nyomása okozza a leírt érzést, de ez a kezelés közben meg fog szűnni! Üdv.: Viktor Erika

metothyrin  2010. április 29. 22:26   #3306 

Tisztelt Doktornő!
Pajzsmirigytulmüködésem van,az orvos metothyrin gyogyszert irt fel amit sokáig kell szednem.Napi 2x1 tanletta. 2, napja szedem a gyogyszert,de bevétel után fáj ég a gyomrom,pedig étkezés után veszem be. Szeretném önt megkérdezni,mit csináljak hogy ne fájjon a gyomrom a gyogyszertől.Segitségét előre is köszönöm
Zsuzsa


Kedves Zsuzsa!
Nem jellemző a Metothyrin mellett a gyomorfájás, de ha jelentkezik, akkor szedjen naponta 2x Quamatel tablettát. Üdv.: Viktor Erika

szívpanasz  2010. április 29. 22:24   #3305 

Kedves Doktornő!!
25éves nő vagyok!Mitrális prolapsust 2002-ben állapították meg nálam.Tegnap itthon takarítás közben szegycsont mögötti enyhén fokozodó nyomás érzést éreztem ami a hátamba is sugárzott.Tompán fájó érzés több mint fél óráig tartott és pihenésre lassan el is múlt.Ezek a tünetek időjárás változásra(hidegre jellemző),idegeskedésre és fizikai megterhelésnél szokott jelentkezni nálam.20éves lehettem amikór este lefekvéskor jelentkeztek ugyanezek a tünetek annyi különbséggel hogy az nagyon fájdalmas volt nagy nyomás és markoló érzést éreztem,levegőt is alig kaptam.
Mostanában voltam Echo és terheléses vizsgálaton is de semmi eltérőt nem találtak.Prolapsusnak más tünetei vannak..Milyen vizsgálatot tudna nekem ajánlani amivel jobban kimutatható ez a probléma..? (Anyukámnak szívnagyobódása ,apukámnak meg szívkoszorúere van.

Előre is köszönöm a válaszát!!






Minden vizsgálat megtörtént, ami fontos lehet. Szedjen Concort és Magne B6-ot és a tünetei megszűnhetnek. Üdv.: Viktor Erika

Vérkép  2010. április 29. 22:21   #3304 

Tisztelt Doktornő!
28 éves fiatalember vagyok!
Január végén voltam vérvételen és az alábbi eredményeket kaptam!
Őszintén megmondom önnek hogy munka után már kb. 2-3 éve rendszeresen elfogyasztottam kb.heti 5 alkalommal kb. 1 üveg minőségi vörösbort!
Sajnos a vérvételemen a májfunkciós értékek közül ASAT/GOT 43,ALAT/ GPT 52,Gamma-GT 83 lett!
a Koleszterinem 7,3;az LDL koleszterinem 5,35 lett.
A többi kémiai vizsgálati eredményem a renferencia tartományon belül volt, a mennyiségi vérkép értékeim közül az MPV értékem volt alacsonyabb a normálisnál 8,4.
Az általános vizeletvizsgálati eredményeim közül mindent rendben talált a vizsgálat.
A háziorvosom tanácsára azóta nem fogyasztok egy korty alkoholt sem,ő azonban nem küldött további vizsgálatokra mert azt mondta hogy ezek még nem olyan vészesen magas értékek és az alkolholfogyasztás abbahagyása után rendeződni fognak.
Májusban kell majd újra mennem vérvételre.
Meg szeretném kérdezni,hogy ezek mennyire veszélyes eltérések és valóban rendeződni fognak amennyiben nem fogyasztok egy korty alkoholt sem?
Sajnos február vége óta szorongással és depresszióval is kezelnek,pszchiáéter javaslatára akihez rendszeresen járok kontrollra,az ő javaslatára Frontint szedek 0,25mg-osat napi kétszer fél és napi egyszer egész.Citaloprambol 20mg-osat napi kétszer fél!Ezek a gyógyszeradagok nem fogják tovább ronatani a májértékeim?
Amit még megkérdeznék, hogy milyen készítmények vannak jótékony hatással a májra,illetve hogy ezeket lehet-e az említett gyógyszerek mellet szednem?
Úgy olvastam hogy a rendszeres alkoholfogyasztás emeli a koleszterinértékeket is,ha nem fogyazstok alkoholt akkor van remény hogy gyógyszer nélkül is helyreáll a koleszterinszintem?
Tisztelettel várom válaszát!Csaba.


Kedves Csaba!
Én pedig úgy emlékszem, hogy már egyszer válaszoltam a kérdésére ! Kérem nézzen utána. Üdv.: Viktor Erika

Migrén?  2010. április 29. 22:19   #3303 

Tisztelt Doktornő!

Mindig alacsony volt a vérnyomásom, olykor "megdöbbentően", de többnyire problémamentesen. Ám a napokban egy rendkívül kimerítő 24 óra és a délutáni kávém után olyasmit éreztem, ami akár magas vérnyomás is lehet. Nem tudom, nem mértem, nincs mivel. visszhangosan hallottam a saját hangomat, sőt, más hangosabb hangokat is, s valahogy furcsán éreztem a fülemet, szédültem is, de nem úgy, mint az alacsony vérnyomás miatt szoktam.
Sehogyan sem tudom elképzelni, hogy magas lenne a vérnyomásom (Persze, ettől még lehet), de azóta nem iszom kávét, viszont a furcsa szédülés megmaradt, halántéktáji fájdalommal.
Én régebben migrénre vagy valami afféle fejfájásra hajlamos voltam. (Aztán szültem két gyereket, és ez lemúlt.) A halántékfájdalom ismerős, s az első verőfényes napokat éljük itt, ahol lakom. Lehet, hogy a migrénem tért vissza?
Migrén okozhat visszhangos hallást?

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel: Ágnes


Kedves Ágnes!
Igen, okozhat, de keressen fel egy fül-orr-gégészt mert egyéb betegség tünete is lehet! Üdv.: Viktor Erika

EOWIN  2010. április 29. 22:17   #3302 

....jo par evig folyasom volt,aztan kaptam gyogyszeres es huvely kupos kezelest,a kezeles utan par hetig ki maradt a folyas de aztan a menstruacio utan ujbol jelentkezett....nincsen mar olyan nagy mennyisegben de csak van.SZERETNEK surgosen gyereket valalni amig tart a nyari idoszak mert telen minden betegseg utol er.KERDESEM:VALALHATOK BABAT vagy menjek vissza a nogyogyaszomhoz,esetleg nem marad majd ki magatol vagy a tehessegtol a keves maradando folyasom?VAGY TERHESSEG ALATT LEHET KEZELNI?....jaaa es refluxom van es sokat faj a derekam es az oldalam.....egyszer kimutatodott hogy vese homokom volt.EZEKTOL VALALHATOK GYEREKET AKAR MOST IS?KOSZONOM SZEPEN VALASZAT.


Igen, vállalhat gyermeket, ha gond van, ezek a problémák kezelhetők terhesség során. Üdv.: Viktor Erika

gyomorsav  2010. április 29. 22:16   #3301 

Kedves Doktornő!
Köszönöm válaszát! Engem érdekelne még a továbbiakban, hogy miért lehet az hogy éppen az epeműtétemet követően lett sok a gyomorsavam, holott addig hírből sem ismertem a refluxot. Most annál inkább. Pedig diétázom, megválogatom mit eszek. Mégis kínoz néha a gyomorsav. Nem szeretek gyógyszereket szedni, ezért érdekelne, hogy milyen más alternatív módon lehet elkerülni, megoldani a túlzott gyomorsav-termelődést. És miért nem hatásos az eddigi epés diéta? Tudna nekem valami jó ötletet adni, hogy hol tudnék a neten megnézni olyan oldalakat, ahol étkezési tippeket is adnak?
Tisztelettel? Andi


Kedves Andi!
Az epehólyag eltávolításával a tároló funkció megszűnik, állandó, kis mértékű epecsorgás van a vékonybélbe, mely visszajut a gyomorba és a gyomorsav mennyiségét növeli.
Az Orvostudakozó oldalán a Szakemberek rovatban kérhet diétás tanácsadást kollégáimtól. Üdvözlettel: Viktor Erika

előző oldal  164 165 166  167 168  következő oldal
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!