orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Viktor Erika

Dr. Viktor Erika válaszol

Dr. Viktor Erika

belgyógyász szakorvos

elhízás, zsíranyagcsere zavarai, arteriográf

előző oldal  72 73 74  75 76  következő oldal
Mit ehet egy gyomorsérvben szenvedő  2009. augusztus 1. 21:55   #1480 

Kedves Doktornő!
Egy ismerősömnek gyomorsérve van és nem tudjuk, hogy mit ehetne meg és mit mllőzzön az étkezéseiből.Egy két dolgot mondott az orvosa de szeretném bővebben tudni, hogy mit ehetne, hogy tudjak én is valamiben segíteni neki.Kérem ha tudna soroljon már fel dolgokat amit ehet.

Köszönöm.


Gyomorsérv esetén nincs szükség különösebb diétára, kivéve a zsíros, nehéz, fűszeres ételeket. A lényeg hogy könnyen emészthető legyen az éte, gyakrabban történjen az étkezés kevesebbet egyen egyszerre. Az ételeket jól rágja meg, nagyon jót tesz evés közben időnként néhány korty folyadék fogyasztása.Üdvözlettel: Viktor Erika

Gabriella  2009. július 31. 23:50   #1479 

Tisztelt Doktor Nő.
Már lassan 1 éve küszködök székeléssi problémákkal. Nem tudom, hogy lassú lehet-e az emésztésem? Tüneteim: nehezen tudok székelni, elég vékony a székletem, nem kemény elég lágy mégis csak erőlködéssel tudom kinyomni. Voltam orvosnál ezzel a problémával, meg is csinálták a teljes vastagbéltükrözést. Nem talált a doktor semmi eltérést, csak azt mondta, hogy a belső aranyerem csúnya meg a külső is. Fájni nem szokott. Mondta, hogy használja aranyér kúpot, meg kenőcsöt, de azt sem mondta, hogy milyet. Ez volt decemberben, azóta sincs változás. Sokat felpuffadok, ekkor fáj a hasam bal oldala. De van amikor tünetmentes vagyok ez 1-2 nap. A következő gyógyszereket szedem:
allergiára: cetrizin este 1 tabletta
nyugtató: frontin 0,25 mg este 1 tabletta
gyomorsavra: omeprazol 20 mg este 1 tablette.
Ez lehet valamelyik gyógyszer mellékhatása?
Szeretném ha segítene mert nagyon rossz így. Mindíg csak erre gondolok, ezen jár minden gondolatom. Amikor meglátom a vékony széletem elmegy mindentől a kedvem. Kérem segítsen. Tudna - e valamit ajánlani.
Tisztelettel.


Kedves Gabriella!
Ha csúnya a belső aranyér, minél hamarabb meg kellene oldani , erre ma már számos technika létezik. Proktológussal konzultáljon.
Az összes gyógyszer okozhat székrekedéses panaszokat, amit szed. Az omeprazolt és cetrizint ebben az esetben reggel célszerűbb lenne szedni.
Iberogast cseppekkel és Motilium szedésével próbálkozhat a bélműködés serkentésére, emellett reggelente éhgyomorra igyon egy pohár csapvizet! Üdvözlettel: Viktor Erika

Bottal-vezeték  2009. július 31. 23:42   #1478 

Tisztelt Doktornő!

Jó estét kívánok! Gyerekorvos megvizsgálta a fiam és mondta, h. valami nem stimmel és adott beutalót gyermekkardiológushoz.Ezután Kicsi fiamat elvittük kardiológiai ellenőrzésre, ahol megállapítást nyert ,h . a Bottal-vezeték nem záródott vissza neki és emiatt pulmonális hypertóniát kapott és fullad.
A vizsgálatot végző orvos szerint be kell zárni mesterségesen és ez invanzív feladat és elmúlik az egéssz...Az lenne a kérdésem a Tisztelt doktornőhöz, hogy el tudná magyarázni röviden, hogy pontosan miről is van szó? annyit tudunk ,h van egy kardiológiai leletünk és egy szívsebészeti beutalónk és h. egy ér nem fejlődött vissza neki ami miatt fulladás alakult ki nála....
Más megoldás nem létezik?veszélyes-e a műtét?


Tóth Magdi


Kedves Magdi!
A műtét nem veszélyes, valószínűleg katéteres érzárásról van szó, amikor a comb artérián egy katétert vezetnek a Botallo vezetékhez és ezzel zárják. Utána kisfia teljesen gyógyult lesz, eddigi tünetei megszűnnek.
A Botallo vezeték a méhen belüli életben a tüdő és a szív nagy verőereit/ aorta/ köti össze és a születés után , amikor a tüdőerek megtelnek vérrel , a nyomásváltozás hatására záródik, feleslegessé válik. Ha valami miatt ez a záródás elmarad, az aortából a vér egy része visszaáramlik a tüdőerekbe, azok nyomását kórosan fokozva, nehézlégzést okoz.
A műtét ma már rutinnak számít, ne féljenek, a kicsi utána sokkal jobban lesz!
Jobbulást kívánva, üdvözlettel: Viktor Erika

focista története  2009. július 31. 23:34   #1477 

Tisztelt Doktor Viktor ERika belgyógyász asszony!

23 éves atlétizáló fiatalember vagyok.versenyszerűen eddzek.Európabajnok vagyok 400m-en.Nyugalmi magas pulzus miatt kerültem korházba.Kaptam rá gyógyszert ,amivel rendeződött.Ott elvégezték nekem a szívUH-t,ergometriát,de nem találtak semmit.Ezután elküldtek szívkatéter-vizsgálatra,amiből idézek :Zárójelentés szerint"A járulékos kötegvezetést kizártuk. Kettős AV vezetés igazolódott.A vizsgálat alatt gyakran lépett fel parox.pitvarfibrilláció 20-60 sec időtartamra. A továbbiakban a parox.pitvarfibrilláció miatt első lépésben eddigi bisoprolol th.folytatása javasolt időszakos kardiológiai ell. mellett. "

Az egyik orvos azt mondta ezzel nyugodtan sportolhatok versenyszerűen ,egy másik pedig azt mondta, hogy ő nem ajánlja.Meg szeretném kérdezni ,h Ön mit gondol?Világbajnokságra is szeretnék készülni...


Anatómiai rendellenességről van szó, mely során a szívben járulékos ingervezető góc alakul ki, ezért a pulzusszám jelentősen nő. Ha bisoprolol mellett terhelésre sem jelentkezik magas pulzusszám, akkor elvileg sportolhat. De ha az érzéseimre hallgatok, akkor nem. Mindenképpen szoros sportorvosi kontroll alatt kell tartani , esetleg elektrofiziológiai vizsgálatokat kell végezni és a kóros ingervezető hely elektromos roncsolása is szóba kerülhet. Szigorúan csak sportorvos bírálhatja el hogy versenyszerűen sporolhat-e? Üdv. és Sok Sikert! Viktor Erika

panikbeteg  2009. július 30. 21:33   #1476 

Tisztelt Doktorno'

Nemregen megallapitottak, hogy valosyinuleg panikrohamokat eltem at, de panikbetegsegrol meg nem beszelhetunk, mert nem olyan rendszeresek,
Miutan sokat olvastam utana, igaz -e az, hogy B vitamin komplexel, Magnezium es Kalcium szedesevel kivedhetem a rohamokat?
Valaszat koszonom,
Udvozlettel:
Gyongyi


Kedves Gyöngyi!
Nem tudom megmondani hogy ez segít-e valamit, kérdezzen psychiátert! Üdv.: Viktor Erika

Térképnyelv?  2009. július 30. 21:24   #1475 

Kedves Doktornő!

Amióta az eszemet tudom a nyelvem széle olyan, mintha egy pengével bevagdosták volna és bizonyos ételekre allergiás tünetek mutatkoztak (főleg dióra) piros foltos és érzékeny lesz. Utánaolvasva a dolognak tudtam meg, hogy ezeket a tüneteket is térképnyelvnek nevezik. Ezzel igazából nem is volt gondom sokáig, mert nem fájt, maximum tudtam, hogy nem az én nyelvem a legszebb.

Az utóbbi 1 éveben viszont néha-néha előfordult olyan, hogy reggelente kis fehér körkörös csíkok jelentek meg rajta, amik aztán el is tűnek. Nagyon ezzel sem foglalkoztam, mert nem volt gyakori és nem okozott különösebb problémát. Az utóbbi 1-2 hónapban azonban teljesen rosszra fordultak a dolgok, ugyanis mostmár minden reggel amikor felkelek iszonyatosan ronda a nyelvem, lepedékes és a széle teli van ezekkel a korábbi kis fehér hólyagocska szerű foltokkal, csíkokkal. Ezek napközben most is eltűnnek, de helyükön vöröses, sebes foltok maradnak, amik fájnak is és emiatt gyakorlatilag egész nap enyhén zsibbadó érzést érzek e nyelvem szélén-végén. Este pedig kezdődik minden előröl a kis fehér foltokkal. Erre a linkre feltettem egy képet is a nyelvemről:
http://href.hu/x/9p39

Voltam bőrgyógyásznál a problémával, de nem jutottam sajnos előbbre. Először Telvirant és boraxos glicerint, majd másodjára valami más ecsetelőt kaptam rá, de sajnos úgy néz ki, hogy ezek semmit sem használtak, viszont azt sem mondták, hogy ez térképnyelv lenne.

Elég sokat olvasgattam erről a neten és az ott talált képek, illetve mások elmondása alapján nekem ez nagyon annak tűnik. Most eléggé el vagyok keseredve, mert ahogy olvasom erre nincs terápia. Nagy adagban szedem a vitaminokat már 2 hete, de egyelőre ez sem segít.
Igazából fogalmam sincs, hogy mit csináljak a továbbiakban és aggaszt, hogy mi lesz ha ez így marad az életem végéig.

Azt is olvastam, hogy a térképnyelv májproblémára is utalhat és ekkor jutott eszembe, hogy egy évvel ezelőtt voltam vérvételen és az összbillirubin szintem 27,7 volt. Ekkor elküldtek hasi UH-ra és megállapították, hogy kicsit meg van nagyobbodva a májam és kicsi cisztákat is találtak, de azt mondták, hogy ez nem komoly probléma.

Ön szerint lehet összefüggés a két dolog között? Mi a doktornő véleménye erről az egészről?

Azt is olvastam, hogy erre esetleg jó lehet a Taraxacum Dens Leonis nevű szer, de nem tudom mennyire lehet bízni az ilyen homeopátiás szerekben, azt gondolom, hogy azért ártani nem árt?

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült az írásom, de azt hiszem így kerek a kép.

Köszönettel:
András


Kedves András!
Gombatelepek lehetnek a nyelvén, tenyésztésre mintát kell venni, fül-orr-gégén vagy szájsebészeten elvégzik. A megfelelő gombaellenes szer mellett elmúlhatnak panaszai. Üdv.: Viktor Erika

menstruáció közben tükrözés  2009. július 30. 21:20   #1474 

Kedves Doktornő!

Jövő hét csütörtökön lesz vastagbéltükrözésem, de valószínűleg akkor fog megjönni a menstruációm is. Kérdésem lenne, hogy így is meg tükrözhet-e az orvos? Azért is kérdem, mert mikor nekem megjön, nagyon szokott görcsölni a hasam, és kellemetlen lenne, ha közben még hashajtóznék is, mivel a tükrözésre ugye fel kell készülni. Önnek mi a véleménye? Kérjek másik időpontot a tükrözésre?

Köszönöm!

Tímea


Kedves Tímea!
Jobb lenne ha kérne másik időpontot, menses alatt nem célszerű végezni a vizsgálatot. Üdv.: Viktor Erika

Ibolya  2009. július 29. 23:18   #1473 

Tisztelt Doktornő!!
Az lenne a kérdésem hogy a Zimpax 40mg tablettát lehet e folyamatosan szedni?Már két hónapja szedem napi egyet.Az orvos azért írta mert tükrözésnél egy enyhe gyulladást talált.Sokat szokott fájni a gyomrom úgy vettem észre ha idegeskedek attól is, ez a gyógyszer jó csak lehet e hosszú távon szedni??
Köszönettel válaszát Ibolya


Kedves Ibolya!
Szedheti folyamatosan, akár évekig is, ha a panasza szünetel, akkor időnként a gyógyszert is kihagyhatja, eztán lehet folytatni. Üdv.: Viktor Erika

alkohol  2009. július 29. 23:15   #1472 

kedves drnö,

igen mitralis p om van...pajzsmirigy az régebben túlmüködött de sosem kellett rá gyógyszer csak jód..

de minden jó most ott is...akkor szerintem csak az hogy alapnból egy izgulós vagyok???mindig is az voltam...



Igen, ez az alkat, aki mitrális prolapsusra is hajlamos. Hogy megelőzze a gyors szívműködést, Concort kellene szedni kis adagban, beállítása a családorvos, vagy kardiológus feladata.
Jódos , tengeri sót használjon folyamatosan, a Concor mellett pedig panaszmentes lesz. Üdv.: Viktor Erika

Jobboldali fájdalom  2009. július 29. 23:12   #1471 

Kedves Doktor Úr!

Egy hete lehajoltam és utána jobboldalon a bordám alatt beleszúrt valami. Azóta fáj időszakonként a bordaívemnél, hátul a derekam, szintén jobboldalon, néha a lapockám felé megy a fájdalom, hátamba oldalt.
Az orvos szerint izomhúzódás, mivel nem nyomás érzékeny sehol.
Nyomásra inkább a bordám és a csípőcsontom érzékeny egy kicsit.


Izomlazító krémet és ragtapaszt használok.
Ez valamenyit segített.
Ön szerint elég ilyenkor helyi kezelés? Torna is segíthet?
Ez nem lehet más, esetleg epe betegség tünete?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv: K. Ágnes


Kedves Ágnes!
Az epeproblémának is hasonló tünetei vannak, de az hasi ulrahanggal hamar kizárható. Az izomhúzódásra a Fastum tapasz és gél elégséges, ha nem szűnik, Mydetont /izomlazító/ szedhet hozzá. Üdv.: Viktor Erika

Borbála  2009. július 29. 23:10   #1470 

Kedves Doktornö!

Borbála vagyok 45 éves egy honapja hogy laza székletem van mai nap eleven hajszál vékony szerü vércsikot láttam benne ! puffadság érzésem van igy szinte soha nem érzem azt hogy éhes lennék de ha eszek jol esik az étel! Fogytam néhány kilot is .Sajnos nehezen jutok el az orvoshoz mert gyermekeim egyedül nevelem és töbnb helyen dolgozom több fajta vény nélkül kaphato gyogyszert is kiprobáltam de egyik sem segitett
Segitségét szeretném kérni hogy mi lenne a megoldás ! Válaszát elöre is köszönöm szépen
Borbála!


Kedves Borbála!
Akármilyen nehezen is jut el az orvoshoz, az egyetlen megoldás a tükrözés, ebben az esetben találgatni felelőtlenség lenne! Üdv.: Viktor Erika

divertikulitisz  2009. július 29. 23:09   #1469 

Tisztelt Doktornő!

Kb. egy éve van olyan problémám, hogy néha reggelente székelés előtt elkezd nagyon szúrni a bal alhasam tájékán, és azon a ponton, ahol szúr, egy dudort is kitapintok. Vécézés után viszont a fájdalom és a dudor is eltűnik. Ez nem minden reggel van, volt olyan, hogy hónapokra elmúlt, de aztán pár napra visszatért. Olyan is van, hogy egyik reggel fáj, következő reggel nem. Két orvosnál is jártam a panaszommal, az egyik szerint lehet divertikulum is, de a másik szerint nem, mert az idősebb korban fordul elő. Én 27 éves vagyok. Sajnos már annyira zavar ez a dolog, hogy szinte enni se merek, pedig az étvágyam nagyon jó (lenne). Ezen kívül más problémám nincs, kivéve, hogy néha nyálkás a székletem. Azt is észrevettem, hogy általában akkor jön elő a fájdalom, ha vécézés előtt eszek vagy iszok, illetve mikor tornázok, helyben futás közben is elkezd ugyanott szúrni.
A gasztroenterológus, akinél voltam, megtükrözne, de én nem szeretném magam feleslegesen kitenni ilyen fájdalmas vizsgálatnak. Nincs másmilyen vizsgálat, amivel ki lehetne deríteni, hogy mi ez? Ön szerint mi lehet a bajom?
Köszönöm!
Tímea


Kedves Tímea!
IBS és ezzel társuló bélgyulladás lehet, de kis hasfali gyengeség, sérv sem kizárt. Tükrözés nélkül nem megy... Üdv.: Viktor Erika

alkohol  2009. július 29. 23:07   #1468 

Tisztelt Doktor nő!
Ön szerint mitől lehet az a problémám hogy egészen kis mértékű alkohol fogyasztás után is felmegy a pulzusom?Voltak sajnos korábban is gondjaim de az orvosom azt mondta a stressztől, szorongásoktól lehet a megugró pulzus .De ha bemegyek a városba a barátnőimmel szórakozni és iszunk néha egy picit akkor utána van hogy egész este nem alszom! nagyon elkezd dobogni a szivem stb...nem értem,de legalább tudom hogy alkoholista már nem leszek :)



Válaszát előre is köszönöm!
üdv.Adri


Kedves Adri!
A promlémája hátterét szív ultrahang tisztázhatja, mitrális prolasus gyakori ebben a korban, de pajzsmirigy funkciót is érdemes néznie. Üdv.: Viktor Erika

uh  2009. július 29. 23:05   #1467 

Tisztelt Doktornő!
Édesanyám pajzsmirigy lelete a következő: Jobb lebeny 23*25*40 mm-es. Az egész lebeny echodús és inhomogén, bal 22*25*50 Szerkezete a jobboldalival megegyezik. Tudna-e segíteni, mit jelenthet ez, ugyanis az endokrinológiára csak októberre adtak időpontot. Addig van-e,ilyen ultrahang lelet esetén, teendő? Köszönöm válaszát: egy aggódó.


Gyulladásos kép lehet. Pajzsmirigy hormon levétele javasolt / TSH, T3, T4/ a vizsgálatig. Üdvözlettel: Viktor Erika

vonat  2009. július 29. 21:24   #1466 

kedves drno

ismeri Ön a medveszölö teát.?hatásos?mennyi ideig lehet inni?


Vizelet tisztító hatása van, addig igya, míg szükséges. Üdv.: Viktor Erika.

kismama vérkép  2009. július 29. 21:22   #1465 



Tisztelt Doktornő!

36. hetes kismama vagyok, ahogy az idő telik, egyre rosszabb a vérképem.
Nőgyógyászom vénás vas adását javasolta, majd a beadás előtti vérkép vas szintje miatt elvetette, maradt a napi 3X vastabletta. Haemoglobinom azonban egyre csökkenőben.
Ön szerint mi okozhatja ezt a vérképet, ha a vas elegendő?
Aggódom egy kicsit, mert a szívem (ritmuszavar) miatt programozott császárt írtak elő.

fehérvérsejt: 8,9 K/ul (4,0-9,0)
neutrofil: 6,53 K/ul (1,8-7,70)
limfocyta: 1,8 K/ul (1,0-5,0)
monocyta: 0,46 K/ul (


Bár a vérképet nem küldte át, de ha jó a vasszint, megaloblastos anaemiája lehet, melyet B12 inj. im. adásával lehet gyógyítani. Jelentkezzen belgyógyásznál, aki kiértékeli a leleteit és megfelelő terápiát is tud adni. Üdv.: Viktor Erika

evelim  2009. július 29. 08:27   #1464 

mégegyszer nagyon köszönöm a kedvességét és a tanácsait:nagy nagy tisztelettel és közönettel:evelin


Nagyon szívesen, remélem segíthettem! Üdv.: Viktor Erika

evelin  2009. július 29. 00:27   #1463 

bocsánat,azért kérdezem,mert májusban volt az antibiotikumoktól,februártól májusig 5 félét szedtem,sorban:ciplox500,tarivid 2 doboz,sumamed és nolicin 2-2 doboz kombinácioban,és klabax.ettől lett egy enyhe vastagbél gyulladásom,és a vizsgálatot végző orvos azt mondta,hogy erre az évre már tilos az antibiotikum szedés.és minden nap meg kellett ennem 1 danon activiát,és meginnom egy actimelt.és használt.de most ha ujra antibiotikumokat szedek,lehet,hogy a vastagbélgyulladás és a vérzés,sajnos enyhe vérzésem is volt, kiujul?az antibiotikumokat hólyaghurutra,egyszerüen nem akart elmulni,és torokgyulladásra kaptam.csak tul sokat,és sokfélét.köszönettel:evelin


Most szedni kell az antibiotikumot. Ebben az esetben a Normaflore mellett Actíviát is kezdjen huzamosabb ideig használni, hogy kivédje a bél gyulladásos tüneteit. Egy labor mindenképpen szükséges, We, AST, CRP legyen benne! A Citro cseppet belsőleg is használhatja, 2-3x 15 cseppet használjon narancslében, míg tart a felső légúti fertőzése, utána is jó ha naponta egyszer használja. Természetes antibiotikumot tartalmaz és az immunrendszer működését fokozza. Kiegészítőnek használhat még 1000 mg.-os C-vitamin pezsgőtablettát, így kivédheti a további fertőzéseket. Jobbulást! Üdv.: Viktor Erika

evelin  2009. július 29. 00:21   #1462 

Nagyon nagyon közönöm a tanácsot,be fogom tartani.a normaflore jó az augmentin mellé,? KÖSZÖNETTEL:Evelin


Igen, kezdettől fogva szedje hozzá! Üdv.: Viktor Erika

Evelin  2009. július 28. 23:57   #1461 

tisztelt doktornö.én irtam valamelyik nap a rossz fog alatti nyirokcsomóval kapcsolatban-sajnos mára a csomó fölött csúnyán begyulladt a torkom,vörös,és sárga hólyagos.ez mellett a fülem is nagyon fájt,ezért gégészeti szakrendelésre kellett mennem.tükrözést is végeztek,és a gyulladáson kivül mindent rendben találtak.viszont a gyulladás a rágoizületre is átterjedt,ezért fáj a fülem.2x1 augmentint kaptam,de lehet,hogy a fogat ki kell majd huzni.és ha az augmentin után még fáj a fülem,és nem mulik el a nyirokcsomó,mégiscsak kell szájsebészetre mennem.mit tehetek még,hogy megakadályozzam a fogam elvesztését,AZ AUGMENTINT ÉS A DALACINTszedhetem együtt:evelin


Kedves Evelin!
A kettőt ne szedje együtt, először az Augmentinnel a garat gyulladását kell megszüntetni, utána lehet a fogra hatásos Dalacint szedni, ha még szükséges. Feltétlenül szedjen az antibiotikumok mellé probiotikumot/ Normaflore/ !.
Ajánlom még a grapefruit mag kivonatával/ Citro csepp/ végzett toroköblögetést is, jót fog tenni. Ne idegeskedjen, a gyulladás szépen el fog múlni, a fogról pedig rtg.-t kell készíteni és csak akkor kihúzni, ha a rtg. pozitív / a gyökérnél cysta van/ és a laborban az AST / ASO/ emelkedett lenne! Üdv.: Viktor Erika

előző oldal  72 73 74  75 76  következő oldal
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!