orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Pálvölgyi Rita

Dr. Pálvölgyi Rita válaszol

Dr. Pálvölgyi Rita

pszichiáter szakorvos, pszichoterápia szakorvosa

depresszió, szorongások (fóbiák;pánikbetegség)

előző oldal  68 69 70  71 72  következő oldal
depresszió  2012. május 16. 19:04   #1400 

Tisztelt Doktor Nő!

Egy hónapja szültem a kisfiamat és jelenleg itthon vagyok vele és a 20 hónapos kislányommal. Mostanában nagyon sokszor sírok, és azon gondolkodok, hogy miért nem jön össze semmi. Imádom a gyermekeimet, de így úgy érzem, hogy nem adok meg nekik mindent. Sok gond összejött mostanában, mert sajnos mi is beleestünk a svájci frankos hitelbe, illetve kiadtuk a házat emiatt és a bérlők elmentek úgy, hogy felhalmoztak egy csomó tartozást, ráadásul elvittek egy jó pár holminkat is. Terhesség vége fele 5 és fél hetet kellett kórházban töltenem, közben ez idő alatt 3 közeli hozzátartozónk is elhunyt. Nehéz volt a kórházban a kislányom nélkül. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy ezek a rossz érzések elmúlnak vagy forduljak szakemberhez. Sokat beszélgetek párommal az érzéseimről és akkor egy kicsit jobb. Mostanában párommal is egyre többet vitatkozunk jelentéktelen dolgokon, mert én ingerlékenyebb és türelmetlenebb vagyok a kelleténél.

Köszönöm a segítségét!
Krisztina


Kedves Krisztina,
Ha teheti, forduljon szakemberhez. A szülés utáni depresszió elég gyakori, és kezelendő jelenség. Még inkább így van ez, ha halmozottan nehéz helyzetben érkezik, mint Önnél is.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

kérdés-  2012. május 16. 19:02   #1399 

Kedves Doktornő!
Az lenne a kérdésem hogy milyen tünetei lesznek azoknak az embereknek akik paranoid skizofrenia betegséggel elhagyják a gyógyszert!
/ a gyógyszer neve Abilify 15 mg reggel 1/.
Előre is köszönöm.
Zsuzsi


Kedves Zsuzsi,
Semmiképp nem ajánlom kontroll nélkül elhagyni a gyógyszert. Ezt a kezelővel mindenképp egyeztetni kell. A korábbi tünetek újbóli fellépésének a veszélye, amit kockáztat.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

szorongás  2012. május 13. 11:36   #1398 

Tisztelt Doktornő!

Az alábbiakat szeretném öntől megkérdezni.
Generalizált szorongásom van, amire Anxiront 2x10.mg-ot( 1. NAPJA) neuroptimot, rózsagyökeret,és kendermagot szedek, saját ötlet alapján.
Továbbá, a vérnyomásomra Tensart-ot, és Asa EP-t szedek.
A kérdésem az lenne, hogy a fenti gyógyszerekkel kezelhető-e hatásosan a szorongás, illetve összeférnek-e egymással?
Még egy kérdésem lenne hogy L-tryptophan-nal kiegészíthetem-e a gyógyszereket, illetve alkalmanként amíg az Anixiron nem hat addig heti egy-két 0,25-ös Xanax-ot bevehetek-e ?
Pszichológus-hoz járok , de antideprenszánst- nem szeretnék szedni.

Előre is köszönöm válaszát, várom esetleges tanácsát ! Gábor


Kedves Gábor,
Az Anxiron és a Neuroptim jó kombináció szerintem. A rózsagyökérrel és a kendermaggal nincs tapasztalatom. Emellett az L-tryptophant már nem javaslom. A Xanax-szal, tudja óvatosan. Egy-egy szem hetente nem okozhat hozzászokást.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

gyogyszermegvonás  2012. május 13. 11:32   #1397 

Tisztelt doktor nő!
16 éve szedek rivotrilt napi 2mg-ot reggel. Probáltam abbahagyni, de megvonási tüneteim voltak. Meg szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet csökkenteni ugy, hogy ne legyenek megvonási tüneteim?
köszönettel


T. Kérdező,
Válaszoltam.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

gyogyszermegvonás  2012. május 13. 11:32   #1396 

Tisztelt doktor nö!
16 éve szedek rivotrilt ami már nem igazán hat inkább csak a mellékhatásai jönnek. Probáltam abba hagyni, de szörnyü megvonási tüneteket produkált. Reggel egy szemet szedek a 2mg-os bol.T. doktornő! Hogyan lehet ezt a gyogyszert abbahagyni, hogy ne legyenek megvonási tüneteim?
köszönettel


Tisztelt Kérdező,
Enyhíteni lehet az elvonási tüneteket azzal, ha nagyon lassan csökkent. Mondjuk 1/4-del 2-3 hetente.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Lizál  2012. május 9. 13:41   #1395 

Kedves Doktor Nő!

Már négy éve szedem az alábbi gyógyszereket: Sertralin, Mirtazapin, Xanax SR. Ezeket depresszió kezelésére írták fel.
Az elmúlt két hónapban már többször volt szédüléssel ,hányingerrel, erős szívdobogással és remegéssel járó rosszullétem. Ilyenkor mindig egyedül voltam itthon.
Havonta rendszeresen járok pszichiáterhez gyógyszert íratni. De arra a kérdésére, hogy mi újság, nem igazán tudom elmondani, hogy mi a problémám. Meg nem is tudom, hogy egyáltalán hozzátartozik.
Hiába készülök fel lelkileg, hogy megemlítem a problémát, mikor szembe kerülök vele rögtön elszáll a "bátorságom".
Mit tegyek?

Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező,
Talán jelezze előre, hogy hosszasabban szeretne beszélni a hogylétéről. Ha kap egy kicsit több időt, talán sikerül elmondania. A fenti tünetek lehetnek akár a Xanax-hoz hozzászokás tünetei is, ezért mindenképp jó volna beszélni erről.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

gyógyszer  2012. május 9. 13:35   #1394 

Tisztelt doktornő!

Pszichiátriai szakrendelésen generalizált szorongással diagnosztizáltak. Az orvos szorongásoldásra Xanaxot, illletve Ventadepress(75mg) tablettákat, valamint Mirtazapin Sandoz(30mg) tablettát írt fel nekem, ez utóbbit alvászavarra. A gyógyszereket el is kezdtem szedni, azonban némi mellékhatást érzek, illetve később azt olvastam, hogy az utóbbi két gyógyszert nem ajánlatos együtt szedni. Valóban így van? Sajnos a kezelőorvosom jelenleg határozatlan időre szabadságra ment, így szeretném Öntől megkérdezni, hogy ezek a gyógyszerek szedhetőek-e együtt biztosággal?
Üdv: Katalin


Kedves Katalin,
Én sem szívesen adok két antidepresszánst egyidejűleg. Mindkettőnek van szorongásoldó és alvást támogató hatása is. Ismeretlenül nem szívesen avatkoznék be a gyógyszerelésbe, ezért azt tanácsolnám, hogy keresse fel egy kollégámat személyesen, és vele beszélje át a kérdést.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

érzéstelenítő és rivotril  2012. május 9. 13:31   #1393 

Tisztelt doktor nő!
Azt szeretném kérdezni, hogy rivotrilt szedek, és az utmutatoban az van feltüntetve, hogy fogászati beavatkozás elött az orvosnak azt meg kell mondani, hogy rivotrilt szedek. Most ez miatt nem merek elmenni egy fogamat kihuzatni, mert félek, hogy nem fogják elérzésteleníteni. Mi köze van a rivotril tablettának a fogászatban alkalmazott szerekhez?
köszönettel


Tisztelt Kérdező,
Nyugodtan elmondhatja, sőt érdemes is elmondania. A feszültségoldók és az érzéstelenítők is hathatnak egymásra, de esetleges további nyugtató beadása előtt feltétlenül tudnia kell a kezelőjének, hogy az ő általa adott gyógyszer mihez adódik hozzá. a Rivotrilt egyébként adják fogászati beavatkozások előtti feszültség csökkentésére, így semmilyen probléma nem várható a beavatkozás kapcsán.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

lehetséges?  2012. május 6. 19:03   #1392 

Tisztelt Dr. Nő! Nagyon erősen hipohonder vagyok a pánikbetegség mellé, ezért félve szedem a gyógyszert. Némi ellenérzéssel kezdtem el szedni a citalopram nevű antidepresszánst, mert rengeteg rémhírt hallani az SSRI szerekről. Többek között a fokozott öngyilkossági hajlam, és a vérben való felhalmozódása miatti halál. Tényleg bele lehet halni az SSRI szerek szedésébe? Vagy ettől megfogok gyógyulni és megszűnnek az idegi eredetű szívritmus zavaraim és pánikrohamok?

Nagyon Köszönöm válaszát!


Tisztelt Kérdező,
Az SSRI antidepresszánsok a szedés első napjaiban okozhatnak kellemetlen tüneteket, de kb 1-2 hét elteltével már jelentkezik a kedvező hatása. Halált nem okoz, az un. serotonin szindróma, csak több hasonló gyógyszer egyidejű szedése, vagy túlgyógyszerezés esetén jelentkezik, nagyon ritkán.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Mellékhatás  2012. május 6. 19:01   #1391 

Tisztelt Doktor Nő !
Két éve pánikbetegséget és depressziót diagnosztizáltak nálam. Orvosom tanácsára antidepresszánst kezdtem szedni Citagen 20mg tablettát napi egy szemet és egy évig terápiákra jártam. Egy hónapja orvosom javasolta a gyógyszer fokozatos csökkentését ,mert egy ideje egészségi állapotom jó. Mára már teljesen abba hagytam a gyógyszer szedését. Szeretném megkérdezni , hogy nem okoz -e gyógyszer függőséget a hosszú távú gyógyszer szedés és lehetnek -e mellék hatásai? Az utolsó napokban már csak negyed szemet szedtem és szédülési tünetek jelentkeztek. Két napja , hogy teljesen abba hagytam és nagyon szédül a fejem, ha lehajolok, felállok vagy oldalra nézek akkor jobban (olyan bizsergő szédülő érzés) Lehet-e ez mellékhatás vagy valamilyen más tünet és megfog-e szűnni vagy újra gyógyszert kellesz szedni? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!


Tisztelt Kérdező,
Ezek a gyógyszer elhagyásának tünetei. Ne ijedjen meg tőle, nem a pániktünetek tértek vissza. Kb. 1 hét alatt elmúlnak.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Xanax  2012. május 6. 18:59   #1390 



Tisztelt Doktornő!

35 éves eléggé aggódós,szorongós,túlsúlyos nő vagyok.Ez főleg azóta van ,hogy nem dolgozom,mondjuk nem sajnálom a munkahelyemet./a túlsúly nem/Tiszta idegbaj volt.
Kb. tavaly október óta szedem a xanax 0,5-t napi 2*.Egészségemmel voltak bajok és teljesen kikészültem,hogy pl. gyomortükrözést csináltak.Nagyon féltem tőle.Szerintem a röntgen is elég elsőre.Persze egyiken sem találtak semmit sem,csak sok a savam.Főleg emésztési problémáim vannak és pajzsmirigy alulműködésem.Göböket is találtak,de jóindulatú.
De most szeretném abbahagyni.Sokszor sikerült lefelezni,de mindig visszaálltam,kb 1 hét után.Viszont most megint lefeleztem a 0,5-t.Most is sok a gond,de nem akarok rászokni jobban.Remegni szoktam néha ha érzem,hogy idegesebb vagyok.
Valerianaval akarnám kiváltani,meg vitaminokkal,B6,magnézium.A nyugtató teáktól fáj a gyomrom.
Szedek még nebibetát és lapident vérnyomásra és még a xanax előtt tenaxumot is írt a háziorvos,mondván,hogy ilyen aggódós vagyok,de azt mondtam nem szedem,mert itthon nem magas a vérnyomásom.Most megint vacakol a gyomrom,megint félek,hogy tükrözni akarnak,de elmegyek megint gyomorröntgenre.
Ki akarunk menni amerikába dolgozni és ezért is akarnám abbahagyni és valami természetessel és sporttal kiváltani.
Elmondtam a panaszaimat az endokrinológusnak is ,mert mindenki csodálkozik,hogy xanaxot szedek,és azt mondta hagyjam abba,felezzem le és utána hagyjam abba,mert a remegés,gyengeség és idegi tünetek a pajzsmirigytől van,és hogy a fogyásban sem segít.Sajnos hiperinzulinizmusom és pcos is van.
Doktornő mit ajánl a xanax elhagyására,stresszes életmód mellett?/amin nyílván megpróbálok változtatni/

Köszönettel várom válaszát!


Tisztelt Kérdező,
A Xanaxot lassan érdemes elhagyni. Először csak az egyik tabl. felezésével. Ekkor is jelentkezhetnek elvonásos tünetek / izzadás, remegés, feszültség, stb., / de ezek néhány nap alatt elmúlnak. Ha rendeződött az állapota, akkor tanácsos újabb fél tabl.-val csökkenteni. A jelentkező tünetektől ne ijedjen meg, néhány napig tartanak.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Tundemama  2012. május 3. 19:11   #1389 

hizlal e a milgamma neuró tableta?


Tisztelt Kérdező,
A B-vitaminoknak lehet étvágyat és testsúlyt fokozó hatása, - enyhe mértékben.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

delirium  2012. május 3. 19:07   #1388 

Tisztelt Dr NŐ!
29 éves férfi vagyok 177 magas 71 kg 2 nappal ezelőtt sok alkoholt fogyasztottam -pánik és kényszerbetegség miatt

1 mg xanaxot és 200 mg fevarint kell szednem ezekre a gyógyszerekre ittam rá , rettenetesen rosszul vagyok ,hányinger evés zavar remegés dekoncentráltság- kénytelen voltam 12 óra időlefogása alatt 3 mg xanaxot(fevarint nem mertem beszedni ,hogy ne terheljem szervezetemet) bevennem hogy a szívritmusom remegésem stbstb valamelyest szűnjön lassan 24 órája fejeztem be ivászatot ,Kérdésem az lenne szükséges orvoshoz fordulni vagy 1-2 nap és orvosi segítség nélkül is helyre jövök?

Köszönettel:
N István


Kedves István,
Remélem, hogy különösebb beavatkozás nélkül oldódott a szorongása, rosszulléte. Egyszeri nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztása nem okoz delíriumot. A fenti gyógyszerekkel való együttes alkalmazása azonban vezethet a leírt rosszullétekhez. A későbbiekben kerülje el, hogy gyógyszerre alkoholt fogyasszon. Ha a fenti gyógyszerek nem elégségesek a tünetei oldásához, ezt kezelőjével beszélje meg, és indokolt esetben módosítsanak a gyógyszerelésen.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

segítség  2012. május 3. 19:04   #1387 

Tisztelt Pszichológus !

20 éves vagyok, végső elkeseredésemben írok Önnek.

A tüneteim kb 3 hónapja kezdődtek el (megint).
Minden nap szorongok, félek, hogy rosszul leszek. Furcsán hangzik, de minden percben azon gondolkodom,mi lesz, ha rosszul leszek...és e miatt többször jön rám a hasmenés, hányinger. Nem szeretek kilépni a házból, mert "mi lesz ha hasmenésem lesz, vagy hánynom kell", nagyon nehéz utaznom, pedig a mindennapjaim részét képezi. A legrosszabb,hogy már-már az utcára menni is félek, nem merek elmenni kirándulni sem, mert "mi van,ha". Szórakozni, sportolni sem merek elmenni, vagy ha elmegyek, végig rosszul érzem magam.



Félek, hogy erre a butaságra rámegy a párkapcsolatom és az emberi kapcsolataim is.



Mindennek az oka szerintem :

Régebben sokat voltam kórházban mandula műtéttel és különböző szövődményekkel. Akkoriban rengeteget voltam rosszul, már-már állandóan. Akkor sikerült kikeverednem belőle, de vissza-vissza jönnek a tüneteim.



Egyébként boldog vagyok, semmi okom szorongásra, de ez valahogy benne maradt a tudatomban és nem tudok megszabadulni tőle.
Sajnos amúgy sem vagyok kövér alkat, és az 55kg-ből már 5-öt sikerült leadnom.


Próbálom leküzdeni magamban ezt a gondot, de nem megy! Szeretném élvezni a mindennapjaimat, de nem tudom. Szeretnék úgy élni, hogy nem kell minden percben arra gondolnom, "mi lesz ha".
Kérem, ha tud, segítsen rajtam. Mi tévő legyek? Hogy legyek újra önmagam?!

Köszönettel: Egy elkeseredett fiatal


Tisztelt Kérdező,
A honlapomon bővebben talál információt a a pánikbetegségről. / www.harmoniamuhely.hu /. Azt tanácsolnám egyébként, hogy keresse fel egy kollégámat, és személyes terápia keretében tárják fel, mi lehet az indokolatlannak tűnő szorongás hátterében.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

tanácstalan  2012. április 30. 21:25   #1386 

Tisztelt Doktor Nő!27 éves vagyok többszöri megfázás után két napig folyamatosan fájt a fejem szúrt hasogatott majd a következő nap hajnalban arra ébredtem hogy éget,mart nyilallt szúrt hasogatott az egész arcom homlokom,erre két fájdalomcsillapítót bevettem fél óra múlva elmúlt másnap semmi gond nem volt.Majd néhány napra rá jöttek a rosszullétek émelygés,bizonytalanság érzés,fülzúgás,heves szív verés,izzadás,fülcsengés 2 hónap alatt két három alkalommal jelentkezett,halálfélelem,önkontroll vesztés,ez két hónapig tartott,erre kaptam frontin 5mg gyógyszert!Történt már 10évesen és 2007ben hasonló eset de az egyik egy éjszaka alatt elmúlt,a 2007-ben történt a másik egy hétig tartott voltam vele szemészeten,fül-orr gégészeten EEG is volt,de semmit nem találtak,másnapra tünetmentes voltam.Jelenleg ami megmaradt tünet az hogy a bal fülem sípol,a jobb meg zug egész este már 3-4 hete,eléggé intenzív de nappal szinte nem is hallom,mihelyst lefekszem erősen zug és sípol,nehezen tudom kipihenni magam mert többször felkelek éjjel.Egyik fülem se fáj,se szúr,nappal többször van hogy mintha belesípolnának a fülembe 3-4mp-ig .8-9 évesen volt egy arcüreg gyulladásom.Mit tud nekem tanácsolni?Köszönöm szépen!Norbert


Kedves Norbert,
A tünetei lehetnek egy vírus fertőzés maradványtünetei. A fülzúgás miatt a fülészeti kontroll továbbra is szükséges. A szorongásos tüneteket szintén provokálhatták a fertőzés okozta testi tünetek. Ha hosszabban fenn maradnak, beszéljen pszichiáterrel a további teendőkről. A Frontint tartósan szedni nem javasolt.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Miért?  2012. április 30. 21:19   #1385 

Kedves Doktornő!
Van egy barátom 2 hónapja, a baj csak az hogy undorodom ha hozzám ér, de nem csak vele van így hanem eddig minden barátommal. 24 éves vagyok, és kb. 1,5 éve állapították meg nálam a paranoid skizofreniát.Gyerekkoromba többszöri nemi erőszaknak voltam kitéve, legalább is azt hiszem, hogy az volt......de nem tudom:...Igazából azért vagyok a barátommal hogy gyerekem legyen....és ha megtudnám hogy gyerekem lesz akkor dobnám.... mert nem tudom elképzelni hogy hosszabb távon legyen mellettem valaki!Elmúlik ez valaha hogy nem tudom elviselni hogy ha úgy érnek hozzám...? Vagy a betegségem miatt van? vagy mitől?nagyon rossz így hogy szeretnék gyermeket de tudom hogy így meg oda kell adnom magam valakinek, ez undorral tölt el!

zsuzsi


Kedves Zsuzsi,
A paranoid skizofrénia nem okoz ilyen tüneteket. A gyermekkori szex. erőszak már sokkal inkább... 24 évesen talán még van idő, hogy saját érzéseivel jobban tisztába jöjjön, mielőtt gyereket vállalna. Nem adna még egy kis időt magának?
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

skizofrén  2012. április 26. 13:50   #1384 

Tisztelt Doktornő.Én Paranoid Skizofréniába szenvedek.Azt szeretném megtudni ,hogy a kventiax szedése mellett alkalmazható-e zoloft?Kérném még hogy a betegségemre kimondottan milyen gyógyszert javasol?


tisztelt kérdező,
A Kventiax mellett szedhető a zoloft, orvosi kontroll mellett, depresszív tünetek esetén. A Kventilax - sok egyéb más gyógyszer mellett - jó gyógyszer schizofréniában.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Gyógyszerváltás  2012. április 26. 13:40   #1383 

Öcsém Rexetint szed, de egy ideje vizelet ürítési problémája akadt. Az urológus véleménye szerint a gyógyszer mellékhatása miatt, mert szervi eltérést nem találtak. Orvosa most a Coaxil nevű gyógyszert írta fel és azt mondta, fokozatosan térjen át erre. Mennyi idő alatt és hogyan lehet az új gyógyszerre áttérni? Tudom, hogy az antidepresszánsokkal nem lehet hirtelen leállni. Gondoltunk arra, hogy a Rexetint esetleg felezné egy ideig, kb.2 hét és ezután kezdené el az új gyógyszert. Ön szerint így jó lesz ?

Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező,
A felezett Rexetin mellé már nyugodtan el lehet kezdeni a Coaxilt, esetleg eleinte kisebb adagban. Nem fog gondot okozni.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

egy anyuka  2012. április 26. 13:39   #1382 

Jó estét nem is tudom hol kezdjem van egy nagyon nagy problémám ami már elég régóta kezdődőtt kb 6 éve ebbe élek!Egyszer indultam volna el a postára és egy furcs érzés kapott el légszomj heves szívverás verelytékezés!Azóta utcára egyedül sajnálatos modon nem tudok menni!gyermekeimmel nem tudok lemenni csak valaki társaságában az orvosom kb 2 napja 2 fajta gyogyszert irt fel nekem mivel ennyi idő után most szántam rá magam hogy elmenjek mert nem hitt nekem eddig senki!
Medazepam10 mg 1/2 1/2 1 tabletta valamint cipralex meltz 10mg 1 tabletta!Érdekelne hogy ezek most mire fognak szolgálni mikor érzem majd hatásukat valamit kimerek majd meni az utcára egyedül ezek hatására?Valamint elég hízékony vagyok félehetek e tőle hogy ezektől jön rám plusz felesleg!Remélem fog segiteni mert ez a legnagyobb problám az egyedül való kimenés aházból!várom válaszát köszönöm!


Tisztelt Kérdező,
A Medazepam feszültségoldó, melynek hatását kevéssel a bevételt követően már érezheti. A Cipralex hatása 1-2 hét után jelentkezik, ezt követően viszont tartósan megmarad. a cipralex esetében figyelni kell a hízásra, eltérő, hogy ki hogyan reagál ebből a szempontból. a gyógyszerek remélhetően oldani fogják a szorongásait.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Péter  2012. április 22. 21:30   #1381 

Tisztelt Dr.Nő! Bő 2 évnyi pánikbetegség után most jutottam el addig , hogy elkezdtek kezelni. Mindig a hirtelen fellépő szívritmus zavartól voltak pánikrohamaim. A szivemet évekig vizsgálták és soha semmit nem találtak. A pár másodperces ritmuszavaroktól a 10-15percesekig volt már minden féle, kihagyások dupla ütések stb... A kérdésem az lenne, hogy most kaptam citalopram nevű antidepresszánst, és 3. napja szedem, ebből 2 napig nem bírtam aludni,a 2. napont este 10x erősebb pánikrohamot kaptam 180ig kiugró vérnyomással, és a 3. napon egy pár perces ritmus zavarom is volt. Ez normális jelenség, hogy ennyire felerősödtek most a rohamok és a ritmuszavarok is ? Vagy ez az antidepresszáns okozhat hirtelen szívhalált vagy szívrohamot vagy veszélyes ritmuszavart? Frontinnal (0.25mg) együtt szedem, de nagyon erőteljesek a mellékhatások.

KÖszönöm válaszát!
Péter.


Tisztelt kérdező,
A Citalopram az első napokban okozhat fokozódó tüneteket, szorongásokat. Szívrohamot és szívhalált nem. Ha erősödnek a szorongások, vagy roham jelentkezik, a Frontin emelése átmenetileg segít.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

előző oldal  68 69 70  71 72  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Mentális egészség témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!