orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Kulcsár Lajos

Dr. Kulcsár Lajos válaszol

Dr. Kulcsár Lajos

sebész szakorvos

műtét nélküli viszér és seprüvéna kezelés

előző oldal  1 2  3 4  következő oldal
rozália  2008. december 21. 22:44   #40 

jó napot aszt szeretném meg kérdezni hogy tavaj operáltak miomával sajnos kikelet venni a méhem a heg szép kivüröl de menntén csomok vannak már fáj is olyan dionyi és tojás nagyságuak. voltam szürésen de aszt mondták hogy még a belsövaratok nem szivodtak fel.már 2 éve lesz.nagyon agodom .Köszönöm a válaszát.


Kedves Rozália!

A szervezet gyakran képez a belső varratok körül hegszövetet. Ezzel határolja el a fonalat a környezettől. Ez egy természetes folyamat, ami mindenkinél lejátszódik. Egyénenként változó hevességgel. A göbök nagysága a szervezet reakciójától és a fonal jellemzőitől is függ.
Amennyiben nagyon zavaró, érdemes sebészhez fordulni, aki -amennyiben egyetért a diagnózissal- megpróbálhatja eltávolitani a varratokat.

Dr. Kulcsár Lajos

ádám  2008. december 14. 19:09   #39 

Üdvözlöm Dr. Úr!

érdeklődni szeretnék, hogy lumbális szakaszon 4-5 csigolyámnál előboltulásom van, milyen gyógytornát javasol? Köszönöm Ádám


Ezzel a kérdéssel elsősorban ortopédhez fordulnék. Én általános sebész vagyok aki a vénás betegségek mütét nélküli kezelésére specializálódott.

erika  2008. november 27. 17:11   #38 

Tisztelt doktor úr szeretném kérdezni a hegkimetszés milyen mélységben végzik csak a bört vagy mélyebben 20évés császár metszés heg. És álltalános sebész is meg tudja-e csinálni? Vagy csak plasztikai sebész? válaszát köszönöm!


A kimetszés mélysége a torzitó heg mélységétől függ. A mütétet általános sebész is elvégezheti de komplikáltabb esetekben szükség lehet plasztikai sebészre is.

Dr. Kulcsár Lajos

erika  2008. november 27. 17:06   #37 

Tisztelt doktor úr viszereimet Aethoxysklerol injekcióval kezelik hetente egyszer már egy hónapja de nem látok javulást meddig kell várni a látható eredményre köszönöm válaszát


Ay Aethoxysclerol a viszér körüli szövetek hegesedését okozza. Ez a hegesedés hivatott az aranyeret elzárni. A folyamat több hétig is eltarthat.
A kezelés hatékonysága az állapot súlyosságától is függ ezért a kezelés több mint egy hónapot is igénybe vehet.
Dr. Kulcsár Lajos

mofli68  2008. november 19. 22:27   #36 

Kedves Doktor Úr!

Anyukámat 8 évvel ezelőtt műtötték, nőgyógyászatilag teljesen kipakolták. Azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal vérzik, előtte hasmenése van és fájlalja egy ponton a hasát. Háromszor tükrözték, de semmit nem találtak. A legutóbbiról a vélemény a következő: A vérzés forrása nodus. Diverticulozis sigmatic. Diverticulitis. Nodin haem non iflamm. Eroziva anotaphia. Későbbiekben irrigoscopia.
Kérdésem lenne, hogy szükség van a bélműtétre? Ha igen, akkor ez nagy vagy kisebb műtét lenne? És mit takarna?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
Marianna


Kedves Marianna!

A leirás alapján a vérzés forrása az aranyér. Ez mindenképpen mütétet igényel.
A tükrözés eredménye hiányos, ugyanis nem irja le, hogy sikerült-e a teljes vastagbelet megvizsgálni vagy nem. Amennyiben igen, és csak a vastagbél egy részének a kiöblösödéséről van szó, akkor általában konzervativ kezeléssel -rostdus diétával- tünetmentessé lehet válni.

Dr. Kulcsár Lajos

Derékfájás  2008. november 19. 22:12   #35 

Tisztel Doktor Úr!
Már harmadig hete táppénzen vagyok egy rossz mozdulattól becsipödött a derekam.Ezzel a betegséggel már áprilisban is voltam táppénzen és akkor az is a reumatólogus ezeket az Diprophos inj. illetve Analg.forte kupot kaptam. Majd előjegyeztek CT vizsgálatra amit most leirok Önnek.L.IV.szükebb,az L.IV.csigolya felső fedőlemezén Schmorl-herniatio is megfigyelhető, L.IV.discusban széles alapú, körkörös discus előboltosulás van.L.V. rés dorsalisan szükebb, a discusban enyhe foku széles alapú, körkörös előboltosulás van, mely bal oldalon paramedialisan és foraminalisan min.kifejezettebb.De a mostanában azt érzem, hogy nagyon zsibbad a lábam meg állandóan fázik, ha leindulok akkor meg ugy érzem hogy a két lábom nem is az enyém és mintha azonnal összeakarnák esni.Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ez most igazából mi a bajom és ha nem fog a harmadik inj. sem gyógyulást hozni akkor merre menjek tovább.Egyelőre ennyit szeretnék kérdezni Öntől és előre is köszönöm a válaszát. Éva


A CT vizsgálat szerint gerincsérve van. Az injekciók enyhitenek a tüneteken, de a megoldást elsősorban türelem és gyógytorna adja. Pár hónapos várakozás és megfelelő gyógytorna hatására az előboltosulás visszahúzódik és sok esélye van arra, hogy panaszmentessé váljon.

Dr. Kulcsár Lajos

Sajátvér kezelés  2008. november 19. 22:03   #34 

Tisztelt Doktor úr!

Hol végeznek M.o.-on ilyen kezelést közegészségügyben?

köszönettel
Fodor Péterné


Kérdésével kérem forduljon kezelőorvosához

Dr. Kulcsár Lajos

KÉRDÉS  2008. november 19. 22:01   #33 

Tisztelt Doktor Úr!

Egy kicsit kinos problémám van de akkor is meg kérdezem mert nem szeretném ha valami komoly bajom lenne ha már nincs.
Kb 2 éve voltam orvosnál mert ugy gondoltam aranyerem van mivel valami nekem a végvélnilásomon kilog .
A Doktor Úr azt mondta ez nem aranyér hanem Tályog Amire kaptam Sperti krémet
ugy éreztem hogy valamit segitett is de 2-3 napja elmegyek wc-re ugye szorulásom van mint mindig .és elég szépen vérzik
Kérdésem ez mitöl lehet hogy igy vérzik ÉS itt valami nagy baj van már ??
Esetleg el mérgesedett ez a tályog??
Fáni nem fáj csak ha wcre megyek

Köszönöm válaszát
Kitti


Kedves Kitti!

Leirása alapján elsősorban nyálkahártya repedésre-orvosi nyelven fisszúra-gondolok. A tályog nem szokott elmérgesedni, de gyógyulása után sokszor marad vissza sipoly. Mindkét betegség gyógyitható. A fisszúra általában gyógyszeresen, a sipoly pedig műtéttel. Ahhoz, hogy el lehessen dönteni, hogy miről van szó, proktológushoz kell fordulni, aki nyilván végbél tükrözést fog ajánlani.

Dr. Kulcsár Lajos

Lilla"  2008. november 16. 23:10   #32 

Tisztelt Doktor úr!Kényes kérdésem lenne ,szülések során mindig ki jött a arany erem,4 hónapja szültem ,és a legelső székletnél észre vettem hogy nagyon kidudorodik valami kb 5 ft nagyságú és csak nehezen utána sikerült a dolgom elintézni,majd idővel vissza húzódott,de mai napig minden wc -és nél újra ki jön bár valamivel kisebb mint volt.Fájdalmat nem érzek és wc-közben sem fáj,de azért zavar hogy kijön és azért csak nem olyan kicsi ez a dudor.
Kérdésem az lenne ha ilyen nagyságú arany ér szükségese kezelni ha panasz mentes, vagy esetleg ellenőrzésre van szükség , ez át alakulat akár rossz irányban is?idővel okozhat-e valamilyen gondot?

Köszönöm megtisztelő válaszát.


Kedves Lilla!
Fontosnak tartanám, hogy sebész (proktológus) megvizsgálja. Amennyiben valóban aranyérről van szó, ajánlanám a kezelést. (lehetséges mütét, gumigyürüs kezelés). Fontos hangsulyozni, hogy ha zavarja, akár esztétikailag is, érdemes kezeltetni. A kezelés elég egyszerü, ambuláns módon elvégezhető.

Tisztelettel: Dr. Kulcsár Lajos

aggado anyuka  2008. november 16. 23:02   #31 

Tisztelt Doktor Ur! 13 eves gyerekemnek tobb mint egy honapja a tarkoja bal oldalan lett egy mogyoro nagysagu csomo.Megnezte a haziorvos es tudo rotgenre kuldott .Nem talaltak semmi korosat.Utanna verkepet is csinaltak de abbol sem derult ki semmi.Ket napja ki hullott a haja arrol a csomorol.Az lenne a kerdesem ,hogy mi lehet ez es van e ok aggodalomra?valaszat elore is koszonom.


Gyakran látunk a fejbőr felületes horzsolásai után tarkótáji nyirokcsomó nagyobbodásokat. Ez teljesen veszélytelen és 1-2 hónap alatt elmulik. Amennyiben a tüdő röntgen és a vérkép normális, nem hiszem hogy bármi ok lenne az aggodalomra.

Dr. Kulcsár Lajos

ikaros  2008. november 15. 23:40   #30 

Tisztelt Doktor Úr!

Körübelül 5 évvel ezelőtt találtak a bal femur trochanter régiójában egy juvenilis cystát, melynek fala talán vastagabb volt a szokásosnál, aggodalomra nem adott okot. A falát megnyitották, szövettani mintát vettek, de nem találtak kóros változást. Körübelül 2 év után erős feszítő fájdalom jelentkezett a cysta területén. Végül idén májusban Ostim csontpótló anyaggal végeztek feltöltést, a szövettani vizsgálat ismételten negatív lett, a műtét után a feszítő fájdalom elmúlt. Most újra, ismételten jelentkezik a feszítő fájdalom. Ön szerint mi okozza a fájdalmat? Mit javasol ellene? A cystában keletkező folyadék a feltöltés után is termelődik? Ha igen, hova folyik? Lehet hogy a folyadék termelődése okozza a feszítő fájdalmat? Előre is Köszönöm: M. Kristóf 18 éves diák.


Kedves M. Kristóf!

A problémája oly mértékü elmélyülést kiván a az ortopédiában, ami csak ortopéd szakorvostól várható el. Kérem kérdésével keresse meg a legközelebbi ortopéd szakrendelőt.

Dr. Kulcsár Lajos

üvegszilánk  2008. november 15. 23:31   #29 

Üdvözlöm!

Tegnap szétdurrant egy lámpa izzó a fürdőszobánkban. Kitakarítottam, férjemmel már zuhanyoztunk is , de most a gyerekek fürdése közben 20 hónapos kisfiam beletérdelt egy üvegszilánkba, ami valamelyik fürői játékból kerülhetett a vízbe sajnálatos módon. Verem a fejem....
A kicsi sírt egy kicsit, de mostanra sétál, bár van egy fél centis vágás a térdén. Nem gondolnánk , hogy maradt volna a sebben darabb, de honnan derül ki, ha mégis? Begennyesedik?

Aggódó anyuka


Elképzelhető, hogy üvegszilánk marad a sebben. Sebészi vizsgálat szükséges.

dr. Kulcsár Lajos

kérdés  2008. november 11. 21:08   #28 

Tisztelt Doktorúr!Fél éve volt egy műtétem.Bal szeméremdombomból vettek ki egy Atheromát,de azóta csak rosszabb lett ,folyamatosan feldagad,genny ürül belőle.Ha feldagad négyszer akkora és fájdalmasan feszül!!!A napokban felvágták,de nem csináltak semmit.Azt mondták Atheroma maradvány van,szóval nem lett kiüritve rendesen!Csak januárban akarnak megműteni,de addig nem akarok várni vele!A műtétet nőgyógyász végezte.Kérem segítsen kihez forduljak vele?Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Viktória


Kedves Viktória!

Valóban érdemes 4-6 hetet várni a gennyes folyamat felnyitása és a végleges műtét között. Sebésznek talán nagyobb gyakorlata van ezekben a mütétekben.

Dr. Kulcsár Lajos

mellműtét  2008. november 7. 21:18   #27 

Tisztelt Doktor Úr!

Egy éve műtöttek mellre jó indulatú daganattal.Fél éve voltam mammographián,ahol a doktornő talált egy kb.1 cmres valamit a vágás mellett.Azt mondta,hogy ezt fél év elteltével még korai megmondani,hogy újonnan alakult ki valami,vagy bent maradt valami darabka,de az is lehet,hogy cérnacsomó.A sebész azt állítja,hogy a cérna még nem szívódótt fel,de én azért izgulok,mi van ha nem az.Decemberben megyek vissza a mammopgraphiára.A kezemmel még most is tapintható az a kis csomó.Elég baj.Mi a véleménye.Köszönöm.


Nehéz válaszolni, hisz annyi lehetőség van. Egy biztos, ha valami gyanu merülne fel, biopsziát (tű biopsziát) minden további nélkül el lehet végezni. A vizsgálat gyors, egyszerü, ambuláns körülmények között elvégezhető. Ezt természetesen a kezelőorvosai is tudják.

Dr. Kulcsár Lajos

farokcsont 21  2008. november 3. 21:39   #26 

Tisztelt Doktor Úr!

Hosszabb idő óta érzek fájdalmat a farokcsontomnál, főleg üléskor. Készült róla röntgenfelvétel, melyen a következő szerepel: Az os cocygeum ventral felé subluxált helyzetben látható. Mi a teendő? Kihez forduljak? Sebészhez vagy ortopédushoz?

Köszönettel


Panasza és a lelet felveti mütéti megoldás lehetőségét. Kérem forduljon ortopédhez.

Dr. Kulcsár Lajos

vera  2008. november 3. 21:37   #25 

Kedves Doktor Úr! Nekem már 3 éve vannak panaszaim. Nagyon szokott fájni a hasam alja. Persze voltam sebészeten,de nemtaláltak semmit. Tavaly a belgyógyászaton voltam ahól azt mondták hogy volt egy vakbélgyulladásom és ennek következtében kialakult egy bélösszenövés. Érdeklődni szeretnék hogy Ön szerint műtessem-e meg, mert nekem azt tanácsolták ha nem fáj annyira akkor inkább maradjon úgy, ahogy van. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Vera


Kedves Vera!

Alhasi fájdalmak esetén elvégeztetjük a nőgyógyászati és vizelet vizsgálatot is. Amennyiben a vizsgálatok minden más okot kizárnak, az összenövéssel kapcsolatban érdemes várakozó álláspontra helyezkedni.

Dr. Kulcsár Lajos

erika  2008. november 3. 21:31   #24 

Tisztelt doktor úr! A férjemnek évek óta fáj a dereka. Fiziko terápiás kezelésre járt (30 alkalom) a legújjabb (2008. 11. 03.) röngen szakorvosi lelet szerint a hát gerinc 2 irányu lumbálisz gerinc oldal irányú és ap: ezt állapították meg.

A háti go. szakaszon mérs. fokú jobbra konvex torsios scoliosis látható. A fiziológiás kyphosis csökkent. A lumb. go. megtartott lordosis és szűkebb L.V.-s.i. rés látható. Spina biffidia s.i. egyéb rad kóros nem látható. Voltunk kb 2 hónapja ct vizsgálaton idegsebészeten most nov. 25. -ére kaptunk idöpontot mr vizsgálatra. szeretném a véleményét kérni. Ön szerint van-e sérve v nincs? Mellékelem az előző ct vizsgálat eredményét a felvételek az L. lll. L.V. a vélemény: Spondylarthrosis lumbalis az L. IV, L.V. porckorong résben bal oldalon foraminalis stenosis.

az L.V. S.I. a porc korong résben kis medialis discus hernia. válaszát előre is köszönöm!


Kedves Erika!

"az L.V. S.I. a porc korong résben kis medialis discus hernia." Ez azt jelenti, hogy a megadott helyen van egy kis porckorong sérv. Jelentőségét csak vizsgálat után lehet megmondani. Érdemes kikérni idegsebész véleményét.

Dr. Kulcsár Lajos

Bizonytalanság  2008. november 3. 21:25   #23 

Kedves Doktor Úr! Afiamat műtötték afarok csontnál tályoggal. Megműtöttek Cegléden ez egy keddi napopn volt. Pénteken hazaengedték másnap visszakellet vinni mert véres váladék jött az összevat sebből. Vasárnap olyan rosszul lett,hogy ujra elkellet vinni,de már Szolnokra vittem. Ott állapították meg , hogy dermoid cistája van. Három hónapig jártunk naponta sebtakarításra és kötözésre,a seb kb 5cm mély volt. Fél év telt el és látom a fiamon hogy furcsán megy ha ül kitámasztja a hátát. Tagadja hogy fáj de én látom baj van. Szolnokon szóbakerült a műtét,de ő elzárkózik és ha mondom neki ideges lessz. Tudom fél egy ujabb műtéttől. Kerem segítsen mit tegyek ő most 16 éves 110kg félek asúja miatt is lehet nagyobb baj. Nehéz fizikai munkát nem tud végezni mert fájlalja a derkát. Én ragaszkodom a műtéthez az ön válaszára várok. Köszönettel:


Nagy valószinüséggel a mütét sipollyal gyógyult, ami más néven a folyamat kiujulását jelenti. Ebben az esetben csak ujabb mütét segithet.
A mütét után amennyiben az érintett testrész szőrös, érdemes valamilyen szőrtelenitő kezeléssel a dermoid cysta kiujulásának lehetőségét a minimumra csökkenteni.
Fontos hangsulyozni, hogy a derékfájásnak más okai is lehetnek. (16 éves,110 kg). Ebben a kérdésben érdemes ortopéd és dietetikus véleményét kikérni.

Dr. Kulcsár Lajos

ERCP  2008. november 2. 00:44   #22 

kedves Doktor Úr!
A nagymamámnak/71 év/tegnap ERCP-t csináltak,mert a labor eredményekből arra lehetett következtetni,hogy az epecsatornában van a kő.
Nos a vizsgálat után kiderült nincs ott a kő,lehet hogy spontán ürült.
De az orvosa/belgyógyász/azt mondta,hogy mamám visszakerül majd a sebészetre és ott el kell távolítani az epehólyagot.
Kérdésem az lenne,hogy miért kell eltávolítani az epehólyagot ha abba sincs már kő?
És hogy ha eltávolítják az epehólyagot akkor azzal az epecsatornát is eltávolítják?
Hány órás egy ilyen műtét?Mamámnak sajnos magasvérnyomása van,nem rizikófaktor ez egy ilyen műtétnél és persze a kora?
Válaszát előre is köszönöm!Gabó


Az epecsatorna kövek tulnyomó többsége az epehólyagban képződik és onnan vándorol az epecsatornába. Az a tény, hogy jelenleg már kiürült onnan, nem jelenti azt, hogy nem fog ujra képződni. Ezért indokolt az epehólyag eltávolitása. A mütét során az epecsatornát nem távolitjuk el. Laparoszkópos módon és komplikáció nélkül a mütét kb. fél óráig tart. A kisérő betegségek nem jelentenek rizikófaktort, feltéve, ha a vérnyomás be van állitva.

lágyéksérv  2008. november 2. 00:38   #21 

Köszönöm szépen a megnyugtató és gyors válaszát.
Isten áldja meg a szolgálatát.


Levelére II.János Pál pápa mottójával válaszolnék: Totus tuus.

Dr. Kulcsár Lajos

előző oldal  1 2  3 4  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!