orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szabó Gábor Viktor

Dr. Szabó Gábor Viktor válaszol

Dr. Szabó Gábor Viktor

érsebész szakorvos, sebész szakorvos

Érszükület, aneurysma, stroke, dissectio, varicositas

előző oldal  24 25 26  27 28  következő oldal
fura lila folt  2010. május 20. 22:09   #520 

Tisztelt Doktor Úr!
Visszérrel műtöttek 8 évvel ezelőtt, és a műtét után mára lilás feketés foltok alakultak ki, egy orvos vélemény szerint ez idővel efekélyesedhet. Nem igazán vagyok tisztában a fekély szó fogalmával és hogy ezt a foltot műtéttel esetleg más "eszközökkel" el lehetne-e távolítani?!
Segítségét előre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
Nem pontos a leírás, hol alakultak ki lila foltok. Ha a belboka felett ez tényleg veszélyes, fekély alakulhat ki. Javaslat: vénás UH, saphena elégtelenség? VSM insuffitientia? perforans insuffitientia? Ha ez pozitiv eredményt ad, azaz igazolódik vénás betegség, újabb műtét szükséges a fekély kialakuláát megelőzendő. Kérem, utóbbi esetben keresse érsebész tanácsát.
Ha vénás eredetű a folt, műtét szükséges vagy II-es compressios gyógyharisnya átmenetileg segit.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

FÁJDALOM  2010. május 20. 19:24   #519 

TISZTELT DOKTOR UR, AZ LENNE A PROBLÉMÁM, HOGY 2 NAPJA ZSIBBAD A BAL LÁBAM -FÖLEG TÉRDTÖL LEFELÉ.EGÉSZ NAP. MITÖL LEHET EZ?TISZTELETTEL HENI.


Tisztelt Kérdező!
Oka lehet érbetegség vagy gerincbetegség, következményes idegi károsodás.
Javasolt első körben érsebészeti vagy angiologiai belgyógyászati vizsgálat, e mellett gerinc betegség irányában kivizsgálás ( gerinc MR, orthopediai vizsgálat)
A többi ok ezt követően követi
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Érsebész "kerestetik"  2010. május 20. 19:11   #518 

Tisztelt Doktor Úr!

Anyukámnak 4 éve Pécsen szívbillentyü-beültetést hajtottak végre.A nyaki ultrahang eredményei szerint azonnal nyaki veröér-cserét(? ) szükséges végrehajtani.Az elzáródás 75%-os.Somogy megyében(Nagyatád közelében) lakunk és szükségunk lenne egy érsebész-szakorvosra.Sajnos senkit nem ismerünk .Kérdésem lenne,kit tudna ajánlani Somogy megyéböl(Kaposvárról)?

Köszönettel:

Ágnes


Tisztelt Kérdező!
A leírt szűkület határérték. Tudni kellene, okozott-e tüneteket (neurologiai kisesési tünet, kopony CT-n agyi károsodás). Ha ilyen nincs, lehet várni, aspirin és statin hatóanyagú gyógyszer szükséges. Ha tünetes, műtét szükséges. Pécsett nagy gyakorlatú érsebész Kollégák vannak. Ha nem vállalják, Budapesten az Érsebészeti Klinikán szívesen várom, a műtét elvégezhető.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

sysmus  2010. május 20. 19:06   #517 

Egyoldali bokadagadásom van, évek óta, de lassan romlik: a dagadás felfelé a térdemig terjed és lefelé a lábfejemre is kiterjedt. A dagadás változó mértékű. Megnézettem: ha igaz, nincs érszűkületem és nincs visszérelzáródásom sem.
Ugyanebben a jobb lábamban még más panaszaim is vannak: az alsó lábszáram időnként meleg külső hőmérsékleten is kihűl és fázik. Továbbá vagy 10 évvel ezelőtt hirtelen elment a kvadricepszem ereje, lábujjhegyen csak kb 30 kilót tudok lefelé nyomni és csak 20-30 mp-en keresztül. (mérlegen szoktam ezt mérni). Ez azóta nem romlott és nem javult. Sokat biciklizek, de ez sem erősítette a vádlimat.
Még ugyanebben a lábamban térd porckopásom is van, évek óta ki-kiújul a térfájásom.

Kérdesem: vajon ezek a tünetek összefüggenek? Mitől lehet ez az egyoldali bokadagadás? Lehetséges, hogy az összes attól van, hogy ez a jobb lábam egy kicsit kifelé el van csavarodva? Orvosi vizsgálat során erre nem derül fény.


Tisztelt Kérdező!
Egyoldalú lábdagadásnak több oka lehet, érszükület kevésbé, vénás elégtelenség gyakran. Javasolt első lépésben vénás UH kontroll. E mellett nyirokambulancián is jelentkezzen, ez is hasonló tünetekkel jár. Mindemellett cardiologus vizsgálata szivbetegség gyanújával és kismedencei betegségek irányában kivizsgálás javasolt. Quadriceps gyengesége ettől föggetlennek tűnik. E miatt neurologiai kontroll szükséges, gerinc betegség irányában.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor


Trombózis???  2010. május 16. 22:26   #516 

Kedves Doktor Úr!
A trombózisnak mik a tünetei?Vannak látható jelei?
Van visszerem , 20 hetes kismama vagyok, és fáj a lábam.melegnek sem érzem.(de ebben nem mindig vagyok biztos)
Nőgyógyászom szerint nem vészes az ér.
De nem dagadt, vagy piros, és aggaszt nehogy trombózis legyen.
Észrevenném ha az?
Múlthéten mutattam nőgyógyásznak, és már 2 hónapja dopler vizsgálatom is volt.
Üdvözlettel:Kata!


Tisztelt Kérdező!
A thrombozisnak nagyfokú lábdagadás az első fontos jele. A láb dagad , feszül, ettől fáj. Igazolása vagy kizárása doplerrel (vénás UH) lehetséges, nagy biztonsággal. Ha ez nem áll fenn, visszérbetegsége még lehetséges, vénás elégtelenség várandós mamáknál gyakri. Fontos, hogy IIes szorító erejű compressios harsinyát viseljen. Ezzel a véna gyulladás, thrombozis megelőzhető. Rp-re írható
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Érszükület  2010. május 16. 22:22   #515 

Üdvözlöm Doktor úr

A kérdésem az lenne,lehet-e,vagy mivel lehet kimutatni -vagy kizárni a lábakban az érszükületet?A Dopler csak a fő artériát látja,a többit nem?
Szinte minden napos a lábfájdalmam,mindkét lábamban,combom tetejétől a talpamig,a talpamnál görcsös izmomösszehúzósádok,a lábfejek általában bidegek.Ez ha dolgozok,ha nem akkor is megvan.Azért érdeklödnék,mert néha már elviselhetetlen a fájdalom.34 éves vagyok,18 éve dohányzom..A családi anamnézisben is szerepel több rokonnál érszükület

Előre is köszönöm válaszát.


Tisztelt Kérdező!
Fizikális vizsgálattal és kézi doplerrel nagy biztonsággal lehet kizárni vagy igazolni az érbetegséget. Családi halmozódás gyakori. Panaszai nem egyértelműen ér-eredetüek, de így elsőre nem zárható ki.
Érsebészeti vizsgálat javasolt!
E mellett panaszai hátterében idegi bántalom, gerinc betegég is felmerülhet, orthopediai vizsgálat szükséges
A dohányzást feltétlen hagyja el, ér- és tüdőbetegséget okoz, jó hatékonysággal...
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Peti  2010. május 16. 22:04   #514 

Tisztelt Doktorúr!

A kérdésem az lenne, hogy ha az ED panaszok hátterében vénás szökés áll, ezesetben mi a jellemző tünet: a merevedés létre sem jön kellő minőségben, vagy nem kellő ideig megtartott?

Köszönettel!


Tisztelt Kérdező!
Panasza nem a szakterületem, kérem, keresse urológus tanácsát.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

elzáródás  2010. május 16. 22:02   #513 

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném a véleményét és javaslatát kikérni.
Nyaki ütőér teljes elzáródásom van a jobb oldalon (külső), stentek beültetése már nem lehetséges.
Kérdésem az lenne, hogy ennek a problémának a megoldása mekkora operációval jár? Esetlegesen, ha nem operálják meg, mik a kilátásaim a továbbiakban?
Nagyon sok problámát okoz, de nem tudom, mit tegyek? Mekkora vágással jár? Mennyi a gyógyulási idő és nagyon fog látszani?

Köszönettel Anna


Tisztelt Kérdező!
Ha nyaki verőér elzáródott, további lehetőség nincs.
Ha csak beszükült meg kell operálni. Órás műtét, altatásban, kb 8-10cm vágás, utána kb 4 nap a kórházban, nem fáj.
Mielőbbi érsebészeti kontroll javasolt, magam is szívesen látom az ambulancián.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

erek  2010. május 12. 19:32   #512 

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni TB-re végeznek olyan beavatkozást hogy gyógyszer hatására enyhén visszeres (értágulat) lett a hátsó combom az egyik lábamon.Ha igen,milyen jellegű egy ilyen beavatkozás?
Köszönöm


Tisztelt Kérdező!
Nem tartom valószínűnek, hogy bármely gyógyszertől visszeresség alakulna ki. Ennek sok-sok más oka lehet. Visszeresség megoldása lehet konzervativ ( compressios harisnya, gyógyszer) vagy műtét - mindez TB-re. Hogy mikor, melyik, a döntés csak személyes vizsgálat után lehetséges. Keressen fel érsebészeti szakrendelést.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

eiszjudit  2010. május 12. 19:29   #511 

Kedves Doktor Úr!

28 éves lány vagyok, aki rendszeresen sportol (heti 3 alkalom) és a munkaköröm sem igényel folyamatos ülést. Ennek ellenére 5 héttel ezelőtt elkezdett fájni a bal lábam. Először izomlázra gondoltam, de a fájdalom nem szünt meg pár nap elteltével sem, sőt egy picit erősödött. Olyan érzés volt mintha görcsölne a vádlim. Elkezdtem Mg és Ca pezsgőtablettát fogyasztani de nem javultam. A fájdalom csak járásnál jelentkezett, csak úgy volt kényelmes ha kisebb sarkú papucs vagy cipő volt rajtam, mezítláb csak bicegve tudtam közlekedni. Másfél hét múlva elmentem a háziorvosomhoz aki azt monda, hogy a lúdtalpam okozza a problémákat. Flemac és Detralex gyógyszer írt fel. 2 hét múlva a fájdalom majdnem tljesen megszünt viszont a bal lábszáram kétszer akkora volt minta a jobb. Mivel nagyon idegesített a duzzanat, elmentem ortopéd szakorvoshoz. Ő trombózisra gyanakodott, és azonnal beküldött a sürgősségire. Ott a color-doppler vizsgálat igazolta a mélyvénás trombózist, viszont a vérképem
csak kisebb vérszegénységet mutatott nem utalt semmi trombózisra. (A családonban is csak apai nagyapának volt érszűkülete, viszér, trombózis sekninél nem volt
Felvettek az osztályra és megkezdték a kezelést. A mellkas rögen, hasi ultarhang és a füll-orr-gégészeti semmi rendellenessége nem mutattak. A syncumár adagomat még most próbálják beállítani.
Kérdezném, hogy a mélyvénás trombózist követően hány héttel szabad elkezdeni újra az edzést, és a syncumart meddig kell szednem.

Köszönettel: Judit


Tisztelt Kérdező!
Syncumar mellett II-es erősségű compressios gyógyharisnya viselése feltétlenül szükséges. Ezzel mindennapi munkája ellátható, de terhelést csak később, néhány hónap múlva, fokozatosan lehet elkezdeni. Fél év múlva javasolt újabb UH. Attól függ a további teendő E mellett szükséges genetikai kivizsgálás. Ha a hajlam a genetikai eltérés igazolódik, sajnos, a syncumar végleges lehet, az újabb, nagyobb thrombozist megelőzendő.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

érszűkület  2010. május 12. 19:23   #510 

Tisztelt Doktor úr!
Édesapám 74 éves, mindkét lábában borzalmas érszűkületekkel. Mindenféle vizsgálaton volt már és az érsebész azt mondta, hogy nem operálható (mert a szűkületek olyan helyeken vannak). Kapott gyógyszereket és 3 hónapja nem voltak nagy fájdalmai, ma viszont ordított. Embert nem láttam még ennyire szenvedni! Lábain millió ér rajzolódott/dagadt ki, lábújjai görcsben, a legkisebb lábmozdulatra zokogni kezdett, arca bevörösödött a fájdalomtól. Megitta az orvosságait, de kb. 10 percig eltartott még a kínlódása.
Mit tegyünk ilyen esetekben? Meleg borogatást tegyek a lábára? Maszírozzam? Mi az, ami enyhíthetné a fájdalmát, amíg a gyógyszer hat?
Lefektettük a földre, vízszintes helyzetbe helyeztük a lábait és az egy kicsit segített.
Válaszát előre is köszönöm,
Melinda


Tisztelt Kérdező!
Sajnos van olyan érbetegség, emly műtéttel nem javítható. Ilyenkor sem kell szenvedni, gyógyszeres, infusios kezeléssel sokat lehet (ha csak átmenetileg is ) segíteni. Ilyen gyógyszerek közt a legerősebb a prostaglandin infusio, de a trental is segíthet. Kórházban erősebb, akár vénásan fájdalomcsillapító is adható. Mindamellett panasza nem tünik feltétlenül ér-eredetünek: nem típusos a görcs, fekvésre az ilyen panasz nem szünik - felmerülhet a háttérben idegi bántalom, gerincbetegség, javaslom, vizsgálja meg rheumatologus, orthoped szakorvos is.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Viszér  2010. május 12. 19:17   #509 

Tisztelt Doktor úr!
Anyukám 67 éves, aktív nő. Sokat jön, megy, letagadhatna a korából, jó kondicióban van. Magas vérnyomása van, erre 2 éve szed Tenaxumot és Normodipint. 10 nappal ezelőtt elég sokat gyalogolt, még a saját mércéjéhez képest is. Fájni kezdett a bal láb térdhajlata, majd ez enyhülni látszott, így újra nekiindult pár nap múlva. Estére bedagadt mindkét bokája. Viszerei nagyon régen vannak, de sosem okoztak panaszt. Egy évvel ezelőtt Dopler vizsgálaton vett részt, inhüvely gyulladása volt és a trombózist akarták kizárni. Azt mondták, minden rendben, a viszerei csak esztétikailag csúnyák. Ma a háziorvos felírt neki vízhajtót a Normodipin helyett, hátha a gyógyszer a bűnös és elküldte sebészetre. Ott azt mondták a viszerei miatt dagadt a lába, gumiharisnya, pócolás, napi 3 Detralex-hónapokig. Angeológiára júli 27-re kapott időpontot. Ön szerint ez tipikus viszér probléma és ha igen, lehet vele várni majd 3 hónapot? Nem lehet inkább valami mozgásszervi probléma? Egész nap feltett lábakkal üljön, bár ezt úgysem tenné. Mit lehet tenni a gyógyulásért ill. mennyire lehet ez veszélyes?
Köszönettel, Takács Anita


Tisztelt Kérdező!
Visszeresség valoban ilyen jellegű panaszokkal jár. A sebészet tanácsa megfelelő, compressios harisnya, detralex megfelelő, hatékony. Ha a vénabetegség az ok, vízhajtó erre nem megfelelő. Javaslom, a várakozási idő alatt készüljön újabb vénás UH, dopler, thrombosist kizárandó. Tünetes, panaszos visszér esetén érsebészt is felkereshet, műtét is indokolt lehet. E mellett javasolt további okok keresése, lehet szív, vese, hormon, stb eredetű is - érdemes pontosan tudni az okot és célzottan kezelni (belgyógyászati kivizsgálás javasolt).
Ülni egyébkéne nem kötelező, de ha ül, valóban jót tesz, ha polcolja. E mellett a séta, mozgás sokkal többet segít.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

MŰTÉT  2010. május 12. 19:10   #508 

Tisztelt doktor úr!
A következő dologban kérném a segitségét.
Müteni kéne a visszeres lábamat,nagy visszerek
feszülő láb,nagyon sokat fáj,föleg éjjel.
Voltam érsebésznél a Doktor úr már időpontot
keresett a mütétre amikor megmondtam a trombocita
eredményem(77)azt mondta amig min,100 ra fölnem megy
szó sem lehet mütétről,mert vérzékenységem miatt veszélyes.
Valami gyógyszert vagy mást tudna e javasolni nekem.
Kérem ha tud segitsen!
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel József.


Tisztelt Kérdező!
Kezelő orvosának igaza van, ilyen alacsony thrombocyta esetén a vérzékenység fokozott, tervezett, nem életmentő műtétet nem érdemes kockáztatni. Nagyobb, sürgős műtét előtt egy u.n. thrombocyta-suspensiot, azaz thrombocyta koncentrátumot lehet adni, mely néhány órára hatékony. Viszont drága, külső vérkészítménynek számít, visszérműtét esetén nem tartom indokoltnak. Javaslom, keressen haematologust, aki kivizsgálja, mi az oka ezen vérképnek. Ez időigényes, de megéri várni. Hogy a lábának addig ne legyen baja, II-es erősségű gyógyászati compressios harisnyát kell viselni (Rp-re felírható).
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Fájdalom 2.  2010. május 9. 11:37   #507 

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Nagyon jól esett, hogy komolyan veszi férjem problémáját. Higgye el, Ön az első orvos, aki alternatívákat kínál.
Dopler vizsgálat volt. Érszűkület és izületi kopás nincs, gerinc sérvet állapítottak meg, de a lábfájdalom már azelőtt is megvolt. A gerincsérvet kiropraktör orvos folyamatosan kezeli, szinte majdnem meggyógyult! Kb. 10 kiló túlsúlya van a férjemnek jelenleg, de 20 kilóval kevesebbel is megvolt már a fájdalom.
Szeretném megkérdezni, hogy mi legyen a következő lépés. Kérek beutalót, elmegyünk kivizsgálásokra, mert mindenképpen a végére akarunk járni. Már attól jobb kedve lett a páromnak, amit előzőleg írt a doktor úr, mert végre lát már valami kiutat.

Köszönettel és tisztelettel:

Tuci


Tisztelt Kérdező!
Szívesen látom a rendelésen, akkor több konkrétumot tudok mondani. Javaslom, kérjen az érsebészeti rendelés napjára UH-ra is időpontot, a vénák vizsgálatára (mélyvéna állapota? VSM junctio insuffitientia? insuff perforans? a kérdés a radiologus Kolléga felé). Magam a panaszának az ér-eredetét tudom igazolni vagy kizárni, a többi ok vizsgálatára, kezelésére csak tanácsot adhatok.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

véralláfutás  2010. május 9. 11:32   #506 

Tisztelt Dr-úr 8éve szedek vérhigitott és ha csak kicsit is megütöm a kezem már is véralláfutás lesz e kezemen,többi testrészen nem jelenik meg semi véralláfutás,ugy néz már ki a kezem mint a tigris bundája foltos és csikokban fekete és fehér,szeretném meg kérdezni hogy milyen gyogyszert tudna javasolni a véralláfutásra.Tisztelettel Lenger Gyula!


Tisztelt Kérdező!
A leírt kép a gyógyszer kellemetlen velejárója. Javasolt Lioton gél, esetleg phenilbutazon kenőcs, borogatás.
Lassan szünik, ismétlődhet
Kímélje a kezét, védje az ütésektől
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

véleménykérés  2010. május 9. 11:29   #505 

Tisztelt Dr.Ur! Agyi infararctus-on estem át, infuziokat megkaptam, most várom a CT. vizsgálatot. Jobb kezemen érzem, hogy nem teljes az erő benne. Az interneten olvastam, hogy ez a betegség maradanco nyomot hagy és nem gyogyitható?? Igaz e??? Egy ismerösömön keresztül kaptam egy információt, hogy természetgyógyász foglalkozik lézeres kezeléssel, ami segit az agyi oxigénellátásban. Állitólag az orban helyezik fel a gépecskét. Lehetséges ez?? Van -e erről tudomása. Tiszteletrtel Marikanéni


Tisztelt Kérdező!
Először ilyen tünetek esetén UH vizsgálat javasolt, honnan kapta az agyi infarctust. Lehet ok a szív, ezt cardiologus tudja megvizsgálni és kezelni vagy a nyaki ér, mely érsebész területe. Utóbbi betegsége (szükülete) esetén meg kell operálni és "kitisztítani" hogy ne legyen bénulás. A fenti két UH mielőbb szükséges. Ha ezek nem mutatnak kórosat, fordulhat természetgyógyászati eszközökhöz, de az Ön által leírt kezelés orvosilag nem elfogadott, nem bizonyított, nem hatékony, viszont drága, nem javaslom.
Üdvözlettel
Dr Szabó GÁbor

Terhesség és örökletes visszerek  2010. május 9. 11:26   #504 

Kedves Doktor Úr!

32 éves vagyok, jelenleg 33 hetes terhes, első babával. Szemfenék probléma miatt programozott császárral fogok szülni.
Anyai ágon sajnos örökletes visszér-problémák vannak. Édesanyámat 2x műtötték a visszerek miatt, utána Clexane injekciót kellett használnia hónapokig. De neki sajnos tüdőembóliája is van. Nagymamámnak is problémái voltak.
Nekem a bal lábamon már kb 15 éve látszik a visszér, az egyik vastag és teljesen lila, de van több kisebb is. Terhesség alatt a jobb lábamon is kezdenek előjönni sajnos. 11 kilot híztam a terhesség 33.hetéig.
Trombózisom nem volt, nem fájnak a lábaim, de estére elnehezülnek. Lábikragörcsöm szerencsére sosem volt eddig, de ezt megelőzendő a terhesség alatt magnéziumot szedek. Kezeim-lábaim hidegek, gondolom a rossz vérkeringés miatt.
Nem voltam még sosem érsebésznél, egyszerűen félek elmenni, félek attól hogy műtétet javasolna.
Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a terhesség utolsó heteiben illetve szülés után kellene-e nekem is Clexane injekciót használnom? ( A terhesség során a vérképem mindig jó lett. ) Nőgyógyásznak nem mutattam a visszereket, ráadásul tű-fóbiám is van. És nagyon félek, hogy ha orvos látná a visszereket, ezt az injekciót írná fel. Tudom, hogy látatlanban Ön sem fog tudni konkrét igen vagy nem választ adni, csak érdeklődnék. Vagy el kellene mennem sürgősen egy érsebészhez? Még a szülés előtt? Ön szerint mit tehetnék jelenleg, nehogy trombózis alakuljon ki?

Köszönettel várom válaszát,
Salgótarjánból egy aggódós kismama


Tiszetlt Kérdező!
Érsebészeti vizsgálatot nem fogja megúszni, és a tű-fóbiát is le kell győznie: az érsebész által felírt II-es gyógyászati erősségű gyógyharisnya és thrombozis megelőző injectio (pl Clexane) tényleg szükséges, hatékony védelem. Hiányukban nagy a visszérgyulladás vagy thrombozis veszélye, a terhességet veszélyezteti. A szülés és szoptatási időszak után - ha tényleg ilyen előrehaladott - visszérműtét szükséges, mely hosszú távon megoldja problémáit.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Éva  2010. május 9. 11:22   #503 

Tisztelt Doktor úr!

Édesapám jobb lábfeje gyulladásban van és dagadt.
Orvoshoz nem akar elmenni.
Milyen kenőcs lenne jó rá?
Tisztelettel:
Éva


Tisztelt Kérdező!
Látatlanban nem tudok rá válaszolni, a gyulladásnak sok oka lehet, és a kezelés csak az ok ismeretében hatékony. Családorvosi vizsgálat javasolt, Ő már el tudja indítani a megfelelő kezelést.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

aggodó kislány  2010. május 9. 11:21   #502 

Tisztelt doktor Úr!

Azzal a kérdésel fordulnék Önhöz,hogy januárban az apukámat megoperálták koszorúér cseréje volt(Baypass).
Ami fonosabbnak tünt mint a nyaki ér műtétje.Igaz az operáló orvos együtt akarta elvégezni a két műtétet,de a nyaki ér elmaradt.Elöző leletein rajta van .hogy 90%-os meszesedése van a nyaki érben a bal oldalon.Talán a jobb oldal vette át annak a szerepét.és azért van ez a nagy lelassulás nála.Kérdésem az lenne lehet még a nyaki eret operálni,teljesen elzárodott eret cserélni?
Voltam már önnél,igaz csak apum leleteit vittem csak magammal.Ön javasolta a trentál szedését,amit beis tartunk.Szeretném ha minnél elöbb tudnánk találkozni,elhiszem sok betege van,de riasztó az ,hogy olyan sokára kapunk időpontot.És az idő ketyeg észrevettem apumon sokkal lassabb bizonytalanabb.Bevallom félek.Várom mielöbbi válaszát.:Köszönettel:Évi


Tisztelt Kérdező!
ilyen mértékű nyaki ér szükületnél műtét feltétlenül szükséges. Trental erre nem megfelelő, aspirin javasolt és cholesterin ellenes gyógyszer (zocor, sortis....) Sajnos, tényleg nagyon sok a beteg, ha az Érsebészeti Klinikán késői az időpont, megtalál a Kelen Kórházban is. Ha a lelet igaz, műtétre fel fogom venni, de előtte személyes vizsgálat szükséges. Ha elzáródik, már nincs műtét. A betegség veszélye egy féloldali végleges bénulás lehet, ezt megelőzendő van szükség a műtétre.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

boka dagadás  2010. május 9. 11:17   #501 

Páromnak fájdalom nélküli boka dagadása van.Álló munkát végez (8 órás).Mi okozhatja,Kérem segítsen.Köszönöm Molnár Ilona


Tisztelt Kérdező!
Sok oka lehet, de első lépésben normális reakció is: a lábban pang a vér. javasolt térdig érő, gyógyászati segédeszköz boltban kapható, I-es compressios gyógyharisnya viselése munka közben, ez szünteti a panaszait.
Ha e mellett tartósan panaszos, vénás UH szükséges és érsebészeten vizsgálat
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

előző oldal  24 25 26  27 28  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!