orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szabó Gábor Viktor

Dr. Szabó Gábor Viktor válaszol

Dr. Szabó Gábor Viktor

érsebész szakorvos, sebész szakorvos

Érszükület, aneurysma, stroke, dissectio, varicositas

előző oldal  42 43 44  45 46  következő oldal
megelőzés  2011. július 3. 20:50   #880 

Tisztelt Doktor Úr!

22 éves lány vagyok, családomban mindkét ágra jellemző a visszérprobléma és a rossz keringés.
Szinte mindenkinek szüksége volt eddig visszérműtétre, és szenvednek a fájdalomtól és persze nem túl esztétikus a visszeres lila láb. Szeretném ezt megelőzni. Hogy csináljam? Egy héten legalább 4x váltófürdőt veszek és mozgok rendszeresen (futás,úszás..görkori...stb, mikor mi.) Van valami vitamin esetleg vagy egyéb dolog...tényleg fontos lenne, mert még úgy gondolom, hogy időben vagyok =)

Válaszát előre is köszönöm! Mira


Tisztelt Kérdező!
Visszér hajlama öröklödik, megelőzése bizonyos mértékig lehetséges. Sport egyértelműen jó, a rendszeresség a lényeg. E mellett ha tartós ülő-álló munkát végez, sokat utazik, javasolt I-es compressios gyógyászati segédeszköz boltban vett gyógyharisnyát viselni. Fürdő nem befolyásolja jelentősen, ha jólesik, nem tilos. Vitamin, gyógyszer csak e miatt nem szükséges.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

véradás  2011. július 3. 20:36   #879 

Milyen negatív és pozitív hatásai vannak a rendszeres véradásnak?
Köszönöm válaszát.


Tisztelt Kérdező!
A vért kapó szempontjából egyértelmű az előny: megmentheti az életét. Jelenleg mesterséges eljárással ez nem állítható elő, a pótló szerek csak részlegesen segítenek.
Az adó számára direkt haszon nincs, ritka az olyan nagyon sűrű vérű ember, akinek ez egyben therapias is lehet. A véradónak viszont nincs vesztesége, nem szenved káros mellékhatást, a tűszúrás okozta fájdalmat leszámítva. Előnye a tudat, hogy segíthet másokon, önzetlenül.
Támogatom véradási szándékát, magam is gyakran adok.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Viszér  2011. július 3. 20:31   #878 

Kedves Doktor Úr!

Találtam a bal heregolyomban már nagyon régen egy kis valamit.Furcsálottam ezért elmentem vele.A sebészem azt mondta viszér.Ez mennyire lehet kockázatos?Már nagyon régóta ott van és a doktor szerint lehet vele élni.De néha néha szokott fályni is.

Ön mit javasol?Érdemes megműteni és ez rutin műtét tehát semmi komoly nem adódhat műtét közben?

Várom válaszát.

Tisztelettel.Gábor


Tisztelt Kérdező!
Ez a régi az urologus területe, kérdezze az ő tanácsát, a beavatkozás szükségességéről, alternativ lehetőségekről
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

aorta  2011. július 3. 20:30   #877 

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. 1 éve voltam hasi ultrahangon, mert már akkor 1 éve fájt a hasam bal oldala. Akkor valami olyant említettek, hogy ..."Az aorta fent felületesen fekszik a ... valamin. Ezért fáj magának ez. De nem halálos" VAN ILYEN, kérem? Vagy zavaromban én hallottam rosszul. Nem is tuljadonítottam neki jelentőséget. De a fájdalmam egyre erősödik. Tény, hogy van gerincferdülésem. Csináltak aztán hasi CT-t, még ultrahangot, semmi. Az az orvos, aki az előzőt mondta, elkerült innen valahová(?), nem tudom megkérdezni. Mit tegyek a fájdalmam ellen, ami úgy látom nagy kihívás az eü.-nek, mert bárkihez fordultam, nincs megállapítva az ok.
Viszont talán Ön tud a tanácsával segíteni. Nagyon szépen köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
A hallott szó valószínűleg félreértés, ha CT és UH nem lát kórosat a hasban, semmilyen jelentős szervi rendellenességtől nem kell tartania, így aorta téren sem. Ha baj van az aortával CT egyértelműen kimutatta volna.
Ha panasza fennáll, további vizsgálat szükséges, pl sérv irányában, vagy vastagbél betegség irányában (colonoscopia), belgyógyászaton /gastroenterologian
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

....  2011. július 3. 20:26   #876 

Tiszteletem Doktor Úr!

1 hete kezdtem érezni hiogy a jobb karomb könyöktöl kezdve lefelé kicsit érzéketlenebb mint a másik karom ami teljesen jo!Valamint az ujjaim is azaz inkább az ujj begyeim érzéketlenebbek de a kis ujjam jobban mint a többi 4.Nem azt mondom hogy teljesen érzéketlen inkább olyan 90% -ban jo,de megmondom nagyon zavaro.Szeretném tudni hogy ez miért,mitől lehet?


Tisztelt Kérdező!
Leírása alapján valamilyen idegi bántalom vélhető, vagy gerinc magasságban vagy vállövi szinten. Javasolt neurologiai konzilium, orthopediai vizsgálat (gerinc MR), mellkas rtg nyaki borda irányában, ill mellkassebészeten u.n. TOS irányában ellenőrzés.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Fej ütés  2011. július 3. 20:19   #875 

Kedves Dr. Azért fordulok önhöz mert 2hete bevertem elég csúnyán a fejem de nem lett seb még csak púp sem csak picit belilult. ahol az ütés érte még picit most is érzékeny de nagyon félek a vérrögöktől orvoshoz viszont nem mentem el mert féltem hogy furcsán néznének rám. Alakulhat ki vérrög ilyen ütésektől? és ha igen akkor lett volna már tünete nem? Köszönöm előre is válaszát! Üdvözlettel Laura


Tisztelt Kérdező!
Leírása alapján semmilyen jelentősebb bajtól nem kell tartania. Ha belső gond lett volna, az néhány nap múlva kiderült volna - két hét távlatában elfelejthető
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

gyógyszerek párhuzamosan  2011. július 3. 20:17   #874 

Tisztelt doktor úr,

édesapám ügyében szeretném a segítségét kérni, mert sajnos a háziorvos elviccelte a kérdést...

Atörténet az alább az ő leírásában:
Aspirin Protect 100 mg: gyakorlatilag 15 éve szedem, naponta 1 tabletta, állandósult szívritmuszavar miatt, egészséges szív mellett
Április 1-én duzzadt bal vádli, fájdalmas járás, háziorvos rendelésére Chinotal 400 mg bevont tabletta napi 3x1 db. Érsebészhez kerülés egy hét múlva, ekkor már múló fájdalmak, duzzanat fokozatosan csökken, rendelésére napi 1 db Atrombin 75 mg tabletta (azóta is szedendő). Kérdésemre, hogy az Aspirin Protect elhagyható-e, nem árt, ha továbbra is szedem, mert esetleg más a hatásmechanizmusa.

Ma az állapotom régóta az eredeti, lábaimmal nincs probléma, sokat gyalogolok és nem fáj semmim.

Kérdés, a tabletták szedése indokolt-e továbbra is.

Várom szíves válaszát és előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

Cs. Anna


Tisztelt Kérdező!
Nem egyértelmű a helyzete: a leírás nem érszükületes betegségre illik, talán inkább thrombosis gyanúja merülhetett fel, erre viszont egyik leírt gyógyszer sem megfelelő. Az aspirin és Atrombin érszükületes betegségre megfelelő, vagy egyik, vagy másik. A kettő együtt csak ritka cardiologiai indicatioval, súlyos koszorúér betegség esetén indokolt. Atrombin erősebb, drágább, OEP engedély kötött. Átlagos betegnek az aspirin elegendő és megfelelő. Mellette statin hatóanyagú szer javasolt (simvastatin, xeter, bármi). A chinotal tablettáben nem igazán hatékony, elhagyható.
Thrombosis kizárása vagy igazolása color duplex-el lehetséges.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Fájdalom  2011. június 29. 11:45   #873 

Tisztelt Doktor Úr!

3 hete kezdődött, a tarkóm bal oldalán egy ponton nagyon fájt és forgatni sem tudtam a fejem. Azt gondoltam huzatot kaptam. Már éjszaka sem tudtam aludni a fájdalomtól. Algopirint kezdtem el szedni, de 2 hét után a fájdalom nem igazán enyhült. 3-dik hétre már a bőröm is elkezdett fájni, és minden a bal oldalon a fejbőrön, nyakamon a lapockámig és a mellkasomon.De mindez már a legkisebb érintésre nagyon fáj és a tarkótáji fájdalom ( egy ponton ) ugyanúgy megvan. Kérem, ha tud segítsen! Vajon mi lehet a baj?
Várom válaszát!
Tisztelettel: Tóth Szilvia ( 33 éves, 10 hónapos kislány anyukája )


Tisztelt Kérdező!
Tünete, panasza nem sebészeti-érsebészeti eredetű, vélhetően egy arcideg bántalma lehet, huzattól, vagy más eredetű gyulladástól, de lehet egy gerinc eredetű idegi érzékenység
Kivizsgálása és kezelése neurologian javasolt. Tünetileg Milgamma segíthet
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

visszérműtét  2011. június 29. 11:42   #872 

Tisztelt Doktor úr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy melyik visszérműtéti megoldást ajánlaná egy betegének. A lézeres vagy a szikés változatot? Melyiket tartja jobbnak, hatásosabbnak?
Köszönettel:
Eszter


Tisztelt Kérdező!
A lézer előnye hogy gyorsabb a felépülés (kb fél-napos kórházi kezelés), hátránya a jelenleg rendkívül magas ára. A "szikés" megoldás kórházban OEP-re, magánrendelésen még elérhető áron hozzáférhető, nem jelentősebben hosszabb lábadozás (egynapos kórházi kezelés). Eredményében rövid távon nincs különbség, hosszú távon a szikés jobb eredményt ad, kevesebb kiújulási kockázattal (a lágyéki régió ellátásában van sebészi különbség).
Magam egyenlőre a "szikés" megoldást javaslom.
Üdvözlettel
Dr szabó Gábor

Az ORR  2011. június 29. 11:35   #871 

Tisztelt Doktor Úr!
Lehet, hogy nekem csak esztétikai problémám van, de azért várom válaszát.
Pont az orrom közepén, van egy piros "paca" folt, ami olyan mintha hajszálér repedés történt volna. ( 40 éves vagyok). Szeretném tudni, hogy mit lehet ezzel csinálni. Tudom vannak különböző lézeres kezelések, de sajnos a pénztárcám nem engedi meg az ilyen kezeléseket.
Esetlegesen van-e lehetőség gyógyszeres, vagy krémes kezelésre eltüntetésre. Olyan mintha egyre nagyobb lenne a folt.
Köszönöm Válaszát: Pné Andrea


Tisztelt Kérdező!
Az indikáció valóban "csak" esztétikai. Gyógyszeres kezelés, kenőcs a leírt hajszál-ér tágulatok, hálózatok esetén nem hoznak érdemi javulást. Ha valóban zavarja, a lézeres kezelés a jó megoldás, sok helyen végzik, igen szép eredménnyel, pl bőrgyógyászatokon
Sebészi lehetőségem itt sajnos nincs
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

érprobléma  2011. június 29. 11:32   #870 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni,hogy a subclavian steal syndroma és a vertebrobasilaris syndroma ugyanazt a betegséget írja le? A TCD és a CDS vizsgálat ugyanazt az elválozást találta két különböző kórházban,de a diagnózisok eltérnek.Abban megegyeznek,hogy sebészileg nem kezelhetők,csak a koleszterincsökkentők,a vérhigitók és vérnyomáscsökkentők jöhetnek szóba.
Köszönöm válaszát
Kinga


Tisztelt Kérdező!
Nem ugyanaz a két betegség és van műtéti lehetőség. A vertebrobasilaris syndroma kissé összetettebb kórkép, oka lehet a hátsó nyaki erek eltérése, mozgásszervi eltérés (nyakcsigolya meszesedés) stb. Ami érsebészként javitható, az a subclavian steal. A jelenség oka hogy egy karhoz menő ér beszükül vagy elzáródik és a kézi-munka kapcsán megnövekedő felsővégtagi vérigény egy része a fej felől pótlódik, onnan "lopja" a vért a kar. Ha ez tünetes, panaszos, műtéti indikációt képez: szükület esetén lehet az eret tágítani, elzáródás esetén lehet operálni. Eredménye igen jó, tartós.
A leírt gyógyszerek mindemellett természetesen hasznosak szükségesek.
Ha ilyen gondja van, szívesen látom a Klinikán a szakrendelésen
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

mozgás trombózis mellett  2011. június 24. 21:10   #869 

Tisztelt Doktor Úr !
Terhessége elején levő barátnőm mélyvénás trombózissal került intenzív osztályra. Az egyik orvos azt mondja neki, hogy sétálgasson a folyosón, a másik pedig azt, hogy ne, mert pihennie kell. Mi a helyes ? Vagy a kettő között kell a középutat megtalálni ? Válaszát köszönöm: Molnárné


Tisztelt Kérdező!
A thrombosis igazolása vénás UH és labor (D dimer) segítségével egyértelműen lehetséges. Ha igazolódott, therapias vérhigító injectios kezelés (LMWH) majd vérhigító gyógyszerre (syncumar, vagy marfarin) beállítása szükséges. E mellett a szoros compressios fásli vagy II-es szorító erejű gyógyharisnya kötelező. Ezek mellett nincs ágyhoz kötve, mozoghat. Ha lába erősen dagad, polcolása javasolt. Tünetek enyhítésére átmenetileg 2x2 Detarlex szedése javasolt
A betegség igazolása és kezelése angiologiai belgyógyász területe, javasolt e téren konzilium.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

lila folt,horpadás  2011. június 24. 21:05   #868 

Tisztelt Doktor Ur!
Anyukám( 60 éáves) 15 éve volt mélyvénás trombozisa a jobb lábában,egy éve diabetest diagnosztizáltak nála - a jobb vádliján van egy lila folt ( nemrég tünt fel) és a foltos rész " be van horpadva). van,hogy fáj ez a rész a léábán.Megmutatta a háziorvosnak aki csak ennyit mondott " jaj és be is van horpadva,tessék fáslizni)
Milyen betegség lehet ez,mit kezdjen vele Anyukám?
Köszönettel
K-Kriszti


Tisztelt Kérdező!
Ha a vénás thrombosis és a "behorpadás" egy lábon van, a háziorvosnak igaza van, be kell fáslizni. Alternativa a II-es compressios gyógyharisnya viselése. Javasolt vénás Uh, duplex: ha a mélyvéna ép, és a felületes véna rendszer nem megfelelő, insuffitiens, varicectomia műtéte segithet az esetleges kifekélyesedés megelőzésében. A folt vélhetően tartós társa marad - ha a vénás eredet nem igazolható, javasolt bőrgyógyászati konzilium esetleges gyulladásos folyamat kizáráására.
Sajnos,a diabetese csak rontja az esetleges gyógyulás esélyét (de nem oka a bajnak), javasolt a vércukor szint pontos beállitása a normál értékekre.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

trombózis?  2011. június 24. 20:58   #867 

Kedves Dr Úr!
azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy napok óta fáj a jobb lábam,amit nem igazán tudok behatárolni,hogy egy pontban hol.Fáj a combom,néha a vádlimba is hasít és mintha még az ülőgumómat is érezném.Van egy csúnya ér ami jobban kitüremkedik a lábam oldalán ami végig fut a combomon,a térdhajlatban is.Először azt hittem az gyulladhatott be,jegeltem és kentem vadgesztenye krémmel is.De se nem volt piros,se nincs megdagadva semelyik lábrészem.A térdemet nem tudom rendesen kinyújtani.Lehet úgy trombózisa valakinek,hogy csak a fájdalom van meg a tünetekből?Vagy ez inkább mozgás szervi fájdalom?Köszönöm,hogy válaszol Nekem!Timi


Tisztelt Kérdező!
Leírása alapján első lépésként orthopediai vizsgálatot javasolnék gerinc betegség irányában ( discus hernia, dg: MR), és neurologiai konziliumot.
A véna csak vélhetően másodlagos, de az esetleges felmerülő thrombosis kizárására vénás UH, duplex javasolt
Üdvözelttel
Dr Szabó Gábor

ér vagy más  2011. június 24. 20:44   #866 

Tisztelt Doktor Úr!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a következő panaszom okaként mi az Ön szakértő véleménye:
Kb. 2 -3 éve lassan erősödő fájdalmaim vannak a hasam bal oldalán a köldök mellett. A gasztroenterológián semmi nem derült ki. Volt már 3 nőgy.-i műtétem és 2 laparoszkópiám. A fájdalom evés után és hidegre, ill. hidegfrontra rettenetes. Lehet-e ez elvileg pl. a hasi erek elmeszesedésével magyarázható? S ha igen mit lehet tenni? Azt még írom, hogy a hasi CT angiográfia negatív lett. Gyakorlatilag nincs igazi diagnózis és kezelés sem, csak a gyötrő fájdalom.
Nagyon köszönöm a választ.


Tisztelt Kérdező!
Érszükület a hasi ereken okozhat ilyen panaszt, a CTA ezt igazolhatja, vagy biztonsággal kizárhatja - ha ilyen volt, és nem igazolódott a kór, máshol kell a kiváltó okot keresni: lehet idegi bántalom (neurologus konzilium), lehet ritka betegégként pl u.n. "Spiegel féle sérv" mely igazolása gyakorlott sebész által lehetséges, vagy még ritkább de ismert okként gerinc-betegség ezen regioba történő kisugárzása merül fel (jav. gerinc MR, orthopediai konzilium)
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Sebgyógyulás.  2011. június 24. 20:37   #865 

Kedves Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy idős leromlott állapotú betegnél mit tudna ajánlani a sebgyógyulás elősegítésére.
Feltáplálás céljából a vékonybélbe lett vezetve a papámnak egy szonda, amit át kellett helyezni, mert nem ment tovább a folyadák se rajta, megtörött a vékonybél. Ezek a sebek nem akarnak gyógyulni. Addig pedig nem ehet. Ennek már 2 hete.
Infúziót kap. Ebbe nem lehetne valamit tenni, ami segiti a sebgyógyulást, vagy más módszer nincs?

köszönöm


Tisztelt Kérdező!
Sajnos, ha a beteg idős, gyenge állapotú, kiterjesztett műtétnek nem tehető ki, azaz oki kezelés nem jön szóba, marad a tünetek enyhítése. Táplálásra a szonda megfelelő, ezen át megfelelő kalória tartalmú tápszer vihető be. Ezzel élettartalma, életminősége jelenősen javitható, hosszabbítható. Sokkal többet ér, mint pl egy tartós infusios kezelés Sebgyógyulásra nem tudok látatlanban véleményt mondani, helyi kezelés szükséges, mely személyenként eltérő. Sajnos, rossz általás állapotú, legyengült betegnél a sebgyógyulás is rosszabb, elhúzódó kezelés lehet szükséges.
Tartok tőle, tartós ellátást és segítséget igényel hozzátartozója.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

anya  2011. június 24. 20:30   #864 

Kedves Doktor Úr!
Édesanyám 4 éve vese transzpantált és egy ideje a jobb karja kemény, dagadt, feszes és piros.
Volt nyirokmasszázson, azt mondták, ha egy hét alatt nem javul akkor fölösleges. Rosszabb lett!
Volt rajta rugalmas kötés, az sem segített.
Feltartja, sokat pihen, de állandósult ez az állapot.
A nyirokkeringés UH.-s vizsgálata megtörtént, rendben.
És itt megáll a tudomány és egyhelyben topogunk.
Hogyan lehetne javítani az állapotán, vagy kit tudunk problémájával személyesen is megkeresni?
Válaszát köszönve: k.moni


Tisztelt Kérdező!
Az egyoldali felső végtagi duzzanatnak sok oka lehet, ebből csak egy a nyirok eredt. Javasolt vénás UH a vénás rendszer irányában is (thrombosis?), javasol TOS (=thoracic outlet syndroma) irányában kivizsgálás angiologian, ill bőrgyógyászaton esetleges bőr-alatti gyulladásos betegség irányában.
Tünetileg polcolás ( felkötés) és 2x2 Detralex szedése javasolt
hatékony kezelés csak a kiváltó ok ismeretében várható
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

visszer  2011. június 24. 20:24   #863 

Tisztelt Dr.Ur!
Sajonos mindket szuloi agnal problema a visszer, szoval szinte biztos hogy hajlamos vagyok ra.Edesapamnak kulso,mig edesanyamnak belso visszere van.Nagytatamnak, es testverenek is amputacioja is volt...szoval nem tul jok a kilatasok.Kerdesem az lenne hogy hogyan tudnek jobban vigyazni magamra, hogy minnel kesobb jelentkezzenek a problemak ? Valaszat koszonom, egy 21 eves lany


Tisztelt Kérdező!
Családi visszér betegség esetén, prevencios céllal, ha ok ülő-álló munkát végez, ilyen terhet anamnézis mellett javasolt I-es compressios gyógyharisnya viselése.
Amputatio ettől eltérő, vélhetően érszűkületes betegség okozza, ha ez irányban is tenni szeretne, ellenőrizze a cholesterin szintet, ne dohányozzon és mozogjon sokat -ezzel szinte mindent megtett, ami lehetséges.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Hajszálerek  2011. június 24. 20:18   #862 

Tisztelt Doktor Úr! Kérem válaszoljon nekem arra a kérdésemre, hogy miért van, hogy a lábaimon egyre több hajszál ér látszik. Néha vékonyabbak, néha pedig sötétebbek, Nem vastag, kitülemkedettek, de félek, hogy ha nem vigyázok gond lehet, Lehetséges valamilyen ér erőssítő készítmény?
Még szeretnék egy kérdést feltenni. Lányom 23 éves, 65 kg, és gyakran panaszkodik, hogy a jobb lába sarok feletti rész nagyon forró, be van neki gyulladva. Ilyenkor hidegvizes borogatást tesz rá. Mutassa meg szakembernek?
Köszönöm válaszát .


Tisztelt Kérdező!
Sajnos, a hajszálerek megjelenése nem befolyásolható, vélhetően genetikai hajlam, öröklött tulajdonság. Ha sok van és esztétikai problémát okoz, szivesen látom a rendelésen, injectios kezeléssel hatékonyan eltüntethető. "Gond" vélhetően nem lesz, ezek keringési jelentősége csekély, egyszerűen csúnyák. Lánya panasza nem egyértelmű, ilyen fiatal korban véna vagy izületi gyulladás meglehetősen ritka. Érbetegségre a tünet nem jellemző, orthopediai konzilium javasolt.
Üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

Lábzsibbadás  2011. június 19. 16:13   #861 

Nagyon szépen köszönöm válaszát a Doktor úrnak!
Én is ilyen tájon sejtem a problémám megoldását,mert korábban is volt
már idegbecsípődésem a jobb oldalamon,és ahoz hasonló Déja Vu érzésem van a jobb lábamba kisugárzó enyhe fájással,zsibbadással amely pontosan a jobb lábam nagyujjában csúcsosodik ki amelyet időnként zsibbadtnak érzek,és a "szokásosnál" érzékenyebb,csakúgy mint a jobb bokám.(bár korántsem olyan erős fájdalommal).
Mindenképp kivizsgáltatom magam az ön által javasolt módon és irányban,nem hagyom elhanyagolni a problémát.
Annyit szeretnék még kérdezni hogy ilyen esetben mennyire ajánlja a Doktor úr az aktív sportot,én ugyanis nagyon szeretek futni,esténként 8-10 km-ert szoktam futni,de amióta felépett az ominózus problémám nem nagyon mertem terhelni a lábamat nehogy esetleg több kárt tegyek magamban,mint hasznot...Viszont nagyon hiányzik a mozgás...
Mi a véleménye ennyi információ alapján a Doktor úrnak?
Egyébként 37 éves férfi vagyok aki mozdonyvezetőként dolgozik,és feltételezem az ilyen bántalmakat elkönyvelhetem részint akár foglalkozási ártalomnak is (a rengeteg vibráció,dinamikus erőhatások a vezetőszékben,ide-oda dobál a pálya stb.).
Ismét előre is köszönöm megtisztelő válaszát és a rámszánt idejét!
Mihály


Tisztelt Kérdező!
Bizonyos sport lehet, de van ami kerülendő. Utóbbiba azok tartoznak, amelyek a gerincet terhelik: futás, lovaglás, súlyemelés, ugrásló sportok (tenisz).. Amit lehet: úszás, kerékpár, ..
Üdvözlettel
Szabó Gábor

előző oldal  42 43 44  45 46  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!