orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  1120 1121 1122  1123 1124  következő oldal
zsuzska  2009. december 17. 00:19   #22440 

dràga doktor ùr! ne haragudjon hogy megint zavarom de abba hagytam a mercilon szedèsèt màr nègy napja ès reggel azt vettem èszre hogy barna folyàsom van. Mi lehet talàn a gyògyszer miatt? koszonom a vàlaszàt


Ez teljesen természetes megvonásos vérzés.

Bogi  2009. december 17. 00:18   #22439 

Kedves Doktor Úr!


23 éves vagyok, Femoden tablettát szedek. Hétfőn volt/szokott lenni a menstruációm napja. Tegnap este azonban erősen elkezdtem görcsölni, ami után észre vettem hogy megint vérzek(napközben már teljesen tiszta volt a fehérneműm). A görcs egész este fent állt. Ma enyhén rózsaszínes-barnás folyásom van. A hasam enyhén fájdogál. A gyógyszert hétfőn kezdtem el szedni. A kérdésem az lenne, hogy ez belefér-e a normális kategóriába vagy vizsgáltassam ki magam?

Válaszát előre is köszönöm!


Üdvözlettel:
Bogi


U.i: Hónapok óta nyomon követem a fórumát és ezúton is szeretném megköszönni, hogy mindig a rendelkezésünkre áll. Nagyon szép dolog amit csinál!


Kedves Bogi! Egyelőre várakozzék türelemmel. Ha a panasza nem ismétlődne, nincs senni teendője. Köszönöm a dícséretét! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Kismama85  2009. december 17. 00:13   #22438 

Tisztelt Doktor Úr!

Én egy 11 hetes kismama vagyok és a mai nap kaptam kezembe a vérkép leletemet!
Kiértékelné nekem?
Fehérvérsejt 360 +
Laphámsejt 276 +
Vörösvértest 153 +
Cilinder 12 +
Baktérium 21910 +
Patológiás cilinder 2
Kis kerek sejtek 10
Élesztő-szerű sejtek 0
Kristályok 2
Egyéb 2659
Nem lizált vörösvs.abs.szám 20
Nem lizált vörösvs.% 13
Vezetőképesség 23 mS/cm
Vizelet üledék csillag
A vizelet üledékes automata mikroszkópos vizsgálatot javasol.
Előre is köszönöm válaszát!


Lemosott középsugaras vizelettel egy újabb vizeletvizsgálatot javasolnék.

sörélesztő tabletta  2009. december 17. 00:11   #22437 

Kedves Doktor Úr!

Szeretném kikérni a véleményét abban, hogy mostanában vettem sörélesztő tablettát a bőr és hajproblémám kezelésére, azonban a biorezonanciát végző hölgy óvva intett az alkalmazásától, mondván megetetem vele a gombákat. Ezt nem igazán értettem, de elgondolkodtatott a dolog, lehetséges, hogy folyást okozhat a táplálékkiegészítő alkalmazása? Ön szerint nyugodtan használhatom a sörélesztőt?

Válaszát nagyon szépen köszönöm!

Ilona


Kedves Ilona! A kérdésére nem tudok korrekt választ adni, mert nem ismerem sem Önt, sem a problémáit. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

tablettaváltás - érdemes?  2009. december 17. 00:08   #22436 

Kedves doktor úr!

1 éve szedek tablettát, pár hónapja egy másik fajtát kezdtem el a nőgyógyászom tanácsára, a mellékhatások miatt. Mivel ez a tabi se jött be, az orvosom javasolt egy harmadik fajtát is a Lindynette 20-at, hamarosan azt kezdem el szedni. Káros a szervezetemre a tabiváltás? Mit kell tudni erről?
válaszát és türelmét köszönöm.
Dóri


Kedves Dóri! Látatlanban nem tudok állást foglalni ebben a kérdésben. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérdés  2009. december 17. 00:01   #22435 

Kedves Doktor Úr!
Olyan kérdésem lenne?!36 éves vagyok van már gyermekem,most szeretnénk az új párommal egy közös babát,eddig vol 3-terhességem amiből 2.vetéléssel fejeződött be a 7-dik héten,és volt 1 üres petezsák aszt 6-hetesen,kellett megszakítani.A második terhességnél már kellett szednem a Duphaston nevű gyógyszert 3*1-ével,de nem ért semmit nem maradt meg a baba.Most a 3-dik vetélés után orvosom genetikai vérvételt csináltatott ami negatív mind kettőnknél.Most november 15-én volt meg a menstruációm,azóta semmi.Viszont a teszt negatív!
Ön szerint mennyi az esély arra hogy egyáltalán sikerül a terhesség és végig bírom vinni a 9-hónapot ennyi vetélés után?
Tisztelettel:Enikő


Nem tudna megkeresni kedves Enikő? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

3. nap  2009. december 16. 23:54   #22434 

Kedves Doktor Úr!

Kérdésem lehet, hogy butácska... Beutalt a nőgyógyászom vérvételre, amiből hormonokat, és pajzsmirigy működést szeretne megtudni. Azt mondta a vérzésem 3. napján menjek. Ha ma jött meg, akkor ez az 1. napnak számít, vagy innentől számolva a 3. napon kell mennem, azaz szombaton (ami most épp munkanap lesz)?

Válaszát előre is köszönöm!

Edit


Kedves Edit! A mai nap az első nap. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

coli baktérium  2009. december 16. 23:52   #22433 

Tisztelt Dr. Úr!

20 éves lány vagyok és cypromixet szedek. Nyár végén levett tenyésztés coli baktériumot mutatott ki. Akkor kaptam rá kúpot, de nem múlt el. Azóta már 2 féle antibiotikumot is beszedtem és még mindig semmi eredmény. Nem tudom mit csináljak, de ez már nagyon kellemetlen. A fogamzásgátló szedése óta van ez, viszont az orvosom szerint nem ajánlatos abbahagyni mivel PCO miatt szedem. Megint vissza kell menjek egy ujabb gyógyszerért, de kiszeretném kérni az Őn tanácsát is. Van esetleg olyan készítmény ami tipikusan erre a fertőzésre van? És mit tudok tenni az esetleges újrafertőzés ellen?
Előre is köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel: Anna


Kedves Anna! Én a kezelését hüvelyi úton folytatnám, mert szájon át adott gyógyszerekkel ez a probléma szerintem nem megoldható. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

erus  2009. december 16. 23:49   #22432 

Kedves Dr. Úr!


2009 februárjába eltávolították a méhemet,de a petevezetékeket és a méhnyakot azt nem.
A szövettani eredményem: Ovulae Nobothi. Az endometrium erősen károsodott. A cerixben kitágult mirigyek vannak.
Most decemberbe egy kicsit véreztem mikor együtt voltam férjemmel és sajnos fájdalmas is volt. Elmentem orvoshoz, mert már nagyon fáj a hasam is, főleg a jobb oldali rész.
Elküldtek ultrahangra ott kiderült, hogy 65 x 74 mm-es cystám van ami inkább mediális.
Más ügyben elküldtek MR vizsgálatra ott ezt írták:
Melléklet: A kismedencében kevés folyadék látható,mely mellett a bal ovárium régióban egy 70 x47 mm és több apró vékonyfalú cysta ábrázolódik
Elküldetk még egy CA-125-vérvételi vizsgálatra annak az eredménye még nem érkezett meg.
Doktor úr nagy a baj?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!.
Erika


Kedves Erika! Ha az eredmény jó, akkor én nem lihegném túl a dolgot, hanem várnék türelemmel, mert ez spontán is elmúlhat. Szeretettel üdvözli hamvas Ferenc

madonna  2009. december 16. 23:46   #22431 

Tisztelt Doktor Úr!
27 ÉVES VAGYOK 3 NAPOT CSÚSZIK A MENZESZEM ÉS FÉLEK HOGY PONT SZILVESZTERRE FOG MEGJÖNNI.VAN VALAMI BIZTOS MÓD ARRA HOGY 23.IG MEGJÖJJÖN? VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!Erdösné


Bizonytalan sincs kedves Asszonyom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

nyaki redö vizsgálat  2009. december 16. 23:44   #22430 

Tisztelt Doktor Ùr!

13 hetes terhes vagyok. Ma voltam az ultrahang orvosnál, ahol a nyaki redö vizsgálat eredménye 2,6mm volt. Ez az érték valóban már határeset? Egy kicsit megijedtem, de egyébként a baba szépen fejlödik.

Maradok tisztelettel
Márta


Kedves Márta! Az értéke valóban felveti a Down-kór gyanújűt. További vizsgálatok szükségesek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fehér "lepedék"  2009. december 16. 23:42   #22429 

Kedves Doktor Úr!

Egy furcsa problémám van, mégpedig az, hogy a nemi szervemen fehér "lepedék" található.
Nem viszket, nincs folyásom, egyszerűen csak a kisajkak körül keletkezik ez a fehér valami. Fürdésnél le tudom kaparni a bőrömről. Olyan, mint amikor az ember bőre hámlik napozás után, és fürdésnél a felázott bőr a köröm alatt marad. Csak éppen ez teljesen fehér. Mi lehet ez? Talán pont a felázás okozza? Ugyanis szeretem sokáig áztatni magam a kádban. Tisztálkodom rendesen, nem értem, hogy mi lehet a probléma. És ez minden nap jelentkezik. Válaszát előre is köszönöm!

Zsóka


Kedves Zsüka! Nem gondolt még arra, hogy meg kellene mutatnia Magát egy orvosnak? Látatlanban nem gondolok semmit! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

.  2009. december 16. 23:40   #22428 

Tisztelt Doktor Úr!
Teljes kétségbeesésemben fordulok Önhöz, hátha tud valami ötletet adni nekem. Terhességem 41!!!-edik hetében járok, és a baba semmilyen hajlandóságot nem mutat arra, hogy kijöjjön odabentről. Az orvosom azt mondta, ha szombatig nem indul meg magától, akkor indítani kell. Már próbálkoztam házi praktikákkal, hogy kicsalogassam onnan, beszéltem hozzá, simiztem, sétáltam, sőt, a szülésznő tanácsára szeretkeztünk egyet a férjemmel, hátha...Semmi eredmény, még csak egy keményedésem se volt, nyákdugó is a helyén.
Ön szerint ez normális? Miért nem akar kijönni? Sajnos nem tudok aludni már, mert sehogy se kényelmes a fekvés, és félek, hogy mire szülnöm kellene, teljesen kifáradok. emellett a babának nem lesz baja attól, hogy tovább van bent? (A mai vizsgálaton a magzatvíz rendben volt.)
Tervezett baba, pontosan tudjuk, mikor fogant, úgyhogy az az ötlet sem állja meg a helyét, hogy elszámolták a szülés idejét.
Van valami ötlete, mit tegyek, hogy megsürgessem picit az én tündérkémet?
Segítségét köszönöm!
Vargáné Andi


Kedves Andi! Számomra úgy tűnik, hogy jelenleg semmi oka nincs a türelmetlenségre. Véleményem szerint nem szabadna hajszolni a dolgokat és csak akkor kellene véget vetni a türelmes várakozásnak, ha bármiféle veszélyállapot lépne fel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Baba  2009. december 16. 23:36   #22427 

Drága Doktorom!

Megpróbálok tömör lenni és rövid. Az ez évi ciklusaim hossza: 28,28,27,28,29,28,29,31,28,29,29, valamint e hónapban 28. napra jött meg, december 15-én. Vettem ovulációs vizelet tesztet, olvastam ez sem olyan pontos, mert a vizeletben lehet, hogy már csak az LHcsúcs után mutat valamit. Sebaj, úgy tudom semmivel nem lehet teljesen meghatározni a peteérés idejét, csak visszafele. Szóval a tudomány és az Ön mai tudása szerint, mely időpontokban legyünk együtt? Mikor csináljam a teszteket? Cickafarkfű tea addig napi 3 csészével segíthet a szuper ovulációhoz? Egyéb trükk?:))))))))))))))))))
Köszönettel, Takács Anita


Kedves Anita! Középidőben biztosabb lehetősége van a teherbeesésre, bombabiztos tippem sajnos nincs, mint ahogy sajnos különösebb praktikákat sem ismerek. Mérjen alaphőmérsékletet, szépen jelzi a tüszőrepedést. Teában sajnos nem igazán vagyok otthon. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

zsofi1971  2009. december 16. 23:28   #22426 

Tisztelt Doktor Ur!
Hálásan köszönöm tegnapi válaszát,de most lenne megint egy kérdésem38 éves 24 hetes terhes vagyok .A legutóbbi két vizelet vizsgálatkor cukrot találtak a vizeletemben ( dec.9.,
dec 11.) ezért endokrinolögushoz irányitottak. Az endokrinologus 24 órás vizelet vizsgálatot
és ujabb vércukorszint mérést ajánlott( 2 órával étkezés után) A vérvétel eredménye jö lett
4,7 , de a vizeletben a cukor (5,5)mellett megjelent az aceton(1,5) is. Első lépésben diétét ajánlott és valami méregtelenitőt aminek sajnos nem tudom a magyar nevét, majd 2 hét mulva ujabb 24 örás vizeletet és glokozterheléses vérvizsgálatot.
Tudja doktor Ur ,lehet ,hogy a korom miatt de nagyonsokat aggodom azalatt a terhesség alatt (Már van két nagy fiam) Most is nagyon aggaszt, hogy okozhat e az aceton vagy a vizeletben talált cukor bármi rendellenességet a babánál?
Válaszát előre is köszönöm .
Ezuton szeretnék még Önnek Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Uj évet kivánni.Sok sikert egészséget és kitartást a munkájához. Zsofi Kárpátaljáról.Kedves Zsófi! Úgy érzem, hogy Önt korrekt módon kezelik, szerintem nincs sem teendője, sem izgulnivalója. Önnek is minden hasonló szépet és jót kíván szeretettel Hamvas Ferenc

egy kérdés  2009. december 16. 23:25   #22425 

Tisztelt Doktor Úr!
Nem vagyok benne biztos,hogy kérdésemmel Önhöz kell fordulnom.
A kérdésem nem is egészségügyi igazából.
A tegnapi nap folyamán egy ismerősömnek felírták a cypromix fogamzásgátlót,a pattanásos bőre miatt.Elolvastam a gyógyszer tájékoztatóját kíváncsiságból és abban leírta teendőket azokban az esetekben ha hányás van vagy elfelejti valaki bevenni a gyógyszert.A hasmenést azonban egyáltalán meg sem említi.Bár tudom,hogy ezt a gyógyszert a bőrhibák miatt szedik de a fogamzásgátló hatása miatt nem kellene ennek is szerepelnie a tájékoztatóban?Vagy ennél a gyógyszernél nem számít?

Válaszát köszönöm.


Ez a gyógyszer hormonkezelésre való és másodlagosan van fogamzásgátló hatása. A hasmenés általában nem csökkenti a hatást, ez csak speciális esetekben következik be.

méhnyakrák elleni oltás  2009. december 16. 23:22   #22424 

24 éves vagyok és érdeklődni szeretnék, hogy ajánlja-e az oltást a doktorúr. Valamint, hogy mennyibe kerül, és hogy a háziorvossal fel kell e iratni, vagy nőgyógyásszal? Valamint az áráról szeretnék tudakozódni, mivel nem olyan jó az anyagi helyzetem, hogy 10.000-eket kiadjak mostanában.
Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Zsani

lélek  2009. december 16. 23:20   #22423 

Kedves Doktor Úr!

Köszönöm szépen, hogy válaszolt és időt szakított rám. Mindenképpen szeretnék Önnel találkozni és személyesen megbeszélni mit gondol, mi a teendő. A bemutatkozó levelében látom a mobilszámát, ezen a számon Önt érem el személyesen?
Az ünnepeket szeretném már nyugodtan eltölteni, de januárban szeretnék Önhöz elmenni.
Jól esett, hogy azt írta úgy érzi tud nekem segíteni. Remélem a Jó Isten beszél Önből!
Bár tudom ez rajtam is múlik de kell egy jó vezető, aki kívülről lát.

Maradok Tisztelettel és még egyszer köszönöm a választ Balláné Rédei Anita


Kedves Anita! Kérem, hogy hívjon fel minél hamarabb, mert a januári időpontok nagy része decemberben el fog kelni. A telefont az esetek zömében én veszem fel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kismama  2009. december 16. 23:16   #22422 

Kedves Doktor Úr! Nagyon köszönöm a válaszát. Csak a beazonosítás végett: én vagyok az a türelmetlen kismama, aki túl korán ment orvoshoz, és még nem látszik semmi az UH-on. Tudom hajlamos vagyok problémákat gyártani, de talán még van esélyem kinőni ebből is. Már csak egy utolsó kérdés: A tegnapi leletet csak ma néztem meg, és azon ez szerepel még: bal oldalon egy 22mm-es és két 15mm-es folliculus van. Ez normális? Mik ezek, és miért vannak ott? Ha még ezekre válaszolna tényleg megnyugodnék. Ja, és jobb oldalon ma több alkalommal nyilalgatott az alhasam egy kicsit. Ez normális? Előre is köszönöm a türelmét!!! Egy, már kicsit kevésbé aggódó kismama


Két tüsző látható a bal oldali petefészkében, ami teljesen normális. Hogy a nyilallás mennyire komoly, azt csak vizsgálat után tudnám Önnek megmondani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Down-kór  2009. december 16. 23:13   #22421 

Tisztelt Doktorúr!

16 hetes kismama vagyok,35 éves. A Down-kór szűrés eredményem pozitív lett, de nem értem, hogy mi mit jelent a leleten. Legyen szíves elmagyarázni nekem!

PAPP-A szint: 756.00miu/L 0,28MoM
Szabad ß-hCG szint: 27,5 Ng/mL 0,91 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT) : 2,60 mm 1,63MoM

Kockázat a down-kór előfordulására: 1:100
Kockázat a 18-as triszómia(Edwards-kór)előfordulására:1:4300

Mi mit jelent és mi mutatja, hogy Down-kóros a baba?

Köszönöm válaszát!
Egy ilyedt kismamaA tarkóredő vastagsága és a kockázat felveti a Down-kor alapos gyanúját. Ez egyelőre azonban csak gyanú és nem bizonyosság!

előző oldal  1120 1121 1122  1123 1124  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!