orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  1231 1232 1233  1234 1235  következő oldal
Adél  2010. január 26. 09:32   #24660 

Tisztelt Doktor Úr!

Májusban lesz az esküvőnk, és utána szeretnénk kisbabát. Mikor hagyjam abba a gyógyszert (Belarát szedek), hogy biztonsággal kiürüljön a szervezetemből?
Milyen vitamint javasol szedni a teherbeesést megelőzően, valamint a terhesség idejére?

Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel: Adél


Kedves Adél! Februártól már ne szedjen gyógyszert és szedjen napi 1 tabletta Elevit Pronatal magzatvédő vitamint. Esküvő után már biztonsággal próbálkozhatnak. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

aggódás  2010. január 26. 08:52   #24659 

Kedves Doktor Úr!

35 hetes terhes vagyok. A kérdésem a Chlamidya fertőzéssel kapcsolatos. Terhességem alatt a vizeletvizsgálatok során (sem a gyors teszt, sem a vérvétellel együtt történő) nem találtak baktériumot a vizeletemben, mindössze egy minimális fehér folyásom van. Az első harmad végén hüvelykenetet vett az orvosom, negatív lett. Ezekkel a vizsgálatokkal kimutatható lett volna már a Chlamidya jelenléte? Azért kezdtem el agyalni ezen, mert tegnap reggel az első pisiléskor mintha csípett volna a vizeletem a csiklóm környékén, de azóta semmi panaszom. Elbizonytalanodtam, hogy én fújom fel a dolgot vagy a sok pisilés miatt esetleg irritálódott a csiklóm környéke?

Válaszát köszönöm!

üdvözlettel: Judit


Kedves Judit! Szerintem Ön fújja fel, de nagyon. Nem tudná valamivel elfoglalni Magát, hogy kevesebb ideje legyen butaságokon agyalni? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Engi  2010. január 26. 08:50   #24658 

Tisztelt Doktor Úr!

A kérdésem az lenne, hogy mennyire normális az, hogy tegnap késő este óta semmiféle magzatmozgást nem érzékelek? 26 hetes kismama vagyok, és ilyen még nem volt! Eddig minden rendben volt a terhességemmel. Ez bajt jelent, vagy csak én vagyok türelmetlen? Mit tegyek? Meddig várjak?
Kérem segítsen!

Hálás köszönettel: Engi


Kedves Engi! Első körben rakja az ébresztőórát a hasára és csörgesse meg. Erre a babának fel kellene ébrednie. Ha ezután sem érezne magzatmozgást, akkor sürgősen keresse fel az orvosát vagy az ügyeletet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

vetélés?  2010. január 26. 08:47   #24657 

Kedves Főorvos Úr!

Fél éve próbálkozunk babával és múlt hét pénteken két pozitív teszt eredményem lett.
Azonban hétfőn szokatlanul erős görcsökkel megjött a menstruációm. Laikusként úgy gondolom, hogy vetélés lehetett, bár nem akarok diagnózist felállítani. Kérdésem az lenne, hogy a nőgyógyászom már most a menstuációm közben felkeressem vagy akkor amikor elmúlt a menszesz.
Előre is köszömön válaszát, Dóra.


Kedves Dóra! Ha rendes idő alatt elmúlik, akkor csak a menzesz után. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mi az oka?  2010. január 25. 23:50   #24656 

Mi lehet az oka a Menstruacio kesesenek vagy kimaradasanak?



Leginkább terhesség vagy hormonzavar

Kriszti  2010. január 25. 23:49   #24655 

Szép estét Doktor Úr.

Múltkor már "kinoztam" a fogamzásgátló-szertralin kölcsönhatással.


Ma kellene bevennem a Lindynette fogamzásgátlót.De nem tudom mit tegyek.Spirált is tetszett javasolni,viszont azt semmiképp nem szeretnék.Nem tudom be merjem e venni.:(
Kriszti


Nem volt egyértelmű a válaszom kedves Kriszti? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

agi  2010. január 25. 23:47   #24654 

Tisztelt Doktor Úr!

Nemrég voltam hasi ultrahang vizsgálaton, ahol cisztát vettek észre a bal petefészekben. Minél hamarabb felkeresek egy nőgyógyászt kivizsgálásra, csak meg szeretnék nyugodni, hogy ez gyógyítható vagy tulajdonképpen mi ez. kb. 3-szor 4 cm-es azt írták, hogy atípusos ciszta.
Előre is köszönöm a segítségét. Tisztelettel: Ágnes


Kedves Ágnes! Ezt az atípusos cysta kifejezést sajnos nem tudom értelmezni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fehér nyúlós folyás  2010. január 25. 22:24   #24653 

Bocsánat az értetlenségemért a válasza hogy ez a váladék nem az váladék alatt azt érti hogy ez nem peteéréssel kapcsolatos folyás...jól értem?

Az a tény hogy nekem soha nincs tojásfehérjés folyásom azt jelenti hogy nincs peteérésem?

Maradok tisztelettel és köszönöm a türelmét.

Jó éjszakát

Tisztelője

Nóra


Igen, sajnos azt jelentheti kedves Nóra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Szulovel vagy szulo nelkul?  2010. január 25. 22:23   #24652 

Tisztelt Doktor Ur!
Az a kerdesem hogy egy Nogyogyaszhoz, a lannyal muszaly szulo is menyen? Vagy elmehet egyedul is adott esetben?


Egyedül is elmehet.

fehér nyúlós folyás  2010. január 25. 21:46   #24651 

Jó estét kívánok kedves Hamvas Doktor

Segítségét szeretném kéreni. A ciklusom 20 napján egész nap érzetem..hogy pattog a petefészkem a jobb oldalon hülyén hangzik de olyan volt mint amikor egy ideg pattog..ezt éreztem. Szeretkezés után pedig észrevettem... (bocsanat) fehér nyúlós váladékot férjem nemi szervén. Ez lehet hogy peteérés volt? A hőmérőzés kicsit mást mutat (sztem nincs is)
17 nap: 36,75
18. nap: 36,5 19. nap: 36,6 20 nap: 36,9 21 nap 37,00 ma pedig 36,85 a 17 nap elött átlagosan 36,6 volt az alaphőm de volt hogy néha magasabb vagy alacsonyabb

A kérdésem hgy ez a fehér és nem átlátszó nyúlós folyás amit én sosem érzékelek csak most hogy láttam a férjemen (bocsanat) lehet peteérés vagy vmi fertőzés?

Köszönöm...a hőmérőzést szabályosan csinálom úgy ahogy itt olvastam Öntől

Minden jót

Nóra


Kedves Nóra! A hüvelyi fertőzést csak váladékvizsgálattal lehet kizárni. Ez a váladék szerintem nem az a váladék. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Kétségbeesett  2010. január 25. 21:43   #24650 

Tiszelt Doktor Úr!
Nagyon meg vagyok ijedve....Négy nappal ez elött terhességmegszakításon estem át.A magzat 9 hetes volt. Két napig gyenge barnás váladék ,mutatkozott,de a harmadik naptól erös vérzésem, menstruáció szerü alhasi fájdalmaim vannak.Ez nem is igazán aggaszt,viszont két napja darabos vérzésem van,aminek mérete már elég okot ad az aggodalomra. Minél elöbb felkeresem az orvost aki a beavatkozást végezte, de kérem nyugtasson meg....ha lehet. Remélem nincs nagy gond.....
Köszönöm előre is!:(


Megnyugtatni sajnos nem tudom, nagy a valószínűsége, hogy a méhűrben visszamaradt egy ki lepényrészlet. Holnap reggel keresse fel kérem sürgősen a műtétet végző orvost vagy kórházat. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

mitől lehet?  2010. január 25. 21:40   #24649 

Tisztelt Doktor Úr!

3 éve szedek Mercilont, eddig soha semmi probléma nem volt. Most azonban, kb. a 7 napos szünet előtt már egy héttel gyenge vérzés jelentkezett, pedig teljesen rendszeresen szedtem,nem hagytam ki egy szemet sem. Most a szünet végén tartok és még mindig ugyanolyan gyenge vérzést tapasztalok. Azon a héten mikor a vérzés kezdődött, szemműtétem volt és utána szteroidos cseppeket kaptam és fájdalomcsillapítót is szedtem. Azt szeretném kérdezni,hogy ezek befolyásolhatták-e a gyógyszer "működését", vagy a nagyfokú stressztől lehetett-e hogy a vártnál előbb jelentkezett a vérzés? Vagy ezek semmiképp sem jöhetnek szóba?

Válaszát előre is köszönöm!
B. Noémi


Kedves Noémi! A véleményem szerint ez a sok tényező együtt okozhatta a problémáit. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mi lehet?  2010. január 25. 21:22   #24648 

Tisztelt Doktor Úr!
A szeméremtestem elején-ahol a "hasíték" kezdődik,egy hónapja egy kb. babnyi csomó nőtt,egy éjszaka alatt(ezt éreztem,feszítő,kellemetlen volt)
Azóta nem változott:szeretném megtudni,van-e valami jelentősége,ill. esetleg tennivaló vele?
Nőgyógyásztra v. bőrgyógyászatra tartozik?
Nemi életet nem élek,nem hinném,hogy valami fertőző betegség miatt keletkezett
Köszönöm válaszát
Andrea


Kedves Andrea! A fertőzés nem azonos a nemi betegséggel, tehát attól még lehet fertőzése, hogy nem él nemi életet. Elsőként nőgyógyásznak mutassa meg Magát. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Beteg az Édesanyám  2010. január 25. 21:20   #24647 

Drága,aranyos Doktor Úr !
Köszönöm őszinteségét,kedves embersége megsimogatta a lelkem, ami úgy fáj....
Legyen Ön nagyon boldog, egészséges EMBER, mert megérdemli, és ne hagyjon minket támasz nélkül.
Köszönöm


Nekem is volt Édesanyám.... Köszönöm a megértését!

?  2010. január 25. 21:16   #24646 

Kedves Doktor Úr!

Ma voltam orvosnál betöltött 35 hetes kismamaként, azt mondta az orvos, hogy elkezdtem nyílni. A terhességem elejétől 2000-es volt a méhszájam értéke, és a kiskönyvemben még most is ez az érték szerepel. Ha nyílnék, akkor nem kellene más értéknek (2100) szerepelni, vagy létezik olyan hogy nyílik de még a külső méhszáj nem teljesen nyitott?
Még azt mondta, hogy a koponya elől van, pihenjek sokat, még legalább 1 hétig maradjon bent a baba. Ez a pihenés most már szigorú fekvést jelent, vagy azért mozoghatok egy kicsit, pl.: boltba séta?

Köszönöm a segítségét!
Maja


Kedves Maja! A normál méhszájérték: 3000, nem 2000, tehát ha most állítólag elkezdett nyílni a méhszája, akkor nem lehetne továbbra is annyi, mint eddig. Kíméletet jelenthet a pihenés, de fekvésre biztosan semmi szüksége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

"Viktória"  2010. január 25. 20:33   #24645 

Tisztelt Doktor Úr!

Novynette tablettát szedek, de mellette antibiotikumot szedtem 5 napig. A mai napon megjött a menstruációm bő vérzéssel, de a tablettából még 3 darab lenne a 7 napos szünetig. Tanácstalan vagyok, a 7 napos szünetet illetően. A megmaradt 3 tablettát úgy gondolom be kell szednem, csak nem tudom, hogy a továbbiakban mi a teendő.

Válaszát előre is köszönöm.

Viktória


Kedves Viktória! Szedje tovább a maradék gyógyszert és utána tartson 7 nap szünetet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Samba és PCO  2010. január 25. 20:29   #24644 

Kedves Doktor Úr!

Még mindig Tünde vagyok, igazoltan PCO-s és 21 éves. Menzesz "magától" csak 3-4 havonta.
Az a baj, hogy időközben Samba fogamzásgátlót vett édesanyám 3 havi adagot .
(Angliában dolgozok és őt kértem meg hogy küldjön valamit.)
Eddig még soha semmit se szedtem, de most hirtelen szükségem lenne rá.

Ön időközben Diane35-öt javasolt. Szóval egy kissé összekeveredtek a szálak.
Most dobjuk ki a gyógyszert, vagy elküldheti? Nem ártok vele magamnak?
Köszönöm szépen a válaszát!

Azon kívül nem sok mindent tudok a betegségemről. A rendelésen igen szűkszavúak voltak és nagyon nem díjazták a hirtelen feltörő kétségbeesett kérdéssorozatot a betegségemmel kapcsolatban.

Milyen hátrányaim származnak belőle hosszútávon? Mennyire veszélyes a dolog? Mit tegyek, hogyan éljek vele? Kell állandó gyógyszert szedni rá? Lehet valaha "kinőni" ?

Köszönöm szépen!
Tünde




Kedves Tünde! Miután fogalmam sincs a valós állapotáról és a leleteiről /tehát arról sem, hogy valóban beteg-e/, ezért az állapotáról és a lehetőségeiről nem tudok reális képet adni Önnek. A Sambával ebben a betegségben nincs semmiféle tapasztalatom. Távkezelésre, pláne hormonális vonatkozásban, nem tudok és nem akarok vállalkozni. Remélem nem haragszik meg rám. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

tesztek  2010. január 25. 20:14   #24643 

Tisztelt Doktor Úr!

Az igaz,hogy a terhességi tesztek 15-20perc után érvénytelenekké válnak?Vagy is ez mit jelent?
Ha csinálok egy tesztet,akár pozitív akár negatív lesz az pár óra elteltével is ugyan azt fogja mutatni?Ha szeretném késöbb/2-3óra múlva megmutatni a teszt eredményét a páromnak a barátoknak akkor a valós eredményt fogja mutatni?Negatív eredmény is megmarad és poziítv is?
Bocsánat ha nagyon nagy butaságot kérdezek de nekem ez fontos.
Köszönettel:Melinda


Kedves Melinda! A negatív eredmény az állás hatására pozitívvá válhat. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

hipochondria?  2010. január 25. 20:11   #24642 

Az előzmények...
hipochondria? 2010. január 2. 00:06 #23144
Kedves Doktor Úr!
Majdnem egy éve szedek fogamzásgátlót, a problémáim fél éve jelentkeznek. A hüvelybemenetem enyhén viszket, a párommal való együttlét során égő, csípő érzést, kipirosodást tapasztalok. Néha úgy érzem nincs semmi problémám és teljesen meggyógyultam.
Használtam már canesten combit, és a krémet is magában a problémám mindig elmúlt több-kevesebb időre, de állandóan attól rettegek, hogy ezek a tünetek kínozni fognak. Mindig figyelem a jeleket, s ha már enyhe viszketést érzek azonnal elkeseredem és tudomásul veszem a gombás fertőzést, ami utána azt hiszem magától elmúlik. Most megint előjött a betegségem, rettegek a párommal való együttléttől, tudom, hogy fájdalomra számíthatok. Ugyanakkor egy stresszes időszak előtt állok, hamarosan érettségizem és meg kell birkóznom a pályaválasztás nehézségeivel, nem igazán találom a helyem a világban... Korábban jelentkeztek már nálam "pszichoszomatikus" betegségek, szinte bármit képes voltam a tudatalattimmal kreálni. Ön szerint retteghetek annyira a gombás fertőzéstől, hogy saját magamnak idézem elő?
Szeretném megköszönni türelmét és megértését. Tudja...rengeteget jelent számomra ez a lehetőség, hogy Önnek elmondhatom a problémáimat, hiszen már a szüleim se veszik komolyan ha betegnek érzem magam... Bízom abban, Ön nem így fogadja a kételyeimet.
Ezúton szeretnék sikerekben gazdag boldog új évet kívánni az Ön és Családja számára!
Tisztelettel: E.
Kedves E! Nagy öröm a számomra, hogy összeköttetésbe kerülhettem egy ilyen logikusam, reálisan gondolkodó és tisztelettudó ifjú emberrel. Szerintem nagyon jól látja, a problémái pszichoszimatikusnak tűnnek, szerintem a gyökerük a szex, valamilyen okból a szervezete a szexuális aktust negálja. Véleményem szerint Önnek nincs gombás fertőzése csak egy pszichoallergén reakciója, mely szerintem gyógyszerekkel nem igazán rendezhető. Hogy mi is a kiváltó ok, a megfelelési kényszere, a közeljövő feladatainak teljesítménykényszere, párkapcsolati tényezők vagy a nőiességével kapcsolatos problémái ezt látatlanban nem tudhatom, de a pszichéje kezelendő, amit nem gyógyszerek segítségével látok megoldandónak. Sokkal többet tudnék a segítségére lenni, ha megkeresne, és együtt tudnánk megoldást találni erre a kellemetlen problémára. Újévi jókívánságait szeretettel viszonzom Hamvas Ferenc

Tisztelt Doktor Úr!
Abban a reményben olvastam el válaszát, hogy többet nem lesz szükségem betegként kérdésfeltevésre. Azonban újra szükségem lenne a segítségére. Ismét jelentkeztek a tüneteim, szexuális együttlét során kellemetlen fájdalmat érzek a hüvelybemenetemnél, az aktus után kipirosodik, megduzzad és halvány pöttyök, vagy apró repedések vannak szeméremajkaim között és a csiklómon. Abban biztos vagyok, hogy ez nem közvetlenül az aktus során alakul ki, hanem már az elején észlelem a kellemetlenségeket. Viszketést egyáltalán nem tapasztalok, folyásom már kb.13 éves korom óta van, nem kis mennyiségű, jellegének változását nem érzékelem. Szembetűnő az a tény, hogy ezek a tünetek előző alkalommal és most is a fogamzásgátló utolsó 8-10. szemének beszedésénél jelentkeznek(tri-regol). A dolog érdekessége, hogy a tünetek teljesen elmúlnak nagyjából egy hét leforgása után, mintha semmi sem történt volna. Laikusként úgy gondolom, talán mindig a párom fertőz vissza...vagy tényleg "csak" én kreálom az egészet és nem kellene ennyit gondolkodnom ezeken a dolgokon...Már nagyon szeretnék a dolgok végére járni, de az anyagiak nagyban korlátoznak.
Sajnálom, hogy raboltam idejét, bizakodva várom válaszát!
köszönettel: E.


Kedves E.! Megértem és sajnálom a korlátokat, de a problémájától véglegesen csak akkor szabadulhat meg, ha a korábban leírtak miatt lehetősége lesz igénybe venni pszichoterápiás szakember segítségét. Ez nem az a probléma, amit egyénileg, saját erőből rendezni tud. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

segítség?  2010. január 25. 20:02   #24641 

Milyen segítségre gondol a doktorúr? Pszichológusra?


Kineziológusra vagy pszichológusra.

előző oldal  1231 1232 1233  1234 1235  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!