orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  1252 1253 1254  1255 1256  következő oldal
aggodalom  2010. február 2. 00:06   #25080 

Kedves Doktor Úr!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz:

Nagyjából 2 éve (mióta szexuális életet kezdtem élni) folyamatos, erős sárga hüvelyi folyásom van. A nőgyógyászom írt már fel rá az 2 év alatt számtalan gombaellenes és baktériumölő kúpot, kenőcsöt, valamint legalább 6- féle gyógyszert szedtem több alkalommal is (Klion, Sumamed 4X is, Tinidazole, stb.)
Fél éve voltam rákszűrésen, ahol az eredmény P2 lett HPV gyanúval. A szűrést 3 hónap múlva megismételték, ezúttal már P3 lett az eredmény, reaktív sejtelváltozással, 2 High Risk típusú hpv diagnosztizálással.

A sárga folyásom egyáltalán nem szűnt meg, továbbá már több, mint 1 éve fájdalmas a párommal az együttlét, ezért hetek óta nem is vagyunk együtt, mert annyira fáj (nem ez zavar elsősorban, megértőek vagyunk egymással, hanem maga az, hogy nem vagyok egészséges).

Ami a legaggasztóbb, az az 2 éve fennálló folyamatos erős sárga folyás (melyet néha úgy érzek a húgycsövemből is jön), az együttlétkor jelentkező fájdalom, és a 3 hónap leforgása alatt jelentkező P3 eredmény. Voltam urológián is, ők visszaküldtek a nőgyógyászomhoz, bár minimális baktériumot találtak a vizeletemben (erre is szedtem antibiotikumot). Sokszor volt hugyúti fertőzésem is, a vizelés végén jelentkező erős fájdalommal,ez azonban egy ideje megszűnt újból előjönni.


Kérdésem az lenne a Doktor Úrhoz, hogy mi okozhatja a 2 éve fennálló sárga folyást és a közösüléskori fájdalmat, amennyiben soha semmit nem találnak a leoltáskor a hpv-n kívül? (ami számomra elég hihetetlen, hiszen ez a folyás néha gombára utaló, rettentően viszkető érzést kiváltó és túrószerű, máskor megint másféle)

Négy orvosom is volt az elmúlt 2 évben, és egyikük sem törődött a fájdalommal és a folyással (mondván a labor nem igazán mutat semmit), holott igencsak megkeserítik a mindennapjaimat, és a párommal való viszonyomat is.
Nagyon szépen kérem Doktor Urat, adjon nekem tanácsot, mihez kezdjek jelenlegi helyzetemben.

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.
Pető Gabriella (24)


Kedves Gabriella! Ugyan van elképzelésem a dologról, de látatlanban, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek érdemben segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

hogy legyek okos  2010. február 2. 00:00   #25079 


Kedves Doktor Úr!

Ön vállal magánbetegeket? és ha gond van mellettük áll legalább olyan szinten ,hogy ha fizikailag nem tud segíteni ,rá bízza őket egy kollégájára?


Konkretizálja egy kicsit kérem, mert így nem értem. Én magánorvos vagyok.

betegség  2010. február 1. 23:57   #25078 

Tisztelt Doktor Úr !

29 hetes terhes vagyok , sokat keményedik a hasam, amire napi 3x2 magne b6 ot szedek .
Pár alkalommal tapasztaltam, hogy néha mikor keményedett a hasam nehezebben kaptam levegőt és kicsit a szívem tájékán éreztem enyhe fájdalmat .
Ez mitől lehet ?
Vérnyomásmérésnél a pulzusszámom gyakran 90 körül van.
10 éve mitrális p, állapitottak meg , előző terhességemnél is (3 éve ) most mikor a kötelező 9 hetes belgyógyászati vizsgálaton voltam mindent rendben találtak, de nem az az orvos volt akihez eddig jártam.
Lehet hogy ezt a panaszom mégis az MPS ?
Doktor Úrnak mi a véleménye ?
Elöre is megköszönöm válaszát !



Nézesse meg Magát újra egy kardiológussal és döntsön ő a teendők felől. A 3x2 MagneB6-ot ki állította be Önnél?

  2010. február 1. 22:56   #25077 


minek látja?


Humortalanságnak

hogy legyek így okos  2010. február 1. 22:54   #25076 


n
Tisztelt Doktor Úr!

Ebben is igaza van ,csak kétszer is nagyot csalódtam......


Sajnálom!

hogy legyek így okos  2010. február 1. 22:23   #25075 


Tisztelt Doktor Úr!

A bizalom részében igaza van.......nem fogadott orvosom van.Úgy érti ,hogy Ön is aznpra tartózkodást ,másnapra "akciót" szokott javasolni?

Üdv.


A másnapi akciónak szerintem nincs jelentősége, de kára sincs. Ilyen szituációban nem volna rossz egy fogadott orvos!

  2010. február 1. 22:22   #25074 


jó ez a fórum-a férjem bele olvasott a terhes szex részébe-azóta nem fekszik le velem ,viszont a fejébe vette ,hogy ha rendes asszony vagyok őt kielégítem....


Ez most dícséret vagy szidás?

nőgyógyászat  2010. február 1. 21:36   #25073 

Kedves doktor úr!

Értem. Én túl gyáva vagyok, inkább várok. Jobb lenne úgy elmennem kivizsgálásra, hogy tudom mikre lehet számítanom. Mindenestre még egyszer köszönöm.

Tisztelettel, Évi.


Kedves Évi! Vegyen egy struccot, hogy hitelesebben tudja utánozni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Petefészek nem normális fejlődése  2010. február 1. 21:35   #25072 

Tisztelt Doktor Úr!

15 éves vagyok azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a nőgyógyász azt mondta, hogy a bal oldali petefészkem nem fejlődött ki rendesen, illetve a melleim közt is nagy az asszimetria (a bal oldali jóval kisebb). Lehet-e a két dolognak összefüggése egymáshoz?
És hogy a petefészkem nem fejlődött rendesen várható-e valami, hogy pl. nehezebben esek teherbe vagy más valami problémám ebből adódóan?

Előre is köszönöm válaszát!


Kislány miért vagy ennyire türelmetlen?

hogy legyek így okos  2010. február 1. 21:34   #25071 


Ön mit szokott tanácsolni betegeinek?


Csak abban az esetben próbáljon egy információt leellenőrizni, ha nem bízik meg benne. Ha nem bízik az orvosában, akkor ne járjon hozzá, ha viszont bízik, akkor ne olvasgasson laikus információkat. Ugyanazt mondom, mint az orvosa.

mell  2010. február 1. 21:31   #25070 

Tisztelt Doktor Úr!

15 éves vagyok azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a nőgyógyász azt mondta, hogy a bal petefészkem nem fejlődött ki rendesen, illetve a melleim közt is nagy az asszimetria (a bal oldali jóval kisebb). Lehet-e a két dolognak összefüggése egymáshoz?
És hogy a petefészkem nem fejlődött rendesen várható-e valami, hogy pl. nehezebben esek teherbe vagy más valami problémám ebből adódóan?

Előre is köszönöm válaszát!


A két dolog nincs összefüggésben egymással. A leletet sajnos nem tudom értelmezni, ezért a második kérdésére nem tudok korrekt választ adni, de egy petefészekkel is nyugodtan teherbe lehet esni.

bartholin ciszta  2010. február 1. 21:25   #25069 

Kedves Doktor úr!

Bartolin cisztám már két éve panaszmentes, csak egy csersznye nagyságú duzzanat volt tapintható eddig, de néhány napja megdagadt, feszítő érzés kíséri, de láztalan vagyok, és a jelenség viselhető fájdalommal jár. Mivel nőgyógyászom nem tudott fogadni belátható időn belül, aki "figyelemmel kísérte" éveken át a ciszta "életútját", ezért telefonon beszéltünk. Tanácsára dunsztkötést alkalmaztam. Ma felkerestem egy másik nőgyógyászt, aki megvizsgálta a duzzanatot és ő a jegelést javasolta, hogy visszahúzódjon a ciszta. Semmi képp nem tartja tanácsosnak, hogy kifakadjon, mert az tályoggal és erős fájdalommal jár....Most tanácstalan vagyok két ellentétes javallat között nem tudok dönteni, hogy valóban jó-e ha kifakad, vagy inkább lehúzni kellene a daganatot....? Ön mit javasolna? Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Hajni


Paradicsomos vagy hagymás párakötést javasolok kedves Hajni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Kérdés!  2010. február 1. 21:23   #25068 

Tisztelt Doktor Úr!
Meg szeretném kérdezni magától,hogy klion-d 100 hüvelytablettát írta fel nekem a nögyogyász.Mert valamilyen gyuladást talált nálam(Fertözést).De sajnos nem adot teljeskorú információt se a gyógyszerröl se a szedéséröl!Szeretném megkérdezni,hogy menstruácio alat is alkalmazam-e a hüvelykupot?És hogy a barátomnak nem kellene kezeltetni-e magát?(Neki nincs semmi panasza)
Útána olvastam itt a neten a gyógyszernek és azt írták álltalába napi 1-kupot szoktak fel írni.Nekem reggel és este kell használnom,Ez nem okoz gondot?
Tisztelettel:Marika
Válaszát elöre is köszönöm!


Kedves Marika! Menzesz alatt nem használhat hüvelykúpot. A barátját kezelni kellene. A gyógyszer adagja 2x1. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Váltás  2010. február 1. 21:17   #25067 

Tisztelt Doktor Úr!

A múlt héten jártam Önnél,és megbeszéltük,hogy következő ciklustól átváltok Yadine-ról TriRegol-ra.Elfelejtettem megkérdezni,hogy az új gyógyszer szedésétől kezdve mikor válok teljesen védetté?

Köszönettel:Zsuzsanna


Kedves Zsuzsanna! Ha azonnal vált szünet nélkül, akkor a védettsége folyamatos. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

madárka  2010. február 1. 20:30   #25066 

Kedves Doktor Úr!
Köszönjük a válaszát.
madárka


Nagyon szívesen Madárka. Szeretettel Hamvas Ferenc

nőgyógyászat  2010. február 1. 20:29   #25065 

kedves Doktor Úr!

Köszönöm a választ, ezek szerint a tünetek egymástól függetlenek, ezek szerint nincs baj, csak én kombinálok, ez megnyugtató.

Tisztelettel, Évi


Kedves Évi! Én csak azt szerettem volna sugallani, hogy menjen el orvoshoz és vizsgáltassa ki Magát. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

remény  2010. február 1. 20:19   #25064 


Köszönöm válaszát a szúró fájás tegnap este az talán lehetett a tüszőrepedés? Előtte az erős fájdalmat nem értem azért ,mert uh-val egy szál érett petét láttak.
A beavatkozás nem fájt (egy átlag nőgyógy. vizsgálat rosszabb),de két óra óta nem szűnik a görcsölés.Menjek holnap nőgyógyászhoz?


Ártani nem tud vele, csak hasznos lehet.

nőgyógyászat  2010. február 1. 20:18   #25063 

Tisztelt doktor Úr!

A következő panaszaim vannak:
- 3-4 hónapja köztes, a ciklus félidejében jelentkező barna folyás;
- kb. 3-4 hónapja jobb oldali hasi fájdalom, az utóbbi egy hónapban mindennapos, de nem állandó, és nem szúrós, sem pedig folyamatos;
- a menszesz előtt egy héttel mindig fájt a fejem 1-2 napig(csak féloldalon), ill. édesség-hiány jelentkezett, de az elmúlt hónapokban a fejfájás mellett hányinger is jelentkezik, gyakran annyira erősek a tünetek, hogy haza kell mennem, bárhol is vagyok, hogy lepihenjek;
- most is jelentkezett ez a fajta tünetegyüttes, de a menszesz egyelőre késik (eddig mindig pontos volt, terhesség kizárva, gyógyszert nem szedek) és a menszesz előtt 1-2 napppal jelentkező szokásos derék- és térdfájás, ill. mellfeszesség-érzet sem jelentkezik,
- folyás nincs;
- teltség-érzet is jellemző, bár elég sokat eszem, és híztam is egy év alatt kb. 10kg-ot;
- a stresszből sincs hiány, bár az eddig is megvolt.
Már azt is olvastam,hogy kimaradást agytumor is okozhat, amely a fejfájásaimra gondolva, félelmet kelt bennem.
Tudom, hogy a legjobb, ha elmegyek orvoshoz, mégis ha kérhetem, legyen szíves olyan választ adni, amely legalább sejteti a betegség - már ha ez az- lehetséges okait.

Tisztelettel és köszönettel, Évi


Kedves Évi! A távdiagnózist és kezelést hagyjuk meg Gyurcsók Úrnak, ebbe én nem folynék bele. Kérem ne haragudjék rám! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Kérdés!!  2010. február 1. 20:15   #25062 

Tisztelt Dr. Úr!Egy olyan kérdésem lenne,hogy a spermák meddig maradnak életben miután kijöttek a testböl?Ha az előváladékból egy nagyon kicsi bejut akor lehetséges terhesség?Kb 1 éve élek nemi életet!Válaszát előre is köszönöm!Peti


Kedves Peti! Az előváladék - bár csökkent mértékben - is alkalmas megtermékenyítésre. A spermiumok szabad levegőn néhány óráig életképesek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

madárka  2010. február 1. 20:12   #25061 

Kedves Doktor Úr!
Édesanyám 66 éves, 18 éve műtötték, méhét..mindent eltávolítottak. Az utóbbi években volt fájdalmas panasza, a hüvelyből valami kicsúszott. Nőgyógyásznál voltunk, Mayer gyűrűt helyezett fel, azt mondta, hogy ez a hüvelycsonkot fogja fel. Ez egy éve történt a gyűrű felhelyezése, azóta voltunk többször is kontrolon, az orvos azt mondja a gyűrű jól tart. Azonban édesanyámnak továbbra is van néha erősebb, máskor gyengébb alhasi fájdalma és vérzések is kissebb, nagyobb mértékben. Kérdésünk mi lehet ennek az oka?
Köszönettel, madárka.


Kedves Madárka! A gyűrűt negyedévenként cserélni kellene, illetve a hüvelyt pihentetni kellene. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal  1252 1253 1254  1255 1256  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!