orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  1398 1399 1400  1401 1402  következő oldal
fájdalom  2010. március 16. 21:54   #28000 

Tisztelt Doktor úr!

A barátnőmmel az elmúlt napokban voltunk együtt megszakításos védekezéssel, kb. 5 nap múlva kell hogy megjöjjön neki a vérzése, s az egyik oldalon érez csak fájdalmat a petefészkénél. Ez a beágyazódás jele lehet, tehát terhes lehet? Mivel olvastam, hogy az együttlét után pár nappal jelentkezhetnek ilyen tünetek. De ugyanakkor a pár nappal később érkező vérzésre is lehet előjel. Most melyik? Lehet, hogy érzi a ciklus tüneteit de közbe már terhes?

Köszönettel,

egy kérdező


A kérdésére látatlanban nincs reális gyakorlati válasz.

Ági24.5  2010. március 16. 21:47   #27999 

Kedves Főorvos úr!

Ahogy ígértem, jelzem mi volt az orvosnál. Hála Istennek semmi komoly, vagyis nem olyan dologban komoly, mint amitől tartottam. Semmi szervi elváltozás nincs. A menstruációs zavarra kaptam Norcolut tablettát. Na meg fogyás, fogyás, fogyás. Sajnos az utóbbi időben felszedtem a mozgáshiány miatt. Szóval mozgás és fogyás, s a doktor úr szerint helyreáll a rend. Ha mégsem, akkor gyógyszeres kúra, és ha még mindig nem ok, akkor fogamzásgátlós rendbetétel. Mindenképp rendbe kell tennem saját magam, mert ha nem áll helyre a menstruációm, akkor előfordulhat, hogy kaparás kell, ami ilyen fiatalon, szexuális érintkezés hiányában nagyon nem lenne ajánlatos:( Hasi UH-t végzett, a méhben olyan 3mmnyi le nem vált hártya (vagy mi) maradt, ami még nem tudott távozni.

Úgyhogy holnaptól új életet kezdek ilyen téren, igyekszem jobban figyelni magamra, mert nem szeretném, hogy komolyabb problémám legyen. S lehet, hogy pasiznom is el kellene kezdeni?!:))))

Köszönök Önnek is mindent, a tanácsát, hogy mielőbb keressek fel orvost. Érdemes hallgatni a Doktor Úrra, s nagyon jó, megnyugtató dolog, hogy informálódhatunk itt a fórumon a gondjainkról, félelmeinkről. Olvastam lentebb, hogy nem volt túl kellemes napja, így most én is csatlakozom azokhoz, akik "távgyógyításban" fel szeretnék kicsit dobni a napját:))

Vigyázzon Ön is magára, és köszönök mindent, egyben ha ehhez a hevenyészett leíráshoz bármi véleménye, tanácsa lenne, szívből köszönném!
Ági


Kedves Ági! Köszönöm a híradást, de nem nyugodtam meg teljesen. Van egy olyan spúrom, hogy a problémái meglehetősen komoly mértékben pszichés eredetűek, tehát szüksége volna egy jó kineziológusra, mert jelenleg csak a tünetek kezelésére kapott módot, de ettől az okokhoz nem jutunk közelebb. Kérem keressen meg egy jó kineziológust vagy pszichológust /előbbitől sokkal gyorsabb eredmény várható!/ az okok felderítése és elengedése céljából. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

orvos  2010. március 16. 21:35   #27998 

Köszönöm gyors válaszát. Ezeken már mind túl vagyok,(bár a nőgyógyom nincs amikor keresem) sajnos a házi orvosnak is én mondom hogy esetleg hova utaljon, pl pajzsmirigy uh és egyebek. Viszont igaza van, pszichológusnál nem jártam még.:-) Kineziológushoz már bejeletkeztem 1hónap múlva. Remélem segíteni fog, mert a legkönnyebb kiírni a xanaxot a pszichiátternek, pedig elég lett volna egy letrox. A családom már nagyon aggódik miattam, miért nem javulok. Fokozott autoinspekciómból adódóan:-) jó hogy elmentem laborba ismét, heti gyógyszer emeléstől a tshm szépen lement. 0,72. a dolog érdekessége hogy akinek nincs pm-je az szed 200- at míg én már 175öt.
Köszönöm eddigi kedvességét.


Nagyon szívesen! kérem majd számoljon be az eredményről!

VÉRZÉS  2010. március 16. 21:33   #27997 

DOKTOR ÚR!ÉN MOST MEG NÉZTEM DE NEM TALÁLOM,MAGÁNÁL CSAK MOBILT TALÁLTAM EGY 20 AS MOBIL SZÁMOT DE AZ NEKEM INEN KINTROL NAGYON DRÁGA ,HA ESETLEG TUDNA IRNI EGY VEZETÉKES SZÁMOT MEG KOSZONÉM.ELORE IS KOSZONOM (ANIKÓ)ANTAL GÁBOR LAJOSNÉ


Sajnos vezetékes számon nem tud elérni.

jázmin  2010. március 16. 21:31   #27996 

Tisztelt Doktor Úr!

11 éve élek párkapcsolatban, de a szexuális vágyam egyre csökken és ehhez még fiatal vagyok szerintem, még nem vagyok 30 éves. A szexuális együttlétünk során a párommal a közösülés nekem legtöbbször szinte mindig fájdalmas volt. Így ha szexre kerül sor már előre rettegek, hogy fájni fog és ezért igazán nem is tudok ellazulni. Voltam nődokinál ott is elmondtam ezt, de nem talált semmit. Igaz most volt nemrégiben egy ciszta műtétem és endometriózist is találtak, bár azóta még nem voltunk együtt a párommal.A nőgyógyászom egyben pszichoterepauta is, bár valójában nem tudom, hogy ez mit takar magában. Esetleg tudna ebben segíteni, hogy mit lehet ebben az esetben tenni vagy ez már pszichés dolog. Hova fordulhatok ezzel vagy ezt csak saját magam tudom megoldani?

Köszönöm előre is válaszát!

Tisztelette: Jázmin


Kedves Jázmin! Nagyon gyorsan forduljon egy jó kineziológushoz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

tiztasági fok  2010. március 16. 21:28   #27995 

Tisztelt Doktor úr!

19 hetes kismama vagyok. Egy hónapja voltam rákszűrésen, és a tisztasági fok IV lett, gombák pozitív, ami nem túl jó. Miután az orvos megtudta, hogy nem nála szeretnék szülni, elég durván elküldött és semmilyen gyógyszert, kezelési tanácsot nem adott, hiába kértem. Sajnos a másik orvossal leghamarabb ápr. 12-én találkozok, és gondolom addig is szükséges lenne valamilyen kezelés.
Ön mit javasol? Mit tegyek? Többen a Canesten combit, Canestent javasolták, de orvos véleménye nélkül nem szeretnék belekezdeni semmibe.


A javaslatot elfogadhatónak tartom.

pingvin  2010. március 16. 21:26   #27994 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdésem lenne, hogy régóta akarunk babát. Elég rövid s gyenge szokott lenni a menstruációm most viszont még annál is gyengébb szinte átlátszó világos piros. Lehet terhesség vagy más baj van?


Ezt én sajnos vizsgálat nélkül nem tudom Önnek megmondani.

VÉRZÉS  2010. március 16. 21:24   #27993 

TISZTELT DOKTOR ÚR!BOCSÁNAT A SOK ZAVARÁSÉRT ,HOLNAP HÁNY ÓRA KORUL HIVJAM FEL ONT,ÉS HA KÉRHETEM LEGYEN SZIVES MEG IRNI A TELEFON SZÁMÁT,NAGYON SZÉPEN KOSZONOM A SEGITSÉGÉT ,HÁLÁS VAGYOK ONNEK, TISZTELETTEL:ANTAL GÁBOR LAJOSNÉ(ANIKÓ)


Kedves Anikó! 9 óra körül már nyugodtan hívhat. A telefonszámomat megtalálja az adatlapomon vagy a honlapunkon. Várom a hívását! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Aggodalom  2010. március 16. 21:22   #27992 

Kedves Dr úr!
Előszöris csak annyi hogy nagyon szimpatikus ahogyan a válaszokra válaszol és az hogy az milyen higgat hangvételben teszi azt némely esetben.Gratiálok hozzá több ilyen orvosra lenne szükség.
Az én kérdésem is ilyen.24éves anyuka vagyok.2006 szeptemberében HSG végeztek nálam ami kimutatta(uterus duplex) fejlődési rendelllenességem van és a petevezetékeim el voltak szűkülve. Ez a vizsgálat gondolom segített rajta mert után azonnal terhes lettem. A terhesség 8-dik hetétől 12hetes koráig szinte végig barnás véres folyásom volt. utána mondjuk úgy probléma mentesen zajlott.A baba a 37hétem császárral egészségesen megszületett. A császárnál kiderült hogy végülis (uterus bicornis unicillis) van. A kérdésem az lenne hogy most várom a második babánkat 6hetes terhes vagyok ma voltam orvosnál. 2 napja icipici barnás folyásom van. Az ultrahangon egy szabályos petezsák látszi átlagos átmérője 16 mm. A gondom az hogy egy ismerősömnek igaz neki hüvely ultrahangal mutátták ki a terhességét szintén a 6-dik héten és neki 14mm volt az átmérője és látszott benne egy 3mm-es (embrió) ha jól irom . Nekem ezt miért nem írta oda lehet hogy nincs benne baba?Az orvosom azt monta hogy mennyek vissza két hét múlva és kiderűl mert a folyás tényleg nem jó jel egyszóval nem biztatott. De ténylek csak egy picipötty az egész.Terhességi tüneteim hol erősebbek hol gyengébbek.Ez baj?ELEVITET szedem de most 1 hónapig az FEMIBIONT ajánlotta az orvos. NAGYYON AGGÓDOM !Ráadásul az ultrahangnál úgy éreztem magam mint egy kisérleti alany mert a dokim szólt rólam az ultrahangosnak az meg behívott két tanuló orvost, ami eléggé zavaró volt nekem.Kell aggódnom vagy ön mitszól ehhez?Mit tegyek?
Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm
Üdvözlettel Beáta


Kedves Beáta! Egyáltalán nem biztos, hogy a terhességével bármi baj is lenne. A vizsgálatot 1-2 hét múlva meg kell ismételni, addig kérem ne aggódjék. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Edina  2010. március 16. 21:19   #27991 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm válaszát. Most már látom, hogy egy ilyen komplex problémára nem lehet így látatlanban válaszolni. Egyébként azért írtam Önnek, mert már rengeteget csalódtam az orvosokban.... Edina


Kedves Edina! Örülök, hogy megértett. Ha megkeres, remélem bennem nem csalódna. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

vérzés  2010. március 16. 21:17   #27990 

TISZTELT DOKTOR ÚR!Nagyon szépen meg koszoném hogy ha megnézné nekem .mert nagyon félek ,.........tisztelettel:antal gábor lajosné(ANIKÓ)


Kedves Anikó! Hívjon fel kérem holnap délelőtt telefonon.

orvos  2010. március 16. 21:16   #27989 

És konkrétan milyen orvosra gondol a doktor úr?


Legelőször a háziorvosra, utána nőgógyászra, aztán lehet, hogy pszichológusra vagy kineziológusra.

Zita  2010. március 16. 21:15   #27988 

Kedves doktor úr!
Az lenne a kérdésem, hogy kis mennyiségű sárgás folyás, ami néha túrószerű, és égő, néha viszkető hüvelybemenet milyen jellegű fertőzésre utalhat? Az égő érzés nem állandó, pár napra jelentkezik, főleg menstruáció előtt, aztán elmúlik általában. Canestent használhatok rá?
Tudom, hogy látatlanban nehéz, de az orvosom sem szokott ilyesmivel megvizsgálni, csak felír valamit.
Köszönöm szépen a válaszát!
Zita


Kedves Zita! Olyan orvost kellene választania, aki vizsgálni is tud, nemcsak receptet írni. Nem javaslom a saját Magán való barkácstevékenységet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

szédülés  2010. március 16. 21:12   #27987 

Kedves Doktor Úr! Elnézést, nem válaszoltam a kérdésére. NEm tudok mennni, mert alig állok lábon. Valószínűsíthető úgy ahogy írta hogy pszichés jelleg is van a dologban.(pl szülés 11óra vajúdás után császár) De lassan nem is lehet csodálkozni, mert minden orvos mást mond. Viszont erős liftező szédülés reggel 7kor du 2kor és este 5 fél 6örül jelenkezik. Éppen bioritmusunk aktív időszakaiban.:-)
A prolaktin szintem alacsony. Megtaláltam a választ miért nem tudtam csak 1hónapig szoptatni a kisfiamat?
Lenne egy komoly kérdésem is:anno vettem egy vertigoheel nevű készítményt szédülés ellen, mert már mindennel próbálkoztam. Esetleg segítene vmit? Persze nem szedtem.
köszönöm válaszát.
Üdvözlettel
Anita


Kedves Anita! Feltétlenül látnia kellene Önt orvosnak. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

csilla  2010. március 16. 21:08   #27986 

már 1 hete késik a menstruáciom a teszt pozitiv eredményt mutatott ettöl függetlenül lehet valami más bajom mert szúr a hasam alja a jobb petefészeknél?


Menjen kérem sürgősen orvoshoz, hogy a méhen kívüli terhesség kizárható legyen.

vérzés,  2010. március 16. 21:06   #27985 

TISZTELT DOKTOR ÚR!Én azt szeretném meg kérdezni,hogy nekem most mult el a menstruáciom,és ujbol vérzek vagyis nem tudom mit mondjak mert ez piros barnás feketés vér ,,,.És nagyon aggodom ezért hogy valami bajom lehet,mert szultem 3gyereket,és 2004ben császáral szultem a másik ketto sima szulés volt.És 2008.12.08án voltam rák szurésen és az eredményem p3lett doktor úr ez jelentheti azt hogy méhnyakrákom van???????????nagyon félek ettol,mert édesanyámnak kétoldalas méhszájrepedése volt és mutoték vele,és én ezért félek ,,,Legyen szives meg irni mit tehetek ebben az esetben,IGAZ SAJNOS ÉN HOLLANDIÁBAN VAGYOK ÉS ITT SAJNOS FIZETNEM KELL A VIZSGÁLATOKÉRT,de nem baj ha meg tetszik irni mit tehetek akkor haza megyek magyarországra,vagyis mi lehet a bajom. TISZTELETTEL:ANTAL GÁBOR LAJOSNÉ


Kedves Asszonyom! Önnek jelenleg nincs méhnyakrákja, tehát emiatt megnyugodhat. A P3-as cytológia lehet egy komolyabb hüvelygyulladás következménye is, ezért én azt javasolnám, hogy hüvelykezelés után itthon meg kellene ismételni a cytológiai vizsgálatot. Kérem, hogy olvassa el a gyakori válaszaimat, abban minden le van írva az ön problémájával kapcsolatban is. Ha gondolja, nagyon szívesen megnézem. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

hüvelygyűrű  2010. március 16. 21:01   #27984 

Kedves Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy két szülés után Ön a hüvelygyűrűt, vagy a spirált ajánlaná?Illetve van-e mellékhatása a hüvelygyűrűnek? Lilla


Kedves Lilla! Egyértelmű, hogy spirált javaslok a jobb hatása és a kevesebb mellékhatása miatt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

clamydia?  2010. március 16. 20:59   #27983 

Kedves DR. Úr!
8 éve ugyanaz a bajom, nem jönnek rá sem a nőgyógyászok, sem az urológusok, hogy mi ez. Azt mondták már h idegi alapon van de szetm nem, mert akkor nem mindíg szex után 2 nappal jönne elő. A panaszaim: kb minden 4.5 szeretkezés után sürgető vizelési ingerem van, a vizeletürítés vége csíp és rettenetes az inger, mintha nem ürült volna ki a pisi. Ha ülök a Wc-n 1 órát akkor 2 percenként jön 2 csepp. Az alhasam csíp lent petevezeték környékén és a petefészkek környékén, az alhasban. A kismedencém gyakran fáj, és az alhasam napi rendszerességgel. folyásom szinte állandóan van, hol sárga, hol fehérebb, hogy szilárdann, hol folyékonyabb.
Szerintem clamydiás vagyok, de erre ne jöttek volna rá az orvosok 8 évig?akkor voltam először fiúval. És azóta van ez a problémám.
Kérdéseim:Mi a neve az antibiotuikumnak, amit a clamydiára írnak fel?
biztosan hatásos e?a páromnak is szednie kell?Ha egy nőnek elvan tömődve a petevezetéke az egy egyszerű nőgyógyászati vizsgálat alkalmával látszik?1-2 év múlva gyereket szeretnénk, ha kiderül h clamydiás vagyok ez lehetséges?nem szeretnék lombikprogramot, szeretnék természetes úton teherbe esni. Félek, hogy nem lehet gyeeekem
egy ilyen clamydiaszűrésre mennyit kell várni az eredményre?mert jön haza a párom és annyira várom közben rettegek, hogy ha párszor együtt leszünk utána megint szenvedni fogok. Aki clamydiás tényleg megnő a méhen kívüli terhesség száma, meg a vetélés, és a koraszülés?mennyi az esélye annak h egy clamidiás nőnek legyen babája?
bocsánat a sok kérdésért
válaszát előre köszönöm Fruzsi
ja és a menszesezm sincs rendben rendszerint késik, 3 hónap alatt 3 hetet csúszott. mindíg később később jön. És megjön vagy 3-4 napig csak kevés barna, aztán bezúdul vagy 2 napra aztán, mintha elvágták volna elmúlik, aztán megint visszajön avgy 4 napra és megvan vayg 9-10 napig,így összesen.


Kedves Fruzsi! Itt a neten tanácsadást folytatok, nem rendelek. Ha úgy gondolja, nagyon szívesen látom a rendelőmben, ahol vizsgálat után megbeszélhetjük az összes teendőit. A problémája annyira összetett, hogy egy regényt is írhatnék válaszul, akkor sem biztos, hogy eredményre jutnánk. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Nikolett  2010. március 16. 16:50   #27982 

Tisztelt Doktor Úr!
Ma már kétszer írtam Önnek arról hogy emésztési panaszokra kaptam gyógyszereket,Ön kiegészítő védekezést javasolt amit meg is fogadok,lenne még egy kérdésem ami aggaszt. A menstruációm alatt egyszer voltunk együtt a párommal védekezés nélkül és belém ejakulált(ez pénteken volt).Ha ma kedden elkezdem szedni a gyógyszereket és holnap ,vagyis szerdán a fogamzásgátlót akkor mennyire kell tartanom attól,hogy teherbeesem?Most nagyon elkezdett aggasztani ez a a dolog.:( Elnézést a sok kérdésért,de 7 hónapja szedem a gyógyszert de ugyed eddig még nem kellett mellette gyógyszert szednem és eléggé parázok,hogy gond lesz belőle.
Köszönöm eddigi segítségét.
Nikolett


Kedves Nikolett! Ha ezt így fogja csinálni, akkor bizony komolyan aggódnia kellene, mert ez több mint felelőtlenség. És nem csak terhesség vonatkozásában. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Felelőtlenek voltunk.  2010. március 16. 16:47   #27981 

Tisztelt Doktor úr!

Először is köszönöm,hogy önhöz most is bizalommal fordulhatok.
48 éves múltam,3x volt egészségügyi kismütétem bő vérzés miatt.legutóbb január 5.-én,mütét után nem volt mensesem.A gondom az,hogy február 26.-án nem védekeztünk a partneremmel.Lehetek e még terhes?Most azután nem tudom,hogy elmarad a mensesem,vagy terhes vagyok,ez utóbbinak nem örülnék.Mindenféleképpen orvoshoz fordulok,de az ön válasza fontos nekem.
Köszönettel és tisztelettel:
Kné Zsuzsa


Az esélye kevesebb, mint minimélis, én nem aggódnék az Ön helyében. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal  1398 1399 1400  1401 1402  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!