orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  1785 1786 1787  1788 1789  következő oldal
38 hetes paramama  2010. június 29. 12:36   #35740 

Jó napot kívánok és elnézést kérek ha zavarom

2 hét múlva vagyok kiírva és olvastam egy nagyon szomorú történetet pedig le vagyok tiltva a netről.

Az lenne a kérdésem ha a magzatnak rekeszizom-sérve van azt észrevették volna az uh-n? Ha igen akkor hogy lehet hogy valahol nem veszik észre?Üdv

Csilla


Kedves Csilla! Egy gondos ultrahangvizsgálat során ez is kiderül. A kérdésére passzolnám a választ. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Eredményért menés  2010. június 29. 12:03   #35739 

Jó napot Dr.Úr!
Azt szeretném megkérdezni, hogyha csak rákszűrés eredményéért megyek és nem jelentkeztem be (sztk), akkor az orvostól kell kérnem így is az eredményt?Gondolom h igen, mondta az orvosom is, hogy majd kopogjak be, csak gondolom, akik ott várakoznak majd rossz szemmel néznek rám h oda.... szóval érti.És az eredményt meg is beszéljük, ha jó, ha rossz ?Bár gondolom, orvos válogatja..Köszönöm, Csilla


Kedves Csilla! Az eredményét megkapni joga van, de ha meg is szeretné beszélni azt az orvossal, bizony illene bejelentkeznie. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Andrea  2010. június 29. 12:01   #35738 

Tisztelt Doktor Úr!
29 hetes kismama vagyok aki azzal a kérdéssel fordul önhöz, hogy lehetséges-e, jelen állapotomban a rágó fog húzása.
Április óta gyulladásban van, és jelenleg unasin tablettát kell rá szednem mert, berobbant a nyaki mirigy, és a fülem.
Szerintem nem fogin sorvadás tünetei hanem egy tályog-é a fog alatt.
Mivel állapotom miatt nem lehet rötgen, ezért ki húzatnám.
De sajnos többször olvastam a fog húzás koraszülést indíthat be.
Ez tényleg megtörténhet?
Lidokain ineciot adhatnak fájdalom csillapításra?
Üdvözlettel,
Andrea


Amiket hallott és olvasott, nem igaz. Megfelelő feltételek mellett röntgenezhető, a húzás semmilyen befolyással nincs a szülésre. Lidocaint nyugodtan kaphat. Minél hamarabb oldassa meg ezt a feladatot. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

folyás  2010. június 29. 11:55   #35737 

Kedves Doktor Úr!

Hónapok óta cisztám van, szedem is a fogamzásgátlót. Múltkor visszamentem mert fájt, és kiderült, hogy növekedett. Most egy új hónap vége felé járok, már csak 5 szem van a tablettából. Megint észrevettem, hogy szurkál a hasam, pont úgy, mint legutóbb, és mikor töröltem magam odalent, észrevettem, hogy a szokottnál jóval több "természetes síkosító" szerű folyásom van. Lehetséges, hogy ez a cisztám tartalma? Vagy hogy néz ki, ha egy ciszta kifakad?

Kérem nézze el nekem, ha hülyeséget kérdeztem, de nagyon várom már, hogy elmúljon, és nemtudom, hogy hogyan ismerhetem fel. Szerintem borzasztó, hogy csak 3 havonta van kontroll, most lehet csak túlzottan odafigyelek minden olyanra, ami régen is volt. Egyébként pár napja kezdtem el rendszeresen használni a lactacyd mosakodót.

Válaszát előre is köszönöm,

Andi


Kedves Andi! Nem tudom eldönteni, hogy a panaszaiban mennyi az objektív realitás. Lehet, hogy túlzottan figyel, elsősorban befelé és ezáltal felnagyítja a problémáit. A cysta tartalma nem kifelé ürül ki. Látatlanban sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

szülésfelkészítés homeopátiával.  2010. június 29. 11:48   #35736 

Kedves Doktor Úr!

Jelenleg 37+5 hetes terhes vagyok. Már múlt hét hétfő óta szedem a Cimicifuga CH9- homeopátiás szert, mert anno a védőnőm egy nyomtatott lapot adott amin külön le van bontva hogy melyik héten mit kell szedni, mekkora adagban. Egyrészt ott CH 12-es van írva a Cimicifugából, de egy patikában sem kaptam ezt a típust, ezért vettem a CH9-et.

Viszont ma a szülésznőm pedig azt mondta, hogy CH 15-öt szedjek...

Már nem igazán tudom hogy akkor most mit szedjek és hogyan... Ebben szeretném kérni a segítségét. Leírok pár adatot, hátha az nagyban segít Önnek.

C2111 a méhszájértékem, mai vizsgálat során a doktor úr azt mondta hogy bő egy ujjnyira vagyok nyitva. Sokszor vannak keményedések, de rendszertelenek, esténként - hajnalban pedig menstruáció szerű görcseim vannak.

Nagyon bízom a segítségében.
Köszönöm,
Hajni


Kedves Hajni! Miután én saját homeopátiával dolgozom, nem sokat tudok Önnek ebben segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Julcsi  2010. június 29. 10:13   #35735 

Üdvözlöm Dr.Úr!

Nekem lenne 3 fontos kérdésem, amit azért önnek tennék fel, mert nyomon követem az oldalt és igen megnyerő, hogy mindenkinek ilyen szívéjesen válaszol!
28 éves nő vagyok, volt 1 hete laporoszkópiás műtétem. 3 cisztát távolítottak el a petefészkeimből,endometriózisos összenövéseket is eltávolították, helyreállították a méhem, mert bal oldalra tolták a ciszták és elvégezték az átjárhatósági vizsgálatot is, mert babát szeretnénk párommal, de eddig nem sikerült.(5 éve próbálkozunk) Szerencsére semmit nem kellett eltávolítani, ami a hagyományos babanemzéshez szükséges....de csak a jobb oldalon járható át a petevezetékem....ez még rendben is van...
1.,A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen műtét után ugye 2 hétig nem élhetünk szexuális életet, és az orvos, aki a varratokat kiszedte azt mondta, hogy utána védekezzünk...ez feltétlen szükséges, ha babát szeretnénk?
2.,A másik kérdésem, hogy úgy olvastam, hallottam, hogy egy ilyen műtét után nagyobb a valószínűsége, több az esély hogy teherbe essek végre.
Ön szerint ez valós állítás?Valóban "számíthatok" végre babára majd?
3., Az probléma, hogy minden nap iszonyatos fejfájással ébredek a műtét után?Illetve, hogy nem érzem azt, mikor kell pisilni, nagyvécézni, csak ha már fáj tőle az alhasam?
Válaszát előre is köszönöm.
Julcsi


Kedves Julcsi!
1. Igen.
2. Igen.
3. Iszik elegendő folyadékot? A műtét altatásban vagy gerincvelői érzéstelenítésben zajlott? Ha igen, akkor ez sajnos lehet annak az utóhatása. Ha nem, akkor ezt a panaszát feltétlenül ki kell vizsgálni.
Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

duphaston?  2010. június 29. 10:07   #35734 

Kedves Doktor Úr!

13 hetes kismama vagyok(betöltöttem a 13. hetet). Terhességem lombik terhesség. Az első beültetés sikerült. A Kaáli intézetbe jártam, ahonnan azzal bocsájtottak el, hogy a 12. hétig szedjem az Utrogestan hüvelykapszulát. Először 4x2-őt kellett szedni, majd a 12. héthez közeledve fokozatosan csökkenteni.
Most azonban összezavarodtam. Kezelőorvosom 3x1 Duphaston írt fel. Én azt hittem, csak a 12. hétig kell a hormon pótlás. Vagy a biztonság mi
att írta fel, mert lombik?
Nem okozhat az átállás valami problémát? Görcs vagy vérzés? Kell ez a plusz gyógyszer? Ön mit tanácsol?
Köszönöm válaszát:
Krisztina


Kedves Krisztina! Nem javasolnám a váltást, mert az eredeti jól bevált. Ha elkezdte, kérem folytassa a 12. hétig. Mellesleg a Duphaston normál adagja 4x1. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

orange68  2010. június 29. 10:04   #35733 

Tisztelt Doktor Úr!
(reagálás a jún. 28-án kelt levélre endometriózis témakörben)

Tudom, mennyire szeretik betegei, nyilván azért, mert tevékenysége során nemcsak konkrét betegségeket kezel, hanem a lelki eredetű problémákra is megoldást keres. Nekem is felajánlotta, hogy keressem fel. Valószínűleg azért, mert nagyon kicsit endometriózis-gyanús tüneteim, meddőségem, és újonnan felismert genetikai eredetű betegségem mögött esetleg pszichés okokat sejt.
Bevallom, a mögöttem álló mesterséges beavatkozások, a gyermek utáni óriási vágy és a kudarcok iszonyúan megviseltek, voltam már kineziológusnál, sőt pszichiáternél is. Tudom, a psziché olykor mire képes!!!
Valójában csak reagálni szerettem volna levelére, hogy most viszont teljesen konkrét, kézzel fogható és ciklikusan ismétlődő fájdalmaim vannak, sajnos ugyanannyira konkrétak, mint az a későn felismert haemakromatosis (utaltam rá, hogy magam jártam utána), mely miatt kéthetente vércsapolásra járok,hogy szerveimet megóvják a további károsodástól.
Nem feltétlenül várok választ (hisz újabb kérdésem se volt), csak szerettem volna megköszönni levélkéjét, és további jó munkát, betegeihez sok türelmet és kitartást kívánni.
Üdvözlettel


Köteteket tudnék Önnek mesélni, hogy a psziché milyen fájdalmak produkciójára képes. Természetesen a döntés az Öné!

Köszönöm szépen  2010. június 29. 09:59   #35732 

Tisztelt Doktoúr

Nagyon megköszönöm gyors segítségét és válaszát.


(lementem a patikába ahol megkérdezték nem ettem-e káposztát az elmúlt pár napban és bizony én ettem nyersen. (amerikai káposztasaláta) kaptam espumisan-t is és ha nem múlik irány a körzeti orovos.)

Kellemes pihenést és szép nyarat kívánok


Nagyon szívesen, viszont kívánom!

furcsa székelési szokások fájdalom   2010. június 29. 09:32   #35731 

Jó napot kívánok Főorvos Úr

Még csak terhességem 20. hetében járok és mostanában sokat fáj a hasam. 3-4 napja. Ma reggel is erős hascsikarásra ébredtem amit 7-8 székelés követett. Elore is bocsanat de az utolsók szinte már olyanok volak mint a ceruza. A hasam jobb kevésbé feszül de még minding fájdalmas az egész. Nem tudom lokalizálni hogy hol kompletten fájdogál az egész hasam.
Ha nem lennék babás nem aggódnék mert biztos lennék benne hogy valami bél dolog, de így bennem van a félsz. Még a múlt héten vizsgálatak meg a 19 uh-n ott minden redben volt a kicsivel és a méhszájam 3000 (remélem az jó).

1. Ihatok kamillateát?
2. Aggódnom kéne hogy gond van a terhességgel vagy ez tényleg emésztőszervi probléma lenne?
3. Ön tanácsol valamit?

Köszönöm figyelmét

Üdvözlettel

K. Andrea


Kedves Andrea! Mindenképpen szükségesnek látnék egy alapos belgyógyászati vizsgálatot, mert a panaszainak szerintem nem sok köze van a terhességhez. A kamillatea csak használhat, de nem pótolja az orvosi vizsgálatot. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Danoval  2010. június 29. 09:14   #35730 

Tisztelt Doktor Úr!


Megnyugtató és megerősítő válaszát nagyon szépen köszönöm!
Munkájához további jó egészséget kívánok!

Tisztelettel: Kitty


Nagyon szívesen, Önnek is kedves Kitty. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

szál nélküli IUD+gyermekvállalás  2010. június 29. 09:13   #35729 

Tisztelt Doktor Úr!

Először is köszönöm gyors válaszát! 41 éves vagyok és szeretnék még egy gyermeket. Már van két szép, nagy lányom. Az előző kérdésemhez kapcsolódóan szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen veszély az IUD levétele után a gyermekvállalással kapcsolatosan, tekintve, hogy már nem vagyok "fiatal"?

Köszönettel:
Katalin


Ilyentől nem kell reálisan félnie kedves Katalin. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mangó  2010. június 29. 08:37   #35728 

Üdvözlöm!
8 éve diagnosztizálták nálam a méhszájsebet,amit 3 éve fagyasztással is kezeltek, sajnos nem elég sikeresen.(javult a helyzet,de az orvos tavaly lézeres megoldást javasolt,amit nem csináltattam meg).Jelenleg 5-6 hetes állapotos vagyok.A folyásom a terhesség előtt is bő volt,azóta sem maradt abba,vérzés nincs , előtte sem volt vérzékenység jellemző,csak az állandó folyás és visszatérő fertőzések.Orvoshoz csak jövő héten megyek,de nagyon aggódom a baba miatt,milyen irányba folyásolhatja ez be terhességet?
Köszönettel:Fruzsi


A baba miatt nincs félnivalója kedves Fruzsi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Danoval  2010. június 29. 08:35   #35727 

Tisztelt Doktor Úr!


37 éves vagyok. Már van egy 5 és fél éves kisfiam és szeretnénk neki egy kistestvért .
3 hónapig Danovalt szedtem endomtriózis miatt. Március 3-án HCL műtétem volt, ahol ezt megállapították.
A danovalt május 30-án fejztem be. A kérdésem az, hogy mikor jelentkezhet a
menzeszem, meddig várjak rá? Az orvos szerint ,ha nem jön meg 1 hónapig, gyógyszerrel hozatjuk meg.
Korábban 28- 29 napos ciklusaim voltak. A kérdésem az, hogy peteérés csak a menzesz után lehetséges? Ha megjön a menzeszem, kezdjem el szedni az Elevitet?
Tisztelettel: Kitty


Kedves Kitty! Az Elevit szedését már most kezdje meg. A vérzése 2 hónapon belül meg fog jönni, én nem tennék ennek érdekében semmiféle gyógyszeres lépést. Természetes, hogy peteérése csak akkor várható, ha a ciklusa helyreáll. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Menstruáció és fogyás  2010. június 29. 08:28   #35726 

Kedves Doktor Úr!

A problémám a következő. Sosem voltam túlsúlyos, de az elmúlt időben egy pár kilót felszedtem. Le is adtam a felesleges kilókat, igazi kínok árán, hosszú idő alatt. Az eredménnyel meg is voltam elégedve. 176 cm és 62 kg lettem.
Azonban az elmúlt 1-2 hónapban sajnos önhibámon kívül (volt 2x hányás, hasmenéses fertőzésem, mindemellett egész hónapban szájsebészeti problémáim) nem igazán tudtam enni. Ennek a következménye: 176 cm és 54 kg. Ez vészesen kevés, és gondolom ennek hozadéka ,hogy nem jött meg ebben a hónapban a vérzésem sem, pedig fog. gátlót szedek.
Most már jobban vagyok próbálom összeszedni magam viszont nagyon meg vagyok ijedve. Megyek orvoshoz nyilván, de addig is szeretnék a doktor Úrtól véleményt kérni.
Vissza fog állni a vérzés a helyes kerékvágásba? Mit kell tenni ezért?Mármint a megfelelő táplálkozáson kívül?
2-3 éven belül szeretnék gyermeket. Ez fogja befolyásolni?

Köszönöm előre is megtisztelő válaszát.
Anna


Kedves Anna! Szerinte orvoshoz nem érdemes fordulnia, mert semmit sem tud sem megállapítani, sem tenni Önért. A menzesz-problémája egyértelmű összefüggésben van a fogyásával. Ha ennek van pszichés komponense, akkor forduljon egy jó kineziológushoz, egyébként pedig nyerje vissza a "versenysúlyát" és rendeződni fog a vérzése is. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Alacsony vérnyomás  2010. június 29. 08:22   #35725 

Tisztelt Doktor Úr!
Az alacsony vérnyomás nem okozhat bajt a babánál?
27 hetes vagyok, és mindig csak megjegyzik,hogy " ez nem sok".Szinte végig 100-105 közötti.
Köszönöm.
Üdvözlettel:Kata!


Elégséges kedves Kata. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

méhszájseb  2010. június 29. 08:20   #35724 

Tisztelt Doktor Úr!


Tegnap ecsteléses kezelést kaptam méhszájsebre. (P2 cyt.)A kérdésem az lenne, hogy mikortól lehet nemi életet élni?Köszönöm,
Nárcisz


2-3 nap múlva kedves Nárcisz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Andras-nak...  2010. június 29. 08:19   #35723 

Kedves Andras,

nagyon meghokkentett engem is a Felesegenek ez a gondolkozasmodja...

Most hirtelen megfordult valami a fejemben, hatha lesz eredmenye: tele van az Internet olyan megrazo fenykepekkel, ami egy abortuszt abrazol... hogyan szedik ki azt a szegeny babat, elettelenul, tele verrel...

Engem elborzasztott a latvany!! Es nagyon elgondolkodtam azota, hogy tulajdonkeppen az abortusz az nem mas, mint gyilkossag!!

Mutasson kerem a Felesegenek ilyen kepeket... talal beloluk rengeteget az Interneten.

Oszinten szoritok Onoknek...

Edith


Köszönöm a hozzászólását kedves Edith! Szeretettel és tisztelettel üdvözli Hamvas Ferenc

szál nélküli IUD  2010. június 29. 08:18   #35722 

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy a 13 éve felhelyezett, szál nélküli spirált mennyire körülményes levenni? Illetve milyen beavatkozásokra számíthatok, mennyi ideig tart? Bevallom rettentően félek, mivel a felhelyezés roppant fájdalmas volt.

Előre is köszönöm válaszát!
üdvözlettel,
Katalin


Kedves Katalin! Sajnos nem tudom, hogy milyen a szál nélküli spirál, mert ilyet nem ismerek. Egyetlen spirál-eltávolítás sem hihetetlenül nehéz feladat, de ezt én mindenképpen műtőben, altatás mellett csinálnám. A műtét szerencsés esetben 2 perc, szerencsétlen esetben 10-15. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

halasztás helyett  2010. június 28. 23:32   #35721 

Kedves Doktor Úr
köszönöm válaszát,megfogadom a tanácsot,de mit tehetek akkor,ha más egy szemet bevettem a következő levélből(ma)? akkor holnaptól tartsam a szünetet? Már ezzel is nagy bajt csináltam?
köszönettel
Dóri


Még nem csinált semmi bajt kedves Dóri.

előző oldal  1785 1786 1787  1788 1789  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!