orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  2021 2022 2023  2024 2025  következő oldal
szövettani eredmény  2010. szeptember 23. 12:38   #40460 

Tisztelt Doktor Úr! A mai nap kaptam meg a conisatio utáni szövettani eredményem, ami P3 citológia illetve méhszájseb miatt történt.
BNO: Carcinoma in situ - cervicis - portionis uteri
M-Snomed: Adenocarcinoma in situ
M-Snomed: Dysplasia maioris gradus epithelii portionis uteri (CINIII)
Véleményként ismételt műtét javasolt, orvoshoz már kértem időpontot egyeztetésre. Szeretném az Ön véleményét is kérni, mert az interneten erről az állapotról, nagyon negatív dolgokat írnak. A diagnózis rákmegelőző állapot? Ez még gyógyítható illetve kezelhető? Gyermekem még nincs, épp tervezésben voltunk már... Mikor lehet probálkozni?
Köszönöm segítőkész válaszát.


Írja le nekem az egész leletet, mert a diagnózis nem elég ahhoz, hogy véleményem legyen.

New Life  2010. szeptember 23. 12:36   #40459 

Kedves doktor úr! Ne hargudjon rám, mert többször is feltettem ezt a kérdést és akkor meg is nyugtatott. De most megint elbizonytalanodtam. A New Life nevű vitamint betettem hütőbe és levegő hatására befeketedik. Azt mondta nem lett semmi baja, erre olyat mondtak, hogy a pára hatásra megszívja magát vízzel és elromlik. Most melyik az igaz? Van két teljes dobozom sajnálom kidobni, de bajt se akarok. Mit gondol? Köszönöm, Szép napot Önnek!


Minek rakta a hűtőbe? Miért éri levegő? Nem tudom, hogy ki mondta Önnek ezt a megromlós marhaságot, de nem igaz. Szedje nyugodtan.

mell  2010. szeptember 23. 10:08   #40458 

Tisztelt DR.ÚR!
A terhesség jelei közé feltétlen hozzá tartozik a mellfeszülés és az érzékenysége?


Nem feltétlenül.

Kedves Dr. Úr!  2010. szeptember 23. 10:07   #40457 

18 éves vok és 2 hónapja szedem a fogamzásgátlót! De mióta szedem, menstruációnál görcsöl a hasam!! Ez baj??
Előre is köszönöm válaszát!!


Vok-ban én kínai kaját szoktam főzni! Ha nekem legközelebb levelet ír, akkor tiszteljen meg azzal, hogy nem net-ül ír. Nem tartom bajnak, csak kellemetlennek, amit fájdalomcsillapítóval csökkenteni tud.

hüvelytabletta síkosítása 2  2010. szeptember 23. 10:04   #40456 

Tisztelt Doktor Úr,

úgy érzem, nem a "szorítással" van baj, hanem azzal, hogy a hüvelyem/hüvelybemenetem nem elég nedves (Sicca szindrómám van, lehet, hogy hüvelyre is hat a dolog) - főleg zuhanyzás után. Tabletta-felhelyezés előtt meg, gondolom, nem árt letisztálkodni.
Zsíros állagú kúpokkal soha nem volt problémám a felhelyezést illetően.

Szóval, síkosítóval segíthetek az ügyön, esetleg valami mást javasolna?

Köszönettel,
Ági


Kedves Ági! Próbálja meg nem mosakodás után fekvő testhelyzetben felhelyezni úgy hogy a szabad kezével két újjal feltárja a szeméremrést. Ha végkép nem sikerülne, akkor egy kis babaolajjal a szeméremrést síkosítsa meg, ne a kúpot. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

mell ultrahang vizsgálat  2010. szeptember 23. 09:58   #40455 

Tisztelt Főorvos Úr!
májusi mammográfia szűrés keretében a Pécsi Tudományegyetem Radiológiai Klinika munkatársa Dr. Szalai Gábor által aláírt vélemény:
mastopáthia cystica diffusa és kiegészitő UH vizsgálatot kért, javasolta.
A CD-t semmilyen program a digitális munka állomáson nem tudta megnyitni. A mamográfiás felvételekről leíró lelet nem készült
Újabb mammográf vizsgálatra nem mentem el, viszont a UH mell vizsgálatot megcsinálták a Medical Center Kft -nél.
A leletem a következő: Az emlők állományában és az axillákban kóros nem tapintható, kóros echoszerkezeti eltérés nem mutatható ki.
Körülírt kóros elváltozást az UH vizsgálat során nem találtunk.
Dr. Nahm Krisztina/BA

Szeretném Öntől megkérdezni, hogy megbizhatok az UH vizsgálatban úgy is, hogy a mammográfiát nem ismételtük meg, de a májusi felvételt
nem látta a főorvos asszony.?
Tavasszal mindenképpen el szeretnék újból menni egy komplett mammográfiára és ultrahang vizsgálatra. A korom : 56 éves vagyok.
Három gyermekem van.
Nagyon szépen köszönöm türelmét, és várom szíves válaszát.

Tisztelettel: Kövér Éva


Szerintem nincs teendője kedves Éva. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

gomba  2010. szeptember 23. 09:36   #40454 

Tisztelt doktor úr.
Az állandó elhúzódó hüvelygomba, gyulladás okozhat bajt,?
Köszönöm.
B Yvette.


Nem elég baj ez önmagában kedves Yvette? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Elfelejett tabletta  2010. szeptember 23. 09:35   #40453 

Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc!

Mercilon tablettát szedek már hosszú évek óta. Tegnap este (kedd) elfelejtettem bevenni, ez lett volna a 8. tabletta ebből a csomagból. Ma reggel 10 óra körül vettem észre, hogy a tegnapi adag még mindig megvan. Reggel bevettem a tegnapit, és ma este időben bevettem a mait. Utoljára hétfőn voltunk együtt a párommal, de az aktus nem volt teljes. A doktor úr szerint van ok aggodalomra?
Válaszát nagyon szépen köszönöm!


Nincs komoly oka, néhány napig alkalmazzanak kiegészítést!

hüvelytabletta síkosítása  2010. szeptember 23. 09:34   #40452 

Tisztelt Doktor Úr,

gyermekágy után maradt némi folyásom, amire Klion hüvelytablettát kaptam. Az a problémám vele, hogy nem sikerül felhelyeznem - olyannyira nem csúszik, hogy tegnap pl. már szétmorzsolódott a kezemben, olyan sokáig próbálkoztam. Az, amit írnak, hogy nedvesítsük meg vízzel, az valami vicc, attól nem csúszik jobban...
Kérdésem, hogy létezik-e valami olyan anyag, amivel kicsit síkosabbá tehetem (és nem lép reakcióba a tabletta anyagával, nem zavarja azt, stb.) - pl. vizes alapú síkosítót lehet ilyen célra használni?

Válaszát köszönöm,

Ági


Kedves Ági! Valamit nem jól csinál, mert még egy szűz nő számára sem okozhat komoly bajt a felhelyezés, nemhogy egy szült nő számára. Próbáljon meg nem szorítani! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

ezüst kolloid  2010. szeptember 23. 09:31   #40451 

Főorvos Úr!

Gyors válaszát,és a beszerzésre vonatkozó jó tanácsát nagyon szépen köszönöm!További szép napot Önnek!Tisztelettel:Beus


Nagyon szívesen, Önnek is kedves Beus. Szeretettel Hamvas Ferenc

jobban bízok a magyar szakemberekbe  2010. szeptember 23. 09:30   #40450 

Kedves Doktor úr!

Kicsit összetett problémával kapcsolatban szeretném megkérdezni a véleményét. 35 éves nő vagyok, 29-32 naponta jön meg a menstruációm, de a valódi vérzést két-három napig csekély mennyiségű, barnás (nem kellemetlen szagú) folyás előzi meg. Ilyen alkalmakkor a szexuális együttlétek közben, után enyhe vérzés is fellép, de a normális vérzés csak két-három nappal később jelentkezik. Mi lehet az oka ennek a barna folyásnak? Ez valami nagyon komoly rendellenességre, problémára utal?
Fogamzásgátlót nem szedek már évek óta, nem szültem még. Évekkel ezelőtt rendszertelen volt a mestruációm, ám ez néhány éve, úgy tűnik magától rendeződött ez a probléma. Korábban, teenager es a huszas éveim végéig Diane35 tablettát szedtem. Ugyanis 17 éves korom körül PCO-t állapítottak meg nálam. Sokat jártam emiatt orvosokhoz. Most már napi két (850 mg-os) Metformin tabletát szedek egy-másfél éve. Komoly hormonális eltérést korábban az endokrinologus nem talalt, csak magasabb prolaktin szintet, amire napi egy (2,5 mg) Bromocriptine-t szedek. Az MRI semmilyen daganatot nem mutatott ki az agyalapi mirigyben.
Sajnos rengeteg megalázó pillanaton mentem keresztül a PCO miatt, és rettegek, hogy korántsem ért véget a tortúrám. Szeretnék a közeljövőben gyermeket, de attól tartok, hogy nem sok esélyem lehet a teherbeesésre. Nagy eredménynek tekintettem, hogy végre, úgy öt-hat éve rendszeressé vált a menstruációm (fogamzásgátló nélkül is), de ez a barnás folyás, ami megelőzi a vérzést, aggaszt. Megköszönném, ha tudna némi felvilágosítást adni, hogy mi lehet a probléma. Külföldön élek, és be kell, hogy valljam, hogy jobban bízom a magyar szakemberekben, bár most egy darabig nem lesz szerencsém Magyarországon lenni. A nőgyőgyászati szűrés alkalmával, itt az USA-ban említettem az orvosnak a problémát, de nem mondott erre semmit. A méhnyakszűrés eredménye minden alkalommal normális volt nálam, tapintásos vizsgálattal, egyik orvos sem talált semmilyen, kórosnak nevezhető eltérést.

Köszönettel és tisztelettel:

Gabriella


Kedves Gabriella! Feltehetően egy minimális tüszőhormonhiány az, ami a problémáját okozza. Itt Magyarországon tudnám rá a megoldást, de ilyen távolságból nem menedzselhetem a kezelését. Kérem még a pecsételős időszakban se éljenek nemi életet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

zsuzsi  2010. szeptember 23. 09:24   #40449 

Jó reggelt kedves Doktor Úr!
Hétfőn írtam Önnek,és akkor beszéltünk is telefonon a homon vizsgálattal-terhességgel kapcsolatban.
Az lenne még a kérdésem,h a szérum hormon vizsgálatban nézik-e a pajzsmirigy hormont,mert a doki azt mondta,h az is kell,viszont Ő aznap nem lesz ott,csak az asszisztensek,így nekem kell megmondanom,h miért is megyek.Remélem érthetően írtam.
És lenne még 3 kérdésem. A reflexológusnál a masszázs vajon nagyon fog fájni?Mennyi idő alatt várhatok eredményt kb.?(jövő 7en kedden megyek,az a ciklus 11. napja.)
Ön 'hisz' az ébredési hőmérséklet mérésben?
Előre is köszönöm a válaszát:Zsuzsi


Kedves Zsuzsi! Szóljon, hogy csinálják meg, elvileg a hormonvizsgálatok része. Ez nem wellness-masszázs, tehát ha jól csinálják, akkor az első alkalmakkor nem kellemes. Az eredmény időpontja egyéni. Igen hiszek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

átjárhatósági  2010. szeptember 23. 09:21   #40448 

Kedves Doktor Úr!

A régebbi válaszai között olvastam, hogy az átjárhatósági vizsgálat után 1 hétig nem ajánlott újra próbálkozni.
Ez lett volna az egyik kérdésem, de akkor erre már van válasz. :-)
A másik kérdésem az lenne, hogy átjárhatósági vizsgálat után meddig nem lehet wellness fürdőbe menni?
Mert most pénteken esek túl ezen a beavatkozáson (röntgen alatt végzik, bódításban), és jövő hét péntekre van egy wellness hétvégi foglalásom. Lemondjam? Ha igen, akkor mikor mehetek?

Köszönettel: Kata


Ne mondja le kedves Kata, panaszmentesség esetén nyugodtan mehet. Érezze jól Magát! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

aggódás.  2010. szeptember 23. 09:20   #40447 

Tisztelt doktor úr.
Tegnap kaptam meg az AFP értékemet.

Alfa-fetoprotein 43.49 ng/ml
mom érték: 1.18
mom korrigált: 1:07- Ezek az értékek.
Jónak számítanak?
18 hetes vagyok, és a vizeletvizsgálat fehérjét mutatott ki 0-4 tartomány amiből nekem 12 szerepelt csillaggal. Ez mennyire rossz. Vagy lehet attól hogy hüvely gombám volt mikor levették a vért? Köszönöm.
Tisztelettel: BB


Kedves BB! Én nem látok okot az aggodalomra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

ezüst kolloid  2010. szeptember 23. 09:19   #40446 

Jó napot kívánok Főorvos Úr!

Ismét jó tanácsát szeretném kérni!A gyakori kérdésekben Ön az ezüst kolloid adagját napi két teáskanálban ajánlja.Én az interneten tudtam csak ezüst kolloidot rendelni.A készítmény Flavin termék,84M van rajt feltüntetve.Viszont az adagolást napi 20-50ml-ben javasolják.A készítmény terhesség alatt is használható ugye?Mikor használom helyesen?Megtisztelő válaszát ismét köszönöm.Tisztelettel:Beus


Amit rendelt kedves Beus, gyenge minőség és ezért sokkal nagyobb mennyiségre van belőle szüksége, így aztán árban ugyanott van, ahol a erősebb és hatásosabb termék megvásárlása esetén. A következő helyet ajánlom vásárlásra: http://www.suryan.hu/kolloid-oldatok/ezustkoll oid.html
Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Aggódás  2010. szeptember 23. 08:58   #40445 

Tisztelt Doktor Úr!
Voltam egy hasi ultrahangon ahol megállapították hogy a bal ovárium régióban 4 cm cystosus képlet van.Elmentem a nőgyógyászhoz amit tapintattal nem érzet, ezért ő is ultrahangozott.Az eredmény ez lett. Endometrium 9mm.Fundusban 2 cm-es myomagóc. Olvastam itt a kérdéseket, és az egri orvosokra volt már panasz.Ezzel mit tegyek?Köszönöm előre is a válaszát.Üdvözlettel Szilvi Egerből.


Kedves Szilvi! Amennyiben ez utóbbi vizsgálat hüvelyi volt, akkor ennek kellene hinnünk. 3 hónap múlva kontrollra lenne szüksége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

KKM74  2010. szeptember 23. 08:56   #40444 

Kedves Doktorúr!
4 hónappal ezelőtt améhnyakszűrésem eredménye P4-es lett . ez után volt egy műtétem(Radio Surg conisatio +Fr. Cu) Ennek a szöüvettani eredménye a következő:Nyákkal keveredett, parányi dysplasiás ectocervicalis laphám fragmentumokat is tartalmazó endocervi-, és nem secernáló corpusmocosa részletek.
ad c./:Réteges ,kiterjedten parakeratoticus laphám a portio felszínén, melyben a squamocolumnalis zónában több parányi gócban közepesen súlyos-, súlyos fokú dysplasia(CIN II-III., HSIL)Enyhe chronicus endocervicitis.
Malignitás jeleit nem láttuk.A minta egyes részein a dysplasiás hám a belső resectios vonalat eléri.

Most 3 hónappal a műtét után ujjabb kenetet vettek, aminek az eredményét várom.A kérdésem: mire számíthatok és egyáltalán mi ez az állapot?Szülhetek e még?(már vannak Gyermekeim)36 éves vagyok.Nagyon várom a válaszát!
KKM74


Kedves Asszonyom! Remélem, hogy az orvosa elmondta Önnek, hogy ez egy középsúlyos-súlyos rákmegelőző állapot volt, mely kóros terület a műtéti módszer következtében nem tökéletesen megállapíthatóan, de gyanúsan nem bizonyosan az épben lett eltávolítva. A magam részéről úgy gondolom, hogy a következő 5 évben bizonyosan háromhavonta cytológiai vizsgálatra lesz szüksége, még akkor is ha minden eredmény negatív lesz. Szerintem 6 hónap múlva szóbajöhet egy új terhesség. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

rréékkaa  2010. szeptember 23. 08:49   #40443 

tisztelt doktorúr!
Szeretném megkérdezni hogy általában a nőgyógyászok meg szokták e vizsgáli a mellet? mert nekem eddig egyik sem tette, és szeretném ha megnéznék.Nagyon viki lenne ha én mondanám nkei?


A rákszűrés kötelező része az emlővizsgálat, tehát ha nem csinálják meg, kérje!

Talan korai 2.  2010. szeptember 23. 08:42   #40442 

Tisztelt Doktor ur!


Szeptember 9-en irtam Onnek, akkor szamitasaim szerint 4 hetes terhes lehettem, (augusztus 10-en volt az utolso menstr., a ciklus hossza 23-27 nap) Az elso ultrahangon (szep.8) nem volt lathato semmi, azota hetfon (szept. 20) meg volt a masodik ultrahang is, a petezsak 11 mm, benne szikholyag, a babat meg nem lattuk, bar az orvosom szerint ez rendben van.(O az a tipusu orvos, aki igyekszik megnyugtatni a betegeit, es nem stresszelni oket). Az ultrahang szerint 4 hetes 6 napos terhessegrol van szo, bar elmeletben mar a 6. hetben lennek.
Szeretnem megkerdezni, hogy ez az egyhetes elteres belefer-e normaba?Es a leirtak alapjan mi a velemeny errol.
Sajnos, en vagyok az a tipusu ember, akinek ha nincs problemaja, akkor "gyart" maganak es minden "aprosag" miatt aggodik.

Nagyon koszonom a valaszat,
Udv. Lili


Kedves Lili! Lehet, hogy egy picit türelmesebbnek kellene lennie, és nem kellene ráadásul a türelmetlensége miatt stresszelnie Magát. Az Uh-vizsgálat erősen ráadásul erősengép- és személyfüggő, tehát szubjektív. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Baktériumok és aceton a vizeletbe  2010. szeptember 22. 23:42   #40441 

Kedves Doktor ÚR!
26 hetes terhes vagyok
Ma voltam vizlete vizsgálaton (középsugaras, lemosott) és a következőt találták benne:

aceton jelzett X, illetve baktériumok a vizlet üledékben!

A kérdésem az, hogy ez mitől van, illetve a babára ártalmas?

Kérem arra válszoljon mindenképpen, hogy a babára milyen hatással van!

nagyon köszönöm és várom válaszát


A babára nem ártalmas, további kivizsgálásra van szüksége.

előző oldal  2021 2022 2023  2024 2025  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!