orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  2171 2172 2173  2174 2175  következő oldal
görcs  2010. november 13. 19:02   #43460 

Tisztelt Doktor Úr!


Már vagy 4-5 hónapja szedek fogamzásgátlót. (Laurina)
Sosem volt vele baj, minden rendben volt vele.
Úgy 2 hete, szinte minden nap görcsöl egy kicsit a hasam. Aztán elmúlik. De még több mint 1 hétig kell szednem a gyógyszert, habár ez a levél első szemétől kezdve görcsölget a hasam.
Van kapcsolatom, habár a párom sosem élvez el bennem. (tudom ez nem jelent semmit)
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mitől lehet? Remélem nem terhesség. Rákszűrésen voltam 3 hete, akkor nem volt semmi gond. A lelet már készen van, hétfőn kapom meg az eredményt. De akkor még nem is volt efféle gondom.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Dóri


A panaszait szerintem nem terhesség okozza kedves Dóri. Látatlanban többet nem tudok mondani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mocorgás  2010. november 13. 19:00   #43459 

Szép estét.
Tegnap én írtam hogy a 18. héten a 3. babánál nem érzem a mozgást, pár napja.
Az ön javaslatára ma be mentünk a kórházba. Szívhang rendben 148 és 152 közt volt, az ultrahangon is mindent rendben találtak, és mocorgott is rendesen, a vizsgálat közben. A méhszáj is zárva van 3000.
De a vizsgálat után a ügyeletes orvos azt mondta, váltsuk ki a Cannesten combit, mert enyhe fehér folyást lát.
Szeretném meg kérdezni, hogy fontos e ez a kezelés, és ha igen nem ártalmas-e babának? Vagy inkább várjam meg a saját doktoromat, aki kedden jön haza, és nézz-esem meg vele újra ezt a folyást. (Elég kevés, és szagtalan).
A tegnapi válaszát nagyon köszönöm, a mait meg előre is köszönöm szépen.


Örülök a hírnek. A Canesten nem ártalmas, de ha nincs se panasz, se pozitív váladékvizsgálati lelet, akkor nem érdemes használni.

vizesedés  2010. november 13. 18:01   #43458 

Tisztelt Doktor Úr!
Terhesség végén (35hetes) van lehetőség valamilyen vízhajtó szedésére? Esetleg csalánlevél-teát lehetne inni?
Borzasztóan zavar a dolog, lábam már a 2. trimeszterben vizesedni kezdett, de most már a kezem is püffedt (és mintha az arcom is az lenne). Nagyon kellemetlen és sok esetben már zavaró is a mindennapi tevékenység során.
A védőnő és az orvos nem igazán foglalkozik vele, hiszen vizeletben még csak elvétve sincs fehérje, vérnyomásom pedig egyszer sem ment a terhesség alatt 130 fölé.
Köszönöm:
Lica


Kedves Lica! Ebben az állapotban sajnos nem sokat hatna a vízhajtó, szülés után szinte azonnal el fog múlni. Bizonyos esetekben ez teljesen normális terhességi tünet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

tanácstalan  2010. november 13. 17:57   #43457 

Tisztelt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni:a folyamatos hüvelygomba és baktériumok után 3 hónapig tünetmentes voltam. Az igazsághoz tartozik,hogy a tejsavas irrigálást és az Ön által javasolt ezüstkolloidot is használtam időközönként felváltva. A párommal alig voltunk együtt, akkor is kizárólag gumi óvszerrel. Hétfőn már egy kis ideig gumi nélkül is próbálkoztunk. Szerdán előjött az ismerős érzés. Először fehér ragacsos váladék formájában mire irrigáltam tejsavval és ezüstkolloiddal. Ezután a váladék hígabb lett és sárga színű. Tovább végeztem az irrigélást kb 80%-osnak érzem magam. A színváltozás idegesített,nehogy más betegség is legyen,így ma vidéki lévén elmentem a nőgy.-hoz. Ő megvizsgált, kenetet nem vett le.Azt mondta,hogy valószínűleg gomba. Mivel a párom cukros így tőle kaptam el. Gynazol 2% hüvelykrémet írt fel. Azt is említette,hogy ne irrigáljak jövő szombatig. A menszeszemnek is jövő szombaton kell megjönnie.Mivel az elmúlt évek alatt számtalan krémet és tablettát beszedtem "biztosra" szeretnék menni,hogy használjam -e a felírt krémet, vagy maradjak csak az irrigálásnál.( időközben elfogyott az Ön által javasolt ezüstkolloid,megrendeltem és csak szerdán lesz).Elnézést a hosszúra sikeredett levélért. Türelmesen várom tanácsát. Tisztelettel:Judit


Kedves Judit! Látatlanban kb. annyira tudhatom, hogy van-e gombája, mint amennyire ezt az orvosa váladékvizsgálat nélkül tudhatja. A krémmel ártani nem tudhat, de szerintem irrigáljon tovább. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

HPV  2010. november 13. 17:52   #43456 

Tisztelt Doktor Úr!

Olvastam arról, hogy a HPV-vel fertőzöttek többsége kezdetben általában panasz- és látszólag tünetmentes. De mi a helyzet akkor, ha valaki a 6-os és 11-es alacsony rizikós típusokkal fertőződik meg? Ez esetben valószínű, hogy a fertőzést nemi szervi szemölcsök is kísérik, vagy lehetnek ezek a típusok is tünetmentesek? Mert úgy tudom, hogy bár manapság már lassan mindenki fertőzött, de a condylomákat csak néhány típus okozhatja.

Köszönettel: Dóra


Kedves Dóra! Ha vette volna a fáradságot, hogy elolvassa a gyakori válaszokat, akkor már tudná, hogy a HPV /humán papilloma vírus/ azért kapta ezt az elnevezést, mert minden típusa szemölcsöt okozhat. Az onkogén vírusok is! Az esetek többségében a vírus tünetmentes hordozása a jellemző. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

peik  2010. november 13. 17:45   #43455 

Tisztelt Főorvos úr!
Szeretném ha válaszolna a következő kérdésemre mi a? legjobb ha leírom
az UH eredményét:Hysterectomia utáni állapot.
Mindként oldalon norm. ovarium.
Bal oldalon a Douglas felé egy 16 mm-es parovarilis cysta látható.
Douglasban szabad hasi folyadék nem ábrázolodik.
Vélemény: St.post Hysterectomiam.Cysta parov. l.d.
Szeretném ha ezzel kapcsolatban leírná a véleményét és hogy kell-e tenni bármit is? Köszönettel: Peik


Szerintem nincs vele teendő kedves Peik. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fájdalom!  2010. november 13. 17:43   #43454 

Tisztelt Doktor Úr!
Sajnos már nem tudom hova forduljak a problémámmal. Áprilisban abbahagytam a Gestomix szedését mert babát szeretnénk. Azóta nem menstruáltam, és mindig elküldött az orvos hogy majd rendeződik a hormonszint legyek nyugodt. Se ultrahang se vérvétel. kb 6 hete visszamentem a nőgyógyászhoz mert erős alhasi fájdalmaim voltak-vannak. Megvizsgált azt monda méhüreg gyulladás és felírt aflamint. A fájdalom nem múlt el, nem görcsös,hanem folyamatos égő érzés és minta kő is lenne a méhemben lesugárzik a térdemig meg hátra a gerincbe. Visszamentem megint azt mondta hogy heveny méhgyulladás. 3 hete végre elküldött hasi ultrahangra, ahol megállapították ,hogy "az uterus mellett jobbo.38mm folyadék tart képlet ábr., benne 14mm hyperecogen elváltozás. Bal ov.ban 36mm-es foly. tart. képlet ábr."Tovább küldtek hüvelyi ulrtahangra.
"j.o-i ov-ban 25mm-es folliculus, uterus mellett j.o-n 48x29mm hydrosalpigsnak tünő képlet, esetleg cysta ov l.s."
Erre írt a nőgyógyász uagmentint 2x1 meg diclofenacot 2x1 a gyulladásra. A vérzéskimaradásra meg proverát 5 napig 2 szemet. Azt is mondta hogy az összenövést műteni kell, és ha megjött a mensesem vagy nem menjek vissza egy hét mulva. Visszamantem és az új válasz hogy a ciszták majd kipukkadnak, az összenövés meg elmúlik és nem kell ultrahangra mennem. Azóta is nagy fájdalmaim vannak sokszor már menni is alig birok, sirva járok dolgozni. Azóta 10-én megjött a vérzésem ami nagyon erős és fájdalmas és 50Ft-os nagyságú alvadt vérdarabok potyognak belőlem. Doktor úr ez normális? Tényleg elmúlhat az összenövés is? Akkor mitől fáj ennyire a hasam?


Ez se nem összenövés, se nem gyulladás, az eddig kapott kezelése sajnos elhibázott. Segíteni azonban sajnos csak személyesen tudnék Önnek.

gyomorprobléma  2010. november 13. 17:40   #43453 

Tisztelt Doktor Úr!

14 napja szedem a yasminelle nevű fogamzásgátlót. Tegnap este a bevétel után 1 órával hányingerem lett (nem hánytam), ami azóta is tart gyomorfájdalommal. Ez lehet a tabletta mellékhatása? Elmúlik?
Továbbá olvastam a betegtájékoztatóban, hogy egy hét után védettséget nyújt. 12. szem bevétele után van félni valóm?

Válaszát előre is köszönöm: Ann


Kedves Ann! Ez a panasz nem jellemző mellékhatás, de kizárni nem tudom. A biztos védettség 2-3 nap múlva be fog állni, de a terhesség valószínűsége már most sem nagy. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Küret után  2010. november 13. 17:37   #43452 

Tisztelt Doktor Úr!
46 éves vagyok. November 4-én egészségügyi küretet végeztek nálam. Az alábbiak szerepelnek a kórszövettani leletben:
Indítási adatok: Cseresznyényi menyiségű, kp. barabos kaparék - 10592-10594.
Leírás: Mikroszkóposan a küldött méhkaparék metszeteiben típusos glandular-cysticus endometriális hyperplasia volt található. Atypiára gyanút keltő szöveti elváltozást, számottevő lobosodást nem találam.
Vélemény: Hyperplasia endometrii glandularis cystica.
Kérdésem, hogy ez mit jelent? Milyen kezelésre számíthatok? Ki kell venni a méhemet?
A küret után négy napig barnáztam, majd semmi. Ma (10 nap után) enyhén rózsaszínes hüvelyváladékozásom van, olyan, mint menstruáció előtt szokott lenni.
Kérdésem, hogy az normális? Küret után mikorra várható a menstruáció?
Aggódva várom válaszát! Üdvözlettel: Marcsi


Kedves Marcsi! Ez egy klimaxra jellemző kóros nyálkahártya-elváltozás /az oka tüszőhormontúlsúly/, mely többször ismétlődve lehet rákmegelőző állapot is, tehát szoros kontroll és sárgatesthormon-kezelés szükséges. Ha ilyen kezelést kapna, a kezelés idejére a vérzés elmarad, de huzamosabb kezelést követően akár végleg is megszűnhet. Kezelés nélkül a vérzés 4-6 hétre remélhetőleg visszatér. A jelenlegi állapota belefér a normálisba. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérdés  2010. november 13. 17:25   #43451 

Kedves Doktor Úr!
A Nitrofurantoin miatt a vizelet nagyon sárga színű lett. Ön szerint ez bajt jelent?
Tisztelettel: Brigitta


Ez teljesen természetes kedves Brigitta. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Canesten kombi  2010. november 13. 14:05   #43450 

Mitől vagy miért jön vissza a hüvely tabletta?


Elég magasra helyezi fel?

Dajka  2010. november 13. 14:04   #43449 

Tisztelt Doktor úr!

Érdeklődnék ,hogy a terhesség hanyadik hónapjáig dolgozhatok Óvodában?
Sajnos minden betegséget hamar elkapok mint pl:Hányás, hasmenés,hurutos megbetegedések.Egytől félek nagyon még nem voltam himlős.Milyen nehéz tárgyakat lehet emelnem?25l es étellel teli badellákat cipelünk a fektetők azok nem nehezek de magasra rakjuk őket.Ha nem ártana én addig dolgoznék ameddig csak bírom húzni.

Köszönöm Válaszát!

Tisztelettel: Ági


Addig dolgozhat, ameddig bír kedves Ági. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Yasmin  2010. november 13. 13:46   #43448 

Jó napot tisztelt Doktor Úr!

Kérem ne haragudjon, hogy megzavarom a hétvégéjét, de nagyon megijedtem. A második doboz Yasmint fejeztem be szerdan, vagyis aznap vettem be az utolsó szemet. Azóta sem jött meg a vérzésem, pedig múlt hónapban szombaton, vagyis rá 3 napra jött meg. Nagyon megijedtem, hogy vajon terhes lehetek-e, bár ez elég valószínütlen, mert egész hónapban szinte nem szeretkeztünk a barátommal, mert candidám volt, és nagyon égetett, kétszer közösültünk a ciklus vége fele védekezés nélkül, de nem élvezett belém és vigyáztunk nagyon. Amúgy a fogamzásgátló mellett más gyógyszert nem szedtem, csak vitaminokat, a candidát pedig canestennel és lomexin hüvelykúppal kezeltem.

Igazából az utóbbi két napom hihetetlenül stresszes volt, meg esetleg a candida.. a melleim fájtak rendesen, mint szokott előtte, de mostmár az sem fáj. Van valamilyen fehér tejszerű folyásom, nem sok, de van.

Terhes vagyok, Doktor Úr, vagy Ön szerint mi lehet a baj?

Segítségét előre is tisztelettel megköszönöm.

Üdvözlettel,
Edina


Kedves Edina! A reggeli első vizeletével csináljon egy terhességi tesztet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

petefészek megnagyobbodás  2010. november 13. 13:43   #43447 

Tisztelt Doktor úr!

28 éves vagyok, 3 éve szültem, Lyndenette fogamzásgátlót szedtem, de egy hónapja abbahagytam. Néha bal alhasi tompa fájdalmat érzek és gyakori vizelési ingert. Voltam nőgyógyászati vizsgálaton (éves szűrés), és azt mondta az orvos, hogy a bal petefészkem megnagyobbodott, de tömlőt nem lát (UH). Fél év múlva kontrollt javasolt. A tompa fájdalmat néha azóta is érzem, és szeretkezésnél is előfordult már, hogy fájt az az oldal.
A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a megnagyobbodást? És valóban fél évig nincs teendő?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:
Éva


Kedves Éva! Látatlanban nem tudok Önnek felelősséggel tanácsot adni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

terhesség alatti étrendkiegészítők  2010. november 13. 13:42   #43446 

Tisztelt Doktor úr!

Terhesség alatti étrendkiegészítők, vitaminok szedésével kapcsolatban szeretném kérdezni. 16 hetes terhes vagyok. Nőgyógyászom javaslatára Elevitet szedek. Hátsó falon mélyen tapadó placentáció (és az ebből esetlegesen adódható komplikációk megelőzése) miatt ugyancsak nőgyógyászom javasolta napi 3x1 Magne B6 szedését a 37. hétig.
Emellett elkezdtem Béres Csonterőt szedni, saját kezdeményezésre, mert eddig szinte tökéletes állapotú fogazatomból valahogyan letört egy darabka (ezt, lehet tévhit alapján, a terhesség alatti nagyobb Ca szükségletnek tudtam be).
Abban van kalcium, magnézium is.
Kicsit összezavarodtam, ugyanis az Elevitben is van kalcium és magnézium is - tehát nem tudom, hogy az Elevit mellett szükség lehet-e további kalcium és magnézium bevitelre (a fentiek miatt). Mert túl sokat sem szeretnék a szervezetembe juttatni fölöslegesen ezekből.
Szóval, kicsit összegezve, ha mindhármat (Elevit, Csonterő, Magne B6) szedem, akkor kb. napi 610 mg kalciumot és 550 mg magnézium juttatok be.
(Tovább bonyolítja a helyzetemet a háziorvosom, aki a laboreredményeim láttán azt javasolta, hogy ne szedjek Elevitet, mert a vas szintem magasabb kicsit a kelleténél, és szerinte egyébként is csak a gyógyszergyártók vagyonának gyarapítása az értelme az ilyen terhesvitaminoknak... Szerinte ha megfelelően táplálkozik az ember és elegendő gyümölcsöt, zöldséget eszik, ilyesmikre nincs szükség).

Elnézést kérek, ha kicsit zavaros lett a kérdés, de talán érthető, hogy mi a gondom.

Köszönettel:
J. Nóra


A Csonterő-t vegye le a napirendről, minden egyéb menjen tovább kedves Nóra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

elfelejtett tabletta  2010. november 13. 13:40   #43445 

Tisztelt Doktor Úr!
Volina fogamzásgátló tablettát szedek, a harmadik levélnél tartok, és pénteken 19:00-kor elfelejtettem bevenni a 19. tablettát, de szombat reggel 9:00-kor ezt pótoltam. Bevehetem a maradék két tablettát, és tarthatok utána szünetet? Nem lesz így gond? Az utolsó szexuális kapcsolat szerdán volt. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Katalin


Szedje tovább kedves Katalin, mintha ez a "baleset" nem is történt volna meg. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Remény  2010. november 13. 13:39   #43444 

Tisztelt Doktor Úr!

Ultrahangon voltam és a következőt állapították meg.
Uterus nagysága 68x32 mm.
Endometrium vastagsága:8.9mm.Endometrium-myometrium átmenet éles.
Uterus mögött a Duaglesben 91x50mmm-es sűrű bennékű cystosus képlet,amely összefügg a jo.petefészek állományával.bo.normál petefészek
Dg:Endometriosis ov.susp./Csokoládé cysta/
27 éves vagyok még nem voltam terhes de szeretnénk gyermeket.
Vajon mindenképpen műtét szükségeltetik vagy probálkozhatunk talpmasszázzsal majd egy újboli ultrahanggal?
Lenkei féle vitamínokat szedem .
Kicsit félek mert még soha nem történt nálam komolyabb beavatkozás.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

Ild.


Én ezt minél előbb megoperáltatnám, kedves Ild. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

gabi  2010. november 13. 12:08   #43443 

tisztelt dokitor úr!

ismételten gabi vagyok!nagyon ideges vagyok a multkori leletek ota és azt elfelejtettem megkérdezni hogy az 1000 méhszáj az azt jelenti hogy megvan rövidülve?a másik kérdésem az lenne hogy tegnap ota a combom felé kisugárzik valami fájdalom hogy lehet a szülés jele?ugye multkor irtam a 3 éretségü lepényröl és mivel senki szerint nem huzom ki még ezt a 3 hetet minden nap egy rettegés talán ma?!ön szerint ilyen értékekel hetekröl napokról beszélünk?már ott tartok hogy talán egy kis ricinus nem árthat....a párommat kérem hogy "vizsgáljon"meg hoogy hogy áll a méhszáj ugye ö tudja hol van mivel elsö fiamnál a nögyögyim elmondta de ö most azt mondta tegnap hogy mintha feljebb csuszott volna ön szerint hogy tudnánk valami hozzávetölegest tudni..tudom sok ostoba kérdésem van de már menni se birok ugy fáj mindenem és mint irtam önbe bizok és merek kérdezni akor is ha ez ostobának tünik..ezekre kérem válaszoljon és legközelebb már csak akkor irok mikor meglesz a kis poci lakó.elöre is köszönöm:aggódó gabi


Kedves Gabi Önnek egy pszichológusra volna komoly szüksége. Azt hiszem, hogy ma nagyon nem vagyok nyitott ilyen butaságokra. Sajnálom, de nem tudok segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

aggódó  2010. november 13. 12:02   #43442 

Én is így gondolom, köszönöm a válaszát.
Mit tanácsol, menjek el orvoshoz vagy mit csináljak?
Azt hallottam, hogy a vírus levegővel érintkezve elpusztul, illetve csak akkor történhetne fertőződés, ha vérrel érintkezik a tű.
Tehát, szúrás esetén(ami remélem nálam remélhetőleg nem történt meg)csak akkor ha a szúrás miatt vérzett volna.
Ez igaz?
Ne haragudjon, hogy még egyet kérdeztem, de ez a helyzet nyugtalanító számomra, mert még csak a 20as éveimbe járok, és nem szeretném, ha ilyen fiatalon tönkretennék ezzel az életem, az önhibámon kívül.
Tisztelettel:a


Szerintem nincs miért aggódnia kedves a. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fogamzásgátló  2010. november 13. 11:36   #43441 

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz
hogy fogamzásgátlót szeretnék szedni
de azt hallottam, hogy felborítja az egész hormonrendszeremet
és hízást okoz.
Ön szerint ez igaz?
23 éves vagyok ön szerint melyik a legbiztonságosabb módszer
a nemkívánt terhesség elkerülése érdekében?
Tisztelettel:
Georgina


Kedves Georgina. A tabletták és a hüvelyi pesszárium között 1% a biztonsági különbség és az utóbbinak semmiféle mellékhatása nem lehet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal  2171 2172 2173  2174 2175  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!