orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  236 237 238  239 240  következő oldal
Csibike  2009. január 2. 14:35   #4760 

Kedves Doktor úr!
Én 54-éves vagyok,és sajnos már nemtudok egy jóizüt nevetni mert a vizeletem ecseppen.Vagyis nem cseppen hanem sokszor már szivárog ki és nemtudom elálitani.Minden évben járok rákszürésre,de ezzel a problémával nagyon rég volta mikor kezdődött az orvosnál.Akkor azt mondták hogy hólygsérvem van és attól.Most vagy három éve azt mondták a szürésen hogy nincs is sérvem.Azt szeretném megkérdezni hogy hová induljak el ezzel a problémámmal,és lehet e rajta segiteni mert egyre kellemetlenebb.Előre is köszönöm a válaszát!


A problémáján urológus és nőgyógyász is tudna segíteni, sajnos nagy valószínűséggel csak műtéti úton.

Reménytelen  2009. január 2. 14:34   #4759 

Jó napot föórvos úr.
Nekem egy igen öszetett , kérdésem lenne önhöz. 1 öször is tudnia kell , 2001-ben volt egy Méh polyp eltávólitás. 2002 -ben eltávolitoták a jobb oldali petefészkem felét , mert egy 2 rekszü cysta 10cm-res volt rajta. .Tudnia kell még hogy mélyvénás trombizisom volt 20 éves koromban most 31 vagyok. őrőkőlt velem született thrombophillát ,APC eredmény pozitiv .V faktor hiány. Azota synqmárt szedek 2003 ota a véralvadásra a decemberi erdményem nem lett jo nagyon hig lett a vérem. Közben 2004 töl én diane35 szedtem 3 évig a nögyogyász és hematologus közös engedélyevel , amig nem okoznak gondot szedhetem mondván . És okozott 3 ével késöbb 2007 ben és onantol folyamatosan.2007 áprilisban 1 hónapig véreztem,kisebb 1-1napos szünetekkel.akor voltam orvosnál csináltak ultrahangot "koros keplet nem látható".Kaptam tb Exacyl, ergám cseppet.ez jo volt igy ez áprilisban volt utána rendszeresen megvolt egésze szeptemberig,akkor kinaradt voltam orvosnál oktober végén volt ultrahang ott már:Normál nagys antef , uterus endom,5.5mm. Mindkét oldalon normál nagy ováriumok, de kissé polycistás szerkezetüek. ez 2007 noveber elei uh eredmény ,Hogy lehet normál petefészkem ha az egyiknek a felét eltávolitották.? azota csak norcolut-al jött meg, clostilbegyttel.De most magáto meg jött és 11 napja meg van igen erössen és darabos a vérzés , és elsö napokban ilyen érdekes szövet szerü is jött le. olyan volt mintha valami hojag zsák mikor ki ürüt már. kicsit megilyedtem hétföre van idöpontom orvoshoz , de én már nem bizok benűk itt ahol lakom. 2007otta nem csináltak egy uh sem hogy mi lehett a gond. biztos ,hogy a hormonjaim sem jok, e úgye trombozis miatt nem igazán lehet kezelni. És most 1.5 éve sem esek teherbe. A férjem tűrelmes meg agoddikmost is ne hogy bajom legyen, de én már arra gondolta daganatom, vagy valami myomám lehet. Igaz otoberben pII-es a rákszűrésem. Nem tudom mi lehett a baj. Már utána méztem és szerintem egy nögyogyász endokin szakorvoshoz kéne menem szerintem.
A synqumár erdmény befolyásolja menstruáciot? mi lehet a megoldás a bajomra?
Tisztelettel B.né Erika.


Kedves Erika! Hát nem semmi, amin már idáig végigment az életben. Önnek is csak azt tudom mondani, amit már nagyon sok esetben itt megtettem: mindenki a testével foglalkozik, mindenki kiragadott tüneteket, egyes szerveket figyel és kezel Önnél, az egész embert, mint olyat sajnos senki sem vizsgál/t/ja. Senki sem foglalkozik azzal, hogy mi lehet a problémák hátterében, milyen lelki mozgató rugók játszhatnak szerepet a tünetek kialakulásában. Erre is kellene most már talán némi energiát fordítani, csak kellene hozzá egy olyan terápiás partner, aki szívügyének tekinti az Ön gondjait is azok megoldását. Amennyiben elfogadja, akkor ebben megpróbálok Önnek segíteni, de ez nyitottságot és elszántságot igényel az Ön részéről is. Amit a legutóbbi vérzéséről leírt, az akár sajnos egy korai vetélés is lehetett! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Bromocriptin???  2009. január 2. 14:17   #4758 

Tisztelt Doktor Úr!
25 éves vagyok,nőgyógyászom magas prolactin szint (4500-as érték) miatt Bromocriptint rendelt,de évek óta súlyos depresszióval,pánikszindrómával kezelnek,ezek mellé erős remegés is társul.ilyen esetben azt olvastam,hogy a készítmény ellenjavallt,orvosom mégis ragaszkodik hozzá.Nem merem elkezdeni a szedését,mert félek...Ön mit tanácsol?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Lina.


Kedves Lina! Az össze problémája hátterében végső soron lelki okot kellene keresni és kezelni. Nagyon gyorsan meg kellene keresnie egy szuperjó kineziológust és az oldás-sorozat után meg kellene ismételni a vérvételt. Más lapra tartozik, hogy közben ki kellene vizsgálni Önt, mert egy koponya MRI-vizsgálattal ki kellene deríteni, hogy nincs-e az agyalapi mirigyén egy mikroadenoma, ami esetleg ezért az emelkedett értékért felelőssé tehető. Nem egészen értem az orvosát, hogy ezt miért is nem javasolta Önnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Evi  2009. január 2. 11:56   #4757 

Ismét zavarom és ezért kérem ne haragudjon.Válaszát olvasva tenyésztést tényleg nem csináltak,csak vizsgálat alapján kaptam gyógyszert.A vérzés összefügg ezzel?


A vérzésnek szerintem ehhez semmi köze, mint ahogy a vaktában való kezelgetésnek sem a gyógyításhoz. Nálam tudniillik az orvoslás és a gyógyítás egymástól különálló fogalmak.

Evi  2009. január 2. 11:22   #4756 

Tisztelt Főorvos Úr.Először is BUÉK.Az a problémám hogy pár hónapja összeszedtem egy bakteriális colpitist.A nőgyógyászom CNS-t írt fel,panaszaim enyhültek majd 3 hét múlva ismét visszatértek.Akkor Dalacin krémet és Fluconer caps-t kaptam.Ma már jobban vagyok,de még előfordul egy égő érzés.Ön szerint a tejsavas irrigálás segítene?Mindemellett pár hónapja a menstruációm is más mint volt,6 napig normálisan vérzek,majd a 6.naptól a 10-ig pecsételő vérzésem van,ezelőtt 6 napig tartott.Mi okozhatja ezt?
Előre is köszönöm válaszát.


Próbálkozzék a tejsavas irrigálással, de szerintem egy tisztességes hüvelyváladék-tenyésztésre volna szüksége, hogy lássuk, hogy mivel is állunk tulajdonképpen szemben. A kezeléséből úgy ítélem meg, hogy azt vakon, tenyésztés nélkül csinálták.

Mosonmagyaróvár  2009. január 2. 11:19   #4755 

Tisztelt Doktorúr! Nagyon örültem, hogy véletlenül ráakadtam erre az oldalra. Lányom 19 éves és 5 éve vannak nőgyógyászati problémái, ami nagyon aggaszt bennünket.
Megkért, hogy írjak helyette, mivel érettségi után gépre szállt és elment Angliába nyelvtanulási céllal. ott nincs lehetősége orvoshoz fordulni, mivel teljes ellátásért kisgyerekre vigyázz.

Előzmények:
-14 éves korában műtötték petefészek cisztával. A műtétet végző orvos úgy tájékoztatott, hogy a petefészek felületéről távolították el a cisztát. (Többször is voltunk ultrahangon, de petefészkét ezen az oldalon nem találják.

-16 éves kora óta szedte a DIANE nevű fogamzásgátlót, mivel másik petefészkén is megjelentek a ciszták. Nagyon pattanásos arcbőre is javult ezáltal. Elkezdett hízni, de odafigyeléssel diétákkal azért kordában tudta tartani testsúlyát.

Jelenleg 19 éves, nyáron orvosa másik gyógyszert javasolt, a CYPROMIXET, amitől 3 hónap alatt 9 kilót hízott.
Három hónapja abbahagyta a gyógyszer szedését, mivel szigorú diéta mellett sem képes kordában tartani testsúlyát.
Következménye: 3 hónapja nem jött meg a menstruációja
sok félcentis ciszta van petefészkén
aknés, pattanásos lett az arcbőre
fogyni még mindig nem képes

Amit megszeretnénk kérdezni:
1. Mennyi idő alatt várható, hogy a hormonok kitisztulnak szervezetéből, újra menstruál, vagy ez már csak gyógyszerrel állítható vissza?

2. Elősegíthető-e gyógyteákkal vagy bármi mással, hogy minnél előbb kitisztuljanak szervezetéből a hormonok?
Ha sikerülne lefogynia, arcbőre tisztasága és a ciszták fékezése miatt esetleg újra szedné a DIANE-t, bár eléggé tiltakozik ellene.

3. Karácsonykor itthon volt, vettek tőle vért, hormon vizsgálat céljából. Január közepén várható eredmény. Szeretném megkérdezni, ha esetleg magas az ösztrogén hormon szint, akkor az helyre áll e magától, ez okozza e azt hogy nem tud lefogyni és hogy nem menstruál.

4. Létezik-e petesejt lefagyasztás. Indokolt esetben támogatja-e a TB?
Ha van ilyen lehetőség, mennyi ideig tárolható? (félünk másik petefészkének elvesztésétől)

5. Probléma esetén, később ha gyermeket szeretne és más megoldás nincs kaphat-e lánytestvérétől petesejtet?

6. Kicsi korában sok probléma volt manduláival, most látta fogorvos és megjegyezte, hogy nagyon csúnyák. Lehet-e összefüggés rossz állapotú mandulák és a ciszták között?


Elnézést a sok kérdésért. Évek óta húzódó, aggasztó probléma ez nekünk, és nagyon megköszönnénk válaszát.


Kedves Asszonyom! Ha a leányzó legközelebb hazajön, akkor látnom kellene Őt, beszélnem kellene vele, mert a gyanúm szerint nem testi problémákkal kellene foglalkoznunk, hanem meg kellene keresni a problémák lelki hátterét, és azokat oldva kellene a testi problémákon úrrá lenni. A többi kérdésre, ha nem haragszik rám, most nem koncentrálnék, mert azok a számomra azt a felfogást képviselik, mely szerint abban nem is bízunk, hogy ez a probléma rendezhető. Ne teremtsünk sikertelenséget, én bízom benne, hogy a probléma, ha nem is könnyen, de megoldható. Ha a jövő héten felhívna, úgy szívesen megbeszélném Önnel ezt a kérdést, mert lehet, hogy nem érthető az Ön számára a felfogásom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Aggódó Anyuka!  2009. január 2. 11:07   #4754 

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy 14 éves lányom, aki 4. éve menstruál. A menstruációs ciklusai normálisak, pontosan 28 naposak. A problémánk az, hogy minden menstruálás 2. napján fokozódó erősségű fejfájás gyötri, majd nagyfokú, többszöri hányás. Olyan mértékben, hogy ágynak kell dölnie, a gyengeségtől, és a rosszulléttől, hasi fájdalmaktól. Sajnos szinte minden esetben ez iskolai napot érint, amikor is hiányzik ezáltal. Próbálkoztunk már orvosi javaslatra több fajta gyógyszerezéssel amit akkor kellett bevenni, amikor már a tünet jelentkezett. Azonban a hányás miatt nem használt egyik sem. Ezek fájdalom csillapítók görcsoldók voltak. (Troparin-combinátum, Meristin, stb.) A jobbanlét akkor jelenkezik, ha a gyomor már teljesen kiürül, akkor fejfájás is kezd megszünni, bár a hasi görcsök a hányás után is megmaradnak, de utánna ez csillapítható.
Kérdésem: Van -e olyan lehetőség, amit már a menstruáció előtti napokban el lehetne kezdeni szedni, és akkor megszüntetné, vagy legalábbis csillapítaná ezeket a tüneteket.
Várom megnyugtató válaszát!
Előre is köszönettel: Egy anyuka!


Meg tudnának látogatni, hogy egy kicsit jobban megismerjem a leányzót és a konkrét problémáit?

Kriszti  2009. január 2. 11:05   #4753 

Tisztelt Doktor Úr!
Jónapot kívánok! Először is szeretnék kívánni nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet!
December elején írtam Önnek ugyanezel a jeligével a normonzavar és májproblémámról.
Visszamentem az orvosomhoz az Ön tanácsával (persze titokban hagyva kilétét) megoldást keresni a problémámra. A doktor úr csináltatott mégegy májtesztet, elémrakta az eredményeket, és elmagyarázta, hogy mit is látok. Azt magyarázta, hogy a májon 3 értéket vizsgálnak (AST, ALT, GNT - szlovák állampolgár vagyok, nemtudom Magyarországon ezeket hogyan nevezik...). Amit eddig én figyeltem az az ALT volt (1,31 - állítólag a máj megterhelése), mert eddig a többi a megengedett értékeken belülre esett. A másik 2 érték állítólag a máj zsírosodása (ami most nekem felugrott, a doktor úr szerint azért, mert diétáztam) és az állapota (ami még beleesett a megengedettbe). Sajnos pontos értékekkel nem tudok szolgállni. Aztán megmutatta a 3 évvel ezelőtti vizsgálat eredményeit, akkor még egyik érték sem volt magas. Ez engem csak még jobban felzaklatott, hiszen ez is bizonyíték arra, hogy a sok fajta fogamzásgátló kísérlet terhelte meg a májam. A doktor úr látva a kétségbeesésem azt javasolta, hogy próbaljunk ki egy olyan dolgot, hogy fogamzásgátló tapasz (Evra), mivel ez szerinte "kihagyja" a májat. Én ezelőtt még nem is hallottam ilyenről. Ezért szeretnék érdeklődni arról, hogy ez tényleg megoldás lesz-e a problémámra.
Előre is köszönöm a segítségét! Maradok tisztelettel: Kriszti


Kedves Kriszti! A véleményem az, hogy most a főcsapás iránya a mája kellene, hogy legyen. Addig, amíg biztosat nem tudunk arról, hogy a májállapota rendezhető-e, semmiféle hormonkészítmény alkalmazását nem javaslom Önnek. Keresnie kellene egy májspecialistát, ha otthon nem megy, Budapesten tudok majd Önnek ajánlani. Addig a fogamzásgátlása másodlagos kérdés, csak valamilyen hagyományos módon vagy spirállal tudom elképzelni. Szeretettel üdvözli és kíván Önnek is boldog Újévet Hamvas Ferenc

lindynette 20  2009. január 1. 23:44   #4752 

Köszönöm a gyors válaszát. Nem vizsgáltak ki, egyből ezt írták fel. Mihamarabb megnézetem magam. Az esetleges terhességgel kapcsolatos aggályaim ezek szerint alaptalanok?

Üdvözlettel: Gabi


Kedves Gabi! Nem megalapozottak. HF.

kati  2009. január 1. 23:43   #4751 

Tisztelt doktor úr!

Jelenleg 23 hetes terhes vagyok.Azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy mit jelent a "Kissé megrövidült cerv."

Válaszát előre is köszönöm!


Kissé megrövidült méhnyak.

K.B.  2009. január 1. 23:42   #4750 

Tisztelt Doktor Úr!
Abban a problémámban szeretném segítségét kérni, hogy, (most már sajnos állandósult) fájdalmat érzek a bal petefészkem környékén.
Voltam orvosnál, aki azonban erre (hüvelyi vizsgálat után) azt mondta, hogy valószínűleg egy hüvelyi fertőzés miatt van, és antibiotikumot írt fel (nem volt semmilyen panaszom, egyébként).
Ennek már több hónapja, de a panaszaim csak erősödnek.
Sajnos visszatérő gombás fertőzéssel küzdök, ami kezelés hatására elmúlik, de mindig visszatér, és bármilyen furcsa is, eddig a legtöbbet a Canesten hüvelytabletta segített, nem a receptköteles gyógyszerek (Miután ezt használtam, 6 hónapig nem voltak tüneteim, amelyek most sajnos újra kiújultak.) Próbálok vigyázni arra, hogy ne érintkezzek semmivel, amitől ezt újra elkaphatom, de mivel kollégiumban élek, és közös mosdóhelyiséget használok, azt hiszem lehetetlen mindent kivédeni.
Ezt csak azért írtam le, mert érdekelne, hogy lehet e összefüggés a gombás fertőzés és a hasi fájdalom között.
Mert felvetődött bennem az a lehetőség is, hogy esetleg valami komolyabb probléma lehet a háttérben, ugyanis családom nőtagjai (apai és anyai részről is) küzdenek különböző nőgyógyászati problémákkal. (A nagymamáimnak, és 5-ből 3 nagynénémnek is méheltávolítása volt, édesanyámnak pedig miómák, ciszták és kezdődő méhnyakrák miatt szintén, és unokatestvéreimnek is vannak gondjaik)
Anyukám orvosa mondta, hogy ilyen családi háttérrel igyekezzek minél hamarabb szülni, mert szinte biztos, hogy lesznek ilyen jellegű gondjaim, és ezzel nem igazán nyugtatott meg, hogy őszinte legyek..
Nem tudom ennek van e jelentősége jelenlegi problémámban, de jobbnak láttam leírni, mert az előző orvosom nem tudott róla.
Egyébként 19 éves vagyok. Válaszát és segítségét előre is köszönöm.







Nem tudna megkeresni, mert nem kötelező ezt az utat végigjárni, és ebben határozottan úgy érzem, hogy a segítségére tudnék lenni.

dilemma  2009. január 1. 23:37   #4749 

Kedves Dr Úr!

Először is Nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok !

Egy sürgős kérdésem lenne, Jan. 7-én lesz méh eltávolító műtétem és egy nagyon nagy dilemma előtt állok. Miómám van és az ultrahang szerint 11 hetes terhességnek megfelelő nagyságú a méhem. Állandó erős vérzéseim voltak/vannak és a többszöri méhnyálkahártya kaparások sem segítenek már igazán, beleegyeztem a műtétbe.(3 éve kínlódom már)
A gondom az, hogy a saját orvosom, mikor erről beszéltünk szinte tiltakozott az ellen hogy hüvelyi úton távolítsák el a méhemet, hogy nem lehet ilyen nagyságú méhet biztonsággal kicincálni, meg rövidebb lesz a hüvely, meg a házasélet, meg fiatal vagyok még, és még pár indokot felhozott, amit megerősített egyik kollégája is, mert felhívott valakit még konzultálni.

A műtéthez azonban szükség volt egy főorvosi bemutatásra is, ahol a főorvos csak egy ilyen egyszerű tapintással elintézte, hogy rendben, lehet a műtét, de hüvelyen keresztül...ezen teljesen ledöbbentem, és kérdeztem az orvosomat, hogy most akkor hogy is van ez, hogy ő szerintük nem lehet... a főorvos szerint meg lehet. Megmondom őszintén a saját orvosom és kollegája érvelését tartottam logikusabbnak holott előtte én is a hüvelyi műtétet szerettem volna. DE azt válaszolta az orvosom ha a főorvos azt mondja hogy lehet, akkor lehet...

most teljesen tanácstalan vagyok melyiket válasszam, tudom hogy mindkettőnek vannak előnyei-hátrányai, de melyiknek vannak nagyobb hátrányai,
nem vagyok fiatal, de öreg sem még 47 éves vagyok.


A környezetemben műtéten átesettek között volt ilyen is és olyan is vélemény... de inkább a hasi műtét javára dőlt el...

Most jutott eszembe, hogy van egy ilyen lehetőség ez az orvostudakozó és megkérdezem valakitől. Szerencsémre találtam önt, mint egyetlen nőgyógyászt....

Kérem segítsen, ha tud...melyik módszert válasszam...
Tudom látatlanban, nehéz. annyit tudok segíteni, hogy 5x6cm-es mióma-göb van a méh hátsó falában, de nem is ez okozza állítólag a nagyobb problémát, hanem a nyálkahártya megvastagodás, azaz a kettő együtt, vizelési problémáim is vannak már kb két hónapja, és van 30 kg súlyfeleslegem is tehát kövér vagyok, van egy nagyon nagy hájas hasam, hájas hüvelyem...brrr... de muszály valamit tenni.... tudom... majd lefogyni..., de ezt most kellene eldöntenem...

Köszönöm segítségét előre is, ha tud valamit tanácsolni...


Ha már engem kérdezett, akkor én megpróbálnám a problémáját konzervatív úton, műtét nélkül rendezni. Tudja a myoma kialakulása mögött nagyon nagy valószínűséggel pszichés okok állnak, melyek a legvalószínűbben a női szereppel, nőiességgel, vagy párkapcsolattal összefüggő problémák, és melyeket egy jó kineziológus képes hatásosan oldani, és ezzel a testi tüneteket is hatásosan csökkenteni. A másik ok pedig az, hogy ilyen viszonylagosan klimax-közelben egy nőnek már komoly reményei vannak a myoma spontán visszafejlődésére is. Szóval ennyit arról, hogy én mit nem tennék: nem operálnék. A kérdésére a válaszom: ha az orvosa egy nagytapasztalatú, nagyon jókezű orvos, akkor képes hüvelyi úton is egy ilyen méhet eltávolítani. Ami nem igaz, hogy a hüvelyt egy ilyen műtét megrövidíti, bármiben is negatívabb hatást produkálna, mint a hasi műtét. Ezek alibi dumák, a kolléga érthetően a technikailag egyszerűbb megoldást választaná. Az más kérdés, hogy egy testes nő hasának a gyógyulása mindig komoly lutri, tehát a hasi műtét sem egy leányálom. Szóval én nem tudok Ön helyett dönteni, de azt hiszem elegendő adatot szolgáltattam a döntéshez.

barnás folyás  2009. január 1. 23:08   #4748 

Üdvözlöm Doktor Úr!

Először is Boldog Új Évet Kívánok ismét!
Beszéltünk telefonon 30-án és 31-én délelőtt is, kb. 6 hetes vagyok és véreztem, amire Ön pihenést javasolt.
Ami a vérzés óta történt: ma is és tegnap is egy alkalommal nagyon világos barnás folyás.
A vérzés szerencsére újra nem jelentkezett, sem görcsöm, sem derékfájásom nem volt.
Kérdésem: Meddig feküdjek még? Ugyanis 6-án dolgozom előszőr. 5-én pedig megyek az első uh-ra, amit már nagyon várok, mert ott már 100%-ban megnyugodhatnék. Egyébként szerencsére egyre nyugodtabb vagyok, az elején nagyon meg voltam ilyedve, és pánikba estem, de azóta sokkal jobban vagyok amit sokban köszönhetek a páromnak is.

Tisztelettel:

P.Kriszta

u.i.: Remélem nem vagyok a terhére, hogy ennyiszer jelentkezem.


Kedves Kriszta! Köszönöm a beszámolót! Pihenjen tovább és 5.-én feltétlenül menjen el az ultrahang-vizsgálatra. Utána hívjon fel és mondja el az eredményt. Minden jót az Újévre szeretettel Hamvas Ferenc

lindynette 20  2009. január 1. 23:05   #4747 

Kedves Doktor Úr!

7 hónapja szedem a Lindynette 20-at. Az első 2-3 hónapban úgy tűnt, beállt rá a szervezetem (lerövidült a menstruáció időtartama, csökkent a vérzés mennyisége), de azt követően egyre változóbb lett, a vérzés 6-7 napig tart, és teljesen változó a mennyisége, van, hogy 1-1 napra teljesen kimarad. A hangulatom is egyre ingadozóbb, lassan minden második napom nyűgös és kedvetlen vagyok. Ön szerint van rá esély, hogy egy másik tabletta megfelelőbb lenne számomra, vagy az összes hormonkészítmény így hat rám? (ez az első fogamzásgátlóm).
A másik kérdésem az lenne, hogy utoljára december 28-án jött meg, összesen 2 napig menstruáltam(normál mennyiségű volt), azóta semmi. Ilyen rövid ideig még gyógyszerrel együtt sem volt meg, ezért kicsit aggódom, nem lehetek-e terhes. Ön szerint okozhatja ezt is az, hogy nem áll be a gyógyszerre rendesen a szervezetem?

Előre is köszönöm válaszát:

Gabi


Kedves Gabi! Kivizsgálták rendesen, mielőtt fogamzásgátlót kezdett szedni? Megvizsgálták, hogy van-e normális peteérése? Ha nem, akkor a legelső feladat az lenne, hogy abba kellene hagynia a tabletta szedését és ki kellene vizsgálni, hogy mi a helyzet a peteérésével. Ha van és utána a hormonális alkatának legmegfelelőbb gyógyszert kapná, akkor feltehetőleg a jelenlegi problémái sem jelentkeznének újra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Kineziológus Egerben  2009. január 1. 22:58   #4746 

Kedves Főorvos Úr!

Először is Boldog Új Évet kívánok Önnek, és a családjának, remélem, ebben az évben is velünk lesz majd- nagyon sokat segítenek a válaszai.

Az lenne a kérésem, hogy tudna-e ajánlani nekem Egerben vagy a környékén olyan kineziológust, akit - vagyis akinek a munkáját- ismeri, és tényleg jó szívvel ajánlani tudja?
A kolléganőm ősszel felkeresett egyet, de nem volt igazán vele megelégedve, aztán kiderült, hogy a hölgy csak úgy kinevezte magát kineziológusnak- el is költözött azóta a városból.
Ebből az esetből kiindulva szeretném, ha nem egy másik hasonló személlyel akadnék össze, viszont a segítségére- úgy érzem- nagy szükségem lenne.
Ha esetleg tudna segíteni, elküldöm a privát email-címemet.

Előre is köszönöm a segítségét

tisztelettel

Éva


Kedves Éva! Egerben sajnos nincs ismerősöm, de Budapest nincs olyan messze, hogy ne tudna havonta egy alkalommal feljönni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

véres hámsejt  2009. január 1. 22:50   #4745 

Tisztelt Doktor úr.
Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy 9. hetes terhes vagyok. Van egy 18 hónapos kislányom aki tegnap sokat volt az ölembe, el is fáradtam és alhas tájékán fájást éreztem, illetve a gyomorszájnál olyan érzés volt mintha bekeményedett volna. A 9 hét alatt végig fájt a hasam alja, olyan érzés mint ha meg akar na jönni. A vizeletben kicsi fehér nyák szerűség szokott lenni, (az előző terhességem alatt is volt), most viszont tegnap este óta ez nem fehér hanem véres. Nem barna, hanem olyan mint a menstruációnál.
Azt szeretném kérdezni, mit tegyek, mi lehet a baj? Ma egész nap feküdtem és valamelyest mérséklődött a vizeletben ez a vér darabka. 25 éves vagyok , molett, az előző terhességem probléma mentes volt kaptam ant-D injekciót mert RH negatív a vércsoportom.
Ezt a babát 5 hónapja próbáltuk össze hozni mire sikerült, az előző terhességem egyből.
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Edit


Kedves Edit! Pihenjen és ha netán folytatódna a probléma, akkor hétfőn keresse meg az orvosát. Feltehetőleg nincs semmi komolyabb gond. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Összezavarodott Ági  2009. január 1. 17:21   #4744 

Tisztelt doktor Úr!

A problémám,ill. kérdésem a következő:
3 hónap kihagyás után kezdtem megint el szedni a Lindynette 20-as drazsét,de elrontottam,mert nem a menzes első napjától,hanem a 8.-tól kezdtem el,mintha csak folytatólagosan szedném.Így,azt az információt kaptam,hogy az első hónap után véd csak.Na igen,de ha beszedtem így a 21 tablettát,akkor már védve vagyok?Vagy csak akkor,ha elkezdtem a 2. levelet?
Ez hagyján,de időközben beteg lettem,és a körzeti orvosom felírt nekem antibiotikumot,Klacid-ot,amit én gondosan be is szedtem,és ma olvastam,hogy ez az antibiotikum csökkenti (az amúgy is hibásan elkezdett szedésű fogamzásgátló) hatását.Igen,mennyivel?Így mennyi idő után leszek védve?
Előre is köszönöm válaszát!


Szedje nyugodtan és ne izguljon, így is teljesen védett!

mellfeszülés folyt.  2009. január 1. 16:06   #4743 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm szépen a gyors választ!
Az Ön által említett Agnucastont akkor is szedhetem, ha babát szeretnénk? (még csak egy hónapja próbálkozunk)
Köszönettel: Eszter


Kedves Eszter! Nyugodtan szedheti. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

meddoseg  2009. január 1. 16:05   #4742 

Tisztelt Doktor Ur!

Szeretnek Boldog Uj Evet Kivanni Onnek! Szeretnek kerdezni ontol.

En 30 eves vagyok a ferjem 41. Szeretnenk gyereket, de meg sajnos nem jott ossze. Voltam vizsgalaton a prolaktint megneztek majusban akkor jo volt, mas hormon vizsgalat nem volt.
Evekkel ezelott volt petefeszek gyulladasom, most 1 honappal ezelott szinten 3 honapig ezzel szenvedtem annyira fajt a hasam, eros huvelyfolyasom is volt, vereztem is, az elejen csak huvelykupot kaptam, de nem hasznalt, utana visszamentem mert mar a holyagomat is ereztem akkor kaptam nolicint, hala istennek most mar jol vagyok. De egesz nyaron a bal petefeszkem mindig fajt.
Az orvos azt mondta hogy csinaljunk laparoszkopiat. Van mehszajsebem is.
A ferjem elment spermavizsgalatra a leleten az volt hogy lassan mozgo sperma, kapott antibiotikumot, mert azt mondtak neki hogy van egy kis gyulladasa.
Kerdeseim:
-On szerint indokolt e a laparoszkopia?
-A mehszajsebet nem kellene kezelni?
-A ferjem szed antidepresszans gyogyszert (fevarin tobb eve), ez nem lassitja a spermakat?
-Szukseges-e meg egyeb vizsgalat?

Udvozlettel:
Hajni


Kedves Hajni! A méhszájsebét kezelni kellene, a Férje sperma-állapotát ugyancsak. Ha ezeket rendbehozták, csak akkor szabadna a laparoszkópiával foglalkozni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

mellfeszülés  2009. január 1. 14:11   #4741 

Tisztelt Doktor Úr!
28 éves vagyok. 28 napos szabályos ciklus esetén normális az, ha már a 11 naptól feszülnek a melleim a vérzés első napjáig?
Boldog Új Évet Kívánok!
Köszönettel: Eszter


Kedves Eszter! Nem normális, de nem is kóros. Próbálkozzék napi 1 tabletta Agnucaston folyamatos szedésével, jó esélye van, hogy megszűnjenek a panaszai. Önnek is boldog Újévet kíván szeretettel Hamvas Ferenc

előző oldal  236 237 238  239 240  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!