orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  2613 2614 2615  2616 2617  következő oldal
Anna  2011. április 1. 09:30   #52300 

Kedves Doktor úr!

Kicsivel több mint egy évi baba-próbálkozás után kivizsgáltak minket, eszerint nincs semmi szervi akadálya a terhességnek. Azt teljes mértékig elismerem, hogy mostanra már "rágörcsöltem" a próbálkozásra. Ennek megszüntetésére felkerestem kineziológust is, most voltam nála másodszor, bízom benne és úgy is érzem, hogy használni fog, nyilván rajtam múlik. Viszont azért még messze nem az igazi, hiszen teljesen logikátlan módon menstruációt követő második nap ovulációs tesztet végeztem, ami halványan pozitívat jelzett. Ennek mi a jelentősége, lehetséges és ha igen, akkor milyen százalékban ekkor fogantatás. (volt egy ismerős, aki saját bevallása szerint menstruáció alatt lett terhes - ugyan ezt fenntartásokkal fogadom el, de mint említettem nagyon rágörcsöltem a témára) Megígérem, le fogok állni, de ez a kérdés tényleg érdekel.
Köszönöm válaszát, tisztelettel:
Anna


Ne ígérgessen, cselekedjen. Ne teszteljen, legyen természetes és laza kedves Anna. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

irrigátor  2011. április 1. 09:29   #52299 

Doktor úr

olvasom, hogy javasolja mindenkinek az irrigálást.
Merre lehet irrigátort illetve tejsavoldatot venni? mindkettőt a gyógyszertárban kell kérni?
a körülbelüli anyagi vonzatáról mit lehet tudni?
Hetente kell végezni?
Elnézést de anyukámtól nem hallottam soha ilyenről...


Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó választ! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérdés  2011. április 1. 09:28   #52298 

Tisztelt Doktor Úr!

Az előttem szóló kérdéséhez lenne nekem is egy kérdésem. Ugyan ezzel van bajom nekem is, hogy elkezdjem-e használni a canesten kombit,mert most fog megjönni, betegtájékoztatóban pedig az áll, hogy a kezelést a menstruáció kezdete előtt be kell fejezni. Viszont én sem fogom, ez biztos.
Akkor ezt ami le van írva a betegtájékoztatóban, figyelmen kívül lehet hagyni?

Előre is köszönöm a választ: Klára


Kedves Klára! A menzeszkor a kezelést fel kell függeszteni, utána pedig folytatni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Eredmények  2011. április 1. 09:27   #52297 

Tisztelt Doktor Úr!

Múlthéten megkaptam a citológiai leletemet, melyben a következők voltak. Kenet minősége: Transzformációs zóna sejtjei vannak, zavaró mértékű vér. Kenet általános értékelése: hámsejtrendellenességek. Részletes diagnózis: Laphám elváltozások - Atypusos sejtek/ASC/, HSIL nem zárható ki /ASC-H/. BNO: N8790 Cervicalis dysplasia, k.m.n. Javaslat: Ismételt cyt. és kolp.
A vérvizsgálatomban minden rendben, kivéve APC ratio 2.74, 2.90 -10 00 helyett. Annyit mondott az orvos, hogy trombózisra vagyok hajlamos 1%-ban, és felírta a Gynoflor hüvelytablettát, melyet 2 naponta kell használnom és húsvét után menjek egy újabb rákszűrésre. A gondom annyi, hogy a hüvelytabletta 1. használatánál még nem éreztem semmit, de a 2. és 3. alkalom után elkezdett fájni az alhasam. Mint akinek "megvan" és gyomoridege van egyszerre. Abbahagytam, de időnként még fáj /nem intenzíven/, most is. Kérdésem az, hogy mit tegyek? Használjam tovább, mert ez annak a jele hogy gyógyulok, vagy hagyjam abba? A leleteim alapján tényleg hajlamos vagyok a méhnyakrákra is? /a neten rákeresve az eredményeimre, ezt dobta fel/.
Nagyon szépen köszönöm válaszát!!!


A hír sajnos igaz, de ez megelőzhető. Hívjon fel kérem hétfőn, elmondom a teendőit.

Hogy lehet?  2011. április 1. 09:25   #52296 

Kedves Doktor Úr!

Meddőség miatt végzett vérvételi eredmények alapján nincs peteérésem, de ultrahang során pedig van. Az orvosom azt mondta, hogy nem érti, hogy lehet ilyen. Nem írt fel gyógyszert, tovább akar vizsgálódni. Lehetséges, hogy ilyen rejtélyes az ügy? Vagy van erre megoldás?

Köszönettel: Edit


Valamelyik lelet nem igaz kedves Edit. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

gyenge menstruáció  2011. április 1. 09:24   #52295 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves vagyok, évek óta gyenge a menstruációm, mennyiségre, is és az időtartama is alig több egy napnál.Elmentem a nőgyógyászatra, és az orvos kért egy hormonvizsgálatot. Eredménye:
Htsh: 3,50 0,37-4,64
T4: 0,74 0,71-1,85
T3: 2,35 1,45-3,84
Fol.stim.hormon : 3,7 mIU/ml
Luteinizáló hormon:2,9 mIU/ml
Prolactin: 8,61 0,30-27,30
progeszteron: 13,56 nmol/l
Oestradiol: 378,60 pmol/l
Tesztoszteron: 0,13 * 2,20-4,12

Az orvos azt mondta, h mindegy, h mikor megyek el erre a vizsgálatra, és én a menstruációs ciklus 23. napján mentem, vagyis 5 nappal előtte.
Kérdésem, h jelentenek ezek az eredmények valamit?
Köszönöm, h elolvasta, és értékeli eredményem!


Kellene még egy 3. napi vérvétel is, mert ebből az egy eredményből nem lehet biztos konklúziót levonni.

jenna  2011. április 1. 09:22   #52294 

Meddig élehetek nemi életet terheség alatt ? És egyeltalán ajánlatos e


Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó választ! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

második küret utá  2011. április 1. 09:21   #52293 

Tisztelt Főorvos Úr!

Egy hónapja missed ab. miatt küretet végzett az orvosom. Akkor is mondta, h nem volt az a megnyugtató érzése, hogy kiürített. Utána 10 napig véreztem, görcs miatt újra kórházba kerültem. Mola terhességre gyanakodott, mert 9500 volt a béta-Hcg-m. De lehet, csak nem mert újra küretet végezni, mint kiderült, nem akart elállni a vérzés az első esetében
Második vérvételnél (négy nap után) már 4600-as volt a béta, így újabb küret, mivel négy nap alatt tele lett a méhem vmi sűrűn erezett akármivel. De fennállt a méheltávolítás is. Erről tájékoztattak is. Két orvos ürített ki - a méhem megmaradt.
Két hét után vagyok, már megvan a szövettan eredménye is, ami negatív. Ugyanakkor - bár lázam nincs - feszülés, puffadás és kellemetlen diszkomfort érzésem van alkalmanként. Mélyen beágyazódott méhlepény a szóbeli diagnózis.
A kontroll UH képem sem egészen jó, azt mondta az orvos, hogy kell 2-3 menzesz, mire helyreáll a nyálkahártya, mert nem sima most sem a felülete.
Közben az egy hónapja levett citológia HPV gyanús, meg is történt a kontroll mintavétel. Azt mondta, egy hónap múlva lesz meg az eredménye. Addig semmi teendőm nincs.

Ami a problémám: tartósan feszít a hasam. Mostani kézi vizsgálatnál azt hittem, kiugrok a székből - iszonyú érzékeny volt, még a hüvelyi ultrahang eszköz is irritált, pedig sosem szokott.
A várakozás és türelem tényleg elegendő-e, azaz a gyógyulás fázisában vagyok vagy kellene vmi gyógyszeres gyulladáscsökkentés, egyéb kezelés??

Az orvosomban megbízom és nyilván ő kezelt, ő tudja, mit érzett és hogyan, miért döntött úgy ahogy.. csak szeretnék mástól is véleményt kérni.

Köszönöm


Ahhoz hogy véleményem legyen, kevés az Ön által leírt információ, de az ellátása korrektnek tűnik.

dorottya  2011. április 1. 09:19   #52292 

Kedves Doktor úr,

régebben kétszer volt nőgyógyász által diagnosztizált gombás fertőzésem (kb 7 és 3 éve), most ugyanazok a tüneteim, amelyek gombaellenes készítmények hatására megszűnnek. Ebből gondolom, hogy ismételten ezzel állok szemben. A megelőző intézkedéseket betartom. 10 nap múlva megyek nőgyógyászhoz, most kikezeltem a fertőzést, de mindenképpen szeretnék egy tenyésztést kérni. Miután visszatérő gondról van szó, Ön szerint kaphatok gyógyszert úgy is, hogy éppen nincsenek tüneteim. Tünetek nélkül megállapítható a kenetvétellel, hogy van-e valamilyen fertőzésem? Az ezüst kolloidos és tejsavas irrigálásnak mennyi idő után van hatása az ilyen típusú visszatérő fertőzésekre? Hosszabb idejű tünetmentesség esetén abba lehet hagyni a kezelést?
Köszönettel: dorottya


Kedves Dorottya! Mindenképpen szükség van az ellenőrző tenyésztésre és 2-3 hónapig a megelőző terápiára. Fertőzése lehet valakinek tünetek nélkül is, de ezt vizsgálattal igazolni kell. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fájdalom  2011. április 1. 09:16   #52291 

Tisztelt Főorvos Úr!
42 éves nő vagyok.Szinte állandóan fáj -görcsölget alul a hasam,jobb oldali fájdalom van még és úgy érzem leszakad a derekam.Ez az egész hol gyengébb,hol erősebb,de mindig jelen van.Több,mint egy éve nem menstruálok.Tavaly amyloidosist diagnosztizáltak, emiatt chemo kezeléseket kaptam és őssejtbeültetés is volt .Azt mondták valószínű,hogy ez okozta a vérzéskimaradást.3 hete volt hasi UH:negatív.A napokban nőgyógy.UH:Mko. kis ováriumok láth.Cervixben naboth tüszők láth.Az uterus hossza67mm.nykh:3,2mm.
Három évvel ezelőtti epeműtétnél körbenéztek a hasamban ,mert pár hónappal azelőtt endometriosist diagnosztizáltak.A méhszájon nőtt,leoperálták.
A sebész annyit mondott,hogy a jobb oldali petefészeknél olyan összenövések voltak,hogy nem is bolygatták tovább.A nőgyógyász azt mondta,hogy ez azt jelenti,hogy máshol is van endometriosis,de ha már nem akarok szülni,nem kell vele foglalkozni.Kérdésem az lenne,hogy ez,ill. a naboth tüszők okozhatják-e ezeket a panaszokat.
Előre is köszönöm válaszát!
Kitti.


Kedves Kitti! A panaszával foglalkozni kellene, ha tud, keressen meg kérem. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

orcolut szedése  2011. április 1. 09:15   #52290 

Tisztelt Doktor Úr! 46 éves vagyok, "hyperplasia gland. endometrii"-m van. Azt szeretném megkérdezni, hogy a norcolut tablettát lehet-e egyfolytában, szünet nélkül szedni, azért, hogy ne jöjjön meg. Mert ha megjön nem áll el, semmi hatására. (sem az ergam csepp. sem az exacyl nem használ már). Amikor erősen megvan orvosi utasításra 2x2szemet szedek belőle, de ahogy abba hagyom 3 nap múlva megint megjön. Úgy kéne szednem, mint egy fogamzásgátló tablettát? Teljesen tanácstalan vagyok, 30 napból 25 napot vérzek. Azt szeretném ha már sosem jönne meg. Köszönöm válaszát: Szilvia


Kedves Szilvia! Hívjon fel hétfőn, megbeszéljük a stratégiát. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Réka  2011. április 1. 09:14   #52289 

Tisztelt Főorvos Úr,

ma töltöttem be a terhességem 12. hetét, az ultrahangon 2 napja minden rendben volt a kisbabámmal, menzesz alapján számított koránál egy nappal idősebb az uh szerint , minden eredményy jó volt. Ez a második terhességem, az első sajnos 2 éve nem sikerült ( 8-9 hetes missed ab). A mostai terehsségem alatt 2-3 szorvérezgette, de csak egy -egy napot, kb az 5. 6. és a 9. héten. Utrogestant az 5. héttől kezdve szedtem 2*2-t, ami tegnap fogyott el. Az orvosomat elfelejtettem megkérdezni erről , annyira izgultam az ultrahangon. Ha ma töltöm be a 12. hetet, és nincs több Utrogestanom, akkor nem csinálok bajt, ugye? Úgy tudom, hogy azt eleve cska a 12. hétig kell szedni, de nem tudom,hogy ez a 12. hét első napját jelenti, vagy az utolsót. Terhesgondozóba legközelebb egy hónap múlva kell mennnem, elnézést,hogy Önt zavarom ezzel a kérdéssel, de tetszett már egy - kétszer segíteni nekem;-)
Mégegy kérdésem lenne: Femibiont szedtem eddig , mert az elevittől sajnos hasmenésem van., de ez nagyon drága. Szedhetek innentől kezdve Gravidát? Az laktózmentes, ez nálam sajnos fontos szempont.

Nagyon szépen köszönöm válaszát, szakértelmét;-)
Jó munkát kívánok mára , és pihenésteljes 7végét!
Réka


Szedheti a Gravidát kedves Réka és semmi egyébre nincs szüksége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

terhesseg  2011. április 1. 09:12   #52288 

szeretkezes kozben elszakadt az ovszerunk,azota ketszer volt mestruaciom.Tesztet nem csinaltam,velemennye szerint kellene? Lehettseges olyan hogy vav mestruacio es meg is terhes vagyok?


Nem kellene.

kisördög  2011. április 1. 09:12   #52287 

tisztelt doktor úr!

barátommal megkísértettük a sorsunkat néhány napja. elég nagy butaság 22 éves fejjel, tudom. röviden felvázolva a helyzetet, miután megtörtént a kielégítés kézzel, rendesen megtörölköztünk, bár zuhanyzás akkor nem volt még. kb fél óra (vagy picit több) múlva annyi történt, hogy durván 5-6 másodpercig együtt voltunk védekezés nélkül, hogy "megnedvesítsem", teljesen száraz volt, előváladék sem érződött. történt ez hajnali 2 körül, aznap nem, mert nem tudtam megoldani, de másnap délelőtt vettem be a biztonság kedvéért esemény utáni tablettát. a kérdésem az lenne, hogy mennyi lehet az esélye a terhességnek, tekintve, hogy a fél órával előbbi dolgok után nem mosakodott, viszont teljesen száraz volt a közösüléskor? a doktor úrnak mi a véleménye? így utólag már bánom én is és ő is, hogy belementünk ebbe, mert általában nem vagyunk ilyen felelőtlenek.

köszönettel
Zsuzsanna


Szamárság volt, amit csináltak, de még nagyobb szamárság az esemény utáni tabletta bevétele kedves Zsuzsanna. Remélem, hogy ezért a kis kilengésért nem fog vérzészavarral fizetni, mert a terhesség az szerintem kizárt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

menstruációs késés - kicsit bonyolu  2011. április 1. 09:09   #52286 

Tisztelt Doktor Úr!

Olvastam, hogy gyakran, ha valaki hosszú ideig szedett fogamzásgátlót, és abbahagyja, akkor előfordulhat, hogy nem jön meg a menstruáció. Én azért hagytam abba, mert menstruáció közben is véreztem néha és az orvosom azt javasolta, tartsak a 7 év után 3 hónap szünetet és ezt követően egy másik fajta gyógyszert ad. Mindez hétfőn meg is történt, megkaptam az új gyógyszert, amit ugye a menstruáció első napján kellene bevennem. Viszont már meg kellett volna jönnie, de mindeddig semmi. A kérdésem, hogy egyrészt kell-e aggódnom, vagy az áll fenn az esetemben, amit az elején leírtam, illetve a fő kérdésem, hogy most akkor nekikezdjek az új gyógyszernek, vagy sem, és ha igen, akkor ilyen estben mikor kezdjem el? Sajnos a saját nőgyógyászomat most nem tudom megkérdezni, ezért bízom az Ön segítségében! Köszönöm válaszát!


Én tartanék további 3 hónap szünetet és csak akkor kezdenék újra gyógyszer szedésbe, ha innentől óraműpontosságú a menzesze.

menstruáció  2011. március 31. 23:06   #52285 

Kedves Doktor Úr!

Ahogy tanácsolta,ma voltam a nőgyógyásznál, aki gombás fertőzést állapított meg. Azt mondta valószínűleg a szedett antibiotikum miatt borult fel a hüvelyflórám, amit felső légúti fertőzésre kaptam.(Curam duo) Pénteken vettem be az első szemet, vasárnap és hétfőn pedig már egyértelműen érezhetők voltak a tünetek, csak gombára nem gondoltam.

Írt Canesten Kombit, Fluconer tablettát, amit egymás után kell majd bevennem, és miután ennek a kezelésnek vége, akkor kell elkezdenem a Gynophilus hüvelykapszulát.

Mivel még holnap fejezem csak be az antibiotikum kúrát, ezért azt mondta, hogy azt még várjam ki, és utána kezdjem el a kezelést. Viszont akkorra pedig, vagy pénteken, vagy szombaton kellene megjönnie a menstruációmnak, úgyhogy emiatt egészen jövő hétig kell halasztanom az egész kezelést igaz? Mert nem tudom hogy 3 napot be tudom-e fejezni, ha esetleg ma elkezdeném...

A másik kérdésem az lenne, hogy a Fluconert tényleg be lehet venni egymás után?

És még egy utolsó kérdés. A Gynophilus-t az egész kezelés után kell megkezdeni? Mert a dobozán az áll, hogy a szájon át végzett kezeléssel egyidőben használatos. Viszont én úgy emlékszem azt mondta, hogy majd a kezelés után kezdjem el.

Köszönöm a választ, és elnézést a sok kérdésért!

Bernadett (20)




Kedves Bernadett! A kezelést máris el kellene kezdenie, és ha megjön a vérzése, akkor csak szájon át folytatja. Ugye a partnerét is kezelik? A Gynophilust majd csak a kúra végén használja majd. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

A partnert akkor is kell kezelni, ha már egy ideje (pár hete) nem voltunk együtt, és csakis óvszerrel védekezünk?
És ha ma elkezdem, tegyük fel egy canesten hüvelytablettát, és holnap megjön, akkor miután elmúlik helyezzem fel a többit? A gyógyszert még azért nem tudom elkezdeni, mert az antibiotikumot még holnap is be kell vennem, és azt mondta az orvos, hogy egyszerre ne vegyem be. De akkor a canestent és az gyógyszert egymástól függetlenül is lehet?


Ha elolvassa még egyszer az előző levelemet, akkor láthatja, hogy az utasításom egyértelműen az volt, hogy kezdje el a kezelést, aztán ha megjön, akkor abbahagyja és a menzesz után majd folytatja. A partner kezelése mindenképpen szükséges.

Már nem sokáig bírom......  2011. március 31. 22:50   #52284 

És ezt az ezüstkolloidot hogyan kell használni?Vagy ezt csak nőgyógyász írhatja fel?Vagy mit kell róla tudni?Ezt a diétát csak egy ideig kell betartani és utána újra lehet mindent enni vagy jobb erre végleg rászokni?Kérem segítsen mert nem tudom már mit csináljak.Köszönöm


Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó választ! A Candida-diéta leírását megtalálja a gugliban. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

EllaOne  2011. március 31. 22:48   #52283 

Tisztelt Doktor úr!

Próbálkoztam a keresővel némileg konkretizálni a kérdésemet, de sajnos nem volt ahhoz hasonló. Az EllaOne esemény utáni tablettával kapcsolatosan kérdezném, hogy ha ma délelőtt, kb. 30 órával a bizonyos "baleset" után (ami nem zajlott végig, ugyanis időben észrevettük a szakadást az óvszeren) bevettem, teljesen nyugodt lehetek a hatékonyságában? A fő kérdésem pedig az lenne, hogy amennyiben majd jelentkeznek a tájékoztatóban leírt mellékhatások (szédülés, hasfájás, stb), ezek várhatóan mennyi ideig fognak tartani? Még nem érzek semmi ilyesmit, talán a gyomorsavam rendetlenkedik kicsit, épp ezért érdekelne.

Hálás köszönettel:
Anna


Nincs 100%-os módszer kedves Anna, de a jelen eset nekem nem gyanús terhességre. A mellékhatások átmenetiek és nem kötelező a megjelenésük. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Már nem sokáig bírom......  2011. március 31. 22:40   #52282 

Olvastam több helyen,hogy a rózsaméz jó a hüvelygombára,ez igaz?És lehet esetleg mindig használni ha újra jelentkeznek a tünetek?Viszketés stb....
Candida diétával tényleg megszüntethető végleg??Előre is köszönöm a válaszát.


A Candida-diéta a visszatérést megakadályozhatja. Az én tapasztalataim az ezüstkolloiddal jobbak.

ginzeng  2011. március 31. 22:38   #52281 

Tisztelt Doktor Úr!

Kaptam egy étrend-kiegészítőt, ami jót tesz a hajnak, de nem tudom, hogy be merjem-e szedni.Ennek összetevői : metionin, cisztin, zselatin, c-vitamin, ginseng gyökér kivonat, b1 b6 vitamin, cink-szulfát, biotin.
Triodenat szedek és nem tudom, hogy ezek befolyásolhatják-e a hatékonyságát.
A ginsegről azt olvastam a neten, hogy befolyásolja a fogamzásgátlót. Egy ehhez hasonló "orvos válaszol" oldalon egy doktornő már több kérdezőnek is kiegészítő védekezést ajánlott a ginseng miatt, még annak abbahagyása után két héttel is.

Ön szerint beszedhetem, avgy tényleg befolyásolhatja a fogamzásgátlót?

Köszönettel,
Viki


Szerintem nem befolyásolja kedves Viki. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal  2613 2614 2615  2616 2617  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!