orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  3896 3897 3898  3899 3900  következő oldal
aggodalom  2012. április 20. 18:11   #77960 

Tisztelt Doktor Úr!

10 hetes kismama vagyok. A 8. hétben gombás fertőzés problémájával fordultam az orvosomhoz. Felírt kúpokat Nystatin Galvex (erre az van írva, hogy lehet terhesség alatt használni, nem tudom ezt Magyarországon forgalmazzák-e, én Szlovákiában járok orvoshoz), valamint külsőleg Flucinar krémet. A gyógyszertárban a krém helyett Flucinar gélt adtak, hogy annak is ugyanaz a hatóanyaga, csak más az állaga. A 8-dik héttől mostanáig kb. 3 alkalommal használtam a gélt, mivel elég égető érzést okozott. Most olvastam jobban utánna és azt találtam ezzel kapcsolatban, hogy szigorúan tilos az első trimeszterben használni (a dobozban található tájékoztatón ez nem volt feltüntetve) . Önnek milyen információi vannak ezzel kapcsolatban? Szokták ezt felírni az első trimeszterben? Káros lehet a magzatra ha 3-szor használtam?

Előre is köszönöm a válaszát.

Üdvözlettel
Judit


Nem szoktuk, de ettől nem károsodott a magzata kedves Judit. Használjon helyette Canesten hüvelytablettát és krémet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

rizikó  2012. április 20. 18:04   #77959 

Tisztelt Doktor Úr!
41 éves vagyok és 7 hetes terhes.A kérdésem az lenne,hogy gerincsérv,magas vérnyomás és kezdődő pajzsmirigy alulműködés esetén mennyire kockázatos a terhesség megtartása? (a vérnyomásra most nem szedek gyógyszert,mert csak 100 körüliek az értékek)
Válaszát köszönöm.
Bibi


Ez nem szülészeti kérdés, genetikusnak és a kezelő orvosainak kellene feltennie kedves Bibi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Köszönöm ....és még mindig félek  2012. április 20. 09:09   #77958 

Tisztelt doktor úr.

Vasárnap töltöm a huszadik hetemet.Írtam már önnek kis terhesen (7-hetes)
Onnantól folyamatosan véreztem.
Ön azzal biztatott hogy a bemásolt eredmények alapján nem sok esély van arra hogy ez a terhesség megmaradjon de a remény hal meg utoljára biztatott....
Az eltelt idő alatt sajnos maradt a vérzés folyamatos korházi elátással.
Az AFP eredményem magas lett mom3.2 a másik érték 115
Kedden megyek a Baross utcába genetikára.
Jelenleg a vizsgálatok alapján(ultrahangos)
nem találtak eltérést.
Ön szerint lehet még nagy baj vagy seteleg folyamatosan megmaradó hematómárol vagy hajszáleres vérzésről lehetne szó?
Köszönöm válaszát.
Maradok tisztelettel:

Andrea(34 éves)


Erről a kérdésről a legjobb indulattal sem tudok Önnek se jót, se rosszat mondani kedves Andrea. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

gyógyszerváltás  2012. április 20. 08:23   #77957 

Tisztelt Doktorúr!
Kb. háromnegyed éve szedek fogamzásgátló tablettát. Először fél évig a Cypromixet szedtem, majd most lassan három hónapja a Symiciát. Ez a tabletta sajnos nem vált be nálam, mert menstruáció alatt elkezdett görcsölni a hasam, holott eddig ilyen problémám nem volt. Arra gondoltam, hogy visszatérnék a Cypromixhez.
Mit gondol, lehet ilyen sűrűn változtatni a gyógyszeren? Okozhat ez valamilyen egészségügyi problémát vagy kockázatot? Olyat is hallottam, hogy a Cypromixet nem szabad túl sokáig szedni- ez igaz? Mert más orvos szerint meg nem okoz problémát a hosszabb szedés.
Ha újra elkezdem szedni a Cypromixet, annak enyhe mellékhatásai fognak jelentkezni újra (1-2 kg hízás és mellnövekedés)? Ezt mindenképpen tudnom kellene.
Segítségét előre is nagyon köszönöm!


A Cypromix nem fogamzásgátló, hanem hormongyógyszer, mely indok nélkül nem szedhető, és valóban csak egy fél évig lehet szedni. Komoly mellék- és utóhatásai lehetnek.

lehet kérleltetni?  2012. április 19. 22:43   #77956 

Üdvözlöm Doktor Úr!

18 éves vagyok. Nem éltem még nemi kapcsolatot és fogamzásgátó gyógyszert sem szedek. Az egészségem rendben van. A menszeszem is időben jön meg mindig. Az lenne a problémám, hogy a havi vérzésem pont akkor jön meg amikor szóbeli vizsgám lesz. Az első napon "ömlik" belőlem és nagyon görcsölök. Lehet a menszeszemet szabályozni valamivel hogy ne pont azon a napon jöjjön meg? Késleltetni vagy hamarabbra hozni esetleg?

Válaszát előre is köszönöm. Jó éjszakát!
Tisztelettel: Edit


Meglehetősen rizikós, de lehet kedves Edit. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Andrea  2012. április 19. 22:41   #77955 

mivel lehet könnyíteni a hátrahajló méh miatt a könnyebb illetve gyorsabb teherbeesést. köszönöm válaszát és jó éjszakát kívánok


Emiatt nem kellene aggódnia. Önnek is!

Andrea  2012. április 19. 22:33   #77954 

Az lett volna a kérdésem hogy ha korai vetélés történt akkor attol ugyan úgy teherbe eshetek? Vagy mennyi az esélye annak hogy várandós lehetek hátrahajló a méhem ezt elfelejtettem közölni. köszönettel


Miért csökkenne az esélye? Igen teherbe eshet.

Andrea  2012. április 19. 22:29   #77953 

A spontán vetélés után is teherbe eshetek vagy ennek mekkora a közrejátszó szerepe?


Nem értem a kérdését.

Andrea  2012. április 19. 21:58   #77952 

Tisztelt Doktor Úr!

Ha korai vetélés volt akkor milyen lépést tegyek és ha méhnyálkahártya vált le akkor is mit tegyek. Olyan kérdésem lenne még hogyha korai vetélés történt akkor attol ugyan úgy teherbe eshetek? Lassan egy hete a jobb mellem feszül és majdnem egy mérettel nagyobb ennek mi lehet az oka ön szerint? Más panaszom nincs. Köszönöm válaszát!


Egyik esetben sincs semmi teendője. A mellét mutassa meg orvosnak kérem!

Lehet2?  2012. április 19. 21:51   #77951 

Elozo uzenetemhez tartozik:90Bs a mellem. Ezekszerint lehet attol?


Viccel? Ez még kérdés?

pajzsmirigy  2012. április 19. 21:51   #77950 

Tisztelt Doktor Úr,

11 hetes kismama vagyok. A pajzsmirigyemmel ezidáig sosem volt problémám, sőt, az 1 hónappal ezelőtti vérvételen az értékek a ref. tartományon belül voltak, a nőgyógyászom meg is jegyezte, hogy: "tökéletes eredmény". Ezért is érthetetlen számomra, amit a mai napon megtudtam, hogy az értékek vészesen lecsökkentek. A papíron ez áll: S-TSH 0.043. Kérem, mit jelent ez? A családomon belül nincsenek pajzsmirigyre kezeltek. Milyen veszélyt jelent ez a magzatomra nézve? a mai nap folyamán a nőgyógyászom újra levette a vért a pajzsmirigyre, de egyben beutalót is adott az endokrinológiára. Azt mondta, ne aggódjak, látott már alacsonyabb értékeket is, egyelőre nincs baj, kezelni kell. Én azonban nagyon félek. Okozhat-e a terhesség hamis TSH eredményeket és visszaállhat-e magától a normál szint? De legfőképpen a kisbabámat féltem, rá nézve milyen veszélyeket rejthet ez az állapot?
Köszönöm megtisztelő válaszát,
Judit


Mielőtt elkezdenénk agyalni kedves Judit, várjuk meg a kontroll-vérvétel eredményét. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Andrea  2012. április 19. 21:44   #77949 

Tisztelt Doktor úr!

39 éves vagyok azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy menstruációm alatt ilyan C vagy S alakú burok szerű alak jött ki belőlem körülbelül 10-12 cm nagyságú lassan egy éve próbálkozunk a gyermekkel nem védekezünk eggyáltalán közben gravida vitamint szedek van két élő gyermekem.A kérdésem az lenne hogy mi lehetett ez vetélés vagy ön szerint mi? Köszönöm válaszát.


Korai vetélés is lehetett, de a méhnyálkahártya is távozhatott egyben.

?????  2012. április 19. 21:26   #77948 

Jó estét Doktor Úr!

Azt szeretném megkérdezni, hogy haa vérvételből igazolták h nincs peteérésem, akkor az az adott hónapra, ciklusra vonatkozik, vagy? Teherbe lehet esni úgy is mert nem védeketünka zóta mióta tudjuk.
köszönöm szépen

Klára


Két igen kedves Klára. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Marianna705  2012. április 19. 21:00   #77947 

Tisztelt Doktor Úr !

Néhány napja vizeletürítéskor égő, csípő érzést tapasztalok, a nemi szervem kellemetlenül viszket, és ki is van pirosodva a kisajkak környéke. Minden fürdéskor intim lemosót használok, és igyekszem pamut fehérneműket hordani. Mi lehet a probléma, és hogyan tudom orvosolni?
Köszönöm megtisztelő válaszát!


Úgy hogy orvoshoz fordul.

Érdeklődés!  2012. április 19. 20:59   #77946 

Jó estét Kedves Doktor Úr!

Az miatt fordulnék Önhöz, hogy múlt hét szombaton rendesen 5 nap után elmúlt a menzeszem és tegnap óta egy kicsit megint elkezdtem vérezni..
Nem tudom ez mitől lehet, soha életembe nem fordult velem ilyen elő..
fél éve volt a 3. mióma mütétem és azóta midig rendszeresen jön meg 25 napra..
2.5 hete voltam kontrollon ott mindent rendben találtak..
Ön szerint mitől lehet ez a vérzés?
Mit tanácsol?

Köszönöm, további szép estét Önnek!

Nikolett


Nem tudom kedves Nikolett, de egyelőre ne izgassa Magát. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

pocakosan.....  2012. április 19. 20:50   #77945 

Jó estét!Azt szeretném kérdezni hogy mikor kell menni az utolsó vérvételre+ellenanyagszűrésre?34+ pár naposan vagy inkább 35+pár naposan?!válaszát előre is köszönöm!


A 36. hét után.

Lehet?  2012. április 19. 20:40   #77944 

Kedves Dr. Ur!
Parommal ritkan talalkozunk,igy ha megis akkor elofordul,hogy ketszer szeretkezunk. Lehet,hogy butasagot kerdezek de fajhat a mozgastol a mellem?


Attól függ, hogy mekkorák jutottak Önnek.

Fogamzásgátló tünetek  2012. április 19. 20:38   #77943 

Tisztelt Doktor Úr!
2éve fogamzásgátlót szedek. 1-1,5 évig semmi mellékhatást nem érzékeltem. Utána viszont feszültek a melleim pár napig a menzesz előtt,de semmi probléma nem volt. Pár nap múlva meg kéne jönni a mezeszemnek, de semmi mellfeszülést nem érzékelek. Ez normális hogy hol fáj a mellem a másik hónapban pedig nem?? Lehet ebből probléma??

Válaszát előre is köszönöm!
Egy aggódó lány :)


Nem tudom megmondani, de szerintem nem.

mindjárt megjön fájdalom  2012. április 19. 20:21   #77942 

19 éves lány vagyok,3 éve szedek fogamzásgátlót. Az utóbbi pár napban az alhasamban fájdalmat érzek,olyan mindjárt megjön érzés,pedig a menstruációig még van 2 hetem. Egyéb tünetem,folyás,égő fájdalom,ami fertőzésre utalna nincs. Mi okozhatja?


Sajnos fogalmam sincs.

Tisztelt Doktor Úr!  2012. április 19. 19:41   #77941 

Egy olyan problémám lenne,h ma vagyok 37hetes terhes és az utolsó Ultrahangon voltam és az orvos azt mondta ,hogy 36hetes vagyok!Május 11-re vagyok kiírva!!!
De nem értem azt ,hogy a BPD eredményem mert 93mm re mondta a terhességi időt és én néztem ilyen általános mérést ahol a 38hetes terhességnél van ennyi!!!
Nem tudom ,hogy a FL:69mm jó-e??!!!
Ön szerint mennyi idős vagyok??
Válaszát előre is köszönöm:Beatrix


A vizsgálati leletek Önről, de nem Önnek készülnek kedves Beatrix, nem Önnek kell szakértelem és tapasztalat nélkül értékelnie őket. Kérem bízza ezt az orvosára. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal  3896 3897 3898  3899 3900  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!