orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  3952 3953 3954  3955 3956  következő oldal
edit32  2012. május 13. 09:22   #79080 

Jó reggelt doktor úr!Kedden megtörtént az első ultrahang,7+2 hetes terhes vagyok és úgy tűnik minden rendben van.Csak sajnos a doktor úr egyfolytában a mobilján telefonált és semmit nem tudtam tőle kérdezni.A gondom az,hogy nagyon frontérzékeny vagyok és rettenetesen fáj olyankor a fejem,mint például tegnap is.Egész nap feküdtem,mert szinte lüktetett egész nap a fejem.Olvastam a gyakori kérdésekben,hogy mit lehet ilyenkor beszedni,csak sajnos amikor ennyire erősen fáj a fejem ezek nem hatnak.Terhesség előtt az Advil ultra forte-t szedtem,az használt,csak nem tudom,hogy most lehet-e belőle bevenni.Válaszát előre is köszönöm.Edit32


Iszik elegendő folyadékot kedves Edit? A tapasztalatom ugyanis az, hogy ha valaki megissza a napi 2.5-3 liter folyadékot, annál a frontérzékenység szinte eltűnik. Egyébként szerintem nyugodtan beveheti ezt a gyógyszert is, de az Algopyrin Quarelinnel kombinálva ugyanilyen hatékony a saját gyakorlatomban. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

baba  2012. május 13. 09:18   #79079 

Jo napot.A mult heten erdeklodtem egy gyogyszer felol amit a ferjem szed ugyanis babat szeretnenk es nem tudtam hogy szedhetie.most viszont pajzsmirigy elegtelensegre irtak fel neki gyogyszert.Euthyrox 25mg.Mivel hormon gyogyszer meg ezt szeretnem megkerdezni,hogy tervezhetunke gyereket?Valaszat elore is koszonom.orsi.


Tervezhetnek kedves Orsi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Megijedtem 2.  2012. május 13. 09:17   #79078 

Kedves Doktor Úr!

Kb. 3 hete írtam Önnek, menzesz utáni folyás majd vérzés miatt. Akkor azért ijedtem meg, mert a nőgyógyász küretet akart végezni a vérzésem miatt. Még akkoriban felkerestem egy másik nőgyógyászt is, aki petefészekgyulladást diagnosztizált és antibiotikummal kezelt. A vérzés és a folyás rendre elmúlt, viszont azóta nem menstruáltam, pedig május elején kellett volna. A kenetem P2 lett. Az a kérdésem, hogy mi lehet az oka a menzesz késésének? Mit tegyek?

Válaszát előre is Köszönöm.


Mindenképpen csináljon egy terhességi tesztet, és ha negatív, akkor a következő menzesz idejéig nincs teendője.

Anya75  2012. május 13. 09:04   #79077 

Tisztelt Főorvos Úr!
Kétgyermekes anyuka vagyok.A Gestomix 20 fogamzásgátlót szedem már 2 éve, a bőrgyógyász javasolta,mert a bőröm nagyon pattanásos volt. Gondom nem volt vele,a bőröm rendbe jött,de 6 hónapja Aspirin Protect szedését javasolta a háziorvosom.A két gyógyszer mellett a vérzésem minimálisra csökkent,szinte csak barnás váladékozás volt 1-2 napig.Abbahagytam a fogamzásgátló szedését 3 hónapja,akkor a vérzés ismét normalizálódott.De az arcbőröm kezdett pattanásos lenni, ami korábban nem volt,ezért ismét szedem a fogamzásgátlót.A kérdésem az lenne, hogy szedhető e a két gyógyszer együtt?Segít e az, ha az egyiket reggel,a másikat este veszem be.Az Aspirin protectet már csak kétnaponta szedem.
Válaszát köszönöm!


Nyugodtan szedheti őket együtt, de csak a 35. évéig, utána fogamzásgátlót én már nem javasolnék.

39hetes terhes  2012. május 13. 09:02   #79076 

T Dr.úr Hajnali 3 óra óta tartó jósló fájásaim vannak amik nem renceresek és nem hosszúak de erősek10-vagy5 percesek de a 7 -dik gyermekemet várom 2111- méh száj utolsó vizsgálat szerint Őn szerint várjak még vagy menyek be a Kórházba. köszönöm a válaszát.


Én bemennék.

postinor2 es a terhesseg  2012. május 13. 08:17   #79075 

Jo reggelt kivanok,
Azt szeretnem tudni, hogy a postinor2 befolyasolhatja e a terhessegi teszt eredmenyet. Aprilis vegen volt mensesem, majus 18 korul vettem be a posztinort es most csinaltam meg a tesztet, es poztiv. Lehet az eredmeny a posztinor hatasa?
Meg azt is szeretnem tudni, ez a posztinor artalmas a magzatra nezve? Ha valoban terhes vagyok, artottam a magzatomnak azzal hogy bevettem a postinor2/ t
nagyon kerem valaszoljon
koszonom Anna


Sajnos nem lehet kedves Anna, ez terhességnek tűnik, amit a gyógyszerszedés nem befolyásolt károsan. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

missed abortion utáni petefészek fá  2012. május 12. 22:26   #79074 

Tisztelt Doktor Úr!


A 12 hetes UH vizsgálaton vették észre, h. sajnos kb. 10 hetesen megállt a Babám szíve. Egy hete műszeresen fejezték be a terhességet. Minimális vérzésem volt, de azóta pisiléskor, lépcsőzéskor, megerőltetéskor szúró fájdalmat érzek a jobb petefészekben. A tanácsát szeretném kérni, h. mi tévő legyek? Illetve mi okozhatja ez a fájdalmat?

Köszönettel:


Anna


Vizsgálat nélkül leginkább gyulladásra gyanakszom kedves Anna. Lássa Önt orvos. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Gynoxin menstruáció alatt?  2012. május 12. 21:43   #79073 

Tisztelt Doktor úr!
Hüvelygombára a gyógyszertárban Betadin hiányában a Gynoxint javasolták, és azt mondták, hogy menstruáció alatt is használhatom. De az előbb azt olvastam az interneten, hogy nem szabad. Ma fogom használni az első kapszulát, de holnap megjön a menstruációm. Mi a teendő? Hagyjam abba és vásároljak egy másik készítményt vagy használjam tovább ezt?
Válaszát előre is köszönöm!


Menzesz után folytassa a kúrát.

16 hetes kismama  2012. május 12. 21:37   #79072 

Kedves Dr. Úr!

Szeretném megkérdezni, mi a véleménye a 16+2 hetes magzati UH eredményeimről:
BPD:3,71cm
OFD:3,98cm
HC:12,45cm
FL:1,72cm

BPD/OFD (CI): 93,20% pici csillaggal megjelölve
FL/HC: 13,85% pici csillaggal megjelölve

Egészen pontosan arra lennék kíváncsi, hogy a combcsont hossza ezen paraméterek összességében kórosan rövid tartományba esik-e, avagy nem.
Az UH-t végző orvos semmilyen tájékoztatást nem adott. Otthon láttam csak a pici csillagokat az értékek mellett.
Köszönöm válaszát előre is, ezen a viharos éjszakán.

16+2 kismama


Ne foglalkozzék ezzel, nincs semmi baj.

műtét után baba?  2012. május 12. 21:36   #79071 

Tisztelt Doktor Úr!

A kérdésem az lenne,hogy hasfal sérv műtét után (hálót is ültettek be) mikor vállalhatok babát? A sebész szerint már 6 hét után a műtétet követően teherbe eshetek...de azért gondoltam megkérdezem Önt is,hogy mit javasol. Nem túl korai a 6 hét? A seb nem nyílhat szét a terhességtől? A sebem szépen gyógyul,most vagyok az 5. héten. Nagyon szeretnénk a férjemmel babát,de azért fő a biztonság. Ön mit ajánl meddig várjak? Nagyon köszönöm előre is a válasz!

Tisztelettel: Virághné


Ebben a kérdésben a sebész szava a döntő kedves Asszonyom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

microgynon 30  2012. május 12. 21:23   #79070 

Tisztelt Foorvos Ur!

Elozo kerdesemhez hozzatennem, hogy a 6. napon elkeztem szedni a Microgynon 30-at. (hetfo helyett szombaton) Elotte 2 hetig es azota sem eltem nemi eletet - elovigyazatossagbol. A "keses" utan ma vettem be a 8. tablettat.
Akkor tehat ebben a ciklusban hasznaljak a tabletta mellett mas kiegeszito fogamzasgatlo modszert is?

Tisztelettel: Bogi


Szigorúan kedves Bogi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

esemény utáni tabletta  2012. május 12. 21:22   #79069 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm a gyors választ! Kérem még annyit írjon meg, pontosan miben kockáztatok? Vagyis valami komoly problémát is okozhatott a tabletta?
Katalin


Abban kockáztat, hogy ha idejében nem sikerül uralni ezt a vérezgetést, akkor nem marad már mint a méhkaparás, amit jó lenne elkerülni kedves Katalin. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

...  2012. május 12. 21:20   #79068 

Tisztelt Doktor Úr!

Azért írok Önnek, mert 2 hete késik a menstruációm,4 hónapja élek nemi életet, mindig óvszerrel védekeztünk és még sosem szakadt ki. Egyik alkalomnál, szeretkezés után/másnap elkezdtem kicsit vérezni (barnás is). Szokott késni máskor is de akkor, maximum 1- másfél hetet. Az nap mikor meg kellett volna jönnie éreztem mellfeszülést és hasi fájdalmakat. Mostanában elég sok stressz ért és még emiatt is aggódok.
Lehetséges, hogy a vérzés miatt késik ilyen sokat?
Válaszát előre is köszönöm!


Igen reálisan létezik.

Microgynon 30  2012. május 12. 21:10   #79067 

Tisztelt Foorvos Ur!

2 honapig szedtem Microgynon 30 tablettat (levonogerstrel 15 mikrogramm, ethinylestradiol 30 mikrogramm). A szunet utan sajnos nem tudtam azonnal elkezdeni a kovetkezo levellel, (nem jutottam el orvoshoz aki felirja) csak 6 nap mulva.
Kerdesem, hogy ebben az esetben mennyi ido mulva erezhetem vedettnek magam? Probaltam utananezni a neten, de valahol azt olvastam, hogy 15 nap, a tabletta angol nyelvu tajekoztatoja viszont 7 napot ir.

Valaszat elore is koszonom!

Tisztelettel: Bogi


Remélem kedves Bogi, hogy nem követte el azt a hibát, hogy ezen a bizonyos 6. napon nem kezdte el szedni a tablettát, mert azzal elég nagy hibát követett el. Amellett hogy ezzel teljesen összezavarhatta a ciklusát, még ráadásul ebben a ciklusban nem is számíthat védettségre. Reménykedjünk... Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

esemény utáni tabletta  2012. május 12. 21:04   #79066 

Tisztelt Doktor Úr!

Két gyermekes családanya vagyok, a kisebbik gyermekemet még szoptatom
( napi 2x). Két hete a férjemmel történő együttlét során lecsúszott az
óvszer. Én termékeny napjaimban voltam, már menstruálok szülés óta
rég, megijedtünk, nem mertünk kockáztatni, így bevettem a Rigesoft
esemény utáni tablettát. Tudom, hogy nem ajánlott szoptatás alatt,de
nem volt más választásom. A menstruációm így 10 nappal előbb jött meg
a várthoz képest, és azóta tart. Vagyis már kb. 2 hete vérzek. A hasam nem görcsöl, egyéb panaszom nincs.
Tudom, hogy felborítja a tabletta a hormonháztartást, de mégis aggaszt az
elhúzódó vérzés. Kérdésem az lenne, forduljak orvoshoz mielőbb, vagy
várjam ki, míg rendeződik magától.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
Katalin


Szerintem ne kockáztasson, forduljon orvoshoz kedves Katalin. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

buba2  2012. május 12. 21:00   #79065 

Doktor Úr !
Azt szeretném kérdezni, hogy ha retardatio lép fel, akkor a baba agyában is megáll minden fejlődés? Köszönöm


Nem.

tisztítás  2012. május 12. 20:43   #79064 

Kedves Doktor Úr! Hogyan-miképp a legjobb tisztántartani és fertőtleníteni az irrigátort?
Köszönöm, kellemes estét Önnek!


Fertőtleníteni nem kell, hypermangános öblítés elegendő.

hanomag  2012. május 12. 20:41   #79063 

Tisztelt Doktor úr!
2009 08.hóban hasi ultrahangon voltam,ahol a vizsgálat kimutatta,hogy a bal ováriumban 35x38 mm-es cystosus képlet van. A doktornő azt mondta, hogy egy év múlva ismételjem meg az ultrahangot.Ekkor ismét 39x31 mm cystosus képlet volt.Ezután elküldtek laborba ahol CA 125 14,4 IU/mL volt az eredmény.Ezután hüvely ultrahangra küldtek és ott az alábbiakat írták:
Uterus: Rendes nagy, szerkezete homogén
Endometrium szabályos rétegződésű 4 mm
Jobb ovárium: normál nagyságú és szerkezetű
Bal ovárium: benne 48x33 mm-es simplex echomentes 1 mm falvastagságú sima belfelszinű terület
Douglasban: szabad folyadék nem látható
Ezután 3 havonta ultrahangra járok. A legutolsó bejegyzésben a főorvos úr azt mondta, hogy az ultrahangtól függően laparascopia szóba jöhet.
Ezután az lenne a kérdésem, hogy (a jövő héten megyek ultrahangos vizsgálatra) ha akkor is ugyanaz az eredményem lesz, mit csináljak?
A főorvos úr megszokta kérdezni, hogy mi legyen? Nem tudom mit csi-náljak? Tudna nekem tanácsot adni?


Ha ez nem növekszik és nem okoz panaszt, akkor a rendszeres ellenőrzésen kívül nincs orvosi teendő.

:)  2012. május 12. 20:39   #79062 

Tisztelt Doktor Úr!

Az lenne a kérdésem,hogy melyik forgalmazó ezüst kolloidját ajánlja Doktor Úr? Vagy teljesen mindegy melyiket veszem? De ugye ez sem fogja teljesen elpusztítani a HPV vírust a szervezetből,csak meggátolja,hogy rossz indulatúvá váljon?


www.suryan.hu A HPV-t nem lehet elpusztítani csak a sejttel együtt, mert beépül a sejtmag DNS-ébe, és az reprodukálja minden egyes osztódás során a vírust is. A kolloid az immunrendszerre hatva a kóros méretű osztódásokat gátolja.

tabletta  2012. május 12. 19:40   #79061 

Ezt úgy érti a Doktor Úr, hogy lehetséges az hogy később nem is lehet gyermekem? Meddő lehetek tőle?


"Tisztelt Doktor Úr!
Legyen szíves válaszolni arra a kérdésemre, hogy ha nem vagyok biztos benne hogy nincsen peteérésem, akkor szedhetek-e fogamzásgátlót? "Ráérek" gyermekvállalás előtt kivizsgáltatni magam és kezeltetni vagy akkora már bajom is lehet tőle és nem lehet kezelni? Milyen problémáim lehetnek emiatt? Azért kérdezem, mert az orvos nem küldött semmilyen vizsgálatra.

Én senkinek se tanácsolnám, hogy fogamzásgátló hormonkészítményt szedjen úgy, hogy nincs bizonyíték a peteérésére. Aki erre nem helyez hangsúlyt, azt kellemetlen meglepetések érhetik, amikor majd gyermeket szeretne."


Bizony...

előző oldal  3952 3953 3954  3955 3956  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!