orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  4887 4888 4889  4890 4891  következő oldal
pesszárium - rossz helyen?  2013. április 25. 20:47   #97780 

Kedves Doktor Úr!
Felhelyezem a pesszáriumot, úgy érzem hogy a helyén van, viszont ha újra felnyúlok akkor alá tudok nyúlni. Ez baj? Mit ronthatok el?
Válaszát előre is köszönöm, Lina


Kedves Lina! Miután anatómiailag nem egy nyelvet beszélünk, sajnos nem tudom értelmezni a leírtakat. Vizsgálat nélkül sajnos nem tudom megnyugtatni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

pesszárium  2013. április 25. 20:40   #97779 

Kedves Doktor Úr!
Nem akartam megsérteni, nem arról van szó, hogy nem bízom a válaszaiban, sőt.. Már döntöttem a pesszárium mellett, csak egyszerűen biztosabb lettem volna a dologban, ha több orvos szerint biztonságos ez a védekezési mód. Nagyon tisztelem a tudását, és azt, hogy ennyi embernek segít. Tisztelettel: G.


Kedves G! Félreértett, ha azt hiszi, hogy megsértődtem, mert szó sincs ilyenről. Egyszerűen csak az időmet sajnálnám, ha a a vakvilágba dumálnék nulla eredménnyel, mert annak ellenére, hogy a fogamzásgátlás az egyik vezető témám 22 éves korom óta, olyan emberek bírálják felül a véleményemet, akik esetleg még meg sem születtek akkor, amikor én már aktívan ebben a témában dolgoztam. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Gyógyszer  2013. április 25. 19:21   #97778 

Tisztelt Doktor Úr!

21 éves lány vagyok. Nem tudom már mit kezdjek a helyzettel. A gumit egyszerűen nem bírom elviselni, de a gyógyszer mellett meg folyamatosan valami bajom van, ég, csíp, viszket. Ha kikezelem, van egy nyugodt hetem kb és újra. Amikor nem szedtem a gyógyszert, szüneteltettem egy darabig akkor semmi bajom nem volt soha. Ezt nem bírom már. Gondolkodtam más módszeren,de ez a melléhatása mindnek megvan, ahogy utánaolvastam. Mit javasol? Lehet ezen segíteni?

Köszönettel: Livi


Kedves Livi! Használjon kérem hüvelyi pesszáriumot. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

hüvelgyulladás  2013. április 25. 19:17   #97777 

Tisztelt Doktor Úr!
Nem rég hüvelygyulladást állapított meg nálam a nőgyógyász. Nagyon fájdalmas volt az együttlét a barátommal számomra egy ideje. Kaptam 4db Tinidazol-Pol tablettát és 10db Klion-D hüvelykúpot. Utóbbiból még van hátra 4 db, de ma már együtt voltunk a párommal és végre teljesen fájdalommentes volt ahogy a gyulladás előtt. Ez gátolhatja egyébként a gyógyulást?


Nem volt igazán szerencsés húzás, ne ismételjék meg kérem.

gynoxin  2013. április 25. 19:16   #97776 

Miért nem szerencsés a kettő együtt? Most nagyon megijedtem! :(
Köszönöm!


Hüvelykezelés közben nem igazán tanácsos szeretkezni, mert közben ping-pongoznak a kórokozókkal, ráadásul az a pH, amit a gyógyszer produkál sem igazán kedvez a spermiumoknak. Nincs oka ijedtségre.

ovuláció  2013. április 25. 19:07   #97775 

Kedves Doktor Úr!

De, szoktam szépirodalmat is olvasni:) Eddig nem foglalkoztam különösképpen ezzel a témával csak most ijedtem meg kicsit, ugyanis 1-2 éven belül tervezzük a babát és átfutott az agyamon hogy hát ha nekem nincs is ovuláció, akkor baba sem lehet.. Így gondoltam rákérdezek Önnél mekkora valóságtartalma van a cikknek.
De köszönöm szépen tanácsát, kipróbálom az alaphőmérséklet mérését és bizakodom!

Fanni


Kedves Fanni! Örülök hogy hallgat rám, annak már sokkal kevésbé, hogy még azt sem tudja, hogy hol a folyó, de már a hídon menetelne. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

gynoxin  2013. április 25. 19:01   #97774 

Tisztel Doktorur!

Próbálkozunk már a babával,azonban picit égett a hüvelyem igy használtam a 3dbos gynoxin kúpot. A kup első és utolso napján is voltunk együtt. Kérdésem: sikerülhet igy a baba? Nem öli a kúp a spermát? Van rá hatással? Köszönöm!


A kettő együtt nem igazán szerencsés.

ovuláció  2013. április 25. 19:00   #97773 

Kedves Doktor Úr!

A minap egy érdekes dolgot olvastam, mely arról szólt hogy tüszőrepedése csak annak van, akinek a 12-15. nap körül (attól függően hogy hány napos a ciklusa) pecsételő vérzése vagy barnás folyása jelentkezik. Ez igaz? Mert nekem ilyen sosincs, csak a fehér, tojásfehérje szerű, nyúlós folyás. Akkor ezek szerint nekem eddig még sosem volt normális peteérésem vagy a cikkben leírtak valótlanok?

Fanni


Kedves Fanni! Nem olvasna inkább valami szépirodalmat? Ha ez a kérdés ennyire izgatja, mérjen kérem alaphőmérsékletet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

lehet?2  2013. április 25. 18:57   #97772 

Tisztelt Doktor Úr!
Lehet, hogy korábban feltett kérdésem mégsem jutott el Önhöz, így ismét kérdezném: terhesség első két hónapjában lehet-e valeriana relaxot szedni és nyugtató gyógyteát inni?
Köszönöm a segítségét.


Elvileg ez a terhesség semelyik szakaszában sem tiltott, ha a mennyiség nem nagy.

pesszárium  2013. április 25. 18:55   #97771 

Tisztelt Doktor Úr!
Egy másik oldalon tettem fel kérdésem (miután az Ön oldalán olvastam a pesszáriummal kapcsolatos jó véleményeket).
Az lenne a kérdésem, hogy Doktor Úr véleménye mi erről?:

"Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Olyan kérdésem lenne, hogy Önök szerint a pesszárium spermiumölővel kiegészítve elég biztonságos fogamzásgátló módszer-e. Olvastam olyat, hogy nem szült nőknek egyöntetűen 60-as méret szükséges. Ha ez így van, akkor szükséges előtte személyesen nőgyógyászhoz menni? (mivel vény nélkül beszerezhető) Illetve az utolsó kérdésem, hogy olyan nő is használhatja/tudja használni, akinek előtte nem volt szexuális kapcsolata?"

"Mindenképpen keresse fel nőgyógyászát!Pesszáriumot nem használhatja aki még nem élt szexuális életet!
A legbiztonságosabb módszer az a orális fogamzásgátló !!!"

Ön is válaszolna rá, főleg az utolsó kérdésre?
Köszönettel: G.


Kedves G! A kérdés feltevése sajnos félreértésekre ad okot. Ha úgy értette, hogy olyan nő használhatja-e, akinek még nem volt előzőleg szexuális kapcsolata, azaz még szűz, akkor egyértelmű, hogy az én válaszom is nem. Ha csak a tapasztalat hiányzik, de a szüzességét már elvesztette, akkor a válasz igen. Mellesleg ha nem bízik a válaszomban, akkor miért is levelezünk? Ha ezt a kérdést fiatal nőgyógyásznak teszi fel, aki még nem is látott pesszáriumot, csak olvasott róla, akkor nem várhat pozitív választ. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

baba  2013. április 25. 18:31   #97770 

jo napot kivanok en egy 27 eves lany vagyok es 5 eve cukorbeteg es nagyon szeretnek gyereket de felek hogy beteg lesz on mit javasol?


Beszélgessen erről a kérdésről egy genetikussal.

Krisztanoel  2013. április 25. 18:27   #97769 

Tisztelt Doktor Úr!
3 hete tetettem fel a spirált.8 éve már volt spirálom de 15 napokat volt menzeszem és lekellet vetetnem.Az orvosom azt mondta van sok fajta nem a spirál volt az oka.A mostaninál a menzesz 4.napján felraktuk rá 3 napra elmúlt a menzeszem. 3 nap után kevés vérzés jelentkezett ami folyamatos és tart már három hete.visszamentem az orvosomhoz azt mondta ez normális dolog és a következő menzesznél kell , hogy elmúljon ,mert tisztulnom kell.
Diclofenac duo-t Írt,hogy addig azt szedjem.A kérdésem hogy ez tényleg így van ?Ön mit gondol erről?
Köszönöm válaszát. tisztelettel Krisztanoel!


Kedves Krisztanoel! Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mioma igen,vagy nem  2013. április 25. 18:25   #97768 

Tisztelt Doktor úr ! Az előbbi kérdés válaszára visszatérve ,Ön szerint kell e foglalkozni ezzel most ,vagy két -három hónap múlva mennyek el újra ultrahangra ? Mert ha fakezű ,vajon melyik ? Köszönöm


Most menjen el egy harmadikhoz, mert addig úgysem fog megnyugodni.

Mioma igen vagy nem?  2013. április 25. 18:09   #97767 

Tisztelt Doktor úr ! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz ,hogy ma voltam nőgyógyásznál aki ,kis alma nagyságú miomát észlelt .Emiatt beutalt a klinikára ,az ottani orvos nem talált semmit .azt mondta nincs ott semmi. Picit megnyugodtam ,de mégsem teljesen .Hogy lehet ez ,hogy az egyik lát valamit ami nem is pici ,a másik pedig nem ?


Valamelyik fakezű....

kriszti  2013. április 25. 17:59   #97766 

Elnezest hogy ujra zavarom.Kriszti vagyok es elobb beszeltuk meg hogy holnap beugrom egy receptert,csak kozben megsem tudom megoldani.Azt szeretnem kerdezni hogy a ferjem is beugorhatna a receptert? koszonom es elnezest a kellemetlensegert.


Igen, jöhet.

hüvelygomba  2013. április 25. 17:58   #97765 

Üdvözlöm!

Azt szeretném kérdezni,hogy most kezeltem magam hüvelygomba ellen kúppal és canesten kenőccsel de még egy kicsit érzem hogy a hüvelynyílásnál égne enyhén.Ez azt jelenti hogy nem múlt el vagy még várnom kell egy pár napot!Félek mert 21 hetes terhes vagyok és az orvosom csak máj.13-ára rendelt vissza!Nem ártok így a babámnak ha akkor kiderülne hogy nem múlt el?


Nem ártana. Használjon kérem naponta Vitagyn-C-hüvelykrémet.

feszülés, fájdalom  2013. április 25. 17:56   #97764 

Tisztelt Doktor Úr!

Ismét G vagyok, tény, hogy az egyik jobban fáj általában, mint a másik, de azt azért nem mondanám, hogy a másik egyáltalán nem, csak enyhébben. Mit gondol, mi lehet a gond? Vagy látatlanban nehéz megmondani?

Köszönöm szépen!


Nem szeretnék találgatni, lássa Önt orvos.

fogamzásgátlás  2013. április 25. 17:54   #97763 

Tisztelt Doktor Úr!

Kedden vettem be az utolsó szem Dienille-t, azelőtt néhány alkalommal védekezés nélküli együttléteim voltak (de a partnerem nem bennem "ért el a csúcsra"), és az utolsó szem bevétele után is. Ugye ez nem befolyásolja a menzeszemet, és ugyanolyan védettségem van továbbra is, mint eddig? Elnézését kérem, ha túl banális a kérdés.

Köszönettel:

Viola


Kedves Viola! A kérdés nem banális, csak Ön kb. az ezredik, aki ezt megkérdezi. A tablettaszedés szünetében a védettség csökkentértékű, ezért kiegészítő védekezés szükséges. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

feszülés, fájdalom  2013. április 25. 17:49   #97762 

Tisztelt Doktor Úr!

Fogamzásgátlót szedek (Dienille), a napokban kell megjönnie a menstruációmnak, és néhány napja az egyik mellem feltűnően kellemetlenül feszül, fáj is. Olvastam egy korábbi válaszában, hogy ez hormonális eredetű, így én is arra gondolok, hogy mindez a tabletta mellékhatása, a menstruáció jelzése, és nincs komolyabb dolog a háttérben, hiszen tapogatással semmi elváltozást nem is tapasztaltam. Jól gondolkodom, vagy túl naiv vagyok?
A másik kérdésem pedig, hogy miért csak az egyik mellem fáj gyakrabban, a másik pedig csak alig érezhetően?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdv: G


Kedves G! Mindenképpen nézesse meg Magát kérem, mert olyan nincs, hogy valakinek csak az egyik mellét befolyásolja a hormonrendszere. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

PCOS  2013. április 25. 17:47   #97761 

Kedves Doktor Úr!

A mai napon voltam nőgyógyásznál, ahol az alábbi eredmény született: Norm. nagyságú és szerkezetű uterus, endometrium 6 mm. Adnexumok mérsékelt PCO jelleget mutatnak. Diagnózis: Polycystás ovarium syndroma. A doktorom ezen felül elküldött vérvételre, egészen pontosan hormontükör vizsgálatra, TSH FSH, LH, Ösztradiol, Prolactin, Tesztoszteron, Progeszteron vizsgálatra. Kérdésemre, hogy mikor menjek vérvételre, a "bármikor" volt a válasz. Nagyon meg vagyok zavarodva, hogy tényleg ennyi lenne? Kértem volna tőle endokrinológushoz beutalót, nem volt hajlandó adni, mondván, hogy minek. Nagyon félek...Mi lenne a következő teendőm (orvosváltáson kívül - ezek szerint?)

Előkaptam egy régebbi leletemet, amit még annak idején szintén endokrinológusnál csináltattam, de nem tudom, hogy volt-e kikötés, hogy melyik nap kellett mennem, vagy sem...

TSH: 0,578 mIU/l (0,27 - 4,2)
FSH: 5,0 U/l (nem tudom, melyik fázis ref. értékeit kéne nézni)
LH 28,20 U/l (nem tudom, melyik fázis ref. értékeit kéne nézni)
Progeszteron: 3,19 nmol/l (nem tudom, melyik fázis ref. értékeit kéne nézni)
Tesztoszteron 2,2 nmol/l (0,22-2,9)
Prolactin 418,7 mIU/l (102 - 496)
Kortizol: 497,7 nmol/l -
DHEA-szulfát meghat 6,280 umol/l (1,77-9,99)

Utalhatott ez esetleg már korábban PCOS-ra, csak nem mondtak róla semmit? Akkor azért mentem, mert kicsit erősebben szőrösödöm, de mivel a családban körülbelül mindenki és az eredményeim alapján is biztosan állította az endokrinológus, hogy nincs baj...

Mi Doktor Úr véleménye?

Üdvözlettel: egy aggódó kicsi leány


Ezek a leletek sem megerősíteni, sem kizárni nem alkalmasak a PCOS-t. Látatlanban sajnos nem tudok Önnek hatékonyan segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal  4887 4888 4889  4890 4891  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!