orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  65 66 67  68 69  következő oldal
aggódó lány  2008. július 28. 01:05   #1340 

Tisztelt Doktorúr!
Április óta szedek yasminelle fogamzásgátlót,előtte semmit nem szedtem,nemi életem sem volt.Elmentem nőgyógyászhoz,aki megvizsgált,elküldött laborvizsgálatra,majd felírta az említett gyógyszert.Az első hónapban két hétig vérezgettem,aztán rendesen beállt a következőkben.Percre pontosan szedem,soha nem felejtem el.Mindig a 4.nap jön meg a megvonásos vérzés.2,5hónapig óvszerrel is védekeztünk a párommal,hogy megnyugodjunk.3hó után visszamentem a nőgyógyászomhoz,aki megvizsgált,mindent rendben talált felírta az újabb adagot.Mostmár óvszer nélkül szeretkeztünk,viszont már a 4.nap van és nem jött meg a vérzés.Mindig beszedtem,percre pontosan,nem szedek mellette semmit,lehet csak az idegeskedés miatt nem jön meg?Vagy ezek nem megbízható tabletták?Nekem azt mondták emellett nem lehetek nagyon terhes,nagyon kicsi rá az esély.A Doktor úr szerint?Köszönöm a válaszát!
Bianka


Kedves Bianka! A gyógyszerszedés mellett ilyennek sajnos mindig ki van és ki lesz téve, ne aggódjon, a terhesség esélye nagyon kicsi.

magas vércukor  2008. július 28. 01:02   #1339 

Tisztelt Doktor Úr !

Teherbe esésem nem igazán ment könnyen, éveken át tartó vérzés kimaradás után 2004-ben elkezdtek kezelni ,hogy teherbe esek de PCOS -T állapitottak meg ! Utoljára Dufasthon nevű gyógyszert kezdttem el szedni 3 hónapig amitöl rendessen menstruáltam és abba hagyástól számitott 4. hónapban 3 hónapos vérzéskimaradás után váratlanul teherbe esttem. (Sajnos a 4 hónap közben szívritmus zavarok jelentkeztek és a cukrom terhelés után 2 órával 8.6 volt és fógyokurába kezdttem és 2 hónap mulva már terhes volttam .) SZóval a terhesség első pillanatátol tudttam ,hogy a vércukrom magas , de semmiféle kezelést nem kapttam , annyit mondott a kezelő orvosom ,hogy minden felesleges szénhidrátot kerüljek , és majd a 24. héttöl meglátjuk ! Én rendszeresen mértem itthol a vércukromat ami sajnos étkezés után 1 órával 7.5-8.5 között ingadozott! A baba az ultrahangos vizsgálatokon mindenhol normális sulyú és nagyságúnak mutatkozott. A vérképem ami havonta készült azt mondta az orvosom ,hogy jó , amit most nem értek az az ,hogy most vagyok 30. hétben és be akarnak fektetni a kórházba mert inzulinra van szükségem és 160 CH diétára fogtak , ami mellet majd éhen veszek . A vizeletemben aceton van de ez már a 12.hétöl ott van . 2 hete diétázom és igy 6- 7.5 között van vércukrom( eddig 5 kg hízttam a terheség alatt, a baba 1600 gr) mirre ez a nagy sietsség ??? És avval riogatnak,hogy a baba élete veszélyben lehet !!!
Kérem adjon tanácsot , mit tegyek ! Valoban veszélyben lehet a baba ?? AZ egész terhesség alatt magas volt a cukrom ö lehet cukor beteg ?? lehet valami baja egyáltalán?? Milyen veszélynek van kitéve ha megszületik ?? kérem segitsen ! köszönöm válaszát egy aggodó kis mama


Ön is és a babája is veszélyben vannak, ezért kérem, hogy ne agyaljon, hanem tegye azt, amit az orvosai mondanak. Mindenről kérejn részletes felvilágosítást a kezelő orvosaitól!

?????????????  2008. július 28. 00:59   #1338 

T.Dr úr!köszönöm a válaszát.most már teljesen értem. üdv. B.


Hála Istennek!

hormon  2008. július 27. 14:53   #1337 

Tisztelt Doktor úr!

Tegnap írtam önnek "hormon" jeligével. Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszolt.
Tudja pár héttel ezelőtt én is azon a véleményen voltam, hogy ez a gyógynövénykapszula csak ámítás, és teljes mértékben egyet értettem önnel. Mégis, amikor találkoztam a nővéremmel, aki az ország másik részén él, és évente sajnos csak egyszer-kétszer tudunk találkozni, megdöbbentem. Karácsonykor láttam utoljára, mindig is kis mellei voltak, és amikor nyáron megláttam az első kérdésem az volt hozzá, hogy miért műtette meg a melleit? Válasza: Nem műtettem meg, ezt a bizonyos kapszulát szedtem. Az eredmény rendkívül látványos. Már máskor is kérdeztem öntől, és mivel ön mindig készséggel és legjobb tudása szerint válaszolt, úgy gondoltam kikérem a véleményét a fitoösztrogénnel, és a hormonérzékenységemmel kapcsolatban.
Mégegyszer köszönöm
Dammak Orsolya


Kedves Orsolya! Ez az első pozitív tapasztalat, amit ezzel kapcsolatban hallok, betápláltam a computerbe, és nagyon köszönöm. Nyugadtan proóbálkozzék, ártalmára nem lesz, legfeljebb még egy kellemes meglepetés ér bennünket. Azért nem hiszek igazán a lehetőségben, mert ha ez igaz, akkor a plsztikai sebészek máris jelentkezhetnének szociális támogatásért. Nem nagyon látom, hogy reszketne a lábuk, tehát feltehetően mégsem olyan egyértelmű ez a mellnövelő hatás, és a tartóssága aztán meg pláne nem. /hangsúlyoznám számottevő mértékű nagyobbodásról, és nem a mirigyesebbé válásról beszélek, ami minden menzesz előtt fiziológiásan is bekövetkezik./ Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

??????  2008. július 27. 14:23   #1336 

T. Dr úr! Értem a válaszát,hogy 18 éves kortól szükséges nőgy.vizsg.,ha valaki nemi életet él.De ,ha valaki 20éves és szűz, és panaszmentes akkor nem szükséges a vizsgálat?


Szerintem én volágosan és érthetően leírtam a vélemyénem, de most leírom még egyszer. Aki nemi életet él, az a nemi élet megkezdésének a pillanatától, aki pedig elmúlt 18 éves, az a 18. születésnapjától, függetlenül attól, hogy nemi életet él-e vagy nem, panaszmentesség esetén is feltétlenül keressen meg egy nőgyógyászt szűrővizsgálat céljából. Remélem így már egyértelmű, és ha akarja, akkor sem tudja félreérteni. Önnek konkrétan: menjen minél hamarabb nőgyógyászhoz, de válasszon olyat, aki tiszteletben tartja a félelmeit, mert hogy vannak, arra diplomámat merném feltenni.

H.A.  2008. július 27. 12:52   #1335 

Tegnap írtam Önnek és kaptam is választ, amit nagyon szépen köszönök!
Az lenne még a kérdésem, hogy azt hogy degenerálódott-e a petefészek állomány vagy sem, hogyan tudják megállapítani, csak a műtét közben derül ki?
Az ultrahangos vizsgálatok egyikén sem volt erről szó, nincs erre vonatkozó leletem. Eddig mondjuk arról sem volt szó, hogy ez "vastagfalú ciszta", ez most az utolsó leletben lett csak így feltüntetve, illetve az sem volt rögzítve, hogy ez egy- vagy több rekeszes-e.
Ha az az eset áll elő, hogy degenerálódott, akkor ezek szerint el kell távolítani az egész bal petefészket? Ezt szintén a cystectomia alatt oldják meg, a laparoszkópiás eljárás során?
Azt szeretném megtudni még, hogy Ön is vállal-e ilyen beavatkozásokat ha esetleg az alternatív gyógymódot megpróbálva az nem hoz eredményt?
Sajnos én Csongrád megyében élek, de meg tudnám oldani, hogy felkeressem Önt augusztus legelején, ha erre van mód. Időpontot a honlapjukon megadott telefonszámon egyeztethetek a magánrendelőjében, vagy pedig a külsős kórházi helyén tudunk találkozni egy személyes konzultációra?
Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm: A.



Kedves A.! Véleményem szerint egy hüvelyi ultrahang-controlt kellene semleges helyen, mondjuk a szegedi nőgyógyászati klinikán megoldani, hogy egy abszulút korrekt, és elfogulatlan képet kapjunk róól, hogy hogya is néz ki az a bal petefészek. Nem szép dolog, de hozza őket képbe a korábban történtekről, mert akkor már célzottan, és valamennyire befolyásoltan vizsgálják, mondja azt nyugodtan, hogy időnként kelemetlen alhasi érzései vannak, és arra kíváncsi, hogy van-e bármiféle eltérés a kismedencéjében. Ennek ismeretében döntsünk aztán egy személyes találkozásról, hogy minél kevesebbet kelljen utazgatnia. Várom az újabb híteit! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

vállalhatok babát?  2008. július 27. 11:34   #1334 

Kedves Doktor Úr!

Szeretnék tisztán látni . Van nőgyószámom akihez rendszersen járok. Elérkezettnek láttuk az időt arra hogy babát vállaljunk a párommal. Már 30 éves vagyok, úgy gondolom hogy mielőbb el kell kezdenünk ha nem akarunk kiszaladni az időből.
A nőgyógyászati leleteim általában jók, bár mindig van egy-egy kétmagvas sejt, vagy metaplasia.
Na most ez a kettő az utóbbi vizsgálat alapján egyszerre volt. Azt mondta az orvosom hogy igy ne kezdjük el a babaporjektet, mert baj lehet a babával, koraszülött lehet. Vagy az én egészségemre is kihathat ha így megyek bele a terhességbe Azt mondta dokim hogy rossz irányba is elmehet a dolog. Ezért ő műtétet javasolt.
Azt is mondta hogy ha viszont most még nem akarok babát akkor nem muszáj a műtét csak szoros kontroll szükséges.

Mielőtt ezt választottam volna elmentem egy másik nőgyógyászhoz aki megnézte a leleteim és azt mndta hogy nincs szükségem műtétre és nyugodtan próbálkozhatunk a babával.

Két orvos két teljesen más vélemény. Teljesen összezavarodtam , mit csihnáljak.

Mi ez a metaplasia?

Mi ez a két magvas sejt?

Mennyire komoly ez a dolog?

Ön szerint vállalhatom a babát vagy nem, és kell a műtét?

Kérem minden kérdésemre válaszoljon.

A leletemen ez van:

Cytol: P-II , 1-1 kettős magvú sejt ( 2007.02.02.)
Cytol: P-II, metaplasia 2008.02.20.

Diagnózis: Atypia cytol. epith. port. vag.cerv hám
Vv: R-nél nem nagyobb , fundusán kiszélesedett uterus kiegyenesedve, jó, szabad, bo kis kötegezettség.




Várom válaszát mielőbb!

Köszönöm




A második orvos tökéletesen igazat mondott Önnek, az elsőnek nemcsak a címét, a nevét is felejtse el, mert egy kókler, aki még bajt is okozhatna Önnek! Nem akarom, nem is feladatom a szövettan rejtelmeibe bevezetni, legyen elég annyi Önnek, hogy banális, a rosszindulatúsághoz köze nincs elváltozásokról van szó a leleteiben. Legyen nagyon boldog Édesanya minél hamarabb, csak a magzatvédő vitamin /Elevit Pronatal napi 1 tabletta/ szedéséről ne feledkezzék meg!

kezelés  2008. július 27. 11:27   #1333 

Tisztelt Hamvas Ferenc!

Több mint egy hete 1 liter vízben oldott tejsavoldattal öblögetek és jódos fertőtlenítő kúpot használok orvosi rendeletre, de mióta elkezdtem az öblögetést mondhatni "teljesen kiszáradtam", nincs hüvelyváladék, még annyi rem amennyi normális lenne.
Így az öblögetés és a kúp felhelyezése egyre kényelmetlenebbé és fájdalmasabbá vált.

A hüvely teljes kiszáradása az öblögetés hátása?
Félek felsebzem magam, vagy sebeket okozok ezen az érzékeny területen.


Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: B.A.


Kedves B.A.! Nem tudom, hogy milyen az Ön által alkalmazott keverési arány, de 2 evőkanál 1 liter vízbe a helyes. A jódos hüvelykúp sajnos okozhat ilyen problémát, hagyja abba, az irrigálás menjen tovább. Mi a probléma, amit kezelni kell?

kérdés  2008. július 27. 11:25   #1332 

t.dr úr!köszönöm a választ,én kérdeztem,hogy hány éves kortól illő nőgyógyászati vizsgálatra járni,ön írta,hogy ,18,de,ha nemi életet él akkor előbb.még azt kérdezném,hogy tulajdonképp,ameddig nem él nemi életet valaki pl 20 éves korig,és nincs semmi panasza akkor addig nem szükséges semmi vizsgálat?


Ön pontosan visszaírta Nekem azt, amit a kérdésére adott válaszomban, mint véleményt megírtam, akkor miért kérdezi meg ismét az ellenkezőjét? Mit szeretne hallani tőlem?

euthyrox  2008. július 27. 03:09   #1331 

Tisztelt Doktor Úr!

25 éves vagyok és Yasminelle tablettát szeretnék szedni a pattanásos bőrömre, de elfelejtettem mondani felíráskor az orvosnak ,hogy pajzsmirigygyulladásom és ebből fakadóan alulműködésem van ,amire euthyroxot szedek (75mg ot naponta)
Lehet együtt szedni őket,hogyan hatnak egymásra?valamelyik mellékhatását növeli a yasminellenek?

Válaszát előre is köszönöm
Katalin


Kedves Katalin! Nyugodtan szedheti együtt a kettőt, de ez a készítmény nem alkalmas arra, hogy nagyon pattanásos bőrt kezeljenek vele. Üdvözli Hamvas Ferenc

Amenorrhoea  2008. július 27. 03:07   #1330 

Tisztelt Doktor Úr!

28 éves vagyok. Egy éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését, amit követően természetes úton nem jelentkezett vérzésem. A gyógyszer hosszas, kb 10 évi szedését megelőzően szabályos ciklusaim voltak.
3. orvosnál jártam.
1. esetben Norcolut-ot szedtem, ami nem volt eredményes.
2. esetben Provera majd Clostilbegyt (3 hónap) következett. Ezt követően márciustól megint nincs vérzésem.
3. esetben újra Provera és Clostilbegyt lett tanácsolva, de itt már történt egy hormonvizsgálat, és egy ultrahang is.
Az oestradiol és a progeszteron szintem igen alacsony, a többi érték jó. Az ultrahang kizárta a terhességet és a cisztát.
Nincs reményem a fenti gyógyszerekben. Nem hormonális, természetes úton van-e bármi lehetőség a ciklus rendbetételére, peteérés elérésére?
Válaszát előre is köszönöm!


Szerintem van.

lolaéa  2008. július 27. 03:05   #1329 

tiszteld doktor úr! lehet hogy kicsit furcsa kérdéssel fordulok önhöz, de nagyon foglalkoztat ez a dolog. zuhanyzás közben vettem észre a hüvelyemben egy gumó szerű képződményt. ez kb. 3/4 ujjnyi mélyen van, és e mögé már nem lehet tovább hatolni., de a szex-szel semmi problémám nincs.mi lehet az?


Nagy valószínűséggel a méhszája. De mi keresnivalója van akár mégcsak zuhanyozás közben is a hüvelyében?

méhszáj 2100  2008. július 27. 03:04   #1328 

Tisztelt doktor úr!
30 hetes kismama vagyok és tegnap az orvosom a külső méhszájat nyitottnak találta,de nem sok felvilágosítást adott.Azzal a kérdéssel ordulok önhöz,hogy mennyi esély van arra,hogy kihordjam a babámat?
Tisztelettel egy 30hetes kismama


Vizsgálat nélkjül nem sok esélylatolgatásra vagyok alkalmas, de ha kíméli Magát, nem stresszel, akkor jó esélye lehet arra, hogy nem fog koraszülni.

baba  2008. július 27. 03:01   #1327 

Tisztelt Doktor úr!Nekem a méhnyaknyákom olyan anyagot termel,ami elpusztítja a spermákat.Inszeminációm lesz hamarosan.Egyébként mindkettőnk eredményei nagyon jók.Nem néztek petevezeték átjárhatóságot.Ez nem baj?Ön szerint milyen eséllyel indulunk az inszeminációnak?Válaszát előre is köszönöm!Enikő


Kedves Enikő! Ha nem volt semmi olyan betegsége, ami a petevezeték elzáródását okozhatta volna, akkor miért kellene ellenőrizni az átjárhatóságot? Ez a vizsgálat invazív, tehát árthat is. Az esélyeket ismeretlenül a delphoi jósdában latolgatják, én nem vagyok rá képes! Sajnos! Bízzék benne, az sokkal többet jelent mint a kétségek és az aggodalmak. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

hormon  2008. július 27. 02:57   #1326 

Tisztelt Doktor úr!

Egy nő, aki hormonérzékeny, és semmilyen hormonkészítményt nem szedhet, szedheti a fitoösztrogén tartalmú Breast Success mellnövelő kapszulát? Tehát a kérdésem az lenne, hogy a fitoösztrogén hormon-e? ( www.top-pharma.hu)

Nagyon köszönöm


Szedheti, de minek? Merthogy ettől számottevő mellnövekedés nem várható, az tuti. Akinek meg csak annyira van szüksége, amit ez tud, annak nincs rá valódi indoka.

H.A.  2008. július 27. 02:55   #1325 

Május 27-én mentem el kezelőorvosomhoz, mert a menstruációm enyhén rózsaszínes pecsételéssel indult és végződött. Ekkor hüvelyi ultrahangon 44x36-os cysta ov.l.s-t diagnosztizált a bal petefészekben, majd a 2008.06.22-i kontrollon ugyanez lett az eredmény, majd jelenleg, július 25-én 40x40 mm volt. A leleten az volt írva, hogy "Mérete lényegében nem változik. Douglasban szabad hasi folyadék nincs. Rendes nagy uterus mellett és mögött almányi vastagfalu cystikus képlet, LS cystectomia minél hamarabb".
A kezelőorvosom eddig azt mondta ez valószínűleg magától távozni fog, most pedig azt javasolta, hogy minél előbb műtsük meg, mert kizárt, hogy magától távozik. Ez számomra egy kicsit ellentmondásos.
Igazából a műtétet szeretném elkerülni, van-e erre bármilyen lehetőség??
Ez a méret úgy tudom még nem kóros, ugyan nem is változott.
Ön szerint elkerülhetetlen a cystectomia? Ha önt személyesen megkeresném esetleg lenne mód arra, hogy ilyen műtétet végezzen ha már ez elkerülhetetlen, vagy Ön tudna-e olyan kezelést (gyógyszerest vagy bármi mást) amivel megoldható lenne a ciszták gyógyítása, magától távozása?
Köszönettel: A.



Kedves A.! Miután a cysta mérete nem változik és egyrekeszes, ez valószínűleg régi keletű tünemény. A nagysága határeset, mert 5 cm feletti átmérőjű cystákat szoktunk műtéti határként megjelölni. Panaszt nem okoz, ami jó, de vastagfalú, ami arra utal, hogy spontán nem nagyon fog felszívódni vagy megrepedni. Így összességében nem tűnik rosszindulatúnak, és nem igényel feltétlenül azonnali műtétet, de sajnos nem biztos, hogy elkerülhető. Az a kérdés, hogy van-e megmenthető petefészek-állomány, mert ha van, akkor a műtét után az még tökéletes működésre képes. Ha a petefészek teéjes egészében már degenerálódott, akkor viszont addig amíg nem nő, nem mutat semmiféle rosszindulatra jellemző tulajdonságot vagy nem okoz panaszt, lehet alternatív gyógymódokkal kísérletezni és várni. Ha gondolja, próbáljuk meg, garanciát nem tudok vállalni a sikerre. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

rh összeférhetetlenség  2008. július 27. 02:45   #1324 

Kedves Dr. Úr!
Egy 11 hetes aggódó kismama vagyok. A problémám az lenne, hogy a vércsoportom B rh-, a férjem pozitív. A terhességem ikerterhességnek indult, de keletkezett egy haematóma, ami az egyik babát lelökte a méhfalról. Veszélyeztetett terhes vagyok, folyamatosan fekszem, a haematoma felszívódott teljesen, az ikertesó petezsákja még üresen ott van. A kérdésem ezek fényében az lenne, hogy mivel vérvételen még nem voltam, az ellenanyag termelést elég, ha csak a 12. hétnél nézik? Veszélyezteti-e az élő magzatot az összeférhetetlenség ilyen idős terhességnél, vagy az csak később jelentkezik?
Korábban volt két vetélésem, az első műszeres befejezéssel, itt kaptam anti d-t, a második spontán 5 hetesen, arra azt mondták, hogy még kicsi volt terhesség, nem szükséges anti-d.
Ne haragudjon, hogy kérdésemmel zavarom, de az orvosomtól elfelejtettem rákérdezni, és most szabadságon van.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Üdvözlettel: Nóra


Kedves Nóra! Sajnos 5 hetes terhesség után is kellett volna anti-D-t kapnia, de ez már történelem. Semmi baja sem lesz, ha most kivárja a teljes panaszmentességet és csak utána csinálnak ellenagyag-vizsgálatot, amely remélem negatív lesz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

szünet  2008. július 27. 02:43   #1323 

Kedves Doktor úr!

Szeretném megkérdezni, hogy 5 év tablettaszedés után mennyi szünetet érdemes tartani? Tudom, hogy elvileg lehet szünet nélkül szedni, de erről megoszlanak a vélemények, mennyire egészséges ez. Önnek mi erről a véleménye?
Katalin


Kedves Katalin! Szerintem legalább három hónap szünetet tartson. Üdvözli Hamvas Ferenc

herpesz  2008. július 26. 12:43   #1322 

Üdvözlöm Doktor Úr!
Terhességem utolsó hetében járok,július 31.-én vagyok kiírva a szülésre.A csütörtökön elvégzett ultrahang vizsgálat alapján a Baba már behelyezkedett és a magzatvíz mennyisége is kevesebb,tehát elméletileg bármikor megindulhat a szülés.A problémám az,hogy sajnos jó néhány évvel ezelőtt nemi herpesz vírussal fertőződtem,amit akkor kikezeltek,és azóta nem is jelentkezett újra.Gyakorlatilag"elfelejtkeztem"róla,így a terhes tanácsadásokon szóba sem került.Ma reggelre azonban kiújult.Utána olvastam a neten és ezek szerint,ha a herpesz éppen aktív,akkor csak műtéti úton(császármetszéssel)lehet világra segíteni a Babát,hogy ne fertőződhessen meg.Viszont én mindenképpen szeretnék természetes,hüvelyi úton szülni.A kérdésem az lenne,hogy lehet-e nekem a Herpesin nevű tablettát szednem,amivel régebben is kezeltek hatásosan?A betegtájékoztatója számomra nem egyértelmű,a gyógyszer szavatossága még érvényes,400mg-os kiszerelésben van itthon.Reménykedem benne,hogy van még talán vissza néhány nap,és addig talán meggyógyúlna gyorsabban a gyógyszer segítségével.Ebben szeretném mielőbbi gyors válaszát kérni.Előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel:Tóthné Regina
e-mail:bella9@freemail.hu


Kedves Regina! Úgy érzem, hogy ez az a szituáció, amelyben nem érdemes kockáztatni. Annak ellenére, hogy szerintem a gyógyszernek nincs magzatkárosító hatása, mert hát miért is lenne ilyen terhességi korban, én a legjobb indulattal csak azt javasolnám, hogy ne kockáztassunk. Sajnos nem tökéletesen állapíthastó meg, hogy melyik az a pillanat, melytől már biztosan nem fertőző, és azt sem lehet tudni, hogy nem indul-e rá 5 percre egy újabb folyamat, nyugodjon bele a császármetszésbe, és akkor még mindig érheti kellemes meglepetés! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérdés  2008. július 26. 10:52   #1321 

kedves dr úr az lenne a kérdésem,hogy egy nőnek hány éves kortól célszerű nőgyógyászati vizsgálaton részt venni ,ha semmi problémája és még fogamzásg-t sem szed ,de már 18éves.?


Szerintem a 18 év az a határ, amikortól már illendő, de ha előbb kezdi a nemi életet, akkor attól a pillanattól kötelező. /hangsúlyoznám: szerintem/

előző oldal  65 66 67  68 69  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!