orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  674 675 676  677 678  következő oldal
baj??  2009. június 26. 17:27   #13520 

Kedves Doktor Úr!

Köszönöm a gyors válaszát, megpróbálok megnyugodni. Ez az első terhességem, és izgulok minden miatt. Mivel még uh-on az orvosom nem látta a méhen belül a picit, nagyon félek mindentől (pl.:méhen kívüli terhesség...), már alig várom, hogy menjek a vizsgálatra. Remélem minden rendben lesz!

üdvözlettel :Ria


Kedves Ria! Sose igyon előre a medve bőrére, de a nyomorra se vegyen előleget! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

endometrium  2009. június 26. 17:23   #13519 

Tisztelt Dr. Úr!

45 éves vagyok, vérzés után 3 nappal az endometrium 9mm. Az orvosom küretet javasol, de én félek a műtéttől. Van más megoldás, hogyan kerülhetném el a műtétet? Kértem az orvosomat, hogy gyógyszerrel próbáljuk vékonyítani a nyálkahártyát, de Ő nem javasolja. Azt mondja, hogy kell a szövettan, felelőtlenségnek tartja, szövettan nélkül a gyógyszeres kezelést. A rákszűrés eredményem p2, reaktív sejtelváltozással járó gyulladás, nem kaptam rá gyógyszert. Mi a Dr. Úrnak a véleménye, elkerülhető a szövettan? Ildi


Kedves Ildi! Van valami panasza? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

18 hetes kismama  2009. június 26. 17:22   #13518 

Kedves Doktor Úr!
Ismét Önhöz fordulok egy kis segítségért.Ma voltam 18 hetes ultrahangon.Genetikai ultrahangra küldenek tovább,ugyanis a bal ill.a jobb oldali agyféltekén is találtak egy 4 ill. 6mm-es cisztát és egy 5mm-es vesemedence tágulatot a picinél.Megnyugtatott a szakasszisztens és azt mondta,hogy a ciszta ebben a fejlődési szakaszban gyakori és elmúlik,a tágulat pedig valószínű,hogy azért lehet,hogy kisfiam lesz és a fiúknak a húgyutai másabbak,mint a lányoké,ez nyilvánvaló.Egyébként az AFP leletünk és minden egyéb érték klassz és az is volt minden egyes vizsgálaton,de hétfőn találkozom egy genetikussal és ultrahangot is csinálnak ismét.Mire utalhatnak ezek a pici elváltozások a bébinél?
Előre is köszönöm a válaszát!Üdv:B-né Edit


Kedves Edit! Ha vicces kedvemben volnék, akkor azt mondanám, hogy cystákra az agyban, de mivel nem vagyok ma vicces, így azt mondom, hogy jelenleg semmire sem. Nyugi és várjunk türelemmel a kontroll-vizsgálat eredményére. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fontos  2009. június 26. 17:19   #13517 

Tisztelt Doktor Úr!
Yasminellet szedek, és az történt, hogy múlt szombaton éltem utoljára nemi életet, és hétfőn megjött a mentruációm, ugye a tablettamentes időben. Tgnap kellett volna elkezdenem az új csomaggal, este szoktam, de elfelejtettem és csak ma délben vettem be. Mennyire számít ennyi idő eltolódása? Lehetek terhes?
Válaszát előre isa köszönöm
Üdvözlettel


Nem követett el óriási hibát, este vegye be a következő tablettát. Két-három nap múlva ismét teljesen védett lesz.

steptococcus B  2009. június 26. 17:11   #13516 

Tisztelt Doktor Ur!
En mar irtam volt korabban Onnek, koszonom valaszat.
Most ujabb kerdes merult fel bennem terhessegem kapcsan. 37 hetes kismama vagyok, es 2 szer vegeztek rajtam streptococus B szurest a 35- 36 het korul. Eloszor a privat nogyogyaszom vett mintat ami pozitiv lett, mig masodszor(nekem kellett mintat venni egy egeszsegugyi kozpontban) negativ lett az eredmeny. Hogy lehetseges ez? Akkor most melyik eredmeny a donto?
Valaszat koszonom,
Tisztelettel Katalin


Kedves Katalin! A harmadik eredmény lesz a döntő. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

baj??  2009. június 26. 17:08   #13515 

Kedves Doktor Úr!

1 hete maradt ki a menstruációm, és a terhességi tesztem két csíkos lett!!!
Eddig semmi panaszom nem volt, leszámítva a mellfeszülést, étvágy problémákat.
Az orvosom júl. 9-re adott időpontot (szabadságról akkor jön vissza) az uh vizsgálatra.
De ma egy pici halvány rózsaszín, világos barna pecsét volt a bugyimon.
Nagyon megijedtem! Teljesen tanácstalan vagyok! Mit csináljak?

üdvözlettel: Ria


Kedves Ria! Pihenjen, ne végezzen semmiféle megterhelő tevékenységet, ne éljenek nemi életet! És ne parázzon, nincs komoly probléma. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Szőlőmagolaj  2009. június 26. 17:05   #13514 

Tisztelt Főorvos Úr!

Azt szeretném megtudni, hogy szeretkezéshe lehet-e síkosítóként szőlőmagolajat használni? Párom úgy tudja, hogy egészséges, de szeretném kikérni az Ön véleményét is.
Ha nem jó, akkor tudna-e ajánlani valamilyen síkosítót?

Köszönöm válaszát, kellemes hétvégét kívánok Önnek.

Tisztelettel: Valéria


Kedves Valéria! Babaolaj erre a célra tökéletesen megfelel, mellékhatása pedig nincs. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérem segitsen  2009. június 26. 17:03   #13513 

Tisztelt Doktor úr.Katalin vagyok és olyan problémám van,hogy most vagyok együt egy hete a párommal és ha együtt vagyuk nem látom és nem érzem,hogy kivána szexuálisan.Nem volt még köztük semi csak csokoloztuk,de még igy sem semi jelét nem veszem észre.És állitolag 6-hónapja nincs növel.Velem van a baj kérem segitsen mit tegyek,hogy megtudjam vagy más legyen a kapcsolatuk.Köszönöm Katalin


Kedves Katalin! Szerintem várjon egy kicsit, és ha nem történik semmi, akkor kérdezzen rá őszintén. Ami lényeges, ne egye Magát, hanem beszéljék meg! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

psoriasis  2009. június 26. 16:42   #13512 

Tiszelt Doktor úr!

kérdezte h mi az a biológiai terápia, egy Remicade nevű készítményt adagolnak 2 havonta infúzión keresztül a szervezetembe, ez egy pár órás folyamatot vesz igénybe kórházi körülmények között. folyamatosan ellenőrzik a vérképemet, májfunkciókat,kardiológiai és tüdőgyógyászati kontrollra kell emellett járnom.
h hivatalosan mit is jelent a biológiai terápia azt inkább bemásolom ide, mert én úgyse tudnám ezt jól elmagyarázni.

"Biológiai terápia

Az elmúlt évek géntechnológiai kutatásainak köszönhetően kerültek kifejlesztésre. Specifikus ellenanyagokat tartalmaznak melyek a psoriatikus tünetek létrejöttében szerepet játszó gyulladásos sejtek és gyulladásos fehérjék aktivitását gátolják. Ezek a készítmények közelítik meg jelenleg leginkább a psoriasis oki terápiáját. Mivel a szervezet immunválaszát módosítják, biológiai választ módosító szereknek is nevezzük őket (Biological Response Modifyer Drugs - BRMD). Előnyük a többi szisztémás készítménnyel szemben, hogy kevesebb a nemkívánatos mellékhatásuk. Hatásmódjuk alapján két nagy csoportját különíthetjük el: TNF-α ellenes illetve T-sejt gátló szerek. Hatásuk lényege, hogy gátolják a gyulladásos folamatokban szerepet játszó fehérvérsejtek és fehérje természetű gyulladásos anyagok működést, ezáltal minden eddiginél hatásosabban gátolják a gyulladásos folyamatot. Hosszú távon is hatékonyak és kényelmes az alkalmazásuk (heti egyszeri injekció). Mivel az immunválaszra hatnak, a biológiai terápiák legfőbb kockázatát a fertőző betegségek (tuberkulózis, vírushepatitisz) jelentik.
A pikkelysömör biológiai terápiája a betegség patogenezisében központi szerepet betöltő mediátor fehérjék vagy az immunsejtek irányított vándorlását és/vagy aktiválódását irányító fehérjetermészetű molekulák specifikus ellenanyagokkal történő gátlását jelenti. "

Nem tudom h ezzel tudtam-e esetleg bővebb információkkal szolgálni, de remélem hogy igen.

Üdvözlettel:J


Kedves J! Köszönöm, tanultam belőle. Tudja-e, hogy a psoriasist nagy sikerrel gyógyítják biorezonanciával is? Semmiféle mellékhatása nincs, és beavatkozásra sincs szükség. Nézzen utána, ha nem találja meg a lehetőséget, szívesen orientálom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

gyogyszer  2009. június 26. 08:36   #13511 

kedves dr ur külföldön mijen néven ismerhetö az elevit elöre is köszönöm


Elevit Pronatalként kell, hogy mindenhol ismerjék.

pecsételés  2009. június 26. 08:35   #13510 

Tisztelt Doktor Úr!
6 hónapja szedek Yasminelle tablettát, eddig semmilyen problémám nem volt vele. Néhány hónapja antibiotikumot kellett szednem, ezért hüvelygomba tüneteire Canesten kombit használtam.
A probléma jelenleg az, hogy 4-5 napja pecsételő vérzésem van, az adott levélből már csak 3 szem van hátra.
Egyéb gyógyszert nem szedek, csak C-vitamint (bár valahol azt olvastam az csökkentheti a tabletta hatását?!)
A kérdésem az, hogy mi okozhatja a vérzést és mennyire súlyos ez? Illetve ilyen áttöréses vérzéssel csökken-e a tabletta hatóképesse, tehát szükséges-e kiegészítő védekezés?
Köszönöttel, Ágnes


Kedves Ágnes! Én nem esnék kétségbe, szerintem várjunk arra, hogy a következő ciklusban mi történik. A C-vitamint ne gyanúsítsa kérem semmivel. Ilyen probléma teljesen normális körülmények között minden fogamzásgátlót szedő nőnél előfordulhat! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Cynt  2009. június 26. 08:26   #13509 

Kedves Doktor úr!

Az lenne a kérdése hogy a barátomnak nemrég véres volt spermája és szedett is rá antibiotikumot és elmúlt de most megint voltak véres foltok. Az lenne a kérdésem hogy tőlem kaphatott e el valamit(gomba vagy ilyesmi) és attól lehetett e és ha igen, mi az ami ilyet csinálhat vele?

Köszönöm szépen, Kata.


Kedves Kata! Nem hiszek benne, hogy Ön lenne a fertőző forrás, mert ha Ön tünetmentes, akkor elképzelhetetlen, hogy a párjának ilyen drámai tüneteket okozó fertőzést adjon át. Biztonság kedvéért kérje a hüvelyváladékának a tenyésztéses vizsgálatát! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

mellékhatás  2009. június 25. 23:52   #13508 

Kedves Doktor Úr,

a kérdésem nem nőgyógyászati, de látom hogy on-line és egész biztos vagyok benne, hogy tud nekem válaszolni rá.

Apukám tegnap lefekvés előtt bevett egy gyógyszert derékfájásra, és reggel mikor fölkölt, teljsesen homályosan látott. Ha ez a gyógyszer mellékhatása, akkor elmúlik? Vagy ez lehet maradandó?

Messze vagyok most tőle, ezért nem őt kérdezem, hogy mit mondott az orvosa. Nagyon köszönöm a válaszát és elnézést, hogy nem a témába vágóan kérdeztem, csak aggódom...

Jó éjszakát, Laura


Kedves Laura! A dolgok között szerintem nincs összefüggés. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

utazás  2009. június 25. 23:50   #13507 

bocsánat utolsó kérdés?akkor ha P2 akkor ugye azt tetszett irni az teljesen jó,és akkor azt azt is jelentheti h nincs hpv ?


na többet nem zaklatom ,igérem!!!!


Jelenleg nincs HPV!

kombinált teszt 2  2009. június 25. 23:49   #13506 

Kedves Doktor Úr!

Köszönöm a válaszát, azért megnyugtatott, hogy jó az eredmény.
Én is jobban örülnék, ha nem is láttam volna, de az sms-ben kapott azonosító alapján nekem kell megnéznem. És ha már megnézem, persze rákeresek a down-kórra...
és a kockázatokra stb...
És én olyan 1: 20000 körül vártam ezért ijedtem meg
Holnap felkeresem az orvosomat, mert meg szeretném neki is mutatni és az afp-re sem tudom mikor menjek már, mert mindig mást számolnak és szerintem korán küldött.
Egyébként én már többször írtam magának és MINDIG igaza lett!

Üdvözlettel: Kriszta


Köszönöm Kedves Kriszta! Remélem nem sokat fogok a további életemben sem hibázni! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérdés  2009. június 25. 23:44   #13505 

tisztelt dr ur.Egy nagyon kényes temában szeretném véleményet megtudni.Egy eve vagyok egyutt a baratommal de ilyen meg sosem tortent.Szeretkezés után egy belenyilalo erzest ereztem talán meg egy pattanos erzest is majd jobb oldalon a szemeremajakom megduzzadt.olyan volt mintha kijott volna teljesen.Nagyon megijedtem aznap orvoshoz fordultam de nem fogadtak.Másnap sotet lila fekete lett az egesz jobb szemerem ajak és leapadt de fájdalmas.Elmentemorvoshoz aki szerint egy nagyon csunya beverzes.Ez mitol alakult ki?Minden ugyan ugy zajlott mint eddig.Innentol kezdve tartanomkell hmindidg ez fog torteni?Kérem reszletesebben irja le.Mellesleg azt mondták ha csomo marad mutet várhato es elégé félek.Válaszát elore is nagyon szepen koszonom.


Ezzel a kérdéssel már találkoztam és válaszoltam is rá. Nem tudom, hogy milyen műtétet terveznének Önnél, de én arra kérem, hogy vegyen a patikában Feketenadálytő kenőcsöt, nagyon sokat segít a vérömleny teljes felszívódásában. Remélhetőleg ez nem fog többet előfordulni.

utazás  2009. június 25. 22:12   #13504 

bocsánat de kissé fáradt vagyok nem vettem észre !

köszönöm a választ!



Nagyon szívesen, nem történt semmi baj!

utazás  2009. június 25. 22:07   #13503 

bocsánat dr úr, nem láttam a kérdésem,lehet nem ment el?
azt kérdeztem hogy ha a citologus akkor lát valami elváltozást megnézik a Hpvt is ?
köszönettel


Jóéjt


Keresse, mert megválaszoltam.

utazás  2009. június 25. 22:06   #13502 

kedves dr úr, tehát ha van fertözöttségi gyanu citologia során akkor megnézik a hpvt ?


köszönettel



Sajnos a jogszabályok szerint a HPV-vizsgálat TB-alapon csak akkor végezhető el, ha már legalább 2 P3-as cytológiája volt.

kérdés  2009. június 25. 22:03   #13501 

Kedves Doktor Úr!Egy kicsit aggódom,még azt szeretném kérdezni , hogy én februárban voltam nőgyógyásznál hüvelyi ultrahangon és akkor még mindent remben talált ,attól még lehet cyszta gondolom én,de talán lehet hogy ettől a clostylbegyttől lett , mert elolvastam a tájékoztatót és ilyet kiválthat a gyógyszer.Ön szerint a terhesség kizárt?Megprobálok holnap bejelentkezni a nőgyógyászomhoz.Nagyon köszönöm a gyors válaszát mégegyszer és ezzel a segítségét is.Tisztelettel.Andi.


Kedves Andi! Ami februárban történt, az ma már történelem. A legjobb, amit tehet, az valóban az, ha újra megnézeti Magát. Nagyon szívesen! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal  674 675 676  677 678  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!