orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

előző oldal  850 851 852  853 854  következő oldal
Spontan abortusz  2009. szeptember 7. 12:58   #17040 

Koszonom nagyon szepen valaszat.A verzes elott nehany napja fajt a hatam bal fele,es a hasam enyhe nyilalasokat ereztem valoszinu hogy akkor tortenhetett valami. Remelem hogy hamarosan teherbe esek es nem lesznek gondok. Koszonom gyors valaszat. Emoke


Kedves Emőke! Szedjen napi 1 tabletta Elevit Pronatal-t folyamatosan és három hónapig kérem ne gondoljon újabb terhességre. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

myoma?  2009. szeptember 7. 12:56   #17039 

Tisztelt Doktor Úr!

Már 5 napja, hogy nagyon erősen vérzek. Kaptam vérzéscsillapítót, ami nem használ. Nemhogy csökkene a vérzés, még inkább erőteljesebb. Az egyik orvos szerint cisztám van, a másik szerint myoma... most kinek lehet hinni, és mitől lehet ez az erőteljes vérzés. Azt még hozzátenném, hogy nagyon sötét és darabos. Ömlök. a hasam alja rettenetesen fáj.
Tudom vizsgálat nélkül nehéz mit mondani, de már voltam nem egy nőgyógyásznál. Kicsiot kétségbe vagyok esve, hogy mots mi történik velem. 40 éves vagyok.
Mit tudna tanácsolni, mit tegyek?
Köszönettel
E.


Kedves E.! Vizsgálat nélkül sajnos nem nehéz valamit mondani, vizsgálat nélkül nem lehet semmit se mondani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

tanácstalanság  2009. szeptember 7. 12:52   #17038 

ludtojás nagyságu és további több kétcentis átmérőjü myoma ad-e okot méheltávolitásra vérzésemrendszertelen ha megvan bő darabos vérzésseljár hosszantartó es állandó alhasifájdalmakkal küszködöm derekamfáj lábaim állandoandagadnak 42éves vagyok válaszát köszönöm


Egy dolog bizonyos: Önt és a myómáját kezelni kell, de arról, hogy a műtét-e erre a legmegfelelőbb mód, azt személyes ismeretség és vizsgálat nélkül nem tudom Önnek megmondani. Én azt hiszem nem ugornék azonnal Önnek.

szilvia beteg  2009. szeptember 7. 12:49   #17037 

Tisztelt doktor ur !


Arra lennék kiváncsi hogy mar rég hogy észrevettem hogy fehér folyásom van . A barátomnak a sexuális élet megkezdése után makk és fitymagyulladást állapitottak meg és azt mondtak hogy ezt tölen is elkaphatta mert sexuális uton is terjed ha a nőnek hüvelyfertözése van . Azért amért fehér folyásom van azért nem biztos hogy hüvelygyulladásom is ? Vagy az esetek tulnyomo többségénél ez együtt jár vele pontosabban tünete a hüvelygyulladásnak . Köszönöm válaszát !


Csináltasson egy váladékvizsgálatot, abból kiderül, hogy van-e bármilyen továbbadható fertőzése vagy sem.

8hetes kismama  2009. szeptember 7. 12:48   #17036 

Jó Napot Doktor Úr!


Azt szeretném megkérdezni hogy mit jelent az hogy vizelet üledék:laphámsejtek,zsúfolva baktériumokkal.

Vízelet általános:

albumin:negatív
genny:negatív
glükoz:negatív
ubg:normál
aceton:negatív
faisúly:1015,0 1001,0-1040,0
pH:7,0 4,5-7,8
nitrin:negatív
bilirubin:negatív

És még azt hogy a koleszterinem jó? 4,1 mmol/l?

kérem válaszoljon kérdésemre ez a labor vizsgálat eredményei!!!!
tisztelettel:julianna
válaszát nagyon várom!


Kedves Jukianna! A laborvizsgálati leletek nem Önnek szólnak, nem Önnek kell értékelnie, mert a puszta számok az ember és a panaszai nélkül még egy orvosnak sem biztos, hogy mondanak valamit. A lelete egyébként teljesen negatív, a vizeletüledékkel kapcsolatban azért nem tudom a leletét értékelni, mert ahhoz, hogy ezt kórosnak tudjam be, lemosott középsugaras leletre volna szükség, azaz hogy még lehetőség se legyen a hüvelybemenetből besodort anyagok által okozott kavarra. A koleszterinhez sajnos nem sokat értek. Utoljára és nagyon halkan csak azt kérdezném, hogy mindezt miért tőlem kérdezi? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérdés  2009. szeptember 7. 09:58   #17035 

Tisztelt DR ÚR

Az lenne a problémám h térdműtétem volt és felírtak itthonra clexan 0.6 ml injekciót picit félek beadni magamnak kérem nyugtasson meg h nem lesz baj.Tudom hogy nem az ön szakterülete de itt más orvos olyan sokára válaszol
Köszönettel:ANN


Kedves ANN! Nyugodjék meg, semmi baja nem lehet belőle. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fogamzásgátlás  2009. szeptember 7. 09:54   #17034 

Tisztelt Doktor Úr!

Két éve abbahagytam a Harmonette fogamzásgátló szedését. Most egy hete újra kezdtem. Az első menstruációs napon vettem be az első tablettát, ami igaz csak kis vérzéssel járt 2 napig, majd a harmadik napon kezdett erőssebb lenni ami már fájdalommal is járt. De a menszeszem 10-dik nap is tart. Nem erős, épp olyan mint a legelső két nap. Egy kicsit aggódom.
Válaszát Köszönöm
Viktória


Kedves Viktória! Kérem, hogy a kérdést az orvosával beszéje meg, mert csak ő tudja /ha tudja egyáltalán/, hogy Önnek milyen a hormonális alkata, hogy van-e peteérése, és miért a Harmonette-t írta fel. Aggodalomra szerintem nincs oka, de odafigyelésre szüksége van. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

vérzés  2009. szeptember 7. 09:46   #17033 

Tisztelt Dr. úr!

Nem bosszantani akartam csak ez a probléma április óta van mióta volt egy missed ab.-on és kaparás. Sok alvadt vér darab jön belőlem, meg méhfal darabok érhálózattal együtt. Mi a teendő ilyenkor? Újabb kaparás?

Köszönettel S.


Kedves S.! Vizsgálat nélkül sajnos nem fogunk tudni előbbre jutni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

vérzés  2009. szeptember 7. 09:35   #17032 

Tisztelt Dr.úr!

És ha nagy alvadt vérdarabok jönnek belőlem az mit jelenthet?

Köszönettel: S.


Kedves S.! Az komolyabb méhűri vérzést, pl. vetélést, idősebb korban myómát illetve nyálkahártya túltengést jelenthet, meg még sok apróságot, de most ne vegyük sorra az egész nőgyógyászati tankönyvet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kerem segitsen  2009. szeptember 7. 09:32   #17031 

TISZTELT DOKTOR UR!


En azzal a keressel fordulok onhoz hogy milyen osszefugges van a dieta es a menses kimaradasahoz?Es ha nem letesitettunk szexualis kapcsolatot,de viszont fogyokurat tartottunk,miert kesik a menses?En fogyokurazom,es mar tobb mint ket honapja nem jott meg a messesem!On mit javasol?Mi lehet az oka?Letezik olyan eljaras ami serkenti a megjovetelet?


Elore is koszonom valaszat:Emese


Kedves Emese! A drasztikus fogyókúra menzesz-zavart okozhat, mely a kúra végén spontán meg fog szűnni. Ha netán mégsem, akkor segíteni fogok Önnek ezt az állapotot megszűntetni, de az eredményhez mindenképpen szükség van egy egyensúlyi állapotra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérdés  2009. szeptember 7. 08:15   #17030 

milyen betegés ez méhnyak insitu carcinomaja.várom válaszát.köszönöm


A méhnyak kezdődő, még csak a szövetek között rákja.

Testépítés  2009. szeptember 7. 08:12   #17029 

Tisztelt Doktor Úr!

3 hónapja elkezdtem a testem építését súlyzós, eléggé megterhelő gyakorlatokkal. Azóta kisebb megszakításokkal (1-2 nap) szinte folyamatosan vérzek. Általában csak kicsit, de most egymás után kétszer is elég erős a menstruációm. A kettő között 3 nap telt el... Edzések után szinte azonnal elkezdődik. Hetente 3-4 alkalommal járok le az edzőterembe.
Lehet, hogy a korom is bejátszik, elmúltam 42 éves, de gondolom a folyamatos vérzés, vagy pár nap szünetekkel nem igazán normális.
Lehet ez a fizikai megerőltetéstől, hova és milyen vizsgálatra kéne elmennem?

Köszönöm!

B. Erzsébet


Kedves Erzsébet! A hirtelen nagy fizikai megterhelés stresszhatás és a stressz lehet negatív hatással a menzeszre. Ilyen vérzési rendellenességet azért nem szabadna okoznia, ezért mindenképpen javasolnám, hogy lássa Önt minél hamarabb szakorvos. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Premenopauza  2009. szeptember 7. 08:07   #17028 

Tisztelt Doktor Úr!

A méhnyálkahártya megvastagodása miatt gyógykaparáson estem át. Norcolut szedése javasolt. A műtét után két héttel azonban a tüneteim kiújultak, így várhatóan a menstruációm sem jön meg. A gyógyszert a ciklus második felében kellene szednem, de így nem tudom mihez kötni. Javasolt-e egyáltalán a szedése ebben az esetben?


El tudná nekem küldeni a szövettani diagnózist?

termográfia  2009. szeptember 6. 23:29   #17027 

Tisztelt Doktor Úr !

Önnek mi a véleménye a termografiás vizsgálatról ? Valóban sejtszinten kimutatható vele a rosszindulatú elváltozás ?

Válaszát köszönöm: Alíz


Kedves Alíz! Sejtszintű kimutatás csak mikroszkóppal lehetséges, de az sem az élő szervezetben. Aki mást állít, az hazudik. A termográfia nagyon hasznos dolog, de ezzel az eljárással csak azt lehet megállapítani, hogy bizonyos szervekben szövetekben működési zavar van, konkrét diagnózis felállítására alkalmatlan. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

esemény_után  2009. szeptember 6. 23:26   #17026 

Tisztelt Doktor Úr!

Heterozigóta Leiden mutációm van, az lenne a kérdésem, hogy kaphatok e esemény utáni tablettát, illetve vannak e ennek különleges feltételei. Vagy más megoldást kell keresnünk?

Köszönettel, Szilvia


Kedves Szilvia! Igen indokolt esetben végső egyedi megoldásként én adnék Önnek, de gyakorlatként nem vezetném be. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

HPV  2009. szeptember 6. 22:37   #17025 

Rendben, köszönöm a válaszait. Keresni fogom!


Várom!

neocitran  2009. szeptember 6. 22:34   #17024 

Kedves Doktor úr!

A NeoCitran befolyásolja a fogamzásgátló hatását?

Lea


Nem befolyásolja kedves Lea! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

HPV  2009. szeptember 6. 22:33   #17023 

De sima rákszűrésnél, nem derül ki a hpv jelenléte, csak célzott hpv- szűréssel igaz? Az volt nekem 1éve, és negatív lett, de azóta volt szemölcsöm, és általában el tudom tüntetni Condyline oldattal! Cytológiám az mindig P2-es, és a hpv- szűrésem pedig negatív lett.(1évvel ezelött) de most fogunk csinálni újra szűrést! Én nagyon félek ettől a vírustól, és idegesít is, zavar! és sajnos hajlamos vagyok a hipohondriára is:) (ráadásul)
Talán keressem fel inkább Önt? Nem tartom egész alaposnak a jelenlegi Orvosomat!


A HPV-nek csak a gyanúja merül fel a rákszűrés során, a vírust csak HPV-tipzálással lehet azonosítani. Ha megtisztel a bizalmával, akkor a kérdés eldöntésében a cytológusom szaktudása komoly garancia abban, hogy ez a kérdés a helyére tehető legyen. Ha úgy dönt, hívjon fel nyugodtan!

HPV  2009. szeptember 6. 22:22   #17022 

Akkor csak annyit tehetek, hogy erősítem az immunrendszerem? És megtudom hogy pontosan melyik tipusa van nekem? És akkor annak megfelelően járok szűrésre és vizsgálatra! Az orvosom azt mondta, ha jelenleg nincs szemölcsöm, akkor nincs vírusom, és ha nincs vírusom, nem tudhatjuk meg hogy melyik tipusa van nekem!


Hát az orvosának enyhén szólva hiányos a tudása. Valóban jól érti a dolgokat, folyamatos immunerősítésre lenne szüksége, és ha a cytológiai vizsgálat is felveti a HPV-fertőzöttség gyanúját /merthogy eddig csak a bőrén észleltek feltehetően nem rákkeltő vírus által okozott szemölcsöket/, akkor HPV-tipizálásra van szüksége. Addig az immunerősítés mellett csak fokozott figyelemre van szüksége.

vérzés  2009. szeptember 6. 22:16   #17021 

Úgy értem énis, hogy alvadékos! Ilyen kis "foszlányok" vannak benne! A friss vér mellett, sötétebb, alvadékos!


Ha foszlányok bvannak benne, akkor nem darabos, és őszintén remélem, hogy soha nem lesz valóban darabos vérzése. A foszlányok a leváló méhnyálkahártya darabjai, semmi kóros nincs bennük.

előző oldal  850 851 852  853 854  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!