orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Árvai Éva

Dr. Árvai Éva válaszol

Dr. Árvai Éva

fül-orr-gégész szakorvos

Tinnitus, csecsemő hallásszűrés, dohányzás leszoktat

előző oldal  81 82 83  84 85  következő oldal
víz  2011. június 4. 16:50   #1660 

Kedves Doktornő!Egy bugyuta kérdéssel fordulok önhöz.A kisfiamnak víz ment a fülébe és nem akar neki kijönni belőle mit tanácsol?Köszönöm Mónika


Kedves Anyuka!
Feltételezhetően fülzsír van a fülben.Fülészetre tessék elmenni.
Üdvözlettel dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

orrsövény  2011. június 4. 15:33   #1659 

Tisztelt Doktornő!
Régebben már írtam h volt ápr 20án egy orrsövény műtétem, és a tamponkiszedés után a bal orrlyukam nem szelel rendesen. voltam orvosnál, mondta h be van dagadva a nyálkahártyám (ezt tükörben is látom) lehet allergia. voltam allergia teszten (bőrre csepegtettek), de az negatív lett. Az orvos felírt orrcseppet,így előbbre nem vagyok ezzel. ja és miért csak a bal? érdekes eddig nem voltak ilyen gondjaim.
mit tudok tenni?
köszönöm


Tisztelt Kérdező!
Vizsgálat nélkül nem tudok Önnek tanácsot adni.
Üdvö9zlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

fül probléma  2011. június 4. 15:31   #1658 

Tisztelt Dr. nő!

Hangos zajtól vagy hangtól a bal fülem recseg, a másik meg a kutya ugatásra érzékeny nagyon, de az nem szokott recsegni. Lehetséges hogy van valami baj a fülemmel?


Tisztelt Kérdező!
A Hyperacusis is betegség,tessék elmenni füléászetre,illetve audiologiára.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

Jucus  2011. június 3. 12:35   #1657 

Kedves Doktornő! Kb.2 hete az orrüregemben mindig seb keletkezik,orrközép tájékán fájó égő érzés. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Szép napot! Jucus


Tisztelt Kérdező!
Tessék Bepathen krémmel kezelni és a pörköket nem szabad eltávolítani,mert ujabb seb keletkezik.
Fül-orr-gégészetentessék lekezeltetni.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

Mandulagyulladás  2011. június 3. 11:22   #1656 

Jó Napot Kívánok!
17 éves lány vagyok. Voltam ma a fül-orr-gégészeten a (torok)mandulámmal. Rendszeresen visszatérő fájdalmaim vannak ezzel kapcsolatban. Idén 3x is előjött, hogy alig tudok nyelni, ezáltal enni alig, inni nagyjából, de nagyon fájdalmas. Fájtak a lábaim, gyengének éreztem magam, ha kikeltem az ágyból szédültem. Kaptam antibiotikumot és emellé időpontot a műtétre. Lokális műtétem lesz július 6.-án. Nagyon-nagyon félek, de tudom, hogy ez sem jobb. Minden nyelésnél sírni tudnék. Sokszor fáj a gyomorszájam is.


Tisztelt Kérdező!
A műtét nem fájdalmas,hiszen érzéstelenitést végeznek. A műtét utáni időben egy hétig fokozódik a fáéjdalom,mert a hegszövet rövidül. Tessék rendesen nyelni,enni a műtét után és nem szabad kímélni a torkot,hogy táguljon a hegszövet.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

manyi  2011. június 3. 11:17   #1655 

Tisztelt Doktornő!Problémám a következő:tegnap reggel a fülemet tisztítottam,és lehet hogy a fülemben maradt a kis vattadarab a fültisztító pálcikáról.Őszintén szólva azt sem tudom,hogy volt-e a pálcikán vatta,mert meg sem néztem mikor kivettem a dobozból,autumatikusan emeltem a fülemhez,csak aztán mikor kivettem a fülemből akkor láttam,hogy nincs a végén a kis vatta.Kértem időpontot fül-orr-gégészetre,de csak két hét múlva tudnak fogadni.Lehet ezzel ennyit várni,vagy keressek fel egy magánrendelést?Kicsit aggódom,néha olyan érzés mintha lenne a fülemben valami,néha meg nem érzek semmi különöset.Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező!
Szerintem 2 hétig nem várnék.Amennyiben fülészetetre szeretne menni,ugy mi a magánrendelőben hétvégén, pénteken,szombaton és vasárnap rendelünk.
Időpontot telefonon lehet kérni. 06-30-393-20-80, vagy 06-30-913-64-73
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

szédülés  2011. június 3. 06:14   #1654 

Tisztelt Doktor Nő! Kislányom 13 éves.problémánk a következő:1-éve kisebb nagyobb szünetekkel, szédül., főleg álló helyzetben elmondása szerint a homlokából indul ki egy erős fájdalom ,és megszédül elmegy a látása,aztán vissza jön. Voltunk fül orr gégészeten mindent rendben találtak,szemészeten mindent rendben találtak ,vérvételen is voltunk.itt is minden jó.A körzeti orvosunk nem tudom mire vár hisz egy éve van ez.Kérem önt írja meg nekem hová vigyem még a lányt kivizsgálásra.Naponta többször is megszédül.de van olyan nap amikor egyszer sem. Nem értem mi okozza ezt a szédülést ,vérnyomása is rendben van. Várom válaszát: Tisztelettel Némethné Nagy Mária


Kedves Anyuka!
Látatlanban csak találgatni tudok. Ebben a korban gyakori a vérnyomás ingadozásból kiinduló szédülés.Miután a homlokából indul ki a fájdalom,ami szédülésnél szokatlan ,további vizsgálatokra volna szükség.Szívesen megnézném a kislányt a magánrendelésemen,ha Önök is szeretnék. Rendelés csak pénteken,szombaton és vasárnap van. Időpontot telefonon lehet kérni. 06-30-393-20-80, vagy 06-30-913-64-73
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

csomók  2011. június 2. 21:44   #1653 

Kedves Doktornő!

5-6 naponta tüszőket-vagy detritusokat köhögök fel, a torkomon nincs, úgy tűnik mélyebben van. A torkom nem fáj, lázas sem vagyok, viszont a gégémben lentebb olykor hirtelen jelentkező éles fájdalmat érzek.
Ön szerint mitől lehet ez?
(enyhe váladékozás is van, erre szedtem köptetőt)

Van ittkon egy doboz megkezdetlen antibiotikum (Aktil duo)-ön szerint beszedjem?


Tisztelt Kérdező!
Vizsgálat nélkül ne szedjen antibiotikumot.Tessék Betadinnel kiecsetelni a torkát és gégészetre elmenni.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

Füldugulás  2011. június 2. 21:42   #1652 

Kedves Doktornő!

Két nappal ezelőtt azzal ébredtem reggel, hogy el van dugulva a jobb fülem. Azonban ez a probléma felkelést követően megszünt. Viszont ma éjjel újra eldugult, most sem fáj, csak füzúgást érzek a fülemben.
Mi lehet a jelenség mögött?
Köszönettel:
Nagyapó


Tisztelt Nagyapó!
Lehetséges fülzsir,illetve hirtelen halláskiesés a panasz mögött.Mielőbbi fülészeti vizsgálat javasolt.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

mandula!  2011. június 2. 21:40   #1651 

Tisztelt doktor Nő!
Szeretném segítségét kérni abban hogy mandulám! Voltam fül-orr gégészeten ahol csináltak leoltást és nem volt benne baktérium! De akkor is volt ilyen fehér valami a mandulán amit sikerült kigyomni. És azota folyton jön rá hol ide hol oda. De egy helyre mindig visszajön ahonnan nem sikerül kinyomnom. Mert ha megnyomon olyan mintha vissza menne és utána megint látom :S
Mit tegyek? Mert elég szagos is!

Köszönöm válaszát!


Tisztelt Kérdező!
Tessék gégészeten leszívatni. Sajnos 2-3 hét után ujra megjelenik.Leszivás,illetve kinyomás után a helyét Betadinnel kellene kiecsetelni.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

porc  2011. június 2. 21:38   #1650 

azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy már egy hete körölbelül az történik hogy a fülem fölső részén a porc elég sürün megnyilal és akkor ugy fáj még a könnyem is kicsordul,de amugy nem fáj.Mitől lehet ez és mit tegyek?


Tisztelt Kérdező!
Létezik egy fülkagyló szélére localizálódó gyulladás,ami kis kemény göbként jelentkezik. Füléászeten kell megmutatni és esetleg műtéttel kimetszetni ezt a területet.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

kérdés  2011. június 2. 21:36   #1649 

Azt szeretném megkérdezni hogy a honlapján az árakat hol lehet megtekinteni?


Tisztelt kérdező.Telefonon lehet mindent megtudni.
06-30-393-20-80, vagy 06-30-913-64-73
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

enikő  2011. június 2. 21:34   #1648 

Szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet azt kideriteni ha valami gond van az egyensúlyközpontommal a fülemben,mert évek óta szenvedek egyensúlyzavarral ,de már most annyira felerősödött hogy kapaszkodva járok,illetve ha forgatom a fejem mintha akadozna ott valami köszönöm


Tisztelt Kérdező!
Otoneurologiai vizsgálatra tessék beutalót kérni.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

Reflux  2011. június 2. 21:33   #1647 

Kedves Doktornő!

A vizsgálatok kimutatták, hogy a reflux és nyitott gyomorszájam miatt visszafolyó gyomorsav szétmarja a nyelőcsövet és szájüreget, állandó gyulladásba van a mandulám. Próbáljuk a gyomorsavat csökkenteni, mellyel Ön szerint elkerülhető-e a mandula kivétele? vagy milyen terápiás lehetőség van??

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel:
Andrea


Kedves Andrea!
Szerintem a mandula kivétele nem oldja meg a problémát. A refluxot kell kezelni és akkor az általa okozott panasz is megszünik.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

rostasejt  2011. május 31. 05:27   #1646 

A rostasejt gyulladás megállapitható labor vizsgálattal?

Köszönöm


Tisztelt Kerdezö!
Nem allapithato meg.Arckoponya CT szükseges,illetve endoskopos vizsgalat.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

NOVORIN  2011. május 31. 05:25   #1645 

Tisztelt Doktornö!
Az a problémám hogy nem tudok létezni már évek ota a Novorin orrcsepp nélkül.Tudom hogy nem lehetne használni rendszeresen mert kárositja a nyálkahártyát, de muszály napi szinten használnom mert különben nem kapnék levegöt"" ugyérzem"".Van hogy csak 1-szer,de hamegvagyok fázva akkor többször is.Más orrcsepp nem segit csak ez.Ha véletlen nincs nálam akkor biztos eldugul az orrom és rosszul vagyok../ ugyérzem olyankor nincs elég oxigénem/.gondoltam már arra ishogy talán pszihésen van ez,mert haeszembejut hogy nincs nálam akkor abban a percben baj van.Van 1 a táskámban, az ágy mellett, amunkahelyemen...Mit tudna nekem tanácsolni,hogy tudnék leszokni rola?..
Elöre isköszönöm a válaszát.
Tisztelettel:Márti


Kedves Marti!
Tessek megprobalni izotonias sooldattal.Amennyiben ez nem segit,ugy az orrkagylo kezelese jön szoba.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

nyelv+nyelés  2011. május 30. 19:01   #1644 

Tisztelt Doktornő!

Körülbelül 2 hónapja jelentkeztek a tüneteim. Először kicsit furcs zavaró érzés nyeléskor. Ez nem zavart annyira. Aztán nem múlt, valamint fehér lepedék lett a nyelvemen, fájt a torkom, néha a tüdőm is mitha égett volna levegő vételkor.

Háziorvosomhoz fordultam. Száj és torok öblögetőt írtajánlott, savlekötőt. (Reflux gyanú)
A nyelvem már nem annyira lepedékes, a zavaró nyelési érzés még megvan(nehézkes, de enni-inni minden gond nélkül tudok, nem fáj). Viszont most észrevettem, hogy a nyelmem hátsó részén piros kis "kitülemkedések", csomócskák vannak, nem fájnak.

Kérdésem az lenne, hogy mi lehet ez?


Tisztelt Kerdezö!
Ezek a kis kitüremkedesek a nyelv hatso reszen az izlelö bimbok,ezek mindig ilyen duzzadtak .
Szerintem is a reflux all a panasza mögött.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

a torkomban  2011. május 30. 18:58   #1643 

tiszetelt doktorno,en 23eves lany vagyok,eszre vettem hogy a torkomon valadek ereszkedik le.sok,es vastag volt a valadek,es eleg hosszu ideig tartott,erdekes modon az orom szaraz volt,nem nathasodtam.kivancsi vagyok ez mennyire normalis,mert ezek utan eszre vettem,hogy a torkomban van egy holyaghoz hasonlo valami,ami nem faj,nem viszket,csak latom.kezd zavarni mert mar ket honapja nem mulik el.most mar a napokban van mikor nem latom,es kisebb is,es nincs pirosag mar korolotte.de erdekel a velemenye,hogy mi lehet ez,vagy mitol van?erdekes mert nem faj,es eltunik hogy nem lehet latni,de olykor megis megmutatja magat.


Tisztelt Kerdezö!
Szerintem a szaraz orrnyalkahartya termeli a tapados valadekot. Tessek sosvizes orröblögetest vegezni.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

tisztel doktorno  2011. május 30. 18:56   #1642 

tisztel doktorno ! en egy 14 eves fiu vagyok es csak azt szeretnem megtudni hogy kb.mennyire faj ha felszurjak az orrom ?


Tisztelt Kerdezö!
Ma mar nem kell felszurassal kezelni az arcüreget,lehetseges a termeszetes nyilason keresztüli leszivas. Ez pedig nem fajdalmas.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

fülviszketés  2011. május 30. 18:54   #1641 

Kedves tornő!

Szeretném a segítségét kérni. Egész télen viszketett, hámlott a fülem, azt hittem, hogy a tél miatt. De most is folytatódik, már teljesen kisebesedett a vakarástól. Most már úgy érzem, hogy nemcsak a fülkagylóm fáj, hanem a fül alatti mirigyem is.
Mi a teendő, hogy elmúljon???

Köszönettel: Kati


Tisztelt Kerdezö!
Kezeles nelkül nem fog elmulni.Tessek elhagyni a vakarast es füleszetre tessek elmenni.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

előző oldal  81 82 83  84 85  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Hallás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!