orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Árvai Éva

Dr. Árvai Éva válaszol

Dr. Árvai Éva

fül-orr-gégész szakorvos

Tinnitus, csecsemő hallásszűrés, dohányzás leszoktat

előző oldal  82 83 84  85 86  következő oldal
Ica  2011. június 13. 19:48   #1680 

Kedves doktor nő !

Amikor este lefekszem a jobb fülem szakaszosan sípol.
Nappal is kipróbáltam, hogy a csendes szobában lefeküdtem, de csak este sípol a fülem. Voltam fül szakorvosnál, azt mondta nincs gyulladás, szedjek fájdalomcsillapítót. Mondtam nem fáj a fülem csak este sípol. Azt mondta, hogy ürüljek, hogy csak ennyi bajom van. Menjek reuma szakorvoshoz. Ott még nem voltam.
60 éves vagyok hetente 2-szer női kondicionáló tornára járok. Ezeken a napokon nem sípol a fülem.
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel Ica


Tisztelt Kerdezö!
Feltehetöen verellatasi zavar okozza a panaszt.Ennek többfele oka lehet, ilyen a nyakcsigolya elteres,erelmeszesedes,magas vernyomas es meg nagyon sok tenyezö. Tessek egy masik fül-orr-gegeszt felkeresni.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

enikő  2011. június 13. 19:45   #1679 

Szeretném megkérdezni hogy attól hogy volt egy gégetükrözésem ami abból állt hogy gézzel kihuzták a nyelvem és felmelegitett valamivel megnézték a torkom lehetséges e hogy esetleg lenne torok vagy gégerákom,ugyanis állandóan rekedt vagyok,és fáj a gégém, a nyelés akadálytalan csak fájdalmas ,ezzel le van zárva .Sokszor fejforditáskor huzódik a nyakamban valami, mi lehet ez? Lehet ez a nyaki spondylitisemtől?


Tisztelt Kerdezö!
Gegetükrözessel is lehet latni ,ha elteres van,de biztosabb eljaras a laryngoskopia(endoskopos), mivel allandoan rekedt ajanlom a laryngoskopiat.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

orr  2011. június 13. 19:41   #1678 

és kedves DR nŐ miért akkarnak nálam ujabb FESS mútétet végezni.


Tisztelt Kerdezö!
Fogalmam sincs,tessek megkerdezni az operalo orvost.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

odry  2011. június 13. 19:39   #1677 

TISZTELT DOKTORnő.
a balfülem hátánál 3 kemény duzadás(gümő) van,kicsit fájnak is,egy napja vettem észre, eddig nem voltak ilyenek, és kicsit meg vagyok ilyedve.mégis mitől lehetnek ezek? érdemes megnézetnem, vagy nincs okom aggodalomra...
esetleg koze lehet ahoz hogy a napokban hosszabitattam a hajam és kicsit huzodik a hajam tövénél és viszket, vagy ennek semmi köze a dologhoz...várom a válaszát mert szokásom hogy beképzelem magamnak hamar a komolyabb betegségeket


Tisztelt Erdeklödö!
Sajnos vizsgalat nelkül nem tudom,hogy nyirokcsomot tapint-e,vagy csak a csontot.A hajas fejbörön levö gyulladasra nyirokcsomo duzzanat jelentkezhet.Tessek füleszeten megnezetni.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

mandula  2011. június 13. 19:36   #1676 

Tisztelt Doktornő!

4 éves kisfiam manduláján pici fehér foltok vannak. Voltunk gyerekorvosnál, azt mondta, hogy nem tüszős mandulagyulladás, így védekezik a szervezete a bacik ellen.
2 nap múlva megint elmentünk, megnyugtatoot, semmi baj nincsen.
Septofortot javasolt, és kamilla teát. kisfiam nem lázas, nem köhög, nem fáj a torka. Mégis nagyon nagynak találom a manduláit. Ön szerint ez nem probléma?

Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Anyuka!
Gyerekeknel teljesen normalis a megnagyobbodott mandula.Kezelni csak panasz eseten kell. Amennyiben legzesi zavart (horkolast)okoz, ugy müteti megoldas jön szoba.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

Válasz az 1672-es válaszra  2011. június 13. 19:33   #1675 

Vazomotoros orrhurut is állhat a háttérben, ami a nyálkahártya érbeidegződési zavarából adódik? Mert ezzel még nem műtöttek, csak orrsövény- és -kagylóduzzanattal.


Tisztelt Kerdezö!
Vasomotoros rhinitist nem lehet operalni.
Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
www.arvai-barta.hu

orr  2011. június 11. 20:59   #1674 

Tisztelt DR no: az volna a kérdésem hogy fess mütétem volt Április 2 -án rostasejteket kitakaritották nyakam orrom fáj azótais a torkomban váladék nyákos.szövettan:kronikus gyulladás.
2 hétig jo is volt majd arra ébredtem hogy fáj az orrom ez azóta is fentt áll.
elmentem egy másik fu orr gészhez és endoszkopia ::CT..jobbra ferdült orr sövény kiss duzz orkagylok váladékos orrfelek középsö orjáratok felöl váladékcsorgás.bal középsö orkagylo bullosus rostasejtben kevés váladék.mit jelent ez azt ajánlotta az orvos hogy orsövény ill ujabb FESS mütét javasolt tudna e segiten fél éve szenvedek az orromal sajnos olyan helyen lakom ahol jo szakorvost nehézz találni.ha megcsinélják a mütétet meg gyógyulok?És maga a közérzet is javulni fog?
Tisztelettel


Tisztelt Kérdező!
Szerintem az újabb műtét túl korai volna. Tessék orrváladékot levetetni bakteriologiai tenyésztésre. Lehet,hogy csak célzottan kellene antibiotikumot szednie és rendszeres orröblögetést végezni.Szerintem tessék az első opratőrhöz visszamenni és ő biztosan elvégzi a szükséges kezelést.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

gébor  2011. június 11. 20:55   #1673 

tisztelt dr nő nem tudom mi történik de a torkom már lasan kétt éve álandoan be van gyuladva a torkom baloldali részén nagyon ég meg fáj ojan érzés mintha bevolna dagadva valami és néha kihat a fülemig és azon az oldalirészen ojan mint ha nem kapnák levegöt meg néha a tüdöm is sipol álando álmoság érzetem van milehet a baj igaz dohányzom és már voltam fülorrgégészeten voltam tüdöszürön voltam melkasrötgenen csináltak nylöcsö pasztát voltam gyomor tükrözésen hasiultrahangon szinte már mindenüt ön szerint ha daganatrol volna sz enyi vizsgálat után már kiderült volna mert már kezdek félni elöre is köszönöm a válaszát


Tisztelt Kérdező!
Ennyi vizsgálat után ,már biztosan kiderült volna, ha valami komolyabb baj van a panasza mögött.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

-  2011. június 11. 20:52   #1672 

Engem már megműtöttek orrsövényferdüléssel és orrkagyló duzzanattal, és még mindig szokott folyni az orrom, a bal orrfelem el is szokott dugulni. Mi lehet ennek az oka?


Tisztelt Kérdező!
Lehetséges allergia,vagy orrpolyp a háttérben. Érdemben csak vizsgálat után tudnék tanácsot adni.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

-  2011. június 10. 08:14   #1671 

Amennyiben nem vazomotoros rhinitisz okozza a csípős vagy meleg étel miatti orrfolyást, akkor mi?


Teljesen normális reaktió, vasomotoros rhinitisnél orrdugulás ,fokozott ,allergia szerű orrfolyás és tartós orrkagyló duzzanat alakul ki.Csak vizsgálattal lehetne megmondani,hogy Önnél ez áll-e a panaszok mögött.

Üdvözlettel Dr.Árvai Éva.

-  2011. június 10. 08:09   #1670 

Kedves dokinő! Ha az embernek folyik az orra attól, ha meleget vagy csípőset eszik, az azt jelenti, hogy vazomotoros rhinitisze van?


Tisztelt Kérdező!
Nem, mindenkinek folyik az orra ,ha csípőset, vagy meleget eszik.
Ez egy vasomotorikus reakcio,de nem rhinitis.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

szorítás érzés a torokban  2011. június 10. 08:06   #1669 

Kedves Doktor Nő!

1 hete szorítást érzek a nyakamban/torkomban és nehézlégzést. Voltam kardiológián ahol minden rendben,majd tüdőgyógyásznál,aki allergiás asztmát állapított meg. Orr-fül -gégésznél 1 hónapja jártam ott minden rendben volt. Féléve pajzsmirigy UH-om volt,ahol szintén nem láttak különösebb eltérést. Vérvételen 3 hónapja jártam, eredményem szintén jó.
Hozzátartozik,hogy épen Zinnatot szedek,mert enyhén be van gyulladva a torkom.
Sajnos elég stresszes és aggódással teli időszakon vagyok túl,esetleg a szorongás/stressz okozhatja ezt a panaszt?

Válaszát előre is köszönöm


Tisztelt Kérdező!
Szorito érzés a torokban lehet szorongástól is, de vizsgálat nélkül nem tudok biztosat mondani.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

???  2011. június 9. 19:42   #1668 

Kedves Doktor Úr!

A következőek a tüneteim: kb 2 hónapja, éjszaka felébredek rá, hogy a z orrom és a torkom között valahol nem fáj, nem is viszket, inkább szúrkál, kapar, mintha kilenne száradva. Nagyon kellemetlen, hiába iszom, nem segít, ösztönösen elkezdem szívni a nyelvemmel, ilyenkor mintha valami sós válasék lejönne. Nme voltam megfázva, most sem vagyok, de ez kellemetlen, és csak a jobb oldalon érzem. Mitől leeht?

Válaszát köszönöm:
Anett


Tisztelt Kérdező!
Az orrgarati terület lehet beduzzadva,ezt mi endoscoppal szoktuk megvizsgálni.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

terhesség-orrvérzés  2011. június 9. 19:39   #1667 

Tisztelt Doktornő!
Mióta terhes vagyok,többször jelentkezett orrvérzés nálam.Előtte soha nem volt ilyen problémám.Ön szerint ez a normális?A terhesség válthatja ki bizonyára,ugye?Köszönöm a választ!Klau


Tisztelt Kérdező!
Teljesen normális, nincs ok aggodalomra. Tessék esténként Bepathen krémet kenni az orrba,hogy ne száradjon ki az orrbemenet.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

Fül  2011. június 9. 19:37   #1666 

Tisztelt Doktor NŐ!

A mobiltelefontól felmelegszik a fülem.Ez okozhat elváltozást a belső fülben,egyenslyszervben,idegsejteknél? Köszönöm! Tisztelettel: Izabella


Kedves Izabella!
Nem tudom mennyire káros a mobil telefon, ennek esetleges káros hatása később fog kiderüln, de Ön biztosan sokáig telefonál,ha felmelegszik a fül.
Ennek esetleg lehetnek halláskárosító hatásai.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

trixike  2011. június 9. 19:33   #1665 

Tisztelt Főorvosnő!

2 hónapos unokám jobb füle tövénél (arc felőli részen) kb. egy héttel ezelőtt kb 1-1,5 cm-es lapos duzzanat keletkezett. 2 gyermekorvos megnézte, tanácstalanok voltak, am fül-orr-gégész szakorvoshoz vittük el. Kb. 10 nap múlva kell a pöttömöt visszavinni, feltételesen kopoltyúív eredetű üreg, sipoly tömlő diagnózis állított fel.

Kérem szíves tájékoztatását, hogy ez mite jelent, hogyan lehet kezelni.

Köszönettel
egy aggódó nagymama


Kedves Nagymama!
A fül előtti tömlő,illetve kis nyílás (sipoly)gyakori fejlődési maradvány.Nem szokott problémát okozni, néha eltömödik és beduzzad.
Amennyiben gyakran begyullad,ugy műtétileg távolítják el. Szerintem ezzel még nyugodtan lehetne várni.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

garatcsorgás  2011. június 9. 19:28   #1664 

Jó Napot!

Reflux miatt csorog a váladék a torkomra, és emiatt rossz a leheletem, nem sokára megyek Gastroentologushoz emiatt, de azt szerteném megkérdzeni hogy savlekötővel és protonpumpagátlóval megszünhet ez a panasz vagy kötelező diéta is? Füll-orr-gégésznél voltam ott minden rendben van.


Tisztelt Kérdező!
Amennyiben valóban reflux okozza a szájszagot, ugy megszüntetésére a gasztroenterologustól kellene tanácsot kérni.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

Klára  2011. június 6. 05:24   #1663 

Tisztelt doktornő !

A pollenallergiától lehet-e piros a torkom ?
Nem vagyok megfázva,csupán időnként száraz köhögés gyötör, valamelyest nehezített a nyelésem,égő érzést érzek a garatomban.
Ezidáig nincs pollenallergiám diagnosztizálva.

Kérem szépen esetlegesen megválaszolni,hogy esetlegesen mire utalnak a jelzett tüneteim.

Üdv. Klára.


Kedves Klára!
Az allergia miatt esetleg fellépő szájlégzés ,vagy reflux is okozhat ilyen tüneteket.
Üdvözlettel dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

éjszakai orrdugulás  2011. június 5. 12:26   #1662 

Tisztelt Doktornő!

Két éve állapították meg a poratka ürülékére való allergiámat,ezután Avamys,Nasonex orrspray-t kaptam felváltva.Jól is éreztem magam,mindeddig.3hete már,hogy észrevettem,mintha hatását vesztette volna a spry.Elkezdtem a Nasivin orrspray használatát,este egy befújás,ettől egész éjjel alszom,de tudom ez nem lehet megoldás.
Voltam orrendoszkópián még régebben,ahol orrkagyló megnagyobbodást észleltek.Kérdésem, ha nem váladékozik az orrom,csak éjjel nem kapok levegőt,lehetséges,hogy mégis az orrkagyló duzzanata okozza a problémát?
Lehetőleg szeretném elkerülni a műtétet,de ha csak ez hoz megoldást,természetesen hajlandó vagyok alávetni magam a beavatkozásnak.
Tehát allergia vagy orrkagyló a bűnös?
Válaszát előre megköszönve kívánok minden jót!
Tisztelettel,Lyza


Tisztelt Kélrdező!
Az allergia orrkagyló duzzanatot okoz.Rendszeres orröblögetéssel esetleg elávolithatja az orrbol az allergént.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

torok mirigy  2011. június 4. 19:58   #1661 

Üdvözlöm!Pár hónapja van a torkomon egy sárga,pár miliméter átmérőjű sárga mirigy.De mintha nőtt volna,eddig nem éreztem nyelés közben,de már kezdem.Orvoshoz még nem mentem,nem gondolom hogy valami sújos gond lenne,de kitudja,előbb inkább megkérdem magától.Remélem nem komoly.Mintha egy sárga pattanás lenne.Csak nagyobb.Válaszát előre is köszönöm.Bianka


Kedves Bianka!
Vizsgálat nélkül,csak találgatni tudok. Lehetséges detritus.Tessék a gégészetre elmenni és leszívatni.
Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
www.arvai-barta.hu

előző oldal  82 83 84  85 86  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Hallás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!