orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Dancsok Anita

Dr. Dancsok Anita válaszol

Dr. Dancsok Anita

homeopátiás orvos, természetgyógyász

klasszikus homeopátia, fülakupunktúra, Schüssler sók

előző oldal  4 5 6  7 8  következő oldal
Sándor  2010. augusztus 3. 08:22   #120 

Tisztelt Doktornő!

Abban kérném segítségét, hogy homeopátiás szerekkel lehetséges-e pár kilót híznom?
57 éves és 64 kg súlyú férfi vagyok.
Életem során sosem haladtam meg a 73 kg-ot, de kb. 10 éve már, hogy fokozatosan lefogytam 65 kg körüli súlyra, azóta efölé nem sikerült kerülnöm.
Többféle orvosi kivizsgálás van mögöttem, de szervi elváltozást nem tudtak megállapitani, és azt sem, hogy mi oka lehet a soványságomnak.
Sokféle vitaminkészítményt kipróbáltam már, egyikkel sem tudtam meghízni.

Csupán 3-4 kg-ot szeretnék gyarapodni, annyival már sokkal jobban érezném magam!

Az étvágyam nem rossz, de egyszerre csak keveset tudok enni, viszont napjánban 5-6 alkalommal eszem. Ez egész életemben így volt.

Kérem, ha lehet, ajánljon valami hatásos hizlalókúrát.
Nagyon hálás lennék érte!


Tizstelettel. Sándor


Kedves Sándor,

Elképzelhető, hogy kb. 10 éve az életében történt valami nagy változás és ezért "elhangolódott" a lelke is. Vagy a családban volt korábban hasonló minta, amit így követ.
Homeopátiát javasolni erre a kérésére a korábbi leletek ismeretében és egy testi-lelki-mentális jellemzőkre kiterjedő beszélgetés után tudok.
Homeopátiás alkati kezeléssel "visszahangolás" történhet.

Amit napi szinten javaslok, valamilyen bioflavonoid készítmény. Lehetőleg töményen tartalmazza a gyümölcsök vagy zöldségek hatóanyagait - vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, és a növényi színanyagokat.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Homeopátiás szerek tárolása  2010. augusztus 2. 18:20   #119 

Kedves Anita!
Nagy melegben hogy kell tárolni a homeopátiás szereket, ha hűtőbe ne tegyük?Ha nincs hűvösebb helyiség hová tegyük?A melegtől elvesztik a hatásukat?
Kislányom nemsokára kapja a 3 hónapos oltást.A 2 hónaposnál használtunk oltáskivezetésre golyócskákat.DTPa + IPV + Hib volt az oltás.Állítólag ugyanezt kapja.Akkor uhyanúgy mehet ugyanez a golyócska?Ön hogy javasolja az adagolást?Mert különböző tanácsokat kaptam, végül 3 napig adtam. Napi 5 golyót adtam.Elötte-oltásnap és utána nap.na ez a szer volt a kamránkba,de ilyen melegben az is meleg.Sajnos Prevenárt is kapott egyet-többet nem kérek-erre is van kivezető?Ha igen, hogy kell használni?
köszönöm
Vera


Kedves Vera,
A lényeg, hogy elektromosságtól távol legyen tárolva. A meleg nem probléma. Azt szoktam javasolni, hogy tárolják a ruhák között.
A 3 hónapos oltásra is jó a 2. hónapban adott oltóanyag nozóda C30 erősségben.
Adagolás szintén jó lesz így.
Létezik a Prevenár oltásnak is nozódája. Ezt elképzelhető, hogy rendelni kell. Használata megegyezik a fentiekkel.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

kérdés  2010. augusztus 2. 17:36   #118 

Kedves Dr.nő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy milyen homeopátiás gyógyszert esetleg tanácsot tudna ajánlani, a következő panaszokra:
16 éves lány vagyok. Igazából már egy éve kezdődtek nálam ezek a problémák. Tavaly nyáron jobb oldalt lent fájt a hasam és kiderült, hogy nőgyógyászati a probléma. Aztán idén januárban újra előjött akkor is ugyan az volt, petefészek gyulladás szerű dolog, gyógyszert is kaptam rá. MAjd most már 5 hete megint fáj a hasam, de nőgyógyászatilag minden ok. Voltam sebészeten , vérvételen, hasi uh-n és kizárták a vakbelet. Székletmintát is vizsgáltak ott is minden rendben volt. Tehát minden vizsgálat negatív lett. De nekem jobb oldalon a hasam meg köldökömmel egy vonalban, tehát az egész jobb oldalam fájdogál. Nem elviselhetetlenűl fáj, de azért érzek ott egy ilyen "állandó" fájdalmat.
Ön szerint mit lehetne tenni? Esetleg vmi homeopátiás gyógyszer megoldaná a problémát?
Válaszát előre is nagyon köszönöm! Szép napot!


Kedves Érdeklődő,

Gastroenterológián járt a panaszaival?
Számos kérdés felmerül bennem. Így ennyi információ alapján nem javasolok szert, tekintettel arra, hogy ez már egy éve vissza-visszatérő állapot.
Személyes találkozást javaslok, ahol lehetőség van alkati kezelést kezdeni és személyre szabott javaslatokat tenni.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

RE: aids?  2010. augusztus 2. 17:26   #117 

Kedves Doktornő!

Köszönöm gyors válaszát.
Üdvözlettel
Krisztina


Szívesen! Üdvözlettel, Dr. Dancsok Anita

aids?  2010. augusztus 2. 14:23   #116 

Kedves Doktornő!

Eddig csak monogám kapcsolatban élő 31 éves nő vagyok. Három hete védekezés nélkül voltam együtt egy férfival és rögtön másnap láz (38-39 fok), hidegrázás, erős izomfájdalom jelentkezett. Ezen kívül alhasi fájdalom (menzeszhez kissé hasonló, erős, feszítő fájdalom), majd két nappal rá sűrű zöldes folyás. Nőgyógyászati ügyeleten Kliont kaptam erre, de a lázat nem értették. Azóta utánaolvastam, és azon aggódom, lehetséges-e, hogy aids-sel fertőződtem, mert a férfi előéletéről lényegében nagyon keveset tudok, és az is inkább terhelő az aggodalmamra nézve (több nővel volt egyszerre, több alkalmi kapcsolati volt). Iszonyatosan félek, de kimutatni még nem lehet, addig azonban egyetlen nyugodt órám nincs...
Kérdésem: lehetséges-e, hogy rögtön a fertőződés utáni nap jelentkezzen az ablakperiódusban emlegetettt influenza-szerű tünet, azaz lehetséges-e, hogy hiv vírussal, esetleg mással fertőződtem?
Válaszát köszönöm.
Krisztina


Kedves Krisztina,
Köszönöm bizalmát!
A leírtak alapján egyéb kórokozóval történt fertőzés valószínűbb.
Javaslom kérjen időpontot egy STD ambulanciára, ahol elvégzik a szükséges szűrővizsgálatokat.
Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

" a laboros "  2010. augusztus 2. 14:08   #115 

Tisztelt Doktor Nő!

Köszönöm gyors válaszát.
További szép napot kívánok!Zs.


Szívesen, Önnek is!
Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

" ~ "  2010. augusztus 2. 13:28   #114 

Tisztelt Doktor Nő!
A laboreredményeimmel kapcsolatban még azt szeretém elmondani, hogy tavalyi thrombocyta eredményeim is hasonlók voltak, februárban 111G/L volt, a háziorvosom elküldött haematológiára, ahol áprilisban citrátos vérmintából végzett eredményem 129G/L volt - akkor azt írták, hogy további teendőt nem igényel, kontrollja javasolt.
Egyébként 29 éves két gyermekes anyuka vagyok, második gyermekemet két évvel ezelőtt szültem. Zs.


Kedves Érdeklődő,

A citráttal történt mintavételre azért került sor, hogy kizárják az EDTA indukált pseudothrombocytopeniát. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan személyek, akiknak a vérképes csövekbe gyárilag tett EDTA nevű véralvadásgátló hatására a trombocytái összecsapzódnak és hamisan alacsony értéket mér az automata.
A citrátos értéke valamivel több lett, mégis alacsonyabb mint a referencia tartomány.
Az alacsonyabb trombocytaszám oka lehet, hogy kevesebb képződik, vagy több használódik el. Feltételezem erre vonatkozóan a hematológián vizsgálták Önt.
Azt gondolom, hogy a jelenleg és esetleg korábban szedett gyógyszereknek lehet ebben szerepe. Illetve az a háttérfolyamat, amiért a pajzsmirigye kevesebb hormont termel. Nem kizárt, hogy a kettő összefügg.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

labor eredmények 2  2010. augusztus 2. 13:10   #113 

Tisztelt Doktor Nő!
Köszönöm gyors válaszát! A vizsgálat csak általános éves vérképellenőrzés céljából készült.
további eredmények.
Vas 15 mol/l
GOT 23U/I
GPT 23U/I
GGT 12 U/I
Alk. foszfatáz 128 U/I
Neutrophil gran. 60,2 %
Lymphocytha 31,1 %
Monocyta 6,3%
Eosinophil gran. 2%
Basophil gran. 0,4%
Neutrophil 2,77G/I
Monocyta 0,29 G/I
Eosinophil 0,09G/I
Basophil 0,02G/I
Vörösvértestszám 4,5 T/L
Hemoglobin 131 g/l
Hematokrit 38,9 %
Vvt. átl. térfogata 86,4f/l mg/l

Vvt. átl. Hgb. tartalom 29,1pg
Vvt. átl. Hgb. koncentráció 337 g/l
CRP 0,01 mg/l
Vizelet pH 7
CRP 0,01
TSH 3,880 mIU/I ( pajzsmirigyalulműködésre L-Thiroxint szedek )


Kedves Érdeklődő,

A trombocytaszám és a fehérvérsejtszám kismértékű eltérése elképzelhető, hogy a gyógyszerszedés következménye.

Az eltérés nem jelentős, a továbbiakat a klinikai vizsgálat ismeretében dönti el a háziorvos.
Véleményem szerint 3 hónap múlva újabb vérkép vizsgálatot érdemes végeztetni.

A vizelettel kapcsolatban nem látok üledékeredményt.
Ennyi adatból felmerül bennem, hogy nem volt friss a minta.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

labor eredmények  2010. augusztus 2. 11:49   #112 

Tisztelt Doktor Nő!

Vérképvizsgálaton voltam, melynek eredményében volt egy két negatív előjelű eredmény, melyről - amíg a háziorvosomhoz el nem jutok - szeretném az Ön véleményét kikérni.
Süllyedés 2 mm/h
Fehérvérsejtszám 4,6 G/L
Lymphocyta 1,43 G/I
Thrombocytha 117 G/L
Thr. átl. térfogata 11 fl
Vizelet fajsúly 1,010 g/köbcm

Lesz - e ezzel bármiféle teendő, vagy annyira nem rosszak ezek az eredmények?
Válaszát előre is köszönöm!Zs.


Kedves Érdeklődő,

A kiértékeléshez fontos az összes eredmény ismerete, kérem ezeket írja meg.
Miért készült a vizsgálat, vannak-e panaszok?

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

?  2010. augusztus 2. 11:09   #111 

Tisztelt Doktornő!

Milyen készítményt, krémet javasol az alábbi problémámra:
Viszonylag régebb óta a lábamon, és a fenekemen is olyan foltok vannak, mint mikor egy szúnyog megcsíp de a helye ott marad. Semmi dudor nincs a felszíne sima, de barna folt marad. Nem múlik el. Nem vagyok allergiás semmire sem. De nem tudo ez mitől lehet.
Mivel lehetne eltüntetni?

Köszönettel veszem válaszát!
További szép napot!
Tisztelettel:
Noémi


Kedves Noémi,

Schüssler-féle Kalium sulfuricum krém külsőleg és Kalium sulfuricum D6 Schüssler só belsőleg naponta 3x1 tabletta nyelv alá, elszopogatni.
Előtte-utána fél óráig semmit a szájba, elektromostól tartsa távol.

Ez az ásványi só a szervezet nagytakarítsát végzi.

Feltehelőleg a bőrjelenségek valamilyen megváltozott belső folyamatot jeleznek. Célszerű lenne egy holisztikus szemléletű kivizsgálás, kideríteni, hol billent meg az egyensúly.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Zoltan  2010. augusztus 2. 10:35   #110 

Hat vizletem menyisege: amit megiszom azt ki is pisilem. Vizeletem szintelen, szagtalan.
Vizelet vizsgalat nem volt.
Fogyas az kemeny edzessel, es keves etelellel, szoval nagyon keveset ettem naponta egyszer.


Kedves Zoltán,

Javaslom menjen el vizeletvizsgálatra és egyéb laborvizsgálatok is fontosak: vérelektrolitok (Na, K, Cl), vérkép.
Felmerül annak a lehetősége, hogy egy bizonyos hormonból: antidiuretikus hormon - kevesebb termelődik, vagy valamiért nem reagál rá a szervezete. Ennek kivizsgálása, kizárása szerintem fontos lenne.
Háziorvosától kérjen beutalót endokrinológiára.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

cukorbetegség  2010. augusztus 2. 08:53   #109 

Tisztelt Doktornő!
Azzal a problémával fordulok önhöz , hogy hónapok óta szünni nem akaró viszketéssel küzdök a külső nemi szervek , és a végbél táján. Ez idő alatt 2 nőgyógyásznál is jártam , eredménytelenül. A váladék tenyésztések nem mutatnak gombát , se baktériumot , csak laktobacilus nem tenyészett , amire Gynoflort kaptam , így a sokadik tenyésztés már mutatta a laktobacilus jelenlétét. A viszketés viszont nem szűnik , csak a menzesz ideje alatt nincs ilyen panasz.Váladék tenyésztést küldtek Clamidiára , Trichonomasra , Mycoplasmara, de valamennyi eredmény negatív. Azt mondták valószínűleg allergia lehet, vagy cukorbetegség. Az általános vérvétel során a vércukorszintem 4,1 , tehát normális.A nőgyógyász szerint szükség van cukorterheléses vizsgálatra, mert az a biztos.A háziorvos azt mondja nem lehetek cukorbeteg. Azt szeretném kérdezni , hogy, a Doktornő szerint okozhatja ez a bajt ?Szükséges a cukorterhelés elvégzése ?
Hüvelygyűrűt használtam korábban , de ez év áprilisban abbahagytam , hátha megszűnnek a panaszok.Sajnos nem így történt.A gyűrű használata előtt soha nem voltak ilyen panaszaim.
A páromat is kivizsgálták , valamennyi eredménye negatív lett.
Márciusban találtak tenyésztés során bélgombát nálam , amire kaptam gyógyszert , de a tünet továbbra is fennáll.Az utolsó széklettenyésztés a héten nem mutatott bélgombát.
A nőgyógyászok hüvely ph eltolódásról beszéltek , de ne kaptam erre semmilyen készítményt . Okozhatja ez is a bajt?
Az orvosok egymáshoz küldenek , azt mondják a probléma nem az ő területükre tartozik. El vagyok keseredve , mert a probléma február óta egyfolytában fennáll.
Az lenne a kérdésem , hogy a Doktornő mit tanácsol ilyen helyzetben ?
Tisztelettel :Ani


Kedves Ani,

A cukorbetegség kizárására, valóban nem elég egy éhgyomri vércukorérték. Érdemes lenne a terheléses vizsgálatot is elvégeztetni, illetva a Hemoglobin A1C vizsgálatot vérből. Ennek a vizsgálatnak az eredménye az utóbbi hónapok átlagos vércukorszintjére enged következtetni.

Gondolom a bélgomba alatt Candidára gondolt - vagy gondoltak.
Milyen a táplálkozása? Élesztős - pl. fehér kenyér, tej, cukor van az étrendben?
A Candida tud ilyen tüneteket okozni. Eliminálására elsősorban legalább 3heti szgorú diétát javaslok, a fenti megszorításokkal.
Protexin Candid Plusz probiotikumot is szedjen ezzel párhuzamosan.

Amennyiben valóban a Candida elszaporodása okozza panaszait, akkor feltehetőleg alkatilag van egy hajlam az ilyen jellegű fertőzöttségre.
Hosszútávú megoldásként homeopátiás alkati kezelést javaslok, amikor egy alapos anamnézisfelvételt követően személyre szabottan történik a gyógyulás.

Ami felmerül még bennem: valamilyen féregfertőzöttség. Volt vérképvizsgálat? Ha igen, kérem írja meg az eredményeket, ill. az egyéb laborokét. Székletvizsgálat eredményeit.

A hüvelyváladék is lehet maró, ami okozhatja a tüneteket. Erre is van homeopátiás megoldás.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Azonosítás  2010. augusztus 2. 08:35   #108 

Tisztelt Doktornő, a fejlécben volt írva a #103 sz levélre hivatkozás, mostani a #107, nevem Dániel , a diabétesszel kapcsolatban. Köszönettel...


Köszönöm

#103  2010. augusztus 1. 19:46   #107 

Köszönöm Kedves Doktornő,címem bdpress@postafiok.hu


Kedves Üzenetküldő, ez alapján nem tudom beazonosítani ki Ön.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

éjszakai izzadás2  2010. augusztus 1. 19:43   #106 

Kedves Doktor nő!

A betegség alatt nem szedtem antibiotiukmot. Ma reggel megint leizzadtan ébredtem fel, és aggódok. Egymásik orvos azt mondta itt, hoyg ez csak egy egyszerű felső légúti hurut. Igyekszek megnyugodni, de ha nem múlik az izzadás elmegyek a háziorvoshoz. Maga szerint meddig várjak ezzel?
Előre is köszönöm válaszát és türelmét!

Üdvözlettel:
21 éves srác


Kedves Érdeklődő, úgy látom nagyon nyugtalanítja ez a jelenség. Ebben az esetben menjen el minél előbb a háziorvoshoz, laborba, hogy előbb megnyugodhasson.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Prosztata tea  2010. augusztus 1. 15:16   #105 

Tisztelt Doktornő!
Orvosi javaslatra vásároltam prosztata teát aminek az összetétele a következő
0,4 g csalángyökér
0,35 g kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás
0,2 g szabapálma termés
0,05 g borsmentalevél porított formában.
Úgy érzem mintha a Doxyciklinnel együtt jót tenne a prosztata gyulladásomnak.
Az van ráírva,hogy csak egy hónapig szabad szedni.Tényleg nem lehet tovább?(Bár elég drága)Ha egy olcsóbbat tetszene javasolni megköszönném
Tisztelettel
Imre


Kedves Imre,

A Sabal serrulata D6 homeopátiás gyógyszert javaslom. 5 golyó naponta 2x nyelv alá és szopogassa el. Tárolja elektromosságtól távol.
Havonta váltsa a teával.
Laborban free PSA / total PSA vizsgálat, vizelet és ejakulátum tenyésztés.
Ezek és a panaszok ismeretében van lehetőség homeoátiával gyógyulni.

Üdvölettel,
Dr. Dancsok Anita

Zoltan  2010. augusztus 1. 15:00   #104 

Koszonom a valaszat.
Talan munkahelyemen tortent valtozas, mert tobb feleloseg harul ram, mostanaba.
Ezelott ket eve fogytam 25 kilot, s eve elejen meg 5ot.
21 eves vaok, 176 magas es 73 kilo.
Semmi toxikus anyagal nem talalkoztam.


Kedves Zoltán, mi a helyzet a vizeletével? Mennyisége, színe, egyéb jellemzők és volt-e vizsgálat, mi az eredménye? A fogyás hogyan történt?

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Kedvessége  2010. augusztus 1. 11:05   #103 

Tisztelt Doktornő!
Olvasgatva válaszait, az emberekkel való kapcsolatát, elmondhatom, szépségén kívül, arcáról az emberséges segítő szándék, az igazi orvoslási hivatás,a jóindulat,és ráadásul a jókedv sugárzik.
Bajom nekem is van bőven, ezekkel nem terhelem, régóta sok mindenben képzem magam, mindennek utána járok hazai és külföldi lehetőségekben is, gyakorló természetgyógyász vagyok magam is, igaz csak magamnak, meg baráti körben, igaz erre a sok probléma vitt rá amit az élet "ajándékképpen " adott, meg örököltem.
Sok orvost ismerek, kicsiket , nagyokat,tudásuk , önképzésük változó, az egészségügy helyzete ehhez tesz még hozzá sok negatívumot is, de első az emberség, mert ha az megvan, már sokat tud segíteni másokon. Van egy terület, amiben elégé jártas vagyok, ha ez a dolog érdekelné teljesen más megközelítésben mint az a bizonyos "nagykönyvben" van, akkor szívesen beszélgetnék Önnel róla, sajnos eléggé növekedik e dolog hazánkban, de a gondozás viszont nem követi ezt megfelelően, de a képzettség sem. Egy egyetemi tanár prof. al történő beszélgetések során,maga a tanár úr is rádöbbent, a dologban elég szűk látókörben dolgoznak és gyógyítanak, sok lényeges kérdést figyelembe sem vesznek.
Ez konkrétan a diabetes mellitus, minden fajta lehetősége, ami nem egyeske meg ketteske típusban létezik, ez csak egy beskatulyázása a dolgoknak, hogy statisztikailag kevesebb probléma legyen vele. Igazából az erre a területre szakosodott dokik nem is szeretnek ezen vitatkozni, mert valójában e sokrétű lehetőséget megtanulni nehéz, inkább kiismerni kell, de persze millió kísérletek által. Mivel hatalmas lehetőség van a homeopátiás területen is ezen dolgok kezelésében, jórészt a következményes területen, rengeteg embernek lehetne segíteni, ha megfelelő helyre fordulnának, felismernék ezen lehetőség szükségszerűségét, és nem merítenék ki a cukorbetegséget az inzulin-szénhidrát arányok betartásával, mivel az nagyon kevéske.
Kedves Doktornő, szívesen megosztom e területen tapasztalataimat, ha szükségesnek érzi, hogy talán ezen a területen is kamatoztatná tudását, segítene a rászorulóknak.
Munkájához nagyon sok sikert, magánéletében hatalmas boldogságot, hosszú szép egészséges életet kívánok Önnek és szeretteinek. Dániel


Kedves Dániel, köszönöm elismerő szavait!
A diabetes mellitus valóban sokakat érintő és valójában megoldatlan, népegészségügyi jelentőséggel bíró "diagnózis".
A hagyományos "gyógyításnál" figyelmen kívül marad több tényező pl.
Testi szinten részben az inzulinreceptorok szerkezetének megváltozása - elöregedése történik. Ezen lehet változtatni a mitokondrium gyógyászat segítségével, nálunk még kevésbé ismert táplálékkiegészítőkkel.
Lelki szeinten összefüggés a szeretettel, a szeretetlenséggel, önszeretettel, szeretet vággyal...
Szellemi szinten, pedig ki mit szeretne tanulni a betegségéből, miért választotta magának, miért akarta megtapasztalni ebben az életében.
Miért ragaszkodik hozzá.

Fontos terület, szívesen tanulok én is új lehetőségeket a témával kapcsolatban!

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Zoltan  2010. augusztus 1. 10:53   #102 

Jonapot.

kb 2 honapja iszom kb 6-10 liter vizet, volt orvosnal vervetelen cukorbetegseg kizarval. Voltam termeszet gyogyasznal, azt mondta szervi bajom nincs, talan az emesztessel van valami adott valami teat, s azt mondta kontrolaljam a viz mennyiseget.
Mostanaba vettem eszre, a hideg vizre szomjazok annyira, ha em hideg a viz ennek a menyisegnek a felet ha megiszom(nem csak tiszta vizet iszom, sok uditot is fogyasztok napi 2l kb(kola fanta stb).
Meg egy par tunet: szarad a borom, nyelvemen sargas feher valadek alakult ki, folyamatos szomjusag erzetem van.
Kerem segitsen valamien formaban. Koszonom.


Kedves Zoltán,

A napi 6-10 liter víz valóban sok, még ha a felét issza meg a kevésbé hidegből, akkor is jelzi, hogy valami változás történt a szabályozó rendszerekben.
Történt valami az elmúlt 1-0.5 évben Önnel? Bármilyen életmódbeli változás, gyógyszerszedés, toxikus-kémiai anyagokkal munka, kontaktus vegyszerrel, környezetváltozás, lelkileg nehéz életesemény? Bármi , ami eltér a megszokottól.

Várom válaszát és ha vannak egyéb laboreredmények, kérem írja meg azokat is.
Vizeletürítéssel kapcsolatban történt-e változás, ha történt vizeletvizsgálat, annak az eredménye ie fontos.
Családban (mostani környezet, illetve felmenők között) volt-e hasonló jelenség?

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Új utat keresek  2010. július 31. 10:13   #101 

Tisztelt Doktornő !
57 éves nő vagyok,nagyon nem szeretem a gyógyszereket, de sajna néhányat szednem kell ?!! Jó lenne valami más megoldás.Most olvasgattam az Ön válaszait,és nagyon elgondolkodtam.Magas-vérnyomásra,pajzsmirigy-a lul- működésre,epehóhyag- eltávolítás-miatti panaszokra ezomeprazolt...
Tehát van baj, keresem a szelíd megoldásokat.Ami nagyon zavar,a szememben -világos háttérben- füstpamacsokat látok elúszni.Nyaralás után megyek szemorvoshoz,van ötlete, mi lehet ez? A fenti felsorolásból mit lehet más módszerrel,gyengédebben gyógyítani?A jobb mutató-ujjam utolsó perce görbül, fáj az izület...ez a korral jár?
Nagyon örülök Önnek,sok sikert és kitartást kívánok e helyen, és egyébként is.
Tisztelettel:Gné Katica


Kedves Katica, köszönöm bizalmát és kedves szavait!

A felsorolt "diagnózisok"-ra vannak más - Önnek esetleg új - utak.
Ezek a panaszok feltételezem hosszú évek alatt alakultak ki, a regenerálódás ennek megfelelően szintén lassú folyamat, egyik lépés a másik után. Fontos a szemlélet- és életmódváltás, egy erős elhatározás.
Ha ez megvan, nagyon jó alternatív módszerek léteznek arra, hogy megtámogassák ezen az úton.
A szempanasszal kapcsolatban a szemész fog érdemben nyilatkozni, én nem vagyok ebben jártas.
A mutatóujjának eltérése jelezheti, hogy a szövetek kezdenek veszíteni rugalmasságukból, esetleg salakanyagok rakódtak le és fenntartanak egy gyulladást. Szimbolikában a görbült ujj a birtoklási vágyat, vagy a támaszkeresést is jelentheti.
Lehet, hogy ezeken is érdemes elgondolkodni.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

előző oldal  4 5 6  7 8  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Alternatív gyógyászat témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!