orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Székely György

Dr. Székely György válaszol

Dr. Székely György

idegsebész szakorvos

agysebész, gerincsebész

előző oldal  31 32 33  34 35  következő oldal
szempillarezgés  2009. december 15. 23:34   #660 

Tisztelt Doktor Úr!

Kb. két éve fennáll, hogy a bal szemhéjam remeg, de ez csak akkor látszik, ha nagyon közelről nézem a tükörben, és csak a szempilláimon látszik ez. Érezni nem érzem, és nem is zavar, de elég furcsának tartom, mert nem hozható összefüggésbe fáradtsággal, vagy vitaminhiánnyal, mert két éve nem vagyok folyamatosan kialvatlan, vagy feszült.
Ön szerint szükséges kivizsgálás annak kiderítése érdekében, hogy ezt mi okozza?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Nagy Eszter


Kedves Eszter!

Ne foglalkozzon vele.

idegzsába  2009. december 15. 23:34   #659 

Tisztelt Doktor Úr!

Kb. egy hónapja a fejbőröm alatt elég erős fájdalmat érzek, főleg, ha ideges vagyok. Akkor is érzem, ha fésülöm a hajamat. Lehet a fejbőr alatt is idegzsába és ha igen, milyen gyógyszer kell rá? Keressek fel egy idegorvost, vagy egy enyhe nyugtató is jó lenne? Nyáron voltam MR vizsgálaton, az negatív volt. Az idegek be tudnak gyulladni bárhol, még a fejbőr alatt is? Vagy a csontok, csontvelők gyulladnak be?
Köszönöm válaszát előre is:
Valéria


Kedves Valéria!

Keressen fel neurológust, mert ha valódi idegzsábája van, akkor azt lehet kezelni.

Fejfájás  2009. december 15. 23:32   #658 

Kedves Doktor Úr!

Segítséget szeretnék Öntől kérni. Tudnia kell hogy pánikbeteg vagyok de már egész jól gyógyulok gyógyszert nem mindig szedek csak ha érzem hogy szükségem van rá. Viszont egy hónapja fáj szinte rendszeresen a fejem. Ébredés után nem sokkal már fáj is a halántékom kétoldalt és a homlokom néha. Régebben is sokat fájt de lehet hogy pszihésen mert ha nem figyeltem rá akkor nem is éreztem olyan tompa volt. Most viszont két hete egyre gyakrabban például most három napja fáj a fájdalom csillapító nem használ vettem be xanaxot mert a múltkor segített de most az sem. Háziorvosnál voltam semmit nem talált tetőtől talpig vizsgált fül-orr-gégészeten is ott is semmi. Vérképen két hónapja volt az is rendben volt bár akkor még nem voltam pánikbeteg. A vérnyomásom sem magas inkább kicsit alacsonyabb. Pár napja este megfigyeltem hogy elkezdett fájni és másnap időjárásváltozás volt. Ön szerint mit tegyek? Nem elviselhetetlen de már idegesít hogy pár napja fáj. Mindenki azt mondja hogy a pánikbetegség miatt. Néha a szemem fölött is fáj. Szemészeten már nagyon rég nem voltam lehet attól is? Már arra is gondoltam hogy három hónapja volt egy abortuszom ami a pánikbetegségemet kiváltotta és a hormonháztartástól nem lehet?

Válaszát előre is köszönöm: Anita


Kedves Anita!

Panaszai lelki eredetűnek tünnek, psychológus vagy pszichiáter tud segíteni.

szemhéj remegés  2009. december 15. 23:30   #657 

Tisztelt Doktor Úr!

Időszakonként előfordul, hogy a jobb szemhéjam remegni kezd. A pontos idejét nem tudom megmondani, de van, hogy előjön, és 2-3 hétig tart. Persze nem folyamatosan, csak elég gyakran. Most már egy ideje nem tapasztalom, de előfordulhat, hogy a jövőben ismét előfordul. A kérdésem az lenne, hogy mitől van ez és mit lehet tenni ellene?
Válaszát köszönöm!


A stressz okozza a panaszt. Ha csökkenti, akkor elkerülheti.

Panna20  2009. december 15. 23:29   #656 

Tisztelt Székely György főorvos Úr!

Köszönöm válaszát.

Áldott Ünnepeket és jó egészséget kívánok, Önnek és kedves családjának!


Viszont kívánom.

1kis pánik  2009. december 12. 11:39   #655 

Kedves Doktorúr!

Szeretném a véleményét kérni 1kényes témában,nagyon összezavarodtam. Okozhat-e a Rivotril hosszútávú szedése impotenciát,és ha igen milyen jellegü impotenciáról beszélhetünk és lehet-e kezelni. Én 4éve szedem, fennállhat-e ilyen veszély nálam, annak ellenére 3o éves vk,és eddig nem volt ilyen problémám? Köszönöm öszinte válaszát, bármi is legyen az...


Okozhat elvileg, de nem biztos, hogy Önnél a problémát ez okozza. keressen fel andrológust.

tanácstalan  2009. december 12. 11:36   #654 

Kedves Doktor Úr!

32 éves nő vagyok. A problémám, amelyben segítségét szeretném kérni, kb. 10-11 éves koromra nyúlik vissza, amikor tüneteim először jelentkeztek. Soha nem vizsgáltattam ki magam, csak MRI vizsgálaton vettem részt, de a tüneteim és közeli ismerősöm gyakorlatilag azonos tünetei (ő évekig járt orvostól orvosig, mire kapott egy fél-választ) azt a lehetőséget nem zárják ki, hogy aurás migrénem van. Ami a problémát okozza, az nem a migrén, hanem az aurás tünetek: látászavar, beszédzavar, szédülés, kar- szájpadlás- ajakzsibbadás. Kitapasztaltam, hogy fogamzásgátlók, vitaminok idézik elő főként ezt a problémát. Legutóbb 1 hete volt rohamom, azelőtt pedig 6 éve! Kérdésem, hogy mit tehetek, ha gyereket szeretnék vállalni, szeretném felkészíteni a szervezetemet Elevit vitaminnal, de a rohamok jeletkeztek, szinte biztosan az Elevit hatására. Ezenkívül kérdésem még, hogy terhesség alatt (mikor nagyon valószínűen jönnek majd rohamok) okozhat-e közvetlen kárt a magzatnak a roham? Hogyan tudnék ellene védekezni, a magzatot megvédeni?
Tudom, hogy feltétlen el kell mennem egy komplett kivizsgálásra, konzultációra is, tudna nekem ajánlani szakembert, akinek ez szakterülete?

Hálás köszönettel,
NikolettKedves Nikolett!

Akár epilepsia is lehetne (bár ahhoz túl ritkán van roham), mindenesetre epileptológushoz fordulnék.

Üdvözlettel

tarkófájdalom  2009. december 12. 11:33   #653 

Tisztelt Doktorúr!
24 éves húgomnál pár hete tarkómerevség jelentkezett,nem tudtza mozgatni a fejét,ha fekszik tarkónál nyomást érez,ásításkor fájdalmat azóta is is,az éjszakák a legrosszabbak neki!
Volt ügyeleten,ahol izomlazítót írtak,de nem sokat használt!Volt háziorvosnál,aki Apranaxot írt fel,laborba küldte,ami vashiányt állapított meg(szerinte ez okozza a panaszokat),most szedi a vasat!Elküldte reumatológiára is,ahol súlyos gerincferdülést találtak,ők ezzel megyarázzák a panaszait,fizkóterápiára,gyógytornára járatják most és jövő héten lesz nyaki-gerinc röntgen!
Kedden beadatta a H1N1 elleni oltást,azóta lázas(5 napja),hidegrázás,verejtékezés!Nem tudjuk biztosan,hogy ez csak az oltással függ e össze vagy a betegségével!
Igazából én attól félek,nehogy félrekezeljék,én laikusként a tünetei alapján elsőként neurológára küldtem volna!A családban a közelmúltban előfordult,hogy a fájdalom okát gerincsérvre fogták és hosszú idő után derült ki,hogy tüdőrák!Ezért vagyok bizalmatlan!
Szeretném kikérni doktor úr véleményét,hogy nem utalnak e ezek a tünetek inkább agyi kóros folyamatra!Gyakran fáj a feje is(állítólag vashiány és gerinc probléma is okozhatja),ja és van,hogy napokig fáj a gerincoszlop is!
Hálás köszönettel


Én inkább gerincbetegségre gondolok. A láz pedig mástól van.

-  2009. december 12. 11:32   #652 


Tisztelt Doktor Úr!

Tatám ( 92 éves), alig van eszénél, 4szer egymás után elmond néhány dolgot, mert nem emlékszik, hogy mondta már, azt mondja, hogy képtelen gondolkodni, kába, szédeleg, kirázza a hideg néha, hányingere van, fáj a feje, néha úgy érzi hullámzik az egész teste, s elég sűrűn percekig rángatózik. Mi lehet a baja? Mit csináljunk, hogy jobb legyen neki? Nem szeretné, ha kihívnánk az orvost, mert fél, hogy bevitetné a kórházba és nem ott szeretne meghalni... (és mi sem látjuk sok értelmét, mert az orvos rendszeresen mindannyiunkat félrekezelt...).
Magne B6-ot szed és Cavintont.
Kérem szépen, adjon valami tanácsot! Előre is köszönöm!

Minden jót kívánok!


Sajnos az öregedés ellen nincs orvosság. Esetleg megpróbálhatják a Bilobilt és a feketeáfonya kivonatot.

szédülés  2009. december 12. 11:30   #651 

Tisztelt Doktor úr!

Nagyon szédülök, az MR szerint 40% szűkület van a jobb oldali cerebri anterior horizontális szakaszán. A bal oldali cerebri anterior horizontális szakaszán gyöngyfüzérszerű rajzolat látszik a kaliberingadozásnak megfelelően. Okozhatja ez az állandó szédülésemet? 54 éves nő vagyok. Mit tegyek, mit javasol?
Válaszát köszönöm: Judit


Kedves Judit!

Nem tudom mit írtak le, de ha jól értem, akkor az A1 szakaszt. Ez nem okoz szédülést, de máshol is lehet érrendellenessége. Látni kellene a képet.

Üdvözlettel

RENÁTA  2009. december 12. 11:28   #650 

KEDVES DOKTOR ÚR.NEM RÉG VÁLASZOLT A KÉRDÉSEMRE KÖSZÖNÖM AKKOR LEHET EZ MMONDJUK KEZELETLEN MAGAS VÉRNYOMÁSTÓL,


Nem, ez ízületi ill. gerincbetegség.

SM  2009. december 11. 17:36   #649 

Tisztelt Doktor Úr!
Férjem,aki 30 éves 2 éve korházba került bal oldali végtagzsibbadás és kettőslátás miatt.Keringési zavarral kezelték,panaszai 1 hónap múlva megszűntek.Rá 3 hónapra az MR vizsgálat egy 5mm-es sejtelhalást mutatott ki.Fél évre múlva újabb MR,még 2 gócot találtak.Ekkor kezdtek sclerosis multiplexre gyanakodni.Lumbálás eredménye pozitív lett.Férjemnek ezidő alatt komoly panaszai nem voltak,kézfeje néha zsibbad.Kezelést ezért nem is kap.Azt mondták az első 5 évbe dől el milyen lefolyású lesz a betegség.
Mivel ez auóimmun betegség,az immunrendszer erősítése javasolt-e?Megelőzni nem lehet valamilyen kezeléssel a további gócok kialakulását?
Az omega-3 zsírsavról sok jót olvastam,férjem szedi is.Ön javasolja a szedését?Meddig lehet szedni?
Idegvédő pl.Milgamma N szedését ajánlja-e?
Előre is köszönöm a válaszát!
"egy aggódó feleség"


A sclerosis multiplex-et ma még meggyógyítani nem tudjuk, de már sokat tudunk tenni. Az omega 3 zsírsavat szedheti, időkorlát nélkül. Orvosi kezelést pedig az SM ambulantián kaphat. A lefolyás nagyon változatos lehet, vannak egészen jóindulatú formák.

KN  2009. december 11. 17:33   #648 

Tisztelt Székely doktor!
A nővérem 28 éves, tegnap a munkahelyén rosszul lett, kórházba került, ahol agylágyulást diagnosztizáltak nála. (Kicsi, és a viselkedésben károsodott). Szeptemberben kiderült, hogy cukorbeteg, és akkor nagyon magas volt a vérnyomása.
A kérdésem az lenne, hogy van-e esély a felépülésére? Fog-e tudni önálló életet élni? Visszamehet-e a munkahelyére dolgozni?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Nikolett


Kedves Nikolett!

Sajnos nem vagyok távolba látó, de jós sem. Kérdéseire nem tudok válaszolni. mivel szinte semmit sem tudok a nővéréről.

Üdvözlettel

élet  2009. december 11. 17:31   #647 

Tisztelt Doktor Úr! 38 éves nő vagyok. Kb. 3 hete vettem észre, hogy a 3 szám leírása előtt megáll a kezem és egy ideig nem tudom leírni. Néha ez a próbléma a 7-nél is előfordul és a k betűnél is. Az írásom lassúbb lett, görcsös a kezem,amikor írok. Diktálásnál sokszor lemaradok, elfelejtem a szöveget. A fejem néha szokott fájni, a kisagyi résznél és tartoan alacsony a vérnyomásom, amire nem szedek gyógyszert, általában 70/90 szokott lenni. Doktor Úr szerint, mi okozhatja ezeket a tüneteket? Tisztelettel.Dné


Lehet írásgörcs is, ami egy alagút syndroma.

Satu  2009. december 11. 17:30   #646 

Tisztelt főorvos úr! Azt szeretném megkérdezni öntől,hogy egy elrontott csigolya fixálást meg lehet-e szüntetni.pontosabban: Hosszú és nem megfelelő irányú csavarokat ki lehet-e szedni ,amivel a deréktől lefelé történő érzéketlenségemen lehetne-e segíteni.Nem beszélve a talpbőr húzodó,szúró érzéséről,a beültetett lemezek ülés közbeni szúrós érzésétől meg lehet-e szabadulni-közel két év után.Úgy érzem mintha egy satuba lennék beszorítva.Nem beszélve a nemi életemről!
Válaszát előre is köszönöm. ( Egy férfinak látszó tárgy!!


Lehet rajta javítani, de nem biztos, hogy a klinikai tünetek változnak.

kato  2009. december 11. 17:28   #645 

Tisztelt doktor ur.4 hete kb.,hogy nagyon huzodik a nyakizmom ilyenkor elkezd fájni a tarkom ,kisugárzik az egész fejenre,,,,néha még bele is remeg a fejem hátulrol..mitöl lehet ez tisztelettel kato


Kedves Kató!

Valószínüleg elfeküdte, és lassan gyógyul. De lehet, hogy van egy porckorogsérve. Én kiírnám egy nyaki MR vizsgálatra.

Üdvözlettel

lászló 72  2009. december 11. 17:27   #644 


Tisztelt Doktor Úr!
Két gerinc sérvem,egy nyitott csigolyám,és egy enyhe gerincferdülésem van.
Gépkocsi vezető voltam 7évig,terepen vezettem 13500km, műúton 45000kilométert,
egyéb gépeken 1000 üzemórát töltöttem. A gépkocsi egy korszerűtlen honvédségi
terepjáró volt.Egész eddigi életemben nagyon sokat úsztam,mindig ideális testsúlyom
volt.
Ettől kialakulhatott a betegségem?


Ezek hozzájárulhattak a porckorongsérvek kialakulásához.

Érszűkület  2009. december 11. 17:26   #643 

Tisztelt Doktor Úr!

Édesapámat tavaly november óta már nyolcszor operálták érszűkülettel, sajnos a bal lábát már nem lehetett megmenteni, combnál amputálni kellett. A jobb lába, amelyet szintén már többször megoperáltak (utoljára 1 hónapja) folyamatosan zsibbad. A kérdésem az lenne, hogy erre Székely Doktor Úr mit tud javasolni? Esetleg valamilyen gyógyszer segítene?

Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel:

Zsolnai Judit


Kedves Judit!

Sajnos ez nem az én szakterületem. Kérdezzen érsebészt.

Üdvözlettel

ildi  2009. december 11. 17:25   #642 

Tisztelt Főorvos úr!Elnézést a zavarásért,régebben irtam én már önnek és meg is fogadtam a tanácsát.Nekem van egy nyaki porckorongsérvem.Az v-ös szintben bal oldalon medio-lateralisan a megnyult peremek által kisért 3-4 mm-es sérv látszik.A myelon bal fele mérs. comprimált.A bal foramen közepesen szük. AVI-os korong nagyobb körülirt protrusio nélküli.Nekem tüneteim ugy kezdödtek hogy elkezdtem szédülni,és a szemeimben furcsa nyomást mintha elkancsulnék,és szédülnék.Voltam mindenféle kivizsgáláson, de sehol semmi bajomat nem találtak.Én több ilyen beteggel beszéltem és a legtöbbnek fenn áll ez a tünet(szédülés néha, és a szem).Voltam most legutobb egy idegsebésznél,és ráirta a papiromra hogy a mütét javasolt de semmi köze a szédülésemhez és a szememhez.Drága Főorvosur segitsen nekem hogy most akkor mi lehet a bajom ,mert mostmár megbolondulok így vagyok 2-éve,és szeretnék végre dolgozni amugy dajka vagyok és így nem tudok dolgozni.Előre is köszönöm válaszát.


Ha felkeres, akkor többet fogok tudni Önről, talán segíteni is többet tudok.

RENÁTA  2009. december 11. 17:18   #641 

DOKTOR ÚR.AZ LENNE A KÉRDÉSEM,HOGY 37 ÉVESEN LEHETSÉGES-E NYAKI GERINC MESZESEDÉS NEM KORAI EGY KICSIT,VAGY EZ BÁRMIKOR ELŐ FORDULHAT ÉN ÚGY HALLOTTAM,HOGY EZ INKÁBB IDŐSEBB KORBAN FORDUL ELŐ ,VAGY TÉVEDEK .ÜDVÖZLETTEL.RENÁTA


Kedves Renáta!

Lehet, de ritkábban látjuk. Ennek megvan az oka.

Üdvözlettel

előző oldal  31 32 33  34 35  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Idegrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!