orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Székely György

Dr. Székely György válaszol

Dr. Székely György

idegsebész szakorvos

agysebész, gerincsebész

előző oldal  42 43 44  45 46  következő oldal
Szurás a fejben  2010. március 29. 19:38   #880 

Kedves Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz hogy a 3-4 csigolya gerinc sérvemtől lehet e a következő panaszom? Szurás a fejben amiután megfájdul a szemem az arcom ( nem zsibbad) görcsös a fejem. Rövidebb hosszabb idő után elmulik. De jelentkezik néha töbször is egy nap. Nootropilt 800 mg szedek keringési zavarra. Köszönettel: Hajni


Nem gondolom.

aneorizma.  2010. március 29. 19:37   #879 

Tisztelt Doktor Úr!

Kérdésem az aneorizmával kapcsolatos lenne,amelyről azt az információt kaptam,hogy nincsen tünete.Páromnál három hét altatt fizikai leépülés jelei mutatkoztak,időnként gyengeség mintha hidegrázása lett volna.Szemét glaukómával kezelték, esténként szembevérzései voltak évek óta látásproblémával.Agyvérzéssel szállították kórházba, amit aneorizma elszakadása okozott.Előtte való napon megszédült aznap a bal oldala zsibbadt.Ezek az előzmények utalhatnak más betegségre is,vagy az aneorizma velejárója.A szemészeten erre nem kellett volna felfigyelnie az orvosnak a szemproblémákon keresztül.
Kérem bővebben kifejtené szakvéleményét a leírtak alapján.
Köszönettel!


Először is aneurysma. Az aneurysmának ritkán van direkt tünete, ha túl nagy, és olyan képletet nyom, amely neurológiai tünettel jár. A vérzés viszont az aneurysma következménye, ott már gyakran van tünet. Nem kell hibáztatni az orvost, szemtünetből nem lehet aneurysmát diagnosztizálni.

protrusiók  2010. március 29. 19:33   #878 

Tisztelt Főorvos Úr! A kérdésem az, hogy a porckorong kiboltosulások (protrusiok) erősebb idegesség stressz hatására megfeszülve , időnként elérhetik e az ideggyököket? Előre is köszönöm a válaszát! Juhász Lászlóné


Időnként nem. Kiszakadhatnak, akkor állandóan.

Böbe  2010. március 29. 19:33   #877 

Tisztelt Doktor Úr!

Már másfél éve próbálok megoldást találni nyaki gerincproblémámra. Elegem van a tüneti kezelésekből. Az elmúlt időszakban szinte nem volt tünetmentes napom. Tüneteim teljesen váratlanul törnek rám fejfájás, szédülés, látászavar, émelygés, hányinger, kar és láb zsibbadás, járásbizonytalanság, izommerevség formájában. Szeretnék ismét teljes életet élni tünetek nélkül.
Az elmúlt időszakban a konzervatív kezelések szinte minden formáját kipróbáltam. Fizioteráphia, akkupunktúra, Mckenzie gyógytorna, BEMER mágnesterápia. Leszoktam a dohányzásról, próbálok kimélő élemódot élni, ülőpárnát használok 1 éve, ha dolgozok. Naponta végzem a gyógytornásztól elsajátított nyújtógyakorlatokat. Mit tegyek még? Intenzivebb torna, sport csak átmeneti ideig gyakorolható, mert a tünetek sajnos erősödnek. Ezek a kezelések átmeneti javulást eredményeztek, de egy idő után visszatérnek a tünetek és egyre erősebbek.
Senkitől nem sikerült még választ kapnom, hogy hosszú távon mire számíthatok? Meg lehet állítani ezt a folyamatot, esetleg stagnáltatni, vagy tudomásul kell venni nincs vissza út. " Meg kell tanulni vele együttélni??" és várni amíg már mozogni sem fogok tudni. 47 éves vagyok. Bizonyára megérti nem szeretnék beletörődni ebbe az állapotba.
Diagnozis:
2008.09. hó MRI lelet:
A nyaki gerinc lordosisa csökkent. AC.V.-VI. rés jelentős mértékben beszükült. Ebben a résben a körkörösen protrudáló korong a bal oldali forament szűkíti. AC.VI-VII. résben középvonalbeli, focalis, a durát komprimáló protrusio figyelhető meg.
2009.08.hó MRI lelet:
Az ábrázolódott szakaszon közepes fokú spondylosys jelei figyelhetők meg, melynek következtében a csigolya peremeken viszonylag kifejezett osteopytosis látszik. Ezek elsősorban a bal oldali forameneket szűkítik, legkifejezettebb mértékben a C.V-VI. rés magasságban bal oldalon, ahol valószínűleg a bal oldalon kilépő ideggyök is compressio alá került. Ebben a magasságban a forament szűkítő discus előboltosulás is megfigyelhető. Ugyancsak bal oldali foramen szűkület ábrázolódott a C.IV.-V. rés magasságában. a porcrések egyenletesen beszűkültek, a porckorongok laposabbak, dehydráltak. Az előboltosuló porckorongok az elülső liquorteret szűkítik, helyenként a gerincvelő elülső kontúrját is elérik.
A leletek alapján a gerinc bal oldala érintett. Nálam a tünetek nagy része
viszont jobb oldalon jelentkezik és kisebb mértékben érintett a bal oldal. Ezért aztán mindenki azt hiszi, hogy beképzelem a problémáimat, s leráz. A jobb oldalra nehezen fordítom a fejem. Elakást és szúró fájdalmat okoz.
Szakorvosi vélemény alapján az állapoton gerinsebészeti beavatkozással javítani nem lehet, mivel a tünetek nem köthetőek egy adott magassághoz.
Hát ennyi. Nem tudom mi a megoldás? Kérem írja meg az őszinte véleményét. Nagyon szeretnék használaható megoldást találni.

Köszönöm, hogy meghallgatott.

Üdvözlettel

Böbe
Kedves Böbe!

Csak ismételhetem önmagamat.
Rendszeresen, sokan kérnek tőlem hasonlót. Sajnos ennyi adat kevés vélemény formáláshoz. Látni kell a képeket.terhesség???  2010. március 29. 19:30   #876 

Tisztelt Főorvos Úr!

31 éves nő vagyok, aki még egy gyereket nagyon szeretne, de aggódom, hogy az angio ct eredményem miatt nem lehetséges.
Bal oldalon az a. vertebralis intracranialis szakaszának alsó felében 14mm hosszú fenestracio látható/variáció/.Valóban csak érdekesség ez ; nem kell vele foglalkozni?

Még akkor sem, ha problémát bőven okoz?
Gyakoribb migrénes fejfájás,jobb szemem előtt mintha mindig pernyék szállnának,ütésszerű rosszullét után féloldali zsibbadás,állandóan nagyon alacsony vérnyomás(max. 100/60),hideg végtagok,asztma megjelenése,gyengeség, szemem olyan mintha mindig sírnék. Félek, hogy állapotom tovább rosszabbodhat.

Van ennek sebészeti gyógymódja?

Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: F. Zsuzsa


Kedves Zsuzsa!

Mindig a képek döntik el, hogy lehet-e valamit kezdeni vele.

Nyaki gerinc MR vizsgálat  2010. március 29. 19:29   #875 

Tisztelt Doktor Úr !

39 éves nő vagyok. 2 hónapal ezelőtt arra ébredtem, hogy a jobb oldalamban a hátamban fájdalom van és zsibbad a jobb kezemen a mutatatóujjam, és a jobb lábamon a nagy lábam ujja. Inekciót és gyógyszert kaptam, illetve MR vizsgálatra küldtek. Amelynek leletét nem tudom értelmezni az orvosom pedig 3 hét múlva fogad és ideges vagyok. A leletem következő: "a c.IV-VI csigolya magasságában mérsékelt kyphosis figyelhető meg. A c.V.-VI. csigolya közti rés közepesen szűk. Ebben a magasságban jobb oldalon paramediális, részint foraminalis túlsúlyú közepes discus előemelkedés van, mely a jobb oldali forament közepesen, a baloldali mérsékelten szűkiti. A C.IV-V és VI-VII. közötti discucok minimális előemelkedést mutatnak, melyek compressiót nem okoznak. Orvosi véleméní: Hernia disci CV.1.d, Protrusio disci C.IV.et VI.min.grad"
Kérem segitsen értelmezni, illetve milyen kezelésre számíthatok. Sajnos ülömunkát végzek és a mozgás 3 éve kimaradt az életemből, amióta szültem.
Segitségét előre is köszönöm
Andrea


Kedves Andrea!

Rendszeresen, sokan kérnek tőlem hasonlót. Sajnos ennyi adat kevés vélemény formáláshoz. Látni kell a képeket.

Mire számíthatok?  2010. március 24. 19:00   #874 

Kedves Doktor Úr!

Édesanyámnak 25 éve volt egy sikeres agyműtéte. Azóta él velünk kisebb-nagyobb átlag problémákkal. Ő most 74 éves. Három hete kezdett el fájni a háta, utána napról-napra romlott. Most 16-án szinte egyik napról a másikra teljesen lebénult. Kórházba került. A koponyáján három daganatot találtak, a gerincén kettőt és a tüdejében is van egy. Szellemileg teljesen leépült gyakorlatilag négy nap alatt. Mozgásképtelen. Műteni nem lehet.
Mire számíthatunk?


Sajnos a legrosszabbra.

ewy66  2010. március 24. 18:59   #873 

Tisztelt Főorvos Úr!!

43 éves éves vagyok,és már 4 gerinc műtéten vagyok túl,ebből két műtét stabilizációs műtét volt.Most újra vannak problémáim,kisugárzó fájdalmaim,a vállba,karba,sarkaim fájnak,valamint a külső comb élem,1-3 ujjam nagyon zsibbad.

Szeretném ha segítene nekem kiértékelni a friss MRI,CT,és ENG leletemet.
MRI:A nyaki lordosis íve fokozott.C.V-VII.csigolyák között ventralis fixatio észlelhető.A többi csigolyatest magasága megtartott.Myelon compressio egyik korong szintjében sem észlelhető.A VII-es korongszintben bal oldali foraminális protrusio látható,mérs.fokú gyöki compressiot okoz.A Th.I.és II.korong min.elődomborodik. Az op magasságban a ventrális liquortér szabad.A gerinccsat.norm.tág.A myelon jelenzitása szabályos.
CT: L.lordosis kissé fokozott.A csigolyák norm.magasak.L.V.-S.I.csigolyákban csavaros rudas osteosyntézi rögzül,lysis nem látható.Állás jó.Ezen csigolyák közti korong kp.fokban lelapult,itt a bal oldali forament a peremmegnyúlás mérs.fokban szűkiti.Discus hernia,gyöki kompressio nem látható.
ENG:jo-i medianus ingerlésekor distalis latencia 4,7 msec,bo-on 3,2 msec.
Kérem írja meg nekem hogy mi a teendőm ,mit jelentenek ezek a leletek,kell e újjab műtét?.Most még angiológiára kell mennem,de fogalmam sincs hogy miért.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:Ewy66


Az Ön esete bonyolult, érdemben csak a részletek ismeretében tudok válaszolni. Kérem keressen fel a rendelőmben.

Mézön  2010. március 24. 18:58   #872 

Tisztelt Doktor úr. leírom önnek a leletem eredményét. Köszönöm válaszát! Natív Koponya MRI és ERA. A középvonal megtartottA kamararendszer Középállású,szimetrikus, norm. tág. A külső likvortér sem tágult. Mk oldalon az oldalkamrák környezetében a fehérállományban, ill.bal oldalon magasabban parietalisan és subcotricalisan néhány apró pár mm-es,gyakorlatilag csak a T2-es sújozású mérésen elkülönűlő magas jelű képlet van. Vlhetőleg vascurális laesiók.Más jelintenzitásbelieltérés az agyállományban nem mutatható ki.Az ábrázolódott intracranialis artériákon nagyobb eltérés kizárható. Orvosi vélemény:Multiplex vascurális laesio. Az lenne a kérdésem hogy ez milyen érzékekre hat ki. Mennyire veszéjes. Gyerekkoromban szívzörejem volt . Lehet hogy a szivemmel is baj van? 55 éves vagyok. Magas vérnyomás betegséggel küszködök,ezzel 45 %-os lezsázalékolt vagyok amire nem kapokjáradékot mert a betegségemet nem munkaviszony alatt diagnosztizálták. érdemes-e a állapotrosszabbodás miatt a harmadfokú bizottság elé mennem?van két porckorongsérvem nyaki és lent szét vannak csúszva a csigojáim. Kérem válaszát: Köszönöm. Mézön.


Ha felkeres a rendelőmben, akkor meg tudom nézni a képeket, és válszolni tudok a kérdéseire. A leszázalékolással nem foglalkozok.

livi81  2010. március 24. 18:56   #871 

Tisztelt Doktor úr ..nyaki sérvem van már 10 hónapja megvolt az MR vizsgálat és felajánlotta az ideg sebész a műtét lehetőségét de még nem mertem bele menni .Most szettem fől a fizikoterápiát egy hónapja de sajnos nem használt a kezelés semítt.ezért szeretnék tanácsot kérni hogy mikor van itt az ideje a műtéttnek mert ezek a tűneteim vanak ..nagyon nyomja a fejem a szolitom szorito fájdalmat érzek mintha égne a nyakamtol a bal lapockámig anyira gyenge a bal karom hogy emelnisem nagyon birom tegnap kaptam a reoma szakrendelöbe a nyak tájékra egy injekciot és ozota nagyon le vagyok gyengülve alig birom magam és nagyon hányingerem van bár a fájdalmak csőkentekvalamenyit de még érezhetö a nyaknál az enyhe fájdalmak ..SZERETNÉM még azt kérdezni hogy a műtétnél oldara teszik a nyelö és a légcsövet hogy kap e a beteg levegöt aban a hejzetben ha nem tudja a beteg az orán szedni a levegöt mert sajnos én már elég régota nem tudom az oromonát szedni a levegöt csak a számon most ijenkor műtét elöt kelene e fűlorgégészetre menem és ki vetetni az ormandulámat .vagy ez nem szűkséges hozá .nagyon szeretnék mi elöb választ kapni mert segitene aban hogy el dönteném hogy akor be válalnám a műtétet elöreis köszönöm ..Tisztelettel faragóné hórváth lívia


Kedves Lívia!

A műtét biztonságos, amiatt ne féljen. Az orvosa nem mondta el, Önnek, hogy mit tervez?
Kérdezze őt bátran.

Nagyon fáj!  2010. március 24. 18:54   #870 

Tisztelt Dr. Úr!

Körülbelül 1 hónapja nagyon fáj a derekam, illetve már az egész hátam.
2 hete pedig a lábaim egészen a bokámig.
Sebészeti rendelésre mentem ahol röntgen felvételből kiderült,ahogy a Doktor úr mondta " ez jó mert nem az amire gondoltunk,van egy kis gerinc ferdülése "
Hát nem tudom mire gondolt,de ennél rosszabb nem sok minden lehet.
Nagyon fáj és nem vagyok képben az e fajta betegségben ,de ez tényleg annyira fájhat???? Vagy valami más lehet??
Hova menjek Doktor Úr??
Azt olvastam gyógytornával javulhat sok esetben,vagy orthopedushoz menjek??
Ha egyáltalán gerincferdülésről van szó??
Napi 2*1 xilox,és 3*1 mydeton tablettát írtak, mindegyikből már a 2.dobozzal szedem,de úgy tűnik hiába.
Meg köszönve előre is válaszát,tisztelettel:Sné Anikó.


Kedves Anikó!

Én ágyéki MR vizsgálatot rendelnék el. Neurológus, orthopédus, idegsebész teheti.

ERDELYI ERDEKLODO  2010. március 24. 18:53   #869 

TISZTELT DOKTOR UR

12 EVES LANYOMNAK EVENTE EGY KET ALKALOMMAL MEGMEREVEDIK A NYAKA AMELY IZOMLAZITO ES GYULLADASCSOKKENTO HATASARA EGY HET ALATT HELYREJON.ELSO ALKALOMMAL 10EVES KORABAN JELENTKEZETT .ORTOPED SZAKORVOSNAL JARTUNK,AKI MR VIZSGALATOT JAVALLT ES KERESSUNK FEL EGY IDEGGYOGYASZ SZAKORVOST.AZ ON SEGITSEGET KERNEM MERT NEM TUDOM , KIHEZ FORDULHATNEK ERDELYBOL KERESEM

TISZTELETTEL ERZSEBET


Kedves Erzsébet!

A kért vizsgálatok Magyarországon kb. 40 ezer Ft-ba kerülnek. Nyakferdülés esetén próbálják ki vagy a Seduxent, vagy valamilyen antihisztamint vénásan.

migrén  2010. március 22. 21:42   #868 

Tisztelt Doktor Úr!

17 éves lány vagyok és szörnyű migrénnel küszködök.Több éve tartósan megvan már ez a problémám,édesanyámmal voltunk már orvosoknál de a panaszaim változatlanok.Írtak fel gyógyszert,ami nem hatott,beutaltak ct-re,ami nem mutaott semmi kórosat.A nőgyógyászom mondta nemrégiben mikor egy vérvizsgálatomat nézte,hogy sűrűbb a vérem és esetleg ez lehet ok.Ön mit gondol erről?
Köszönöm segítségét!


Nem minden migrén kezelhető jól. Néha nehéz megtalálni a megfelelő gyógyszert, ami komplikált esetben igen drága.

érdeklődés  2010. március 22. 21:30   #867 

Tisztelt Doktor Úr!

Tegnap voltam EEG vizsgálaton az eredmény értékelésében kérném a segítségét.
Leírás:mérsékelten labilis electrogenesis.Mindkét félteke középső és hátsó elvezetéseiben nyugalomban 20-40uV feszültségű,9-10 cps frekvenciájú alpha tevékenység jellemző.
Elvétve jobb temporo-parietalisan egy egy rel lassúbb és hegyes hullám is megjelenik.
Hyperventillatio során és azt követően az alpha tevékenység amplitudója,kiterjedése megnő a tevékenység rendezettebbé válik.Szemnyitás attenual.Stabil oldalkülönbség,gócjel,görcsjel nem látható.
Vélemény:Alpha alaptevékenység biztosan kóros összetevők nélkül.

Mindez a vizsgálat azért /is/történt mert vírusos enkefalitisz/lezajlott/kerestek.
Még novemberben lettem rosszul két hónapig lábra sem tudtam állni közben a látásom,hallásom,egyensúlyérzékem szaglásom,ízlelésem is elveszítettem de ezek szép lassan visszatértek.Akkor agyhártyagyulladás jött szóba de ez azóta sem lett tisztázva kétszer "dobtak"ki a kórházból hogy migrén szedjek fejfájáscsillapítót.
Utána már/itthon/annnyira rosszul lettem hogy lábra sem tudtam állni,irtózatos fejfájás,hányás,tarkógörcs és a leírt tünetek.Azóta 4 hónap telt el egy hónapja végre járok újra viszont azóta is dübörög a bal fülem és nyomás van benne kifejezett hangérzékenységgel két hete idegi hallásvesztéssel.
Most vettek vért vírustenyésztés céljából Szent László kórházban és két hét múlva lesz eredmény.Próbálom megtudni mi volt a bajom mert itt Pápán ahol élek az orvosok semmit nem tettek velem azonkívül hogy ahányszor bevitt a mentő annyiszor dobtak ki a sürgősségiről mivel minden leletem negatív volt,mondván semmi bajom.
A neurológus annyit fűzött ezekhez a maradványtünetekhez,próbáljak meg együttélni ezzel és örüljek hogy nem haltam meg nem maradtam vak és süket!
Csakhogy én nem akarok ezzel együtt élni szeretném a régi életem és egészségem füldübörgés és rosszulléetek nélkül mert azóta is lever a víz délutánra már alig vonszolom magam fájnak az izületeim és nincs bennem erő.Sportoló voltam,38 éves nő vagyok elég nehéz elfogadni a neurológus tanácsát.
Szeretnék végre újra dolgozni,sportolni.
Holnap csinálnak egy nyaki Doppler vizsgálatot még elmegyek egy hormonvizsgálatra is de több ötletem nincs mit és hol próbálhatnék meg hogy kiderítsük az okot és megszűntessük.
A neurológus neuritis vestibularisra gyanakszik április végén lesz otoneurológiai vizsgálat a Sotén.Vagy valamilyen idegpályagyulladás mondja.
Most is olyan vízhangosan hallok mintha tele lenne a fejem /bal fele/vízzel és folyamatosan búg mint egy zárlatos trafó.Az őrületbe kerget eddíg türelmes voltam járok ideg-inger talpreflex terápiára is.
Van e Önnek esetleg a leírtak alapján véleménye,ötlete merre és kihez fordulhatnék még a gyógyulás reményében esetleg véleménye mi lehet a bajom?
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel:Balogh Krisztina,Pápa


Kedves Krisztina!

A Szent László Kórház és a SOTE Neurológia a szakma csúcsa. Ha valahol tudnak segíteni, akkor ott.

protrusió, hegesedés, mészlerakódás  2010. március 22. 21:28   #866 

Tisztelt Főorvos Úr! Az előző levelem még a befejezés előtt elment. Folytatni szeretném és kérdést feltenni. Az L. V. discus széles alappal meghaladja a csigolyatest dorsalis kontúrját, egyértelmű gyöki compressio nem ábrázolódott . Az S. II. segmentum mögött a gerinccsatornában egy 13 mm nagyságú, éles kontúrú Tarlov-cysta figyelhető meg . A gerinccsatorna congenitálisan normális tágasságú. Intraduralisan kóros jelintenzitás változás nem látszik. A conus medullaris az L. I. csigolya felső zárólemeze magasságában osteophyta képződés, a kisizületeknek megfelelően közepesfokú arthrosisra utaló eltérések láthatók. VÉLEMÉNY:Sponylosis et spondylarthrosis lumbalis. Polydiscopathia lumbalis. Protrusio disci intervertebralis L.III., L. IV.? L. V. Egyértelmű discus herniára utaló morphológiai jel nem ábrázolódott. A 3 lelet ennyi lenne. A neurologiai szakorvos azt mondja, hogy a hegesedést ami nyomja az ideggyököt lehetne műteni az 5 mm mészlerakódást lekaparni, de én ahhoz nagyon sok olyan beteget láttam akinek műtétek sorozata után felére vékonyodott a lába. Most 55 éves multam , 1993 óta rendszeresen szedem a Mydetont és Apranaxot időnként erősebbet is . A jobb láb öregujj és másik két ujjam érzéketlen az achilleszek nagyon renyhék a Mydeton is talán közrejátszik. 2006 óta csontritkulásra rendszeresen gyógyszert szedek. Szívbillentyű zavarom van . És most voltam csípő röntgenen , kivannak kopva és húzató szerkezetet írtak ki ,6 hónap után kontrol és műtétetel riogatnak. Kérdésem ! A hegesedés nyomhatja az egyik lelet szerint az ideg gyököt , a protrusiók egy olyan idegállapotban nem, amikor az egész test megfeszül? Az előző levelemben 2006 ban úgy kerültem MR -re mert már a bal lábam is kezdett érzéketlen lenni . Milyen kilátásaim vannak ? Ezek a leletek szerint javulás nem várható (1993- ban két porckorongsérvem volt az egyik valamennyire le is vált) ameddig bírom gyógyszerekkel mérsékelni a műtétet nem eröltetném. Köszönöm előre is a válaszát!


Sajnos a gerincbetegség ezen stadiumában csak személyes találkozó kapcsán lehet véleményt mondani.

melinda  2010. március 22. 21:26   #865 

tisztelt Dr úr.szeretném ha meíirná nekem a véleményét a betegségemről.neurologián jártam mert az mr vizsgálat gocokat mutatott.cadasilt irtak betegségnek.3-an testvérek minegyönknek csináltak ijen vizsgálatot és a másik két testvéremnek is gocokat találtak. most vettek tölünk vért és azt monták hogy külföldre külték vizsgáatra.az eredmény még nem jött vissza.most azt szeretném tudni mi az a cadasil betegség, és mijen ez a vérvétel anyit tudok hogy dns .nem értem ebböl pontosan mit is keresnek? elöreis köszönöm a válaszát.


Ez egy öröklődő agyi érbetegség. A DNS-t azért vizsgálaják, mert az az örökítő anyag.

fejfájás  2010. március 21. 14:44   #864 

Kedves Doktor Úr !
18 éves lány vagyok. Múlt hónapban az egyik órán hirtelen azt tapasztaltam, hogy látásom
eléggé furcsa lett. Nehéz leírni, de megpróbálom. Ezt amint utánakerestem az interneten látótérkiesésnek nevezném. Pl amikor ránéztem a matek füzetre, ahol egy sor tele volt írva számokkal, és ránéztem a sor elejére, akkor nem láttam hogy van utána valami, pedig látnom kellett volna.Emellett egy kis foltot is láttam a szemem előtt. Pár évvel ezelőtt már volt hasonló eset.Akkor pl. a láttam a tanárnőt, de egyszercsak nem láttam a kezében lévő könyvet, csak őt. Mikor ez elmúlt, hála Istennek! a fejem kezdett el fájni, pontosabban elöl, a homlokomnál. És ezt, ha kevésbé is délután is éreztem.
Mi volt ez? Időnként szoktam fájdalmat érezni a fejemben( van amikor minden nap). Ilyenkor mindig a fejem különböző pontjain, elöl, hátul, középen. Ez kb. fél perc alatt elmúlik.
Tudom, hogy elég zavarosan írtam le, de szeretném ha mondana rá valamit, hogy hogy mi okozhatja ezeket. A neurológiára kértem időpontot, ez kb egy hónap múlva lesz amikor mehetek. Addig is szeretném megtudni, hogy ez valami komoly dolog, vagy nem.
Előre is köszönöm a válaszát


Migrénes típusú fejfájásnak tűnik a leírtakból.

mellzsibbadás  2010. március 21. 14:43   #863 

Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne,hogy mitől zsibbadhat egy női mell?Voltam nőgyógyásznál 2x,megvizsgált tapintással,nem talált semmit,és a fogamzásgátló gyógyszert is megfigyeltem,hogy az 1 hetes szünet közben van -e zsibbadás,és van,tehát a doki is azt mondta akkor attól nem lehet.
De akkor mitől?
A zsibbadás mindig ugyan ott a bal mellem alsó részén érzem(főleg lefekvéskor,de néha csak úgy napközben is)
Nem fájó,nem erős,csak idegesítően furcsa,kellemetlen érzés.
26éves vagyok,jelenleg itthon vagyok nem mozgok sokat,csak ülök főleg.Lehet ettől?
Kardiológiára nem kaptam beutalót,mert a háziorvosom szerint nincs baj a szívemmel.
Tanácsot kérnék hova forduljak,illetve egyáltalán hallott-e ilyen panaszról.
Megfigyeltem,hogy a mell alatti bordámhoz van a legközelebb ez az érzés,de nem ütöttem meg vagy hasonló és már hónapok óta fennáll ez a visszatérő dolog.
Köszönöm a válaszát előre is.


Neurológiai vizsgálat szükséges annak kizárására, hogy ez a panasz nem lehet esetleg gerinc eredetű. Nem valószínű, deén megvizsgáltatnám magam.

migrén  2010. március 21. 14:40   #862 

tisztekt doktor úr!

Az lenne a kérdésem,hogy nekem aurás migrénem van.Ugxy kezdödik,hogy villanásokat látok elöször.Ma uj gyogyszert irtak fel,mert a cinie nem használt,helyette a relpaxot kaptam,de az van a betegtájékoztatóra irva:A Relpaxot nem szabad az aura idöszakban illetve migrénes roham megelözése céljábol szedni.

De én mindig a villanások nál szoktam bevenni a gyogyszert.Akkor ezt nem lehet?Köszönöm


Azért, mert lehetnek mellékhatásai is. Ezért törekedni kell a lehető legkevesebb tabletta fogyasztására. Nem minden aurából lesz migrénes roham. De mindezt miért nem kérdezte meg a kezelőorvosától?

Hajnalka!  2010. március 21. 14:34   #861 

Üdvözlöm!Még mindíg a jobb karom fájdalmával kapcsolatban írok Önnek./amit már műtöttek is,plusz nyaki gerincsérvet,plusz TOS syndromát....diagnosztizáltak/Talán így emlékszik rám.Múlt héten megint annyira lebénult és fájt a karom,hogy kórházba kerültem ahol infúzióban izomlazítót és fájdalomcsillapítót kaptam.Teljesen nem szűnt meg csak enyhült a fájdalom.Amikor kiengedtek a kórházból azt mondták,hogy egy másik kórházba/ahova lakhely szerint tartozom/menjek át ,mert ott egy hetes infúzió kúrát kapok amitől talán egy fél évre vagy egy évre megszűnik a fájdalmam.Időpontot csak ápr.13.-ra tudtak adni.Kérdésem az lenne Önhöz,hogy tényleg van ilyen infúzió amitől elmúlik?A másik dolog amit szeretnék elmondani,hogy tegnap is olyan fájdalmam volt,hogy elmentem csontkovácshoz,mert MINDENT megpróbálok csak SZŰNJÖN MEG a fájdalmam.Debrecenben voltam.Amióta kijöttem a kezelésről azóta elmúlt a fájdalmam./Aminek örülök,de tartok tőle kicsit,hogy megint visszatér/Érdekes dolgot mondott a csontkovács.A következőt:Nem a nyaki gerincsérvtől van/volt/ez a fájdalmam hanem a jobb karomnál az izom le van csúszva és tapadva ami elzár valami ideget.Önnek mi a véleménye a csontkovácsolásról?Önhöz nagyon sok időre van szükség mire be tudok kerülni egy vizsgálatra?Miskolcról mennék.A rendelőből tudnak nekem időpontot adni?Ugye Önnel ezt a mobilján nem tudom megbeszélni?Várom válaszát.Jó egészséget kívánok!


Szívesen várom a magánrendelőmben, egyeztessen a 06-1-350-0631 telefonon.

előző oldal  42 43 44  45 46  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Idegrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!