orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Glázer Mária

Dr. Glázer Mária válaszol

Dr. Glázer Mária

gyermekgyógyász szakorvos, homeopátiás orvos

Homeopátia, akupunktúra, lézer, Bemer

fogzás  2009. december 11. 12:36   #20 

Tisztelt Doktornő!

7 hónapos kisfiam fogzásával kapcsolatban kérdezném az Ön véleményét.

2 hónapos kora óta erős nyálfolyása van, éjjel 2-3szor felébred szopizni, mostanra éjjel többször felsikít, nappal egyébként sem aludt sokat, de mostanra szinte semmit nem alszik, pedig álmos, de a "fog"fájás miatt nem tud elaludni, estére szinte összeesik a fáradtságtól. Jelenleg 1 foga bújt ki (j. alsó).

Eddig homeopathiával és dentinox géllel (de ez naponta max. 3szor adható) próbálkoztunk. Chamomilla vulgarist a helyi patikus tanácsára, a köv. módon adagoltunk: ahány hónapos, annyi golyócska / 1 nap vízben feloldva. Egyszer 5 ch, másszor 9 ch-t. (Én ezt furcsálom, mert én szedtem már homeopathiás bogyót, de mindig 5-vel kellett szednem.)

Sajnálom, mert ápolónőként és első gyermekes anyukaként is tétlenül állok felette, amikor kínlódik. Szerintem fájdalomcsillapításként ez kevés neki.
Mivel a környékünkön nem igazán tudok sem homeopathiával sem a hagyományos orvoslással kapcsolatban megfelelő tanácsot kérni, nagyon szépen szeretném az Ön tanácsát kikérni abban, hogy melyek azok a szerek, és adagolási módjaik, amelyeket ebben az esetben alkalmazni lehet.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Legény Anita


Kedves Anita!

A chamomilla-n kivül még más szerek is szóba jönnek a fogzással kapcsolatban.De a válsztáshoz még pár információra szükség van,ami alapján különbséget lehet tenni,meklyik lenne legjobb.
lehet kapni könyveket,v. a neten is olvashat többet a témáról.
A leírtak alapján én passiflora c6-ot javasolnék napi 4x2 golyót plastik kanálban,vizben oldva.

üdv:dr.Glázer Mária

Középfül gyulladás  2009. december 10. 20:41   #19 

Tisztelt dr nő!
7 éves gyermekemnek középfülgyulladásra 10 napos antibiotikum kúrát, Sterimar, és nasivin orsprayt írtak elő. Elszedük a gyógyszert. utána 3 napig jól volt. Éjszakára eldugult az orra, fájt a füle. Reggelre nem volt semmi panasza. Milyen homeopátiás készítmények ajánlottak számára, hogy elkerüljük az újabb antibiotikum kúrát és a fájdalmat!
Mielőbbi válaszát várva:
Köszönettel:Anyuci


Kedves Anyuci!
A homeopátiás gyógyítás lényege: a hasonlóval való gyógyítás. Ehhez annyira meg kell ismerni a pácienst, amennyire csak lehetséges. Ebben a korban az anyának és a gyereknek a beszámolóiból lehet megtudni az információkat, és csak ezt követi az elmondott jellemzőkhöz hasonlító legalkalmasabb gyógyszer megtalálása. Ami az Ön gyerekének erre a konkrét bajára való, az egy másik embernél teljesen más betegség megoldására vezet. Ezért nem lehet ilyenkor általános szert ajánlani. Keressen egy homeopátiás orvost a lakhelyén és szánjon rá legalább két órát az első találkozásra, hogy elindulhasson ennek a problémának a megoldása. Az antibiotikumokkal csak a tünetet lehet elodázni és a betegség még erőteljesebb formában kezdődik előlről. Ön is ezt tapasztalta. Javulás a gyereknek: Mária

sérv műtét  2009. december 10. 16:15   #18 

Kedves Dr. Nő!

5 éves fiamat egy hét múlva műtik lágyéksérvel.
Az ovónénije tanácsolta,hogy a műtét után adjunk
neki arnica montana 9ch-t.
Csak azt nem mondta,hogy mennyit és meddig és miért.?

Előre is köszönöm a válaszát:Anita


Kedves Anita!
Jót mondott az ovónő, oldjon fel 5 golyócskát ebből a szerből tiszta műanyag üditős flakonban 2 dl. tiszta vizben és műtét után óránként egy-egy kortyot itasson meg a gyerekkel, amikortól már ihat. Mária

F.G  2009. december 10. 16:12   #17 

Tisztelt Doktornő!

Van egy 8 hós kislányunk, aki nem nagyon akar beszélni, gagyogni. Fülészet, neurológia negativ. Barátságos, mosolygós baba, de nem nagyon ad ki még hangot sem magából.
Hová tudnánk elvinni ahol fejlesztik a beszédét?
Mondókázunk, énekelünk sokat, mégsincs eremény.
Nagyon el vagyunk keseredve. Korai fejlesztőt próbáltuk, de csak idősebb babákkal foglalkoznak mindenhol. Bármilyen gyakorlatsornak is örülnénk, ha irna, vagy tornának stb.
Kérjük, ha tud segitsen!
Köszönettel
Fehér Gáborné


Kedves Fehér Gáborné!
A háziorvosa biztosan mondta, hogy nem minden gyerek beszél korán. Még lehet várni, szerintem a gyermekorvosa véleményét tartsa szem előtt. Mária

köhögés  2009. december 10. 16:10   #16 

Kedves Dr.Nő!

Kisfiam 25 hónapos. Egy hónapja bölcsis! 4 hete piros volt a torka, meg lázas volt! Kapott rá antibiotikumot, de amint jobban lett, elkezdett köhögni, ami azóta is tart! Közben, a 4 hét alatt 3szor vittem vissza a rendelőbe, de nem hallott nála semmit az orvosunk! 2 hete annyira erőteljesen köhög(főleg reggel egyből ébredés után), hogy a reggeli tej is mindig visszajön! Pedig próbáltuk már ugy is, hogy reggel egyből leszívjuk az orrát, felöltöztetjük, és csak utána issza meg a tejét, de így is utána visszahányja! Hurutos a köhögése, szakad fel, és a nagy erőlködés miatt jön vissza neki! A nap más szakaszában csak 1-2szer fordult elő ez a hányás! 4 napja lázas, amiből a 2. napon egész nap lázas volt, a többi nap estére lázasodott be! Természetesen ezt csillapítjuk! Most kapott szintén antibiotikumot, kicsit berekedt, arra calciumot+fenistil cseppeket, és a köhögésére sinupret cseppet! Orrcseppezünk nasivinnel, és szívjuk az orrát olyan vékony csővel, amivel orvosi rendelőkben szokták! De nem nagyon jön belőle, az is fehér! Mégis el van dugulva az orra, hallani, ahogy hortyog tőle! Amikor reggel hányt, lehetett látni a tejben a váladékot, valószínűleg ami éjjel lecsorog a torkán, reggel az ingerli, és azt hányja ki, mert felkavarja a gyomrát a sok váladék! De most napközben is sokat köhög, szakad fel! de már 4 hete! Mit tegyünk? Kérem segítsen, ez már nem állapot! Az még hátha lényeges, hogy a bölcsiben járnak sószobába azóta, hogy elkezdtük a bölcsit, de most nem volt egy hete, mivel itthon van betegen! Amugy csecsemő korában nem volt sok bukása, tehát a gyomor zárógyűrű zár! Köszönettel: Erika


Kedves Erika! Keressen egy homeopátiás gyerek orvost és vizsgáltassa meg a gyereket. Mária

mozgásfejlődés - fura fejtartás  2009. december 10. 16:09   #15 

Tisztelt Doktornő!

8 hónapos kislányommal kapcsolatban kérném a véleményét.
Ön szerint normális jelenség az, h ha hason fekszik, a fejét csapkodja bele a szőnyegbe, padlóba? (úgy mintha bólogatna). Idáig szépen tartotta a fejét hason is, de mostanában mintha nem birná tartani és igy bólogat. Már többször előfordul ez egy nap alatt.

Másik kérdésem, h még egyáltalán nem kúszik 8 hónaposan és nem is ül.
Ön szerint ezeknek a tevékenységeknek, pl mászás, kúszás, ülés mi a legkésőbbi időpontja amig be kell indulniuk? Mikortól kell már aggódni emiatt, mert kóros?

Utolsó kérdésem, h van-e olyan torna, mozdulatsor, amivel a baba kommunikációját lehetne fejleszteni - uis elég keveset gagyog. - lehet h ez már nem az Ön szakterülete, de hátha mégis tud hasznos tippet, információt adni.

Köszönettel
Ágnes


Kedves Ágnes!
Mielőbb vigyék el a gyereket fejlesztő központba, vagy a Pető Intézetbe megmutatni, ahol a kérdésre választ kapnak. Távolból ilyet nem lehet diagnosztizálni. Mária

evési gond  2009. december 10. 09:20   #14 

Kedves Doktornő,

Kérem segítsen, 5 hós kislányom nem akar enni, csak keveset!

Nem tudom mit tehetnék még 1000 dolgot kirpóbáltam és már eléggé kivagyok idegileg!!! Félek,hogy beteg,és nem tudom mi baja lehet! ???
Félek, hogy le fog állni így a súlygyarapodása, attól is félek, hogy ha elküldenek vérvételre, az hogyan zajlik megint. (8 hetesen ugyanis már volt "szerencsénk", (én pajzsm.beteg vagyok és emiatt nála is le kellett ellenőrizni a tsh-t, de vele minden ok) összevisszaszúrkálták a baba lábát, majd tűvel a lábában vagy 3 percig ráncigálták a lábfejét, mire lefolyt a pici tűn a kellő mennyiségű vér....borzasztó volt...)

Lényeg, hogy nagy baba. 57cm és 3900gr-mal született.
Tegnap töltöte az 5.hót, és 7.1kg és 66 cm.

Kezdetben 250 gramokat hízott, most az utóbbi kb.6 hétben már csak heti 100gramot.
Volt már étkezési problémánk, korábban is.
1.) Először egyik napról a másikra nagyok kevesett evett a HAtápból 1 hétig, ezt tápszercsere egy csapásra megoldotta. Falta az új banános tápit.
2.) Majd második étkezési problémánknál (megette a kellő mennyiséget ugyan, csak többször leált hisztizni, sírni közben) az segítette, hogy 4hónaposan a 6x-i étkezést 5x-ire cseréltük.
A baba egyébként már 2hónapja kizárólag tápot kap (Humana babyfit) korábban táp+anyatej.

Mostani problémánk, kb 6 napja sem nem eszi meg a kellő mennyiséget, és ráadásul vagy jókedvűen vagy rossz de mindent megtesz, hogy ne is kelljen többet enni....forgolódik, menne játszani, vagy épp kiabál, vagy sír...

Az etetéseket láthatóan éhesen kezdi, izgatottan nyúl a cumisüveg után, hevesen beleszív, csak a korábbi 180-200 milik helyett 60-80 mili környékén ellöki magától és nem eszik tovább.
Eddig, ha el is lökte a cumit, nem sírt, nem volt dühös, vígan gagyogott stb, csak épp 80 nál ellökte magától.
Mai napon már nemcsak, hogy ellöki kis adagoknála cuclit, hanem idegesen sírva panaszkodva teszi azt .
Ha abbahagyjuk az etetést és beteszem a járókába azonnal játszik, gagyog, vigyorog és úgy tűnik semmi baja csak enni ne kelljen! Ha sima játszócumit kap, attól is egycsapásra megnyugszik csak enni ne kelljen tovább.

Mikor ilyen kis adagokat eszik én mindenféle praktikákkal küszködök, pl büfiztetés, felveszem kicsit, tisztába tevés, kis figyelemelterelés játékkal, énekkel majd próbálom újra etetni 10-20-30 percenként kisebb nagyobb sikerrel.
Olyan is van, amikor kétszer háromszor 10-20-30 perc elteltével próbálkozom, és csak újabb plusz 10-20 miliket eszik és ellöki a cuclit.
De olyan is van, hogy ha 20 perc múlva próbálkozunk megint akkor meg beszív plusz 200-milit, holott 20 perccel azelőtt pl 30 milinél hiába próbáltam beleerőltetni a cumit többször is akárhogyan is, nem kellett neki.

Nem értem, hogy van az, hogy egyik percben a 30 is elég, aztán 20 perc múlva rájön, hogy mégicsak éhes, ráadásul nagyon is és beszív plusz 200-at??
Hogyhogy nem éhes, ha éhesen kezdi az evést?
Hogyhogy jóllakik 80 milivel, majd menne játszani, egy 7kilós 5 hós gyerek??

Már gyakorlatilag csak 4.5-5 óránkánt eszünk, mert 3-3.5 óránál egyáltalán nem hozza lázba a cucli. Tehát nem eszünk túl sűrűn és egyértelmű, hogy nagyon éhesen keydjük az etetést.

Számtalan dologgal próbálkoztam, hogy ez változzon.
Az etetéseket próbáltam világosban és félhomályban, ilyen cuclival és olyannal,
már 3 napja a Rossmanból Hipp1-es (nem ha) nagyon jóízű tápit is vettünk azzal is ugyanaz a helyzet, próbáltam vízszintben fekve, ölben, féligmeddig párnával alátámasztva (hátha reflux, bár egyáltalán nem bukós a kislányom!!!)
Próbálkoztam azzal, hogy Dentinox-szal bekenek az ínyét, de semmi.....

Hiába kezdi éhesen nagyon kis adagoknál leáll, és ha nem erőltetem, akkor vígan eljátszik, láthatóan egész jókedvűen kuruttyol, mosolyog stb, csak enni ne kelljen.....én ezt egyszerűen nem értem.
Ha nem erőltetném, és nem próbálkoznék egy étkezésre legalább 110-150 mili körüli mennyiséget összehozni, akkor még ez a napi max800 mili sem lenne meg.
Kb 4 hete elkezdtük kóstolgatni az almalevet és pürét, hogy hátha új ízek kellenek. Hát nem nagyon szereti, kb 12 kanálból jó ha 3-at lenyel a többit visszaköpi.

Kérem segítsen mert nem tudom mitől van ez és mit tehetnék még?
Már nagyon rég óta tökéletes napirendünk van, mindig megvolt mikor eszünk mikor alszunk, max 10 perc alatt beszívta az adagját és semmi gond nem volt. MOst egy etetéssel elszenvedünk 1 órát is , 100x újra próbálom, mindig lenyel újabb +10 vagy +20 miliket (ha szerencsém van akár 200at is egyszerre) és ez megy 1 órán keresztül....

A baba egyébként jókedvű, mosolygós, remekül fejlődik szellemileg is, mozgása is, az éjszakát 6 napos kora óta végigalussza. (most kb9 órákat alszik éjjel)
Hőemelkedése nincsen, torka nem piros, széklete rendben.
Nem értem, hogy mi történhetett :-(

Előre is köszönöm: ÁgiKedves Ági!
Sajnos csak most van lehetőségem válaszolni. Amit leírt ismerős: a saját húgom fia viselkedett így. Tehetetlenek voltak ők is, még szopni is utált. Most ez az éhenkórász gyerek az osztály legtestesebb és legsúlyosabb növendéke. Ezzel csak azt akarom mondani, soha ne kényszerítse a gyerekét a maga elképzelése szerint, persze próbálgassa mi az amit szívesen eszik, de ne erőltesse. Amit jóízűen elfogyaszt az az adagja, ami mindig fog egy kicsivel növekedni. Az anyai túlzó aggodalma felesleges, rendszeresen vigye a gyermekorvosához, aki ellátja tanáccsal is. Az a baba amelyik éhezik, és belszervi okok vannak a háttérben, az nem vigyorog, nem fejlődik. Üdvözlettel: Mária

Majnagyobbodas  2009. december 10. 09:07   #13 

Jo napot doktorno
A 2eves fiamat ma vittem kontrollba egy gyermekorvoshoz. Mar 3.hete jarun hozza megfazassal,aminek a tunetei meg ma sem multak el. elso heten az orvos megtapogatta a hasat es kerdezte tolunk hogy a gyermek fajlalja e. A valaszunk az volt hogy nem volt meg panasza ra. Masodik heten a dolog ismet megismetlodott. Ma ujra megkerdezte es ma mar mondtuk hogy panaszkodott hasfajasra. Ma elmondta az orvos hogy 2 ujjnyival meg van nove a maja. Mitol lehetseges ez? Valaszat koszonom
Egy aggodo edesanya


Jó napot!
Sajnálattal csak most válaszolhatok levelére. A máj nagyobbodás hátterében sok ok lehetséges, de azt csak részletes kivizsgálással, vér labor leletekkel lehet pontosítani. Valószínű ez már megtörtént, és a megfelelő gyógyszeres kezeléssel rendeződött a betegség. Az okok között fertőzés, valamely táplálék károsanyag tartalma, a környezeti károsító hatások (dohányzás, mitöbb állatok okozta toxikus fertőzések is szóba jöhetnek. Mindenképpen orvosi segítségre van szükség.

reflux?  2009. november 2. 19:51   #12 

Tisztelt Doktornő!

Kislányom 4,5 hónapos, 5400g. 2800 grammal született, a kórázból 2580grammal hoztuk el. Kezdettől fogva jó szopó , szépen fejlődött a súlya, viszont az utóbbi másfél hónapban csak 50 grammokat hízik hetente. Csak anyatejes, jó kedélyállapotú, kiegyensúlyozott baba. Mostanában szopi közben gyakran nyöszörög, sírdogál, de nem utasítja el a cicit. Csak 60-100 grammokat eszik általában, és előfordul, hogy evés után még egy órával is bukik. Megfigyelésem szerint tejem elég van még ( mellenként kb. 60-60 ml lefejve). Az orvos tápszert írt fel a súly emelkedésre, a bukások csökkentésére ( reflux a gyanú). Örömmel szoptató anyaként csak végső esetben folyamodnék a tápszerhez, hisz van tejem. Kérdésem az lenne, feltétlen csak a tápszer a megoldás a problémára? Nem lehet, hogy az én kislányom alkatánál fogva csak így fejlődik? Tápszer helyett ne adjak e inkább már pépesebb ételt? Tanácstalan vagyok, miért ez a lassú súlygyarapodás és mit tegyek, hogy neki a legjobb legyen.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel:
Ágnes


Kedves Ágnes!
Ha a kicsi korábbi sulygyarapodása lassult,lehetséges,h.tényleg kevesebb az anyatej.
De a reflux gyanu is megalapozott lehet.Létezik sürübb un.antireflux tápszer,ilyet kellene megpróbálni.Akár minden szopás előtt 30-50 gr-ot.szoros testsuly-kontroll mellett.

üdv:Mária

homeopátiás erősítés  2009. november 2. 19:44   #11 

Tisztelt doktornő!

Két gyermekem van 3 és 6 évesek. Gyermekorvosunk nem homeopátiás orvos, és sajnos a környékünkön sincs. Mivel gyermekeim betegesek(torokgyulladás, nátha, tüdőgyulladás) , így igyekszem megtalálni a legjobb megoldást számukra, hogy az inmunrendszerük erősődjön. Ebben szeretném a segítségét kérni. Könyvek, ismerősök segítségével ismerkedem a homeopátiás szerekkel. Pl. a Pullsatila golyók nagyon beváltak, mikor folyik az orruk.
S most az ön tanácsát szeretném kikérni.
A kisebbik gyermekem az őszi időszak elkezdése óta kap, cebion multivitamint, illetve a a 6 éves gyermek Multi Inmuno kid rágótablettát.

Ön mellette mit javasolna még? Vásároltam itthonra Echinacea D 4, illetve oscillococcinumot.
Kérem segítsen ezeket a szereket, hogyan kapják a gyerekek? Olyat is hallottam, hogy nem kell egy tubus oscillococcinum hanem elég egy kupakba egy adag, ez igaz?

Válaszát előre is köszönöm szépen!
Tisztelettel.: Csilla anyukakedves Anyuka4
Echinacea d4-et napi 1x3 golyót 1 hétig adjon.utána 1 hét szünet.Ezt váltva tavaszig.
oscilloból elég kb.1/3 cső.
üdv:dr.Glázer Mária

S.O.S  2009. október 22. 21:07   #10 

Kedves Dokotrnő!

2éves kisfiamnak a bal lábfeje ma reggelre elszíneződött, pirosas színű, duzzadt és melegebb mint a jobb. Szemmel láthatóan valami nem stimel. Nem fájlalja, nem rúgott bele semmibe, körömvágásnál sem okoztam semmiféle sérülést. Mi lehet ennek az oka? Nagyon meg vagyok ijedve, gyermekorvosunknak is csak holnap délután tudom megmutatni. Talán fontos előzmény lehet, hogy kb, 1 hete észre vettem, hogy a rüsztjénél 2cm-es piros sáv volt keresztbe, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert azt hittem, talán szorosra kötöttem a cipőt vagy a zokni nem volt kényelmes. Napokig láttam ezt a csíkot, ami mintha a boka felé terjedt volna át. Aztán mintha elmúlt volna, de a ma reggeli öltözésnél ezzel szembesültem.

Mi lehet ez? Ugye nem vmi keringési probléma? Tudom, így nagyon nehéz helyzetbe hozam Önt, látatlanban nem lehet tanácsot adni, mégis abban kérném a segítségét, hogy legalább merrefelé induljak el, hova kérjek beutalót, ha az orvosom is tanácstalan?

Nagyon szépen köszönöm mielőbbi válaszát.

Üdvözlettel
Kata


Kedves Kata!
Sajnos látatlanban nehéz bármit mondani.
Kérje házi orvosa segitségét.
üdv:Mária

fejecske  2009. október 22. 21:03   #9 

Tisztelt Doktornő!
Kisfiam 3 hónapos, a problémánk a következő: fejét leginkább csak jobbra tartja, balra nemigen néz, inkább az egész testével próbál balra fordulni, ha azon az oldalon érdekli valami. Próbáltam kézzel fordítani a fejét, de azt vettem észre, hogy talán fájdalmat okozok neki. Múlt héten voltunk vele orvosnál, aki fizikoterápiát javasolt, melyet most csütörtökön kezdünk meg. A fejtartás miatt kisfiam feje a jobb oldalon el kezdett laposodni, hiszen éjjel a fejének csak azon az oldalán fekszik, próbáltam kitámasztani, de addig helyezkedik, míg újra jobbra dől a feje. Nappal sokat van hason, de a gyerekorvos azt javasolta, hogy a bal oldalán fektessük. Régen ezzel nem is volt gond, most viszont, ha oldalra fektetem, nagyon sír szegény, és addig "vergődik", míg átfordul hasra.Vettünk speciális párnát is, ami kitámasztaná,de ha abba rakom, a helyzet még rosszabb. Az orvos viszont azt mondta, hason nem jó, mindenképp oldalra fektessem. A kérdésem az, hogy miért nem jó hason, illetve hogyan érhetném el, hogy oldalt aludjon a pici?Van-e más lehetőség, hogy a fejének további laposodását megakadályozzam, illetve a laposodást korrigáljam?
Válaszát nagyon szépen köszönöm, tisztelettel: N.Judit


Kedves Judit!
A fizikoterápias kezelések segitségével biztosan javul a helyzet.Gondolom,meg is tanitják majd,mit kell önöknek otthon tenni a javulás érdekében.
Addig is próbáljak betartani az orvosuk javaslatát.
üdv:Mária

2 éves  2009. október 22. 20:57   #8 

Kedves Dr Nő!

Van egy 2 éves kislányom,már szalad,jön megy rohan döl borul,a minap a kanapéról esett le ,beütötte a feját,2 napja a mamáéknál rohant és megbotlott bele esett a szekrény sarkába és a homloka felrepedt,ma meg az áby és a fal közé esett fejjel,de 2 percig sírt utána játszott tovább!Nagyon aggodom,hogy ennyit eseik és a fejére,félek valami baja lesz,minden egyes esésnél vinném a korházba,de a szüleim mondják,ó még mennyit fog esni!Én nagyon félek,nehogy az agyával legyen valami,vagy valami bevérzés,nyugtasson meg!!!Úgye ezek ahoz kis ersések,de eshet rosszul.....Segítsen
Köszönöm:egy aggodó anyuka


Kedves Anyuka!
A kicsik valóban ritkán nőnek fel sérülés mentesen.Fiatal étetkorban a szövetek regenerátiós képessége is kitűnő.
Ha a trauma kapcsán hányás,aluszékonyság,eszméletvesztés fordul elő,forduljon orvoshoz.
Homeopátiás Arnica kitűnő trauma-szer.legyen a házipatikában.Minden esésnél használhatják.
üdv:Mária

niki9999  2009. október 22. 20:51   #7 

Kedves Doktornő!
14 hónapos kisfiamnak most volt rejtett here műtétje, de igazából az lenne a kérdésem-nem tudom, hogy Ön tud-e e témakörben segíteni-, szóval nagyon sok letapadt fitymás kisgyerekkel találkoztam a kórházban, én nagyon óvatosan pici korától kezdődően minden fürdés előtt lehúzom a fitymáját, de igazából nem tudom, hogy meddig kellene. A kérdésem tehát, fájdalmat nem szeretnék okozni neki -pláne most-, de meddig kell lehúzni a fitymát? A teljesen, makk végéig, vagy csak a feléig? Vagy mit javasol? Nagyon nem szeretném, ha most meg letapadás miatt kerülnénk vissza a kórházba, mert nem jól csináltam valamit....:(
Várom válaszát, előre is köszönöm,
Tisztelettel:
niki9999


Kedves Anyuka!
A letapadt fityma csacsamőkorban élettani védelmet nyujt.1és 2 éves kor között "magától" is megoldódik a letapadás az esetek nagyobb részében.
A szobatisztává válás idején kell megoldani azokat a letapadásokat,amelyik magától addig nem rendeződött.
A magam részéről 2 éves korban nézem először.Csak ez után kell elvégezni a szükséges kiigazitást.
Kérje gyermekorvosa segitségét a gyakorlati kivitelezésban.
üdv:MÁria

tanács  2009. október 22. 20:42   #6 

Tisztelt Doktornő!

Gyermekem 35 hónapos, egy évig anyatejjel tápláltam emellett természetesen mást is étkezett.
5 nappal ezelőtt korházba kerültünk, testén nagy fehérfelületű kiütésekkel, ami körül piros volt. Csalánkiütéssel vettek fel minket korházi ellátásra. Az orvos azt tanálcsolta, hogy ne egyen tejes, szójás ételeket. Tanácstalannak érzem magam, hogy akkor mit is ehetne?
Eddig mindent megevett és semmi nem okozott problémát. Orvoshoz is még eddig csak megfázás esetén voltunk. súlya 16,7 kg.
Kérdésem az lenne, hogy milyen élelmiszert fogyaszthat, vagy mit nem. Még arra lennék kiváncsi, hogy tejjel, vagy tejföllel főzött ételeket fogyaszthat-e, és hogy milyen gyümölcsöt, zöldéget ehet.

(Már itthon tartozkodunk, calciumot és fenistil cseppet szedünk, mert a kiütések még jelen vannak, bár már nem olyan nagy intenzitással.)

Válaszát előre is köszöm.

Tisztelettel.: Nagyné Budai Rozália


Kedves Rozália!
Ha orvosa a tej elhagyását javasolta,sem főzelékben ,sem máshogy ne kajon tejet és tejterméket,/tejfölt,sajtot,túrót sem./a kicsi egy ideig.
Az olajos magvak is okozhatnak allergiát.

Amit ehet:zöldség gyümölcs,gabonák,burgonya,hús.

üdvözlettel:Mária

Kamilla  2009. október 22. 20:30   #5 

10 eves kislanymnak tobb mint egy eve folyik az orra.Nadha szeru,eleg gyakran be is dugul sot meg a hangja is olyan mindha meg lenne fazva.Alergia teszten nagyon enyhe poralergia jott ki,ezt harom honapig kezeltuk es nem volt semmi javulas.Fulorrgegesz szakorvosnal is voltunk,oszerinte ez nem alergia,orr es torokvalladek tesztre kuldott,az eredmeny negativ volt,o is adott valami kezelest,sajnos az eredmeny itt sem volt lathato.Most mar nagyon zavaro lett,foleg mert szegeny addig fujja az orrat amig elindul az orravere.
Kernem ha tudna nekem segiteni.
Elore is koszonom,Ildiko


Kedves Ildikó!
A leírtak alapján nem lehet az orrrfolyás okát egyértelmüen megmondani.
Azt javaslom,keressen fel lakóhelye közelében egy homeopátias gyeregyógyász szakorvost.
Mária

immunerősítő  2009. október 16. 14:55   #4 

T. Doktor Nő!

Féléves babánknak volt hörghurutja már szinte teljesen meggyógyult. A gyerekorvosunk isoprinosine immunerősítőt írt fel neki. Szeretném megkérdezni mi a véleménye a erről a szerről?nem túl "erős" egy ekkora babának?

köszönöm
Edit


Kedves Edit!
Bízzon meg az orvosában. Ő ismerhet minden olyan körülményt, ami miatt ezt ajánlotta. Az immunerősítést az anyatej biztosítja, amíg a gyermek szopik. Ha a szopás bármi okból elmaradt, akkor sajnos -különösen ebben az őszi időszakban- szükség van fokozott védelemre, amiről az orvosuk nagyon helyesen időben gondoskodott. Üdvözlettel: Mária

Bencuska  2009. október 16. 14:50   #3 

Tisztelt Doktornő!

Kérdésem a következő: Ma már 2 hónapos kisfiam augusztus 10.én koraszülöttként 32. hétre jött a világra,1950 grammal. Születése óta egy gyermekklinikán perinatális intenzív centrumban lélegeztető gépen van.különböző légzésstimulálókra sem indult be a spontán légzése, illetve egy másfél napra előrordult,hogy ki tudták a gépet iktatni. két napja sor került az MR vizsgálatra.Ami a következőt mutatta ki.: A középvonal megtartott nem dislocalt. az extracerebrális liqvorterek diffuzan enyhe fokba tágultak. a IV. kamra és a supratentorialis kamrarendszer középállású diffuzan tágult. elsősorban az occipitalis kamraszarvak területén valamit temporálisan figyelhető meg.Az occipitális kamraszarvak lekerekítettek.a sella-tájék,kisagy-hídszöglet,cranio-cervicali s átmenet MR kép szabályos.a Flair mérésen jobb oldalon a cella media síkjában discret hiperintensitás figyelhető meg egy két és egy három mm nagyságú területen. az agyállományban a subcorticallis és mély fehérállomány hiperintens a T2 súlyozott mérésen a T1 súlyozott mérésen alacsony jelintenzitású. a mélyagyu structúrás, basalis ganglionok MR képe megtartott. a pons elülső harmada is a szokásosná hiperintensebb.a T2 súlyozott mérésen, a dorsalis régiója szabályos jelmenetet mutat.a cerebellum szerkezetében dúrva kórós eltérés nem differenciálható el. a haemogradiens mérésen az oldalkamrákat jelmentes sáv rajzolja körül. az occipitális kamraszarvak környezetében a jelmentes terület vaskosabb. a diffuzio súlyozott méréseken friss ischaemias laesiora utalo eltérés nem látszik.

Vélemény: a látható MR morphológia összességében kiterjedt hypoxiás ischaemias agykárosodásnak felelhet meg. az oldalkamrák környezetében látható hypointens sáv alapján felmerül korábbi bevérzés gyanúja.

Ezután az eredmény után azt a választ kaptam,hogy várjunk.De ,hogy mire?! és ,hogy érdemes -e?! egyértelmű választ nem kaptam! Ön szerint, beindulhat még a spontán légzés? Vagy esetleg tudna -e Budapesten vagy az ország bármely területén olyan szakembert javasolni aki speciálisan erre a területre van szakosodva és segíteni tudna?Amúgy kisfiam ,súlyra szépen gyarpodik 3200 gramm. Mozgékony.

Köszönettel:

Béda Nikolett


Kedves Nikolett!
Gyermeke a legjobb helyen van, a legmagasabb szintű ellátásban részesül. Orvos szakmailag ne keressen jobbat. Gyermeke spontán légzése attól függ, milyen mértékben képes a szervezete a saját energiái által korrigálni a bekövetkezett károsodást. Azt írja szépen gyarapodik, ami azt jelenti bekövetkezhet a javulás, lehet ebből az állapotból jobb szintre kerülni. Gyermeke szervezete gőzerővel dolgozik az életben maradásért. Bízzon gyermeke erőiben, hisz maguktól valók ezek az adottságok. Minél több időt töltsön vele és biztassa, beszéljen hozzá, simogassa, hogy érezze az ön energiáit és tudjon meríteni belőle, mert erre is szüksége van most! A sikerükben bízva üdvözlettel: Mária

Hörghurut  2009. október 16. 14:40   #2 

Kedves Doktornő, a 7 éves kislányomnak minden évben (fűtésszezonban,persze most is) hörghurutja van. Ilyenkor Ventolint, valamilyen köptetőt, orcseppet írnak fel, amitől meggyógyul pár napon belül. Most elakarják küldeni a légúti gondozóba, az volna a kérdésem, hogy ott mit csinálnának vele? Köteles vagyok én elvinni oda? Megmondom őszintén én nem szeretném ennek kitenni, hiszen áprilistól októberig nem is látja a körzeti gyerekorvos, és fűtésszezonban is csak 2x3-szor.


Kedves Névtelen Anyuka!
Az nagyszerű, ha a gyerekorvos mindent tud folyamatosan a gyermekről. Az még jobb, ha gondozóba küldik, ott ugyanis biztosan megnézik az allergiára való hajlamát, vagy olyan speciális vizsgálatot, ahol kiderülhet miért van a gyermekében fűtés szezonban hörghurutja. Örüljön ennek! Üdvözlettel: Mária

14 éves fiú  2009. október 16. 10:06   #1 

Kedves Doktornő!

A 14 éves fiam vérképvizsgálatában a Thrombocyta szám 411 Giga/L, a Glükóz pedig 5,6mmol/l volt. A többi eredmény és a teljes vizelet is rendben volt. Mi okozhatja az eltérést és mit tegyünk a csökkenés érdekében?

Köszönöm a segítségét!
Zsuzsa


Kedves Zsuzsa! Vizsgálat nélkül felelőtlenség bármit írni a kérdésére. Üdvözlettel: Mária

Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Alternatív gyógyászat témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!