337 004 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

Frissítve: 2014. szeptember 1. 11:58
előző oldal  5474 5475 5476 5477 5478  
Köszönöm  2014. szeptember 1. 11:56   #109558 

Rendben, akkor vele konzultálok!

Köszönöm Doktor Úr, minden jót!
Veronika


Nagyon szívesen kedves Veronika! Örülök, hogy segíthettem. Szeretettel Hamvas Ferenc

rh negativ kismama  2014. szeptember 1. 11:54   #109557 

Kedves DR ur. Rh negativ kismama vagyok parom pozitiv elso terhessegem 34.heteben jarok. Eddig csak az elso nagy labornal neztek ellenanyagot ott negativ volt. Gondolom most utoljara megnezik. De felek hogy eddig nem ellenoriztek nehogy gond legyen a babaval. Ultrahangos eredmenyek alapjan normalisan fejlodik a kicsikem. Tenyleg nem lehet gond elso terhessegnel? Es mi tortenik ha kiderul hogy idokozben ellenanyagtermeles indult meg?


Amit csinál, azt úgy hívják, hogy öngerjesztő hiszti. Miután azonban ez hasában növekvő gyerekre is jelentősen hat, szívem szerint a kor divatjának megfelelően nyakon önteném egy vödör jeges vízzel, hogy térjen észre.

Köszönöm  2014. szeptember 1. 11:51   #109556 

Köszönöm szépen azért Doktor Úr! Arra gondoltam, hogy próbálkozom nála is éft-vel (az első tanfolyamot elvégeztem).

Szép napot Önnek Doktor Úr! :)

Szeretettel: Veronika


Kedves Veronika! Ez nem az Ön szintje, pláne nem egy tanfolyam után, kérem ebbe ne folyjon bele. Biztos hogy segítséget jelentene, de erre adjon választ inkább Melinda. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

koilocystosys II.  2014. szeptember 1. 11:49   #109555 

Köszönöm szépen előbbi válaszát. HPV szűrésen 1éve nem azonosított típust tipizáltak.
Elolvastam az ezüstös irrigálást,a(4 kanál 1 literhez).

Érdeklődök,hogy tejsavat nem kell használni az ezüstirrigálás mellett?És napi szinten kell irrigálni 1 hónapig?

Köszönettel:

Barbi


Kedves Barbi! Tejsavra jelen esetben nincs szüksége. Ez a lelet nem hagy kétséget afelől, hogy Ön HPV-fertőzött, tehát rendszeres háromhavonkénti szűrésre lenne szüksége. Ha a kolloidot becsületesen alkalmazza, szerintem nincs különösebb félnivalója. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

lehetek terhes?  2014. szeptember 1. 11:46   #109554 

Kedves Doktor Úr! 21 éves vagyok, ma van 21 napja, hogy együtt voltam a párommal, szedek egy hónapja fogamzásgátlót, az aktus napján szedtem már 17 napja (pontosan szedtem). Voltam nőgyógyásznál aktus utáni 18. napon, mert fájtak a melleim, fel is szokott néha puffadni a hasam mostanság. A nőgyógyász szerint a mellfájdalmat okozhatja a fogamzásgátló tabletta is, a puffadásra nem mondott semmit, viszont megvizsgált és megállapította, hogy 4 mm-es a méhnyálkahártyám, ami miatt szerinte nem lehetek terhes, ezen kívül urocystist állapított meg nálam. Ma csináltam egy tesztet és negatív lett, ezen kívül már csináltam aktus utáni 14., 15. napon is (szintén negatívak lettek). Ami miatt ideges vagyok, hogy a melleim továbbra is fájnak, elég erősen a mellbimbóim is hangsúlyosabbak lettek (eddig kicsit befelé fordulóak voltak). Ezt okozhatja a fogamzásgátló tabletta? A 4mm-es méhnyálkahártya valóban kevés a terhességhez, ha az aktus utáni 18. napon volt mérve? Ön szerint lehetek terhes?Előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Éva


Kedves Éva! Amit leírt, az tipikus gyógyszermellékhatás. Kérem ne túráztassa Magát! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Nem ide tartozik...  2014. szeptember 1. 11:45   #109553 

Kedves Doktor Úr!

Kérem ne haragudjon, de ezúttal nem nőgyógyászati kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni. A nővérem kért meg, hogy írjak Önnek, mert tudja, hogy már milyen sok esetben számíthattam Önre.
A kislánya (6 éves) nagyon súlyos allergiás, tejfehérjére, házi porra, pollenre. A diétát maximálisan tartja, többféle gyógyszeres kezelésben is részesül (homeopátia mellett erős gyógyszereket is kap sajnos), ennek ellenére alkalmanként olyan tüsszögőrohamok törnek rá, hogy semmi mással nem tud foglalkozni szegény. Jártak már Budapesten egy specialistánál, aki itt az orvostudakozón is "rendel", a probléma mégis fennáll.
Arra szeretném kérni a Doktor Urat, hogy mondja el a véleményét a dologról, merre induljunk tovább?

Hálás köszönettel: Veronika és családja


Ehhez a problémakörhöz sajnos sajnos nem rendelkezem igazán válaszképes ismeretekkel kedves Veronika. Sajnálom! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mi lehet a baj!  2014. szeptember 1. 11:32   #109552 

Tisztelt Dr.úr! Augusztus 14-én raktal fel egy Novaplusz nevű spirált azota. Folyamatosan vérezgetek ami eleinte csekély mennyiségű és. Inkább barnás színű. Volt,de most pár napja már menstruácio szerú vérzésem van,elég sokat fájdogál a hasam és a melleim is fájnak.E hónap 19-kell menem controlra..Ôn szerint mi lehet a baj vagy eggyáltalán baj van.33éves vagyok és ez az első spirálom. Válaszát elôre is kőszônôm Tisztelettel:Szilvia


Kedves Szilvia! A korrekt válaszhoz sajnos nem tudok eleget Önről. Elvileg a leírtak szerintem nem normálisak. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Teherbeesés és wellness  2014. szeptember 1. 11:30   #109551 

Kedves Doktor Úr,

A párommal már pár hónapja próbálkozunk a babaprojekttel, eddig sajnos eredménytelenül. A mostani ciklus középidején is voltunk együtt, de a ciklus vége fele, az esedékes menstruáció előtt elmennénk pár napra gyógyfürdőbe & szaunázni. Szeretném megkérdezni, mivel ez a pár wellness nap nagyjából az esetleges beágyazódás idejére/utánra esik (tehát még pont nem tudom, hogy ezúttal sikerült-e), negatívan befolyásolhatja-e a teherbeesés eredményét? Akkor ne is menjek bele inkább a meleg vízbe+szaunázni (persze, lehet utána kiderül, hogy hiába), vagy mit tanácsolna?

Tanácsát, válaszát előre is köszönöm, Diána


Kedves Diána! Én a gyógyvizet kihagynám, és szaunából is inkább csak az infrát preferálnám. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

koylocystosys  2014. szeptember 1. 11:28   #109550 

Tisztelt Doktor Úr!

Először is nagyon köszönöm a herpesz ezüstkolloiddal történő kezelési javaslatát,nagyon bevált,hálás vagyok Önnek.

A kérdésem most az lenne,hogy cytológiám eredménye: p2,gyulladás, a látótérben több koilocystosys.

Érdeklődnék,hogy ez mit jelent?Aktív belső herpeszkor vették le a cytot, viszketés,folyás stb... Ezt a herpesz okozza vagy kizárólag hpv okozhat koilocystosyst?És mit jelent?Fél év múlva kértek kontrollt,de eléggé aggaszt.

Ha esetleg ez HPV,akkor arra ezüstkolloidot szájon át vagy hüvelyi úton lehet használni?Olvastam a Feminakit ezüstkolloidos intim zuhanyról.Hatásos lehet HPV-re,illetve erre a koilocystosysra?

Előre is köszönöm újabb segítségét!

Üdvözlettel:
Barbi


Kedves Barbi! A jelek HPV-gyanúsak. Irrigáljon a gyakori válaszokban leírt adagolás szerint kolloiddal, és egy hónap után érdemes volna HPV-t tipizálni. Az eredmény függvényében tárgyaljuk újra a kérdést. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

biztos?  2014. augusztus 26. 18:12   #109549 

Kedves Doktor Úr!
Sajnos az az idegesítő problémám van, hogy egyszerűen nem bírom az óvszert. A szaga, a tapintása, az alakja. Mindene taszít. Fogamzásgátlót 18 évesen nem nagyon szeretnék... Gondolkodtunk a megszakításos védekezésen is, mivel eddig sem történt ejakuláció bennem ( akkor sem, ha óvszert használtunk ). A páromban megbízom, kezdünk összeszokni. Ön szerint, ha csak középidőben használunk óvszert, máskor meg csak megszakítással történik a dolog, akkor az biztonságos? Tudom, hogy kicsit fura a hozzáállásom...De a Doktor Úr mit gondol a megszakításos védekezésről? Mit tegyek?
Köszönöm, Edina, 18


Kedves Edina! A megszakításos védekezés alig ér többet, mint a semmi. Használjanak kérem hüvelyi pesszáriumot. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

barack  2014. augusztus 26. 18:11   #109548 

Kedves dokotor ur szombaton kethete nem vedekeztunk ra 32 orara bevettem az escapellet aztan ra ot napra elkezdett pecsetelo verzesem lenni aztan 28 ara megis betegedtetem ,de kpzben a parom megint nem vigyazott es menstruacio kozben megint baj lett mar nem akartam bevenni megint escapelett de meg azutan ket napig vereztem.teherbe eshetek.o akar babat de en nem.koszonom valaszat


Kettejüknek együtt nincs annyi eszük sajnos, mint egy hintalónak. Terhességtől nem annyira kell félniük, mint önmaguk felelőtlenségétől.

petefészekgyulladás?  2014. augusztus 26. 18:10   #109547 

Kedves Doktor Úr!

Alkalmanként jelentkező, szúró-nyilaló, nyújtózkodásra felerősödő, jobb alhasi fájdalommal fordultam orvoshoz. Elküldött vérvételre, illetve csinált egy hasi ultrahangot. Azt mondta az ultrahangon nem lát semmi különöset, de hogy a vérképem alapján egyértelműen van valamilyen gyulladás a szervezetemben.. Az alábbi értékeim lettek csillagosak:
- Fehérvérsejt szám: 10,35 10E9/l (referencia tartomány: 4,00-10,00)
- Lym. abs: 4,40 10E9/l (referencia tartomány: 0,80-4,00)
- Neutro%: 50,20% (referencia tartomány: 51,00-75,00)
- Lym%: 42,30% (referencia tartomány: 20,00-40,00)
- Eos%: 0,50% (referencia tartomány: 1,00-4,00)
Azt mondta menjek el fogorvoshoz is és fül-orr-gégészhez. Voltam mindegyiknél de egyik helyen sem találtak semmit - meg mondjuk nem is igazán értem minek menjek fogorvoshoz, mikor a hasam fáj, na mindegy..
Hívtam a dokim, elmeséltem mi a helyzet, kérdezte fáj-e még, mondtam hogy enyhébben bár, de még igen. Mondta hogy hát ő most szabadságon van szeptember közepéig, menjek el egy radiológushoz megnézetni UHn mégegyszer.
Elmentem, ott annyit kaptam, hogy ő sem lát semmit, de hátrahajlik a méhem. De azért írassak gyulladáscsökkentőt a háziorvosnál. Na elmentem oda is, elmeséltem neki a történteket, majd írt nekem egy gyógyszert, ami (mint ahogy kiváltás után a betegtájékoztatóból megtudtam) túlzott bélgörcsösség ellen van.. Pedig egyértelműen mondtam neki a radiológus utasítását, látta a leleteimet is, nem értem miért ezt kaptam.. Természetesen nem szedtem be, mert nem gondolnám, hogy baj van a belemmel.

Az a kérdésem lenne Doktor Úr, hogy mi lehet ez? Én először felfázásra gyanakodtam, mert derékfájással és fájdalmas vizeléssel kezdődött, de most már 5 hete (!!!) az alhasam fáj csak jobb oldalt és kisugárzik néha, így petefészekgyulladásra gondolok.
Habár nem tudom mi lehet ez, de nagyon aggaszt, hogy ennyi orvos nem tudott nekem semmi használhatót mondani.. Vagy lehetséges az, hogy egy hátrahajló méh miatt lennének fájdalmaim? (Ja, s a radiológus igencsak megijesztett, mert azt mondta, ilyen méhhel nem lesz könnyű a gyerekáldás.. Ez igaz?)

Köszönöm szépen türelmét, hogy végigolvasta levelem és válaszát is!

Üdvözlettel,
Nóra


Kedves Nóra! Nézesse meg Magát egy másik orvossal, mert bár úgy gondolom, hogy Önnek nincs semmi komolyabb baja, de ezt vizsgálat nélkül sajnos nem állíthatom felelősséggel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

türelem vagy szakorvos  2014. augusztus 26. 18:08   #109546 

Tisztelt DoktorÚr,

Évekkel ezelõtt jónéhány p3 èrtékkel a hátam mögött sajnos kialakult nálam az erõs aggodalom, igy elõre iselnézést...

37éves nõ vagyok. 3év fogamzásgátlómentes idõszak után ugy döntöttem újra a gyógyszert szednék. Így a Zoely nevezetû tablettát szedem 5hónapja. Nem türelmetlenkedtem :-D két hónap folyamatos pecsételõ vérzés után a harmadik hónapra 7kg plusszal "beállt" normális menstruáció. (Már amennyire ez tablettával normális). Viszont észrevettem h nagyon-nagyon minimális módon vérzek. Mindezt mini tamponnal ellenõriztem s arra jöttem rá h azonos helyen jelentkezik az egyébként minimális rózsaszín vérzés. Igen, lehet abnormális a viselkedésem...
A kérdésem:-D
Ön szerint megvárjam a hatodik hónapot s utána ugyis vissza kell mennem gyógyszert iratni vagy nem alaptalan az aggodmam s menjek vissza azonnal?


Köszönöm az idõt amit ránk( most épp rám) fordít.

Kriszta


Kedves Kriszta! Szerintem nincs komoly baja, de a következő alkalommal vizsgáltassa meg Magát. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

valami gond  2014. augusztus 26. 18:06   #109545 

Meg annyit hogy meg sosem hasznaltam huvelygolyot meddig kell felhelyezni a huvelyben?


Nem kell magasra tolnia.

Enyhe vérzés  2014. augusztus 26. 18:06   #109544 

Kedves Doktor Úr,
terhességem 34. hetében járok, és ma arra lettem figyelmes, hogy a tisztasági betétemen pár(2-3) csepp vér volt. Mire észrevettem már száraz volt, és folytatása sem lett. Ön szerint bemenjek az esti ügyeletre? Köszönöm.


Szerintem csak akkor, ha ez ismétlődik, vagy ha keményedne rendszeresen a méhe.

fogamzásgátlás  2014. augusztus 26. 17:05   #109543 

Tisztelt Doktor Úr!

Egy előzőleg, Ön által megválaszolt kérdést elevenítenék fel, mert velem is ez történik:

„Óvszeres fogamzásgátlásról váltottam át Corenelle tablettára. A menstruációm első napján kezdtem el szedni. A vérzésem a második nap már nem volt, azóta (2hete) minden nap pecsételgetek. A tablettát szabályszerűen szedem. Az lenne a kérdésem, hogy normális-e ez a vérzéskimaradás? "

Ön türelmet intett a hölgynek, és megnyugtatta, hogy ez megszokott az első hónapban. A kérdésem az lenne, hogy ennek ellenére ránk is vonatkozik-e a 15 nap utáni védettség?

Előre is köszönöm szépen türelmét és válaszát!

Üdvözlettel:
Edina


Kedves Edina! Természetesen ez mindenkire vonatkozik. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Rh-negatív ikerterhesség  2014. augusztus 26. 17:04   #109542 

Tisztelt Doktor Úr!

Rh-negatívos vagyok, a párom Rh-pozitív. Az utóbbi időben döntöttük el, hogy gyereket szeretnénk vállalni, viszont nem tudom, hogyha ikerterhesség állna fenn, akkor veszélyeztetve lenne-e bármelyik gyermek.

Előre is köszönöm válaszát.

Köszönettel:
Mariann


Kedves Mariann! Ha még nem volt terhes, vagy volt és az előző terhesség után kapott védőinjekciót, akkor semmi oka nincs a félelemre. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

valami gond  2014. augusztus 26. 17:02   #109541 

Csak aggodos tipus vagyok es szeretem tobb helyen megkerdezni a dolgokat.


Ön sajnos nem aggódós, hanem bizalmatlan és bizonytalan. El kell áruljam Önnek, hogy kezelés, segítség nélkül ez sajnos folyamatosan romolhat.

előző oldal  5474 5475 5476 5477 5478  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!