349 724 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

Frissítve: 2015. január 29. 18:58
előző oldal  5528 5529 5530 5531 5532  
ESC  2015. január 29. 18:56   #110639 

Tisztelt Doktor úr!
2014 dec. 29-én bevettem egy escapelle nevű fogamzásgátló tablettát és a menstruációm napra pontosan megjött utána. A vérzés ami 4 napig tartott két napig élénk piros a harmadikon már barnás volt. Utána párnapig fájfdogált az alhasam is. Most a második menstruációm egy héttel hamarabb jött meg és nem a megszokott piros hanem barnás és elég kevés is. Ez lehet a tabletta miatt még?


Igen ez valószínűleg tabletta-mellékhatás.

Kérdés a fogamzásgátlóról 2  2015. január 29. 18:55   #110638 

Tisztelt Doktor Úr !

Köszönöm szépen a válaszát! Akkor el fogok menni, de addig azért szedhetem tovább a Lindynettet? Ma venném be a harmadik szemet. Pontosan milyen vizsgálatra kell mennem? A háziorvos is tud adni beutalót? Mert a nőgyógyászom szerint nem indokolt, hogy elmenjek...

Üdvözlettel,
Anett


Kedves Anett! Ha tud, keressen meg kérem. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

?  2015. január 29. 18:54   #110637 

Kedves dr.Úr!Párom 4 havi profertil szedést követően ismét csináltatott 4 nap önmegtartóztatással végzett sperma eredménye:3M/ml,álló spermiumok,5%normál szerkezet!Tb.alapon megyek a meddőségi szakrendelésre,kérdésem h.lombik elött kötelesek az inszeminációval probálkozni?v.ott is mondhatják h.egyből lombik!Ön javasolna nekünk vmt?eseteg magán uton egyből menjünk lombikra?,szeretném ha a legkevesebb fájdalom és csalódás érne,ez is elég most nekünk!Köszönöm ha segit,Marcsi!


Kedves Marcsi! Ha valóban kíváncsi a véleményemre, akkor a leleteivel együtt keressen meg kérem egy konzultációra. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

félek  2015. január 29. 18:51   #110636 

Köszönöm szépen a gyors választ Doktor úr mindig meg tud nyugtatni. Akkor ha nem múlik el a csomó akkor ott marad életem végeig abból nem lehet gond? Mert ez a csomó egy borsó nagyságú körülbelül. Engem nem zavar, a mindennapjaimban meg sehogysem csak idegesít ez a dolog és az orvosom nem nagyon foglalkozott a dologgal.

Köszönöm Szandra


Kedves Szandra! Ez volt a tök fölösleges kérdés, ugyanis a válasz az előzekből egyértelműen következik. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

félek  2015. január 29. 18:45   #110635 

Kedves Doktor úr!

Köszönöm a gyors válaszát, megint Szandra vagyok. Akkor a Doktor úr szerint mi lehet ez a csomó és érdemes vele foglalkozni és idegeskedni rajta én már halálra idegesítettem magam és édesanyámat a feltételezéseimmel. Mit lehet ön szerint tenni?

Köszönöm Szandra


Kedves Szandra! Én nem foglalkoznék vele, mert lehet ez egy apró zsírdaganat, vagy valamiféle kötőszövetes csomó is. Nem kellene, hogy állandóan ott járjon a keze és az agya. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

fontos  2015. január 29. 18:42   #110634 

Már nem szoptatok! De helyes így szedni a Symiciát? Nem lehet bajom?


Elvileg nem.

ezüst kolloid  2015. január 29. 18:40   #110633 

Kedves Doktor úr!

Az lenne a kérdésem hogy magának mi a véleménye a Dr Juice ezüskolloidjáról? Ön szerint nem hat károsan az egészségre, és nem árt ha alkalmazzuk, vagy mit gondol? Én rengteg helyen olvastam utánna találtam jót és rosszat is róla de nem tudom hogy vajon mi lehet az igazság.

Köszönöm Kriszti


Kedves Kriszti! Olvasgasson kevesebbet, és nyugodjék meg kérem, hogy gyógyszertárban talán ártalmas dolgokat mégsem árulnak. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

félek  2015. január 29. 18:37   #110632 

Jóestét kedves Doktor úr!

Azzal a problémával fordulok önhöz hogy a csiklóm mellett van egy csomó a böröm alatt mely kivülről nem látszik, nem fáj és mobilis, elementem és felkerestem a nőgyógyászomat ( aki onkológus is) 2-3 hónapja aki azt mondta hogy egy nyirokcsomó lehet begyulladva megnézte és kitaointotta azt mondta hogy el fog múlni semmilyen készitményt nem adott rá, de a csomó nem múlt el azóta sem, néha picit kisebb néha nagyobb, kamillás teával szoktam borogatni hátha elmúlik. Nagyon félek hogy mi lehet az, már mindenre gondoltam mert egy kicsit pánikolós vagyok már a nyirokráktól elkezdve mindenre gondoltam, mi lehet ez Doktor úr nyugtasson meg és javasoljon valamit kérem.

Köszönöm Szandra


Kedves Szandra! Rosszindulatú folyamat biztosan nem lehet, de hogy nem nyirokcsomó, abban szinte biztos vagyok.

fontos!  2015. január 29. 18:36   #110631 

Tisztelt Doktor úr!
12 héttel szülés után vagyok,tegnap volt a menstruációm első napja.Elkezdtem a Symicia nevü fogamzásgátlót. Ma reggel már elmúlt a vérzés...Hívtam a sűrgős nőgyógyászatot ott az ápoló azt mondta neki hagyjam abba. De nem igazán bízom az ápoló tanácsában. Lehet tőle bajom?Mi a teendő ilyenkor? Folytassam a fogamzásgátlót vagy hagyjam abba? Fontos lenne a válasza!!


Ha még szoptat, akkor én semmiképpen sem tanácsolnám a szedést.

Mi lehet?  2015. január 29. 18:33   #110630 

Tisztelettel köszönöm a válaszát Doktor Úr!
Létezik,hogy a myoma fél év alatt kialakul?:(


Igen. Nagyon szívesen! Örülök, hogy segíthettem. Szeretettel Hamvas Ferenc

Mi lehet?  2015. január 29. 18:25   #110629 

Tisztelt Doktor Úr!

Pár napja folyás,és gombás jellegű problémám lett,ezért ma elmentem nőgyógyászhoz.A vizsgálat eredménye:Portio hátul,lud tojásnyi tömött jobbra asszimetrikus méh anteflexióban,környezete szabad.Kérdezte,hogy mondták e már,hogy nagyobb a méhem.Feleltem neki,hogy eddig az volt az évi vizsgálataimra irva,hogy kissé nagyobb méh.Sajnos az orvosom akihez 25 évig jártam,elhunyt,utána is egy "idegenhez" kerültem,és most is.Vagyis több kézen "átestem".Rákszűrésem fél éve volt,panaszom nincs,most Klion tablettát,és Candibene kúpot kaptam.39 éves vagyok,egy 10 éves gyerkőcöm van.Az orvos ultrahangra küldött.Nagyon félek.:(
Köszönettel:Kriszti


Kedves Kriszti! Nem kell félnie, 99%, hogy ez egy jóindulatú méhizomdaganat, egy myoma. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

Kérdés a fogamzásgátlóról  2015. január 29. 18:24   #110628 

Tisztelt Doktor Úr !

2010 eleje óta 4 éven keresztül szedtem a Lindynette 20 fogamzásgátlót, problémamentesen. Igaz felszaladt rám pár felesleges kiló. A nőgyógyászom javaslatára 2014 elejétől tartottam egy szünetet, ami egészen mostanáig tartott. Tehát egy éve nem szedtem. A szünetben a ciklusom normális, 28-30 napos volt végig. Időközben elköltöztem, így másik nőgyógyászhoz kezdtem járni, aki újra felírta a Lindynette 20-at. Január 27-én be is vettem az első szemet. Közben viszont olvastam arról, hogy a fogamzásgátló megnöveli a trombózisra való hajlamot és ez eléggé megijesztett. Erre vonatkozó vizsgálaton nem voltam soha és a nőgyógyászom azt mondta, hogy nem látja indokoltnak, hogy elküldjön rá. Ha a családomban nem fordult elő trombózis, nem dohányzom, de van némi túlsúlyom, 23 éves vagyok és tovább szedem a fogamzásgátlót, Ön szerint nekem kell-e félnem ettől? Ha 4 év alatt nem volt semmi bajom, akkor lehetséges, hogy most lesz? A betegtájékoztatóban leírtak szerint az újrakezdés ugyanakkora kockázatot jelent, mintha először kezdeném szedni. Ön szerint nekem milyen esélyeim lehetnek arra, hogy egészségügyi problémákat fog okozni a fogamzásgátló? Szedjem tovább, vagy jobb, ha abbahagyom?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözletettel,
Anett


Kedves Anett! Szerintem a vizsgálat minden olyan nőnél indokolt lenne, akinél felmerül a fogamzásgátló-szedés gondolata. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

rendszertelen menstruáció  2015. január 29. 18:22   #110627 

Tisztelt dr. Úr!

18 éves vagyok, a menstruációm mióta négy éve jelentkezett rendszertelen. Ez pontosabban azt jelenti, hogy a legrövidebb ciklusom 40 nap volt eddig, a leghosszabb akár három hónap is. Különösebben nem foglalkoztatott ez a dolog eddig, mert bíztam benne, hogy előbb vagy utóbb beáll. Azonban időközben lett egy komoly kapcsolatom, elkezdtem szexuális életet élni, természetesen óvszerrel való védekezéssel. Jelenleg az utolsó menstruációm ideje tavaly november közepén volt, azóta semmi. Elkezdtem rettegni, pár negatív teszten túl vagyok. Felkerestem egy hete nőgyógyászt, aki UH-gal megnézett. Az UH szerint 10 mm vastag nyálkahártya, némi repedéssel, amely véleménye szerint a közeli menstruációra utal. Elvégzett egy terhességi tesztet is, ami szintén negatív lett. Felírt fogamzásgátló gyógyszert, mert ilyen helyzetben, már csak a folyamatos rettegésem megelőzése céljából is javasolt. Azonban azóta eltelt ismét egy hét, és még mindig semmi. Ha nem is vagyok állapotos, nem jelent gondot ez a megvastagodott még le nem vált nyálkahártya? Válaszát előre is köszönöm.



Edit


Kedves Edit! A problémának nem ez a megoldása, más orvos után kellene néznie. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

Missed ab utáni furcsaság  2015. január 29. 18:21   #110626 

Kedves Doktor Úr!

Dec 16.-án, 8hetes terhesen volt egy missed ab műtétem, üres volt a petezsák. A műtét után múlthét hétfőn megjött a menzeszem, azonban még nem múlt el. Napról napra jobb, pár napja már csak erős barnás vöröses a folyásom.
Az orvosom azt mondta, hogy ez normális (telefonban) azonban engem nem nyugtatott meg.
(Soha nem mondtam orvosról rosszat, ápolónő vagyok, de kontrollra sem hívott vissza a műtét után, azt mondta, ha negatívat tesztelek, felesleges, illetve semmilyen kérdésemre nem válaszolt...szerintem ez elég kontár munka...)

Más kérdésem is volna ezzel kapcsolatban. Azt mondta/javasolta, hogy egy ciklus után újra próbálkozhatunk. Nem túl rövid idő?

A következő terhességnél mire számítsak? Amint pozitívat tesztelek majd, keressek fel egy MÁSIK orvost?

Nagyon köszönöm a válaszát és ne haragudjon, hogy egy doktort negatívan minősítek, ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy jó szakember, talán rossz napjai voltak... :(

Ani


Kedves Ani! Aki ilyen dolgokat beszél, annak nem rossza napjai vannak, az vagy rossz orvos, vagy rossz ember sajnos. Műtét után 4 héttel kötelező a kontroll-vizsgálat, és 3 hónapig kerülendő a terhesség. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

protexin  2015. január 29. 18:18   #110625 

Elnézést, számomra ebből nem volt egyértelmű, hogy este kiszakadhat e még az óvszer.. Mivel aznap este már nem kell kapszulát használni gyakorlatilag reggel az utolsó kapszula befejezésével befejeztem a kúrát.


A kúra sajnos csak másnap ér véget...

uj foggatlo  2015. január 29. 18:11   #110624 

Azert csinalt váltást mert a gestomixet megszokta a szervezetem . Akkor nem kell kieg. Védekezés?


Ekkora nagy marhaságot sajnos ritkán hallani.... Nem kell.

protexin  2015. január 29. 18:09   #110623 

Tisztelt Doktor úr! Protexin G. Kúrát csinalok jelenleg, hetfo reggel (7 ora korul) fogom az utolsót feltenni magamnak. Aznap olyan este 7 óra korul szeretnenk egyutt lenni a párommal, viszont a betegtajekoztatoban az szerepelt, hogy a kúra alatt a gumi ovszer kiszakadhat. Ha mar ilyen koran felteszem, egy alapos furdes utan még este 7 fele is kiszakadhat a gumi? Hatnak még akkor a kapszula osszetevoi? Eredetileg gyogyszert szedek, de antibiotikum miatt jovo csutortokig kiegeszito vedekezes ajanlott. Amennyiben veszelyben lesz meg a gumi hasznalata, mit kene tennunk? Elore is koszonom!


Talán a kúra alatt mellőzni a szexet...

Anikó48  2015. január 29. 18:08   #110622 

Tisztelt Doktor Úr!
48 éves nő vagyok. Elhúzódó bőséges mennyiségű menstruációs vérzések miatt abrasio, majd fogamzásgátló felírása történt, vérzések idején Ergam csepp szedését javasolta a nőgyógyász, melyet már több éve szedek folyamatosan. Mivel közel vagyok a változókórhoz, már nem szedhetek fogamzásgátlót, Mirena felhelyezését javasolta a nőgyógyász. Kérdésem az lenne, hogy a Mirena mellett kevesebb lesz e a vérzésem, ha igen akkor Ergam cseppet szedhetem e tovább? Vagy ajánlana más egyéb kezelést a vérzések miatt, vagy esetleges más gyógyszer szedését?
Köszönöm előre is megtisztelő válaszát!


Ne haragudjék, de a terápiájával annyira nem értek egyet, hogy nem is szeretnék belefolyni.

magnézium  2015. január 29. 18:06   #110621 

Tisztelt Doktor Úr

Érdeklődnék, hogy 25 hetes kismama mennyi magnéziumot szedhet? Azt mondták a terhesgondozáson érezni fogom. 250 g-nál még görcsöl a lábam, a 500 még belefér?
Köszönöm válaszát!


Belefér.

előző oldal  5528 5529 5530 5531 5532  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2015 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!