336 624 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

Frissítve: 2014. augusztus 26. 18:16
előző oldal  5474 5475 5476 5477 5478  
biztos?  2014. augusztus 26. 18:12   #109549 

Kedves Doktor Úr!
Sajnos az az idegesítő problémám van, hogy egyszerűen nem bírom az óvszert. A szaga, a tapintása, az alakja. Mindene taszít. Fogamzásgátlót 18 évesen nem nagyon szeretnék... Gondolkodtunk a megszakításos védekezésen is, mivel eddig sem történt ejakuláció bennem ( akkor sem, ha óvszert használtunk ). A páromban megbízom, kezdünk összeszokni. Ön szerint, ha csak középidőben használunk óvszert, máskor meg csak megszakítással történik a dolog, akkor az biztonságos? Tudom, hogy kicsit fura a hozzáállásom...De a Doktor Úr mit gondol a megszakításos védekezésről? Mit tegyek?
Köszönöm, Edina, 18


Kedves Edina! A megszakításos védekezés alig ér többet, mint a semmi. Használjanak kérem hüvelyi pesszáriumot. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

barack  2014. augusztus 26. 18:11   #109548 

Kedves dokotor ur szombaton kethete nem vedekeztunk ra 32 orara bevettem az escapellet aztan ra ot napra elkezdett pecsetelo verzesem lenni aztan 28 ara megis betegedtetem ,de kpzben a parom megint nem vigyazott es menstruacio kozben megint baj lett mar nem akartam bevenni megint escapelett de meg azutan ket napig vereztem.teherbe eshetek.o akar babat de en nem.koszonom valaszat


Kettejüknek együtt nincs annyi eszük sajnos, mint egy hintalónak. Terhességtől nem annyira kell félniük, mint önmaguk felelőtlenségétől.

petefészekgyulladás?  2014. augusztus 26. 18:10   #109547 

Kedves Doktor Úr!

Alkalmanként jelentkező, szúró-nyilaló, nyújtózkodásra felerősödő, jobb alhasi fájdalommal fordultam orvoshoz. Elküldött vérvételre, illetve csinált egy hasi ultrahangot. Azt mondta az ultrahangon nem lát semmi különöset, de hogy a vérképem alapján egyértelműen van valamilyen gyulladás a szervezetemben.. Az alábbi értékeim lettek csillagosak:
- Fehérvérsejt szám: 10,35 10E9/l (referencia tartomány: 4,00-10,00)
- Lym. abs: 4,40 10E9/l (referencia tartomány: 0,80-4,00)
- Neutro%: 50,20% (referencia tartomány: 51,00-75,00)
- Lym%: 42,30% (referencia tartomány: 20,00-40,00)
- Eos%: 0,50% (referencia tartomány: 1,00-4,00)
Azt mondta menjek el fogorvoshoz is és fül-orr-gégészhez. Voltam mindegyiknél de egyik helyen sem találtak semmit - meg mondjuk nem is igazán értem minek menjek fogorvoshoz, mikor a hasam fáj, na mindegy..
Hívtam a dokim, elmeséltem mi a helyzet, kérdezte fáj-e még, mondtam hogy enyhébben bár, de még igen. Mondta hogy hát ő most szabadságon van szeptember közepéig, menjek el egy radiológushoz megnézetni UHn mégegyszer.
Elmentem, ott annyit kaptam, hogy ő sem lát semmit, de hátrahajlik a méhem. De azért írassak gyulladáscsökkentőt a háziorvosnál. Na elmentem oda is, elmeséltem neki a történteket, majd írt nekem egy gyógyszert, ami (mint ahogy kiváltás után a betegtájékoztatóból megtudtam) túlzott bélgörcsösség ellen van.. Pedig egyértelműen mondtam neki a radiológus utasítását, látta a leleteimet is, nem értem miért ezt kaptam.. Természetesen nem szedtem be, mert nem gondolnám, hogy baj van a belemmel.

Az a kérdésem lenne Doktor Úr, hogy mi lehet ez? Én először felfázásra gyanakodtam, mert derékfájással és fájdalmas vizeléssel kezdődött, de most már 5 hete (!!!) az alhasam fáj csak jobb oldalt és kisugárzik néha, így petefészekgyulladásra gondolok.
Habár nem tudom mi lehet ez, de nagyon aggaszt, hogy ennyi orvos nem tudott nekem semmi használhatót mondani.. Vagy lehetséges az, hogy egy hátrahajló méh miatt lennének fájdalmaim? (Ja, s a radiológus igencsak megijesztett, mert azt mondta, ilyen méhhel nem lesz könnyű a gyerekáldás.. Ez igaz?)

Köszönöm szépen türelmét, hogy végigolvasta levelem és válaszát is!

Üdvözlettel,
Nóra


Kedves Nóra! Nézesse meg Magát egy másik orvossal, mert bár úgy gondolom, hogy Önnek nincs semmi komolyabb baja, de ezt vizsgálat nélkül sajnos nem állíthatom felelősséggel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

türelem vagy szakorvos  2014. augusztus 26. 18:08   #109546 

Tisztelt DoktorÚr,

Évekkel ezelõtt jónéhány p3 èrtékkel a hátam mögött sajnos kialakult nálam az erõs aggodalom, igy elõre iselnézést...

37éves nõ vagyok. 3év fogamzásgátlómentes idõszak után ugy döntöttem újra a gyógyszert szednék. Így a Zoely nevezetû tablettát szedem 5hónapja. Nem türelmetlenkedtem :-D két hónap folyamatos pecsételõ vérzés után a harmadik hónapra 7kg plusszal "beállt" normális menstruáció. (Már amennyire ez tablettával normális). Viszont észrevettem h nagyon-nagyon minimális módon vérzek. Mindezt mini tamponnal ellenõriztem s arra jöttem rá h azonos helyen jelentkezik az egyébként minimális rózsaszín vérzés. Igen, lehet abnormális a viselkedésem...
A kérdésem:-D
Ön szerint megvárjam a hatodik hónapot s utána ugyis vissza kell mennem gyógyszert iratni vagy nem alaptalan az aggodmam s menjek vissza azonnal?


Köszönöm az idõt amit ránk( most épp rám) fordít.

Kriszta


Kedves Kriszta! Szerintem nincs komoly baja, de a következő alkalommal vizsgáltassa meg Magát. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

valami gond  2014. augusztus 26. 18:06   #109545 

Meg annyit hogy meg sosem hasznaltam huvelygolyot meddig kell felhelyezni a huvelyben?


Nem kell magasra tolnia.

Enyhe vérzés  2014. augusztus 26. 18:06   #109544 

Kedves Doktor Úr,
terhességem 34. hetében járok, és ma arra lettem figyelmes, hogy a tisztasági betétemen pár(2-3) csepp vér volt. Mire észrevettem már száraz volt, és folytatása sem lett. Ön szerint bemenjek az esti ügyeletre? Köszönöm.


Szerintem csak akkor, ha ez ismétlődik, vagy ha keményedne rendszeresen a méhe.

fogamzásgátlás  2014. augusztus 26. 17:05   #109543 

Tisztelt Doktor Úr!

Egy előzőleg, Ön által megválaszolt kérdést elevenítenék fel, mert velem is ez történik:

„Óvszeres fogamzásgátlásról váltottam át Corenelle tablettára. A menstruációm első napján kezdtem el szedni. A vérzésem a második nap már nem volt, azóta (2hete) minden nap pecsételgetek. A tablettát szabályszerűen szedem. Az lenne a kérdésem, hogy normális-e ez a vérzéskimaradás? "

Ön türelmet intett a hölgynek, és megnyugtatta, hogy ez megszokott az első hónapban. A kérdésem az lenne, hogy ennek ellenére ránk is vonatkozik-e a 15 nap utáni védettség?

Előre is köszönöm szépen türelmét és válaszát!

Üdvözlettel:
Edina


Kedves Edina! Természetesen ez mindenkire vonatkozik. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Rh-negatív ikerterhesség  2014. augusztus 26. 17:04   #109542 

Tisztelt Doktor Úr!

Rh-negatívos vagyok, a párom Rh-pozitív. Az utóbbi időben döntöttük el, hogy gyereket szeretnénk vállalni, viszont nem tudom, hogyha ikerterhesség állna fenn, akkor veszélyeztetve lenne-e bármelyik gyermek.

Előre is köszönöm válaszát.

Köszönettel:
Mariann


Kedves Mariann! Ha még nem volt terhes, vagy volt és az előző terhesség után kapott védőinjekciót, akkor semmi oka nincs a félelemre. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

valami gond  2014. augusztus 26. 17:02   #109541 

Csak aggodos tipus vagyok es szeretem tobb helyen megkerdezni a dolgokat.


Ön sajnos nem aggódós, hanem bizalmatlan és bizonytalan. El kell áruljam Önnek, hogy kezelés, segítség nélkül ez sajnos folyamatosan romolhat.

előző oldal  5474 5475 5476 5477 5478  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!