344 295 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

Frissítve: 2014. november 25. 12:18
előző oldal  5501 5502 5503 5504 5505  
Menstruációs zavar?  2014. november 25. 12:16   #110098 

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem hogy mi lehet az oka annak hogy nem jött meg a menstruációm.2014.02.04-én szültem.A 6 hetes kontrol után Lindynette 20 mg fogamzásgátló tablettát szedtem.Ez év október 15-én műtöttek köldök sérvvel.Ettől a naptól kezdve szedtem 8 napig még vérhigítót injekció formában.Ez idő alatt véreztem is, pedig normál idő szerint egy hét múlva kellett volna csak megjönnie.Mikor kellett volna menstruálnom akkor pedig nem véreztem.Akkor abba is hagytam a fogamzásgátlót.Ahogy kiszámoltam mólt héten kellett volna megjönnie, de azóta semmi, görcsölget a hasam, a hátam 2 napja de semmi :-( Mikor együtt voltunk párommal, mindig megszakítottuk a közösülést.Aggódom , ugye nem lehetek terhes?A műtét miatt egyébként sem javasolták két évig minimum.Mitől lehet ez?
Köszönöm válaszát!!!


A megszakított közösülésnél sajnos csak egy rizikósabb módszer létezik, a naptári módszer, úgyhogy a terhesség sajnos nem kizárható, bár én inkább gondolnék stresszhatásra.

Melyik ezüstkolloidot válasszam 2  2014. november 25. 12:13   #110097 

Köszönöm, épp most kaptam sms-ben az eredményt :-) Üdvözlettel: J


Kedves J! Tudtam, hogy jelezni fogja, és örülni fog az eredménynek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Melyik ezüstkolloidot rendeljem?  2014. november 25. 12:12   #110096 

Tisztelt Doktor Úr!

Magas rizikójú HPV tipizáslás eredményt kaptam október elején a szeptemberi Önnél végzett szűrés alapján. Melyik típusú ezüstkolloidot rendeljem meg internetről? Milyen tanácsokat javasol a használatával kapcsolatban? (napi hányszor / mennyi időn keresztül)
Remélem hamarosan megtudom a chlamydia teszt eredményét is, Kellemes napot Önnek, Üdvüzlettel: J.


Kedves J! Egy perccel ezelőtt kaptam meg és küldtem el a negatív eredményt. Olvassa el itt a gyakori válaszokat, és a honlapunkon az "Ajánlataink" linket, ott mindent megtalál a kolloid beszerzésével kapcsolatban. Ha be tud jönni a rendelőbe, akkor ott tudja a legolcsóbban a legjobb minőségű árút beszerezni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

intim fájdalom  2014. november 25. 11:48   #110095 

Csak annyit mondjon, hogy tapasztalatai alapján ezt a fajta fájdalmat okozhatja kezelhető(bb) fertőzés vagy bármi?


A problémáit okozhatja fertőzés is, de sajnos lehet higiénés hiba és tisztán pszichés gond is.

katalin  2014. november 25. 11:46   #110094 

Tisztelt Dr úr . Az előbb itam önnek de sajnos kihagytam a levelemből hogy nov 03 án menstruàltam utoljára. Fontosnak tartom még megemlíteni hogy soha de soha nem fàjtak a melleim mensi előtt. Köszönöm és elnézést a részletben küldött levélért.


A válaszom ugyanaz.

katalint  2014. november 25. 11:46   #110093 

Tisztelt Dr úr. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy pár hónapja próbálkozunk a babàval. A ciklusom 28-29 napos. Pár napja fáj és feszül a mellem és enyhe szédülés émelygés jön rám. Ön szertnt lehet gogy sikerrel jartunk? Válaszát előre is köszönöm. Kati


Kizárni nem tudom kedves Kati! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kimaradás  2014. november 25. 11:13   #110092 

Köszönöm a válaszát.
Esetleg érdemes gyógyszerrel megindítani?
Van olyan határidő, ameddig érdemes várnom?

Még egyszer köszönöm.

Alma


Kedves Alma! Ha a második vérzés is kimarad, akkor forduljon kérem orvoshoz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

szilvia  2014. november 25. 11:11   #110091 Tisztelt Doktor úr!
Pénteken volt a második genetikai ultrahang.A kisfiunál semmi rendellenesség nem látszott,viszont az előző uh-hoz képest 5 nappal kisebbnek mérték,mint lennie kéne-most járunk a 20.hétben.Ezen kívül a magzatvíz mennyisége az átlagos felső határán van.Mást nem mondtak,de ezt úgy,hogy dec 1én lesz egy kontroll,hogy mi legyen,mert ez gond is lehe,genetikai rendellenesség.Nagyon félek,hogy esetleg meg kell szakítani a terhességet,nagyon nehezen jött össze,mennyi az esély,hogy tényleg baj van?

Válaszát rettegve várom,és előre köszönöm !


Újra csak ugyanazt tudom írni.

szilvia  2014. november 25. 11:09   #110090 

Tisztelt Doktor úr!
20hetes terhes vagyok,pénteken volt genetikai ultrahan.A kisfiun semmi rendelleneset nem láttak,viszont azt mondták,hogy az utolsó uh-hoz képest 5 nappal kisebb mint kéne,és a magzatvíz mennyisge az átlagos felső határán van.2hét múlva kontroll.kérdeztem ez mennyire gond,mire azt a választ kaptam,hogy nem tudni,lehet komoly genetikai rendellenesség is.Nagyon aggódunk,Ön szerint lehetséges,hogy tényleg gond van és esetleg meg kell szakítani terhességet?

Válaszát előre is köszönöm!


Én erre jelenleg még nem gondolnék.

intim fájdalom  2014. november 25. 11:07   #110089 

Tisztelt doktor úr! Egy éve élek nemi életet az első barátommal. Azóta állandó húgyúti fertőzéssel küzdök, amit kétségbeesésemben 3 nőgyógyász és 3 urológus kivizsgált. Agyonvizsgált, mint ahogy a párom is, Úgyhogy nem is részletezném, mert ez "karban van tartva" az utolsó lehetőségként felhasznált esemény utáni antibiotikummal. Szeptember óta azonban minden szex után fáj a hüvelybemenet, de úgy,mintha sav marna egy nyílt sebet. Két nőgyógyásszal is megvizsgáltattam, nem látták semmit, felbomlott hüvelyflórára fogták. Hüvelyflóra helyreállítókat rendszeresen használok,óvszer allergia nem lehet, mert korábban nem volt vele gondom. Nagyon kérem mondja, hogy ez lehet más,mint vulvodynia! A betegek pontosan úgy írják le a panaszukat mint én, nyílt seb és sav. Onnek volt már betege ilyen panasszal és talált rá más diagnózist a vulvodynian kívül. Nagyon kérem ne rázzon le annyival,hogy nem látnok. Csak ötleteket szeretnék. Már egyébként is szégyellem magam hogy Ennyit kell orvoshoz járnom, főleg hogy Sosem tudtak rajtam rendesen segíteni.


Nekünk találkoznunk kellene.

Mi bajom lehet?  2014. november 25. 11:04   #110088 

Szép napot Doktor úr! Az lenne a problémám hogy nagyjából egy hónapja hüvelygombám volt, ami mire elértem a nőgyógyászhoz, elmúlt. Rá egy hétre talán előbb megjött a menstruációm, bár nem nevezném mentsruációnak, inkább nyákos véres folyásnak. 5 napig tartott és elmúlt. Ezután voltam nőgyógyásznál aki nem tudta megmondani az okát, csinált ultrahangot, megvizsgált, nem talált semmit. Rá egy hétre újra visszamentem mert a viszketés visszatért, megvizsgált, azt mondta valami fertőzésem van, felírt hüvelygomba elleni 3-db-os hüvelykúpot valamint Lactinelle-t. Befejeztem az antibiotikumot, és most ismét véres folyásom van, fáj az alhasam. Mindezek előtt a problémák előtt, fel voltam fázva, ami kikezeletlen maradt, és most ismét felfázáshoz hasonlító tüneteim vannak, de a véres folyás nem éppen erre jellemző, vagy igen? 19 éves vagyok, 2 éve komoly kapcsolatba. Az utolsó rákszűrésem 1 év 2 hónapja volt, negatív lett. Ön szerint mi lehet ez? Egy el nem múló felfázás, hüvelygomba? Mi okozhat ismét véres folyást? Nagyon meg vagyok már ijedve, aggódom hogy méhnyakrák. Előre is köszönöm a válaszát!


Méhnyakrákra nem gondolnék, de mindenképpen ki kellene Önt vizsgálni becsületesen.

fogamzásgátló-korai vérzés  2014. november 25. 10:44   #110087 

Tisztelt Doktor Úr!

8 hónapja szedem a Tri-regol nevű fogamzásgátlót ( odafigyelve-szinte percre pontosan ), eddig mindig időben jelentkezett a menstruációm. Viszont legutóbb, menstruációszerű vérzésem jelentkezett mikor még 3 szem volt a fogamzásgátlóból. 3-4 napig tartott, gyógyszert végig szedtem ( azt a maradék 3-at) majd a 7 napos szünetben NEM jelentkezett vérzésem. Érdeklődnék, hogy mi állhat emögött? Esetleg stressz? Gyógyszer hatékonysága gyengült-e ezáltal, vagy ugyanúgy védett vagyok továbbra is? Későbbiekben esetleg ilyen problémánál hogyan cselekedjek? Köszönöm válaszát. Szép napot!


A gyógyszer nem hatástalanabb. A panasza gyógyszermellékhatás, jelenleg semmi teendője.

hasfájás  2014. november 24. 19:00   #110086 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal szeptember 26- án voltunk együtt utoljára. Azóta október 26-án meg is jött a menzeszem. De azóta, körülbelül egy hónapja nagyon bekeményedett a hasam a köldökömnél. Majdhogynem deszka keménységű, néha hányingerem is van, de most már 4 napja folyamtasosan fáj a hasam. Az orvosom nem tudott semmit mondani rá. És nem tudom h elmenjek e nőgyógyászhoz, mert esetleg ettől függetlenül lehetek-e. Tényleg tanácstalan vagyok már. Kérem segítsen!
Köszönettel:
S. Réka


Kedves S Réka! Ennyi menzesz-kimaradás után a terhesség - ami szerintem nincs - nem lehetne már a köldök magasságában. Mindenképpen célszerű volna egy szakorvosi vizsgálat. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Torna vagy orvos  2014. november 24. 18:58   #110085 

Köszönöm a gyors válaszát Doktor Úr!
Ezzel az esetleges hormon zavarral érdemes volna orvoshoz fordulnom, vagy ha heti rendszerességgel végzem az Aviva tornát az segítene a problémán ?

Üdvözlettel, Fanni J.


Kedves Fanni J! Diagnózis nélkül nem volna értelmes dolog Önt bármivel is kezelgetni. Egy korrekt vizsgálat után, ha ott semmi lényeges nem derül ki, akkor a tornával egyet tudnék érteni, de minimum heti két alkalommal. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

menstruáció  2014. november 24. 18:50   #110084 

Tisztelt Doktor Úr!

17 éves vagyok. És mióta menstruálok azóta össze vissza jön meg sajnos, de általában 40 naposak a ciklusaim, vagy 5 hetesek. Soha nem görcsölök, csak a melleim fájnak előtte. Orvosnál még nem voltam vele, eddig nem nagyon zavart. De most már be kellett volna hogy álljon, nem? Eléggé félek, mert addig nemi életet sem szeretnék így élni. Kérem segítsen.

Köszönettel:
Erika


Kedves Erika! A 18. születésnapodig nem kell foglalkozni ezzel a kérdéssel. Amit máris tehetnél, hogy megtanulod és csinálod az AVIVA-tornát. Szeretettel üdvözöl Hamvas Ferenc

Menstuacios probléma  2014. november 24. 18:45   #110083 

Tisztelt Doktor Úr!
Szükségem volna a segítségére illetve a tanácsára. A problémám a következő volna:
Október 7.-én menstruáltam utoljára (5 napig tartó a vérzés) viszont előtte több mint két hetet késett. Tesztet is csináltam, de az eredmény negatív lett. Valószínűleg rá stresszeltem a dologra, és emiatt rosszul is éreztem magam. A jósolt idő szerint november 14.-re volt várható a menzeszem de semmi, már 9 napja késik. Viszont a jósolt kezdő nap előtt pár napig barnás, erős szagú folyásom volt, ami azonban megszűnt.
Fontosnak tartom megemlíteni, hogy bár van párom még nem szeretkeztünk, csupán kézzel/ orálisan elégített ki eddig.
Ön szerint mi lehet a probléma, miért késik ennyit?

Esetleg terhes lehetek?!

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdvözlettel: Fanni J.


Mitől kedves Fanni J? A Párja ujjától vagy szájától gondolja? Reménykedjünk egy átmeneti hormonzavarban. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Gyógyszer szedése  2014. november 24. 18:41   #110082 

Tisztelt Doktor Úr! Segítséget szeretnék kérni gyógyszerek szedésével kapcsolatban. Cervixminta ureaplasma miatt (ez van az eredményen aláhúzva) két doboz Doxycylint, és két darab Mycosyst-gyno kapszulát kaptam. Az orvos azt mondta, hogy a páromnak is be kell venni belőle a bakteriális fertőzés miatt, csak nem írta rá a receptekre, hogy melyiket. Az egyik doboz Doxycylint (10 db), vagy az egyik Mycosyst-gyno kapszulát, vagy mindkét fajta gyógyszert? Remélem tud ebben segíteni, hogy minél hamarabb el tudjuk kezdeni a szedését. A válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Ágnes


Kedves Ágnes! Ebbe én nem folynék bele, mert a 10 darab Doxycyclin szerintem Önnek sem elég, a Párjával együtt pedig végképp nem, a Mycosyst pedig csak hüvelykezeléssel lenne megfelelő a gombás mellékhatás kivédésére. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

cukorka  2014. november 24. 18:21   #110081 

Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc!


Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! Még csak annyit kérdeznék, hogy ha esetleg megint elfelejtene egy szemet (kicsit stresszes a unka miatt ezért volt múltkor is), mennyi az az idő amit várnunk kell a védelemhez? (persze abban az esetben ha kifutna megint az időből és másnap pótolná az előzőt.

Tisztelettel és köszönettel: Arnold


Kedves Arnold! Arra egyetlen tolvaj se építsen, hogy nem veszik észre, hogy lopott. Ne felejtse el bevenni. Semmiféle stresszel nem magyarázható az ilyen hiba. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal  5501 5502 5503 5504 5505  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!