357 162 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

Frissítve: 2015. április 21. 19:10
előző oldal  5552 5553 5554 5555 5556  
Félelem  2015. április 21. 19:09   #111105 

Tisztelt Doktor Úr!
Megpróbálom röviden felvázolni a problémámat.
34 éves nő vagyok. Menstruációm mindig is rendszeres volt, 24-28 napos ciklusokkal, a vérzésem általában 4-5 nap után elmúlt. Volt, hogy néha az első napon görcsölgetett a hasam, de általában nem volt ez jellemző. Ebben az évben így néztek ki a menstruációm dátumai: január 5., január 29., február 24., március 23. Ez utóbbi március 27-én elmúlt, ami teljesen rendben is van. Ezután kezdődött a problémám. Március 31-én erős szúrást éreztem a hasam baloldalán. Egy pillanatig tartott az egész, de mégis ijesztő volt, mert hirtelen jött. Utána semmi. Majd másnap elkezdett görcsölni a hasam. Olyan érzés volt, mint menstruációkor, de mégis elviselhető tompa fájdalom volt. Ezek a görcsös napok 5 napig tartottak. Volt, hogy rámjött, és elmúlt fél órán belül, de olyan is volt, hogy órákon keresztül fájt. Majd április 6-án reggel pár csepp véres-barnás foltot vettem észre a bugyimon. Kissé megijedtem, mert a következő menstruációmat csak most április 17-re vártam. Ez a barnázás eltartott egészen 9.-éig, amikor is újra menstruálni kezdtem. A görcsök teljesen elmúltak, viszont a hasam bal oldalán a szurkálások újra előjöttek. Mostanra szerencsére már elmúltak, a menstruációval együtt. 13-án elmentem ezzel a problémámmal a nőgyógyászomhoz, megvizsgált, azt mondta, hogy petefészek cisztára vagy pedig miómára gyanakszik, ezért ultrahangra küldött. Csak április 30-ra kaptam időpontot sajnos. Ebben az egészben az az érdekes csak, hogy a márciusi menstruációm előtti héten voltam nála az éves rákszűrés miatt, akkor volt esedékes, és akkor se cisztát se miómát nem mondott nekem, annyit közölt, hogy minden rendben van. Persze akkor még panaszom sem volt semmi. A rákszűrés eredményemre (P2 lett az eredmény) is annyit mondott csak, hogy enyhe méhnyakgyulladásom van, erre kaptam gyógyszert, Zitrocin 500 mg-ost. Kettőt kellett nekem bevennem belőle, egyet pedig a páromnak.
A kérdésem az lenne Önhöz, hogy lehetséges-e az, hogy március közepén semmi bajt nem talált az orvosom, szűk 1 hónap múlva pedig rögtön kettőt is? Valami azt súgja nekem, hogy nem bízhatok benne. El vagyok keseredve doktor úr... Eddig semmi egészségi problémám nem volt, de most úgy érzem megőrülök április 30-ig, az ultrahang időpontjáig.


A levelei alapján ítélve Ön tele van félelmekkel, ezért egy cysta- vagy myoma-gyanút képes elefánt-nagyságra bolhából felfújni. Más lapra tartozik, hogy ha Ön hacsak nem 100 kg fölötti, kétkezes vizsgálattal hogy a csudában nem lehet eldönteni, hogy Önnek mi a baja, illetve hogy van-e egyáltalán valami baja. Azt aztán végképp nem értem, hogy miért kell 2 hetet várni egy ultrahangra? Nem gondolt még arra, hogy kellene keresnie egy jó nőgyógyászt?

Citológia  2015. április 21. 18:56   #111104 

Tuzszelt Doktor úr!!
Megkaptam a citológiai eredményem
P2-es
Sine Morbo
A kenet értékelhetősége:endocervicalis/transformations zóna hianyzik
Negatív,kóros neoplasticus elváltozásokra
Ezek vannak be jelölve x-el a a lap bal felén
Viszont a jobb oldalon be jelölték x-el az Adenocarcinoma
És egyébhez : ismételt citológia
Most akkor ezt a leletet hogyan értékeljem?? 15 hét 5 napos terhes vagyok
Ön szerint lehetek e rákos?
Azt mondták mikor meg kérdeztem,higy valószínű félre lett xelve :( ,de nem hagy nyugodni a dolog kérem segítsen !!
Új vizsgálatot nem csinálnak,hanem menjek be nőgyógyászhoz értékelje ki újra,pedig sokkal jobb lenne új vizsgálat ,akkor meg tudnék nyugodni...
Köszönöm válaszát előre is

Tisztelettel : Andrea


Kedves Andrea! A gyanúja helyes, az X szerintem is félrement. Ne agyaljon kérem tovább, Ön nem rákos. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

info  2015. április 21. 18:55   #111103 

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődnék, hogy hüvelyi folyás kezelésére milyen készítményt javasol? (más panasz nincs, gyulladásra,betegségre utaló jelet nem talált a nőgyógyász, korábban lactobacillust tartalmazó készítményt ajánlottak)

Köszönettel


Mi a váladékvizsgálatának az eredménye?

Klion és a bélrendszer  2015. április 21. 18:54   #111102 

Tisztelt Doktor Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy A Klion, amelyet Trihomonas ellen írt fel a nőgyógyászom, nyugodtan szedhető-e, ha alapvetően érzékenyebb a gyomrom és a bélrendszerem (1 éve volt gyulladásom, de azóta már jobb). A szedendő dózis: 2x250 mg reggel is és este is.
Ez az első napom, jelenleg nem érzek panaszt.
Köszönöm a válaszát és további szép estét kívánok!

Ui.: Normaflore-t kiváltottam, napi 2 ampullával szedek, ez gondolom, sokat segít.

Üdvözlettel:
Szandi


Kedves Szandi! Szedje tovább nyugodtan a Normaflore-ral együtt. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

Ibolya  2015. április 21. 18:34   #111101 

Tisztelt Dokror Ur!
Nogyogyasznal voltam,aprilis 15-en. Duphaston 10 mg irt fel 2x1 et majd1 x1 et.
16.tol 25 ig 2x1 et szedek.Szeretnem tudni,hogy melyik naptol kell el kezdenem majd 1x1 et szednem?Segitseget elore is koszonom!
Udvozlettel:Ibolya


Kedves Ibolya! Ahogy írta is a kérdésében a 16. naptól. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

előző oldal  5552 5553 5554 5555 5556  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2015 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!