357 710 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

Frissítve: 2015. április 28. 12:04
előző oldal  5554 5555 5556 5557 5558  
Fájdalom  2015. április 28. 12:03   #111156 

Üdvözlöm!

Feleségem most tölti a 11 hetet. Lombikos kismama. Korábban volt barna folyása, de a babával minden rendben ez pedig elmúlt neki.
Viszont pár napja fáj a hasa alul, időközönként, és most pedig oldalt a veséjénél fáj neki egyre jobban. Vettek tőle vizeletet holnap van meg az eredmény.

Tudom,hogy vizsgálat nélkül nem tud mit mondani, de mégis, ha a veséjénél oldalt fáj, lehet probléma a babával? Vagy ez milyen hatással lehet rá?

Oldalt fáj neki a veséjénél, pihenésre enyhül de amikor mozog akkor fáj neki. Pisilésnél nincs probléma.
Az alhasi fájdalom, ha csak időszakos naponta párszor van, az lehet a méh húzódástól?

Valamint a barna folyás miatt, hogy lombikos, eddig nem mertünk szeretkezni. Ön szerint mikor lehet? S mire figyeljünk?

Köszönjük

A


Kedves A.! Ha a vesetájékon érez fájdalmat, de nincs vizelési panasza, ugyanakkor mozgással összefügg, akkor ez nagy valószínűséggel lehet gerinc-eredetű is. Nem valószínű, hogy a terhességgel lenne gond. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

terhesség?  2015. április 28. 12:00   #111155 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegnap kellett volna megjönnie, "meg is jött", de csak kevés barnás folyásom van. Ez a mai nap sem változott.
Lehetséges-e terhesség? Nem érzek semmit mint ilyenkor szoktam, hogy kicsit görcsölne menzesz idején a hasam.
Holnap reggel végezhető már terhességi teszt, vagy még korai?
Válaszát előre is köszönöm.


Én egyelőre várnék néhány napot, és ha a továbbiakban sem alakul ki normális menzesz, akkor hétfőn a reggeli első vizeletével csináljon tesztet.

nagyon aggodom!  2015. április 28. 11:37   #111154 

Tisztelt Dokror Ur!
Nehany nagyon fontos kerdessel fordulok onhoz.
Nogyogyasznal voltam,aprilis 15-en. Duphaston 10 mg irt fel 2x1 et, majd1 x1 et ket honapig .
Es Ergomet fiolat szukseg szerint.
16.tol 25 ig 2x1 et szedem . Szombat este vettem be az utolsot. Ma reggel jott meg a menstuaciom.
Szeretnem tudni,hogy a menstuaciom elso napjatol szamolva a 16.napon kell majd 1x1 et szednem?
Masfel eve pajzsmirigy vizsgalaton voltam , melynek erteke a kovetkezo volt: TSH 3.01,FT4 . 1.00
Aprilis 20.an teljes laborvizsgalaton voltam,az ertekek eleg megfeleloek, calcium , magnezium , koleszterin....de a TSH 79.O1. Free T4. 0.33 . Soha sem volt gondom a pajzsirigyel. Fe nyomhatta a Duphaston szedese a TSH erteket? On szerint mi lehet,hogy ekkora ertek lett az eredmeny? Nem tudom,hogy folytassam a gyogyszer szedeset a tovabbiakban vagy sem?Nagyon aggodom,hogy mi lehet!
Segitseget koszonom!
Udvozlettel,Ibolya


Kedves Ibolya! Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek érdemben segíteni. Önnek további kivizsgálásra lenne szüksége, és egyelőre nem látom szükségét a gyógyszerszedésnek, csak egy biztos diagnózis ismeretében. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

LEEP műtét után  2015. április 28. 11:35   #111153 

Tisztelt Doktor Úr!
Röviden próbálom leírni aggodalmam okát az előzményekkel együtt.
42 éves nő vagyok, gyermekem még nincs, de közel 1 éve próbálkozunk.
Rákszűrésre évente jártam, folyamatosan P2 volt.
2014.05. hóban a rákszűrés eredményem: Hámsejt rendellenesség: HSIL CIN II. Javaslat: HPV tipizálás.
2014.06. hóban HPV tipizálás céljából mintavétel történt, melynek eredményét 2014.12.22-én kaptam kézhez, pedig kb. havonta érdeklődtem.
A HPV tipizálás eredménye: 31 (HR) pozitív lett.
Az orvos szerint ezzel nincs más teendő, mint kontrol vizsgálatokra járni.
2015.01.07-i rákszűrésem eredménye: Atípusos laphámsejtek (ASC) Nem zárható ki HSIL (ASC-H) és LEEP műtétet javasoltak, melyet most márciusban el is végeztek.
A kórszövettani leletben ez áll:
Anyagvétel helye: portio Vizsgálati anyag: rezekátum
Makroszkópos leírás: 17x13 mm-es, általában sima szürkésfehér nyh-val és 2 mm-es állománnyal bíró portio részlet. A külsőméhszáj 5 mm-es, ajakszerű. 4/2 blokk
Kórszövettani vélemény: Széli részein súlyos termikus károsodást mutató szövetrészletek, melyekben szabályos ectocervicalis laphám, ectocervicitis chronica mellett. Az átmeneti zónában súlyos hámdysplasiát mutató területek is megfigyelhetők, részben mirigybe terjedéssel. A kimetszés az endocervix irányában nem mindenhol ép határolt. Szoros cyt. kontrol javasolt.
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon meg vagyok rémülve a „súlyos” szó láttán! Hétköznapi nyelven mit jelent ez a szövettani vélemény? Rák beteg vagyok? Lehet még gyermekem? Vagy ez olyan súlyos állapot, hogy ki kell venni a méhem? Milyen lehetőségek jöhetnek szóba, hogy teljesen gyógyult legyek (gyógyszeres kezelés – homeopátia vagy újabb műtétek sora)? Vagy a fentiek alapján valóban elegendő
a 3 hónap múlva történő citológiai kontrol? Ön mit tanácsol, hogyan tovább?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!


Hívjon fel kérem.

embrió distalisabb  2015. április 28. 11:33   #111152 

Tisztelt Doktor Úr!
Tavaly júniusban volt egy vetélésem, kb. 6 hetes lehetett,de még az ultrahang nem mutatta ki. Akkor eredetileg rózsaszínes barnás folyással mentem orvoshoz. Bár terveztük a babát, nem is sejtettem hogy terhes lehetek,mivel rendesen volt menzeszem, aminek elmúlása után 1 héttel jelentkezett a barnás folyás. A 6. hét körül tehát vetélés lett a vége. (második terhességem volt, már van egy 5 éves kislányunk, akivel a terhességem során minden rendben volt)
Jelenleg babát várok, az utolsó menstruációm időpontja 2015.03.25. A pozitív teszt után az előzmények miatt felkerestem az orvosomat, aki 2x1 utrogestan szedését javasolta. 04.26-án megvizsgált uh-val, látszódik a petezsák méhen belül, azonban a "szokásosnál distalisabban" helyezkedik el. Tapasztalata szerint ez mit jelent? Okozhat ez bármiféle problémát?
Már az uh vizsgálat előtt 2x tapasztaltam rózsaszínes folyást (minimális, csak a wc-papíron látszódik,de mégis van). Mondtam az orvosomnak, aki az utrogestant 3x1-re emelte és pihenést javasolt. A vizsgálat után több volt a folyás mennyisége és barnás volt, azóta minimális rózsaszín folyás továbbra is van. (5. napja szedem az utrogestant)
Ön szerint mi okozhatja a rózsaszínes folyást? Mennyire kell szigorúan venni a pihenést véleménye szerint? Az ágynyugalommal tudok segíteni?
Elevitet szedek folsav pótlásként.
Köszönöm, hogy időt szán kérdésem megválaszolására!


Megértem a nyugtalanságát. A leletét sajnos nem tudom igazán értelmezni, mert fogalmam sincs sajnos arról, hogy mi a szokásos a Kollégámnál. A terápiát sem igazán értem, mert ha beágyazódási rendellenességről van szó, akkor minek az Utrogestan? A pihenéssel egyetértek. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

Terhes vagyok?  2015. április 28. 11:14   #111151 

Tisztelt Doktor ùr !
Szeretnèm a maga vèlemènyèt ki kèrni ,már nagyon ideges ès
türelmetlen vagyok! 2hèt mulva kell vissza mennem uhra
mert nem biztosak benne az orvos es az uh. a papiromon ez áll:
vvR : nèl.nagyobb grav jell ut szab környben
uh lelettel ko
grav 8
Az uh papiromon :
tas+tvs az uterus86x36x40
a jobb old. ov. 30x 20 mm dominans foll 12mm
bal old. ov 42x 30 mm felso polusban 28mm egyrekeszû
echomentes cysta
kism. ben folyadek nincs
Grav jelenleg biztonsagal nem mutathato ki
Elõre is köszönom válaszàt !


A jelek nem utalnak terhességre.

HPV  2015. április 28. 11:08   #111150 

Tisztelt Doktor úr!
A problémàm az lenne, hogy voltam ràkszűrésen és vissza hívtak. Eredmény : p3 HSIL CIN2 HPV. Vissza is mentem, de csak egy Betadines hüvelykúpot kaptam és az orvos is sietett. 3 hó. múlva kell vissza mennem. Kérdésem annyi, hogy ez elég erre a diagnózisra? Nem kellett volna mást is kapnom? Köszönöm válaszát!


Hívjon fel kérem!

premens  2015. április 28. 11:07   #111149 

Kedves Doktor Úr!
Premens tablettat szedtem tanácsára. Dec.végén a ciklusom kb.közepén kezdtem szedni. Azóta szedtem mostanáig, kb 4-5napja fogyott el. Az van rajta hogy legalább 3hónapig szedjem.
Mit tanácsol: vegyek ma és szedjem , folytatva, vagy hagyjak ki 1-2honapot s utána kezdjem ujra?
Mert egyébként használt egy kicsit! Nem fájt olyan kínzóan és a legutóbbi mensest leszámitva (az kb 35napra jott meg) 28-9napra jött meg. Köszönöm szépen!


Szedje tovább nyugodtan.

Ön szerint lehetek terhes így?  2015. április 28. 11:06   #111148 

Kedves Doktor Úr!

Több éve szedek fogamzásgátló tablettát(symícia), amit este 8-kor veszek be mindig. És egyik este iszonyatosan rosszul voltam ,és hasmenésem volt(nem emlékszem hány óra telhetett el a bevétel óta, lehet 1, de lehet 2-3is(Mennyi idő a gyógyszer felszívódása?)).

Utána következő napon reggel szintén ment a hasam és a rá következő 2-3 napban csak reggel volt párszor pár csepp hasmenésem, ezért kérdezem. ( most újra megy a hasam, de ez nyilván egy másik gond)

Fény évente egyszer van ilyen betegségem, és kb a 3.napon együtt voltunk párommal...igen későn jöttem rá hogy a hasmenés miatt lehet nem szívódott fel és nem védett eléggé, pedig mindig oda figyelek ilyen dolgokra(kiegészítő védekezésre).


Ön szerint mikor csináljak egy tesztet?(A jöv. hétvégén fog megjönni, utána érdemes)?

Ön szerint terhes lehetek?(ha meggyógyulok, utána mennyi idő mire újra védett leszek?

Illetve a széntabletta, Smecta mennyire befolyásolja a gyógyszert?

Válaszát előre is köszönöm


Sajnos elvben lehet terhes, de ennek a valószínűsége nem túl nagy. A gyógyszerek nem befolyásolnak semmit sem. Kb. 1 hét panaszmentes szedés után védett lesz.

Hasfájdalom?  2015. április 28. 11:00   #111147 

Jó napot! Kérdésem az lenne h a hüvelygomba okozhat e alhasi fájdalmat? Valamint mit ajánl kezelésére? Koszonom válaszát


Elvileg okozhat. Látatlanban semmit sem.

Jangee és Klion  2015. április 28. 10:59   #111146 

Tisztelt Doktor úr!

A kérdésem az, hogy antibiotikum szedése után (Klion, napi 2-szer 250 mg, reggel és este, tehát elég nagy dózis egy napra)2 nappal később folytatott együttlétnél kell-e aggódni, hogy esetleg a Jangee (amit egyébként este veszek be, és tettem ezt az antibiotikum alatt is, 1 óra különbséggel), hatása alább marad? A ciklus közepe-vége körül vagyok, még azért javában gyógyszerszedős napokon.

Pont ilyen okok miatt soha nem szerettem az antibiotikumot. Remélem, nincs gond.

Előre is köszönöm válaszát!

Üdv:
Szandi


Kedves Szandi! Nincs oka aggódni. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

Megfogadnam  2015. április 28. 10:58   #111145 

Megfogadnam a tanacsat,de ahoz hogy pesszariumot hasznaljak, el kellene mennem orvosi kivizsgalasra,hogy megmondjak a meretet,stb?Vagy a nelkul is felhelyezhetem?Es ha felhelyezem a pesszariumot, akkor a baratom azt megerzi,hogy bennem van a pesszarium? Koszonom segitseget:)


Ha még nem szült, akkor nagy valószínűséggel 60-as méretre lenne szüksége. Vizsgálatra szükség van. A Barátja semmit sem érezne.

pesszárium-használat  2015. április 28. 10:56   #111144 

Tisztelt Doktor Úr!
Végigböngésztem rengeteg kérdést és választ a pesszárium használatával kapcsolatban, mégis szeretnék egy-két dologgal kapcsolatban biztosra menni.
Azt a típust rendeltem, ami az Önök weblapján is látható, a wide seal kiadást kaptam, 60-asat. Szükséges-e esetleg személyesen felkeresni Önt, vagy aki nem teljesen sötét, az egyedül is helyesen fel tudja helyezni? (Nem éreztem, és szerintem mozdulni sem tud hová.)
A másik dolog, hogy a neten minden leírásban és a saját használati útmutatójában is azt írják, hogy a spermicid krémet a kupola belsejébe, a méhszáj felé néző részre kell tenni, míg az Ön válaszai közt úgy láttam, kívülre, a hüvely felé néző oldalra javasolja, valamint a peremre, és nem evőkanálnyi mennyiséget, ahogy az útmutatókban szerepel. Mi a helyes eljárás?
Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy babaolajat szabad-e használni mellette síkosítóként (a páromnak). Általában azt írják, hogy a babaolaj az óvszer és a pesszárium anyagát is roncsolja, de nem tudom, ez a szilikonra is igaz-e, vagy csak a gumira/latexre.
Válaszát előre is köszönöm, szép napot kívánok! Karolina (ui.: nagyon szimpatikus az oldala és a stílusa/humora, sajnos a kérdéseimet az én orvosom is kapásból elhárította, és javasolta, hogy szedjem csak tovább a gyógyszert.)


Keressen meg kérem kedves Karolina, és egy vizsgálat után megbeszélhetjük az összes problémáját. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

Intimkehely mérete, és márkája?  2015. április 28. 10:48   #111143 

Tisztelt Doktor Úr!

Kérdésem az lenne, hogy mi alapján tudom, hogy nekem méretben melyik kehely lenne a megfelelő, és márkában melyik lehet a legjobb?
Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel:Szilvia


Kedves Szilvia! Tudomásom szerint csak kétféle méret létezik: szült nőknek vagy nem szült nőknek. Én a Lady Cup-ot preferálom. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

Kup es tabi  2015. április 28. 10:32   #111142 

Jo napot kivanok.Az lenne a kerdesem,hogy ahoz, hogy spermicides kupot vagy tablettat hasznaljak muszaly elmennem orvoshoz elotte kivizsgalasra? Vagy egyedul is orvosi tanacs nelkul hasznalhatom, nem okozhat egyik sem semmifele gondot? Koszonom valaszat


Az alacsony biztonsága miatt egyiket sem ajánlanám. Miért nem fogadja meg a tanácsomat?

coronelle 3mg⁄0,02  2015. április 28. 10:16   #111141 

Kedves Doktor Úr!
Köszönöm válaszát és párom is azt mondja menjek orvoshoz, de az orvosom a héten nem rendel majd csak jövőhét szerdán az lenne a kérdésem hogy így látatlanban Ön szerint mi okozhatja a problémát???? Tudom felelőtlenség így válaszolni de nem életmentő beavatkozást kérek csak néhány alternatívát, amennyiben lehetséges.
Tisztelettel: Kinga


Kedves Kinga! Nem hiszem, hogy okos dolog lenne találgatni, pláne úgy hogy én Önt egyáltalán nem ismerem, és fogalmam sincs arról, hogy mennyire képes dramatizálni vagy bagatellizálni a panaszait. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

előző oldal  5554 5555 5556 5557 5558  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2015 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!