346 170 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hamvas Ferenc

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc

szülész-nőgyógyász szakorvos

pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

Frissítve: 2014. december 16. 19:00
előző oldal  5511 5512 5513 5514 5515  
P3-as cytológiai lelet  2014. december 16. 18:59   #110292 

Tisztelt Doktor Úr!

Leleteim eredményei:
2013.07. cytológia P3, ASC, ASC-US, Kóros, neoplasticus hámelváltozás, egyéb: Metaplasia.
2013.09. IUD eltávolítás, ekkor kaptam Doxyharm 2*1.
2013.09.30. cytológia P2
2014.05. cytológia P3, ASC, ASC-US, Kóros, neoplasticus hámelváltozás, egyéb: Laphám metaplasia.
2014.07. HPV eredménye: A minta HPV DNS positív, azonban a vizsgált alacsony (LR) és a magas (HR) kockázatú HPV típusokat nem tartalmazza. Genotípus NA
Jelenleg cytológia eredményt várok, ami ha ismét P3-as orvosom szerint műteni kell.
A mostani leletemre rá van még írva, hogy a mellső ajkon pontozottság.
Orvos váltásom is történt, mert az előző orvosom sajnos elhunyt.
Kérdésem, hogy mi is ez valójában, és tényleg a műtét nem kerülhető már el?
43 éves vagyok, 2 szülésem volt.

Köszönöm megtisztelő válaszát.
Üdvözlettel: Mária


Kedves Mária! Az eddigi leletei alapján a műtét jelenleg nem indokolt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

türelmes  2014. december 16. 18:57   #110291 

Tisztelt Hamvas Ferenc Főorvos!

6 év sikertelenség után az első lombik beültetés sikeres volt, különösebb akadálya nem volt a teherbe esésnek ismeretlen eredetű meddőségre jutottunk. holnap töltöm a 35. hetes terhességet. egy hete pihenésre(nem folyamatos fekvésre)lettem utalva addig aktívan dolgoztam. a kiskönyvembe 1100 érték lett beírva ,tudom hogy a méhnyak 1 cm re megrövidült és a külsőméhszáj 1 ujjnyira nyitott .kérdésem annyi lenne (tudom nincs két egyforma terhesség)ön szerint mennyi pihennésel tudom legalább még 18 napig hordani ezt a terhességet. így az ünnepek miatt sajna vásárolnom főznőm kéne segítség hiányába, persze nem cippekedek arra ott a drága férjem. esetleg séta bele fér-e néha? igyekszek minnél többet vízszintesen lenni, de sok tenni valóm is van.persze a baba egészsége a legfontosabb ez nem kérdés. szedek femibion400 at, 2x1 magnemix et.és délben egy magne b6 pezsgőtabletát, 2x1 vas tabletát, és phipopex (ezt lehet rosszul írom)2x1, és néha kálcium pezsgőtabletát. nagyon visszeres vagyok , gáttáji és szeméremajak visszér is boldogít nem tudom ennek van e jelentősége.
szíves válaszát elöre is köszönöm
Tisztelettel: Türelmes


Ennek nincs jelentősége ebből a szempontból. Az Ön által megadott érték szubjektív, és valójában csak egy vizsgálat után tudnám megmondani, hogy mennyire kellene kímélnie Magát. a kérdést miért nem tette vagy teszi fel az orvosának?

Travocort  2014. december 16. 18:54   #110290 

Kedves Doktor Úr,

8 hetes terhes vagyok. 5 hetesen úgy tudtam, hogy nem vagyok terhes, és ekkor Travocort krémmel kezeltem 1x2 cm-es bőrfelületet a belső combomon napi kétszer vékony rétegben, kb. 5 napon keresztül. Utólag elolvastam a betegtájékoztatót és nagyon megijedtem:

„A terhesség első három hónapjában a készítmény nem alkalmazható.
A terhesség második-harmadik harmadában a Travocort krém a testfelület 10%-nál kisebb felületén és maximum 3 hétig alkalmazható.
A belsőleg ható kortikoid-tartalmú gyógyszerek terhesség első három hónapjában történő alkalmazása megnövelheti a farkastorok nevű fejlődési rendellenesség kialakulásának kockázatát az újszülötteknél. Ez a kockázat a külsőleg alkalmazandó kortikoid-tartalmú gyógyszerek esetében lényegesen csekélyebb, mivel ebben az esetben a hatóanyagnak csak nagyon kis része fejt ki belsőleg hatást.”

Mekkora az esélye, hogy ilyen kis felületen és korai szakaszban alkalmazva ártottam a babámnak?
Mivel tervezett baba, szeptember óta folsavat szedtem, október óta Femibiont. Előre is köszönöm szépen válaszát!


Nem hinném, hogy érdemes volna aggódnia...

köszönöm  2014. december 16. 18:52   #110289 

Tehát nem lehet terhes?


Így nem.

Kedves uram!  2014. december 16. 18:37   #110288 

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon félek,ugyanis barátnőm szándékosan magához szokott nyúlni.Mindig,amikor kielégìt,rögtön megmossa a kezét egy kevés tusfürdővel,de utána kielégíti magát.Sokszor még megfogja-mielőtt magához nyúl-a nemiszervemet is.Most félek,hogy ezektől teherbe eshet-e?
Főleg az érdekelne,hogy ha mondjuk a kilincset spermás kézuel megfogom,majd kb. egy órára rá ő is megfogja,majd magához nyúl,esetleg esély van rá?

Várom válaszàt uram!


Véletlenül is magához tud nyúlni valaki? Butaságokon rágódik.

Pharmatex  2014. december 16. 18:35   #110287 

Tisztelt Doktor Úr!

Pharmatex kúp használata előtt kb fél-egy órával Vitagyn C hüvelykúpot használtam. Közömbösíti-e a fogamzásgátló hatást a Vitagyn? Lehet-e egyáltalán vVtagyn, vagy bármilyen más ehhez hasonló hüvelykúp használata mellett a Pharmetex készítményeket használni, vagy közömbösítik a fogamzásgátló hatást?

Köszönettel és üdvözlettel: K. Borbála


Kedves Borbála! Nem közömbösíti, de esetleg felhígítja. Kérem jegyezze meg, hogy a Vitagyn lefekvés után, elalvás előtt, az ágyban használandó. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Bea  2014. december 16. 18:31   #110286 

Tisztelt Doktor úr!

2013. 01. 01-én (szükségszerűen) császárral jött világra kisfiam.

Ismét gyermeket várok, 2015. 01. 21-ére várható a szülés időpontja, habár a biometriai adatok 4 napos eltérést mutatnak amit "igazolni" is tudok, hogy "fiatalabb"... :)

Hivatkozva a biztonságra a szülésorvosom 01.20-át tűzte ki célul programozott császárt, az anesztes doktornő pedig 13-át. (az egyik esetben 5, a másik esetben 12 nappal születne korábban)


2 kérdés foglalkoztat:
1. Programozott császár esetén is beindul a tejelválasztás? Vagy rásegítenek?
Mert szerencsére a kisfiamat tudtam szoptatni az 5. nap után fennakadás nélkül.

2. A kisfiamnál volt vajúdás szakasz, beindították a szülést, csak a köldökzsinór nem volt elég hosszú, és így lett végül császár.
Viszont a második időzített császárnál kimarad ez a rész, és a lelki oldala foglalkoztat. Nem vagyok túl boldog ettől a ténytől, de ár ellen nem úszok, és mindenkinek a legjobb ha optimistán szemlélem ezt a tényt.
Abban kérném tanácsát, hogy mit tehetnék mindkettőnk lelki békéje érdekében? Arra gondolok, hogy mindkettőnket megviselhet majd ez a "művi" beavatkozás, és ezt kikerülendő szeretnék felkészülni.

Köszönve előre is válaszát, üdvözlettel: Bea


Kedves Bea! Úgy érzem, hogy Ön csupa olyan dolgon agyal, ami egyrészt butaság, másrészt semmi ráhatása nincs, harmadrészt semmi jelentőséggel nem bír. Kérem hagyja abba az aggódást, és bízza Magát az orvosokra, mert azért az esetek többségében tudják, hogy mit csinálnak. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

gátrepedés  2014. december 16. 18:27   #110285 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm, hogy elolvasta a hosszúra sikerült levelem és válaszolt.

Az a probléma, hogy felkeresni Önt tavasszal lesz lehetőségem.

Addig is szeretném valahogy kezelni ezt a problémát, de azok az orvosok, akikhez itt helyben fordulni tudok, úgy érzem, nem annyira lelkiismeretesek és hozzáértőek.

Mit tudok átmenetileg tenni? Kamillázni? Vagy ülőfürdőt csinálni?

Évek óta az első normális kapcsolatom, és már nagyon nehéz így élni nap, mint nap, hogy el kell tolnom magamtól.


Tisztelettel:

K. S.


Kedves K S! Nagyon szívesen megnézem Önt a két ünnep között, ha van lehetősége akkor megkeresni, de ezt a dolgot nem szabadna elbagatellizálni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérdés  2014. december 16. 18:25   #110284 

Kedves Doktor Úr! Méhnyakrák illetve egyéb komolyabb nőgyógyászati probléma kialakulhat olyan embernél is, aki még nem él nemi életet? 20 éves vagyok, még szűz, voltam már szűrővizsgálaton, 3 orvosnál is megpróbáltam, de egyikőjük sem tudott (vagy akart) megvizsgálni és mind azt mondta, menjek vissza, ha majd szexeltem. De én meg félek, nehogy a kihagyott vizsgálatok miatt ne derüljön fény esetleges betegségre, csak akkor, ha már nagy a baj.. Tudom, paranoiás vagyok, de mindig is féltem a komoly betegségektől és így, hogy esélyem sincs, hogy rendesen szűrővizsgálatokra járjak, mégjobban félek.


Félelemre csak azért van oka, mert eddig csupa lusta és a szakmáját ugató doktort talált meg, orvost egyetlen esetben sem. Keressen kérem szorgalmasan tovább!

kérdés  2014. december 16. 18:22   #110283 

Tisztelt Hamvas Ferenc Doktor Úr!
Ma voltam ultrahangon,miszerint a vérzéskimaradás ideje 8 hét 4 nap, viszont a gép szerint csak 7 hét 4 napos az embrió. Ez azt jelenti,hogy kb. egy héttel később fogant? És ilyenkor mihez számítják a szülés dátumát? Nekem nem mondtak semmit,a papírra sem írták rá a szülés várható időpontját.Még az is érdekelne,honnan tudja,hogy élő embrió,ha nem nézett szívhangot? Remélem nem zavartam. További szép estét kívánok! Üdvözlettel: Ági


Kedves Ági! Ez nem jelent semmit. Az UH-vizsgálat erősen gép- és személyfüggő, tehát szubjektív, van benne akár komoly tévedési lehetőség is. Onnan hogy látta a szívműködést. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

hüvely  2014. december 16. 18:18   #110282 

Kedves Doktor Úr!

21 éves nő vagyok, szexuális életet jelenleg nem élek, fogamzásgátlót és egyéb gyógyszereket nem szedek.
Időszakosan (2-3 havonta) vagy pár napig fura érzésem a hüvelyemben, mint ha valami lenne benne - de persze nincs. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor a tampont nem helyezem fel rendesen és feszít. Csak úgy random jelentkezik, nincs köze semmilyen tevékenységhez és a ciklusomhoz sem. Egy internetes fórumon azt írták, hogy a méhsüllyedésnek vannak ilyen tünetei, de én még nem szültem, az pedig csak szülés után jelentkezik, vagy rosszul tudom?
Nőgyógyászomnak legutóbb említettem, de azt mondta hogy biztosan csak túlságosan figyelem magam, ne foglalkozzak vele és hogy biztosan az ülőmunkától van.
Tudom, hogy látatlanban ez nehéz, de Ön mit gondol? Tényleg túlzottan figyelem magam? Vagy lehet méhsüllyedés szülés nélkül is?

Köszönöm, tisztelettel: Viki


Kedves Viki! Komoly problémára nem gondolnék, de mindenképpen megérne a panasza egy alapos vizsgálatot. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

P2-től P4-ig  2014. december 16. 18:15   #110281 

Tisztelt Doktor Úr!

2és fél éve szűltem a kislányomat, az orvosom terhesség alatt un méhszájsebet állapított meg és mondta, hogy csak a terhesség után tudunk vele foglalkozni! A terhesség után elmúlt és p2 volt a cytológiám, onnantól évente jártam szűrésre! Tavaly szeptemberben is voltam és akkor is p2 lett az eredmény! Most október 15-én voltam nála, azt mondta, hogy nem lát semmi eltérőt, de ennek a szűrésnek az eredménye p4 cinIII lett (és közölte, hogy az előző p2+ gyulladás volt)! Hidegkéses konizációt csináltak egy hete és tegnap vették le a csövet! A műtétet végző orvos azt mondta, hogy nagyon rövid a méhnyak és ha esetleg rossz lesz a szövettan(ami 3-4 hét múlva lesz kész), akkor méheltávolításra lesz szükség!
A kérdésem az lenne, hogy a tavalyi p2+gyulladásra nem e kellett volna kapnom vmit? Lehet 1 év alatt p2-ből, p4? Ez már rák? Ha a szövettan jó lesz, én "kérhetem", hogy vegyék ki a méhem? Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Izabella


Kedves Izabella! Annyit már gyerekkoromban megtanultam, hogy helytelen, ha az ember előre iszik a medve bőrére, de a nyomorra sem szabad előleget venni sohasem. Ilyen marhaságot egy normális orvos sohasem mond a páciensének, mert szakmailag ebből a számomra két dolog lehet gyanús: vagy pénzéhes, vagy a szakma csúcsaitól nagyon messze tartózkodik. Ha nem lenne teljesen negatív a szövettana, akkor kérem hívjon fel telefonon. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal  5511 5512 5513 5514 5515  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!