346 411 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Papp Géza

Dr. Papp Géza válaszol

Dr. Papp Géza

sebész szakorvos

laparoszkópos sebészet (sérv;epe;vastagbél)

Frissítve: 2014. december 19. 15:22
előző oldal  31 32 33 34 35  
lágyéksérv  2014. december 19. 15:20   #684 

Nagyon köszönöm a választ Doktor Úr!
Tegnap, egy hétre a mütét után, megvolt a varratszedés (kb. 10 cmes vágás)és a Darin csö kihúzása. Végre nem húzódik és szúr, viszont eléggé fáj. Fájdalom csillapítót szedek, és alig birok kiegyenesedni. Szeretném megkérdezni, hogy meddig fog ez így fájni és hogy hogyan kezeljem a sebet, hogy elöbb gyógyuljon? Mivel kenegessem? Esetleg jegeljem? Azt olvastam, hogy jó letapasztani, hogy ne száradjon ki a seb, mert akkor varasodni kezd. Az igaz, hogy ma már tusolhatok is? Karácsonykor szeretnék fözni, ezért is szeretnék minél hamarabb gyógyulni! Köszönöm a válaszát! Zsanett


Kedves Zsanett!

Szedje a fájdalomcsillapitót, hamarosan csökkenni fognak a panaszai. A sebet patikában kapható krémmel kenje, ha akarja, de nem feltétlenülk szükséges. Ha a bőrseb meggyógyult, elegendő lehet banális bőrtápláláó (éjszakai) krém használata is. Kötést külön nem kell rátenni.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

antibiot hasmenes  2014. december 19. 15:18   #683 

Kedves Drur!

Antibiot kura miatt fellepo hasmenesre a probiotikumon tul meg mi javallalt? Sok folyadek so viz potlason tul?

Normaflort kapott anyukam aki 57 eves es augmention duo miatt ltt hasmenes mar ket nap mulva. Koszonettel, Nora


Kedves Nóra, bár ez nem sebészeti kérdés, de amit leirt megfelelő terápia.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Hasnyálmirigy rosszindulatú daganat  2014. december 18. 09:12   #682 

Tiszteletem.
Egyszer márt írtam önnek,anyunak hasnyálmirigyrákja van 52 éves .Most dec.22-én műtik.Anyu teljesen elzárkózott ,nem mond semmit,és azt sem tudjuk vele megbeszélni hogy jó ötlet e a műtét.Nem szeretném édesanyám elveszíteni,tisztában vagyok a betegség kimenetelével,de nem tudom visszarántsam a műtéttől vagy sem .Nem tudom melyik a jó , félek a műtét szövődményétől.Ön ebben a helyzetben mit javasol?Hogy van anyunak nagyobb esélye egy hosszabb minőségibb életre?Kérem segítsen pár tapasztalatot osszon meg velem amit hasnyálmirigy daganatos betegekről tud.A műtét vagy csak várni, mely megoldással lehet hosszabbítani az életet minél kevesebb fájdalommal?Várom sürgős válaszát.
Köszönöm:Vera


Kedves Vera, a hasnyál mirigy daganatok esetén gyógyulást csak a műtéti módszer hozhat. A műtét jelentősen megterhelő, kb. 8-10 napos kórházi kezelés után mehet haza a beteg, ha minden rendben. A betegek életminősége a műtétet követően általában kielégitő, persze kisebb-nagyobb panaszok, komplikációk lehetségesek. A lényeget azonban az első mondatom tartalmazza.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Erika  2014. december 18. 09:08   #681 

Üdvözlöm Tisztelt Dr Úr* szeretném öntől kérdezni,hogy elkészült a tumormarker labor az eredmény a következő, CEA 4.7 eredmény tartomány 3.8 és kaptam egy csillagot.CA 19-9 37.0 erdmény 34 tartomány szöveti polipeptid antigén TPA 48 eredmény 0-75 a tartomány, az orvos a kezembe nyomta és annyit mondott a vizelet labort újra kell ismételni,mert a tartomány 60 és nekem 12375 baktérium van a vizeletben. Az ok ami miatt kérte a nagy labort, a köldök irányában egy diónyi góc van ami teljesen kemény és nagyon tud fájni, talán endometriozis de csak találgatás van. pedig készült uh és csak a képletet látják de mi az nem tud senki semmit. Elkültek gasztroenterológushoz,nem sikerült bejutnom még hozzá. Félek a tumormarker eredménytől, kérem egy kicsit nyugtasson meg nincs akkora baj. Üdvözlettel, Köszönettel, Erika


Kedves Erika, daganatok esetében döntően igen magas (5-20x) a laboreltérés. Ez az eredmény nem esik ebbe a csoportba.
Szerintem UH vezérelt mintavétel a következő teendő.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

előző oldal  31 32 33 34 35  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!