352 416 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Papp Géza

Dr. Papp Géza válaszol

Dr. Papp Géza

sebész szakorvos

laparoszkópos sebészet (sérv;epe;vastagbél)

Frissítve: 2015. február 26. 17:10
előző oldal  34 35 36 37 38  
Petrusz  2015. február 26. 17:09   #747 

Kedves Doktor Úr!
65 éves sportos férfi vagyok. A köldök felett egy babszem nagyságú sérv kitüremkedésem van. E mellett fekvő helyzetben felülésnél V alakban hosszan és kb.4 cm magasan kitüremkedik a hasfalam. Álló helyzetben nem látszik, munkában nem zavar. Fájdalom nincs. Erölködésnél-felülésnél kézzel mindig leszorítom, félve a kiszakadástól. Korábban súlyzóztam, hasizmoztam, ezeket most nem csinálom. Kérdezem, hogy vigyázva el lehet kerülni a műtétet, a hasháló beültetést? Magától, vagy terápia után, műtét nélkül ez gyógyulhat?


Kedves Kérdező, rectus diastasisa van, köldöksérvvel. A sérv műtéte javasolt. A diastasis csak esztétikai kérdés, ennek műtéte fakultatívan javasolt.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Röngen eredmény  2015. február 26. 17:07   #746 

Tisztelt Doktor Úr

Szeretném ha kiértékelné a rtg felvételem.

Jobb láb 2 ir. felvétel :
A csomtok mésztartalma megtartott.
l. ujj körömperemének bázisán lateralisan a csontszerkezet inhomogénné vált, a csontcontur elmosódott, a lágyrésben kis csontfragmentum sejthető. Ugyanitt az alapperc fejében medialisan egy kb 5 mm-es felritkulás látszik. A többi csonton szerkezeti elváltozás nem látható.
Az l-ll. metatarsus között a lágyrészben meszes artéria rajzolódik ki.

Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Kérdező, csonthártya gyulladás.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Sajkacsont műtét szükséges?  2015. február 26. 17:05   #745 

Tisztelt Dr. Úr!
18 éves vagyok, 2014 májusában labdarúgó mérkőzésen ráestem a bal csuklómra (nem domináns kezem). Sajnos ekkor nem mentem el egyből orvoshoz.
2014. 12. 16-án megállapították, hogy sajkacsonttörésem volt, röntgent készítettek, a leírás a következő: "6 hónappal ezelőtt sérült bal csuklója labdarúgás közben ráesett. Azóta a terhelésre panaszos csuklója, főként sajkacsont felett. Mozgások megtartottak, Watson-teszt mko pozitív, nyomásérzékenység sajkacsont felett. Az os scaphoideum középső és distalis harmada határán kielégítő helyzetben, részlegesen gyógyult harántfractura látható. A törésvonal alig követhetőm, környezete hyperscleroticus."
Ekkor az orvosom azt mondta, hogy ezt a sajkacsontot valószínűleg meg kell műteni, de előbb MR-vizsgálatra (február 9-én volt) küldött, hogy pontosabban meg tudja ítélni.
2015. 02. 17-én mentem be újra a kórházba, ekkor a leírás a következő volt: "Kontroll, MR-vizsgálat a korábbi sajkacsonttörés gyógyulását mutatja, palmarisan minimálisan még követhető. RTG-en jó callusképződés. Javaslat: 10 mágnes kezelés, majd fokozatos terhelés." 6 hét után kell mennem újra, hogy javult-e valamit. Majd úgy ítélte meg, hogy mégsem kell műteni.
Létezik Ön szerint, hogy törött sajkacsont jól begyógyul (úgy, hogy nem volt begipszelve, mikor a baleset történt) és nem fog fájni? (Az orvosom ezt mondta, mellékesen a Sportkórházban kezelnek.) Én ezt nehezen tudom elképzelni, mert lassan 10 hónap után még mindig fáj terhelésre. Ön szerint meg lehet műteni még? Lehet még valaha használható csuklóm?
Nagyon el vagyok keseredve!
Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Kérdező, ortopéd sebészt kérdezzen.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

kérdés  2015. február 26. 17:04   #744 

Kedves DOktorúr!

Én egy dudorral lettem figyelmes a fejem bal oldalán hátul a forgóm alatt nem sokkal, mostanába sokat fáj a fejem is háziorvos szerint a stressz okozza, de én ebbe nem hiszek, Ön szerint mi lehet a gond?
Válaszát köszönöm


Kedves Kérdező, vizsgálat nélkül nem tudok véleményt mondani.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

vadmacska  2015. február 25. 17:10   #743 

Tisztelt Dr.úr.Szeretném meg kérdzni.hogy a mikor a herezacskó összehúzódik, a herék feltudnak kerülni a lágyék hajlati területre.ez elég zavaró. nem kellene ott zárva lenni valaminek. nyitott sérv kapuk .vannak.üdv.


Nem.

Üdvözlettel, Dr. Papp Géza

Műtét után  2015. február 25. 17:09   #742 

Kedves Doktor Úr!

3 hónapja estem át méheltávolító műtéten (TAH,BSO,staging) - szerencsémre a szövettani eredményem olyan jó lett, hogy utókezelésre nem volt szükségem. Azt szeretném kérdezni, hogy a műtét után ennyi idővel normális e még, hogy a bikinivonalban lévő 23 centis műtéti hegem néha húzódik, fájdalmas (egyébként semmilyen elváltozás nem látható rajta) - illetve a bal csipőizületem és a derekam fáj? Lehet, hogy én aggódom túl a dolgot?
Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel: Timi


kedves Timi, szerintem kb fél évig lehetnek panaszai.

Üdvözlettel, Dr. Papp Géza

nyirokcsomó  2015. február 19. 22:29   #741 

Üdvözlöm!
Jártam az Uzsoki Ambulancián 02.05.-én,lágyéki nyirokcsomó duzzanattal.Előre elnézést a zavarásért,de már annyi sebész közül Ön volt a leg empatikusabb,így merek Öntől tanácsot kérni.
Tehát akkor volt Uh-on 2*3 cm es a kicsi csomó,és volt mellette egy 11mm-es ciszta.Nem látott seb.teendőt vele,elküldtek nőgyógyászhoz,ő minimális gombát talált(bő hete),adott rá gyogyit,majd be küldött az I.sebészetre Zaránd Attila doktor Úrhoz biopsia javallt jeligével. Zaránd doktor "visszadobott",hogy először szeretne egy negativ STD vizsgálatot látni.Itt jönnek a problémák,több STD centrumot felhivtam,legkorábban márc.26.-án tudják megcsinálni.
A probléma,2 nappal ezelőttig táppénzen voltam,el voltam,azonban 2 napja Cataflammal dolgozok(eladó vagyok), a csomóm az mára kb amit én ki tudok tapintani az 6*7cm,de felduzzad a hasfalam aljától a nagyajakig.Tűzpiros(idáig nem volt),hiába jegelem,ahogy a DR Úr javasolta,és iszonyatosan fájdalmas. minimális láz van.
A kérdés,hogy hova tudnék menni sürgetni ezt az egész procedúrát,ugyanis gyermektelen nő vagyok,igencsak féltem a méhemet,ami fölött zajlik ez a gyulladás,vagy épp benne. Vagy ha nem tudom,akkor mit tegyek hogy jobb legyen,ami leviszi a gyulladást...és mi várható,ha 2 hét alatt 3 szorosára nőtt a csomó,akkor mi lesz még majdnem áprilisig? :) Nagyon szépen köszönöm a választ


Holnap menjen le a sebészeti szakrendelőbe, vsz. fel kell tárni.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

előző oldal  34 35 36 37 38  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2015 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!