341 226 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Papp Géza

Dr. Papp Géza válaszol

Dr. Papp Géza

sebész szakorvos

laparoszkópos sebészet (sérv;epe;vastagbél)

Frissítve: 2014. október 20. 20:38
előző oldal  27 28 29 30 31  
miért fáj  2014. október 20. 20:36   #614 

kedves doktor ú vagy 4-5 éve fáj a lágyékom mikor élkezdődőt voltam vizsgálaton 2 szer is de m oké mégis idegesít úgy veszem észre nehezebb fizikai munkánál jön elö s nehezen múlik el de van több hónapig nyugton van nem rég voltam hasi uh de minden ok mere menjek tovább?


Kedves Kérdező, háziorvosánál jelentkezzen vizsgálatra.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

keresztpapa 66  2014. október 20. 20:34   #613 

Jonapot arrol lenne szo hogy koromvagas kozbe a keresz papa labszara meg serult
Ra eset akoromcsipesz.
Ezutan a kh ba lekototek. Viszont ezutan elkezdet folyni a viz a labbabol ohol meg serult.
Es azota is folyik .ez milehet nagy a baj


Kedves Kérdező, a sebészeti szakrendelőben jelentkezzenek kötözésre.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

mitől lehet?  2014. október 17. 10:12   #612 

Tisztelt Doktor úr!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Két éve volt orrpolip műtétem melynél nagyon sok vért vesztettem, a műtétet végző orvos elmondása alapján majdnem félbe is hagyták a műtétet az erős vérzés miatt, melyet nem értett az orvos hogyan és miért vérzett ennyire. Utána elég sok időbe telt amíg "összeszedtem magam".
Most pedig egy fogászati kezelés során (csapot raktak be és az ínyből kellett egy kicsit igazítani) annyira erős vérzés lépett fel, hogy már a fogorvos is megijedt, és nagyon sokára tudta csak elállítani a vérzést, injekcióval, pedig csak egy apró seb volt, értetlenül állt a vérzés előtt, elmondása alapján olyan mintha legalábbis is eret vágott volna át...
Vérképem mindig szinte teljesen jó, évente kétszer szoktam vérképet nézetni.
Kérem segítségét mi lehet a probléma? mivel az orrpolip sajnos visszatérő probléma (ez volt a 3. műtétem) így nem merném újra műtetni ha szükséges lesz..)
köszönettel,
Szilvi


Kedves Kérdező, belgyógyászt keressen fel problémájával.

Üdvözlettel:
Dr. Papp Géza

Hosszú fájdalom  2014. október 15. 10:58   #611 

Kedves Doktor úr!
Kb. két hónapja belerúgtam egy beton virágládába és beütöttem a jobb lábfejemen a kisujj melletti lábujjamat. Akkor is nagyon fájt, be is lilit és kékült, de azóta is ugyanaz a fájdalmam és a duzzanat is megmaradt. Nem voltam orvosnál, de most érzem, hogy el kellene mennem. Lehetséges, hogy eltört?Vagy csak zúzódás?
Köszönöm a válaszát!
Üdv, Rita


Kedves Rita, vélhetően el. Menjen orvoshoz.

Üdvözlettel:
Dr. Papp Géza

fájás  2014. október 14. 06:54   #610 

kedves dr nő urológus kolléga azt mondta itt forduljak sebészhez vagy 4 éve kezdődőt ha erősebb fizikai munkát végzek pl cipekedek megfájul a hasam alul s a lágyékom voltam már urológusnál még mikor elkezdödöt de minden oké volt voltam 2 hónapja hasi röntgenen minden jó lehet ez sérv vagy vesekő kidudorodásom az nincs atol lehet sérv általában fáj pár napot s elmúlik

önek mi a véleménye 32 vagyok


Kedves Kérdező, látattalanban nem lehet ilyen jellegű véleményt mondani, keresse fel a sebészeti rendelőt, sérv gyanújával.

Üdvözlettel:
Dr. Papp Géza

Epeműtét utáni panasz  2014. október 10. 21:18   #609 

Kedves Doktorúr!2013 januárjában műtöttek epekő miatt.Ezután 1/2 évig diétáztam,nem volt hasmenéses panaszom,azonban az utóbbi időben ha megebédelek,akkor nagyon sokszor mennem kell utána 15 perc múlva WC-re sürgősen és laza székletem van,mely epés színű. Szeretném megkérdezni,hogy ezen tudok-e segíteni valamivel,mert nagyon kellemetlen különösen,hogy munkámból adódóan állandóan mennem kell és már nagyon stresszel,nem merek szinte ebédelni,mert mennem kell sürgősen a WC-re. Odafigyelek az étkezésre,többször eszem és főleg baromfiakat.Mondjuk az édességről nem igazán tudtam lemondani. Köszönöm a válaszát a segítséget!


Kedves Kérdező, dietetikust kérdezzen panaszait illetően.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

fáj  2014. október 8. 18:04   #608 

kedves doktor úr olyan kérdésem lenne hogy vagy 4-5 éve megvan nekem alhasi lágyéktájii fájás hébe hóba előjön voltam már orvosnál sérvem sincs s azt veszem észre ha kicsit erőteljes munkát végzek akkor jön elő ma is kicsit kertészkedtem vagy 4 órát ástam s elitkezdet fájni mi lehet ez ön szerint


Kedves Kérdező, panaszai alapján mégis sérvre gyanakszom, keressen fel sebészt vizsgálat céljából.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

vakbél gyanú  2014. október 6. 22:07   #607 

Kedves Dr Úr!


22 hetes kismama vagyok,a jobb oldalam fáj ill húzódik,néha görcsöl. A jobb borda alatt indul lefele függőlegesen a csípőig,kijjebb és oldalt is vmint hátul a borda alatt. Nem értem vizsgáltak 2 szer vakbélel de negatív lett minden. Én aggódok hogy tényleg az és nem veszik észre időben. Mit tegyek még?


Kedves Kérdező, orvosi vizsgálat nélkül nem lehet erre a kérdésre válaszolni, panaszok ismétlődése esetén forduljon háziorvosához.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

sérv  2014. október 6. 21:01   #606 

Tisztelt Doktor Úr!
Ma újra jelentkeztem háziorvosomnál panaszaimmal, hogy az alhasamnál fáj bal oldalt, újra meg ultrahangozott, állva, fekve, azt mondta valószínűleg sérvre műteni kell, de nekem nem jött ki a sérvem, székrekedésem van sokszor, és lépésnél is fáj, sokszor üléskor is, főleg így nap végén, reggel kicsit jobb. Voltam sebészeten, és nőgyógyászaton, ahol semmit sem találtak, de a háziorvosom vissza akar küldeni sebészetre, egy másikhoz. Az lenne a kérdésem, hogy lehet ez sérv ha szúrkál bele? A háziorvosom nem tudja biztosra, hogy sérvem van e, vagy ortopédiai probléma, de ez már 3 hete tart, és eléggé idegesít már. Azt mondta ezen a héten műteni kellene, de tegyük át jövőhétre, mert hátha javul. De 3 hete nem javul. Nem tudom mit tegyek. Németországban vagyunk, nem egyszerű orvosokhoz eljutnom. Zsanett


Kedves Zsanett, sajnos vizsgálat nélkül én sem tudok többet mondani.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

boka  2014. október 4. 22:04   #605 

Tisztelt Dr. Papp Géza!

A kérdésem a következő lenne. 3 hete operáltak weber b bokatörés miatt. Fémet helyeztek be, ezért nincs a lábamon gipsz. Viszont állandóan olyan érzés van az operált lábamban mintha ezernyi tűk szurkálnának, néha magától elkezdenek mozogni a lábujjaim, és időnként olyan érzésem van mintha valami belecsípne. Ezt mi okozhatja? A válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel

XX

(kor: 25, súly: 75, magasság : 180)


Kedves Kérdező, operáló orvosához forduljon, sebészként erre a kérdésre nem tudok választ adni.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Jónapot  2014. október 4. 22:03   #604 

Jó Napot.!
Egy hete már hogy a térdemben szúró fájdalom jelentkezett néhol erősebben bele nyíllal néhol pedig csak enyhén fáj.
Van mikor az egész lábam megfájdul a combomtól a térdemig ugyan úgy szúró fájdalommal. A gyaloglásban is ugyan ezek a tünetek.
Orvoshoz nem szeretnék el menni úgy gondoltam Ön tud megfelelő választ adni.
Üdv


Kedves Kérdező, nem tudok, én hasi sebész vagyok, Önnek ortopéd orvoshoz, vagy reumatológushoz kell fordulnia. Háziorvosát keresse fel.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Nyakszirti csonton dudor!  2014. október 4. 22:01   #603 

Üdv! A mai nap észrevettem egy dudort a tarkóm jobb oldalán, nagyon kemény, és olyan mint ha csont lenne, nyomásra nem fáj, csak egy picit érzéken ha nyomom erősebben, és kb 3-4 cm-eres lehet az átmérője ha jól érzem, és nem látszik szabad szemmel, csak ha tapogatom, nyakszirt csonton van ez a dudor, és határozottan hajas részen. A másik oldalon nem érzek ilyesmi jellegű lapos púpot! Ez lehet nyirokcsomó, vagy egyáltalán vannak tarkón, és csontos részen nyirokcsomók? Lehetséges hogy bevertem éjszaka, vagy lehet hogy csontkinövés? Hova forduljak vele?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Kékesi Attila


Kedves Attila, jövő héten jelentkezzen be a háziorvosához vizsgálatra.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

sérv  2014. október 4. 21:58   #602 

Tisztelt Doktor Úr!
Még mindig nem tudják biztosra, hogy sérvem van e. A sérv mindenképpen ki szokott jönni? Kidudorodik?Mert nekem nem jött ki, viszont lassan 3 hete, hogy fáj a combomnál, a lágyékomnál. Másik kérdésem pedig, hogy lehet e ettől sokszor hányingerem? És ezt mindenképp műteni kell? Köszönöm a választ! Zsanett


Kedves Zsanett, a sérv mindig kidudorodik, tapintható. Sebészi vizsgálattal bizonyitható. Ha sérve van, csak a műtét a jó megoldás.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kóros e  2014. október 2. 21:03   #601 

Kedves Doktorúr! Kóros e kelle műteni elrákosodhat e? Nagyon félek. Hónaljamban az uh orvos azt mondta inaktív nyirokcsomót lát, ami elzsírosodott. Ez pontosan mit jelent ? Ha inaktiv a nyirokcsomó az baj?mitől lesz inaktív? És mitől zsírosodik el? Vkony vagyok pedig. Köszönöm Tilda


Kedves Tilda, nem tudom ez a lelet mit jelent, de nem gondolok semmilyen veszélyeztető állapotra.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

előző oldal  27 28 29 30 31  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!