orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Papp Géza

Dr. Papp Géza válaszol

Dr. Papp Géza

sebész szakorvos

laparoszkópos sebészet (sérv;epe;vastagbél)

Frissítve: 2014. április 24. 12:28
előző oldal  23 24 25 26 27  
Juras műtét után  2014. április 24. 12:27   #522 

Tisztelt Doktor úr ! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz , hogy febr. elején hasnyálmirigy álciszta miatt juras műtétem volt . a ciszta nehezen ürül , de lassan igen . A véreredményeim rendben vannak ,de időnként minimális fájdalmat érzek a bal oldalon . A kérdésem az ,hogy ez normális dolog e ? Köszönettel Hajni


Kedves Hajni, kevés tompa fájdalom lehetséges a műtétet követően. Ha étvágya rendben, hőemelkedése nincsen és a fájdalmai is csökkenőek összességében, jó irányban halad.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

epekő  2014. április 23. 23:07   #521 

Tisztelt Doktor Úr!

30 éves vagyok, egy egy éves gyermekem van. A gyermek születése után napokkal begörcsöltem, epeköveket találtak az epehólyagomban. Januárban laparoszkópos műtéttel eltávolították az epehólyagomat. Azt mondták a kórházban, hogy a terhesség nagyban növeli az epekövek kialakulásának esélyét. A terhességem alatt és előtt soha nem volt ilyen panaszom (a műtét óta sincsen panasz). Most újból teherbe szeretnék esni, de nagyon félek, hogy újból epeköves leszek, csak ugye ha ez így lenne, a kövek már az epeútban maradnának, ami automatikusan ERCP-t eredményez, amitől nagyon félek (nem igazán az eljárás miatt, hanem mert a fiatalok többségénél ez hasnyálmirigy gyulladást okoz, ami pedig könnyen nagyon csúnya véget érhet). Mit tehetek, hogy az újabb epeköveket elkerüljem? Diéta? Gyógyszer?

Köszönettel,

Jázmin


Kedves Kérdező, epeuti kövességre nem hajlamosít jelentős mértékben a terhesség, de a megfelelő diéta nem árthat.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

előző oldal  23 24 25 26 27  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!