349 881 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Papp Géza

Dr. Papp Géza válaszol

Dr. Papp Géza

sebész szakorvos

laparoszkópos sebészet (sérv;epe;vastagbél)

Frissítve: 2015. január 31. 13:56
előző oldal  33 34 35 36 37  
kezdődő sérv  2015. január 31. 13:54   #725 

Tisztelt Doktor úr!

Körülbelül 2 hete sérvet kaptam: egy eléggé kicsavart testhelyzetben ültem az asztal mellett, és tüsszentettem egyet, amitől megfájdult bal oldalt lent a hasam. Később is előjött a fájdalom többször is, főleg fekvésné, de néha állásnál, ülésnél isl. Ma az UH vizsgálaton kiderült, hogy kezdődő sérvem lett a tüsszentéstől. Azt írja a lelet, hogy "bal oldalon inguinalisan hasprésre a sérvkapuban hashártya jelenik meg. Jobb oldalon hasonló jelenség nem látható. Vélemény: Kóros szervi eltérés nem igazolható. Bal oldalon kissé tágabb inguinalis sérvkapu." Az orvos azt mondta, hogy egy nagyon enyhe, kezdeti sérvem van, amit még nem műtenek, és hogy vigyáznom kell, ne emeljek például nehéz súlyt.

A kérdésem, amit ott elfelejtettem megkérdezni: kb. hány kg-tól ne emeljek? (34 éves nő vagyok, sokat ülök, keveset mozgok.) A másik kérdésem: elmúlhat ez magától, csak azáltal, ha lefogyok (kb. 15 kg feleslegem van), és nem emelek, kímélem a hasfalat? Visszamehet ez magától a korábbi normális állapotba? Ha igen, kb. mennyi idő alatt?

Köszönöm a válaszát:
M.M.


Kedves MM, a sérv nem múlik el, ez egyirányú folyamat. A fogyás azonban jó döntés. Műtét javasolt, ha a sérv tapintható, sebészt keressen fel. A súlyról: kb. 5 kg.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

40 éves férfi  2015. január 31. 13:48   #724 

Évek óta kb.5-6éve általában tompa fájdalmat érzek a köldök,alhas,jobb borda,csípő,gyomorszáj közötti részen,enyhe hányinger van elég sokszor,amit mostanra már heti 2-3alkalommal gyengeség,rossz közérzet,jobb karba,lábba sugárzó gyengeség,enyhe fájdalom kísér,ritkán szúrást érzek ezen részeken.Rengeteg helyen jártam sok felé diagnózis született.
-IBS
-vese homok,vese ciszta
-prosztata gyulladás
-epe vezeték megvan törve
-krónikus vakbél
-gerinc eredetű
-agyék sérv stb.
Az egyik sebész azt javasolta kikel venni a vakbelet mert biztos az okozza,a másik azt mondja nem szabad.Több alkalommal volt vérvizsgálat,mindig minden negatív volt.A prosztatavizsgálaton e-colit találtak amire már 3hete szedem az antibiotikumot.A tegnap ismét éreztem elmentem a sebészetre ott a dr.úr azt mondta ágyék sérvet érez indulóba de azon még nincs mit műteni.Naponta szoktam tornászni ugyanis sokat fáj a derekam,és torna közbe ritkán érzek ezen az oldalon egy egy szúrást,de úgy érzem jót tesz a torna,és utána mindig jobban érzem magam.
Azt szeretném megkérdezni mit tetszik javasolni merre keressem,honnan indulhat az egész?és hogy a vakbél okozhat ennyi éven keresztül ilyen gondot?ezek a tünetek lehetnek attól?engedjem hogy vegyék ki?
Nagyon szépen köszönöm.


Kedves Kérdező, ezek az összetett problémák nem válaszolhatóak meg ezen az oldalon. Azt javaslom gastroenterológust keressen aki panaszai eredetét tisztázhatja. Krónikus fájdalom esetén szoktam javasolni pszichológus segítségbe vételét is.

Üdvözlettel, Dr. Papp Géza9

Bancsi Gergő  2015. január 29. 20:05   #723 

Üdvözlöm Doktor úr! azzal a problémával szeretnék fordulni önhöz, hogy pár hete mellkasi fájdalmam van viszont csak nyomásra,de nem mindig fáj, fel keléskor reccsen egyet, , viszont a szívemmel nincs probléma, 4 hónapja voltam röntgenen és tüdőszűrésen is ott nem volt probléma ,(20 éves vagyok) a . nehéz fizikai munkát végzek, a gerincem is fáj, és allergiás is vagyok, azt szeretném kérdezni hogy mi okozhatja a fájdalmat? várom a válaszát !


Kedves Kérdező!

Hasi sebészként az Ön panaszai, problémái a szakterületemen kívül esnek. Javaslom, keresse fel háziorvosát, aki a megfelelő szakemberhez irányítja egy tájékozódó vizsgálat után.

Üdvözlettel,
Dr. Papp Géza

pajzsmirigy  2015. január 29. 18:14   #722 

Tisztelt Doktor Úr!

Félek, hogy pajzsmirigy túlműködésem van. Tüneteim a következők: állandó éhségérzet, még evés után is, utóbbi időben fogytam is pár kilót és találtam egy kemény csomót a nyelőcsövemnél. Nem rég voltam vérvételen, viszont nem csináltak TSH-t. Elszeretném kezdeni szedni a proposzil cseppeket, de olvastam, hogy pajzsmirigy betegek ne szedjék. Kérem biztató tanácsokat adjon! Előre is köszönöm

Üvd. Dorka


Kedves Dorka, a tünetei alapján lehetséges a pajzsmirigy betegség, keresse fel a szakrendelőt.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

vastagbélpolip eltávolitás  2015. január 28. 20:27   #721 

Tisztelt Doktor Úr!
7 napja vastagbélpolipot távolitottak el. 0.5 és 2 cm voltak a polipok. Ma egy hét után az egész széklet hosszán véres csikot fedeztem fel.Valami nagy bajra utalhat? Köszönöm a vállaszt.


Kedves Kérdező, ez még lehetséges. Amennyiben a vérzés fokozódik, vagy 14 napon túl is fent áll, forduljon a végző intézethez. Amennyiben a polyp szövettani feldolgozása műtétet tesz szükségessé, jelentkezzen ismét.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

előző oldal  33 34 35 36 37  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2015 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!