337 060 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Papp Géza

Dr. Papp Géza válaszol

Dr. Papp Géza

sebész szakorvos

laparoszkópos sebészet (sérv;epe;vastagbél)

Frissítve: 2014. szeptember 1. 20:34
előző oldal  26 27 28 29 30  
Achalasia  2014. szeptember 1. 20:32   #592 

Tisztelt Doktor Úr!
Hosszabb ideje tapasztalt nyelési nehezítettség miatt nyelőcsőpassage vizsgálatra került sor, amely a következőt tartalmazza: "A nyelőcső kp. és alsó harmada kitágult, a kontrasztanyag csak lassan, nehezítve jut a gyomorba. A kép achalasiára jellegzetes."
Önt szerint ezen lelet kíván-e további vizsgálatot, kezelést és amennyiben igen, milyen irányban lépjek. (Lehet hogy ez a probléma okozza a közel egy éve fennálló ingerköhögésemet?)
Előre is köszönöm válaszát. Szép napot kívánok: Hajnalka


Kedves Kérdező, gastroenterológián jelentkezzen a további vizsgálatok céljából. Gasztroszkópia mindenképpen szükség lesz.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Alszárduzzanat  2014. augusztus 31. 15:56   #591 

Tisztelt Doktor Úr!

A segítségét szeretném kérni! A párom álló, fizikai munkát végez, betonvágó-betonfúró és 1 hete egyszer csak az egyik térde bedagadt,tarumára különösebben nem emlékszik viszont háromszorosára nőtt. Ügyeletes orvos Bursitist véleményezett, amire írt Movalist, jegeltük , borogattuk,Diclac géllel kentük, de persze dolgozni muszáj, vállalkozó , sok a munka. 2-3 nappal ezelőtt alszár oedema jelentkezett éjszaka meg még magas láz is. A térduzzanat újra megnőtt, az oedema estére elég jelentős , de nem piros, nem fényes, viszont meleg tapintatú.Az lenne a kérdésem, hogy ez egy kialakulóban lévő thrombosis vagy a térd valamilyen betegségére kell gondolni vagy mégis valami sérülés lehet esetleg érszűkület? Előre is köszönöm értékes válaszát! Üdvözlettel: Ildikó


Kedves Ildikó, vizsgálat nélkül még iránydiagnózist is nehéz adni, de szerintem mihamarabb jelentkezzenek ortopédiai szakrendelésen.
Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

visszér  2014. augusztus 31. 15:54   #590 

Tisztelt Doktorúr!

Még csak 34 éves vagyok, de egyre több lila-kék (gondolom) visszér jelenik meg főleg a bal combom hátsó falán. Esztétikai problémán kívül egyebet nem okoz, de úgy tudom ez a rossz vérkeringés következménye is lehet.

Mit tegyek, hogy több ne jelenjen meg?
Hogyan halványíthatnám/tüntethetném el azokat, amik már látszanak?

Válaszát előre is köszönöm!
Judit


Kedves Judit, angiológiai szakrendelésen kaphat tanácsot részletes vizsgálatot követően.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

varrott seb  2014. augusztus 1. 10:43   #589 

Tisztelt Doktor úr!
2 napja varrtak össze egy sebet a lábamon és 10 nap múlva kell mennem kiszedni a varratokat. Addig mit csináljak vele? Kötözzem minden nap vagy nem szükséges? Betadine-os gézlapot tett közvetlenül a sebre és azt utána bekötözte. Elég ha én csak a felső kötést cserélem?

Köszönöm a segítséget!


Kedves Kérdező, sebtapaszra cserélje le a kötést, naponta kötözze.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Homloki erek sérülése(vérzés)  2014. július 31. 20:58   #588 

Tisztelt Sebész Szakorvos Úr!

24 éves fiatalember vagyok Budapestről.

A kérdésem az lenne ,hogy a homlokon és a halánték környéki ereket ha sérülés éri és elkezd vérezni halálos lehet-e( elvérezhet-e benne az illető?

Várom mielőbbi válaszát levelemre.

Tisztelettel: Ferenc24


Kedves Kérdező, ezt a kérdést nem áll módomban megválaszolni, ha vérző sebe van, kérem jelentkezzen baleseti sebészeten.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

vakbél  2014. július 31. 20:57   #587 

Tisztelt Doktor úr,
a 15 éves unokaöcsémnek 10 napja láza (37-39 fok), gyomorfájása és hasmenése (napi 5-6) van. Teljesen étvágytalan és fogyott 4 kilót a 10 nap alatt. A vakbél tájékán érzett tapintásra valamit az orvos és ő arra gyanakszik. A családorvos sajnos szabadságon van, így az ő véleményét nem tudjuk. Kapott gyógyszereket, de nem sokat segítenek. Tényleg lehet vakbél? Ezek a tünetei? Mit tegyünk? Várjuk meg amíg visszajön a családorvos?
Válaszát előre is köszönjük.


Kedves Kérdező, ügyeletet vagy helyettes háziorvost keressék meg, van akár a területi kórház sürgősségi osztályra vigyék be mihamarabb.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

benőtt köröm  2014. július 31. 20:55   #586 

Tisztelt Doktor úr!

Tegnap voltam sebészeten, mivel a lábujjamon benőtt a köröm és már vadhús is lett rajta. Az orvos kivágta, ma voltam ellenőrzésen, átkötözte. Azt mondta, legközelebb csak augusztus 11-én kell visszamennem. Elfelejtettem megkérdezni tőle, hogy addig hagyjam így vagy kössem át magamnak?

Segítségét előre is köszönöm!

Viki


Kedves Viki, minden nap kösse át.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Herevisszér -tágulat  2014. július 30. 20:53   #585 

Azért választottam ezt a beavatkozást,mert 1 pár nap mulva meloba lehet állni,de ha nincs más akkor a hagyományos műtét marad valamikor majd,ez ugy min 5 hét otthonlét.Embolisácios lelet értékelése:Jobboldali inguinalis punctiobol végzett venographia során norm.tágasságú véna cava inferior,vena renalis,ill gracilis vena testicularis ábrázolódik,melynek selectiv katéterezése nem kivitelezhető.Variocele kialakulására nézve predisponálo jellegű vena structura nem észlelhető.Ennyi, hát az lesz egy másik urolgust megnézek.Ugye a baloldali here fáj,csak azt nem értem,miért jobb oldalon csinálta a beavatkozást,a bal oldalt nem lehetett volna?,csak puszta kiváncsiság.Köszönöm a válaszát,ha tud segiteni,minden jót!

Tisztelettel:József


Kedves József, az embolizációs technikai sajátossága ez a behatolás.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Hereviszér-tágulat  2014. július 30. 18:50   #584 

Tisztelt Dr.Úr!

1991-ben műtöttek hereviszérrel.
Az a műtét jól sikerült,majd önmagam hibájából rövid időn belül megemeltem magam,és kialakult egy kis viszér.
Évekig tünetmentes volt,ha fájt akkor diclac 75 mg-ot írt fel a háziorvosom akkor nem fáj 1-2 évig.
Legutóbb már hiába szedtem nem használt.
Felkerestem az urológust,aki vizsgálat után,írt fel meloxan 15mg tablettát.
2 dobozzal szedtem be belőle,fájdalmam továbbra sem szünt meg.
A fájdalom kisugárzik a ball combomra is ahol a viszér is van.
Katéteres embolisacios beavatkozást csináltak,de a műtét után azt mondta az orvos nem bírta eltüntetni azt az eret,mert nem tudott addig lehatolni,nem volt kitágulva az ér.
Műtét előtt ultrahangon megnézte,akkor is mondta hogy kicsinek látja.De papírt nem kaptam róla.
2004-es ultrahangos felvételen 10mm átmérőjű echoszegény képlet ábrázolódik a herezacskóban a folyadék kis mértékben felhalmozódott.
Ha nagy,ha kicsi nekem ettől a fájdalmam nem fog elmúlni,amit már napi szinten érzek.
Kérdésem a következő lenne.
Van-e olyan műtéti eljárás amivel a fájdalom végleg megszünne?
Dr-Úr mit javasolna?
Köszönettel:József


Kedves Kérdező, a herevisszér urológiai betegség, igy pontos véleményt nem tudok adni, javaslom urológiai másodvélemény kérését egy független urológustól, esetlen műtét jönne-e szóba?

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

gabi32 (581)  2014. július 30. 18:47   #583 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm elöbbi válaszát.Igen megvolt a gastroscopia jul.5-én.A következö eredménnyel:
Akadálytalan levezetés.A nyelőcső kp.tág a nyálkahártya végig ép.A cardia nyitott, kb.3cm-es axialis hiatus hernia, a gyomor jol tágul, benne tiszta nyáktó. A fundusban pontszerü erosiok láthatóak, corpus antrum nyálkahártya kissé vaskosabb, oedemas. Corpus-antrum határrol biopsia történt. Pylorus ép, a bulbus nyálkahárty eltérés nélkül, a leszállószár ép. Duodenumból mélybiopsziát veszünk. Vél.Gastrooesophagealis reflux, oesophagitis nélkül. Szövettani eredmény:Szabályos felszínes duodenum nyálkahártya részlet és foszlány.CD3 positiv intraepithelialis T-lymphocitak száma kevesebb, mint 40/100 enterocita. Malabsorptiora utaló jel a vizsgált metszetben nincs. U99.90 , Enyhén cronicus lobos tunica propriaju, szabályos mirigyeket tartalmazó antrum típusu gyomornyálkahártya részlet aktivitási jelek nélkül. Helicobacter Giemsa festéssel közepes mennyiségben mutatható ki.(2+). K29.30.
Ezután, az orvos controloc további szedését javasolja.De mást nem mondtak.Elnézést hogy sokat kérdezek.Csak eddig gondoltam a kötöl fájt az egész gyomrom.Most, hogy már nincs és mégis fáj nem tudom mitévő legyek, vagy hová,milyen irányba induljak.Köszönöm megértését, és válaszát.Tisztelettel:Gabriella


Kedves Gabriella, kérem keresse fel ismét a gastroenterológust. Szerintem a sebésznél nem talál válaszra a panaszait illetően.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

véres hasmenés  2014. július 29. 13:01   #582 

Tisztelt Doktor Úr!

A páromnak 3 napja véres a hasmenése van. Már több éve aranyér problémával küzd, most is érezte a fájdalmat, gondoltuk,hogy ezt kíséri a vérzés. Az aranyér kint létének oka véleményünk szerint az lehet, hogy csípőset evett.Azonban az aranyér és a hasmenés mára vissza húzódott, viszont a székletét még mindig nagy mennyiségű vér kíséri. Csütörtökön nyaralni mennénk, de nem tudjuk,hogy ezzel azonnal forduljon orvoshoz,vagy várjon, hátha elmúlik a vérzés. Legközelebb jövőhét hétfőn tudna orvoshoz fordulni(a nyaralás miatt). A gyógyvíz esetleg jót tehet a betegségnek?
Előfordulhat, hogy romlott (kínai) étel okozza a betegséget?
Mit tegyen? Kérem adjon tanácsot!

Köszönettel
Kinga


Kedves Kérdez, véres hasmenés esetén fertőzésre kell gondolni. Forduljanak sürgősen orvoshoz.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

gabi32  2014. július 29. 12:59   #581 

Tisztelt Doktor Úr!
Márciusban műtöttek epeköre,laparoscoppal.A problémám az lenne, ha hanyatt fekszek vagy ülök, a jobb bordaív alatt szurkálást érzek.Ez állandó, mármint minden nap bármely napszakban.kb.1 hónaja kezdödött.Állo helyzetben vagy oldalt fekve nincs ilyen probléma.Normális dolog ez vagy keressem fel az operáló orvost?


Kedves Kérdező, panaszai nem valószinű, hogy a műtéttel függnének össze, ezzel együtt felkeresheti az operáló orvosát, gastroscopiája gondolom megvolt, negativ eredménnyel.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

előző oldal  26 27 28 29 30  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!