355 112 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Papp Géza

Dr. Papp Géza válaszol

Dr. Papp Géza

sebész szakorvos

laparoszkópos sebészet (sérv;epe;vastagbél)

Frissítve: 2015. március 28. 06:38
előző oldal  35 36 37 38 39  
kanül  2015. március 28. 06:37   #771 

Tisztelt Doktor úr!

21 éves nő vagyok, kicsit több, mint két hete (16 napja) eltávolították a mandulámat (torok). 1 napig volt benn kanül a bal kézfejemben, amit a műtétet követő napon reggel eltávolítottak, ezen keresztül kaptam a fájdalomcsillapítót a műtét után, illetve az altatáshoz szükséges anyagokat is még előtte. Jelenleg enyhén zöldes a bőr a vénám felett, amiben a kanül volt, és a kb. a csuklómig még nyomásra fáj, de az ujjaim nem fájnak és nem piros a bőr felette, csak látom, hogy ezen a szakaszon (kb. 2-3 centi lehet) duzzadt a véna, tapinthatóan vastagabb és keményebb is, mint a jobb kezemen. Egyébként a fájdalomcsillapító beadását éreztem meg igazán. A kérdésem az volna, hogy ez normális még ilyenkor? És várhatóan mikor múlik el? Ezelőtt egyszer már volt kanül a kezemben ugyanitt, szintén műtét miatt, de akkor az altatás után ki is vették (egynapos sebészeten végezték a műtétemet akkor). Ahogy emlékszem, akkor egy nagy körben lila lett a kézfejem a kivételt követően pár nappal és szintén több hét volt, mire elmúlt, legalább 3-4 és ugyanúgy fájt nyomásra, viszont akkor valahogy nem gondolkodtam ezen, hogy ez mennyire normális vagy nem...
Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Kérdező, normális 2-4hét.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Hová menjek ezzel?  2015. március 27. 18:20   #770 

Tisztelt Doktor!
Januárba valószínűleg kisebb trauma érte a sarkam ( direkt napi 12 km gyaloglás 1 hónapig) S lett egy pici tapintásra puha pupocska a ball sarkamon az achilles iny tapadásánál. Nem fájt eddig soha. Két hónapig használtam rá gyulladás csökkentő krémet. Olyan mintha valami zselé lenne ott felgyűlve. Leszeretném onnan szedetni. Mondja !! Tud konkrét helyet, akár fizetőst is ahová ha oda megyek akár ambulánsan elvégzik a műtétet? Nem szeretném tovább magamon ezt. Valószínűleg nyáktömlő. De soha se fájt, soha sem volt piros színű, s nem lett nagyobb azt hiszem..
Üdv: Szilvia


Kedves Kérdező, hasi sebész vagyok.

Üdvözlettel

lusta epe  2015. március 24. 20:44   #769 

Tisztelt Doktor Úr!
Végső kétségbeesésem miatt írok Önnek. 23 éves nő vagyok, korábban semmilyen hasonló panaszom nem volt. Egy hónapja minden étkezés után görcsöl a hasam, szúró, feszülő fájdalmat érzek. A háziorvosom teljes laborvizsgálatot csináltatott, ami negatív lett. Elküldött sebészetre, ahol epekőre, epehólyag gyulladásra gyanakodtak, így beutaltak hasi UH-ra. A hasi UH negatív lett, viszont az állandó panaszok miatt, egy dinamikus epevizsgálatot végeztek, ahol kiderült, hogy nem működik az epém, jól lakottság, terhelés után is mindössze pár millimétert húzódott össze. A doktornő ezek után gasztroenterológust javasolt, epe hajtó cseppek, hasi CT, illetve kontrasztanyagos vizsgálat reményében. A gasztroenterológus csinált egy gyomortükrözést, és felírt meteoSpasmyl-t. A házi orvosom nem tud mit tenni, azt mondta várjak. A panaszaim nem enyhülnek, szigorú diéta mellett, pépes ételek fogyasztása utána is fennállnak a panaszok, állandó hasmenésem és hányingerem van, olykor hányás is társul a panaszok mellé. Ön mit javasol, kihez forduljak?
Köszönettel: Tímea


Kedves Kérdező!

Forduljon a gastroenterológushoz ismét.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

lágyéksérv  2015. március 24. 20:42   #768 

Tisztelt Doktor Úr!
Lágyéksérve műtöttek, 2 és fél hete. Semmi probléma nem volt, egészen 3 nappal ezelőttig. A sebem belül bekeményedett és faj ha hozzáértés valami. vagy ha úgy mozgok. Kérdésem az lenne, Hogy ez normális, hogy bekeményedik? Másik kerdesem, 2 hét után hány kgig emelhetek? 3-4 kg belefér ? köszönöm a választ! Zsanett


Kedves Kérdező, pihentesse sebét, ha nem szűnik, keresse fel a sebészetet. A 3-4 kg. belefér.


Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Attila  2015. március 24. 20:40   #767 

Tisztelt Doktor Úr!

Egy gyomor tükrözés alkalmával kétféle nyugtató gyógyszert kaptam egy kanülön keresztül két hónappal ezelőtt. A karomon az ér ( elég vastag ereim vannak, mintha betekerték volna kötéllel a karomat) ezen a két centis darabon bekeményedett. Mikor fog ez elmúlni? Olyan, mintha egy porc darab lenne. Lehet ettől bajom?

Köszönöm válaszát.


Kedves Kérdező, mostanra már el kellett volna múlnia, jelentkezzen sebészeten.


Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Véna  2015. március 24. 20:39   #766 

Tisztelt Doktor Úr!
Két napja kezdtem érezni,hogy a jobb felkarom hajlattól fáj a vénám.Ma ha felemel a kezem,nem bírom mert a véna fáj és feszül.Ez inkább valami becsípődés lehet vagy tényleg a vénám fájna?
Nem emeltem,nem csináltam semmit.köszönöm


Kedves Kérdező, vizsgálat nélkül erre pontos választ adni nem lehet.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

kétoldali làgyèksérv  2015. március 18. 19:46   #765 

Jó Napot! A fiamnak 5hós koràban műtöttèk a 2oldali làgyèksérvét.Akkor azt mondtàk h.màr ki volt zàródva de h.mikor történt a kizàródàs azt nem tudni.Olvastam h.ez komoly szövődmènnyel jàr ...a kérdésem az lenne h.mivel mindkét oldalon volt sérv s mi ndkettő ki volt zàródva mennyi az esèlye h.a fiamnak nem lehet soha gyereke? Sajnos h.mikor zàródott ki nem tudom talàn 1-2nappal műtét előtt ugyanis akkor nagyon sokat sìrt ès semmi nem nyugtatta meg...köszönettel Adrienn


Kedves Adrienn, gyereksebészettel nem foglalkozom, így választ sem tudok biztosat adni. Szerintem hosszú távon nem fog gondot okozni.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

LC vagy nem LC?  2015. március 18. 19:43   #764 

Tisztelt Doktor úr,

tervezett epekő műtétem lesz hamarosan. Kicsit aggódom, mert a sebész azt mondta, hogy 50-50 százalék, hogy vágni fog vagy meg tudja e csinálni laparoszkóposan. A véreredményem szerint van némi gyulladás, ráadásul 110 kilót nyomok. Ezek mennyiben befolyásolhatják a műtéti technikát? Úgy hallottam hogy a túlsúlyos embereken nehezebb LC-t végezni. Köszönöm a választ.


Kedves Kérdező, túlsúlyos betegeknél csak a laparoszkópia az elfogadható megoldás. Szívem szerint azt javaslom, keressen fel az Uzsokiban, én személy szerint kórosan kövérbetegek műtéteivel foglalkozom. És nem szoktam nyitni...

Üdvözlettel, Dr. Papp Géza

KrisztiJani  2015. március 17. 14:01   #763 

Tisztelt doktor úr!
A páromnál kb 9éve cron betegséget állapítottak meg. Imurán, budanofalk, pentasa tablettát kellett szednie. Egy rutin vérvétel alapján derült fény a magas máj funkcióra.60 a legmagasabb megengedett érték,neki pedig 2540.Végeztek nála vastag és vékony bél tükrözést,de egy pici helyen gyulladt a vastag bél.Volt neki gyomor tükrözés,itt egy pici gyógyuló félbe levő gyomorfekélyt találtak.Több helyen felmaródás látható.Kapott rá sav lekötőt.A napokban voltunk MR vizsgálaton.Itt is minden rendben találtak.Vizsgálták hepatitisre is,de hála ez is rendben volt.Hasi ultra hangon is voltunk,itt is minden rendben volt.Viszont a máj funkció még mindig magas.Vérvétel többször volt.Útóljára hepatitis specifikus autoantitestek(7307),ill anca,panca vérvétel.Ez a fajta vérvétel is mind negatív! Mivel eddig nem derült fény a betegség igazi kiváltó okára ezért kiváncsi lennék a doktor úr véleményére!Milyen betegség lehet ez?Köszönettel mielőbbi válaszát.Tisztelettel .Krisztina


Kedves Krisztina, ehhez gastroenterológus belgyógyász segítségét javaslom, ő tud Önöknek tanácsot adni.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Lap. epehólyageltávolítás - emelés  2015. március 16. 19:25   #762 

Tisztelt Doktor Úr,

2014. október végén volt lap. epehólyageltávolításom.

10 napja, 2015. március elején egy teli (relatíve nehéz) bevásárlókosarat beemeltem a kocsim csomagtartójába és hirtelen egy fura fájdalmat éreztem epehólyag ill. a műtét helyén.

Nagyon megijdtem, mert már olyan jól voltam, enni tudok, székletem normálisnak mondható, ha megyek nem érzem annyira, de ha pl. ülök vagy bizonyos mozdulatokat teszek még mindig (9 nap után is) fájogat és ez idegesít engem...(vagy már azért érzem mert rágörcsöltem?)

5 hónappal a beavatkozás után történhetett valami súlyosabb dolog egy ilyen emeléstől?


Kedves Kérdező, véleményem szerint nem köthető a műtéthez. Ha panaszai nem szűnnek, azért keresse fel bátran operáló orvosát.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

uh lelet  2015. március 11. 21:12   #761 

Tisztel Doktor úr !
Férjemnél 1 éve véletlen uh-n a májban susp. képletet írtak le. Teljes kivizsg. történ Ct, gyomor-bél tükrözés, májbiopsia /ennek eredménye cirr. micronosularis hep./ Férjem alkoholt csak sátoros ünnepekkor fogyasztott, azt mondtak ez az a %-k amiről nem tudjak mitől alakult ki. Azóta teljes alkoholmentes , fél évente uh contr. most voltunk 2x contr. azt irták le az elváltozások j. lebenyben jól elkülönithetők, bal lebenyben alig ábrázolhatók, amennyire megitérhető progressziot nem mutatnak. Ezt eddig nem írták, hogy alig ábrázolhatók, itthon vettem észre ezt, egy uh-s orvoshoz járunk, most nem érem el, mert nincs itthon. Vidéken élünk, nagyon izgulok érte egyébkén is, Ön szerint ez mit jelenthet ?
köszönettel


Kedves Kérdező, ezek olyan kérdések, melyek az összes lelet és a beteg vizsgálata nélkül nem értelmezhetőek. Sajnos így nem tudok önnek segíteni.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

előző oldal  35 36 37 38 39  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2015 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!