orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Papp Géza

Dr. Papp Géza válaszol

Dr. Papp Géza

sebész szakorvos

laparoszkópos sebészet (sérv;epe;vastagbél)

Frissítve: 2014. július 26. 00:24
előző oldal  25 26 27 28 29  
sérv  2014. július 26. 00:22   #579 

Tisztelt Doktor Úr!

Hétfőn fedeztek fel nálam köldöksérvet, az orvos azt tanácsolta, hogy meg kellene műteni. Ön szerint érdemes kis sérvet műttetni?
Tudna írni részletesen erről a műtétről? Nagyon félek a műtéttől.


Kedves Kérdező, a sérv csak műtéttel gyógyitható akár mekkora is. Ismerkedjen a betegségével, olvasson utána, szánja rá magát a műtétre, keressen fel egy sebészt.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

kutyaharapás  2014. július 24. 19:41   #578 

Tisztelt doktor !

2014.03.24-én megharapott egy oltással rendelkező termetét illetően egy német juhász méretű kutya .ultrahangos vizsgálattal gyerekökölnyi vérömlenyt találtak érzékeny volt de nem fájt ha nem piszkálta senki , lioton kenőcsöt és egy gyógyszert írtak fel rá ami segített és jelentősen csökkent a mérete .Egy ideig el is felejtkeztem róla semmit nem éreztem , most viszont néha arra ébredek hogy a megmaradt kb 5-6 cm csomó fáj és érzékeny .Mi lehet az oka és mit tehetek ellene ? tanácsát kérném . Tisztelettel Ildikó


Kedves Kérdező, sebészeten mutassa meg, látatlanban nem lehet ennél többet mondani.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

köldökgyulladás  2014. július 24. 19:39   #577 

T.doktorúr!kérdésemm az lenne,kis köldöksérvet,meg köldökgyulladást állapítottak meg!zinat szedését tegnap fejeztem be.köldököm nem faj,nem valadeko
zik már.kérdésem az lenne,el e lehet kezdeni szoláriumba járni megint?válaszat előre is köszönöm!üdvözlettel:Niki


Kedves Kérdező, a tünetmentesség után még várjon egy hetet. Utána szerintem mehet.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Anti-reflx műtét!!!  2014. július 23. 20:15   #576 

Jó napot kívánok Doktor úr!!
Pakulár László vagyok,35 éves fiatal ember.Azzal a problémával szeretnék informálódni,10 éve refluxos vagyok ,már szinte minden PPI gyógyszer készítményt szedtem (lansoptol,motilium,cercal,pantopropazole,cont rolok,Ranitic,Ulprix,Ulceral,Nilacid,)
13.-dik gyomortükrözésen át estem.
a diagnózis GERD osephagitis,nyelcsö-patkóbél nyombél fekély
A legutóbbi tükrözésem a 13.-dik 3 hete történt a Dunaújvárosi kórházban,ahól szintén GERD osephagitis volt az eredmény.Fekélyt nem találtak mert elmúlt,Begyulladt nyelőcső laparószkópos műtét szűkséges
Az osztályvezetö orvos aki a vizsgálatot tartotta javasolta az anti-reflux műtét lehetőségét illetve a gyógyulás eredménye képpen.Eddig ezekkel a panaszokkal 3.-szor voltam korházban.Legutóljára 2013 január 30.-án ilyen problémákkal.
most egy hónapja a tüneteim felerősődtek. Köhögésemet gyakori hányás-hányinger és erösen fájdalmas al hasi görcs kiséri,néha láz höemelkedés.Jelenleg pantopropazole.-t szedek a 40mg tabletát naponta 3x,illetve 40mg NO-SPA.-t de nem javulok.
Igy is ez ellenére dolgozom fizikai munkát végzek bank automatát szerelek össze.
A mai napon a szent imre kórház sebészetén voltam beutálóval, gondoltam az esetleges műtétet megbeszéljem.De nem jártam sikerrel mert az ottani sebész-orvos szerint nem kell műteni emeljem mégjobban a jelenlegi gyógyszer dózist és ennyi..Teljesen kivagyok idegileg mert nagyon fáj éjszaka. 3-4 órát alszom.
Reggel ha köhögök fordul a gyomrom begörcsöl és kihányok mindnet és teljesen lever a lábamról. A kérdésem: mit tudod tenni hogy végre valaki megoperáljon ha kell és végre meggyógyuljak? Maradok Tisztelettel : Pakulár László


Kedves Kérdező, a Szt. Imre Kórház az egyik legkiválóbb GERD sebészeti centrum, kérem fogadja meg a kollégák tanácsát.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

hajlam  2014. július 23. 01:45   #575 

3 kérdésem lenne
1.Keloid hajlamom van, és az lenne a kérdésem, hogy ha nincs semmi seb csak beütöttem és érzékeny lett alakulhat-e ki keloid? Ez egyébként a meglévő keloidom mellett van ezért is félek, hogy lesz még egy!

2. Ha már van egy keloidom valószínű hogy lesz még több is? létezik olyan hogy valakinek csak egy van?

3. Nyaktól felfelé mennyi az esélye a keloidnak?


Kedves Kérdező, a keloid hajlammal kapcsolatban- tekintve, hogy rendkívül speciális problémáról van szó,- plasztikai sebész és bőrgyógyász véleményét javaslom kikérni.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

köszönet  2014. július 20. 23:18   #574 

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a telefonszámot,ha úgy adódik élek a lehetőséggel és felkeresem önt. Még valami, május másodikán szintén köszönet jeligével írtam önnek édesapámról aki akkor az Uzsoki kh-ban feküdt súlyos állapotban és akkor úgy döntött a kórház hogy átszállítják az István kh-ba mível körzetileg oda tartozott ,de sajnos a szállítás előtti napon nagy kiterjedésű infarktust kapott és az intenzív osztályra került ahol 50% esélyt adtak hogy túléli,de végül stabil állapotba tudták hozni és átvitték az István kh-ba ahol már nem voltak olyan jók a körülmények mint az Uzsokiban ráadásul kiderült ,hogy az egyik beteg MRSA fertöző beteg volt és az összes betegtől ,édesapámtól is torokváladékot vettek le. Sajnos ezt követően másnap elhunyt az édesapám. Az MRSA fertöző betegségről sem az ott fekvő betegek sem én nem kaptam tájékoztatást az akkori ügyeletes orvostól ,mível gyerekek között dolgozok el kellett mennem torokváladék vizsgálatra,ami szerencsére negatív lett. Panaszt tettem az ANTSZ-nél az osztály eü-i körülményei és az MRSA miatt hogy nem kaptam semmilyen tájékoztatást. Vizsgálatot indított az ANTSZ és mai nappal értesítettek ,hogy az édesapámnak is MRSA fertőzése volt,de az osztályon mindent rendben találtak. Az ügy tovább folytatódik mert sajnos más gondok is voltak ott az osztályon és a betegjogi képviselő másként látja a dolgokat mint amit az ANTSZ leírt. Üdvözlettel: Kovács Gáborné


Kedves Kérdező, értem.

Tisztelettel: Dr. Papp Géza

caruncula  2014. július 17. 15:08   #573 

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, h végbélnél lévő bőrlebeny műtéte milyen kockázatokkal jár? Végbél berepedés végett alakult ki, és azt mondták,h ha panaszokat okoz javasolt az eltávolítása. Neten próbáltam keresgélni, de nem találtam semmi információt ezeket a kérdéseket illetően, leginkább esztétikai okokat írtak. Ha nem szeretném műtétnek alá vetni magam és az a bőrlebeny ott marad akkor, újra kialakulhat végbél berepesés?


Kedves Kérdező, a caruncula a repedés következménye, de a repedés megszünését követően nem biztos, hogy visszahúzódik. Ez esetben ezt az esztétikai problémát műtéttel lehet rendezni, el lehet távolitani. A repedés tehát ok és nem következmény, a carunculától függetlenül lehet vagy nem lesz berepedése.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Sport  2014. július 17. 10:25   #572 

Tisztelt Doktor Úr!

Segítséget szeretnék kérni. Gyerekkoromban sokszor volt székrekedésem, aminek következtében vérzéssel járó kemény székletem volt. Szedtem a Tamarin lekvárt használtam aurobin kenőcsöt és panaszaim elmúltak. Voltam végbél specialistánál azt mondta nincs, aranyerem csak vigyázzak az étkezésre. Most 25 évesen bekövetkezett az, hogy elkezdtem kondizni. A végbelem szélén egy csomó jelent meg, ami fájt 3-4 napig, majd mivel kondit abbahagytam és kenegettem neugranormon kenőccsel a fájdalom elmúlt és a hólyag visszahúzódott. Tegnapi nap folyamán erősebbet székleteltem és ismét véres volt a papír, pedig már nem kondizok 2 hete.
Ha ilyen problémám van, akkor végleg abba kell hagynom a kondit és nem emelhetek súlyokat? A bevérzés összefügghet azza, hogy a konditól érzékenyebbek lent a nyálkahártyák és könnyebben bereped? Hogy lehet a berepedést kezelnem, mert zavar, hogy napi kétszer megyek a Wc-re, és véres a papír.
Válaszát köszönöm előre is.


Kedves Kérdező, keressen fel egy proctológiai szakrendelést, itt választ kaphat, de ahhoz meg is kell vizsgálni Önt.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

kézfej fájdalom  2014. július 17. 10:23   #571 

Tisztelt doktor úr

37 éves férfi vagyok.
Pár hete az egyik ujjamon a körmöm valami féle gomba pusztítás végzett, illetve a bőrön, borgyogyasz látta azt mondta krém és ecsetelo és kész. Kb egy hete az az ujjam viszket fáj, borgyogyasz nem lát rajta semmi gondot de fáj viszket az ujjam, hogy miért önnek írtam, mert úgy érzem csökkent az egész kézfej izomereje is, illetve bizonytalanabb lett a fogásom is, annyit kérdeznék ön szerint merre tovább


Kedves Kérdező, nem tűnik sebészetinek a gond, de vizsgálat nélkül nem lehet tanácsot adni. Kérjen egy bőrgyógyászati másodvéleményt.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Köszönet  2014. július 17. 10:22   #570 

Tisztelt Doktor Úr! A napokban írtam önnek a köröm levétel jeligével írtam és az epekő műtétről is érdeklődtem. Augusztus 12-én megyek hasi uh-ra ,amennyiben epekövet állapítanak meg és műtétet javasolnak,tudna-e ön fogadni az uzsoki kh-ban mint újpesti lakost? Segítségét és válaszát előre is köszönöm. Üdv.kovács Gáborné


Kedves Kérdező, igen. Az ambulanciára telefonon kell bejelentkezni 467-37-00/1590 melléken.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

hernia ventralis  2014. július 16. 10:12   #569 

Tisztelt Doktor Úr!
2 hete műtöttek sérvről(hernia ventralis), egy 10x15 cm háló beültetésével.
Kérdésem az lenne,hogy 6 hét eltelte után élhetem-e régi életemet?Tanítónő vagyok,tehát a munkám fizikailag nem megterhelő,de ezmellett kisgyermekes anyuka is :-) Mennyi az esélye annak,hogy a sérv kiújuljon?Ha erre egyáltalán létezik válasz...Férjemmel nagyon szeretnénk egy 3. gyermeket is,de vajon ilyen műtét után kihordható-e problémamentesen egy terhesség?Gondolok itt arra,hogy a hálótól tud-e a has növekedni kellőképp,vagy kiszakadhat a háló,s jöhetne egy újbóli műtét?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:Izabella


Kedves Izabella, a terhelhetőséget illetően kérdezze sebészét, nem mindegy, hogy hova rakta a hálót.
A terhesség kihordható, a hasa fog tudni nőni, ne aggódjon.


Üdvözlettel: dr. Papp Géza

köröm levétel  2014. július 16. 10:11   #568 

Tisztelt Doktor Úr! Nem rég el kellett mennem a sebészetre mert benőtt a körmöm ,amit a sebész megcsinált,de szólt hogy eléggé gombás a körmöm amit már régóta kezelem de nem sok eredménnyel. Nem lett volna célszerűbb akkor ,hogy ha azt mondja az orvos akkor már mindjárt az egész körmöt leszedi ha már a körmömhöz amúgy is hozzá kell nyúlnia? Egyszer a házi orvosom azt mondta hogy a körömgombára legjobb megoldás ha leszedetem az körmömet,csak akkor nekem ez egy kicsit drasztikus megoldásnak tűnt,de most így is úgy is el kellett érzésteleniteni és nem éreztem semmit azonkivül hogy a szúrás volt nagyon kellemetlen. A másik kérdésem hogy felmerült a gyanú hogy epekövem van mert nagyon sokat verejtékezek ,idönként hasmenésem van ,sokszor fáj a hátam ,felfújodok,és időnként oldalról szúró fájdalom megy a hasamba. Sajnos apai részről a nagymamámnak és édesapámnak is volt epeköve és állitólag a hajlamot örökölni lehet. Azt szeretném kérdezni ,ha kövem van és müteni kell, aműtét során most is olyan nagy vágás lesz a hasamon? Mert édesapámnak sajnos elég csúnya nagy vágás volt. Gondolom azóta változott a műtéti eljárás. Válaszát előre is köszönöm. Üdv.Kovács Gáborné


Kedves Kérdező, a körömgomba makacs betegség, gyakran akkor sem tűnik el a szervezetből, ha a körmöt eltávolítják.
Ha epeköve van, azt manapság laparoszkóppal távolítják el, nézzem meg róla videot a személyes adatlapomon.

Üdvözlettel: dr. Papp Géza

haematoma  2014. július 16. 10:09   #567 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm a gyors, megnyugtató válaszát!
Üdvözlettel,
Sümi


Szívesen.

Üdvözlettel: dr. Papp Géza

végbél  2014. július 14. 17:05   #566 

Jónapot.

Nemsokára megyek alsó tükrözésre de félek és meg vagyok ijedve egyszerűen nem tudom mi lehet ez a végbelemen.

Kívülről a hüvely fele egy kipúposodó rész áll amit ha nyomok ( de nem kézzel hanem az izmot feszítem mint amikor kakilna az ember) akkor eltűnik. Próbáltam már benyúlni de nem érzek semmit. Egyéb dolgot nem tudok elmondani róla, nem fáj. Vércsík még csak egyszer volt a papíron de akkor is kb miliméter hosszú és előtte nagyon keményet kakiltam. Akkor egy időben kb az dudor kijövetele előtt 1-2 hónappal hetegik nem tudtam üríteni olyan székrekedésem volt. Az orvos azt mondta, hogy nem tud semmi adni csak nyomjam és majd kijön. Órákat ültem a wc-n, hogy aztán a sírás mellett végre 1-2 cm-s darabok kijöjjenek. Mi lehet ez kérem válaszoljon, köszönöm. 17/L


Kedves Kérdező, lehet hogy aranyere van, de ezt csak vizsgálat után lehet megmondani. Ne aggódjon a tükrözés miatt, maximum kellemetlen.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Tisztelt Doktor Úr !  2014. július 11. 11:07   #565 

Tisztelt Doktor Úr !

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy pár napja a párom fitymáján egy piros duzzanatot vett észre ami érintésre fájdalmas volt. Először azt hittük hogy pattanásszerű valami vagy szőrtüszőgyulladás szerűség lehet. De elmondása szerint mintha az erek lennének megduzzadva. Lehetséges ez ? Mitől alakulhat ki, és mi erre a gyógymód ? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm !


Kedves Kérdező, urológushoz forduljon, vagy bőr és nemigyógyászhoz.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Nagyon fàj  2014. július 11. 11:06   #564 

Jó napot kivánok!15 éve voltam vakbéllel operálva azota töbször éreztem fájdalmat,most meg két hete nagyon fáj a hasam alja !Voltam nő gyogyásznál minden rendben! Mitől lehet ez a nagy fájdalom!?Van úgy hogy nem tudok ülni annyira szúr ,majd 10 perc mulva semmi aztan ismét jelentkezik.:-(Köszönöm a válaszát


Kedves Kérdező, csak orvosi vizsgálat után lehet válaszolni a kérdésére, forduljon háziorvosához.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

terhesség  2014. július 11. 11:05   #563 

Jó Napot Kívánok!
Avval fordulok Önhöz, hogy már több mint ötven napja nem jött meg.
Csináltam két terhességi tesztet és mindkettő negatív volt.
Most mit tegyek?
Terhes vagyok?


Forduljon nőgyógyászhoz.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

haematoma  2014. július 11. 11:04   #562 

Tisztelt Doktor Úr!
Másfél hónapja fibroadenomát távolítottak el a bal emlőmből, a helyén kb. 4 cm-es haematoma alakult ki, amit kiürítettek. Tudom, hogy a "maradvanya" - amit kb. 2-3 cm-es kemény csomónak érzek - csak lassan szívódik fel, de nem igazán tapasztalok változást a három hete befejeződött kezelés óta.
Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy ez rendben van-e így, kell-e ismét orvoshoz fordulnom, illetve ha nem, akkor mennyi idõ szükséges a duzzanat teljes felszívódásához.
Alapvetõen az foglalkoztat, hogy emiatt esetleg nem veszem észre önvizsgálat során újabb csomók kialakulását.
Elõre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel,
Sümi


Kedves Kérdező, a tapintható csomó megszünése eltarthat akár 2-3 hónapig is. Ez azonban az önvizsgálatot nem fogja befolyásoln.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kisujj  2014. július 8. 20:15   #561 

Tisztelt Doktor úr! Nekem olyan problémám lenne, hogy hétvégén megütöttem a kisujjam és azóta nem tudom kiegyenesíteni az első ujjpercemet. Nem fáj, nem is dagadt be csak nem tudom kihajlítani. Ezzel mit lehetne kezdeni? Érdemes lenne e elmenni orvoshoz vele vagy magától helyreáll? Válaszát előre is köszönöm.
Üdv: S.J.Alex


Kedves Alex, kérem forduljon orvoshoz, ezen belül ortopéd-traumatológiai ambulanciához.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

előző oldal  25 26 27 28 29  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!