345 522 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Elek Ildikó

Elek Ildikó válaszol

Elek Ildikó

masszőr - gyógy

fejlesztő pedagógus-tanító, Usui-féle REIKI I-II

Frissítve: 2014. december 9. 17:16
előző oldal  1 2 3  
állandó fájdalom  2014. december 9. 17:15   #43 

Kedves Elek Ildikó!

Tobb mint éve kezdodtek a betegségeim: állandó huvelygyulladás, interestitialis cystitis, vulvodynia, inzulin rezisztencia, hormonegyensúly zavarok, endometriózis, pcos, kismedencei osszenovések. Két laparoszkópiás mutétem volt, az elso petefészek ciszta miatt, a második endometriózis, pcos, osszenovések miatt, méhtukrozést és petevezeték átjárhatósági vizsgálatot is csináltak. A második mutét után, ami két éve volt, gyakori kisemdencei gyulladásaim vannak. A gyulladásra kapott antibiotikumoktól irritábilis bél szindróma alakult ki.
Állandó alhasi fájdalmaim három éve vannak.

Négy hónapja kezdodott egy nagyon fájdalmas tunet. A huvelyfalban eros, állandó fájdalmat ézek, ami besugárzik a lágyékhajlatba is. Fogfájáshoz, fulgyulladáshoz, ideggyulladáshoz hasonló fájdalom.
Rengeteg orvosnál voltam, de nem tudták megmondani, hogy mi a bajom. Tobb antibiotikum kezelést is kaptam, hátha bartholin mirigy gyulladás, de nem volt erre utaló jel, azt mondták.

Tobbféle fájdalomcsillapítót is felírtak, de nem csokkentik a fájdalmat.

Októberben az egyik orvos diagnosztizálta, hogy mi okozza a fájdalmat. A diagnózis: medencefenék izomkotegek fájdalmas gorcsos spatikus állapota. A huvelyfal két oldala folyamatos gorcsben van, és a doktor úr azt mondta, amikor megvizsgált, hogy a medencefenék olyan kemény mint a beton, és még soha nem tapintott ilyet.
Azt tanácsolta, hogy vegyek gésa-golyókat, és használjam minden nap tizenot percig, ez majd feloldja a gorcsot.

Egy másik orvosnak is kikértem a véleményét. Azt mondta, hogy semmiképpen ne használjak semmilyen huvelysúlyt, és intim tornát se végezzek, mert csak rontok a helyzeten. Mydeton izomlazítót és Meloxan-t írt fel. Azt mondta, hogy nem kizárt az autoimmun eredet.

Felkerestem egy immunológust, aki azt mondta, hogy nem autoimmun eredetu a probléma. Javasolta, hogy csináltassak egy MRI vizsgálatot a gerinc alsó szakaszáról. Mondtam, hogy május végén volt egy kismedencei MRI vizsgálatom, mert tervben volt egy laparoszkópos mutét kismedencei osszenovések oldása céljából és az endometriózis, pcos miatt, és az MRI nem mutatott semmi kóros elváltozást. Azt tanácsolta, hogy próbáljam meg a crainosacrális terápiát. Eddig három kezelésem volt.

Egy hónap múlva visszamentem ellenorzésre a nogyógyászhoz, hogy nem csokken a fájdalom a Mydeton-tól és a fájdalomcsillapítótól. Tanácstalan volt, most Visanne hormontablettát írt fel, hátha segít, de nagyon óckodom beszedni, mert a Roaccutan gyógyszer szedése után kezdodtek a betegségeim tobb mint ot éve. Azt mondta, ha két hónap múlva nem javul a helyzet a Visanne-tól akkor izomlazító, fájdalomcsillapító injekciót ad be helyileg.

Kozben elmentem egy Lady Power rendelésre. A doktor úr is tanácstalan volt. Kérdeztem, hogy az én esetemben segítenek-e az Aquaflex huvelysúlyok és Az ElektroStim készulék. Azt mondta, hogy próbáljam meg.
Használom a huvelysúlyokat és az ElektroStim-et egy hete, de úgy érzem, mintha még erosebb lenne a fájdalom.

Senki nem tudja megmondani, mi okozza a panaszt.
Szeretném megkérdezni, hogy On szerint mi okozhatja, és mit lehetne tenni, hogy megszunjon a fájdalom?

Járhat valamilyen kockázattal, ha izomlazító injekciót adnak be helyileg?
Nagy fájdalommal jár az injekció beadása?
Koszonom a választ.


Kedves Levélíró!

Az elmondott panaszai alapján gyógymasszőrként nem tudok Önnek segíteni. Amit azonban javasolni tudok, bár nekem nem területem, az a craniosacralis terápia. Ez egészen más, mint általában a masszázs, csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái. A kezelés során alkalmazott mozdulatok rendkívül gyengédek, aprók, érzékenyek; a terapeuta nem alkalmaz tekintélyes fizikai erőt vagy hirtelen mozdulatokat, a szervezet természetes hullámait és ritmusát követi, ezt használja fel a szervezetben történő változások előidézéséhez.

Amennyiben felhív az elérhetőségemként megjelölt telefonon, szívesen állok rendelkezésére a problémájáról való bővebb tájékoztatás céljából.

Üdvözlettel: Elek Ildikó

Látszik  2014. november 18. 11:18   #42 

Kedves Ildikó!
Mikor a vendég hason fekszik és a gluteális részt masszírozzak vagy a lábat és nincs a vendégen bugyi s le sincs takarva akkor látja e a nemi részt a masszőr? Vagy nem lehet belátni? Köszönöm


Kedves Levélíró!

Egy autentikus masszőr tiszteletben tartja az intimitást, előtérbe helyezi, hogy minden körülmények között a lehető legkényelmesebben érezze magát az a személy, aki igénybe veszi a masszázst. Természetesen vannak olyan körülmények, amikor nem takarjuk be az illetőt (pl. amikor rehabilitációs intézményben decubitus-lepedőn fekszik), s mivel általában minden "valamire való masszőr" részt vesz kórbonctani gyakorlaton, "másként" látja még a ruha nélküli embert is, de véleményem szerint ez a ritkább. A pro-kontra kellemetlen érzés elkerülése, a komfortérzés megőrzése , s a masszázs lelki-fizikai teljes hatása érdekében mindig célszerű azt a területet betakarni, amivel éppen nem dolgozunk. A gluteális rész masszázsakor is kivitelezhető ez a szempont. De természetesen ez mindig megbeszélés tárgyát képezi a masszőr és a masszázsra jelentkező között. Egy "gyógyító" szándékú szakember számára ez a kérdés nem kérdés...

Üdvözlettel:

Elek Ildikó

Massz  2014. november 12. 22:03   #41 

Tisztelt Masszőr!
Érdeklődöm, hogy hogy hívják azt az izmot izomhúzódást ami a belső combnál van közvetlen a lágyék mellett?.és pl spárga erőltetésétől lehet kapni vagy még mitől?
Üdv I. Vera


Kedves Levélíró!

A combhajlító izmok húzódásait az állományukban fellépő hirtelen megnyúlás okozza, ami általában hajlított csípő és nyújtott térd mellett következik be, a végtag erőltetett távolítására és kirotációjára következnek be, de kialakulhat izomfájdalom ismétlődő túlterhelés következtében is.
Fontos elmondanom, hogy lágyéktáji fájdalmak esetén szóba jöhet még az egyéb panaszt nem okozó urológiai góc is, ennek kivizsgálása is roppant fontos lehet. Amíg ez nem zárható ki, addig a masszázst nem tartom célszerűnek.

Üdvözlettel: Elek Ildikó

előző oldal  1 2 3  
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!