343 610 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Elek Ildikó

Elek Ildikó válaszol

Elek Ildikó

masszőr - gyógy

fejlesztő pedagógus-tanító, Usui-féle REIKI I-II

Frissítve: 2014. november 18. 11:20
előző oldal  1 2 3  
Látszik  2014. november 18. 11:18   #42 

Kedves Ildikó!
Mikor a vendég hason fekszik és a gluteális részt masszírozzak vagy a lábat és nincs a vendégen bugyi s le sincs takarva akkor látja e a nemi részt a masszőr? Vagy nem lehet belátni? Köszönöm


Kedves Levélíró!

Egy autentikus masszőr tiszteletben tartja az intimitást, előtérbe helyezi, hogy minden körülmények között a lehető legkényelmesebben érezze magát az a személy, aki igénybe veszi a masszázst. Természetesen vannak olyan körülmények, amikor nem takarjuk be az illetőt (pl. amikor rehabilitációs intézményben decubitus-lepedőn fekszik), s mivel általában minden "valamire való masszőr" részt vesz kórbonctani gyakorlaton, "másként" látja még a ruha nélküli embert is, de véleményem szerint ez a ritkább. A pro-kontra kellemetlen érzés elkerülése, a komfortérzés megőrzése , s a masszázs lelki-fizikai teljes hatása érdekében mindig célszerű azt a területet betakarni, amivel éppen nem dolgozunk. A gluteális rész masszázsakor is kivitelezhető ez a szempont. De természetesen ez mindig megbeszélés tárgyát képezi a masszőr és a masszázsra jelentkező között. Egy "gyógyító" szándékú szakember számára ez a kérdés nem kérdés...

Üdvözlettel:

Elek Ildikó

Massz  2014. november 12. 22:03   #41 

Tisztelt Masszőr!
Érdeklődöm, hogy hogy hívják azt az izmot izomhúzódást ami a belső combnál van közvetlen a lágyék mellett?.és pl spárga erőltetésétől lehet kapni vagy még mitől?
Üdv I. Vera


Kedves Levélíró!

A combhajlító izmok húzódásait az állományukban fellépő hirtelen megnyúlás okozza, ami általában hajlított csípő és nyújtott térd mellett következik be, a végtag erőltetett távolítására és kirotációjára következnek be, de kialakulhat izomfájdalom ismétlődő túlterhelés következtében is.
Fontos elmondanom, hogy lágyéktáji fájdalmak esetén szóba jöhet még az egyéb panaszt nem okozó urológiai góc is, ennek kivizsgálása is roppant fontos lehet. Amíg ez nem zárható ki, addig a masszázst nem tartom célszerűnek.

Üdvözlettel: Elek Ildikó

előző oldal  1 2 3  
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!