orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Urbán Zsombor

Urbán Zsombor válaszol

Urbán Zsombor

diplomás ápoló, klinikai szakápoló (geriátriai szakápoló)

otthoni egészségügyi- és laborszolgáltatások

Frissítve: 2014. augusztus 3. 19:38
előző oldal  1 2  
Rosszullet  2014. augusztus 3. 19:36   #26 

Tisztelt Zsombor,
Azt szeretnem kerdezni hogy esetleg van e otlete arra hogy mi lehet ez a fajta, kb 2 hete tarto rosszullet. A >tunetek foleg reggelente eros hanyinger, gyengeseg, izom, ill. csontfajdalom( boka, terd, csuklo) es sokszor erzem ugy hogy ossze fogok esni. Es a latasommal sem stimmel valami, olyasmi mint amikor a migrenes fejfajas jon.. nem teljesen tiszta a kep. illetve nyak es fejfajas, de az nem minden nap. Voltam vervetelen, negativ lett. Nem tudom hogy mi lehet ez, de mostmar kezd kicsit aggasztani, mert mar tobb mint 2 hete tart. Estere mindig sokkal jobb lesz, de egesz nap kitartanak a tunetek.

Valaszat elore is nagyon koszonom!!

>Tisztelettel Nola


Kedves Nola!

A leírt tünetei alapján azt javaslom, háziorvosa segítségével mielőbb keressen fel egy neurológust, aki valószínüleg további vizsgálatokat fog Önnél végeztetni. Csupán a tünetek alapján, további vizsgálati eredmények nélkül felelőtlenség lenne, és nem is lehet ilyen úton bármilyen diagnózist felállítani.

Üdvözlettel,

Urbán Zsombor

geriátriai tételek  2013. május 21. 16:17   #25 

Tisztelt Zsombor!!
Én egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz ,hogy most fogok végezni mint geriátriai szakápoló és nem tudom hogy azok a tételek amiket kidolgoztam jók e . Esetleg megnézné ? Ha igen akkor elküldöm Önnek .
Üdv: Timea


Kedves Tímea!

Küldje át a kidolgozott tételeket, és ahogyan időm és kapacitásom engedi, átnézem azokat!

Üdvözlettel,

Urbán Zsombor

www.pezsomedical.hu
www.egeszsegszuresek.hu
www.vervetelotthon.hu
www.webapolok.hu

ö  2012. december 21. 10:29   #24 

Tisztelt doktor nő! A kisfiam elég kövérke.4 éves és 27 kilo.Érdeklödni szeretnék hogy ,mostanában a combjain és a hasán észrevettem kicsi kék erecskéket.mintha hajszálerek lennének.Ez a kövérségétöl lehet esetleg?Válaszát elöre is köszönöm.


Kedves Kérdező!

Így látatlanban nehéz és felelőtlenség is lenne bármit is mondani a leírt jelenséggel kapcsolatban, ezért azt javaslom, mindenképpen keressék fel gyermekorvosukat!

Üdvözlettel,

Urbán Zsombor

Irénke  2012. október 25. 09:44   #23 

Tisztel Urbán ur azzal a kéréssel fordulok önhöz sziveskedjék segiteni férjemnek 2010-ben vastagbél tükrözése volt. A leletére az van ráirva hogy a nem megfelelö elökészités ellenére felvezethetö volt a müszer és sajnos kiszurták a belét és meg kellet müteni . Férjem egy csomag endoztárt kapot béltisztitásra férjem hiába mondta avizsgálat elött hogy ugy érzi még mozognak a belei és van benne még valami . Kérem sziveskedjék segiteni őn szerint ez mühida vagy sem .Segitségét elöre is köszönöm Tisztelettel Irénke


Kedves Irénke!

Annak kimondása egy egészségügyi beavatkozás következményéről, hogy az műhiba volt-e, körültekintő és alapos vizsgálat szükséges. Ilyen módon mind erre, mind pedig arra való tekintettel, hogy szakmai jártasságom, ismeretem és kompetenciám ennek meghatározására nem terjed ki, nem áll módomban ez ügyben állást foglalni.

Javaslom, ez ügyben ezen területen jártas, jogi szakember véleményét kérje ki!

Üdvözlettel,

Urbán Zsombor

www.pezsomedical.hu
www.vervetelotthon.hu
www.egeszsegszuresek.hu

Ápolás-Gondozás  2012. április 17. 20:39   #22 

Tisztelt Zsombor!Geriátriai szakápoló képzéshez elég nekem a szociális gondozó és ápoló +érettségi? Ápoló vagy 5.4szintű egészségügyi szakmacsoporton belüli szakirányú ismeretek is szükségesek? Köszönettel és Üdvözlettel: Varga Katalin


Tisztelt Varga Katalin!
A geriátriai ápoló képzés érettségire és 54 723 01 0010 54 01-es ápolói végzettségre épül. Illetve az 5.4-es szintű egészségügyi ismereteket tartalmazó egészségügyi végzettség (pl. diplomás ápoló, mentőtiszt), vagy az OKJ előtti államilag elismert egészségügyi végzettség szükséges hozzá, ami az 5.4-es végzettségnek megfeleltethető, de ezen esetben bemeneti kompetencia mérő teszt írása szükséges.

A szociális gondozó és ápoló végzettség sajnos egyetlen egészségügyi szakmacsoporton belüli képzésben sem beszámítható, mivel szociális végzettségnek minősül, így maximum óralátogatás alóli felmentést lehet kidani ezen esetben.

Ajánlom figyelmébe a www.lemtrener.hu oldalt, ahol képzésekről, továbbképzési lehetőségekről találhat információkat, fontos tudnivalókat.

Remélem, válaszommal tudtam segíteni!

Urbán Zsombor

www.webapolok.hu
www.vervetelotthon.hu
www.egeszsegszuresek.hu

judi69  2012. január 19. 09:32   #21 

Tisztelt Zsombor!

MRI eredményemet most kaptam a kezembe és ebben a mondatban kérném a segitségét,hogy kell értelmeznem én 43 éves nő vagyok.
Retrosternálisan valószinűleg residuális thymiusnak megfelelő lágyrészképlet látható.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:Judit


Kedves Judit!

Az Ön által leírt mondat azt jelenti, hogy a mellkasának szegycsont mögötti területén feltehetően csecsemőmirigy maradványának megfelelő képletet látni.

Üdvözlettel,

Urbán Zsombor

www.pezsomedical.hu
www.egeszsegszuresek.hu
www.vervetelotthon.hu

előző oldal  1 2  
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Ápolás és gondozás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!