25673 tag

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
 
Keresés minden kérdésben vagy válaszban
Keresés a kérdésekben
Keresés a válaszokban 
Keresés a jelige alapján
   előző oldal
következő oldal   
Porckorong-sérv, muszáj műteni? S.O  2011. március 27. 16:22   #11 

Tisztelt Doktornő!
Sürgyős segítséget szeretnék kérni az alábbi kételyem megválaszolásában:
10 napja meglévő, jobb lábba sugárzó, zsibbadó fájdalmaim miatt tegnap elmentem egy rendkívüli MRI vizsgálatra a lumbális gerinc területről, melynek értékelése a következő:
"Az L.V. discuson jobb oldali paramedian, nagyméretű, kiszakadt hernia jelent meg, mely caudal felé a lateralis recessusban az S.I. segmentum alsó harmadáig követhető. Az elváltozás a durazsákot és a jobb oldali eredő gyököt kifejezetten comprimálja. Itt a zárólemezek mentén Modic I. degeneratio jelei figyelhetők meg. Az L. II. porckorong kontúrján bal oldali medio-lateralis protrusio van, mely min. durazsák és gyöki compressiot okoz."
Mivel hétvége van, senkihez nem tudok fordulni, szeretném, ha segítene megválaszolni, hogy ilyen helyzetben mi a teendő? Rohanjak-e egy idegsebészetre mert sürgősen műteni kellene, vagy van-e még más kiút ebből a helyzetből. A műtéttől, annak kétes eredménye miatt (hegesedés?) eléggé tartok, de laikusként nem tudom, hogy van-e más mód egy ilyen kiszakadt sérv kezelésére, felszívódására. Meglehetősen komoly fájdalmaim vannak 10 napja, az ortopédus még MRI előtt 5 alkalmas Neodolpasse infúzió-kúrát adott, most meg még Flector Rapid gyulladáscsökkentőt szedek, a fekvés hatására némileg enyhülő fájdalommal. Félek, hogy nehogy még nagyobb legyen a baj, mert elég nagy sérv, mely lefelé lóg. Ha nincs más mód, mint a műtét, azt szomorúan de tudomásul veszem, de szeretném biztosra tudni, hogy itt már nincs más lehetőség. Ha műtét kell, hegesedési probléma esélye mekkora?
Gyors válaszát előre is nagyon köszönöm!


Szerintem menjen vissza az ortopéd orvosához, mert egyrészt Ő vizsgálta és észlelte, hogy van-e bénulásos tünete, és az MR eredménye alapján azt is meg fogja tudni mondani, hogy szükséges-e műtéti beavatkozás. Nem mindig kell a legrosszabbra (szövődményre) gondolni!

Sürgős!!!!!!!  2010. október 26. 12:05   #12 

Jó napot Dr.Úr!

Nos nekem az lenne a problémám,hogy már 4-5 éve folyamatosan sűrű,átlátszó váladék termelődik az orromban és a torkomban a mai napig.Az elmúlt 1 hónapban kezeltek 3 hétig antibiotikummal és 1 hétig augmentinnel mellé még használtam Nasopaxot és Ambroxolt(köptetőt)Jelenleg ott tartok hogy hol az egyik orromból fújom ki időnként a váladékot,hol a másikból,de visszatermelődik.Csináltak rendszeren minden héten röntgen felvételt,hol javult az arcüreg gyulladásom hol meg romlott.Az utolsó eredménye ez lett:
Septum nasi egyenes.Az orrnyhty.duzzadt.Jobb sin.max kp.felső harmadáig nívóban álló folyadékkal fedett.Bal sin.max.alv.recessus nyhty.-ja medialisan megvastagodott.
Az utolsó felvétel után kiürült a jobb oldali orrüregemből a sűrű átlátszó váladék,majd 1 héttel később a bal oldaliból is kifújtam elég sokat.Azóta nem volt se gyógyszeres kezelés,se röntgen felvétel.Most csütörtökön megyek fül-orr gégészetre megnézetni.A másik problémám mindemellett hogy a jobb fülem be van dugulva,olyan mint ha vizes lenne,kiszokott reccsenni is reggelente meg néha délután is.A tarkóm állandóan merev és fáj,muszáj kireccsentenem.Mind két fülem viszketni szokott,fejfájásom is szokott lenni.A fogaimat is rendbe tetettem,igaz az egyik fogamon amit kihúztak a jobb felsők közül ciszta volt.(Ezt mondta a fogorvosom)
Nem tudom idetartozik-e de 4-5 éve volt egy ideg összeroppanásom azóta folyamatosan idegileg kivagyok,állandó gyomoridegem van.Lehet-e kiváltó ok?Ízeket,szagokat rendesen érzek,az orrom sincs már úgy 2 hete bedugulva csak ha nagyon erősen fújom az orrom.Ezeket leszámítva egészen jól vagyok.
Maga szerint mi lehet ez és milyen kezeléssel lehetne végleg megszüntetni???Az arcüreg mosástól és felszúrástól nagyon félek,el szeretném kerülni ha egy mód van rá.

Várom válaszát amit ha lehetne az e-mal címemre kérném.(donnakamilla@citromail.hu) Előre is nagyon köszönöm! Kamilla


Tisztelt Kérdező!

Bármennyire is úgy érzi, hogy jól kap levegőt az orrán - biztos vagyok benne, hogy jelentősen gátolt az orrlégzése. Ennek a következménye, hogy az orrmelléküregek sem szellőznek át rendesen és emiatt egy idült gyulladás áll fenn ezen üregekben (mely időnként hevenyen fellángol).
A sok röntgennek semmi értelme (csak a sugárkárosodás esélye nő).
Egy arckoponya-CT felvételt kéne készíteni és ezt követően műtéti úton rendbe kéne tenni az orrát (ill., ha szükséges, a melléküregeket).
A fülrecsegés és dugulás is a gátolt orrlégzés következménye - idült fülkürthurut áll fenn.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

Judit  2010. október 9. 19:27   #13 

Tisztelt Doktor Úr!

A napokban voltam doppler vizsgálaton, ahol megállapították, hogy volt egy mélyvénás trombózisom a jobb lábamban, ami nem friss ! Szeretném megtudni, hogy mit jelent ez pontosan.

A leleten ez áll!
A jobb oldali alsó végtag mélyvénáit a comb felső részétől a lábszár felső harmadáig vizsgálva spontán áramlás látható, a vénák komprimalhatók, belőlük légzéssel szinkron Doppler-jel nyerhető.
Distalis compressiora áramlásfelerősödés jön létre.
A vena tibialis posterior kettős törzsű. A mélyebben elhelyezkedő vénaszakaszban áramlás nem látható, distalis compressio hatására sem jön létre, echoszegény thrombus tölti ki.
Gyógyszerezésem: Doxium 2x1, Asa délben 1
Milyen kezelés kaphatok még? Vagy elég csak a gyógyszert szednem? és meddig? Álló munkát végzek és nagyon sokat gyalogolok( gyermekfelügyelő)

Előre is köszönöm válaszát !


Tisztelt Kérdező!
A leírt elváltozás egy lábszárszintű, másodlagos vénaágban kialakult thrombozist jelent. Nagy keringési zavart vélhetően a lábon nem fog okozni, de kontroll szükséges. Javasolt térdig érő compressios harisnya viselése, nappal, munka közben, rendszeresen. Szükséges lenne a thrombozis okának tisztázása, azaz egy genetikai vizsgálat, van-e thrombozis hajlama. Ha nincs, további teendő talán nincs, ha van, vélhetően syncumarra kell beállítani.
üdvözlettel
Dr Szabó Gábor

vékony széklet  2010. augusztus 30. 17:57   #14 

Tisztelt Doktornő!
Már vagy fél éve vékonyabb, és hosszabb a székletem,elején vékonyabb, aztán mégjobban. de azért nem ceruzavastagságú. , és olyan furcsa érzéseim vannak, mintha az a gáti rész is le volna süllyedve.Ez mondjuk lehet, h a fogyástól van, mert asszem nekem le van süllyedve az egész berendezésem., a méhem is majdnemhogy kiboltosul.
Colonoscópiai leletem.A transversum kp harmadáig a colon áttekinthető, végig ép.Tovább nem bírtam a vizsgálatot, mert úgy éreztem szétpukkadok.Császármetszésem is volt kétszer, már tizen éve.Altatásban nem vagyok vizsgálható a szivem miatt.Széklet vérvizsgálat is negatív volt már kétszer is.
Proctológusnál is csak belső aranyereket találtak szövődmény nélkül.
Furcsa érzés, h székelés után órákig teltségérzésem van.
Szeretném megkérdezni, h a vékony hosszú széklet, az daganattól lehet?Esetleg ha nem találtak semmit, a colonoscópiánál, akkor bélen kívül kellene keresni?
Köszönöm előre is válaszát!Minden jót!


A belek görcsös összehúzódása, IBS, belső aranyér pedig reflexes úton okozhatja az említett tüneteit. Ha a rectoscopia eltérést nem mutatott, nincs miért izgulni, de egy nőgyógyászati vizsgálat és egy kismedencei ultrahang nem ártana!
Üdvözlettel: Viktor Erika

Lógó has  2010. július 21. 09:25   #15 

Jó napot kivánok DrNő!
Pár hónapja vettem észre, h elkezdett nőni a hasam.Azelőtt teljesen lapos volt.48kg vagyok már egy éve.Azelőtt 52 voltam, egy pár éve, de fokozatosan értem el a 48-at.Egyre kevesebbet eszek, de erőltetem, mert nem szeretnék fogyni.De hiába, mert a súlyom nem nő, csak átalakulok.Egyre soványabb vagyok, az izmaim eltűnnek.A hasam olyan mint egy tészta, és lóg rajtam a bőr.Szomorú, h így 40 évesen leépülök.Refluxos vagyok.Ultrahangon is voltam,hemangióma van a májamon 22x11 mm.Béltükrözést csak harmadáig bírták megcsinálni.Laborok sem rosszak.Bilirubin 17/5-15/ TSh 4,630/ 0,400-4,000/Még MR-en is voltam.
A kismedencéről T" súlyzott axiális.sagittalis.coronalis. T2 súlyozott sagittalis, prae- és postkontrasztos T1 súlyozott koronálois síkú képeket készítettünk.az utolsó 5 percben kaptam Gadovistet.Semmit nem találtak.
Napról napra kevesebbet eszek, és épülök le.De súlyom marad 48kg.Gondoltam rá, h elvégeztetek egy Detective food tesztet, hátha érzékeny vagyok valamire, és nem tudok feldolgozni vlmilyen élelmiszert..Persze a rákrais gondolok, de próbálom elhessegetni.
Kérem javasoljon valamit, h mit csináljak, kihez forduljak,Bárhová elmennék, csak megtudjam, h mi okozza ezt a leépülést.Alternatív megoldások is érdekelnek.Kérem szépen tanácsoljon valamit!
Tiszteletem, és szép napot!


Egy gyomortükrözés és egy H2 kilégzési teszt kellene kezdetben, de egy alapos belgyógyászati kivizsgálás sem ártana, fogjon bele! És fogyasszon NutriDrink tápszert naponta 2-3 dobozzal, hízni fog tőle!
Üdvözlettel: Viktor Erika

   előző oldal
következő oldal   
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!