360 040 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
tovább az adatlapra
Kis Olga
epidemiológus, szülésznő (BSc), szülésznő blogja
  2011. február 9. 20:45 

Az élet nem a születéssel kezdődik!

A Forever Living Products termékei a családtervezésben

Az utód életének első szakaszát az anya testében éli le. A magzat fejlődése óriási igényeket támaszt az anyai szervezettel szemben, sőt az anya szervezetének rovására is kielégíti a maga szükségleteit. Bizonyos betegségek kezelése, szemmel tartása különös figyelmet érdemel a terhesség folyamán: például a szív-, máj- és vesebetegségek, a cukorbetegség. Ha ezek a betegségek súlyosak voltak, a terhesség veszélyt jelenthet az anyára, a magzatra vagy mindkettőre.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint a lakosság egészség-ügyi állapota:
• 27%-ban genetikai adottságoktól,
• 43%-ban az életmódtól,
•19%-ban környezeti tényezőktől,
•11%-ban az egészségügytől függ.

Saját egészségünkért mi magunk vagyunk felelősek, de ennél sokkal nagyobb felelősség gyermekeink egészsége. A gyermek számára az egészséges táplálkozás a fogantatás előtt kezdődik, a genetikai és táplálék-összetevőkkel, amivel szüleink utunkra bocsátanak. Tudjuk, hogy a táplálkozás a terhesség alatt és a korai gyermekkorban a normális fejlődés és az intelligencia tekintetében milyen fontos szerepet játszik.

A gyermek egészséges önbizalmának felépítése a legfontosabb és legnehezebb dolog. Mind az anya, mind az apa, akik családalapításra készülnek, egészségesen kell, hogy éljenek! Tartózkodniuk kell olyan rizikó tényezőktől, mint a dohányzás, alkoholfogyasztás, nem megfelelő gyógyszerek, kemikáliák fogyasztása!
A táplálkozás a legfontosabb meghatározó tényező a terhesség ideje alatt a szülés kimenetelénél és az azt követő időszakban. Az elhatározással, hogy gyermeket szeretnének, el kell kezdeni felkészíteni szervezetüket. Első lépés a szervezet tisztítása, méregtelenítése. Amennyiben ezt nem tesszük meg, a magzat magába építi ezeket a méreganyagokat. A természet és a szervezetünk ez ellen úgy védekezik, hogy nem következik ha a terhesség. Méregtelenítésre kiválóan alkalmas az ALOE VERA GÉL, és az ALOE BLOSSOM HERBAL TEA. Ha két éven belül nem vezet terhességhez a rendszeres házasélet, meddőségről beszélünk. Magyarországon a házaspárok 10-15%-a küzd ezzel a problémával. Gyakran gondos kivizsgálással sem találnak ennek hátterében szervi, vagy működésbeli elváltozást. Ilyen esetben is ajánlható FLP-termékek: ALOE VERA GÉL, ALOE BLOSSOM HERBAl TEA, A-BETA-CARE (1-3x1), ROYAL JELLY (1-2 tabletta), NATURE MIN. Ez kiegészíthető még ARCTIC SEA, LYCIUM PLUS, PROPOLIS és GIN- CHIA fogyasztásával.

Mire van szüksége a terhesnek és a magzatnak?
Ideális esetben elegendő mennyiségű vitamin és ásványi anyag kerül a szervezetbe az elfogyasztott ételek¬ből, de néhány kismamának szüksége lehet kiegészítésre.

Kik szorulnak kiegészítésre?
• Azok a kismamák, akik súlyhiányosak, leromlott állapotban vannak, vagy terhességük előtt egyoldalúan táplálkoztak,
• fiatal, még maguk is növésben lévő kismamák,
• akik szigorú diétát tartanak, pl. vegetáriánus ételeket fogyasztanak,
• akik allergiásak bizonyos lét¬fontosságú élelmiszerekre, pl. tehéntejre, lisztre,
• akiknek anamnézisében halva születés vagy vetélés szerepel,
• krónikus betegségben szenvedő és állandó orvosi felügyelet alatt álló kismamák,
• nehéz fizikai munkát végzők,
• azok a kismamák, akik dohányoznak, alkoholt fogyasztanak vagy gyógyszereket
szednek.

Mire van továbbá szüksége a terhesnek és a magzatnak?

I. VITAMINOKRA (folyamatosan és emelt adagban):

A-vitamin: Szerepe van a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség kialakulásában. Javítja a látást, segíti a fogzománc, a haj, a köröm ki¬alakulását.

B-vitaminra (1, 2, 4, 5, 6, 12); Szem és bőrproblémák, idegesség, székrekedés megelőzésére. Segíti a tejképződést, az emésztési problémák, fertőzések leküzdését. Gyógyítja a vérző fogínyt, nélkülözhetetlen a vörösvérsejtek képződéséhez.

C-vitamin: Ellenállóvá tesz a fertőző betegségekkel szemben, szükséges a jól működő méhlepény számára, elősegíti a sebek gyógyulását, a vas beépülését a szervezetbe.

D-vitamin: a csontnövekedéshez és az egészséges csontállomány fenn-tartásához szükséges.

E-vitamin: Javítja a keringést, gyógyítja a visszértágulatot, rendben tartja a hormontermelést.

K vitamin: segíti a véralvadást (nehéz szülés után hasznos lehet).

Folsav: szerepe van a magzat központi idegrendszerének kialakulásában, a vérképzésben. Segít a nyitott hátgerinc és más rend¬ellenességek kialakulásának megelőzésében. Terhesség alatt a szokásos mennyiség duplájára van szükség.

Ezen vitaminok pótlására aiánlható termékek:
ALOE VERA GEL, BERRY NEC¬TAR, KIDS, FOREVER BEE HONEY, ROYAL BEE JELLY, ABSORBENT-C, A-BETA- CARE.


II. ÁSVÁNYI ANYAGOKRA: Testünk Felépítésében vesznek részt, szabályozzák az anyagcserét.
KALCIUM: a baba csontjainak, fogának felépítéséhez szűkséges. Segíti a véralvadást, az izomzat működését. A kismamának terhesség és szoptatás alatt majdnem dupla mennyiségű kalciumra van szüksége, különösen a terhesség első négy hónapjában. A kalcium beépüléséhez elengedhetetlenül szükséges a D-vitamin.
VAS: a fokozott vörösvértest-képzéshez szükséges haemoglobin képződését segíti elő. A C-vitamin segíti a vas felszívódását. A terhes nő szervezete dupla mennyiségű vasat igényel.

Az ásványi anyagok hiányában kialakuló betegségek:
• gyengeség
• csontfájdalom • hányás
• álmatlanság • kiszáradás
• vérszegénység • meddőség
• lassú sebgyógyulás • fogszuvasodás
• csontritkulás
• csecsemőknél szellemi fejlődés visszamaradása
• csontfejlődési zavar, illetve rendellenesség
• immunrendszer leromlása

A NATURE-MIN egy olyan készítmény, amely tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokat.

III. AMINOSAVAKRA:
A leggyakoribb probléma a nem megfelelő fehérjebevitel. Reggel egy FOREVER LITE ital tejjel jó táplálkozási alapot nyújt a kismamának.

IV. ROSTRA:
Felszívódás, tápanyag hasznosítás, anyagcsere. A leveles zöld növényeket, zöldségféléket tudjuk kiegészíteni a FIELDS OF GREENS tablettával. (Mindkét készítmény fontos a szoptatás alatt a gazdag tejelválasztáshoz.)

V. TELÍTETLEN ZSÍRSAVAKRA: ARCTIC-SEA - új erek képződéséhez, méhlepény keringéséhez, a magzat idegrendszerének fejlődéséhez, csökkenti a magas vérnyomást.

VI. KIEGYENSÚLYOZOTTSÁGRA¬
ROYAL BEE JELLY - normalizálja az emberi szervezet megzavart élet¬tani működését, serkenti az új sej¬tek növekedését, kedvezően hat a vírusok, bakteriális megbetegedések megelőzésére, javítja az anyagcserefolyamtokat, vérszegénységben tudjuk ajánlani.

VII. MEGFELELŐ FOLYADÉKBEVITELRE:
ALOE BLOSSOM HERBAL TEA - a terhesség végén jelentkező vizenyő és magas vérnyomás megelőzésére. ALOE VERA GÉL vagy BERRY NECTAR-ra, melyek az eddig felsorolt hatásokkal rendelkeznek és védenek a sugárhatásoktól is. A termékek fogyasztása mellett a terhesség könnyen viselhető, kivédhető a gyakran kísérő tünetként jelentkező hányinger, ingerlékenység, étvágytalanság.Terhesség alatt gyakran jelennek meg a kismamákon striák, terhességi foltok.Ennek megelőzésében is fontos szerepe van a táplálkozásnak. Egyen a kismama sok friss zöldséget, barna rizst, igyon gyümölcsleveket.

Egyen OMEGA-3 olajokban gazdag ételeket, kiegészítőket! Fogyassza a BERRY NECTAR-t, amely segíti a kötőszövetek megerősödését, csökkenti a striák, a narancsbőr megjelenését. Külsőleg az ALOE MOISTURIZING LOTION (li¬la) hidratálókrém ajánlott, amely se¬gít megőrizni a bőr feszességét.

SZÜLETÉS UTÁNI IDŐSZAK, GYERMEKÁGY

Gátsebre: FIRST, ALOE VERA GELLY (zöld krém)
Aranyérre: FIRST, ALOE VERA GELLY, LIPS, ACTIVATOR
Gyakran előfordul a mellbimbók kisebesedése, mely fájdalommal jár. Megnehezíti, olykor lehetetlenné te¬szi a szoptatást. Kisebesedett mell¬bimbók: FIRST, PROPOLISZOS KRÉM (nyugtató, gyulladáscsökkentő, bak¬tericid hatású), ALOE VERA GELLY (csökkenti a fájdalmat, gyulladást, gyorsítja a gyógyulási folyamatot). Továbbra is ajánlottak a korábban felsorolt termékek.
Az ALOE VERA GEL, a szoptatás időszakában is javasolt, javul az édesanya erőnléte, nő a tej mennyisége. Gyulladáscsökkentő, fájdalom¬csillapító hatása mellett segíti a seb¬gyógyulást, az emésztést, normális szinten tartja a vérnyomást.
Az ALOE TEA biztosítja a megfelelő folyadékbevitelt, gyulladás csökkentő, fertőtlenítő, görcsoldó, frissítő, nyugtató hatása kitűnően érvényesül a gyermekágyas időszakban is.
ROYAL BEE JELLY: segíti a tejelválasztást, kiváló táplálékkiegészítő, energiapótló, sejtregeneráló, old¬ja a szorongást, vérszegénység esetén szintén ajánlott.
FOREVER HONEY - méz: benne található a legtöbb vitamin, rendszeres fogyasztása növeli a szervezet jó kondícióját, betegségekkel szembeni ellenálló képességét, fertőtlenítő, baktériumölő hatása a sebek, gyulladások gyógyításában régóta ismert, tele van energiával, tápanyaggal.
Nagyon sok kismama küzd súlyfelesleggel szülés után.
A LITE porok segítségével biztonságos módszerrel megszabadulhat a felesleges kilóktól, és a babának sem árthat, hiszen megtalálhatók benne a szükséges vitaminok, ásványi anyagok, felérjék. A vacsorát célszerű kiváltani a porból készült itallal. A LITE porok a méhkaptártermékekkel kiegészítve jelentősen növelik a tejelválasztást. Üdítő helyett igyon ALOE TEÁT és végezzen könnyű tornát!

Mire van szüksége az újszülöttnek?

Megfelelő mennyiségű és minőségű anyatejre.
A tejelválasztást a korai mellre tétellel, a szoptatással tudjuk serkenteni. A csecsemők immunvédekezésének legoptimálisabb forrása az anyatej, ezért nagyon fontos, hogy a baba legalább egyéves koráig szopjon, illetve anyatejet kapjon.
Amennyiben az előzőekben fel¬sorolt termékeket fogyasztotta és továbbra is fogyasztja a kismama, biztos lehet abban, hogy csecsemője és önmaga számára biztosítani tudja azt a csodálatos, semmihez sem hasonlítható, boldog élményt, amit a szoptatás nyújt.
Azért ennek a derűs időszaknak is vannak borúsabb pillanatai, ezekről, illetve ezek kezeléséről néhány szót. Hasfájós csecsemőknek adhatunk a NATÚR GÉL rostmentes levéből, néhány csepp ACTIVATORRAL meg¬előzhetjük ezt a gyakori, anyuka és baba számára is nagyon kellemet¬len panaszt.
Szájpenész: letörölhető ACTIVATORRAL vagy FIRST-tel átitatott fül¬tisztító pálcikával.
A pelenka által okozott popsi¬gyulladásra sikerrel alkalmazható a FIRST és az ALOE LOTION (kék krém).
Fürdetéshez használjuk a 33%-ban tiszta gélt tartalmazó folyékony szappant (ALOE LIQUID SOAP), amely hidratáló, tisztító, baktericid hatású.
Normál esetben (1-2 hónap eltéréssel) kb. féléves korban jelennek meg a tej-fogak a szájban. A fogzás a kisbabáknál gyakran ínyfeszüléssel jár, ilyenkor jó hatású az ALOE FIRST vagy az ACTIVATOR gézre cseppentve, a fájdalmas helyet borogatva 3-4 percig. A normális fogfejlődéshez rendezett vitamin- és ásványi-anyag-bevitel szükséges.
Féléves kortól a KIDS tabletta por¬rá törve adható!
Már egy fogat is mosni kell! Erre használjuk a 25 %-ban tiszta gélt tartalmazó FOGGÉLT, amely fertőtlenít, tisztít, fehérít, és gátolja a fogkő képződését.
Minden szülő célja: születendő gyermekének a lehető legtöbbet, legjobbat nyújtani.

szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2015 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!